FRAKTÁL ■ literárny časopis bez predsudkov

FRAKTÁL ■ literárny časopis bez predsudkov

Sme tu a nezaháľame; mnohí z vás to vedia a cenia si to. Časopis FRAKTÁL sa stal synonymom úspešného projektu na literárnej scéne. Položili ste si však niekedy otázku – za akú cenu? My si ju musíme klásť dennodenne. Táto kampaň je najmä o tom.

Literatúra
FRAKTÁL ■ literárny časopis bez predsudkov
Získaná suma
139%

3 619 €

z cieľovej sumy
2 600 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Oslovujeme vás, priatelia, aby ste svojou trochou láskavo prispeli na dobrú vec: na posilnenie nášho rozpočtu v roku 2021 tak, aby sme číslo 3 a číslo 4, ktoré ešte len máme pred sebou, mohli pripraviť a vydať bez ťažkostí. Okrem iného aj v rozsahu a kvalite, akú dnes od časopisu FRAKTÁL právom všetci očakávame. Obraciame sa najmä na vás, ktorí súhlasíte s naším názorom: dotáciu nám síce znížili, ale my rastieme.

Naša inšpirácia – aj vaša?

Fraktál vytvára krásu z jednoduchosti. Je to podmanivý, zložitý a neustále sa opakujúci vzorec, ktorý je nekonečný do šírky aj do hĺbky. Ukazuje nám, že aj tá najmenšia časť je totožná s celkom. Núti nás objavovať náš vlastný potenciál, zmysel života, učí nás slobodne sa rozvíjať, tvoriť nádherné veci aj v komplikovaných situáciách. Žiť s elánom a byť úspešný. Každý človek je fraktálom, ktorý vo vnútri obsahuje celý vesmír a všetky jeho detaily.

► Čo však znamená slovo FRAKTÁL v kultúrnom povedomí?

Sme literárny štvrťročník s interferenciou príbuzných umeleckých a vedeckých disciplín, ktorý svojím obsahom prispieva k rozvoju autorskej aj čitateľskej scény doma i za hranicami Slovenska. Ponúkame mnoho kvalitných rubrík, ktoré (sme) pripravili a do ktorých (sme) prispeli naslovovzatí odborníci, napríklad A-B-E-C-E-D-A; AGORA; ANKETA; BESEDA; ESEJ; KRITIKA; KYVADLO; základné literárne rubriky POÉZIA, PREKLAD a PRÓZA, a tiež ZAČIATKY; ďalej SPOMÍNAME; SYMPOSION; ŠTÚDIA; kľúčové tematické rubriky TÉMA a V ZÁBERE – ale aj mnoho ďalších v rôznych obmenách. V časopise Fraktál rezonujú mená mnohých významných autorov, prekladateľov, literárnych vedcov a kritikov všetkých generácií, ktorí predstavujú pevnú, a súčasne vývojaschopnú líniu slovenskej literatúry.

"Minulosť je súčasnosť je budúcnosť."

Stanislava Chrobáková Repar

► Prečo podtitul „literatúra horizontálne a vertikálne“?

Základným mottom časopisu je jeho žánrová i umelecká pestrosť, názorová pluralita a otvorenosť, a teda aj medzigeneračné pôsobenie. Na prvom mieste nás však vždy a všade zaujíma umelecká kvalita: slovenskú literatúru (i myslenie o nej) predstavujeme ako celok v jej reprezentatívnom móde, a pridávame veľa ďalších „bonusov“ – kultúrno-spoločenské hodnotové či duchovné presahy, ktoré však s literatúrou, resp. umením priamo súvisia. S literatúrou to myslíme vážne (preto sme dôsledne nezávislí: organizačne sa spoliehame iba na seba), no nebojíme sa ani hravých polôh alebo šibeničných otázok. Táto koncepcia je pre nás dôležitá už od začiatku a naším zámerom je držať sa jej aj naďalej, ad infinitum.

Ostaňte zdraví a sčítaní!

► Kto sa podieľa na tvorbe časopisu?

V redakcii a redakčnej rade Fraktálu pôsobia špičkoví autori, prekladatelia, kritici a vedci s bohatými edičnými, edukačnými aj tvorivými skúsenosťami – a platí to aj v ženskom rode. Časopis založila, vedie a koordinuje poetka, spisovateľka a literárna vedkyňa Stanislava CHROBÁKOVÁ REPAR (od r. 2001 v slobodnom povolaní), redakčne sa na jeho príprave spolupodieľajú literárni kritici a vedci Dušan TEPLAN (FF UKF, Nitra) a Eva URBANOVÁ (FF KU Ružomberok). Do redakčného okruhu patria významní tvorcovia a myslitelia literatúry: Vladimír BALLA, Miroslav BRÜCK, Marek DEBNÁR, Igor HOCHEL, Zdeňka KALNICKÁ, Valerij KUPKA, Marián MILČÁK, Jozef PALAŠČÁK, Peter Stanley PROCHÁZKA, Gabriela RAKÚSOVÁ, Jitka ROŽŇOVÁ a Marta SOUČKOVÁ.

„Literatúra sa spája s chvením a bázňou a sú v nej obsiahnuté kľúčové hodnoty ľudského života.“

Peter Zajac

► Nezávislí – a predsa odkázaní. Na koho? Na čo?

Časopis Fraktál sa prihovára všetkým tým, ktorých literatúra priťahuje a napĺňa.

Od roku 2018, keď vzniklo prvé číslo I. ročníka, časopis ponúkol množstvo nielen užitočných, ale aj výnimočných príspevkov (viac informácií na: www.fraktal.sk). Pre Slovensko a jeho literárnu kultúru sme sa rýchlo stali potrebnou, a súčasne reprezentatívnou platformou. Žiaľ, redakcie ako naša dnes fungujú bez možnosti čo len jediného pracovného úväzku; celkové nastavenie, výnosy a dotácie jednoducho nepostačujú na náklady a výdavky spojené s dôstojnou (štandardnou!) redakčnou prevádzkou časopisu či s primeraným odmeňovaním našich spolupracovníkov, autorov a autoriek.

Dvanásťpercentné medziročné zníženie dotácie z Fondu na podporu umenia (2020/2021) sa na našom rozpočte prejavilo najmä po nevyhnutnom riešení manažérsko-organizačnej a propagačno-distribučnej stránky časopisu, na ktoré sme dopredu upozorňovali – tento rok, vlani aj predvlani; bez tohto kroku už nemôžeme ďalej existovať.

Roky sa usilujeme poukazovať na tento dvojjediný problém v časopiseckej praxi na Slovensku. Nič sa však nemení... a systémový deficit sami nevyriešime. Najmä nie tu a teraz, uprostred rozbehnutého IV. ročníka.

Ako však spoľahlivo a bez ujmy pokryť všetky výdavky časopisu v súvislosti s dvomi číslami, ktoré nás ešte len čakajú? Ako finančne zabezpečiť čísla o prekladaní poézie, ale aj jej prekladateľoch a tvorcoch... písaní pre deti... výročiach ako to Hviezdoslavove, o tvorbe kolegov, ktorí sa s nami nedávno rozlúčili (J. Vanovič, V. Turčány)? Ako sa "nepotopiť", nezadlžiť v súvislosti s plnou náručou poézie, prózy i provokatívneho uvažovania, ktoré pre vás pripravujeme na stránkach FRAKTÁLU?

► Prosba a poďakovanie na záver

Vážení priatelia, 

oslovujeme vás, aby ste svojou trochou prispeli na dobrú vec: na posilnenie nášho rozpočtu v roku 2021 tak, aby sme číslo 3 a číslo 4, ktoré ešte len máme pred sebou, mohli pripraviť a vydať bez ťažkostí, a zároveň v rozsahu aj kvalite, ktorú si milovníci literatúry oprávnene nárokujú.

Odmenou vám bude nielen príjemný pocit, ale aj hodnotné čítanie pre vás – pre nás – pre všetkých. Jednotlivcov aj inštitúcie, mladých aj jarých. V kultúre už dávno vieme to, čo sa v čase pandémie stalo všeobecne rozšírenou skúsenosťou: bez solidarity, ústretovosti a vzájomnej tolerancie to nikdy nešlo – ani nepôjde!

Ďakujeme vám, ktorí si to uvedomujete a náš časopis rôznymi formami podporujete už od začiatku.

Váš Fraktál

„Významné zrnko prachu poznať podľa toho, že okolo neho tie ostatné krúžia.“

Juraj Briškár

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

FRAKTÁL –  predplatné na rok 2021 (pdf-verzia pre vás alebo vašich priateľov)
FRAKTÁL – predplatné na rok 2021 (pdf-verzia pre vás alebo vašich priateľov)

Minimálna výška príspevku

10

Pdf-súbory štyroch čísel IV. ročníka časopisu FRAKTÁLU vám pošleme rovno do vašej mailovej schránky.

Doručenie: po ukončení kampane

Kniha haiku vo vlastnom výbere + záložky do knihy (ručná práca)
Kniha haiku vo vlastnom výbere + záložky do knihy (ručná práca)

Minimálna výška príspevku

13

Čaká vás jedna z piatich knižiek, ktoré vyšli v spoločnom kazetovom vydaní. Štyri sú dvojjazyčné, v slovenčine a slovinčine, od slovenských tvorcov haiku (I. Kadlečík, S. Repar, D. Hevier a D. Bojnanská), piata, krátka antológia slovinského haiku, je viacjazyčná – o. i. aj v slovenčine. Výtlačky jednotlivých knižiek iba pri tejto mimoriadnej príležitosti!

Doručenie: po ukončení kampane. Pokúsime sa vyhovieť vášmu výberu.

Kniha Stanislavy Chrobákovej Repar DIAGNÓZA L – aj s autorkiným autogramom
Kniha Stanislavy Chrobákovej Repar DIAGNÓZA L – aj s autorkiným autogramom

Minimálna výška príspevku

15

Kniha S. Chrobákovej Repar vyšla vo vyd. Fraktál, o. z. Obsahuje dve nosné časti: Cesta okolo hlavy – básňou a Kníhkolotoč. Prvú tvoria úvahy o slovesnej tvorbe a najmä jazykoch poézie, druhá je súborom kritických článkov o problémoch literárneho a vydavateľského prostredia. Máte predstavu, s čím všetkým sa dnes ľudia v knižnej kultúre musia vyrovnávať? Diagnóza Literatúra – alebo Diagnóza Láska? Presvedčte sa.

Doručenie: po ukončení kampane

FRAKTÁL – predplatné časopisu na rok 2021 (pdf- aj tlačená verzia pre vás alebo vašich priateľov)
FRAKTÁL – predplatné časopisu na rok 2021 (pdf- aj tlačená verzia pre vás alebo vašich priateľov)

Minimálna výška príspevku

18

Nielenže získate množstvo strán pozoruhodného čítania, ale nás pri tom aj podporíte.

Doručenie: po ukončení kampane. Výtlačok priamo do vašej poštovej schránky, pdf-verzia rovno do počítača.

Výber publikácie z ponuky Dušana Teplana: špeciálne čísla akademického časopisu LITIKON
Výber publikácie z ponuky Dušana Teplana: špeciálne čísla akademického časopisu LITIKON

Minimálna výška príspevku

18

Literárnovedné slovo ako prídavok k dobrému pocitu, že ste nás podporili. Ako? Priamo z rúk Dušana Teplana, šéfredaktora LITIKONU a nášho kolegu. Navyše – podľa vášho výberu.

Doručenie: po ukončení kampane. Na obrázku – najmladší čitateľ FRAKTÁLU. :-)

FRAKTÁL – predplatné časopisu na rok 2022 (v pdf- aj tlačenej verzii)
FRAKTÁL – predplatné časopisu na rok 2022 (v pdf- aj tlačenej verzii)

Minimálna výška príspevku

20

Vďaka FRAKTÁLU v jeho V. ročníku (2022) budete mať po celý rok prehľad o dianí v súčasnej slovenskej literatúre. Časopis zároveň podporíte v čase, keď to potrebuje.

Doručenie: v riadnom čase hneď po vyjdení príslušných čísel

Kniha rozhovorov Stanislavy Chrobákovej Repar EXISTENCIÁLY I o literatúre a jej tvorcoch s tvorcami literatúry – aj s autogramom
Kniha rozhovorov Stanislavy Chrobákovej Repar EXISTENCIÁLY I o literatúre a jej tvorcoch s tvorcami literatúry – aj s autogramom

Minimálna výška príspevku

22

Živé myslenie o jazyku, literatúre a kultúre: od P. Bunčáka cez I. Štrpku, K. Chmela, J. Juráňovú, D. Pastirčáka až po Ballu. Dvadsaťdeväť mien, tridsaťštyri rozhovorov.

Doručenie: po ukončení kampane

Básnický debut Daniely Kováčikovej SVET:LOM – aj s autorkiným autogramom
Básnický debut Daniely Kováčikovej SVET:LOM – aj s autorkiným autogramom

Minimálna výška príspevku

22

D. Kováčiková debutovala vo vyd. Vlna. Pre jej písanie je charakteristické subtílne skúmanie fyzických, duchovných i mentálnych priestorov básnického slova. Chcete vedieť, čo sa skrýva za dvojbodkou v názve tohto titulu? Potom neváhajte...

Doručenie: po ukončení kampane

Debut Evy Urbanovej JELEŇATÝ A KRAVATÝ (pre deti) – aj s autorkiným autogramom
Debut Evy Urbanovej JELEŇATÝ A KRAVATÝ (pre deti) – aj s autorkiným autogramom

Minimálna výška príspevku

25

Príbeh jeleňa Jeleňatého a jeleňa Kravatého (vyd. OZ Face) ukazuje fungovanie dvoch kamarátov, ktorí majú takmer rovnaký život, rovnaké záľuby, podobné povahy, napriek tomu sú to dve osobité jelenie postavy... Pozvite ich s pomocou FRAKTÁLU k vám domov do detskej izby.

Doručenie: po ukončení kampane

Kniha DIAGNÓZA L + kniha EXISTENCIÁLY I, obidve s podpisom autorky
Kniha DIAGNÓZA L + kniha EXISTENCIÁLY I, obidve s podpisom autorky

Minimálna výška príspevku

32

Získate knihu, ktorá sa venuje otázkam súčasnej literatúry a kultúry v najširšom zmysle slova, spolu s knihou literárnych rozhovorov, ktoré majú čo povedať aj po rokoch, a zároveň podporíte časopis bez predsudkov.

Doručenie: po ukončení kampane

Tri knihy – tri osudy. SVET:LOM. DIAGNÓZA L. EXISTENCIÁLY I.
Tri knihy – tri osudy. SVET:LOM. DIAGNÓZA L. EXISTENCIÁLY I.

Minimálna výška príspevku

50

Môžete ich mať všetky tri naraz: poéziu, živú tému aj spätnú väzbu v literatúre. S podpismi autoriek.

Doručenie: po ukončení kampane

FRAKTÁL maximum
FRAKTÁL maximum

Minimálna výška príspevku

88

Spolu s predplatným časopisu na rok 2022 (pdf- aj tlačená verzia) získate kompletný archív prvých štyroch ročníkov FRAKTÁLU (na papieri aj v pdf-formáte). Spolu: šestnásť pestrých zväzkov – bohatstvo na leto, na zimu aj do karantény...

Doručenie: po ukončení kampane, v súlade s vychádzaním nových čísel. Rozpredané výtlačky (v prípade potreby) nahradíme inou knižnou ponukou.

Celostránková inzercia v časopise FRAKTÁL
Celostránková inzercia v časopise FRAKTÁL

Minimálna výška príspevku

100

Máte čo oznámiť slovenskej literárnej komunite? Ponúka sa vám jedinečná príležitosť urobiť tak na celej časopiseckej strane (v č-b realizácii). A podporiť nás.

Doručenie: termín je možný iba v súlade s harmonogramom vychádzania časopisu – dohodneme sa.

Stretnutie s redakčným tímom časopisu FRAKTÁL – naživo alebo on-line (podľa situácie)
Stretnutie s redakčným tímom časopisu FRAKTÁL – naživo alebo on-line (podľa situácie)

Minimálna výška príspevku

200

Neviete si predstaviť, ako to v (našom) literárnom časopise chodí? Máte kopu zvedavých otázok – napríklad prečo nie vždy okamžite odpovedáme na vaše príspevky? Ponúkame vám možnosť dozvedieť sa to z prvej ruky; spoločne nahliadneme za „slnečnú" oponu našej existencie.

Doručenie: osobné pozvanie vám po lete doručíme rovno do vašej mailovej schránky.

Večná vďaka
Večná vďaka

Minimálna výška príspevku

300

Táto odmena nemá svoj materializovaný ekvivalent. Jednoducho – ostávate v našom srdci.

Doručenie: permanentne :-)

Novinky

Časopis FRAKTÁL potrebuje Vašu pomoc

Update #2, 03.04.2024

Milí priatelia a podporovatelia FRAKTÁLU!

Veľmi ste nám pomohli, keď ste sa v roku 2021 rozhodli podporiť literárny časopis FRAKTÁL - v štvrtom roku jeho vychádzania.

Rovnako nás povzbudí Vaša podpora v roku 2024, keď sme sa po niekoľkých rokoch znova ocitli v ťažkej situácii, a nie našou vinou.

Viac Vám prezradí naša nová crowdfundingová kampaň na StartLabe.

Podporte časopis FRAKTÁL 2024!

Pripravili sme pre Vás odmeny iba z našej produkcie, na ktoré sme hrdí.

Pomôžte nám, prosím, dosiahnuť cieľovú sumu, aby bola naša kampaň úspešná a ani jedno EURO od Vás, našich podporovateľov, nemuselo putovať naspäť darcovi.

Podporte už siedmy ročník FRAKTÁLU - sme tu pre Vás.

Ďakujeme, že si našu prácu ceníte!

Váš tím FRAKTÁLU

https://www.startlab.sk/projekty/3761-podporte-casopis-fraktal-2024/

POĎAKOVANIE

Update #1, 30.07.2021

Vážení a milí naši priatelia, priaznivci a podporovatelia,

kampaň na StartLabe sme úspešne ukončili. V redakcii Fraktálu sa veľmi tešíme, že sa tak stalo vďaka Vám, vďaka Vašej pomoci. Zo srdca ďakujeme všetkým, ktorí ste nás láskavo podporili. Vašou zásluhou tak bude tohtoročný rozpočet časopisu aspoň na úrovni toho minuloročného. Máme radosť z toho, že ste s nami a náš časopis a problémy s ním spojené považujete aj za svoje, že Vám nie sú ľahostajné. Odmeny, ktoré ste si vybrali, postupne doručíme na uvedené adresy.

Váš tím Fraktálu

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 FRAKTÁL – predplatné časopisu na rok 2021 (pdf- aj tlačená verzia pre vás alebo vašich priateľov)

18 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha rozhovorov Stanislavy Chrobákovej Repar EXISTENCIÁLY I o literatúre a jej tvorcoch s tvorcami literatúry – aj s autogramom

22 €

👤 samuel kroslak

🎁 Debut Evy Urbanovej JELEŇATÝ A KRAVATÝ (pre deti) – aj s autorkiným autogramom

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

👤 Jana Báliková

🎁 FRAKTÁL – predplatné časopisu na rok 2022 (v pdf- aj tlačenej verzii)

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 FRAKTÁL – predplatné na rok 2021 (pdf-verzia pre vás alebo vašich priateľov)

10 €

👤 Jana Juríková

25 €

👤 Juraj Šebesta

🎁 FRAKTÁL – predplatné na rok 2021 (pdf-verzia pre vás alebo vašich priateľov)

51 €

👤 Viktor Struhár

🎁 FRAKTÁL – predplatné na rok 2021 (pdf-verzia pre vás alebo vašich priateľov)

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

15 €

👤 Katarína Čechová

💬 Držím palce.

100 €

👤 Andrea Bokníková

🎁 Kniha Stanislavy Chrobákovej Repar DIAGNÓZA L – aj s autorkiným autogramom

💬 Teším sa z Fraktálu a prajem mu len to najlepšie.

15 €

👤 Dagmar Horná Horná

🎁 Celostránková inzercia v časopise FRAKTÁL

100 €

👤 Martin Furmanik

🎁 FRAKTÁL – predplatné časopisu na rok 2022 (v pdf- aj tlačenej verzii)

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 FRAKTÁL – predplatné časopisu na rok 2022 (v pdf- aj tlačenej verzii)

20 €

👤 Daniela Kuhnová

100 €

👤 Eva Kovačevičová

20 €

👤 Daniela Velánová

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 FRAKTÁL – predplatné časopisu na rok 2022 (v pdf- aj tlačenej verzii)

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Fraktal kampan

1 000 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Stanislavy Chrobákovej Repar DIAGNÓZA L – aj s autorkiným autogramom

15 €

👤 Pavol Rehuš

🎁 FRAKTÁL – predplatné časopisu na rok 2021 (pdf- aj tlačená verzia pre vás alebo vašich priateľov)

18 €

👤 Ivan Sekáč

💬 :)

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

7 €

👤 Marián Milčák

10 €

   1 2 3

Autori

Miesto realizácie projektu

Bratislavský kraj

Fraktál, o.z.

Fraktál, o.z.

Občianske združenie Fraktál bolo zaregistrované na Ministerstve vnútra Slovenskej republiky dňa 14.09.2017. V stanovách OZ sú o. i. uvedené nasledujúce ciele jeho činnosti: ■ podpora tvorby a propagácia diel domácich a zahraničných tvorivých osobností – umelcov, spisovateľov a prekladateľov, kritikov, vedcov či verejne pôsobiacich intelektuálov a aktivistov (platí pre obidva rody); ■ redakčná príprava, vydávanie a distribuovanie periodických i neperiodických publikácií z umenia, literatúry, kultúry, filozofie a spoločenských vied a i.; ■ podpora interkultúrnej spolupráce a umeleckého dialógu slovenskej kultúrnej obce so zahraničím v bilaterálnych aj multilaterálnych projektoch; ■ organizovanie podujatí literárneho, kultúrneho a osvetového charakteru doma aj v zahraničí. Zakladateľkou združenia je PhDr. Stanislava Repar, PhD, spisovateľka, prekladateľka a literárna vedkyňa. Spoluzakladateľmi sú PhDr. Zuzana Gažíková, výtvarná teoretička a kurátorka, a Ing. Vladimír Súkeník, elektrotechnik a milovník umenia. Zakladajúcimi členmi združenia ďalej sú Eva Kovačevičová-Fudala, knižná grafička, a Ing. Dominika Chrobáková, ekonómka. S. Repar, Z. Gažíková a E. Kovačevičová majú bohaté skúsenosti na poli vydavateľských činností a kultúrneho manažmentu. Prvým krokom združenia bolo založenie rovnomenného nezávislého literárneho časopisu FRAKTÁL.

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

FRAKTÁL –  predplatné na rok 2021 (pdf-verzia pre vás alebo vašich priateľov)
FRAKTÁL – predplatné na rok 2021 (pdf-verzia pre vás alebo vašich priateľov)

Minimálna výška príspevku

10

Pdf-súbory štyroch čísel IV. ročníka časopisu FRAKTÁLU vám pošleme rovno do vašej mailovej schránky.

Doručenie: po ukončení kampane

Kniha haiku vo vlastnom výbere + záložky do knihy (ručná práca)
Kniha haiku vo vlastnom výbere + záložky do knihy (ručná práca)

Minimálna výška príspevku

13

Čaká vás jedna z piatich knižiek, ktoré vyšli v spoločnom kazetovom vydaní. Štyri sú dvojjazyčné, v slovenčine a slovinčine, od slovenských tvorcov haiku (I. Kadlečík, S. Repar, D. Hevier a D. Bojnanská), piata, krátka antológia slovinského haiku, je viacjazyčná – o. i. aj v slovenčine. Výtlačky jednotlivých knižiek iba pri tejto mimoriadnej príležitosti!

Doručenie: po ukončení kampane. Pokúsime sa vyhovieť vášmu výberu.

Kniha Stanislavy Chrobákovej Repar DIAGNÓZA L – aj s autorkiným autogramom
Kniha Stanislavy Chrobákovej Repar DIAGNÓZA L – aj s autorkiným autogramom

Minimálna výška príspevku

15

Kniha S. Chrobákovej Repar vyšla vo vyd. Fraktál, o. z. Obsahuje dve nosné časti: Cesta okolo hlavy – básňou a Kníhkolotoč. Prvú tvoria úvahy o slovesnej tvorbe a najmä jazykoch poézie, druhá je súborom kritických článkov o problémoch literárneho a vydavateľského prostredia. Máte predstavu, s čím všetkým sa dnes ľudia v knižnej kultúre musia vyrovnávať? Diagnóza Literatúra – alebo Diagnóza Láska? Presvedčte sa.

Doručenie: po ukončení kampane

FRAKTÁL – predplatné časopisu na rok 2021 (pdf- aj tlačená verzia pre vás alebo vašich priateľov)
FRAKTÁL – predplatné časopisu na rok 2021 (pdf- aj tlačená verzia pre vás alebo vašich priateľov)

Minimálna výška príspevku

18

Nielenže získate množstvo strán pozoruhodného čítania, ale nás pri tom aj podporíte.

Doručenie: po ukončení kampane. Výtlačok priamo do vašej poštovej schránky, pdf-verzia rovno do počítača.

Výber publikácie z ponuky Dušana Teplana: špeciálne čísla akademického časopisu LITIKON
Výber publikácie z ponuky Dušana Teplana: špeciálne čísla akademického časopisu LITIKON

Minimálna výška príspevku

18

Literárnovedné slovo ako prídavok k dobrému pocitu, že ste nás podporili. Ako? Priamo z rúk Dušana Teplana, šéfredaktora LITIKONU a nášho kolegu. Navyše – podľa vášho výberu.

Doručenie: po ukončení kampane. Na obrázku – najmladší čitateľ FRAKTÁLU. :-)

FRAKTÁL – predplatné časopisu na rok 2022 (v pdf- aj tlačenej verzii)
FRAKTÁL – predplatné časopisu na rok 2022 (v pdf- aj tlačenej verzii)

Minimálna výška príspevku

20

Vďaka FRAKTÁLU v jeho V. ročníku (2022) budete mať po celý rok prehľad o dianí v súčasnej slovenskej literatúre. Časopis zároveň podporíte v čase, keď to potrebuje.

Doručenie: v riadnom čase hneď po vyjdení príslušných čísel

Kniha rozhovorov Stanislavy Chrobákovej Repar EXISTENCIÁLY I o literatúre a jej tvorcoch s tvorcami literatúry – aj s autogramom
Kniha rozhovorov Stanislavy Chrobákovej Repar EXISTENCIÁLY I o literatúre a jej tvorcoch s tvorcami literatúry – aj s autogramom

Minimálna výška príspevku

22

Živé myslenie o jazyku, literatúre a kultúre: od P. Bunčáka cez I. Štrpku, K. Chmela, J. Juráňovú, D. Pastirčáka až po Ballu. Dvadsaťdeväť mien, tridsaťštyri rozhovorov.

Doručenie: po ukončení kampane

Básnický debut Daniely Kováčikovej SVET:LOM – aj s autorkiným autogramom
Básnický debut Daniely Kováčikovej SVET:LOM – aj s autorkiným autogramom

Minimálna výška príspevku

22

D. Kováčiková debutovala vo vyd. Vlna. Pre jej písanie je charakteristické subtílne skúmanie fyzických, duchovných i mentálnych priestorov básnického slova. Chcete vedieť, čo sa skrýva za dvojbodkou v názve tohto titulu? Potom neváhajte...

Doručenie: po ukončení kampane

Debut Evy Urbanovej JELEŇATÝ A KRAVATÝ (pre deti) – aj s autorkiným autogramom
Debut Evy Urbanovej JELEŇATÝ A KRAVATÝ (pre deti) – aj s autorkiným autogramom

Minimálna výška príspevku

25

Príbeh jeleňa Jeleňatého a jeleňa Kravatého (vyd. OZ Face) ukazuje fungovanie dvoch kamarátov, ktorí majú takmer rovnaký život, rovnaké záľuby, podobné povahy, napriek tomu sú to dve osobité jelenie postavy... Pozvite ich s pomocou FRAKTÁLU k vám domov do detskej izby.

Doručenie: po ukončení kampane

Kniha DIAGNÓZA L + kniha EXISTENCIÁLY I, obidve s podpisom autorky
Kniha DIAGNÓZA L + kniha EXISTENCIÁLY I, obidve s podpisom autorky

Minimálna výška príspevku

32

Získate knihu, ktorá sa venuje otázkam súčasnej literatúry a kultúry v najširšom zmysle slova, spolu s knihou literárnych rozhovorov, ktoré majú čo povedať aj po rokoch, a zároveň podporíte časopis bez predsudkov.

Doručenie: po ukončení kampane

Tri knihy – tri osudy. SVET:LOM. DIAGNÓZA L. EXISTENCIÁLY I.
Tri knihy – tri osudy. SVET:LOM. DIAGNÓZA L. EXISTENCIÁLY I.

Minimálna výška príspevku

50

Môžete ich mať všetky tri naraz: poéziu, živú tému aj spätnú väzbu v literatúre. S podpismi autoriek.

Doručenie: po ukončení kampane

FRAKTÁL maximum
FRAKTÁL maximum

Minimálna výška príspevku

88

Spolu s predplatným časopisu na rok 2022 (pdf- aj tlačená verzia) získate kompletný archív prvých štyroch ročníkov FRAKTÁLU (na papieri aj v pdf-formáte). Spolu: šestnásť pestrých zväzkov – bohatstvo na leto, na zimu aj do karantény...

Doručenie: po ukončení kampane, v súlade s vychádzaním nových čísel. Rozpredané výtlačky (v prípade potreby) nahradíme inou knižnou ponukou.

Celostránková inzercia v časopise FRAKTÁL
Celostránková inzercia v časopise FRAKTÁL

Minimálna výška príspevku

100

Máte čo oznámiť slovenskej literárnej komunite? Ponúka sa vám jedinečná príležitosť urobiť tak na celej časopiseckej strane (v č-b realizácii). A podporiť nás.

Doručenie: termín je možný iba v súlade s harmonogramom vychádzania časopisu – dohodneme sa.

Stretnutie s redakčným tímom časopisu FRAKTÁL – naživo alebo on-line (podľa situácie)
Stretnutie s redakčným tímom časopisu FRAKTÁL – naživo alebo on-line (podľa situácie)

Minimálna výška príspevku

200

Neviete si predstaviť, ako to v (našom) literárnom časopise chodí? Máte kopu zvedavých otázok – napríklad prečo nie vždy okamžite odpovedáme na vaše príspevky? Ponúkame vám možnosť dozvedieť sa to z prvej ruky; spoločne nahliadneme za „slnečnú" oponu našej existencie.

Doručenie: osobné pozvanie vám po lete doručíme rovno do vašej mailovej schránky.

Večná vďaka
Večná vďaka

Minimálna výška príspevku

300

Táto odmena nemá svoj materializovaný ekvivalent. Jednoducho – ostávate v našom srdci.

Doručenie: permanentne :-)