Kuchárska kniha Medzi jedlom a láskou

Kuchárska kniha Medzi jedlom a láskou

Medzi jedlom a láskou, je jedinečná kuchárska kniha, ktorá v sebe spája lásku k životu, jedlu, zdraviu a prírode. Obsahuje 100 zdravých receptov zo skutočných, základných potravín, výživové odporúčania od českej špecialistky, veľa citátov a osobných myšlienok. Verím, že aj vďaka Vám si táto kuchárska kniha nájde svoje miesto v každej kuchyni a v každom srdci.

Zdravie
Kuchárska kniha Medzi jedlom a láskou
Získaná suma
128%

3 833 €

z cieľovej sumy
3 000 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Medzi jedlom a láskou - 224 strán, 100 receptov, 5 kapitol, 100 citátov a zamyslení a všetko sprevádzané krásnymi fotkami a pútavými úvodmi.

Kniha je rozdelená do 5 kapitol. V prvej kapitole, základná príprava, ktorú využijeme ďalej v celej knihe, sa naučíme, ako si doma pripraviť napríklad kefír, tvaroh, jogurt, ricottu, fermentovanú zeleninu či poctivý vývar. V druhej kapitole nájdete veľa zdravých inšpirácií na raňajky, ako napríklad naše rodinné lievance, ľahkú fritatu, zdravé recepty s avokádom alebo na tie najlepšie raňajkové kaše.Tretia kapitola patrí vegetariánskym jedlám a nájdete v nej úžasný šošovicový šalát, rôzne zeleninové polievky, karfiólové kari či slávne ratatouille.



Mäsové jedlá sú zaradené vo štvrtej kapitole a v nej nesmie chýbať maminkine pečené kura s plnkou, tikka masala, polievka harira, bœuf bourguignon a mnoho ďalších. Do poslednej kapitoly sme ukryli naše najobľúbenejšie sladké recepty. Veľa z nich sú z ovsených vločiek a predsa nadýchané. Určite sa zamilujete do našej zdravej mrkvovej torty, či do bezlepkovej a bezmliečnej tortičky bez cukru, ktorú miluje každý, kto ju ochutnal. A čaká na Vás naša rodinná bublanina, bábovka, pečené ovocie a aj tie najlepšie bounty tyčinky.

Všetko zo základných, zdravých surovín, ktoré si vo väčšine viete kúpiť od miestnych farmárov, pestovateľov a bez zbytočných obalov. Každý recept je sprevádzaný fotografiou na celú stranu. Za výnimočné považujem vo svojej knihe príspevok od uznávanej českej špecialistky na zdravotnú prevenciu a výživu, Pharmdr. Margit Slimákové



Prečo práve nespracované, základné potraviny?

minimálne spracované a hoci každému z nás vyhovuje niečo iné, v globále sú úžasné pre naše zdravie. Zelenina, strukoviny, čisté mäso, koreniny, bylinky, mliečne produkty a jedlá z nich môžu byť liekom pre náš črevný makrobióm a terapiou pre nás. Priemyselne spracované potraviny obsahujú veľké množstvo spracovaných cukrov a tukov, ktoré škodia nášmu zdraviu.

Čerpáme prirodzene z našej prírody, z toho, čo nám ponúka, nevyčerpávame ju príliš. Príroda je dnes kvôli peniazom a ignorancii ľudí ničená, musíme ju chrániť. Dopestovať bez zbytočnej chémie, chovať sa s rešpektom a láskou ku každému zvieratku, chrániť ju.

Minimalizovanie odpadu. Ak nakupujeme predovšetkým iba základné, nespracované potraviny, veľa z nich dokážeme nakúpiť bez zbytočných obalov alebo do vlastných vrecúšok.

Nakupovať lokálne. Okrem niekoľkých surovín si vieme náš jedálničiek tvoriť hlavne z lokálnych surovín, od našich farmárov a tak podporiť ich prácu.



Čo ešte v knihe nájdete?

Moja kniha nie je iba o jedle. Je aj o láske k životu, k prírode a ku všetkému dobrému čo ma obklopuje. Pri každom recepte nájdete rôzne citáty a krátke zamyslenia, ktoré Vám ponúkajú sa na chvíľu zastaviť a zamyslieť sa. Medzi kapitolami nájdete články s rôznymi tipmi o slow food, zero waste či food waste. Kniha sa naozaj nachádza tam kdesi, kde sa stretáva láska k životu a výnimočná chuť jedla.


O mne

Volám sa Mária a niektorí ma poznáte vďaka môjmu blogu LaPetite Mary, na ktorom už tri roky s ľuďmi zdieľam moje recepty a vždy pár myšlienok k tomu. Mám dve deti, tretie na ceste a skvelého manžela. Práve oni a moja kľukatá životná cesta, boli prvotnou inšpiráciou na tvorbu knihy. Prešla som si rôznymi zdravotnými problémami a čistá strava zo skutočných potravín s obmedzeným množstvom lepku, nezdravých tukov a cukrov bola tá, ktorá mi pomohla sa dostať z mnohých zdravotných ťažkostí. Sama som sa presvedčila, ako strava ovplyvňuje človeka a že má obrovský vplyv na našu psychiku a samozrejme aj naopak. Práve preto treba oboje. Pokoj a dobro v srdci a kvalitnú čistú stravu so skutočných potravín.



Ako využijem financie

Kniha Medzi jedlom a láskou je hodnotná nielen svojím obsahom, ale aj spracovaním. Tlačená bude na kvalitnom papieri s HUV technológiou, zabalené v krásnej darčekovej krabici, ktorú využijete i ďalej. Peniaze použijem na tlač knihy, aby mohla ďalej putovať celým Slovenskom a my sme si znova pripomenuli dôležitosť skutočných potravín.Ak naplníme rozpočet, ku každej knihe bude pribalená originálna záložka vyrobená špeciálne pre Vás.


Kedy Vám knihu pošlem?

Kniha vyjde v prvej polovici októbra a ak ma podporíte jej kúpou, bude Vám doručená hneď, ako vyjde z tlačiarne, ešte skôr, ako bude spustený oficiálny predaj.


Zo srdca Vám ďakujem a vážim si Vašu podporu a každú kúpu knihy.

Majte v živote veľa radostí!

Mária

O projekte

Chcem podporiť!

Nepotrebujete poďakovanie? Tak darujte sumu podľa svojho uváženia a získajte našu vďaku.

Kniha Medzi jedlom a láskou

Minimálna výška príspevku

25

Keď podporíte vydanie knižky sumou aspoň 25 eur, poďakujem sa vám jej zaslaním poštou hneď ako vyjde z tlačiarne spolu s osobným venovaním a podpisom. Vrátane poštovného.




Kniha Medzi jedlom a láskou s trhacím zápisníkom

Minimálna výška príspevku

27

Keď podporíte vydanie knižky sumou aspoň 27 eur, poďakujem sa vám jej zaslaním spolu s originálnym trhacím zápisníkom, do ktorého si budete môcť písať svoje nákupy, myšlienky a poznámky. Vrátane poštovného.

Kniha Medzi jedlom a láskou zabalená v ľanovej utierke

Minimálna výška príspevku

31

Keď podporíte vydanie knižky sumou aspoň 31 eur, poďakujem sa vám jej zaslaním poštou hneď ako vyjde z tlačiarne spolu s osobným venovaním. Knižka vám príde zabalená v prekrásnej ľanovej utierke, vyrobenej na Slovensku od najlepšej ľanovej tvorkyne. Vrátane poštovného.

2x Kniha Medzi jedlom a láskou

Minimálna výška príspevku

48

Keď podporíte vydanie knižky sumou aspoň 48 eur, poďakujem sa vám zaslaním 2 výtlačkov hneď ako vyjdú z tlačiarne spolu s osobným venovaním. Vrátane poštovného.

3x Kniha Medzi jedlom a láskou

Minimálna výška príspevku

69

Keď podporíte vydanie knižky sumou aspoň 69 eur, poďakujem sa vám zaslaním 3 výtlačkov hneď ako vyjdú z tlačiarne spolu s osobným venovaním. Vrátane poštovného.


Zaži radosť zo zdravia a výnimočnú chuť jedla

Minimálna výška príspevku

250

Keď podporíte vydanie knižky sumou aspoň 250 eur, zažijeme spolu celé popoludnie počas ktorého vás naučím všetko o kefíre a o tom, ako z neho začať pripravovať tie najzdravšie dobroty.
K tomu spolu uvaríme dve ľubovoľné jedlá z knihy podľa vášho výberu a ako bonus Vám domov pribalím knihu Medzi jedlom a láskou zabalenú v ľanovej utierke s osobným venovaním.

Novinky

Darček je už pripravený!

Update #2, 08.10.2019

Dobrí ľudia, milí podporovatelia,

Pred sebou máme posledných 6 dní kampane a my veríme, že bude úspešná. Zatiaľ máme vyzbieraných 90% cieľovej sumy, ktorá nám pomôže pokryť časť nákladov na tlač. Zo srdca ďakujeme a veľmi si vážime každú podporu a každú kúpu knihy!

Ako darček som Vám sľúbila, okrem zvýhodnenej ceny s poštovným a darčekovým balením, aj krásnu záložku. Každá jedna je ručne vyrobená a ja mám pre Vás skvelé správy - už sú vyrobené a sú naozaj krásne! Budú rôznych motívov a ukážem Vám aspoň malú ochutnávku, ako budú niektoré vyzerať. Ja sa z nich veľmi vytešujem a vy? :)

Ďakujem Vám ešte raz za všetku podporu, či už zdieľaním medzi priateľmi, či už kúpou knihy. Pomáhate mi, aby kniha mohla putovať celým Slovenskom a my sme si znova pripomenuli dôležitosť skutočných potravín, základných a nespracovaných.

Majte krásny deň. :)

Majka

Tešíme sa!

Update #1, 24.09.2019

Milí podporovatelia,

Máme za sebou polovicu kampane a zatiaľ sa nám podarilo vyzbierať 55% z našej stanovenej cieľovej sumy. Chcem sa Vám všetkým zo srdca poďakovať za Vašu podporu a všetky Vaše milé správy a slová, ktoré mi v posledných dňoch posielate. Veľmi si to vážim a mám z toho obrovskú radosť. Kampaň stále pokračuje a my potrebuje vyzbierať celú sumu, aby knižka mohla vzniknúť. Ak preto poznáte ešte niekoho, kto by knižku rád mal doma medzi prvými, vo zvýhodnenej cene a tak podporil jej vznik, prosím prezdielajte informáciu o kampani na startlabe, aby kuchárka s posolstvom "Medzi jedlom a láskou" mohla vzniknúť a tak sa dostala do Vaších kuchýň a i do Vaších sŕdc.

A DOBRÁ SPRÁVA - Kniha je už v tlači a o tri týždne ju budem držať v rukách a rovnako aj vy, ktorí ste ma podporili a vybrali ste si knihu ako odmenu za Vašu podporu.

Ďakujem Vám zo srdca.

Vaša Majka

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou

25 €

👤 Iva Hankova

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou

25 €

👤 Miroslava Bednarčíková

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou

26 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 2x Kniha Medzi jedlom a láskou

48 €

👤 Daniela Hudáková (rod. Fraňová)

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou

💬 Kniha i stránka je podľa mňa úžasný zhmotnený sen šíriaci naozaj nielen dobré a zdravé jedlo, ale i radosť a lásku :)

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou

25 €

👤 Martina Dekanová

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou

25 €

👤 Martin Kelemen

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou

25 €

👤 Kristina Ignaczova

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou

25 €

👤 Petronela Makuchová

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou zabalená v ľanovej utierke

31 €

👤 Terezia Katrincova Kassovicova

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou s trhacím zápisníkom

💬 Teším sa!:)

27 €

👤 Katarina Imrichova

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou

25 €

👤 Anna Pavlovičová

🎁 2x Kniha Medzi jedlom a láskou

48 €

👤 Michaela Tomičková

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou

30 €

👤 Eva Brezovanová

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou

25 €

👤 Katarina Vylupok Simko

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou zabalená v ľanovej utierke

31 €

👤 Andrea Hrotková

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou

25 €

👤 Anna Macurová

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou zabalená v ľanovej utierke

31 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou s trhacím zápisníkom

27 €

👤 Mária Zelisková

25 €

👤 Mária Korytiaková

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 2x Kniha Medzi jedlom a láskou

48 €

👤 Anonymný podporovateľ

360 €

👤 Katarína Boháčková

🎁 Kniha Medzi jedlom a láskou

25 €

👤 Adela Zenkova

🎁 2x Kniha Medzi jedlom a láskou

48 €

   1 2 3 4

Autori

Michal Šimko Allis

Michal Šimko Allis

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Chcem podporiť!

Nepotrebujete poďakovanie? Tak darujte sumu podľa svojho uváženia a získajte našu vďaku.

Kniha Medzi jedlom a láskou

Minimálna výška príspevku

25

Keď podporíte vydanie knižky sumou aspoň 25 eur, poďakujem sa vám jej zaslaním poštou hneď ako vyjde z tlačiarne spolu s osobným venovaním a podpisom. Vrátane poštovného.




Kniha Medzi jedlom a láskou s trhacím zápisníkom

Minimálna výška príspevku

27

Keď podporíte vydanie knižky sumou aspoň 27 eur, poďakujem sa vám jej zaslaním spolu s originálnym trhacím zápisníkom, do ktorého si budete môcť písať svoje nákupy, myšlienky a poznámky. Vrátane poštovného.

Kniha Medzi jedlom a láskou zabalená v ľanovej utierke

Minimálna výška príspevku

31

Keď podporíte vydanie knižky sumou aspoň 31 eur, poďakujem sa vám jej zaslaním poštou hneď ako vyjde z tlačiarne spolu s osobným venovaním. Knižka vám príde zabalená v prekrásnej ľanovej utierke, vyrobenej na Slovensku od najlepšej ľanovej tvorkyne. Vrátane poštovného.

2x Kniha Medzi jedlom a láskou

Minimálna výška príspevku

48

Keď podporíte vydanie knižky sumou aspoň 48 eur, poďakujem sa vám zaslaním 2 výtlačkov hneď ako vyjdú z tlačiarne spolu s osobným venovaním. Vrátane poštovného.

3x Kniha Medzi jedlom a láskou

Minimálna výška príspevku

69

Keď podporíte vydanie knižky sumou aspoň 69 eur, poďakujem sa vám zaslaním 3 výtlačkov hneď ako vyjdú z tlačiarne spolu s osobným venovaním. Vrátane poštovného.


Zaži radosť zo zdravia a výnimočnú chuť jedla

Minimálna výška príspevku

250

Keď podporíte vydanie knižky sumou aspoň 250 eur, zažijeme spolu celé popoludnie počas ktorého vás naučím všetko o kefíre a o tom, ako z neho začať pripravovať tie najzdravšie dobroty.
K tomu spolu uvaríme dve ľubovoľné jedlá z knihy podľa vášho výberu a ako bonus Vám domov pribalím knihu Medzi jedlom a láskou zabalenú v ľanovej utierke s osobným venovaním.