Fokus – Pokus 20.20

Fokus – Pokus 20.20

Trojdňová prehliadka toho najlepšieho, čo sa urodilo na domácej nezávislej profesionálnej divadelnej scéne. K tomu diskusie s tvorcami každej inscenácie, skvelé koncerty výnimočných kapiel, chill out zóna a najmä mnoho výnimočných divadelných zážitkov, k akým sa len tak nedostanete.

Divadlo
Kultúra
Podujatie
Fokus – Pokus 20.20
Získaná suma
106%

3 176 €

z cieľovej sumy
3 000 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

O ČO NÁM IDE?

Našim zámerom je zorganizovať už druhý ročník festivalu Fokus – Pokus. Ide o trojdňovú prehliadku nezávislého profesionálneho divadelného umenia; pričom tento raz by sme sa radi zamerali na výber z toho najlepšieho, čo vzniklo v celej republike (uplynulý ročník sme sa zamerali len na nezávislú scénu v Bratislave). Program bude tento rok pozostávať z 9 inscenácií (celkovo však 11 predstavení), diskusií o nich, a tešiť sa môžete i na 3 koncerty.



KDE?

Celý Fokus – Pokus sa odohráva v priestoroch Štúdia 4D, (ktoré má potenciál stať sa kultúrnym centrom) na Cabajskej ulici v Nitre. Zdanlivo zabudnutá lokalita mimo centra, v skutočnosti skvelé miesto s veľkým potenciálom využitia interiéru i priľahlých exteriérov plných zelene či budov a podobne (kotolňa, garáže, asfaltové plochy pôvodne určené na športovanie, dnes nevyužívané, a tak ďalej).



PREČO?

Zakladateľ a riaditeľ nášho festivalu študoval na Súkromnou konzervatóriu v Nitre, ktoré spravuje práve Štúdio 4D – našu zasľúbenú a obľúbenú festivalovú venue. Už počas svojho pôsobenia na škole mal dojem, že tento potenciálny priestor je značne nevyužitý a mohol by slúžiť na omnoho viac, než len na výučbu a občasnú prezentáciu študentskej práce. Vďaka práci skvelého tímu a ochote samotnej školy sa mu podarilo túto ambíciu naplniť a v priestore zrealizovať prvý ročník festivalu, ktorý divákom priniesol 5 predstavení a skvelé a osobné diskusie o nich, tri koncerty a nadupanú chill – out zónu.



AKO?

Náš realizačný tím celoročne a starostlivo sleduje premiéry aktuálnej sezóny na domácej profesionálnej nezávislej divadelnej scéne a kreuje tak dramaturgiu programu festivalu. Rovnako sledujeme trendy v súčasnej hudbe, ktoré následne prinesieme na festival. Okrem toho máme skvelú grafickú dizajnérku a koordinátorku dobrovoľníkov v jednom, PR manažérku, technického riaditeľa festivalu, dramaturgičku, a v neposlednom rade tím dobrovoľníkov.



NAČO POUŽIJEME VAŠU PODPORU?

Rovnako ako každý festival, aj ten náš zahŕňa mnoho výdavkov: od autorských honorárov pre účinkujúcich, cez občerstvenie pre nich a celý štáb vrátane dobrovoľníkov, či prepravu, prenájom techniky a v neposlednom rade honoráre celého festivalového personálu – technikov, dramaturgov, produkcie a podobne.

Vašu podporu použijeme na dofinancovanie celého festivalu. Aby mohol byť zážitok z neho optimálny pre účinkujúcich i vás, našich návštevníkov, nezaobídeme sa bez vašej pomoci.

Poďte zažiť Fokus – Pokus spolu s nami.

O projekte

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

Chcem permanentku!

Minimálna výška príspevku

30

Chcete byť s nami na festivale po celý čas, pozrieť si každé jedno predstavenie, diskutovať s tvorcami v chill-out zóne a večer sa zabaviť na koncerte? Potom je permanentka tá správna voľba.

Chcem od vás tričko!

Minimálna výška príspevku

20

Prídete na festival, vyberiete si sekáčové tričko, a dostanete jedinečnú možnosť sami si ho potlačiť pomocou pripravených linoritov s celou abecedou a logom festivalu. Máte tak šancu vykreovať si ho podľa vlastnej chuti a vkusu.

Chcem si potlačiť vlastné tričko!

Minimálna výška príspevku

14

Prídete na festival, prinesiete si vlastné tričko, a dostanete jedinečnú možnosť sami si ho potlačiť pomocou pripravených linoritov s celou abecedou a logom festivalu. Máte tak šancu vykreovať si ho podľa vlastnej chuti a vkusu.

Večera alebo obed s festivalovým tímom

Minimálna výška príspevku

50

Jadro festivalového tímu vás vezme po festivale na obed alebo večeru. Alebo si ju spoločne dáte počas festivalu a pohostíme Vás vynikajúcimi vegánskymi jedlami nášho festivalového kuchára.

Večera alebo obed s festivalovým tímom + brífing do organizácie festivalu

Minimálna výška príspevku

70

Jadro festivalového tímu Vás vezme po festivale na obed alebo večeru. Alebo si ju spoločne dáte počas festivalu a pohostíme Vás vynikajúcimi vegánskymi jedlami nášho festivalového kuchára. Okrem toho Vám radi vysvetlíme, ako zorganizovať vlastné podujatie tohoto druhu, kde čerpať financie a ako zložit kvalitný tím.

Chcem byť partnerom festivalu!

Minimálna výška príspevku

100

Chcete byť partnerom festivalu? Za váš príspevok vás uvedieme na zozname partnerov na našom webe, sociálnych sieťach a plagátoch. Ibaže by ste radi ostali v anonymite.

Chcem byť mecenášom festivalu!

Minimálna výška príspevku

500

Chcete sa stať mecenášom nášho festivalu? Za Váš príspevok Vás uvedieme ako generálneho partnera na našom webe, sociálnych sieťach a plagátoch, a poďakujeme Vám aj pri otváraní a zatváraní festivalu. Ibaže by ste radi ostali v anonymite. Okrem toho Vám dáme nahliadnuť za zákulisie celého festivalu a radi Vás pohostíme tým, čo navarí náš skvelý festivalový kuchár a k tomu od nás kedykoľvek dostanete skvelú kávu.

Novinky

Vďaka Vám, sme to zvládli!

Update #4, 06.08.2020

Milá podporovateľka/ milý podporovateľ,

nedokážeme ani opísať vďaku, ktorú cítime. Vďaka Vám, a ďalším, ktorí nás podporili, sme vyzbeirali neuveriteľnú sumu 3176€!

Nesmierne si vážime Vašu pomoc, pretože vieme, že nie je samozrejmá. Vďaka Vám sa bude môcť uskutočniť festival Fokus – Pokus 20.20 v plnohodnotnom formáte a vo všetkým, čo je potrebné na jeho organizáciu a vcelku náročnú produkčnú stránku zabezpečiť.

Ak by ste však ešte vedeli o niekom, kto by tiež rád podporil druhý ročník nášho festivalu, budeme radi, ak mu dáte vedieť. Ostávajú nám posledné štyri hodiny a my sa nesmierne tešíme na stretnutie s Vami 11. – 13.9. V Štúdiu 4D v Nitre.

Nezabudnite sledovať naše sociálne siete, kde nájdete všetky novinky o dianí.

Ešte raz veľmi pekne ďakujeme a prajeme krásne dni!

Za celý festivalový štáb – Mário Drgoňa, riaditeľ festivalu.


Prekročili sme 10% z cieľovej sumy!

Update #3, 26.06.2020

Milí naši podporovatelia, je to len piaty deň, čo beží naša kampaň a len vďaka vám smevyzbierali 11% z cieľovej sumy. Veľmi vám za to ďakujeme a vašu podporu si nesmierne vážime, ste skvelí!

Do konca kampane nám zostáva síce ešte 41 dní, no nechceme nič nechať na náhodu. Preto by sme vás radi poprosili o pomoc – ak je to vo vašich možnostiach, šírte našu startlab kampaň medzi svojimi blízkymi, priateľmi, kamarátmi, rodinou, milovníkmi a nadšencami divadla. Majte krásne dni a veríme, že sa stretneme na festivale Fokus – Pokus 20.20!

Ďalšia časť programu.

Update #2, 24.06.2020

A je tu ten čas, kedy vám predstavujeme ďalšiu inscenáciu z nášho programu.

U Zajaca Straße: Opustený západ

Hru populárneho írskeho dramatika Martina McDonagha, ktorého môžu diváci poznať najmä ako režiséra a scenáristu filmov Six Shooter (OSCAR v kategórii Krátky film), Tri billboardy kúsok za Ebbingom, či V Brugách, inscenujú ako trpký príbeh s prvkami čierneho humoru o postavách, ktoré sa rozhodli žiť svoje životy v márnivom zaháľaní.

Otec Welsh, farár v prostredí írskeho vidieku, sa snaží pozmeniť hodnotové nastavenie a životný štandard bratov Connorovcov – Valena a Coleman. Jeho viera v ľudské dobro je neslabnúca až do momentu zistenia, že obaja bratia nie sú tak morálne čistý, ako sa nazdával. Mozaiku úpadku dotvára mladé a energické dievča Girleen, ktoré svojou naivitou opantáva ostatné postavy, no najmä samú seba.

Réžia: Pavol Viecha
Asistent réžie: Miro Dacho
Preklad: Katarína Mikulíková
Scénografia: Jakub Branický
Kostýmy: Dáška Veselovská
Produkcia: Linda Durkáčová, TICHO a spol.
Hudba: Filip Krišš
Účinkujúci: Peter Martinček, Lenka Škoricová, Mojmir Prochazka, Matej Babej

Postupne predstavujeme účinkujúcich!

Update #1, 22.06.2020

Milé priateľky divadla, milí priatelia divadla, postupne vám budeme predstavovať náš program, pri ktorom vás už v septembri privítame.

Prvou z inscenácií je Andy! (to bee seen) Divadla Nude. Inscenácia o Andym Warholovi:

"Hocikto môže robiť to, čo robím ja. Prečo by som mal byť originálny? Prečo by som nemohol byť neoriginálny? Je to jednoducho tak, že mám rád obyčajné veci. Keď ich maľujem, nesnažím sa ich zobraziť neobyčajne. Ja sa snažím namaľovať ich obyčajne obyčajné." Andy Warhol

Do svojho ateliéru otvoril dvere všetkým. Jeho ateliér "Factory" bol miestom, kde mohol každý byť videný taký, aký je. Stelesnenie demokratickej vízie sveta, ktorá je dostupná aj dnes. Na sociálnych sieťach. Venujeme svoju pozornosť a pozornosť je nám venovaná.

Účinkujú: Lenka Libjaková, Lýdia Ondrušová, Šimon Ferstl, Lukáš Pelc

Réžia a dramaturgia: Jana Smokoňová, Veronika Malgot
Scéna a kostýma: Laura Štorcelová

Podporovatelia

👤 Ludovit Napoky

10 €

👤 Katja Thaleová

25 €

👤 Veronika Briestenská

🎁 Chcem permanentku!

30 €

👤 Polina Nikolaevskaya

🎁 Chcem si potlačiť vlastné tričko!

14 €

👤 DOSKAFE s.r.o.

🎁 Chcem permanentku!

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

👤 Zdenka Bugárová

🎁 Chcem permanentku!

60 €

👤 Veronika Frtúsová

💬 YES! uzatváram trojtisícku! držte sa

5 €

👤 Eva Novotná

🎁 Chcem permanentku!

💬 Veľmi sa teším!

30 €

👤 Katarína Ďuricová

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

8 €

👤 Antonín Dvořák

20 €

👤 Dušan Dubiš

105 €

👤 Damian Hamada

20 €

👤 Tatiana Šoltýsová

🎁 Chcem si potlačiť vlastné tričko!

14 €

👤 Andrej Felix

🎁 Chcem permanentku!

💬 Všetko najlepšie !

30 €

👤 Matej Hamada

💬 Všetko najlepšie prajem Mário

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Nikolett Dékány

🎁 Chcem permanentku!

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Večera alebo obed s festivalovým tímom

💬 Mňauky mňau

60 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Držím palce!

6 €

👤 Matúš Pavlove

20 €

👤 Miroslav Dudlák

🎁 Chcem byť partnerom festivalu!

100 €

👤 Juliána Oľhová

20 €

👤 Júlia Valentová

💬 Držím palce! Ste šikovní

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Chcem permanentku!

💬 Držím palce!

30 €

👤 Lívia Bolyósová

🎁 Chcem permanentku!

30 €

   1 2 3 4 ... 5

Autori

Viac Kultúry

Viac Kultúry

Rebeka Mehlyová

Rebeka Mehlyová

Rebeka je jednou zo štatutárnych zástupcov OZ Viac Kultúry. vyštudovala filozofiu na UKF v Nitre. Roky pôsobila ako dobrovoľníčka na festivaloch ako Divadelná Nitra, Nová Dráma, či Hviezdne Noci v Bytči, vďaka čomu teraz koordinuje našich dobrovoľníkov. Okrem toho má v našom OZ na starosti vizuálnu podobu našich projektov.

Kristína  Sisková

Kristína Sisková

Kristína absolvovala Súkromné konzervatórium v Nitre v odbore hudobno-drmatické umenie. Momentálne študuje divadelný manažment na VŠMU. Produkče spolupracuje s platformou nezávislých profesionálnych divadelníkov Reštart a s divadlom DPM. Na festivale má na starosti PR a sociálne siete.

martin hodoň

martin hodoň

Martin vyštudoval divadelnú réžiu a dramaturgiu na brnenskej JAMU, zároveň vyštudoval tiež divadelnú vedu na bratislavskej VŠMU. Je spoluzakladateľom združenia divadelníkov GAFFA a okrem toho skvelým svetelným dizajnérom. Na starosti má na festivale technickú produkciu.

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

Chcem permanentku!

Minimálna výška príspevku

30

Chcete byť s nami na festivale po celý čas, pozrieť si každé jedno predstavenie, diskutovať s tvorcami v chill-out zóne a večer sa zabaviť na koncerte? Potom je permanentka tá správna voľba.

Chcem od vás tričko!

Minimálna výška príspevku

20

Prídete na festival, vyberiete si sekáčové tričko, a dostanete jedinečnú možnosť sami si ho potlačiť pomocou pripravených linoritov s celou abecedou a logom festivalu. Máte tak šancu vykreovať si ho podľa vlastnej chuti a vkusu.

Chcem si potlačiť vlastné tričko!

Minimálna výška príspevku

14

Prídete na festival, prinesiete si vlastné tričko, a dostanete jedinečnú možnosť sami si ho potlačiť pomocou pripravených linoritov s celou abecedou a logom festivalu. Máte tak šancu vykreovať si ho podľa vlastnej chuti a vkusu.

Večera alebo obed s festivalovým tímom

Minimálna výška príspevku

50

Jadro festivalového tímu vás vezme po festivale na obed alebo večeru. Alebo si ju spoločne dáte počas festivalu a pohostíme Vás vynikajúcimi vegánskymi jedlami nášho festivalového kuchára.

Večera alebo obed s festivalovým tímom + brífing do organizácie festivalu

Minimálna výška príspevku

70

Jadro festivalového tímu Vás vezme po festivale na obed alebo večeru. Alebo si ju spoločne dáte počas festivalu a pohostíme Vás vynikajúcimi vegánskymi jedlami nášho festivalového kuchára. Okrem toho Vám radi vysvetlíme, ako zorganizovať vlastné podujatie tohoto druhu, kde čerpať financie a ako zložit kvalitný tím.

Chcem byť partnerom festivalu!

Minimálna výška príspevku

100

Chcete byť partnerom festivalu? Za váš príspevok vás uvedieme na zozname partnerov na našom webe, sociálnych sieťach a plagátoch. Ibaže by ste radi ostali v anonymite.

Chcem byť mecenášom festivalu!

Minimálna výška príspevku

500

Chcete sa stať mecenášom nášho festivalu? Za Váš príspevok Vás uvedieme ako generálneho partnera na našom webe, sociálnych sieťach a plagátoch, a poďakujeme Vám aj pri otváraní a zatváraní festivalu. Ibaže by ste radi ostali v anonymite. Okrem toho Vám dáme nahliadnuť za zákulisie celého festivalu a radi Vás pohostíme tým, čo navarí náš skvelý festivalový kuchár a k tomu od nás kedykoľvek dostanete skvelú kávu.