Brloh túlavých Vydier

Brloh túlavých Vydier

Občianske združenie Vydra v Čiernom Balogu bude mať 25 rokov. Oslavujte s nami a podporte pokračovanie dobrovoľníckych tradícií. SPOLOČNE PRE NOVÝ VYDRÍ BRLOH!

Ekológia
Občiansky aktivizmus
Vzdelávanie a veda
Brloh túlavých Vydier
Získaná suma
114%

11 359 €

z cieľovej sumy
10 000 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Občianske združenie Vydra bude mať v roku 2022 už 25 rokov a nadväzuje na tradíciu záchrany Čiernohronskej železničky na Čiernom Balogu, ktorá siaha až do rokov 1982/1983. Vtedy začali prvé dobrovoľnícke tábory v tomto regióne. Časy, keď sme upravovali trať čakanmi, sú už za nami. Železnička dnes funguje pre turistov a Vydra ako jedna z mála organizácií prežila aj obdobie tzv. „nových časov“. Naďalej sa venujeme rozvoju regiónu a vidieckeho turizmu a stále udržujeme tie krásne tábornícke aktivity s cieľom stať sa lepším človekom. Generácia dobrovoľníkov dnes, rovnako ako „stromáci“ kedysi, pomáhajú pri organizovaní táborov pre deti. Táto nová generácia si zaslúži nový, lepší domov. Vydra bola častokrát v obci a v regióne inšpirátorom, ale aj realizátorom zmien. Ďalšia taká práve nastáva. Prosím podporte nás a budujte spoločne s nami nový „vydrí brloh“, nové zázemie pre pokračovanie pekných dobrovoľníckych tradícií.

Vydrovo, miesto, ktoré nemá dvojníka. Podobné už nenájdete. Nielen preto, že je to krásne miesto čo sa fyzična týka. Toto miesto obsahuje ľudí, ktorí už od môjho raného detstva formovali to, kto som, aký som a na čom mi v živote záleží.

dobrovoľník Števko

Kto je VYDRA?

Minulosť

História Občianskeho združenia Vydra je podstatne staršia ako jej čoskoro oslavovaná štvrťstoročnica. Vydra nadviazala na aktivity Stromu života, ktorej tábory sa organizovali od roku 1983 na záchranu Čiernohronskej železničky. V roku 1992 bola spustená prvá letná turistická sezóna železničky a my sme hľadali nové oblasti pôsobenia. Zachovali sme to, čo sme považovali za dobré ďalej rozvíjať a pustili sme sa do nových aktivít, ktoré sa nám zdali byť potrebné a zmysluplné pre budúcnosť.

Súčasnosť

Dnes Vydra organizuje detské, ale aj mládežnícke tábory. V kombinácii s prácami v lese a pre obec v dopoludňajšom čase, rôznymi hrami v prírode v popoludňajšom čase a rozhovory, spievanie a hranie na gitare večer pri ohni, nám veľmi pripomínajú staré dobré trampské časy. Vydra sa tiež venuje udržateľnému rozvoju vidieckeho cestovného ruchu - prevádzkuje turistické informačné kancelárie, ponúka rôzne zábavno-poznávacie animačné aktivity pre školy i skupiny dospelákov, zabezpečuje sprievodcovské služby k Dobročskému pralesu a mnohé ďalšie aktivity tzv. mäkkého turizmu.

Budúcnosť

Do budúcnosti máme záujem venovať viac pozornosti aj domácemu obyvateľstvu v oblasti predchádzania klimatickým zmenám. Každý môžeme niečo urobiť pre lepšiu budúcnosť. Aby sme mohli v tom našom snažení pokračovať, potrebujeme si pre všetky tieto aktivity prebudovať zázemie. Preto sa obraciame na Vás, na našich priateľov, známych, sympatizantov ako aj na Vás, našich budúcich návštevníkov.

"Získavam tu priateľov, s ktorými môžem komunitne tvoriť."

dobrovoľníčka Pajka

"Keď som prišla do Vydry, ľudia tam ma obalili ako teplá deka, keď som mrzla. Boli tu pre mňa, keď nikto iný nebol."

dobrovoľníčka Evka

"Odovzdať viac, ako prijať, je jediný spôsob, ako môže spoločnosť fungovať."

dobrovoľník Michal

"Kúpanie v potoku, turistika, chodenie naboso, bláznivé hry, večery so spevom v sprievode gitary či huslí, dobrovoľná práca, žiadny signál a úžasné jedlo z našej malej poľnej kuchynky...

No čo viac si priať?"

dobrovoľník Tomáš

Cieľ projektu

Envirocentrum Vydra sídli v kamennom dome zo začiatku 20. storočia, je to dom bez základov a v súčasnosti už nespĺňa hygienické a pracovné normy, no najmä nevyhovuje už aktivitám našej organizácie. Sme nielen organizácia s členskou základňou, ale poskytujeme aj služby verejnosti a to najmä v cestovnom ruchu. Preto by sme chceli modernú turistickú informačnú kanceláriu a návštevnícke centrum, kde si nájdu miesto aj domáci remeselníci pre ukážky svojho umenia. Potrebujeme tiež priestor so strechou nad hlavou pre naše zážitkové zábavno-vzdelávacie programy, ktoré vyhľadávajú najmä žiaci a učitelia, ale aj rodiny s deťmi. Nové envirocentum Vydra plánujeme obohatiť aj ukážkami a radami, ako žiť a bývať v dobe zmierňovania nepriaznivých klimatických zmien. Vaším finančným príspevkom nám pomôžete obstarať stavebný a realizačný projekt ako aj získanie stavebného povolenia, čo je prvý krok k tomu, aby sme s akoukoľvek prestavbou vôbec mohli začať.

Ako využijeme Vašu podporu?

Výsledkom Vašej podpory bude pripravený stavebný a realizačný projekt spolu so stavebným povolením pre nový Vydrí brloh.

V prípade Vašej podpory v minimálnej sume 10 € Vám bude, okrem odmeny podľa Vášho výberu, automaticky pribalená malá pozornosť od remeselníka a nášho priateľa Jána Faltína, ktorý pre nás všetkých vyrobil pamätné magnetky.

Kto nás doteraz podporil?

Naši šikovní remeselníci, s ktorými Vydra spolupracuje dlhé roky. Darovali nám všetky darčeky - odmeny do kampane.

Rovnako nám týmto spôsobom vyjadrili svoju podporu i naši blízky priatelia. Nezabúdame ani na našich dobrovoľníkov a ďalších priaznivcov, ktorí nám pripravili video, fotky, či zabezpečili technickú podporu pri príprave kampane.

Zo srdca vám všetkým ĎAKUJEME!

Kedy bude projekt realizovaný?

  • január 2022 – realizačná štúdia
  • október 2022 – realizačný projekt so stavebným povolením
  • od 2023 – staviame nový vydrí brloh (!!!)

"Každý jeden rok sa mi posledný deň tisnú slzy do očí, keď sa lúčim s priateľmi, s ktorými sa cítim dobre. Ale vždy sa však celý rok teším na to, ako si zapnem letecký režim na telefóne a baterka mi vydrží do konca tábora, keďže tam telefóny strácajú zmysel a na týždeň si opäť užijem krásnu prírodu, vypustím z hlavy civilizačné problémy a budem sa mať fajn!"

dobrovoľník Štefan

ĎAKUJEME ZA PODPORU!

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Vareška
Vareška

Minimálna výška príspevku

10

Váš príspevok pre VYDRU Vám vždy keď budete variť, bude pripomínať vareška od miestneho remeselníka Jozefa, ktorý je rezbár-vareškár a jedným z lektorov v našom zážitkovom programe Remeselný dvor - Poklady starých Baločanov.

Doručenie: december 2021

Vydra vo vreci
Vydra vo vreci

Minimálna výška príspevku

10

Nikto nevie čo sa vo vreci nachádza. Je to len o šťastí. Nebojte sa, každý jeden z produktov je ručne robený originál od našich remeselníkov. Podporte nás a nechajte sa prekvapiť.

Doručenie: december 2021

Textilná hračka
Textilná hračka

Minimálna výška príspevku

10

Textilnou hračkou od našej rodáčky z Čierneho Balogu potešíte hneď dvakrát. Najprv OZ VYDRA, Vašou finančnou podporou a druhýkrát potešíte dieťa, ktorému túto ručne šitú hračku podarujete.

Doručenie: december 2021

Mydielko
Mydielko

Minimálna výška príspevku

10

Spomeniete si na VYDRU, keď si budete umývať ruky mydielkom od našej Majky, ktorá je jednou zo zakladateliek a členkou OZ VYDRA. Organizáciu aj po rokoch stále podporuje. Jednou z jej záľub je výroba mydiel, ktoré venovala aj do tejto kampane.

Doručenie: december 2021

Keramické náušnice
Keramické náušnice

Minimálna výška príspevku

15

Ručne vyrobené keramické náušničky, každý z nich je originál. Len pre dievčatá, ktoré majú štýl ...

Doručenie: december 2021

Náramok
Náramok

Minimálna výška príspevku

15

Tieto ručne pletené náramky priateľstva od Janky z Čierneho Balogu sú veľmi obľúbené najmä u našich najmenších návštevníkov. Deti sú úprimné a priame. Možno by sme aj v dospeláckom svete mohli rozšíriť náramky na znak našich priateľstiev. Necháte sa od nás prekvapiť niektorým z náramkov priateľstva zdobených gorálkami, kvetinami a kovovými prvkami?

Doručenie: december 2021

Vydričkin zázračný deň
Vydričkin zázračný deň

Minimálna výška príspevku

20

Vydra už mnohé roky pripravuje na Medzinárodný deň detí program pre deti v Lesníckom skanzene vo Vydrovskej doline. Za Váš príspevok Vás odmeníme vstupenkou na toto milé podujatie. Stretneme sa 4. júna vo Vydrovskom lese v spoločnosti lesných víl a iných rozprávkových bytostí.

Doručenie: december 2021

Píšťalka
Píšťalka

Minimálna výška príspevku

20

Ktoré dieťa by nechcelo vypiskovať na píšťalke. Áno, dá sa vyrobiť aj z vŕbových konárikov alebo ju môžete získať od nás ako odmenu za Vašu priazeň a podporu. Píšťalky pre nás vyrába Ján Zajac, zručný tokár, ktorý sa svojmu remeslu sa venuje už takmer päťdesiat rokov.

Doručenie: december 2021

Sada náušnic a brošňa
Sada náušnic a brošňa

Minimálna výška príspevku

20

Sada náušnic a malá brošňa - lesné zvieratká z Vydrovskej doliny od zručnej keramikárky Evy Huňovej, ktorej produkty nesú prestížne označenie "Regionálny produkt". Kým príde opäť leto a vy prídete navštíviť Vydrovskú dolinu plnú lesných zvierat, my Vám ich radi pošleme vo forme náušnic a brošne o veľkosti cca 2 cm.

Doručenie: december 2021

Keramická váza
Keramická váza

Minimálna výška príspevku

20

Dostať kytičku kvetov je osobné. A ešte osobnejšie je, keď ju dávate do vázy, ktorá má príbeh. Ručne vyrábané keramické výrobky od Tibora Hrotka Vám budú pripomínať príbeh Vydrieho brloha.

Doručenie: december 2021

Táborové tričko
Táborové tričko

Minimálna výška príspevku

30

Táborové tričká sú jedinečné a každý rok iné. Nikto iný ich nemôže získať, iba účastník Vydrovského letného tábora, a teraz ešte pár vyvolených z Vás. Každoročne dávame vytvoriť originálny výtvarný návrh, ktorý korešponduje s aktuálnymi témami táborov. Rozhodli sme sa, že sa podelíme s Vami a pár ich pri tejto príležitosti pustíme z prísne stráženého archívu do obehu. Majú pre nás veľkú hodnotu a veríme, že aj pre Vás.

Doručenie: december 2021

Pánsky modrotlačový motýlik
Pánsky modrotlačový motýlik

Minimálna výška príspevku

30

Takýmto originálnym motýlikom od Karolíny Hruškovej Folkovej z Čierneho Balogu určite zaujmete. Folková je dnes už známa a obľúbená značka odevov a odevných doplnkov zdobených ručne vyšívanou ľudovou výšivkou.

Doručenie: december 2021

Prútený košík
Prútený košík

Minimálna výška príspevku

30

Prútený košík, do ktorej je vložená ručná práca a duša košikára Michala Kočického z Podbrezovej. Nie je košík ako košík. Tento nesie v sebe odkaz uchovávania remesla a tradícií.

Doručenie: december 2021

Pastierske cedilko
Pastierske cedilko

Minimálna výška príspevku

50

Viete čo je pastierske cedilko? Taška cez plece vyrobené z ovčieho súkna. Toto takmer zabudnuté tradičné remeslo oživuje folklorista Marek Ťažký, ktorý vedie aj detský folklórny súbor v Čiernom Balogu - Malá Kýčera. Aj v ním vyrobenom pastierskom cedilku je kúsok jeho lásky k folklóru.

Doručenie: december 2021

Tričko
Tričko "Brloh pre túlavé Vydry"

Minimálna výška príspevku

50

Tričko "Brloh pre túlavé Vydry" je špeciálna limitovaná edícia 20 ks tričiek, ktoré nám do tejto kampane venovala tlačiareň HLP Grafik z Brezna. Je partnerom nášho združenia Vydra od jeho vzniku a každoročne sa stará o dodanie našich táborových tričiek. Motív potlače pochádza od Tomáša, 12-ročného účastníka Vydrovských letných táborov

Doručenie: december 2021

Strieborný šperk
Strieborný šperk

Minimálna výška príspevku

50

Netradičné ručne vyrábané strieborné šperky od Martiny Zajac, ktorá žije v Bratislave a pochádza z Horehronia. Sapphire je názov spoločnosti, v ktorej môžeme nájsť jej umeleckú tvorbu a do tejto kampane venovala niekoľko setov strieborných šperkov.

Doručenie: december 2021

Kniha: Hucul - koň z hôr
Kniha: Hucul - koň z hôr

Minimálna výška príspevku

50

Kniha od Milana Gondu - záchrancu horského plemena koňa HUCUL. Milan je fotograf, autor poézie, zaklínač koní a nesmierne odhodlaný a pracovitý človek žijúci vo Veporských vrhoch. Doprajte si stretnutie s nim prostredníctvom knihy plnej fotografií: Hucul - kôň z hôr. Knihu Vám doručíme s osobným venovaním od autora.

Doručenie: december 2021

Čaj o piatej
Čaj o piatej

Minimálna výška príspevku

50

Chcete nás lepšie poznať? Naši dobrovoľníci sú stredoškoláci, vysokoškoláci alebo pracujúci mladí ľudia z rôznych miest na Slovensku ale aj v Čechách. Ak by ste mali záujem, sprostredkujeme Vám s nimi príjemné posedenie pri šálke čaju alebo kávy v Bratislave, v Banskej Bystrici, v Brezne, v Ružomberku, v Kremnici, v Žiari nad Hronom, v stovežatej Prahe alebo v českom Zlíne, prípadne v holandskom Amsterdame, či vo švédskom Jönköpingu a možno aj niekde inde ... môžete ich vyspovedať a dozvedieť sa viac o našej organizácii, našich aktivitách a našich plánoch. Tešíme sa na stretnutia s Vami.

Doručenie: december 2021

So sprievodcom k Dobročskému pralesu
So sprievodcom k Dobročskému pralesu

Minimálna výška príspevku

60

Darčekový preukaz, platný pre dve rodiny, na prechádzku k Dobročskému pralesu so sprievodcom, ktorý Vás bezpečne privedie k Národnej prírodnej rezervácii, pričom Vás oboznámi s históriou krajiny, okolitých obcí, vyhasnutou sopkou Poľanou, porozpráva o typických znakoch pralesa a pestovaného lesa, o významnej osobnosti slovenského lesníctva Jozefovi Dekrétovi Matejovie a mnohom inom.

Doručenie: december 2021

S rodinou a lesníkom do Lesníckeho skanzenu
S rodinou a lesníkom do Lesníckeho skanzenu

Minimálna výška príspevku

60

Darčekový poukaz na 2 - 3 hodinovú prechádzku Lesníckym skanzenom v spoločnosti lesníka s jeho osobným výkladom je hotová špecialitka, ktorú môžete získať za podporu nášho projektu. Dozviete sa, ako sa pestuje les, z čoho pozostáva práca lesníka, kedy a ako sa robí prebierka, kedy sa dožíva les dospelosti ... uvidíte však aj divé prasiatka alebo daniele. Poukaz je platný pre 2 rodiny.

Doručenie: december 2021

Keramická miska
Keramická miska

Minimálna výška príspevku

70

Krásna miska a umelecké dielo zároveň od Janky Schwarzbacherovej sa bude u Vás vynímať ako originálny exponát, ktoré môžete aj prakticky používať. Jej keramika a olejomaľby nesú značku Regionálny produkt, čo potvrdzuje jedinečnosť, originalitu a použitie lokálnych zdrojov pri ich výrobe s minimálnou uhlíkovou stopou.

Doručenie: december 2021

Vyšívaný opasok
Vyšívaný opasok

Minimálna výška príspevku

70

Takýmto originálnym doplnkom k odevu - opasok od Karolíny Hruškovej Folkovej z Čierneho Balogu určite zaujmete. Folková je dnes už známa a obľúbená značka odevov a odevných doplnkov zdobených ručne vyšívanou ľudovou výšivkou. Z jej dielne ponúkame strojovo vyšívané opasky s ľudovým motívom. Biely podklad s nastavením 60 - 80 cm. Červený podklad s nastavením 60 - 70 cm.

Doručenie: december 2021

Sada misiek
Sada misiek

Minimálna výška príspevku

75

Krásny set dvoch misiek od zručnej miestnej keramikárky Evky Huňovej, ktorej produkty nesú značku Regionálny produkt, čo potvrdzuje jedinečnosť, originalitu a použitie lokálnych zdrojov pri ich výrobe s minimálnou uhlíkovou stopou. Tieto misky s motívom lesné papradie sú priam umeleckým dielom, ktoré budete radi používať pri stolovaní na špeciálne, ale i bežné príležitosti.

Doručenie: december 2021

Rodinný víkendový pobyt na táborisku
Rodinný víkendový pobyt na táborisku

Minimálna výška príspevku

190

Vyskúšajte - drevené chatky, ohnisko, poľná vojenská kuchyňa, kadibúdky, sprcha na solárny ohrev, žiadny signál, ani internet - to je táborisko OZ VYDRA uprostred lesa. Romantika len pre náročných a odolných. Tešíme sa na Vašu návštevu a Vy sa tešte na poriadny zážitok. Poukaz je určený pre maximálne tri rodiny.

Doručenie: december 2021

Vydrovský letný tábor
Vydrovský letný tábor

Minimálna výška príspevku

250

Pre deti, ale aj pre mládež sa snažíme pripraviť také tábory, aby si vytvárali pozitívny vzťah k prírode. Tábory sú nápadité, hravé a plné dobrodružstva. Chceme, aby deti mali blízko k prírode, aby zažili stanovanie (táborisko je bez signálu mobilných operátorov), umývanie sa a čistenie zubov pri studničke, kadibúdku, varenie v poľnej kuchyni, výlety v prírode - všetko to čaro, čo dnes deťom v pretechnizovanom svete chýba a na čo si mnohí rodičia nevedia nájsť čas, hoci s nostalgiou spomínajú na svoje detstvo.

Doručenie: december 2021

Modrotlačové šaty
Modrotlačové šaty

Minimálna výška príspevku

250

Originálnymi šatami od Karolíny Hruškovej Folkovej z Čierneho Balogu určite zaujmete. Folková je dnes už známa a obľúbená značka odevov a odevných doplnkov zdobených ručne alebo strojovo vyšívanou ľudovou výšivkou. (veľkosť 36 - 38).

Doručenie: december 2021

Večera so zakladateľmi Vydry
Večera so zakladateľmi Vydry

Minimálna výška príspevku

250

Chcete dostať informácie z prvej ruky? Pozývame Vás na večeru so zakladateľmi organizácie Vydra a aktuálne členmi Správnej rady. Radi sa s Vami stretneme v Banskej Bystrici a podelíme sa s Vami o naše ciele a plány, ako aj porozprávame o histórií štvrťstoročnice organizácie Vydra. Poukaz je určený pre dvoch hostí s dvoma členmi OZ.

Doručenie: december 2021

Exkurzia vo Vydre
Exkurzia vo Vydre

Minimálna výška príspevku

250

Najlepšie bude íst na miesto činu! Exkurzia do Vydry so zamestnancami - privítanie po balocky s heligonkárom - drevorubačská nátierka a slivovica, predstavenie balockého kroja a prezentácia projektu "Vydri brloh"... (cca 2 - 3 hodiny, pre max. 4 osoby).

Doručenie: december 2021

Dvojdňový pobyt na táborisku pre skupinu
Dvojdňový pobyt na táborisku pre skupinu

Minimálna výška príspevku

390

Vynikajúca príležitosť pre skupinu (pre školský výlet, firemný teambuilding...) - drevené chatky (7 x 4 osoby), ohnisko, poľná vojenská kuchyňa, kadibúdky, sprcha na solárny ohrev, žiadny signál, ani internet - to je táborisko OZ VYDRA uprostred lesa. Romantika len pre náročných a odolných. Poukaz je platný pre maximálne 28 osôb.

Doručenie: december 2021

Detský zážitkový program vo Vydrovskej doline
Detský zážitkový program vo Vydrovskej doline

Minimálna výška príspevku

500

Možno chcete zasponzorovať školský výlet pre triedu v škole, ktorú navštevuje Vaše dieťa? Alebo ste triedny pokladník? Máme pre Vás špeciálnu ponuku: zážitkovo-vzdelávací program inšpirovaný miestnymi ľudovými tradíciami, ktorý v sebe zahŕňa i prvky environmentálnej výchovy. Drevorubačský ding (zábavné súťaženie s prvkami folklóru a drevorubačských tradícií - rezanie dreva ručnou pílou, hod kľuchtou, plieskanie bičom..), návšteva Lesníckeho skanzenu s obedom, ryžovanie zlata a množstvo zaujímavých a zábavných hier. Celodenný program pre skupinu detí alebo školský výlet (maximálny počet 45 detí)

Doručenie: december 2021

Firemný teambuilding vo Vydrovskej doline
Firemný teambuilding vo Vydrovskej doline

Minimálna výška príspevku

990

Skvelá príležitosť pre Váš teambuilding: zážitkovo-zábavný program inšpirovaný miestnymi ľudovými tradíciami. Privítanie po balocky, návšteva Dobročského pralesa či lesníckeho skanzenu so sprievodcom, Drevorubačský ding alebo súťaž v hádzaní „hanďeľských“ halušiek ... a nezabudnime opäť na pravidelné vítanie po balocky ... Celodenný program pre skupinu dospelých (maximálny počet 45 osôb).

Doručenie: december 2021

Kľúčenka - háčkované zvieratko
Kľúčenka - háčkované zvieratko

Minimálna výška príspevku

10

Vaše kľúče Vám budú milšie s ručne háčkovanou kľúčenkou od miestnej remeselníčky Alenky. Popri náročnej práci terénnej sociálnej pracovníčky si nájde čas na háčkovanie rôznych výtvorov. Jej kľúčenky zdobia nejeden zväzok kľúčov návštevníkov Lesníckeho skanzenu vo Vydrovskej doline v Čiernom Balogu.

Doručenie: december 2021

Kožený výrobok
Kožený výrobok

Minimálna výška príspevku

20

Náš dlhoročný dodávateľ kožených výrobkov Tibor Hrotko venoval do tejto kampane originálne ručne vyrobené kožené kapsy a opasky. Váš príspevok prinesie osoh pre obe strany - nám pomôžete splniť náš sen o Vydrom brlohu a Vy získate užitočný kožený výrobok, vhodný aj ako darček pod vianočný stromček (aj s príbehom o dobrom skutku).

Doručenie: december 2021

Kniha: Tajomstvá koní
Kniha: Tajomstvá koní

Minimálna výška príspevku

30

Kniha od Milana Gondu - záchrancu horského plemena koňa HUCUL. Milan je fotograf, autor poézie, zaklínač koní a nesmierne odhodlaný a pracovitý človek žijúci vo Veporských vrhoch. Doprajte si stretnutie s ním prostredníctvom knihy plnej poézie - Tajomstvá koní. Knihu Vám doručíme s osobným venovaním autora.

Doručenie: december 2021

Hodiny
Hodiny

Minimálna výška príspevku

30

Na hodiny sa pozrieme aj niekoľkokrát denne. Ak okrem zistenia času je pre Vás dôležité aj pripomenúť si, že ste podporili nielen nás, ale aj mladú začínajúcu remeselníčku, tak toto môže byť vhodná odmena pre Vás. Petra Petríková vyrobila niekoľko originálnych nástenných hodín pre túto príležitosť.

Doručenie: december 2021

Sada keramiky
Sada keramiky

Minimálna výška príspevku

50

Šálka voňavého čaju so sladkým pečivom v príjemnej spoločnosti. Čo viac si môžeme priať? My Vám k tomu doprajeme originálny ručne vyrobený servis (2 x šálka a podšálka s jednou miskou) od keramikárky Janky Schwarzbacherovej.

Doručenie: december 2021

Kožený opasok
Kožený opasok

Minimálna výška príspevku

50

Opasok (120 cm) od Ľubomíra Medveďa - Ondríka, ktorý nás navždy opustil iba pred pár týždňami, bol naším dlhoročným spolupracovníkom, skvelým remeselníkom, folkloristom a hlavne výnimočným človekom. Remeslo spracovania kože sa v jeho podaní stalo umením. Jeden z posledných kusov jeho tvorby môžete získať práve teraz.

Doručenie: december 2021

Pánska folkový set (motýlik a traky)
Pánska folkový set (motýlik a traky)

Minimálna výška príspevku

50

Takýmto originálnym setom motýlik + traky od Karolíny Hruškovej Folkovej z Čierneho Balogu určite zaujmete. Folková je dnes už známa a obľúbená značka odevov a odevných doplnkov zdobených ručne vyšívanou ľudovou výšivkou.

Doručenie: december 2021

Pochúťková darčeková sada
Pochúťková darčeková sada

Minimálna výška príspevku

70

Darčekový set z chránenej dielne úspešnej horehronskej firmy Addy Slovakia - Michalová. Je určený pre Vás, ktorí Čierny Balog spoznávate, radi ochutnávate alebo naň s láskou spomínate. Set obsahuje: medovinu, šípkovú nátierku, prieduškový čaj, sušené bio jabĺčka. Je vhodný aj ako darček pre niekoho, kto ocení zdravé domáce produkty z horehronských lúk a hôr.

Doručenie: december 2021

Ručne tkaný koberec
Ručne tkaný koberec

Minimálna výška príspevku

90

Ručne tkaný koberec poctivo utkaný na drevených krosnách od Veroniky Štulrajterovej nebude vo Vašom domove len kobercom. Bude v nej aj duša a desiatky hodín práce našej tkáčky a lektorky zážitkového programu: "Remeselný dvor - poklady starých Baločanov". Veronika je aktívna seniorka prekypujúca energiou a jedna z našich najdlhších spolupracovníčok pre zachovávanie remesiel a tradícií. Dĺžka koberca je 3,5 metra.

Doručenie: december 2021

Keramický anjelik
Keramický anjelik

Minimálna výška príspevku

90

Anjel od Janky Schwarzbacherovej, ktorá svoje keramikárske remeslo povýšila na umenie. Tento anjel je toho dôkazom. Jej keramika a olejomaľby nesú značku kvality Regionálny produkt.

Doručenie: december 2021

Balocká drevenička
Balocká drevenička

Minimálna výška príspevku

150

Olejomaľba typickej drevenej architektúry Horehronského regiónu (na obraze typická drevenica v Čiernom Balogu) od Janky Schwarzbacherovej. Jej keramika a olejomaľby nesú značku kvality Regionálny produkt.

Doručenie: december 2021

Na huculoch obrubovanskými lúkami
Na huculoch obrubovanskými lúkami

Minimálna výška príspevku

150

Dvojhodinová romantická prechádzka na koňoch ku Obrubovanským lúkam - pre 2 osoby so sprievodcom. Objavte chov pôvodného plemena koňa Hucul v obci Sihla pod vedením Milana Gondu, nášho priateľa a dlhodobého spolupracovníka.

Doručenie: december 2021

Novinky

MLADÍ STARÍ?

Update #3, 29.10.2021

Dnes Vám predstavujeme našu dobrovoľníčku Barboru. Barbora
je Vydrovskou dobrovoľníčkou „iba“ 5 rokov. Naše tábory jej však už od
malička prirástli k srdcu. Aj pre ňu však chceme vybudovať nový Vydrí
brloh. Podporte to na StartLabe!

STARÍ NOVÝM !

Update #2, 26.10.2021

Za 25 rokov sa vo Vydre objavilo naozaj mnoho dobrovoľníkov. Mnohí z nich vo Vydre vyrástli a už viac ako 20 rokov sa stále vracajú. Sú nimi aj Zuzana a Marek.
Pozrite si ich krátke video a podporte nás na StartLabe!

SPUSTILI SME STARTLAB!

Update #1, 24.10.2021

Občianske združenie Vydra v spolupráci s Centrom pre filantropiu dnes spúšťa crowfundigovú kampaň pre získanie finančných prostriedkov na projekt nového vydrieho brlohu. Nasledujúcich niekoľko dní sa postupne dozviete viac. PODPORTE NÁS UŽ TERAZ!

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Sada náušnic a brošňa

20 €

+ 10 € ?

👤 Petra Strnádová

🎁 Kniha: Tajomstvá koní

💬 Držím palce, Milan.

50 €

+ 4 € ?

👤 Ivana Figuli

10 €

+ 1 € ?

👤 Miriam Motykova

💬 ????????????

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

+ 5 € ?

👤 Ivo Páleš

15 €

👤 Marta Prečuchová

💬 Držím palce

15 €

👤 Zuzana Pálešová

5 €

+ 50 € ?

👤 Rotary club Banská Bystrica

🎁 Exkurzia vo Vydre

💬 Rotary club Banská Bystrica - dohoda s Csillikou Droppovou

250 €

👤 Anonymný podporovateľ

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Pastierske cedilko

💬 Ďakujeme ????

50 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Keramické náušnice

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Sada náušnic a brošňa

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kožený výrobok

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Vydrovský letný tábor

💬 Držíme palce!

250 €

+ 8 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Vareška

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

+ 45 € ?

👤 Kate FitzGerald and Paul Sheridan

75 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kožený výrobok

💬 Držíme palce Vydre!

85 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 ????

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Lenka & Matej Molnárovci

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

+ 1 € ?

👤 Maťka P.

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Večera so zakladateľmi Vydry

💬 Spolu dokážeme všetko ????

710 €

+ 22 € ?

👤 Veronika Briatková

🎁 Textilná hračka

10 €

👤 Lulu Lenka

10 €

+ 2 € ?

👤 Nina Humajová

🎁 Kniha: Tajomstvá koní

💬 Knižka ma oslovila: hijó!

30 €

+ 3 € ?

👤 Katarina Filkova

🎁 Vareška

20 €

👤 Jana Mačekova

🎁 Prútený košík

30 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

50 €

+ 4 € ?

   1 2 3 4 ... 7

Autori

Miesto realizácie projektu

Banskobystrický kraj

VYDRA – Vidiecka rozvojová aktivita

VYDRA – Vidiecka rozvojová aktivita

VYDRA – VIDiecka Rozvojová Aktivita so sídlom v Čiernom Balogu pôsobí v obci od roku 1997. Od roku 2005 je súčasťou Partnerstva Muránska Planina – Čierny Hron. Organizácia nadväzuje na 15-ročnú históriu mládežníckeho hnutia na záchranu Čiernohronskej železnice. Naše občianske združenie so samostatnou právnou subjektivitou, vzniklo z Ekocentra Stromu života Vydra na Čiernom Balogu. Poslaním OZ VYDRA je prostredníctvom dobrovoľných aktivít zachovávanie tradícií, kultúrnych a prírodných hodnôt, propagácia zdravého životného štýlu a environmentálnej výchovy a trvalá spolupráca s partnermi. Cieľmi občianskeho združenia sú - 1.) Zachovanie kultúrneho a prírodného dedičstva; 2.) realizácia projektov podporujúcich trvaloudržateľný rozvoj regiónu; 3.) Detské a mládežnícke letné tábory; 4.) Tradičné podujatia pre verejnosť (Otvorenie sezóny vo Vydrovskej doline, Deň detí, Mikulášske popoludnie); 5.) Organizovanie zábavných environmentálnych hier pre školy a iné skupiny zameraných na udržiavanie miestnych zvykov, tradícii a remesiel; 6.) Edičná, publikačná činnosť a osvetová činnosť; 7.) Propagácia zdravého životného štýlu; 8.) Rozvoj cestovného ruchu (ekoturistika, cykloturistika, ekovýchova)

Petra Dzurmanová

Petra Dzurmanová

Dobrovoľníčka organizácie VYDRA, koordinátorka crowdfundingovej kampane "Brloh pre túlavé Vydry"

Tomáš Goga

Tomáš Goga

Dobrovoľník, člen Správnej rady VYDRA, o.z., technická podpora crowdfundingovej kampane "Brloh pre túlavé Vydry"

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Vareška
Vareška

Minimálna výška príspevku

10

Váš príspevok pre VYDRU Vám vždy keď budete variť, bude pripomínať vareška od miestneho remeselníka Jozefa, ktorý je rezbár-vareškár a jedným z lektorov v našom zážitkovom programe Remeselný dvor - Poklady starých Baločanov.

Doručenie: december 2021

Vydra vo vreci
Vydra vo vreci

Minimálna výška príspevku

10

Nikto nevie čo sa vo vreci nachádza. Je to len o šťastí. Nebojte sa, každý jeden z produktov je ručne robený originál od našich remeselníkov. Podporte nás a nechajte sa prekvapiť.

Doručenie: december 2021

Textilná hračka
Textilná hračka

Minimálna výška príspevku

10

Textilnou hračkou od našej rodáčky z Čierneho Balogu potešíte hneď dvakrát. Najprv OZ VYDRA, Vašou finančnou podporou a druhýkrát potešíte dieťa, ktorému túto ručne šitú hračku podarujete.

Doručenie: december 2021

Mydielko
Mydielko

Minimálna výška príspevku

10

Spomeniete si na VYDRU, keď si budete umývať ruky mydielkom od našej Majky, ktorá je jednou zo zakladateliek a členkou OZ VYDRA. Organizáciu aj po rokoch stále podporuje. Jednou z jej záľub je výroba mydiel, ktoré venovala aj do tejto kampane.

Doručenie: december 2021

Keramické náušnice
Keramické náušnice

Minimálna výška príspevku

15

Ručne vyrobené keramické náušničky, každý z nich je originál. Len pre dievčatá, ktoré majú štýl ...

Doručenie: december 2021

Náramok
Náramok

Minimálna výška príspevku

15

Tieto ručne pletené náramky priateľstva od Janky z Čierneho Balogu sú veľmi obľúbené najmä u našich najmenších návštevníkov. Deti sú úprimné a priame. Možno by sme aj v dospeláckom svete mohli rozšíriť náramky na znak našich priateľstiev. Necháte sa od nás prekvapiť niektorým z náramkov priateľstva zdobených gorálkami, kvetinami a kovovými prvkami?

Doručenie: december 2021

Vydričkin zázračný deň
Vydričkin zázračný deň

Minimálna výška príspevku

20

Vydra už mnohé roky pripravuje na Medzinárodný deň detí program pre deti v Lesníckom skanzene vo Vydrovskej doline. Za Váš príspevok Vás odmeníme vstupenkou na toto milé podujatie. Stretneme sa 4. júna vo Vydrovskom lese v spoločnosti lesných víl a iných rozprávkových bytostí.

Doručenie: december 2021

Píšťalka
Píšťalka

Minimálna výška príspevku

20

Ktoré dieťa by nechcelo vypiskovať na píšťalke. Áno, dá sa vyrobiť aj z vŕbových konárikov alebo ju môžete získať od nás ako odmenu za Vašu priazeň a podporu. Píšťalky pre nás vyrába Ján Zajac, zručný tokár, ktorý sa svojmu remeslu sa venuje už takmer päťdesiat rokov.

Doručenie: december 2021

Sada náušnic a brošňa
Sada náušnic a brošňa

Minimálna výška príspevku

20

Sada náušnic a malá brošňa - lesné zvieratká z Vydrovskej doliny od zručnej keramikárky Evy Huňovej, ktorej produkty nesú prestížne označenie "Regionálny produkt". Kým príde opäť leto a vy prídete navštíviť Vydrovskú dolinu plnú lesných zvierat, my Vám ich radi pošleme vo forme náušnic a brošne o veľkosti cca 2 cm.

Doručenie: december 2021

Keramická váza
Keramická váza

Minimálna výška príspevku

20

Dostať kytičku kvetov je osobné. A ešte osobnejšie je, keď ju dávate do vázy, ktorá má príbeh. Ručne vyrábané keramické výrobky od Tibora Hrotka Vám budú pripomínať príbeh Vydrieho brloha.

Doručenie: december 2021

Táborové tričko
Táborové tričko

Minimálna výška príspevku

30

Táborové tričká sú jedinečné a každý rok iné. Nikto iný ich nemôže získať, iba účastník Vydrovského letného tábora, a teraz ešte pár vyvolených z Vás. Každoročne dávame vytvoriť originálny výtvarný návrh, ktorý korešponduje s aktuálnymi témami táborov. Rozhodli sme sa, že sa podelíme s Vami a pár ich pri tejto príležitosti pustíme z prísne stráženého archívu do obehu. Majú pre nás veľkú hodnotu a veríme, že aj pre Vás.

Doručenie: december 2021

Pánsky modrotlačový motýlik
Pánsky modrotlačový motýlik

Minimálna výška príspevku

30

Takýmto originálnym motýlikom od Karolíny Hruškovej Folkovej z Čierneho Balogu určite zaujmete. Folková je dnes už známa a obľúbená značka odevov a odevných doplnkov zdobených ručne vyšívanou ľudovou výšivkou.

Doručenie: december 2021

Prútený košík
Prútený košík

Minimálna výška príspevku

30

Prútený košík, do ktorej je vložená ručná práca a duša košikára Michala Kočického z Podbrezovej. Nie je košík ako košík. Tento nesie v sebe odkaz uchovávania remesla a tradícií.

Doručenie: december 2021

Pastierske cedilko
Pastierske cedilko

Minimálna výška príspevku

50

Viete čo je pastierske cedilko? Taška cez plece vyrobené z ovčieho súkna. Toto takmer zabudnuté tradičné remeslo oživuje folklorista Marek Ťažký, ktorý vedie aj detský folklórny súbor v Čiernom Balogu - Malá Kýčera. Aj v ním vyrobenom pastierskom cedilku je kúsok jeho lásky k folklóru.

Doručenie: december 2021

Tričko
Tričko "Brloh pre túlavé Vydry"

Minimálna výška príspevku

50

Tričko "Brloh pre túlavé Vydry" je špeciálna limitovaná edícia 20 ks tričiek, ktoré nám do tejto kampane venovala tlačiareň HLP Grafik z Brezna. Je partnerom nášho združenia Vydra od jeho vzniku a každoročne sa stará o dodanie našich táborových tričiek. Motív potlače pochádza od Tomáša, 12-ročného účastníka Vydrovských letných táborov

Doručenie: december 2021

Strieborný šperk
Strieborný šperk

Minimálna výška príspevku

50

Netradičné ručne vyrábané strieborné šperky od Martiny Zajac, ktorá žije v Bratislave a pochádza z Horehronia. Sapphire je názov spoločnosti, v ktorej môžeme nájsť jej umeleckú tvorbu a do tejto kampane venovala niekoľko setov strieborných šperkov.

Doručenie: december 2021

Kniha: Hucul - koň z hôr
Kniha: Hucul - koň z hôr

Minimálna výška príspevku

50

Kniha od Milana Gondu - záchrancu horského plemena koňa HUCUL. Milan je fotograf, autor poézie, zaklínač koní a nesmierne odhodlaný a pracovitý človek žijúci vo Veporských vrhoch. Doprajte si stretnutie s nim prostredníctvom knihy plnej fotografií: Hucul - kôň z hôr. Knihu Vám doručíme s osobným venovaním od autora.

Doručenie: december 2021

Čaj o piatej
Čaj o piatej

Minimálna výška príspevku

50

Chcete nás lepšie poznať? Naši dobrovoľníci sú stredoškoláci, vysokoškoláci alebo pracujúci mladí ľudia z rôznych miest na Slovensku ale aj v Čechách. Ak by ste mali záujem, sprostredkujeme Vám s nimi príjemné posedenie pri šálke čaju alebo kávy v Bratislave, v Banskej Bystrici, v Brezne, v Ružomberku, v Kremnici, v Žiari nad Hronom, v stovežatej Prahe alebo v českom Zlíne, prípadne v holandskom Amsterdame, či vo švédskom Jönköpingu a možno aj niekde inde ... môžete ich vyspovedať a dozvedieť sa viac o našej organizácii, našich aktivitách a našich plánoch. Tešíme sa na stretnutia s Vami.

Doručenie: december 2021

So sprievodcom k Dobročskému pralesu
So sprievodcom k Dobročskému pralesu

Minimálna výška príspevku

60

Darčekový preukaz, platný pre dve rodiny, na prechádzku k Dobročskému pralesu so sprievodcom, ktorý Vás bezpečne privedie k Národnej prírodnej rezervácii, pričom Vás oboznámi s históriou krajiny, okolitých obcí, vyhasnutou sopkou Poľanou, porozpráva o typických znakoch pralesa a pestovaného lesa, o významnej osobnosti slovenského lesníctva Jozefovi Dekrétovi Matejovie a mnohom inom.

Doručenie: december 2021

S rodinou a lesníkom do Lesníckeho skanzenu
S rodinou a lesníkom do Lesníckeho skanzenu

Minimálna výška príspevku

60

Darčekový poukaz na 2 - 3 hodinovú prechádzku Lesníckym skanzenom v spoločnosti lesníka s jeho osobným výkladom je hotová špecialitka, ktorú môžete získať za podporu nášho projektu. Dozviete sa, ako sa pestuje les, z čoho pozostáva práca lesníka, kedy a ako sa robí prebierka, kedy sa dožíva les dospelosti ... uvidíte však aj divé prasiatka alebo daniele. Poukaz je platný pre 2 rodiny.

Doručenie: december 2021

Keramická miska
Keramická miska

Minimálna výška príspevku

70

Krásna miska a umelecké dielo zároveň od Janky Schwarzbacherovej sa bude u Vás vynímať ako originálny exponát, ktoré môžete aj prakticky používať. Jej keramika a olejomaľby nesú značku Regionálny produkt, čo potvrdzuje jedinečnosť, originalitu a použitie lokálnych zdrojov pri ich výrobe s minimálnou uhlíkovou stopou.

Doručenie: december 2021

Vyšívaný opasok
Vyšívaný opasok

Minimálna výška príspevku

70

Takýmto originálnym doplnkom k odevu - opasok od Karolíny Hruškovej Folkovej z Čierneho Balogu určite zaujmete. Folková je dnes už známa a obľúbená značka odevov a odevných doplnkov zdobených ručne vyšívanou ľudovou výšivkou. Z jej dielne ponúkame strojovo vyšívané opasky s ľudovým motívom. Biely podklad s nastavením 60 - 80 cm. Červený podklad s nastavením 60 - 70 cm.

Doručenie: december 2021

Sada misiek
Sada misiek

Minimálna výška príspevku

75

Krásny set dvoch misiek od zručnej miestnej keramikárky Evky Huňovej, ktorej produkty nesú značku Regionálny produkt, čo potvrdzuje jedinečnosť, originalitu a použitie lokálnych zdrojov pri ich výrobe s minimálnou uhlíkovou stopou. Tieto misky s motívom lesné papradie sú priam umeleckým dielom, ktoré budete radi používať pri stolovaní na špeciálne, ale i bežné príležitosti.

Doručenie: december 2021

Rodinný víkendový pobyt na táborisku
Rodinný víkendový pobyt na táborisku

Minimálna výška príspevku

190

Vyskúšajte - drevené chatky, ohnisko, poľná vojenská kuchyňa, kadibúdky, sprcha na solárny ohrev, žiadny signál, ani internet - to je táborisko OZ VYDRA uprostred lesa. Romantika len pre náročných a odolných. Tešíme sa na Vašu návštevu a Vy sa tešte na poriadny zážitok. Poukaz je určený pre maximálne tri rodiny.

Doručenie: december 2021

Vydrovský letný tábor
Vydrovský letný tábor

Minimálna výška príspevku

250

Pre deti, ale aj pre mládež sa snažíme pripraviť také tábory, aby si vytvárali pozitívny vzťah k prírode. Tábory sú nápadité, hravé a plné dobrodružstva. Chceme, aby deti mali blízko k prírode, aby zažili stanovanie (táborisko je bez signálu mobilných operátorov), umývanie sa a čistenie zubov pri studničke, kadibúdku, varenie v poľnej kuchyni, výlety v prírode - všetko to čaro, čo dnes deťom v pretechnizovanom svete chýba a na čo si mnohí rodičia nevedia nájsť čas, hoci s nostalgiou spomínajú na svoje detstvo.

Doručenie: december 2021

Modrotlačové šaty
Modrotlačové šaty

Minimálna výška príspevku

250

Originálnymi šatami od Karolíny Hruškovej Folkovej z Čierneho Balogu určite zaujmete. Folková je dnes už známa a obľúbená značka odevov a odevných doplnkov zdobených ručne alebo strojovo vyšívanou ľudovou výšivkou. (veľkosť 36 - 38).

Doručenie: december 2021

Večera so zakladateľmi Vydry
Večera so zakladateľmi Vydry

Minimálna výška príspevku

250

Chcete dostať informácie z prvej ruky? Pozývame Vás na večeru so zakladateľmi organizácie Vydra a aktuálne členmi Správnej rady. Radi sa s Vami stretneme v Banskej Bystrici a podelíme sa s Vami o naše ciele a plány, ako aj porozprávame o histórií štvrťstoročnice organizácie Vydra. Poukaz je určený pre dvoch hostí s dvoma členmi OZ.

Doručenie: december 2021

Exkurzia vo Vydre
Exkurzia vo Vydre

Minimálna výška príspevku

250

Najlepšie bude íst na miesto činu! Exkurzia do Vydry so zamestnancami - privítanie po balocky s heligonkárom - drevorubačská nátierka a slivovica, predstavenie balockého kroja a prezentácia projektu "Vydri brloh"... (cca 2 - 3 hodiny, pre max. 4 osoby).

Doručenie: december 2021

Dvojdňový pobyt na táborisku pre skupinu
Dvojdňový pobyt na táborisku pre skupinu

Minimálna výška príspevku

390

Vynikajúca príležitosť pre skupinu (pre školský výlet, firemný teambuilding...) - drevené chatky (7 x 4 osoby), ohnisko, poľná vojenská kuchyňa, kadibúdky, sprcha na solárny ohrev, žiadny signál, ani internet - to je táborisko OZ VYDRA uprostred lesa. Romantika len pre náročných a odolných. Poukaz je platný pre maximálne 28 osôb.

Doručenie: december 2021

Detský zážitkový program vo Vydrovskej doline
Detský zážitkový program vo Vydrovskej doline

Minimálna výška príspevku

500

Možno chcete zasponzorovať školský výlet pre triedu v škole, ktorú navštevuje Vaše dieťa? Alebo ste triedny pokladník? Máme pre Vás špeciálnu ponuku: zážitkovo-vzdelávací program inšpirovaný miestnymi ľudovými tradíciami, ktorý v sebe zahŕňa i prvky environmentálnej výchovy. Drevorubačský ding (zábavné súťaženie s prvkami folklóru a drevorubačských tradícií - rezanie dreva ručnou pílou, hod kľuchtou, plieskanie bičom..), návšteva Lesníckeho skanzenu s obedom, ryžovanie zlata a množstvo zaujímavých a zábavných hier. Celodenný program pre skupinu detí alebo školský výlet (maximálny počet 45 detí)

Doručenie: december 2021

Firemný teambuilding vo Vydrovskej doline
Firemný teambuilding vo Vydrovskej doline

Minimálna výška príspevku

990

Skvelá príležitosť pre Váš teambuilding: zážitkovo-zábavný program inšpirovaný miestnymi ľudovými tradíciami. Privítanie po balocky, návšteva Dobročského pralesa či lesníckeho skanzenu so sprievodcom, Drevorubačský ding alebo súťaž v hádzaní „hanďeľských“ halušiek ... a nezabudnime opäť na pravidelné vítanie po balocky ... Celodenný program pre skupinu dospelých (maximálny počet 45 osôb).

Doručenie: december 2021

Kľúčenka - háčkované zvieratko
Kľúčenka - háčkované zvieratko

Minimálna výška príspevku

10

Vaše kľúče Vám budú milšie s ručne háčkovanou kľúčenkou od miestnej remeselníčky Alenky. Popri náročnej práci terénnej sociálnej pracovníčky si nájde čas na háčkovanie rôznych výtvorov. Jej kľúčenky zdobia nejeden zväzok kľúčov návštevníkov Lesníckeho skanzenu vo Vydrovskej doline v Čiernom Balogu.

Doručenie: december 2021

Kožený výrobok
Kožený výrobok

Minimálna výška príspevku

20

Náš dlhoročný dodávateľ kožených výrobkov Tibor Hrotko venoval do tejto kampane originálne ručne vyrobené kožené kapsy a opasky. Váš príspevok prinesie osoh pre obe strany - nám pomôžete splniť náš sen o Vydrom brlohu a Vy získate užitočný kožený výrobok, vhodný aj ako darček pod vianočný stromček (aj s príbehom o dobrom skutku).

Doručenie: december 2021

Kniha: Tajomstvá koní
Kniha: Tajomstvá koní

Minimálna výška príspevku

30

Kniha od Milana Gondu - záchrancu horského plemena koňa HUCUL. Milan je fotograf, autor poézie, zaklínač koní a nesmierne odhodlaný a pracovitý človek žijúci vo Veporských vrhoch. Doprajte si stretnutie s ním prostredníctvom knihy plnej poézie - Tajomstvá koní. Knihu Vám doručíme s osobným venovaním autora.

Doručenie: december 2021

Hodiny
Hodiny

Minimálna výška príspevku

30

Na hodiny sa pozrieme aj niekoľkokrát denne. Ak okrem zistenia času je pre Vás dôležité aj pripomenúť si, že ste podporili nielen nás, ale aj mladú začínajúcu remeselníčku, tak toto môže byť vhodná odmena pre Vás. Petra Petríková vyrobila niekoľko originálnych nástenných hodín pre túto príležitosť.

Doručenie: december 2021

Sada keramiky
Sada keramiky

Minimálna výška príspevku

50

Šálka voňavého čaju so sladkým pečivom v príjemnej spoločnosti. Čo viac si môžeme priať? My Vám k tomu doprajeme originálny ručne vyrobený servis (2 x šálka a podšálka s jednou miskou) od keramikárky Janky Schwarzbacherovej.

Doručenie: december 2021

Kožený opasok
Kožený opasok

Minimálna výška príspevku

50

Opasok (120 cm) od Ľubomíra Medveďa - Ondríka, ktorý nás navždy opustil iba pred pár týždňami, bol naším dlhoročným spolupracovníkom, skvelým remeselníkom, folkloristom a hlavne výnimočným človekom. Remeslo spracovania kože sa v jeho podaní stalo umením. Jeden z posledných kusov jeho tvorby môžete získať práve teraz.

Doručenie: december 2021

Pánska folkový set (motýlik a traky)
Pánska folkový set (motýlik a traky)

Minimálna výška príspevku

50

Takýmto originálnym setom motýlik + traky od Karolíny Hruškovej Folkovej z Čierneho Balogu určite zaujmete. Folková je dnes už známa a obľúbená značka odevov a odevných doplnkov zdobených ručne vyšívanou ľudovou výšivkou.

Doručenie: december 2021

Pochúťková darčeková sada
Pochúťková darčeková sada

Minimálna výška príspevku

70

Darčekový set z chránenej dielne úspešnej horehronskej firmy Addy Slovakia - Michalová. Je určený pre Vás, ktorí Čierny Balog spoznávate, radi ochutnávate alebo naň s láskou spomínate. Set obsahuje: medovinu, šípkovú nátierku, prieduškový čaj, sušené bio jabĺčka. Je vhodný aj ako darček pre niekoho, kto ocení zdravé domáce produkty z horehronských lúk a hôr.

Doručenie: december 2021

Ručne tkaný koberec
Ručne tkaný koberec

Minimálna výška príspevku

90

Ručne tkaný koberec poctivo utkaný na drevených krosnách od Veroniky Štulrajterovej nebude vo Vašom domove len kobercom. Bude v nej aj duša a desiatky hodín práce našej tkáčky a lektorky zážitkového programu: "Remeselný dvor - poklady starých Baločanov". Veronika je aktívna seniorka prekypujúca energiou a jedna z našich najdlhších spolupracovníčok pre zachovávanie remesiel a tradícií. Dĺžka koberca je 3,5 metra.

Doručenie: december 2021

Keramický anjelik
Keramický anjelik

Minimálna výška príspevku

90

Anjel od Janky Schwarzbacherovej, ktorá svoje keramikárske remeslo povýšila na umenie. Tento anjel je toho dôkazom. Jej keramika a olejomaľby nesú značku kvality Regionálny produkt.

Doručenie: december 2021

Balocká drevenička
Balocká drevenička

Minimálna výška príspevku

150

Olejomaľba typickej drevenej architektúry Horehronského regiónu (na obraze typická drevenica v Čiernom Balogu) od Janky Schwarzbacherovej. Jej keramika a olejomaľby nesú značku kvality Regionálny produkt.

Doručenie: december 2021

Na huculoch obrubovanskými lúkami
Na huculoch obrubovanskými lúkami

Minimálna výška príspevku

150

Dvojhodinová romantická prechádzka na koňoch ku Obrubovanským lúkam - pre 2 osoby so sprievodcom. Objavte chov pôvodného plemena koňa Hucul v obci Sihla pod vedením Milana Gondu, nášho priateľa a dlhodobého spolupracovníka.

Doručenie: december 2021