Video: Show me Slovakia by Slovakfolklore

Video: Show me Slovakia by Slovakfolklore

Cestovateľské video o Slovensku, ktoré poukazuje na našu kultúru, rozmanitosť a pohostinnosť.

Kultúra
Vizuálne umenie
Video: Show me Slovakia by Slovakfolklore
Získaná suma
119%

2 390 €

z cieľovej sumy
2 000 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

O nás

Občianske združenie Slovakfolklore vzniklo za účelom spojenia ľudových tradícií s modernou kultúrou.

Slovakfolklore je jednou z najväčších komunít na Slovensku, ktorá združuje ľudí podporujúcich folklór na Instagrame (19 000 sledovateľov), ktorí veria, že ľudové tradície sú stále prítomnou súčasťou každodenného života ľudí na Slovensku.

Cieľom občianskeho združenia je propagovať náš krásny folklór pomocou sociálnych médií nie len na Slovensku, ale aj v zahraničí. Taktiež chceme dokázať, že slovenská tradičná kultúra v spojení s modernou kultúrou vytvárajú niečo krásne, nové, jedinečné a pritom stále naše.



O projekte

Ľudová kultúra je úzko spojená s históriou. Pod pojmom Slovenský folklór si dokáže každý človek predstaviť bryndzové halušky, drevenicu, alebo zvuk fujary. Folklór na Slovensku je však omnoho viac. Je to vec, ktorá dodnes spája ľudí, vytvára umenie a neustále sa vyvíja.

Slovakfolklore sa snaží prepojiť tradičnú kultúru so súčasnosťou a práve preto vznikol náš zatiaľ najväčší projekt:

"SHOW ME SLOVAKIA BY SLOVAKFOLKLORE."



Jedná sa o veľkoformátové promo video: "Show me Slovakia by Slovakfolklore". Cieľom tohto projektu je ukázať Slovensko ako krajinu, ktorá dokáže ponúknuť nielen krásnu prírodu, kultúrne pamiatky a kvalitné služby, ale aj ako krajinu, ktorá žije v súlade s tradičnou kultúrou.



Toto video bude publikované na všetkých našich sociálnych sieťach a na slovenských a zahraničných fórach. V rámci projektu spolupracujeme so slovenskými značkami, folklórnymi súbormi a inštitúciami.



Plán projektu

Video bude zahŕňať 11 lokalít (Bratislava, Myjava, región Tekov, Trenčín, Detva, región Horehronie, región Liptov, Vysoké Tatry - prezentujú kultúru Goralov, región Spiš - prezentuje kultúru Rusínov, región Šariš a Košice)



Hudba a kompozícia

Soundtrack do videa skomponoval Mgr. art. Vladimír Homola z jedenástich ľudových piesní, ktoré sú charakteristické pre každý región vo videu. Hudbu pre nás nahrali muzikanti zo SĽUKu a Slovenskej filharmónie.



Potrebujeme Vašu pomoc

Financie, ktoré sme už investovali z vlastných zdrojov a z finančných zdrojov od našich partnerov pokrývajú najmä tieto náklady: cestovné a ubytovanie pre štáb a hercov, strava, zapožičanie krojov,kompozícia hudby, nahrávanie, štúdio, zvuková úprava.

Ešte potrebujeme dofinancovať video produkciu: technika, strih,postprodukcia.



Podporte náš projekt

Podporte náš projekt "Show me Slovakia by Slovakfolklore", ktorý bude ukazovať Slovenské kultúrne dedičstvo, reprezentovať regióny Slovenska, turizmus a poukáže na rozmanitosť a pohostinnosť nášho ľudu vo forme reklamného videa.


Pomôžte nám ukázať Slovensko ako krajinu, ktorá žije súčasnosťou

v spojení s tradičnou kultúrou !


_______________________________________________________________________________



Kto sú autori?


SLOVAKFOLKLORE

Autormi projektu sú tri sesternice z Liptova. Každá z nich žila v inej krajine, no napriek tomu ich vždy spájalo priateľstvo, rodina a láska k folklóru. Na základe toho, že ich delila diaľka a chýbal im domov, vznikol v roku 2017 vo Švajčiarsku instagramový účet Slovakfolklore. Slovakfolklore tak prepojil ich vášeň pre folklór cez Švajčiarsko, Česko a Anglicko a spočiatku malý, zo srdca vytvorený projekt sa v priebehu roka rozrástol.




Práve cestovanie a prezentácia Slovenska v rôznych kútoch sveta im vnukla nápad vytvoriť veľkoformátové reprezentačné video "SHOW ME SLOVAKIA BY SLOVAKFOLKLORE", s cieľom prepojiť ich milovaný folklór s turizmom a reprezentovať tak krajinu, ktorá má zahraničným návštevníkom čo ponúknuť. Tento projekt realizovali v priebehu roka s pomocou ďalších členov tímu Slovakfolklore, folklórnych súborov, folklórnych skupín, partnerov a ďalších inštitúcií.




Ing. Zuzana Gáliková, zakladateľka Slovakfolklore

Vyštudovala Slovenskú technickú univerzitu v Bratislave, odbor priestorové plánovanie, ktorý je zameraný na manažment priestorovo - plánovacích činností a manažment v oblasti priestorového rozvoja a podpory turizmu. Po ukončení štúdia absolvovala akreditovaný kurz dizajnu v Prahe. V súčasnosti pracuje v oblasti online marketingu vo Varšave a popri práci sa intenzívne venuje projektom Slovakfolklore. V minulosti vo voľnom čase pracovala na menších video projektoch, preto bol pre ňu projekt Show me Slovakia by Slovakfolklore veľkou výzvou.


"Verím, že náš projekt bude veľkolepý a reprezentatívny a nakoniec si budeme môcť povedať, že sme vytvorili niečo, na čo môžeme byť hrdí. Náš cieľ je reprezentovať Slovensko ako krajinu s bohatou kultúrou, jedinečným folklórom a neobyčajnou prírodou. "



Anna Lukáčová AP, zakladateľka Slovakfolklore


Študovala AP z Multimedia Design-u a momentálne študuje perspektívny program Innovation and Entrepreneurship na Business Academy Aarhus v Dánsku. Svoje poznatky či už z grafického dizajnu, fotografie alebo komunikácie využíva vo veľkej miere v rôznych projektoch Slovakfolklore. Folklóru vo forme tanca a spevu sa poloprofesionálne venovala počas detstva a mladosti a dnes svoju vášeň prenáša do prezentovania folklóru a Slovenska na sociálnych sieťach.



"V dnešnej dobe vnímam pozitívnu prezentáciu Slovenska vo svete ako kľúčovú. Naša tradičná kultúra je plná pokladov, ktorými sa iné krajiny nemôžu pýšiť a preto ich chceme priniesť do povedomia či už Slovákov, alebo zahraničných médií."


Eva Lukáčová, zakladateľka Slovakfolklore


Študovala na Whitbread Academy v Londýne - manažment cestovného ruchu, manažérske vzdelanie v turistických službách. V súčasnosti študuje žurnalistiku na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Svoje komunikačné a spisovateľské schopnosti využíva v projektoch Slovakfolklore. Folklóru sa venuje celý život a intenzívne sa vzdeláva najma v krojoch, ich obliekaní a nosení. Je vášnivou cestovateľkou a náš folklór hrdo prezentuje v každej krajine. Projekt Show me Slovakia by Slovakfolklore sa aj vďaka nej určite dostane do celého sveta :)


"Počas mojich zahraničných ciest sa vždy snažím spoznať tradičnú kultúru krajiny, do ktorej cestujem. Je to hodnota, ktorá špecifikuje národ, jeho bohatstvo a rozmanitosť. Aj napriek tomu, že naša krajina je malá, nepoznám jedinú oblasť tradičnej kultúry, ktorou by sme sa nemohli rovnať iným národom sveta. Dokonca si myslím, že priam vynikáme."



SP STUDIO


SP Studio je dvojica mladých kreatívnych chalanov zo severnej Oravy. Ich prácu charakterizuje kvalitné cinematografické spracovanie videí a originálny uhol pohľadu. Za sebou majú už viacero úspešných projektov.



ĎAKUJEME ! :)


O projekte

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

KONIFERUM PONOŽKY

Minimálna výška príspevku

10

Ponožky Koniferum do jednej nohy a do druhej nohy. Ponožky majú originálny dizajn, v zime zahrejú a výborne sa hodia k akémukoľvek outfitu. :)
ODKAZ NA STIAHNUTIE HUDBY Z VIDEA SHOW ME SLOVAKIA BY SLOVAKFOLKLORE

Minimálna výška príspevku

10

Hudbu pre tento projekt komponoval Mgr. art. Vladimír Homola a nahrali ju pre nás muzikanti zo SĽUK-u a Slovenskej filharmónie. Hudba je skomponovaná z piesní z 11 regiónov, ktoré vo videu propagujeme.

EKO TAŠKA SLOVAKFOLKLORE

Minimálna výška príspevku

15

Multifunkčná, praktická, ekologická taška, do ktorej zmestíte či už učebnice, fľaše (s vodou!), knihy, tanečné topánky, husle, klavír, tanečnú sálu, stan, skrátka všetko, čo si vaše folklórne srdce zažiada!

TRIČKO SLOVAKFOLKLORE

Minimálna výška príspevku

25

Chceš aj ty propagovať náš krásny folklór na Slovensku a v zahraničí a dokázať , že slovenské tradície v spojení s modernou kultúrou vytvárajú niečo krásne, nové, jedinečné a pritom stále NAŠE? Tričká SLOVAKFOLKLORE majú moderný a minimalistický dizajn a vďaka tomu sa dajú ľahko zladiť k akejkoľvek sukni či nohaviciam. Môžeš si vybrať z troch farieb: biela, červená, čierna - dámske/ pánske.

PREMIÉRA VIDEA “SHOW ME SLOVAKIA BY SLOVAKFOLKLORE”

Minimálna výška príspevku

50

Premiéra veľkoformátového cestovateľského videa SHOW ME SLOVAKIA BY SLOVAKFOLKLORE, s celým Slovakfolklore tímom, hercami a pozvanými hosťami. V rámci premiéry bude pre Vás pripravené občerstvenie a zábava. Ohľadom termínu pripravovanej premiéry Vás budeme kontaktovať.

KÁVA S AUTORMI VIDEA

Minimálna výška príspevku

100

Chceš vedieť o priebehu našich natáčaní, vypočuť si všetky zážitky, ktoré sme zažili počas našich ciest od západu našej krajiny až po jej ďaleký východ? Ako milovníci kávy, ťa pozývame na tú najlepšiu kávu v ktorejkoľvek z lokalít, ktoré sme navštívili.

2 x VIP LÍSTKY NA PRIPRAVOVANÝ 2. ROČNÍK SLOVAKFOLKLORE PLESU

Minimálna výška príspevku

200

Vstupenky na druhý ročník plesu #SLOVAKFOLKLORE. Bude to večer plný tanca, zábavy a dobrej hudby. Ples sa bude konať v februári 2020 na Liptove.

O bližších informáciách Vás budeme informovať začiatkom roka 2020. Tešiť sa môžete na bohatý program v podaní špičkových slovenských zoskupení a taktiež na tradičnú liptovskú večeru s aperitívom. Okrem toho bude pre vás pripravená bohatá tombola a pre tých, ktorí by sa chceli niečomu priučiť a nôžky povykrúcať, je pripravená ŠKOLA TANCA!

SLÁVNOSTNÁ VEČERA S NÁPOJOM OD AUTOROV VIDEA

Minimálna výška príspevku

500

Chceš vedieť o celom priebehu našich natáčaní, vypočuť si všetky zážitky, ktoré sme zažili počas našich ciest od západu našej krajiny až po jej ďaleký východ? Keďže sme všetci veľkí gurmáni a počas našich natáčaní sme navštívili množstvo lokálnych reštaurácií, možeš veriť, že pre teba vyberieme len to najlepšie a možno ti vlastnoručne namiešame aj špeciálny koktejl :)


SVOJE MENO NÁJDEŠ V ZÁVEREČNÝCH TITULKOCH PROPAGAČNÉHO VIDEA

Minimálna výška príspevku

800

Ako poďakovanie za tvoju podporu uvedieme tvoje meno v záverečných titulkoch propagačného videa.

Dodanie odmeny: počas pripravovanej premiéry 2020

PROFESIONÁLNE FOTENIE S SP STUDIO A SLOVAKFOLKLORE

Minimálna výška príspevku

1 000

Aj Vy chcete zažiť úžasnú atmosféru našich hôr, dolín, miest a folklóru? S naším tímom Vás zoberieme na profesionálne fotenie v ktorejkoľvek z lokalít natáčania, ktoré uvidíte vo videu.

Okrem toho budete mať možnosť požičania autentických krojov a rôznych iných kúskov s folklórnym motívom z dielne Slovakfolklore. O profesionálne fotografie a zážitky na celý život sa postarajú fotografi z SP Studio. Možnosť fotenia v ateliéri alebo v prekrásnom prostredí našej jedinečnej krajiny.

FOLKLÓRNY VEČER PRE TEBA A TVOJICH PRIATEĽOV

Minimálna výška príspevku

2 000

V rámci súkromnej akcie pre Vás pripravíme dvojhodinový program s hudbou, tanečným predstavením, školou tanca, občerstvením a aperitívom :) Bližšie informácie po osobnej dohode.


Podporovatelia

👤 Šimon Kuncl

🎁 ODKAZ NA STIAHNUTIE HUDBY Z VIDEA SHOW ME SLOVAKIA BY SLOVAKFOLKLORE

💬 Celou dobu sleduji natáčení a už se vážně těším na výsledek, dámy! Ať se vám daří.

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 2 x VIP LÍSTKY NA PRIPRAVOVANÝ 2. ROČNÍK SLOVAKFOLKLORE PLESU

200 €

👤 Martina Kamenská

🎁 KONIFERUM PONOŽKY

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 KONIFERUM PONOŽKY

10 €

👤 Jakub Ilko

🎁 TRIČKO SLOVAKFOLKLORE

80 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 KONIFERUM PONOŽKY

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 KONIFERUM PONOŽKY

10 €

👤 Ivan Zaťkuliak

🎁 EKO TAŠKA SLOVAKFOLKLORE

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 ODKAZ NA STIAHNUTIE HUDBY Z VIDEA SHOW ME SLOVAKIA BY SLOVAKFOLKLORE

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Lukáš Zahnaš

🎁 TRIČKO SLOVAKFOLKLORE

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 TRIČKO SLOVAKFOLKLORE

26 €

👤 OTA GINTER

🎁 KÁVA S AUTORMI VIDEA

💬 Super projekt, držím palce.

100 €

👤 Sabina Erbeková

🎁 ODKAZ NA STIAHNUTIE HUDBY Z VIDEA SHOW ME SLOVAKIA BY SLOVAKFOLKLORE

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 EKO TAŠKA SLOVAKFOLKLORE

15 €

👤 Soňa Bruchatá

🎁 ODKAZ NA STIAHNUTIE HUDBY Z VIDEA SHOW ME SLOVAKIA BY SLOVAKFOLKLORE

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

200 €

👤 Anna Suchanska

🎁 ODKAZ NA STIAHNUTIE HUDBY Z VIDEA SHOW ME SLOVAKIA BY SLOVAKFOLKLORE

💬 Drzim palce

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 ODKAZ NA STIAHNUTIE HUDBY Z VIDEA SHOW ME SLOVAKIA BY SLOVAKFOLKLORE

11 €

👤 Kristína Lašáková

🎁 ODKAZ NA STIAHNUTIE HUDBY Z VIDEA SHOW ME SLOVAKIA BY SLOVAKFOLKLORE

💬 Držím palce, krásna myšlienka ????

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 ODKAZ NA STIAHNUTIE HUDBY Z VIDEA SHOW ME SLOVAKIA BY SLOVAKFOLKLORE

70 €

👤 Anonymný podporovateľ

100 €

👤 Matúš Cmár

🎁 ODKAZ NA STIAHNUTIE HUDBY Z VIDEA SHOW ME SLOVAKIA BY SLOVAKFOLKLORE

10 €

👤 Ján Krkoška

💬 Páči sa mi váš zámer a projekt. Slovensko má v tomto smere naozaj veľmi čo ponúknuť.

20 €

👤 Marek Gandžala

🎁 ODKAZ NA STIAHNUTIE HUDBY Z VIDEA SHOW ME SLOVAKIA BY SLOVAKFOLKLORE

35 €

👤 Lenka Hláčiková

🎁 KONIFERUM PONOŽKY

10 €

👤 Matej Libica

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

👤 Marek Ridilla

🎁 TRIČKO SLOVAKFOLKLORE

25 €

   1 2 3

Autori

Slovakfolklore

Slovakfolklore

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

KONIFERUM PONOŽKY

Minimálna výška príspevku

10

Ponožky Koniferum do jednej nohy a do druhej nohy. Ponožky majú originálny dizajn, v zime zahrejú a výborne sa hodia k akémukoľvek outfitu. :)
ODKAZ NA STIAHNUTIE HUDBY Z VIDEA SHOW ME SLOVAKIA BY SLOVAKFOLKLORE

Minimálna výška príspevku

10

Hudbu pre tento projekt komponoval Mgr. art. Vladimír Homola a nahrali ju pre nás muzikanti zo SĽUK-u a Slovenskej filharmónie. Hudba je skomponovaná z piesní z 11 regiónov, ktoré vo videu propagujeme.

EKO TAŠKA SLOVAKFOLKLORE

Minimálna výška príspevku

15

Multifunkčná, praktická, ekologická taška, do ktorej zmestíte či už učebnice, fľaše (s vodou!), knihy, tanečné topánky, husle, klavír, tanečnú sálu, stan, skrátka všetko, čo si vaše folklórne srdce zažiada!

TRIČKO SLOVAKFOLKLORE

Minimálna výška príspevku

25

Chceš aj ty propagovať náš krásny folklór na Slovensku a v zahraničí a dokázať , že slovenské tradície v spojení s modernou kultúrou vytvárajú niečo krásne, nové, jedinečné a pritom stále NAŠE? Tričká SLOVAKFOLKLORE majú moderný a minimalistický dizajn a vďaka tomu sa dajú ľahko zladiť k akejkoľvek sukni či nohaviciam. Môžeš si vybrať z troch farieb: biela, červená, čierna - dámske/ pánske.

PREMIÉRA VIDEA “SHOW ME SLOVAKIA BY SLOVAKFOLKLORE”

Minimálna výška príspevku

50

Premiéra veľkoformátového cestovateľského videa SHOW ME SLOVAKIA BY SLOVAKFOLKLORE, s celým Slovakfolklore tímom, hercami a pozvanými hosťami. V rámci premiéry bude pre Vás pripravené občerstvenie a zábava. Ohľadom termínu pripravovanej premiéry Vás budeme kontaktovať.

KÁVA S AUTORMI VIDEA

Minimálna výška príspevku

100

Chceš vedieť o priebehu našich natáčaní, vypočuť si všetky zážitky, ktoré sme zažili počas našich ciest od západu našej krajiny až po jej ďaleký východ? Ako milovníci kávy, ťa pozývame na tú najlepšiu kávu v ktorejkoľvek z lokalít, ktoré sme navštívili.

2 x VIP LÍSTKY NA PRIPRAVOVANÝ 2. ROČNÍK SLOVAKFOLKLORE PLESU

Minimálna výška príspevku

200

Vstupenky na druhý ročník plesu #SLOVAKFOLKLORE. Bude to večer plný tanca, zábavy a dobrej hudby. Ples sa bude konať v februári 2020 na Liptove.

O bližších informáciách Vás budeme informovať začiatkom roka 2020. Tešiť sa môžete na bohatý program v podaní špičkových slovenských zoskupení a taktiež na tradičnú liptovskú večeru s aperitívom. Okrem toho bude pre vás pripravená bohatá tombola a pre tých, ktorí by sa chceli niečomu priučiť a nôžky povykrúcať, je pripravená ŠKOLA TANCA!

SLÁVNOSTNÁ VEČERA S NÁPOJOM OD AUTOROV VIDEA

Minimálna výška príspevku

500

Chceš vedieť o celom priebehu našich natáčaní, vypočuť si všetky zážitky, ktoré sme zažili počas našich ciest od západu našej krajiny až po jej ďaleký východ? Keďže sme všetci veľkí gurmáni a počas našich natáčaní sme navštívili množstvo lokálnych reštaurácií, možeš veriť, že pre teba vyberieme len to najlepšie a možno ti vlastnoručne namiešame aj špeciálny koktejl :)


SVOJE MENO NÁJDEŠ V ZÁVEREČNÝCH TITULKOCH PROPAGAČNÉHO VIDEA

Minimálna výška príspevku

800

Ako poďakovanie za tvoju podporu uvedieme tvoje meno v záverečných titulkoch propagačného videa.

Dodanie odmeny: počas pripravovanej premiéry 2020

PROFESIONÁLNE FOTENIE S SP STUDIO A SLOVAKFOLKLORE

Minimálna výška príspevku

1 000

Aj Vy chcete zažiť úžasnú atmosféru našich hôr, dolín, miest a folklóru? S naším tímom Vás zoberieme na profesionálne fotenie v ktorejkoľvek z lokalít natáčania, ktoré uvidíte vo videu.

Okrem toho budete mať možnosť požičania autentických krojov a rôznych iných kúskov s folklórnym motívom z dielne Slovakfolklore. O profesionálne fotografie a zážitky na celý život sa postarajú fotografi z SP Studio. Možnosť fotenia v ateliéri alebo v prekrásnom prostredí našej jedinečnej krajiny.

FOLKLÓRNY VEČER PRE TEBA A TVOJICH PRIATEĽOV

Minimálna výška príspevku

2 000

V rámci súkromnej akcie pre Vás pripravíme dvojhodinový program s hudbou, tanečným predstavením, školou tanca, občerstvením a aperitívom :) Bližšie informácie po osobnej dohode.