Iná nežná

Iná nežná

Antológia poviedok alternatívnej histórie, mestskej fantasy a scifi venovaná tematicky 17. novembru 1989. Osem poviedok odkrýva trochu iný pohľad na veci, ktoré sa síce (a našťastie) nestali, ale možno mohli...

Literatúra
Občiansky aktivizmus
Iná nežná
Získaná suma
122%

973 €

z cieľovej sumy
800 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Iná Nežná je názov antológie poviedok žánrov scifi, mestskej fantasy či alternatívnej histórie, ktoré vychádzajú z udalostí 17. novembra 1989 alebo sa na nich tematicky orientujú. Na slovenské pomery sa jedná o jedinečný projekt, nakoľko sa novodobej alternatívnej histórii doteraz žiadna kniha u nás nevenovala! Sila týchto poviedok spočíva v unikátnom sprostredkovaní udalostí a realít bývalého režimu vo forme, ktorá ich stavia do nových perspektív a výziev.


Scifi žáner

...má silu prepojiť aj na prvý pohľad neprepojiteľné: fiktívne dokáže preniesť postavu v poviedke zo súčasnosti do minulosti pomocou časopriestorového zlomu, alebo z minulosti do súčasnosti a vystaviť ju tam porovnaniu s vlastnou realitou.


Žáner fantasy

...umožňuje napr. pomocou kliatby prepísať alebo zmeniť zmyslové vnímanie postavy v poviedke a preniesť ju do reality, ktorej by pripomínala skutočnosti bývalého režimu alebo dať postavám v poviedke magické schopnosti, ktoré by mohli využiť v boji za stranu dobra alebo zla v boji o slobodu počas udalostí Novembra 1989.


Žáner alternatívnej histórie

Poviedky v žánri alternatívnej histórie projektujú vývin spoločnosti, ak by sa zmenila naša minulosť. Čo, ak by k novembru 1989 vôbec nedošlo, alebo ak by dopadol inak? Ako by vyzerala naša alternatívna súčasnosť potom? Ostali by sme ako národ zamrznutý z totalite minulého režimu bez šance na slobodu?



Prostredníctvom ôsmich poviedok o udalostiach, ktoré sú 30 rokov po danej skutočnosti pre mnohých mladých ľudí ponovembrovej generácie už vzdialené a nepodstatné, sa takto čitatelia dozvedajú o reáliách danej doby alebo dokonca o tom, ako by vyzerala alternatívne dnešná doba, o čo by prišli a ako by sa následne v tejto ne/slobode cítili...



Od hlavného partnera Férovej nadácie O2 sme obdržali podporu, ktorá zabezpečí odmeny pre piatich autorov a autorky a zároveň poskytne zastrešenie bezplatne dostupného digitálneho vydania poviedok v rámci stránky internetového časopisu scifi.sk. (Ďakujeme!)

My ale máme na viac!


Vec sa má tak, že už teraz máme autorov a autoriek 8 (slovom osem), čiže viac ako sme plánovali a na ktorých odmeny sme dostali peniaze. A keďže nás záujem mladých ľudí teší a nechceme ich obrať o možnosť kreatívnej tvorby a zároveň čitateľov a čitateľky o pôžitok z tohto projektu, žiadame Vás o ich podporu, aby sme všetkých a všetky mali možnosť odmeniť.



Digitál nie je pre všetkých!

Chápeme, že nie všetci čitatelia a čitateľky preferujú elektronické vydanie kníh, preto by sme Vás radi požiadali aj o pomoc pri tlačenom vydaní tohto zborníka! A nielen hocijakého... Dlho sme rozmýšľali, aký spôsob na prezentáciu tohto projektu by bol najvhodnejší a nakoniec sme sa zišli na tom, že aj my sa doslova podujmeme na cestu časom do roku 1989 a zborník poviedok vydáme formou samizdatu!


Čo je to samizdat?

Samizdat (z rus. самиздат) je tajné vydávanie, rozmnožovanie a rozširovanie kníh a periodík, ktoré boli zakázané resp. nemohli vychádzať oficiálne (ako samizdat sa označuje aj takto vydaná publikácia). Týmto spôsobom obchádzali príslušníci opozície resp. odporu voči komunistického režimu v Sovietskom zväze a v ďalších štátoch východného bloku cenzúru. Komunistické štruktúry samizdat tvrdo potlačovali a disidentov, ktorí ho vydávali, súdili a väznili.

Myšlienkou samizdatu bolo vydávať len malé množstvo výtlačkov, obyčajne písaných cez kopírovací papier na písacom stroji. Každý čitateľ bol povzbudzovaný, aby tlačovinu opísal, alebo akýmkoľvek spôsobom rozmnožil a poskytol ďalej. Jedným z prejavov cenzúry totiž bolo odopretie prístupu k rozmnožovacej technike. (Toľko zo slovenskej Wikipédie.)

Takto si všetci budete túto zbierku môcť vychutnať v tom pravom novembrovom duchu!



Ako bude toto vydanie vyzerať?

Na spolu ca. 100 strán textu nájdete

  • 8 fantastických poviedok
  • predslov o vydaní zbierky a našej cesty od jej zrodu k finálnemu produktu
  • informácie o autoroch a autorkách
  • poďakovanie so zoznamom prispievateľov cez Startlab

To všetko na recyklovanom papieri, lebo chránime životné prostredie!


A navyše, pre ľudí, ktorí prispejú trochu viac, ponúkame možnosť získať tričko s vizuálnym symbolom projektu!


Aktuálne sme vo fáze jazykových úprav a editácií poviedok, aby sme tieto do konca októbra mali pripravené na zalamovanie a následné vydanie. Jednotliví autori a autorky majú takto ešte pár týždňov, aby v nich s pomocou jazykovej korektorky vychytali logické nezrovnalosti, štylisticky upravili text a dotiahli ho do finálnej podoby.


Kto sú naši autori a autorky?

Anton Stiffel je slovenský sci-fi autor venujúci sa hlavne poviedkovej tvorbe. Publikuje od roku 1998, kedy mu v časopise Fantázia vyšla jeho prvá poviedka "Prejdi bránou a dotkni sa mojej duše", ktorá čitateľov doslova uchvátila. (Pamätáme si na ten čas, bolo to ozaj super!) Spoločným menovateľom jeho poviedok sú láska a technika, čo je v slovenskom literárnom kontexte netypická a originálna kombinácia. Publikuje vo viacerých časopisoch, zborníkoch a antológiách doma aj v zahraničí a bol úspešný v mnohých literárnych fantastických súťažiach. V roku 2015 mu vyšla zbierka sci-fi poviedok Zabudnutý vesmír. Tento rok vychádza jej upravená a rozšírená reedícia, ktorá predstavuje súhrn jeho tvorby od roku 1998 po súčasnosť.

Písať začínala už na základnej škole rozprávkami o zvieratkách, bosorkách či vodníkoch. Poviedky jej vyšli v štyroch antológiách: Zárodky hviezd, Istrocon 3, Fantázia 2017 a Fantázia 2018. Je finalistkou Martinus Ceny Fantázie 2018 a ceny anglickej Fantasy Award 2020. V roku 2017 získala za svoju poviedku Cenu Bibliotéky. Jej staršie aj novšie dielka si môžete prečítať aj na scifi.sk, najmä medzi Poviedkami na počkanie, ktoré sú jej obľúbeným adrenalínovým športom. V novembri 1989 síce ešte nebola na svete, ale bola by rada, keby ste sa s ňou zamysleli nad tým, koľko odvahy potrebuje obyčajný človek, aby sa pokúsil o zmenu niečoho väčšieho.

Knihovník a spisovateľ, ktorý v roku 1988 založil sci-fi klub SFK Orion v Nových Zámkoch. Píše najmä fantasy. Aktuálne mu minulý rok vyšla kniha Conan - Tři klíče k Asambale a na ďalšej "conanovke" práve pracuje. Vzhľadom na jeho dejinný rozhľad sme veľmi radi, že prijal pozvanie do našej zbierky.

Narodil sa v Poprade, pôsobí v Košiciach ako učiteľ na lekárskej fakulte. S písaním začal na svojom blogu, neskôr začal prispievať na scifi.sk. Za svoj najväčší úspech považuje spoluvíťazstvo v Cene Béla 2017 s Marekom Slabejom s poviedkou Jazvy, láska a oceán hnisu. Vo voľnom čase rád číta, skladá modely a obľubuje prechádzky po lese.

Pyšná mama dvoch detí a dvoch romantických knižiek (Láska zvoní vždy dvakrát, Sedem dôkazov, že ťa skutočne miluje). Autorka mnohých fantasy poviedok, ktoré nájdete v rôznych zákutiach internetu, ale aj v nejakých tých zborníkoch. Asi najväčší úspech zožala jej poviedka Slovenský Stalingrad, ktorá získala cenu poroty v Cene Fantázie 2012. Práve pre jej skúsenosť s previazaním slovenských historických reálií s fantasy sme ju pozvali aj do nášho zborníka.

Fanúšik kvalitnej scifi, fantasy a hororu, knižný a filmový recenzent. Teoretik amatér, poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží, koordinátor Poviedok na počkanie a Románu na pokračovanie, ktorý pod názvom Prekliati bohovia práve vychádza online a ktorý inicioval napísaním prvej časti. (Ak máte radi temné fantasy, odporúčame.) V pracovnom čase vedecký pracovník.

Píše už pomerne dlho, najmä keď ju zasiahne dobre mierený šíp inšpirácie. Ale rovnako dlho jej trvalo nabrať odvahu a niečo zo svojho „šuflíčka" aj uverejniť, takže zatiaľ má za sebou úspechy v podobe bodovania poviedok čitateľmi na webe. Ako knižne debutujúcu autorku sme ju preto zaradili do tohto zborníka. Sama priznala, že jej príbeh možno nie taký vážny, ako by si tento dôležitý medzník našej histórie zaslúžil, no aj po vážnych udalostiach v živote sa treba nadýchnuť a trochu si zafantazírovať, „čo ak a čo keby", keď v realite je to už bezpečne za nami.

Sám sa deklaruje ako dobre garážovaný ročník 1975. Vyrastal v Afrike, študoval v Španielsku, až zakotvil v Prahe. Scifista počas väčšiny svojho života, mierne cynický optimista, z ktorého občas vypadne literárne minidielo. Víťaz Martinus Ceny Fantázie z roku 2013, neskôr spoludržiteľ Ceny Béla za najlepšiu hororovú poviedku a tiež Ceny spoločnosti Intel pre najlepšiu sci-fi poviedku.

Osobne sme veľmi vďační, že sa nám do zbierky podarilo úspešne osloviť všetkých týchto autorov a autorky. Ďakujeme, že sa podujali kreatívne popasovať s našimi novodobými dejinami!

A Vám všetkým ďakujeme v našom mene a v mene všetkých autorov a autoriek za podporu nášho zborníka!

O projekte

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

Iná nežná: E-book

Minimálna výška príspevku

5

Zbierka v elektronickej podobe rovno do Vašej čítačky. Nemôže byť nič pohodlnejšie a rýchlejšie.

Obdržíte:
- e-book zbierky Iná nežná v rôznych formátoch

Zasielané na e-mail.

Iná nežná: Samizdat

Minimálna výška príspevku

9

Nechcete si zborník prečítať len elektronicky, máte radi vôňu a pocit papiera v rukách. Chápeme, tiež to tak cítime. Podporíte osem autorov/iek s 8 eur + ca. 1 euro poštovné.

Obdržíte:
- e-book zbierky Iná nežná v rôznych formátoch
- tlačené samizdatové vydanie zborníka Iná nežná

Zasielané na e-mail a poštou.

Iná nežná: Samizdat + Tričko

Minimálna výška príspevku

18

Pre tých, ktorí si chcú pocit z Inej nežnej nielen prečítať ale aj obliecť! Tričko s fajnovej eko-bavlny s kvalitnou potlačou a vizuálom, ktorý je hrdo nositeľný. Zároveň vydanie samizdatu! (Poštové ca. 2 eur sme už zarátali do hodnoty poďakovania.)

Obdržíte:
- e-book zbierky Iná nežná v rôznych formátoch
- tlačené samizdatové vydanie zborníka Iná nežná
- tričko s vizuálnym symbolom zborníka v duchu Nežnej revolúcie

Zasielané na e-mail a poštou.

Iná nežná: Výbava pre dvoch

Minimálna výška príspevku

32


Za revolúcie nikdy nie je zodpovedný len jeden človek. Dve tričká a samizdaty sú zárukou, že myšlienky slobody a demokracie sa bude šíriť rýchlejšie! (Poštové ca. 4 eur sme už zarátali do hodnoty poďakovania.)

Obdržíte:
- 2x e-book zbierky Iná nežná v rôznych formátoch
- 2x tlačené samizdatové vydanie zborníka Iná nežná
- 2x tričko s vizuálnym symbolom zborníka v duchu Nežnej revolúcie

Zasielané na e-mail a poštou.

VIP autorská podpora v písaní

Minimálna výška príspevku

89

Ak ste začínajúci autor alebo autorka, máme tu pre Vás niečo extra špeci! Ponúkame Vám jedinečnú možnosť získať prístup k skúsenostiam a zručnostiam autorov a autoriek v našom zborníku! Pošlite nám svoju poviedku a my ju necháme skorigovať a zredigovať dvom z našich autorov či autoriek. Naspäť ju dostanete s komentármi, odporúčaniami a opravenou štylistikou či vytknutými logickými chybami. (Potom by malo byť finále v Martinus Cene Fantázie o krôčik bližšie.) ;) (Poštové ca. 2 eur sme už zarátali do hodnoty poďakovania.)

Obdržíte:
- e-book zbierky Iná nežná v rôznych formátoch
- tlačené samizdatové vydanie zborníka Iná nežná
- tričko s vizuálnym symbolom zborníka v duchu Nežnej revolúcie
- komentár a jazykové úpravy od dvoch autorov/iek k vlastnej poviedke

Zasielané na e-mail a poštou.
Iná nežná: Podpísaný samizdat s venovaním

Minimálna výška príspevku

25


Vydanie samizdatu nášho zborníka Iná nežná by nemohlo byť osobnejšie a identickejšie. Všetci autori a autorky ho osobne podpíšu a pridajú k podpisu venovanie! (A možno aj otlačok svojej šálky rannej kávy.) (Poštové ca. 2 eur sme už zarátali do hodnoty poďakovania.)

Obdržíte:
- e-book zbierky Iná nežná v rôznych formátoch
- tlačené samizdatové vydanie zborníka Iná nežná podpísané všetkými autormi a autorkami
- tričko s vizuálnym symbolom zborníka v duchu Nežnej revolúcie

Zasielané na e-mail a poštou.

Novinky

Posielame prvé výtlačky Inej Nežnej!

Update #8, 28.05.2020

Je to tu!

Po pár mesiacoch meškania, ktoré bolo spôsobené najprv postupným docupitaním samotných poviedok, následne chorobou a finálne koronou spolu so zaúradovaním tlačiarenského škriatka (to teda bola kaskáda) – budete čoskoro v rukách držať domáci samizdat našej zbierky Iná Nežná.

Je naozaj iná. Nie je to klasická kniha – ako stavbou, tak formátom. Je ručne sádzaná, tlačená, kopírovaná, rezaná a spinkovaná – a teda pravý samizdat. Vzhľadom na jej úctyhodnú hrúbku sme museli prejsť k takej väzbe, aby vydržala nápor, no zároveň aby umožnila ešte bezproblémové listovanie. Dúfame, že sa podarilo. Bola vyrobená na recyklovanom papieri a s láskou, a tak sme do nej ozaj vložili – podobne ako autori a autorky do ich poviedok – naše srdce. Vás to stálo trochu viac trpezlivosti, nás zasa trochu viac útrap na ceste k finálnej podobe. Konečne je ale tu!

Vaším príspevkom ste nám popri výrobe finálnej tlačenej podoby umožnili odmeniť najmä autorov a autorky, keďže náš pôvodný grant nepokrýval taký počet poviedok, aký sa nám nakoniec nazbieral. Za to sme Vám vďační a vďačné!

Dúfam, že si atmosféru rokov nedávno minulých (alebo budúcich, v našej realite či inej dimenzii) vychutnáte.

V priebehu tohto týždňa budeme zasielať prvú várku výtlačkov a počas ďalších týždňov ostatné. Podpisy autorov a autoriek riešime tiež a budeme zasielať následne po ich obdržaní.

Za tvorivý tím Inej Nežnej

Šaňo Schneider
Force Majeure / scifi.sk

Elektronická verzia Inej Nežnej do čítačky!

Update #7, 19.04.2020

Krásny večer všetkým!

Sľubovali sme, že do konca týždňa dotiahneme práce na digitálnej verzii zbierky poviedok Iná Nežná, a tak sa aj stalo:

Sme radi, že Vám ich môžeme ako našim podporovateľom ponúknuť na stiahnutie na nasledujúcich odkazoch (podľa toho, ktorú preferuje Vaša čítačka):

Iná Nežná - Elektronická verzia ePUB

Iná Nežná - Elektronická verzia MOBI

Ak by ste v týchto elektronických verziách našli nejaké chybičky krásy, dajte nám o nich spätne vedieť, aby sme tieto mohli vychytať. ;)

Krásny pocit z čítania praje


Šaňo Schneider

scifi.sk / Force Majeure

Žijeme. Pracujeme. Prepáčte meškanie.

Update #6, 14.04.2020

Zdravím všetkých, ktorí nás podporili!

V priebehu posledných mesiacov sme plánovali Vám zaslať už vytlačené zborníky našej knižky v samizdatovej podobe. Ešte sa tak nestalo. Dôvodov je viacero, prejdeme si ich v skratke a zároveň predstavíme plán realizácie.

Prečo ešte nemám zborník?

Súhlasím, tiež by som rád mal všetko dotiahnuté do konca. Žiaľ, poslednú finálnu verziu poslednej poviedky sme obdržali až začiatkom januára, čo trochu posunulo naše plánovanie. (Pôvodne mali byť totiž finálne autorské texty hotové 17. novembra, avšak radšej sme dali autorkám a autorom viac času na úpravu textu.) Následne nám do plánu trochu vstúpil PegasCon (festival scifi, fantasy, hororu a hier v Prešove), ktorého som bol zároveň aj spoluorganizátorom, takže sme síce pripravili podklady pre prípravu e-bookov, ale na viac žiaľ času neostalo. Zároveň sme na scifi.sk dopracovávali formu elektronického zasielania či sťahovania týchto odmien. To už sme boli ale na konci februára. Nasledovali žiaľ PNka a dovolenka (stihol som to pred koronou) a potom sa na nás spustila celá karanténe a všetko ostatné... Ak by som bol doma bez práce, popr. som bol uvoľnený z práce, vedel by som sa projektu venovať a už by sa veci mali inak, ale práve teraz počas krízy s koronavírusom je môj bežný denný pracovný čas ešte dlhší ako normálne býval vzhľadom na to, že pracujem v zdravotníctve.

Dosť ale vysvetlení a ospravedlnení - poďme sa pozrieť, ako to vyzerá teraz.

Kedy ho teda dostanem?

Aktuálne sme vytlačili podklady pre polovicu zborníkov (ca. 60 ks), pričom tento týždeň bude nasledovať rezanie a tiež spinkovanie (ktoré robíme ručne, aby sme/ste ozaj mali pocit, že je to originálne domácky vytvorený samizdat) a potom dotlač ostatných kusov. Následne budem rozosielať prvú vlnu zásielok. Problémom v dnešnej dobe je totiž nielen otváracia doba poštových prevádzok (do minulého týždňa bola do 16 h, takže som sa na ňu ani nemohol dostať, tá je aktuálne od dneška otvorená do 18 h, s čím sa už dá pracovať), ale aj zrušenie ďalších možností stretávania sa. Práve podpisy pre tých, ktorí nás podporili kvôli podpisu autorov a autoriek s venovaním, sme totiž chceli riešiť na spoločných akciách ako SlavCon alebo AnimeShow, kde sa väčšinou s autormi a autorkami stretávame. Oba festivaly boli ale kvôli pandémii zrušené alebo presunuté na neskorší termín. :(

Nič to, nájdeme iný spôsob (plánujeme, že ich autorom a autorkám na podpis doručíme poštou).

Ako vyzerá časový harmonogram?

Následne skúsim načrtnúť časový harmonogram na rozosielanie jednotlivých typov odmien, aby sme všetci vedeli, kedy môže kto ca. s balíčkom počítať:

OdmenaPoznámkatermín odoslania
E-bookpráve finišujemedo 19.04.2020
Samizdatrežeme, spinkujemedo 24.04.2020
Samizdat + Tričkotričká očakávame ca. o 2 týždnedo 30.04.2020
Podpísaný samizdat8 autorov/iek, cesty poštou, spracovanie, uff...nedokážem odhadnúť, ale určite čo najrýchlejšie
VIP autorská podporapodklady práve dávam dokopydo 19.04.2020 informácie k podpore, ostatné viď vyššie

Budeme sa samozrejme snažiť, projekt dotiahnuť do úspešného konca čím skôr. ;)

Nakoniec sa Vám chcem všetkým poďakovať za dôveru a trpezlivosť! Veľmi si to cením.

Ostávam s obrázkovým pracovným pozdravom zo včerajška:

Šaňo Schneider

scifi.sk / Force Majeure


P.S. Zabudol som napísať, že rozsah zborníka trochu narástol - pôvodne sme počítali s ca. 80- až 90-stranovým samizdatom, ale vo finále je to dokonca 160 strán! (O to viac bolo aj práce na textoch ako takých.) ;) Máte sa na čo tešiť!

Ako ďalej?

Update #5, 13.12.2019

Zdravíme všetkých z redakcie scifi.sk!

Radi by sme Vás informovali o stave projektu po tom, čo sme ho spoločne úspešne zavŕšili krátko po 17.11.2019.

Bez Vašej podpory by to nešlo

Koncom minulého týždňa nám konečne boli na účet občianskeho združenia pripísané peniažky z Vašej podpory, takže sa môžeme pustiť do prípravy a realizácie zborníka. Na rozdiel od iných projektov, ktoré nájdete na Startlabe (a ktoré majú vlastne už financie zabezpečené z iných zdrojov, pričom Startlab používajú najmä ako marketingový nástroj), sme my boli odkázaní na Vašu podporu a bez nej by sme daný samizdat realizovať nevedeli. Preto sme radi, že sa tak stalo. Z celkovej ceny sa ešte odrátali poplatky za platby kartou a zároveň poplatok, ktorý si vo výške 7 percent ponecháva Startlab. Ostatné financie budú použité na pokrytie autorských odmien (300 eur) a na produkciu všetkých odmien, ktoré ste si vybrali z našej ponuky.

Prvé poviedky sú online

Prvé štyri poviedky si viete už prečítať aj online na scifi.sk. Ak si ale chcete počkať na elektronické alebo knižné vydanie zbierky, nebudete už musieť dlho čakať. Aktuálne finalizujeme verzie posledných poviedok, doklepávame ich formu a obsah do optimálnej podoby. Budúci týždeň by sme teda mali pracovať na elektronickej aj fyzickej verzii Inej Nežnej. Či sa nám ju podarí zaslať ešte pred Vianocami alebo nie, nevieme teraz potvrdiť, ale nechceme to odfláknuť a preto sa skôr prikláňame k plánu, že na nej budeme pracovať ešte počas vianočných sviatkov. (Veď, na čo by nám bolo toľko dní voľna, všakže, ak ho môžeme venovať kvalitnej slovenskej scifi a fantasy tvorbe?) ;)

Navštívili sme aj FénixCon

Zbierku Iná Nežná tiež prezentoval aj náš redaktor František Gago začiatkom decembra na festivale FéniCon v Brne a podľa odozvy na mieste, bol o ňu veľký záujem. Tomu sa samozrejme tešíme a sme radi, že poviedky si nachádzajú čitateľov aj spoza rieky Moravy.

O ďalšom postupe Vás samozrejme budeme informovať.

Zatiaľ ale všetkým želáme Šťastné a fantastické Vianoce!

Pripomeňte si s nami 17. november poviedkou!

Update #4, 17.11.2019

Prvá poviedka z nášho zborníka uzrela dnes večer svetlo monitorov a my sme radi, že sa s ňou s Vami takto vieme podeliť!

Marek Brenišin - Nie až tak nežná revolucia

Dosiahli sme náš cieľ! Ďakujeme!

Zároveň sa chceme poďakovať Vám všetkým, ktorí ste nás doteraz podporili! Cieľ sme dosiahli a tým činom vieme podporiť všetkých autorov a autorky v zborníku rovnakým dielom. Taktiež vieme zabezpečiť jeho produkciu v podobe samizdatu... ale k tomu sa dostaneme pravdepodobne v priebehu ďalších dvoch týždňov, aby ste mali hotový zborník doma určite pod vianočný stromček. Dovtedy si pokojne vychutnajte atmosféru alternatívnych udalostí počas 17. novembra v hore spomenutej poviedke...

A nezabudnite, boj o slobodu a demokraciu neskončil. Je to nikdy nekončiaci sa proces.

Ideme do finále!

Update #3, 13.11.2019

Pred nami je posledných 7 dní kampane a my sme radi, že sa pomaly ale isto posúvame k dosiahnutiu nášho stanoveného cieľa. Vzhľadom na to, že sa jedná o fixnú kampaň, obdržíme danú sumu (a následne naši autori a autorky svoje odmeny) len v prípade, ak daný cieľ spoločne dotiahneme, takže ak máte možnosť zdieľať link na náš projekt, prosím, urobte tak. ;)

Report z Bibliotéky 2019

Cez víkend sme úspešne odprezentovali našu zbierku poviedok na knižnom veľtrhu Bibliotéka spolu s štyroma autormi a autorkami. Veľmi nás potešilo nadšenie, ktoré vládlo u všetkých autorov a autoriek ohľadom zbierky ako aj u našej jazykovej editorky textov Janky Tabačkovej. Beáte Takáčovej zo scifi.sk ďakujeme za príjemnú moderáciu tejto polhodinky!

Ak ste veľtrh nemohli navštíviť, nebanujte, máme pre vás prvú časť diskusie online. Ospravedlňte prosím zníženú kvalitu zvuku.

Prvá poviedka online už 17. novembra!

Prvú poviedku z našej zbierky si budete môcť na stránke www.scifi.sk prečítať už o pár dní, v nedeľu 17. novembra! Jednotlivé ďalšie poviedky budeme uverejňovať na rovnakej adrese stále obtýždeň, takže čo týždeň, to si budete môcť pochutnať na zaujímavom spracovaní našich moderných dejín.

Ďakujeme zatiaľ za podporu, veľmi si to vážime!

Vidíme sa na Bibliotéke 2019!

Update #2, 05.11.2019

Najprv poďakovanie

Dnes sme prešli cez hranicu 50 % nášho cieľa na Startlabe, čím sme sa priblížili k celkovej realizácii nášho projektu! Ďakujeme všetkým Vám, ktorí ste sa rozhodli nás podporiť a poskytli nám financie na jeho realizáciu. Veríme, že sa Vám finálna zbierka bude páčiť.

Prvý samizdatový prototyp sme už vytlačili s predbežnými verziami poviedok (aktuálne pracujeme na ich korektúrach a úpravách spolu s autormi a autorkami) a aj keď v ňom ešte chýba jedna poviedka a nie je celkom dotiahnutý do finálnej podoby, už teraz má 140 (!) strán, takže sa ozaj môžete tešiť na slušne tučné čítanie.

Stretnutie s autormi a autorkami na Bibliotéke

Cez víkend (od 7. do 10. novembra) sa v Bratislave uskutoční knižný veľtrh Bibliotéka, na ktorej v rámci priestoru Fantázia Festu predstavíme nielen náš projekt ale niektorých z autorov a autoriek! Pozvanie prijali Anton Stiffel, Katarína Pivarčiová, Janka Tabačková ale aj František Gago a Marek Slabej. Budete tak mať možnosť vypočuť si ich pohľady na tvorbu poviedok, v ktorých sa dejinné reálie stretávajú s fikciou fantastiky. Diskusiu, ktorá začne v sobotu 9.11. o 17:30 h. bude moderovať poviedková redaktorka internetového časopisu scifi.sk Beáta Takáčová. Tešíme sa na Vás!

Ďalšie kroky v projekte

Aktuálne usilovne pracujeme na jazykových úpravých jednotlivých poviedok a príprave ich digitálneho vydania. To nájdete od 17. novembra aj na webe internetového časopisu scifi.sk. Zároveň rozmýšľame nad zaujímavým krstom poviedkovej zbierky online. O tom Vás ale ešte budeme dopredu informovať.

Za vydavateľstvo Force Majeure
Šaňo Schneider, koordinátor projektu

Sme na prvej stránke Startlabu!

Update #1, 13.10.2019

Ďakujeme ti, že si sa rozhodol/a už v prvých dňoch nášho projektu na Startlabe nás podporiť!

Vzhľadom na to, že jednotlivé projekty sú na webe Startlabu zoradené podľa podpory, ktorú dosiahli, podarilo sa nám takto dostať na titulnú stranu, čím je projekt zasa trochu viac viditeľný!

(Nie, že by sme si mysleli, že Startlab je mega-frekventovaná stránka, ale je to príjemný pocit, keď viete, že ste predsa len trochu bližšie k dosiahnutiu cieľu a že naša práca, ktorú spolu s autormi a autorkami do zbierky dávame, si nachádza odozvu.)

Aktuálne pripravujeme ďalšie časti marketingovej kampane, aby sme dostali informácie o projekte medzi viac a viac ľudí, ktorým by sa poviedky páčili. Zároveň - ak máte známych, o ktorých viete, že sú fanúšikovia scifi, fantasy alebo alternatívnej histórie, dajte im vedieť, zdieľajte link ku stránke na Startlabe na sociálnych sieťach alebo hovorte o nás. Toto je jediná možnosť, ako si niekto vie zabezpečiť papierové vydanie našej zbierky! Iné knižné vydanie nemáme v pláne.

Postupne ťa týmto spôsobom budeme informovať o tom, ako sa veci majú, nech máte všetky informácie z prvej ruky. (Neboj sa, spamovať určite nebudeme.) ;)

S pozdravom
Šaňo Schneider
koordinátor projektu Iná Nežná

Podporovatelia

👤 Ema Madziová

🎁 Iná nežná: Samizdat

9 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

👤 Zuzana Šubová

🎁 Iná nežná: Samizdat

9 €

👤 Eva Croitoru Kralova

🎁 Iná nežná: Samizdat

9 €

👤 Anonymný podporovateľ

9 €

👤 Marek Brenišin

🎁 Iná nežná: Samizdat

9 €

👤 Kristína Hana Pribišová

🎁 Iná nežná: Samizdat

9 €

👤 Marek Čabák

🎁 Iná nežná: Samizdat

10 €

👤 Natália Hložková

🎁 Iná nežná: Samizdat

💬 Veľmi sa na knihu teším, vyzerá úžasne :D

9 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Iná nežná: Podpísaný samizdat s venovaním

25 €

👤 Irisa Krížiková

🎁 Iná nežná: Samizdat

9 €

👤 Hana Bátovská

🎁 Iná nežná: Samizdat

9 €

👤 Ján Struhár

🎁 Iná nežná: Podpísaný samizdat s venovaním

💬 :-)

25 €

👤 Stanislav Lacko

🎁 Iná nežná: Samizdat

💬 Kedy bude pokračovanie, dúfam, že nie pri 60-tom výročí ;-)

9 €

👤 Peter Pivarci

🎁 Iná nežná: Samizdat

9 €

👤 Monika Turoczyova SNAP sro

🎁 Iná nežná: Samizdat

9 €

👤 Rastislav Lopciansky

🎁 Iná nežná: Podpísaný samizdat s venovaním

25 €

👤 Anna Holtanová ml.

🎁 Iná nežná: Samizdat

💬 Držím palce. :-)

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Iná nežná: Podpísaný samizdat s venovaním

25 €

👤 David Macháček

🎁 Iná nežná: Samizdat

💬 Skvělý nápad! Moc se těším. Číst ve slovenštině bude trošku výzva :)

9 €

👤 Ružena Aľakšová

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Iná nežná: Samizdat

9 €

👤 Marek Slabej

🎁 Iná nežná: Samizdat

💬 Príspevok za 4x samizdat; 4X PAPERBACK

36 €

👤 Peter Gašparík

🎁 Iná nežná: Samizdat

9 €

👤 Anton Tkacik

🎁 Iná nežná: Samizdat

9 €

👤 Michal Brat

🎁 Iná nežná: Samizdat

10 €

👤 Michal Urbán

🎁 Iná nežná: Samizdat

9 €

👤 Michal Puchovský

🎁 Iná nežná: Samizdat

💬 Teším sa, vyzerá to zaujímavo :)

9 €

👤 Michaela Hudecova

🎁 Iná nežná: Samizdat

9 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Iná nežná: Samizdat

9 €

   1 2 3

Autori

Force Majeure

Force Majeure

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

Iná nežná: E-book

Minimálna výška príspevku

5

Zbierka v elektronickej podobe rovno do Vašej čítačky. Nemôže byť nič pohodlnejšie a rýchlejšie.

Obdržíte:
- e-book zbierky Iná nežná v rôznych formátoch

Zasielané na e-mail.

Iná nežná: Samizdat

Minimálna výška príspevku

9

Nechcete si zborník prečítať len elektronicky, máte radi vôňu a pocit papiera v rukách. Chápeme, tiež to tak cítime. Podporíte osem autorov/iek s 8 eur + ca. 1 euro poštovné.

Obdržíte:
- e-book zbierky Iná nežná v rôznych formátoch
- tlačené samizdatové vydanie zborníka Iná nežná

Zasielané na e-mail a poštou.

Iná nežná: Samizdat + Tričko

Minimálna výška príspevku

18

Pre tých, ktorí si chcú pocit z Inej nežnej nielen prečítať ale aj obliecť! Tričko s fajnovej eko-bavlny s kvalitnou potlačou a vizuálom, ktorý je hrdo nositeľný. Zároveň vydanie samizdatu! (Poštové ca. 2 eur sme už zarátali do hodnoty poďakovania.)

Obdržíte:
- e-book zbierky Iná nežná v rôznych formátoch
- tlačené samizdatové vydanie zborníka Iná nežná
- tričko s vizuálnym symbolom zborníka v duchu Nežnej revolúcie

Zasielané na e-mail a poštou.

Iná nežná: Výbava pre dvoch

Minimálna výška príspevku

32


Za revolúcie nikdy nie je zodpovedný len jeden človek. Dve tričká a samizdaty sú zárukou, že myšlienky slobody a demokracie sa bude šíriť rýchlejšie! (Poštové ca. 4 eur sme už zarátali do hodnoty poďakovania.)

Obdržíte:
- 2x e-book zbierky Iná nežná v rôznych formátoch
- 2x tlačené samizdatové vydanie zborníka Iná nežná
- 2x tričko s vizuálnym symbolom zborníka v duchu Nežnej revolúcie

Zasielané na e-mail a poštou.

VIP autorská podpora v písaní

Minimálna výška príspevku

89

Ak ste začínajúci autor alebo autorka, máme tu pre Vás niečo extra špeci! Ponúkame Vám jedinečnú možnosť získať prístup k skúsenostiam a zručnostiam autorov a autoriek v našom zborníku! Pošlite nám svoju poviedku a my ju necháme skorigovať a zredigovať dvom z našich autorov či autoriek. Naspäť ju dostanete s komentármi, odporúčaniami a opravenou štylistikou či vytknutými logickými chybami. (Potom by malo byť finále v Martinus Cene Fantázie o krôčik bližšie.) ;) (Poštové ca. 2 eur sme už zarátali do hodnoty poďakovania.)

Obdržíte:
- e-book zbierky Iná nežná v rôznych formátoch
- tlačené samizdatové vydanie zborníka Iná nežná
- tričko s vizuálnym symbolom zborníka v duchu Nežnej revolúcie
- komentár a jazykové úpravy od dvoch autorov/iek k vlastnej poviedke

Zasielané na e-mail a poštou.
Iná nežná: Podpísaný samizdat s venovaním

Minimálna výška príspevku

25


Vydanie samizdatu nášho zborníka Iná nežná by nemohlo byť osobnejšie a identickejšie. Všetci autori a autorky ho osobne podpíšu a pridajú k podpisu venovanie! (A možno aj otlačok svojej šálky rannej kávy.) (Poštové ca. 2 eur sme už zarátali do hodnoty poďakovania.)

Obdržíte:
- e-book zbierky Iná nežná v rôznych formátoch
- tlačené samizdatové vydanie zborníka Iná nežná podpísané všetkými autormi a autorkami
- tričko s vizuálnym symbolom zborníka v duchu Nežnej revolúcie

Zasielané na e-mail a poštou.