"KTO SOM" - kniha pre rozvoj, úspech a šťastie detí.

"KTO SOM" - kniha pre rozvoj, úspech a šťastie detí.

Deti sa učia najmä o tom, čo sa deje okolo nich . No málokedy sa učia o sebe samých. Práve rozpoznanie a rozvíjanie ich potenciálu je dôležité. V knihe deti najprv objavujú svoje silné stránky. Tie premieňajú na svoje superschopnosti a nakoniec sa svoje superschopnosti učia používať. Všetko s cieľom, aby boli vo svojom živote nielen úspešné ale aj šťastné.

Literatúra
Získaná suma
41%

1 862 €

z cieľovej sumy
4 500 €

Kampaň skončená, cieľovú sumu sa nepodarilo naplniť.

O projekte

O knihe "KTO SOM"

Počuli ste už od svojich detí „Ja to neviem.“ „Na čo sa mám snažiť, keď to aj tak urobím zle.“ „To je ťažké.“ ...?
Každý z nás rodičov sa už v takejto situácii pravdepodobne ocitol a kládol si otázku "Ako to mám zvládnuť tak, aby moje dieťa bolo v živote úspešné a šťastné?"

Kniha KTO SOM prináša návrhy, postupy aj odpovede. Pri jej písaní som vychádzala z najnovších poznatkov o fungovaní mozgu, z pozitívnej psychológie či rastovo orientovaného myslenia, aj zo skúseností pri výchove svojich 4 úžasných detí.

Každému rodičovi záleží na tom, aby jeho dieťa bolo šťastné. K tomu je potrebné, aby dieťa malo pozitívny prístup k životu. Aby pochopilo, že vďaka chybám sa vyvíja jeho mozog. Aby poznalo svoje silné stránky a spôsoby, ako ich rozvíjať a používať. Aby vedelo, že k úspechu nevedie výťah, ale schody s názvami Vytrvalosť, Usilovnosť, Vďačnosť, Seba-láska,...

Každý je jedinečný. Poďte spolu s dieťaťom v podobe jeho sprievodcu a podporovateľa Popa (slovo odvodené od POdPOrovateľ:)) objavovať a rozvíjať práve tú jeho. Poďte rásť spoločne s vaším dieťaťom. Ako?

V tejto knihe je množstvo príbehov, zábavných aktivít a dobrých informácií. Je to cesta, ktorá sa začína objavovaním jedinečnosti a talentov dieťaťa, pokračuje návodmi, ako tieto talenty rozvíjať do jeho superschopností. Nakoniec sa dozviete, čo treba urobiť, aby silné stránky dieťa začalo používať a stal sa z neho šťastný a úspešný jedinec.

Aj vďaka tejto knihe umožníte dieťaťu prežívať obyčajné ľudské šťastie a radosť zo života.



"Vytrvalosť je tajomstvom všetkých víťazov."

Kniha je určená najmä pre deti vo veku od 6 do 11 rokov. Deti v nej nájdu nádherné ilustrácie 4 kamarátov - Tonky, Laury, Sebastiána a Kika, ktorí ich budú sprevádzať celou knihou. Vďaka ilustráciám a grafickému prevedeniu je kniha malým umeleckým dielom. Krásna, farebná, pútavá.

Nájdete v nej: 

  • aktivity, ktoré vedú k sebapoznaniu dieťaťa
  • príbehy, vďaka ktorým deti pochopia súvislosti
  • hry, vďaka ktorým si deti veľa zapamätajú
  • citáty, ktoré svojou hĺbkou umocňujú uvedené poznatky

Kniha ponúka priestor na trávenie spoločného času dieťaťa a rodiča zaujímavým a zmysluplným spôsobom. Na viac ako 200 stranách si spolu užijete momenty, na ktoré nezabudnete. Do knihy KTO SOM budete písať aj kresliť. Zostane vám ako pamiatka na čas, ktorý ste spoločne strávili objavovaním a rozvíjaním potenciálu svojho dieťaťa.

"Keď miluješ to, čo robíš, vtedy si šťastný."

Mojimi spolupracovníkmi a spolunadšencami sú títo skvelí ľudia:

Katarína Štefanovská – šikovná manažérka, ktorá vie zastrešiť takmer akýkoľvek projekt. Jej úspechom je práca na značke dojčenskej vody „Lucka“. Okrem toho realizovala mnoho ďalších úspešných projektov.

Nikol Šušlová
– veľmi nadaná ilustrátorka, ktorej kresby v knihe KTO SOM sú toho dôkazom. Kniha je vďaka nim osobnejšia a deti si v knihe vďaka kresbám od Nikol určite nájdu svoju spriaznenú dušu v podobe štyroch jedinečných detí. Pracuje na ďalšom projekte pre deti – enviromentálnom časopise Stromáčik.

Barbora Egyházy , Lucia Horinekov
á – ich grafická práca je prejavom talentu s citom pre farebnosť a detail. Vďaka obidvom dámam, ktoré sú nadšené pre tento projekt, sa z knihy stalo dielo hodné povšimnutia.

Nechcem byť najlepší. Chcem byť najlepšou verziou seba samého.

Na čo vyzbierané peniaze použijeme?

Všetci spolutvorcovia knihy KTO SOM strávili hodiny a hodiny práce na zhmotňovaní predstavy, ktorú som mala. Som im za to nesmierne vďačná. Aby kniha uzrela svetlo sveta, musíme ju ešte vytlačiť. Peniaze preto použijeme najmä na tlač prvých niekoľko sto kusov. 

Za každú podporu veľmi ĎAKUJEME.

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Kniha
Kniha "KTO SOM"

Minimálna výška príspevku

23

Kniha "KTO SOM" s venovaním autorky.

Doručenie: jún 2021

Kniha
Kniha "KTO SOM" a súbor všetkých CITÁTOV z knihy v elektronickej podobe

Minimálna výška príspevku

33

Kniha "KTO SOM" s venovaním autorky, plus súbor všetkých CITÁTOV z knihy (spolu 23), ktoré sú nádherne graficky spracované. Súbor citátov vám príde elektronicky, budete si ho môcť stiahnuť, vytlačiť a napr. aj spolu s dieťaťom, s ktorým používate knihu, povešať po izbe.

Doručenie: jún 2021

2 x kniha
2 x kniha "KTO SOM"

Minimálna výška príspevku

40

Dve knihy "KTO SOM" s venovaním autorky.

Doručenie: jún 2021

2 x kniha
2 x kniha "KTO SOM" plus súbor CITÁTOV z knihy v elektronickej podobe

Minimálna výška príspevku

50

2 x kniha "KTO SOM" s venovaním autorky, plus súbor všetkých CITÁTOV z knihy, ktoré sú nádherne graficky spracované. Súbor citátov vám príde elektronicky, budete si ho môcť stiahnuť, vytlačiť a napr. aj spolu s dieťaťom, s ktorým používate knihu, povešať po izbe.

Doručenie: jún 2021

Novinky

Koniec kampane, nová webstránka a ďalšia možnosť podpory

Update #3, 20.04.2021

Milí podporovatelia knihy KTO SOM,

vo štvrtok sa naša kampaň na Startlabe končí. Jej cieľom bolo vyzbierať peniaze na tlač knihy. Máme vyzbieraných takmer 1 700 Eur zo 4 500. Cítime veľkú VĎAKU za tú hojnosť, ktorou ste nás obdarili. Toľké peniaze človek nenájde ležať na zemi:). Akokoľvek, pravidlá Startlabu sú také, že pokiaľ sa nevyzbiera cieľová suma, tak vám všetkým peniaze vrátia.

Ak váš záujem o knihu pretrváva, pripravili sme pre vás stránku www.radostneja.sk, na ktorej si ju môžete predobjednať alebo si ju kúpiť, keď bude vytlačená (predpoklad je prelom mája a júna). 

Alebo ak by ste vedeli o nejakej spriaznenej duši (spriaznených dušiach), ktoré cítia, že by do štvrtku vložili na Startlab zvyšných 2 800 Eur, tak im (jej) môžete povedať:):):). 

Do pozornosti vám dávame aj náš nový FaceBook profil - Radostné Ja, ktorý si za krátku dobru získal viac ako 100 priaznivcov a jeden z jeho príspevkov videlo už takmer 25 000 ľudí a má viac ako 170 zdieľaní (viď obrázok nižšie)!!! Wow, tešíme sa. 

Kniha KTO SOM je súčasťou väčšieho projektu, ktorý tvoríme. Jeho názov je, ako ste už mali možnosť si tu prečítať:), RADOSTNÉ JA. Budeme prinášať rôzne zaujímavé materiály a informácie súvisiace s rozvojom potenciálu dieťaťa aj dospelého. Ak vás táto téma zaujíma, pridajte sa:)! Nech sú naše deti v živote šťastné.

V prípade akýchkoľvek otázok sme plne k dispozícii.

S vďakou a želaním krásnych dní,

Marica




Ďalšie krásne ilustrácie do knihy KTO SOM

Update #2, 13.04.2021

Ďalšie krásne ilustrácie z dielne Nikol Šušlovej, ktoré obohatia knihu KTO SOM. Obrázky vystihujú deti v rôznych situáciách tak, aby korešpondovali s textom v knihe. Keď si deti budú prechádzať knihu, postupne si vďaka aktivitám aj ilustráciám uvedomia, ako dochádza k vzniku pocitov, ako ich môžu kontrolovať tak, aby pocity neovplyvňovali ich.

Prof. Daniel Coleman vo svojej knihe "Emoční inteligence" uvádza, že "rozsiahly prieskum realizovaný medzi rodičmi a učiteľmi odhaľuje tento celosvetový trend: Súčasná generácia detí má oveľa viac citových problémov ako generácia predchádzajúca, častejšie trpia osamelosťou a depresiami, sú zúrivejší a neposlušnejší, impulzívnejší a agresívnejší, sú nervóznejší a majú väčšie sklony robiť si starosti než ich rodičia a prarodičia." Ako ďalej uvádza, táto kríza prichádza aj preto, lebo deti nevedia kontrolovať svoje emócie.

V knihe KTO SOM sme pripravili zrozumiteľné a hravé návody, ktoré ukážu deťom aj rodičom ako to s tými emóciami vlastne je:).

Ďakujeme za každú vašu podporu:).

Recenzie psychologičiek

Update #1, 03.04.2021

Nech sú naše deti v živote šťastné.

Dostali sme prekrásne recenzie od na knihu KTO SOM od psychologičiek, ktorým som ju dala na "review". Veľmi sa z toho tešíme:).
Petra Langová:
Knižka je skutočne nádherná, a z môjho pohľadu psychológa, pre deti ale aj POPA prínosná a nesmierne obohacujúca. Sú v nej veci, o ktorých sa rodičia s deťmi rozprávajú málo, lebo sami nevedia, ako dané témy uchopiť, možno sami nemajú niektoré otázky zodpovedané, alebo sa s nimi nikto o podobných veciach doposiaľ vôbec nerozprával.
Táto kniha je nástroj ako začať takýto rozhovor medzi dospelákom a dieťaťom, cestou k ďalšej diskusii a ďalšiemu skúmaniu svojho vnútra.

Veľmi sa mi páči koncept POPA. Pre dieťa je veľmi dôležité mať takúto vzťahovú osobu, niekoho komu dôveruje, o koho sa môže oprieť a požiadať o pomoc. Táto kniha je krásnym nástrojom, ktorý podporuje rozvoj takéhoto vzťahu. Všetko čo v knihe je dáva hlboký zmysel, a je to tam jednoducho a jasne vysvetlené.

Knižka je veľmi krásna, a je z nej cítiť úprimný záujem o to, aby deti skutočne spoznali samé seba. Je to niečo, čo na slovenskom trhu dlho chýbalo. Veľmi jej držím palce, a dúfam, že po nej siahne čo najviac rodičov, pre dobro ich detí. Je to skvelý nástroj na spoznávanie vlastných emócií ktoré často bývajú odsúvané a potlačované, a na ozajstné spoznanie toho, kto som.

(pozn. POPO - slovo odvodené od slova POdPOrovateľ, teda dospelý človek, ktorý robí knihu spoločne s dieťaťom).

Denisa Pinková:
Kniha je pestrá obsahovo i ilustračne, zároveň obsahuje množstvo hodnôt, ktoré sú v dnešnej dobe často zametané pod koberec. Ďakujem, že ju môžem posúvať svojim klientom pre rozvoj toho najdokonalejšieho, čo na Zemi máme – DETI.

Katarína Bieliková:
Kniha KTO SOM obsahuje poznatky, ktoré používam vo svojej praxi. Budem s ňou pracovať a odporúčať aj rodičom, ktorí majú záujem o rozvíjanie potenciálu svojho dieťaťa.
--------------------------------------------------------------------------
❤Ďakujeme, že môžeme tvoriť veci, ktoré nám dávajú zmysel. Veci, ktoré môžu pomôcť svetu byť lepším miestom pre život.
❤Ďakujeme vám všetkým za dôveru a za podporu.
❤ Ak je vám náš projekt sympatický, budeme vďační, keď o ňom poviete svojim kamarátom, známym, ... Alebo keď ho pozdieľate. Aby sa nám podarilo vyzbierať potrebnú sumu na tlač.


Podporovatelia

👤 Viliam P

🎁 Kniha "KTO SOM" a súbor všetkých CITÁTOV z knihy v elektronickej podobe

💬 Velmi pekny projekt. Nech sa dariiii. Vydajte dalsiu haha.

33 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 2 x kniha "KTO SOM"

40 €

👤 TeCeMko-Trenčianske centrum mládeže o.z.

🎁 Kniha "KTO SOM"

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha "KTO SOM"

30 €

👤 Michal Vondřich

🎁 Kniha "KTO SOM" a súbor všetkých CITÁTOV z knihy v elektronickej podobe

💬 Kniha vypadá moc dobře. Už se těším na zážitky ze čtení s pětiletým synem. Díky.

50 €

👤 Miroslava Ollé

🎁 Kniha "KTO SOM" a súbor všetkých CITÁTOV z knihy v elektronickej podobe

33 €

👤 Monika Maruňáková

💬 Prajem knižke veľa čitateľov.

5 €

👤 Jana Vnukova Vnukova

🎁 Kniha "KTO SOM"

23 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha "KTO SOM" a súbor všetkých CITÁTOV z knihy v elektronickej podobe

33 €

👤 Ludmila Hurajova

🎁 Kniha "KTO SOM"

23 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha "KTO SOM"

23 €

👤 Michaela Kovacova

🎁 Kniha "KTO SOM"

23 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha "KTO SOM"

23 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha "KTO SOM"

23 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 2 x kniha "KTO SOM"

40 €

👤 Lenka Ďuríčeková

🎁 Kniha "KTO SOM"

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha "KTO SOM"

💬 Drzime palce.

23 €

👤 Anetta Vaculíková

🎁 Kniha "KTO SOM"

💬 Tesim sa a drzim palce!

23 €

👤 Soňa Ondrišeková

🎁 Kniha "KTO SOM"

23 €

👤 mark sládek sládek

🎁 Kniha "KTO SOM"

💬 Zdravím vás teraz som len tak narazil na stránku startlab a myslím si že takéto niečo by mal čítať aj dospelí človek a hneď ma to zaujalo keď som spozoroval že to niekto tvorí aj pre malé deti pretože si myslím že takéto niečo by mala byť povinnosť v školách prajem vám veľa úspechov :)

23 €

👤 Andrea Valentinyova

🎁 Kniha "KTO SOM"

23 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 2 x kniha "KTO SOM"

💬 Dakujem za tento nadherny projekt a velmi sa tesim na knizky a este viac na to, ako si ich budeme s drobcami o 5 rokov spolu citat a rozoberat vsetko, k comu nas bude obsah a nadherne ilustracie inspirovat. Adamko a Filipko maju zatial len necely rok totiz, ale tejto prenadhernej knizke sa proste nedalo odolat. Pocka si na nich, ak im ju dovtedy sama "nevycitam" :))) Vsetko dobre zelam.

40 €

👤 Eugenia Karacsonyova

🎁 Kniha "KTO SOM" a súbor všetkých CITÁTOV z knihy v elektronickej podobe

💬 Venovanie poprosim pre dceru Nelku. Prajem vela uspechov a velmi sa na knizku tesime. Dakujem.

33 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 2 x kniha "KTO SOM" plus súbor CITÁTOV z knihy v elektronickej podobe

💬 Tesime sa

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha "KTO SOM"

23 €

👤 Ivona Vanekova Vanekova

🎁 Kniha "KTO SOM"

💬 Teším sa na hodnotné informácie, ktoré chcem v najlepšej viere odovzdať svojej dcérke do jej života ????

23 €

👤 Lucia Hužvárová

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha "KTO SOM"

💬 Marica, knizka vyzera krasne, drzim palce :)

23 €

👤 Erika Raffajova Raffajova

🎁 Kniha "KTO SOM"

💬 Gratulujem Marica a teším sa na knižku.

23 €

👤 Barbora Brezinova

10 €

   1 2

Autori

Miesto realizácie projektu

Žilinský kraj

Marica Laščeková

Marica Laščeková

Som obyčajná žena, maminka 4 detí. Vždy ma bavila psychológia a osobný rozvoj. Veľmi si želám, aby moje deti boli v živote šťastné. Zamýšľala som sa, čo pre to môžem urobiť ja. Ako som študovala a aj popri výchove zažívala mnohé situácie, dospela som k tomu, že deti môžu prežívať radosť v živote jedine vtedy, keď budú poznať odpoveď na otázku KTO SOM, teda poznať samé seba, svoje silné aj slabé stránky. Keď si budú dôverovať, keď ciele, ktoré si v živote budú stanovovať, im budú dávať zmysel. V Martine vediem krúžok Radostné JA, na ktorý mám výborné ohlasy od rodičov. Že to, čo spolu s deťmi na krúžku robíme, využívajú rodičia aj v bežných situáciách života. Rozhodla som sa preto podeliť o tieto informácie so všetkými, ktorým je sebarozvoj a takýto prístup vo výchove blízky. Aby aj vďaka tejto knihe bolo na svete viac šťastných detí.

Katarína  Štefanovská

Katarína Štefanovská

Šikovná manažérka, ktorá vie zastrešiť takmer akýkoľvek projekt. Jej úspechom je práca na značke dojčenskej vody „Lucka“. Okrem toho realizovala mnoho ďalších úspešných projektov.

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Kniha
Kniha "KTO SOM"

Minimálna výška príspevku

23

Kniha "KTO SOM" s venovaním autorky.

Doručenie: jún 2021

Kniha
Kniha "KTO SOM" a súbor všetkých CITÁTOV z knihy v elektronickej podobe

Minimálna výška príspevku

33

Kniha "KTO SOM" s venovaním autorky, plus súbor všetkých CITÁTOV z knihy (spolu 23), ktoré sú nádherne graficky spracované. Súbor citátov vám príde elektronicky, budete si ho môcť stiahnuť, vytlačiť a napr. aj spolu s dieťaťom, s ktorým používate knihu, povešať po izbe.

Doručenie: jún 2021

2 x kniha
2 x kniha "KTO SOM"

Minimálna výška príspevku

40

Dve knihy "KTO SOM" s venovaním autorky.

Doručenie: jún 2021

2 x kniha
2 x kniha "KTO SOM" plus súbor CITÁTOV z knihy v elektronickej podobe

Minimálna výška príspevku

50

2 x kniha "KTO SOM" s venovaním autorky, plus súbor všetkých CITÁTOV z knihy, ktoré sú nádherne graficky spracované. Súbor citátov vám príde elektronicky, budete si ho môcť stiahnuť, vytlačiť a napr. aj spolu s dieťaťom, s ktorým používate knihu, povešať po izbe.

Doručenie: jún 2021