NEVYHORENÍ

NEVYHORENÍ

Séria 6 diskusií s cieľom dosiahnuť, aby syndróm vyhorenia a duševné zdravie neboli viac tabu.

Podujatie
Vzdelávanie a veda
Zdravie
NEVYHORENÍ
Získaná suma
121%

9 685 €

z cieľovej sumy
8 000 €

flexibilné financovanie

Kampaň bola

ukončená

O projekte

Dokážete si predstaviť, že by niekto bežal celý maratón šprintérskym tempom? Nie, zrejme by vysilený padol na zem po pár stovkách metrov, tí vytrvalejší po pár kilometroch. Napriek obrovskému vynaloženému úsiliu by nedobehol do cieľa ani prvý, ani medzi prvými.

Prečo sa snažíme takto fungovať v našich bežných životoch? Dlhé zoznamy úloh a nestihnuteľné termíny, ktoré nás tlačia do šialených výkonov, nedokážeme znášať dlhodobo - je to šprintérske tempo, ktoré nedá ani ten najlepší bežec.
Na konci je často syndróm vyhorenia, ktorý niektorí opisujú ako infarkt" duše.

Chceme dosiahnuť, aby ľudia, ktorým vyhorenie hrozí, alebo ich blízki, dokázali rozpoznať jeho príznaky a včas zatiahli ručnú brzdu. A tiež, aby tí, ktorí si vyhorením prešli, nadobudli sebadôveru o ňom rozprávať. Preto chceme zorganizovať 6 diskusií v najväčších mestách na Slovensku.

Na diskusiách sa budeme rozprávať s ľuďmi, ktorí si vyhorením prešli, a s odborníkmi, ktorí sa s ním stretávajú vo svojej práci. Naším cieľom je šíriť osvetu pri prevencii syndrómu vyhorenia a prispieť k tomu, aby duševné zdravie na Slovensku nebolo viac tabu.

Pomôžte nám v našom úsilí. Vyhorenie sa týka nás všetkých.

Na čo potrebujeme vašu podporu

Na sériu šiestich diskusií o príčine, diagnostike aj o prevencii syndrómu vyhorenia, ktoré počas prvej polovice roka 2020 zorganizujeme v najväčších mestách na Slovensku. Príspevkom na túto kampaň podporíte náš zámer šíriť povedomie o syndróme vyhorenia prostredníctvom diskusií s ľuďmi, ktorí si ním prešli, a s odborníkmi, ktorí sa s ním stretávajú vo svojej práci. Vstup na diskusie bude zadarmo. Ak sa vám na ne nepodarí pricestovať osobne, môžete si ich pozrieť online. Záznamy z diskusií budú zverejnené na našich sociálnych sieťach.

Vyhorenie je syndrómom doby, v ktorej žijeme, a odrazom uponáhľaného sveta, ktorý sme si okolo seba vytvorili. Dôležité je však uvedomiť si, že takto to nemusí byť.

Pomôžte nám šíriť toto posolstvo ďalej, aby si čo najviac ľudí uvedomilo, že utekať za svojimi ambíciami a snami nie je možné bez toho, aby sme mali zdravé telo a zdravú myseľ.

Napriek tomu, že vyhorenie je vážna diagnóza, je z neho cesta von. Dokazuje to naša kniha Nevyhorení, v ktorej sme zozbierali 21 príbehov ľudí, ktorí vyhoreli, no podarilo sa im nájsť novú iskru v ich životoch. Preto ich symbolicky nazývame „Nevyhorení".

O knihe

Nevyhorení je kniha, ktorá prináša 21 skutočných príbehov o syndróme vyhorenia zo Slovenska. Na 216 stranách a v 9 kapitolách sa okrem ich skúseností nachádza aj množstvo vedeckých poznatkov, štatistík a dôležitých informácií o vyhorení v rôznych pracovných odvetviach. Kniha ukazuje, ako sa táto diagnóza prejavuje v pomáhajúcich profesiách, ako sú učitelia či zdravotnícky personál, do akej miery na ňu vplývajú organizačné faktory, teda fungovanie firiem či korporácií, a rozoberá aj to, prečo duševné problémy postihujú v oveľa väčšej miere zakladateľov firiem.

Ponúka tiež odpoveď na to, čo je dôvodom vyhorenia umelcov a kreatívcov, či už sú to známi ľudia z televíznych obrazoviek alebo marketéri, kedy nastáva vyhorenie u profesionálnych športovcov a rozoberá aj to, prečo diskusiu o vyhorení vedú často mileniáli. V závere knihy sa nachádza hĺbkový rozhovor s psychológom Matúšom Bakytom, ktorý zodpovie mnohé odborné aj praktické otázky o syndróme vyhorenia. Možno aj tie, ktoré si budete sami klásť po prečítaní skutočných príbehov.

Po každom príbehu nasleduje praktické cvičenie, ktoré vám pomôže zastaviť sa a popremýšľať nad balansom vo svojom živote. Kniha je tlačená na kvalitnom papieri Munken, ktorý vám umožní dopisovať do nej svoje myšlienky a postrehy či odpovedať na otázky, ktoré zaznievajú na konci každého príbehu.

Kniha je koncipovaná ako umelecké dielo, ktorého obálku tvorí kaligrafia od kaligrafa Rudolfa Letka, a špeciálne písmo z dielne Ondreja Jóba. Vnútri je ilustrovaná pútavými akvarelovými ilustráciami, ktoré znázorňujú príbehy konkrétnych ľudí. Ich autorkou je ilustrátorka Tina Minor.

Nevyhorení je autorský projekt Lucie Okša a Zuzany Matuščákovej, ktorý vznikol v magazíne Forbes. Knihu vydáva vydavateľstvo Barecz & Conrad Media s.r.o. - knižná divízia barecz & conrad books ako svoju 1. publikáciu na slovenskom trhu.

O autorkách

Lucia Okša a Zuzana Matuščáková, autorky projektu

Lucia Okša a Zuzana Matuščáková sú novinárky, kolegyne z redakcie Forbesu a kamarátky, ktoré posledný rok uskutočnili desiatky rozhovorov s ľuďmi, ktorí si prešli syndrómom vyhorenia a s odborníkmi, ktorí sa venujú jeho diagnostike, liečbe alebo prevencii, napríklad na pracoviskách. Desiatky hodín nahrávok a rozhovorov sa najprv pretavili do online projektu www.nevyhoreni.forbes.sk a neskôr do túžby pozrieť sa na syndróm vyhorenia ešte komplexnejšie. Tak sa začal rodiť zámer napísať knihu, ktorá prinesie skutočné príbehy Sloveniek a Slovákov, ktorí si prešli syndrómom vyhorenia.

Všetkým, ktorí projekt podporili, úprimne ĎAKUJEME!


Kedy vám pošleme odmeny:
V priebehu novembra 2019.

Kontakt
E: info@nevyhoreni.sk
W: www.nevyhoreni.sk

Facebook Nevyhorení
Instagram Nevyhorení

O projekte

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

Kniha Nevyhorení

Minimálna výška príspevku

20

Podporte nás sumou 19,80 € a my vás odmeníme knihou Nevyhorení s podpisom autoriek. Kniha prináša 21 skutočných príbehov zo Slovenska o vyhorení a hľadaní novej iskry. Na obálke je kaligrafia Ruda Letka a vnútri sú ilustrácie od Tiny Minor.


Doručenie poštou na vašu adresu vrátane poštovného v rámci SR.
Kniha Nevyhorení + látkový obal na knihu

Minimálna výška príspevku

35

S knihou Nevyhorení vám pošleme aj ručne šitý obal na knihu z poctivého materiálu od slovenskej firmy Slovíčko, v jedinečnom dizajne, potlačený kaligrafiou. Rozmer obalu je univerzálny, a tak môže chrániť nielen túto, ale aj ďalšie knihy z vašej knižnice.

Materiál obalu: 100 % bavlna
Rozmery: 176 x 250 mm

Doručenie poštou na vašu adresu vrátane poštovného v rámci SR.

Kniha Nevyhorení + limitovaná edícia zápisníka Žurnál - Nevyhorení

Minimálna výška príspevku

39

Okrem knihy Nevyhorení vás odmeníme slovenským minimalistickým zápisníkom Žurnál, kde si môžete zapisovať svoje myšlienky, pocity či nápady. Hodí sa vám aj pri čítaní knihy. Môžete ho využiť na zodpovedanie úloh na zamyslenie, ktoré v nej nájdete. Doprajte si čas pre seba. Aj písanie je terapiou.

Limitovaná edícia s razbou Nevyhorení a podpisom autoriek.
Rozmer zápisníka: 170 x 250 mm
128 bodkovaných strán
ekologický papier bez škodlivých prímes

Doručenie poštou na vašu adresu vrátane poštovného v rámci SR.

2x Kniha Nevyhorení

Minimálna výška príspevku

40

Potešte knihou nielen seba, ale aj svojich blízkych. Doprajte im viac než len obyčajný darček. Dajte im priestor zamyslieť sa nad tým, či im práca neodkrajuje z duševného zdravia až príliš.

Doručenie poštou na vašu adresu vrátane poštovného v rámci SR.

Večera s autorkami knihy

Minimálna výška príspevku

500

Pre tých, ktorí sa chcú o syndróme vyhorenia dozvedieť viac a z prvej ruky. Pre vás a vášho hosťa zorganizujeme príjemnú večeru v uzavretom priestore, na ktorej sa budete môcť porozprávať s oboma autorkami knihy a aspoň s jedným z Nevyhorených.

Novinky

Látkové obaly sú odoslané

Update #8, 20.01.2020

Milí naši podporovatelia, ďakujeme za trpezlivosť tým z vás, ktorí si ako poďakovanie za svoj štedrý príspevok zvolili knihu s látkovým obalom. Minulý týždeň nám boli doručené a hneď sme vám ich odoslali. Veríme teda, že v priebehu tohto týždňa sa už budete všetci tešiť z ručne šitých obalov od východoslovenskej firmy Slovíčko s potlačou Nevyhorení.

Na našom instagrame @nevyhoreni sme si pre vás pripravili aj krátke video, ako môžete knihu zabaliť. Možno to na začiatku pôjde ťažšie, ale naša kniha sa doň v poriadku vojde.

Ďakujeme za vašu trpezlivosť a želáme všetko dobré.

Mikulášska nádielka a čo je nové

Update #7, 04.12.2019

Milí naši podporovatelia, minulý týždeň sme odoslali posledný balík kníh s venovaním a pevne veríme, že vám prídu ešte do Mikuláša a budete mať tak krásnu nádielku :)

Zároveň chceme poprosiť o trpezlivosť tých z Vás, ktorí ste si ako odmenu za svoj štedrý príspevok zvolili knihu s látkovým obalom. Mrzí nás, že knihu s obalom ešte nemáte. Látkové obaly sa ešte ručne šijú, preto Vám pošleme knihu zatiaľ samostatne s malou drobnosťou navyše a hneď, ako nám prídu krásne, voňavé a čerstvo ušité obaly z východoslovenskej firmy Slovíčko, tak Vám obal pošleme. Ďakujeme vopred za pochopenie a trpezlivosť.

A čo máme nové? Naposledy sme o syndróme vyhorenia hovorili v utorok 26.11. v markizáckom Teleráne a v piatok 29.11. v Dámskom klube na RTVS. No a už teraz môžeme prezradiť, že nás toho do konca roka čaká veľa. Najbližšie to bude diskusia o syndróme vyhorenia s dvojicou skvelých ľudí, s psychiatrom Martinom Ondrejkovičom a koučkou a lektorkou Zuzanou Reľovskou. Nielenže sú obaja odborníci, ktorí sa vo svojej práci stretávajú s ľuďmi so syndrómom vyhorenia, ale aj sami majú podobnú skúsenosť, ktorú s veľkou odvahou zdieľajú v našej knihe Nevyhorení. Príďte spolu s nami diskutovať už vo štvrtok 12.12. o 18:00 do kníhkupectva Martinus na Obchodnej ulici v Bratislave.

Do skorého videnia!

Lucka a Zuzka

Posledné hodiny kampane Nevyhorení. Poďakovania sú takmer na ceste k vám!

Update #6, 12.11.2019

Milí podporovatelia,

máme posledných 17 hodín do konca kampane. Už teraz máme 115% cieľovej sumy ( 9200 EUR), čo nás veľmi teší, pretože vďaka týmto financiám môžeme zorganizovať ďalšiu diskusiu. Veríme, že to dotiahneme ešte ďalej a vyzbierame aspoň 10 000 EUR! Ak ešte viete o niekom vo svojom okolí, kto by nás chcel podporiť, zdieľajte mu našu kampaň. Vaša podpora v posledný deň kampane pomôže rovnako, ako na jej začiatku. ĎAKUJEME ♥

Poďakovania na ceste k vám:
Vaše odmeny za podporu projektu pripravujeme na odoslanie a v najbližšie dni vám ich pošleme. Tešíte sa? :)

Tím Nevyhorení

ĎAKUJEME! Dosiahli sme 100% cieľovej sumy ❤

Update #5, 10.11.2019

Milí darcovia a podporovatelia,

chceme vám všetkým úprimne a zo srdca poďakovať, že ste nám pomohli v našom úsilí a podporili ste projekt Nevyhorení. Dnes sme dosiahli cieľovú sumu 8 000 EUR! Veľmi si vážime každé euro, každé zdieľanie, lajk či správu, ktorú sme od vás dostali.

Ďakujeme všetkým vám, ktorí spoločne s nami šírite tému mentálneho zdravia ďalej. ❤

Vďaka vám tak môžeme zorganizovať 6 diskusií v najväčších mestách Slovenska a šíriť osvetu o prevencii syndrómu vyhorenia. Budeme sa tešiť, ak sa zúčastnite na niektorej z diskusií, ktorá bude vo Vašom meste alebo v jeho blízkosti. Diskusie budú verejné a vstup bude zadarmo. Tešíme sa na vás!

No ešte pred diskusiami pokrstíme našu knihu Nevyhorení v Bratislave.
Chceme vás touto cestou pozvať na krst knihy, ktorý sa uskutoční 15.novembra (piatok) o 17:30 v Panta Rhei na Poštovej ulici.

Poďme spolu osláviť odvahu ľudí, ktorí sa dokázali podeliť o svoju neľahkú skúsenosť a hovoria nahlas o téme, ktorá bola doposiaľ považovaná za tabu.

Lucka & Zuzka



Blížime sa do cieľa! Pomôžte nám zorganizovať aj poslednú diskusiu a príďte s nami pokrstiť knihu Nevyhorení

Update #4, 07.11.2019

Milí podporovatelia,

tieto dni sú pre nás veľmi dôležité - ostáva nám posledných 5 dní kampane a potrebujeme získať ešte 13% (1 053 EUR). Cieľ je reálny, no potrebujem i Vašu pomoc.

Prosíme Vás o zdieľanie kampane medzi svojich známych, aby sme mohli zorganizovať všetkých 6 diskusií v najväčších slovenských mestách.

Zároveň by sme Vás chceli srdečne pozvať na krst knihy Nevyhorení, ktorá prináša 21 skutočných príbehov o syndróme vyhorenia.

Poďme spolu osláviť odvahu ľudí, ktorí s nami vyzdieľali svoje skúsenosti a
ich ochotu hovoriť nahlas o téme, ktorá bola doposiaľ považovaná za tabu.

Knihu Nevyhorení pokrstíme v kníhkupectve Panta Rhei na Poštovej ulici
v Bratislave dňa 15.11. (piatok) o 17:30.

Tešíme sa na Vás!

Hovoria otvorene a nahlas o témach, ktoré boli doposiaľ považované za tabu.

Update #3, 01.11.2019

Vyhorenie je odrazom uponáhľaného sveta, ktorý sme si okolo seba vytvorili. Dobrá správa však je, že je aj z vyhorenia sa dá dostať. A ešte lepšia: dá sa mu predísť.

Prečo je dôležité hovoriť o téme duševného zdravia a čo viedlo k vzniku projektu Nevyhorení?

Update #2, 31.10.2019

Prečítajte si náš článok TU.


Prišli knihy!

Update #1, 30.10.2019

Milí podporovatelia,

tento týždeň nám prišli prvé výtlačky knihy Nevyhorení z tlačiarne, a sú presne také, ako sme si predstavovali. Sú krásne, voňavé a plné dobra :)

Ďakujeme Vám - všetkým darcom, ktorí ste doposiaľ prispeli na náš projekt. Vašu podporu si veľmi vážime!
Odmeny Vám odošleme ihneď po skončení kampane. O presnom dátume odoslania Vás budeme informovať. Máte sa na čo tešiť :)

Ak máte v svojom okolí niekoho, koho by téma duševného zdravia a syndrómu vyhorenia mohla zaujímať, prosíme, šírte našu myšlienku a projekt ďalej. Do splnenia cieľovej sumy nám chýba už len 2 583 EUR a my veríme, že to i s Vašou pomocou dáme!



Podporovatelia

👤 Daniel Kazik

🎁 Kniha Nevyhorení

21 €

👤 2T CREATIVE s.r.o.

🎁 Kniha Nevyhorení

20 €

👤 Beáta Mačáková

🎁 Kniha Nevyhorení

20 €

👤 Andrea Matuščáková

🎁 Kniha Nevyhorení + limitovaná edícia zápisníka Žurnál - Nevyhorení

39 €

👤 Lucia Malastova

🎁 Kniha Nevyhorení

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Nevyhorení + limitovaná edícia zápisníka Žurnál - Nevyhorení

39 €

👤 Ľuboš Priščák

14 €

👤 Roman Wagner

🎁 Kniha Nevyhorení

41 €

👤 Vendelín Leitner

🎁 Kniha Nevyhorení

20 €

👤 Marcela Janovičová

🎁 Kniha Nevyhorení

20 €

👤 Lívia Karabinová

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Nevyhorení

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Nevyhorení

20 €

👤 Juraj Škorec

🎁 Kniha Nevyhorení + limitovaná edícia zápisníka Žurnál - Nevyhorení

39 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Nevyhorení

20 €

👤 Elena Bročková

🎁 Kniha Nevyhorení

20 €

👤 Eva Tkáčová

🎁 Kniha Nevyhorení

20 €

👤 Lubomir Trojak Trojak

🎁 Kniha Nevyhorení

20 €

👤 Dana Buckova

🎁 Kniha Nevyhorení

💬 Týka sa nás to všetkých

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Nevyhorení + limitovaná edícia zápisníka Žurnál - Nevyhorení

39 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Nevyhorení + limitovaná edícia zápisníka Žurnál - Nevyhorení

39 €

👤 HESCON s.r.o

🎁 Kniha Nevyhorení + limitovaná edícia zápisníka Žurnál - Nevyhorení

39 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Nevyhorení + limitovaná edícia zápisníka Žurnál - Nevyhorení

💬 Držím vám palce a prajem veľa šťastia, nech sa táto téma dostane do povedomia širokej verejnosti.

39 €

👤 Matej Binka

🎁 Kniha Nevyhorení

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

7 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 2x Kniha Nevyhorení

40 €

👤 Štefan Felber

🎁 Kniha Nevyhorení

20 €

👤 Martin Potočný

🎁 2x Kniha Nevyhorení

40 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Nevyhorení

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Nevyhorení

20 €

   1 2 3 4 ... 13

Autori

Barecz & Conrad Media s.r.o. - dívizia barecz & conrad books

Barecz & Conrad Media s.r.o. - dívizia barecz & conrad books

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

Kniha Nevyhorení

Minimálna výška príspevku

20

Podporte nás sumou 19,80 € a my vás odmeníme knihou Nevyhorení s podpisom autoriek. Kniha prináša 21 skutočných príbehov zo Slovenska o vyhorení a hľadaní novej iskry. Na obálke je kaligrafia Ruda Letka a vnútri sú ilustrácie od Tiny Minor.


Doručenie poštou na vašu adresu vrátane poštovného v rámci SR.
Kniha Nevyhorení + látkový obal na knihu

Minimálna výška príspevku

35

S knihou Nevyhorení vám pošleme aj ručne šitý obal na knihu z poctivého materiálu od slovenskej firmy Slovíčko, v jedinečnom dizajne, potlačený kaligrafiou. Rozmer obalu je univerzálny, a tak môže chrániť nielen túto, ale aj ďalšie knihy z vašej knižnice.

Materiál obalu: 100 % bavlna
Rozmery: 176 x 250 mm

Doručenie poštou na vašu adresu vrátane poštovného v rámci SR.

Kniha Nevyhorení + limitovaná edícia zápisníka Žurnál - Nevyhorení

Minimálna výška príspevku

39

Okrem knihy Nevyhorení vás odmeníme slovenským minimalistickým zápisníkom Žurnál, kde si môžete zapisovať svoje myšlienky, pocity či nápady. Hodí sa vám aj pri čítaní knihy. Môžete ho využiť na zodpovedanie úloh na zamyslenie, ktoré v nej nájdete. Doprajte si čas pre seba. Aj písanie je terapiou.

Limitovaná edícia s razbou Nevyhorení a podpisom autoriek.
Rozmer zápisníka: 170 x 250 mm
128 bodkovaných strán
ekologický papier bez škodlivých prímes

Doručenie poštou na vašu adresu vrátane poštovného v rámci SR.

2x Kniha Nevyhorení

Minimálna výška príspevku

40

Potešte knihou nielen seba, ale aj svojich blízkych. Doprajte im viac než len obyčajný darček. Dajte im priestor zamyslieť sa nad tým, či im práca neodkrajuje z duševného zdravia až príliš.

Doručenie poštou na vašu adresu vrátane poštovného v rámci SR.

Večera s autorkami knihy

Minimálna výška príspevku

500

Pre tých, ktorí sa chcú o syndróme vyhorenia dozvedieť viac a z prvej ruky. Pre vás a vášho hosťa zorganizujeme príjemnú večeru v uzavretom priestore, na ktorej sa budete môcť porozprávať s oboma autorkami knihy a aspoň s jedným z Nevyhorených.