Mačkovtáky-kniha

Mačkovtáky-kniha

Poď zažiť skutočné príbehy o zvieratách a naučíš sa ako ich chrániť. Knižka doplnená nádhernými ilustráciami je určená najmä malým školákom, ale veľa si znej môžu zobrať aj rodičia. Príbehy nie sú len o mačkách a vtákoch, ale aj o iných živočíchoch, ktoré žijú na Slovensku.

Literatúra
Mačkovtáky-kniha
Získaná suma
100%

4 521 €

z cieľovej sumy
4 500 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

MačkoVtáky – Ekovýchova pre malých i veľkých

Poď zažiť skutočné príbehy o zvieratách a naučíš sa ako ich chrániť. Knižka doplnená nádhernými ilustráciami je určená najmä malým školákom, ale veľa si znej môžu zobrať aj rodičia. Príbehy nie sú len o mačkách a vtákoch, ako sa zdá z názvu, ale aj o iných živočíchoch, ktoré žijú na Slovensku.

O DOMČEKU A MACKOVI
V neveľkom meste bol dom. Bol malý, ale veľa zmestilo sa doň. Veľa lásky sa v ňom skrýva a ktože v ňom býva? Kocúr Macko, ale nie sám. Tak kocúr či macko? Nech sa ti predstaví sám.
Kedysi som bol malé mačiatko a veru poslušný som veľmi nebol. O tom ti ale viac porozpráva moja kamarátka Ema o pár stránok ďalej. Nebudem predbiehať.
Teraz som už vyrástol. Vzhľadom na moju statnú stavbu tela si tí, čo ma nepoznajú alebo vidia prvýkrát myslia, že som zlý a drsný kocúr. Vzbudzujem rešpekt. Možno preto ma volajú pán domu.
Aj keď som veľký a vyzerám hrozivo, mám zlaté srdce. Viem byť milý a prítulný. K svojim mačacím kamarátkam sa správam pekne a zdvorilo. Mám predsa vyberané spôsoby!

A ako som sa dostal do tohto domu ja?
Bol som ešte veľmi maličký, keď ma našla veľká Janka. Túlal som sa pri rušnej ceste. Sám ani neviem, ako som sa tam ocitol. Bol október. Ty ako školák vieš, že je to druhý mesiac po letných prázdninách. Pretože je jeseň, stromy zhadzujú svoje listy. Sem-tam zafúka silný vietor. Je sychravo. Ľudia v tomto období chodia často s dáždnikmi. V tomto nečase som sa aj ja túlal ulicami, ale dáždnik som nemal. Keďže som bol mačiatko, tak ani poriadny kožúšok. Bolo mi zima. Bol som hladný. Všade okolo mňa boli autá a strašný hluk. Veľmi som sa bál. Veľká Janka išla za mnou. Bola jediná, ktorá sa o mňa zaujímala. Veľa ľudí prešlo okolo mňa, no nik mi nepomohol.
Veľká Janka ma chcela chytiť. Najskôr som sa jej bál. Snažil som sa jej schovať za bilbord. Keď sa mi stále prihovárala milým hlasom, nesmelo som prišiel k nej. Dala ma do svojho batôžka. Tak ma odniesla domov.


Bohaté zážitky z prírody ma priviedli k tou, aby som sa prostredníctvom knihy o ne podelila aj s ostatnými
Pestré príbehy rozprávajú štyri mačky: Macko, Ema, Bambuľka a Vojtík. Tie majú za sebou zaujímavé osudy, ktoré sú inšpirované skutočnosťou. V súčasnosti žijú u mňa a majú sa tak skvelo ako je napísané v knihe: spolu s bučiakom, sojkou, čmeliakom, chlpačkou a mnohými ďalšími živočíchmi zažívajú poučné príhody.


Vedľajšími, no nemenej dôležitými postavami je rodina zložená z malej Janky, veľkej Janky a Adriána. Rodinka býva v dome, kde je veľa zvieratiek, lásky a priestoru pre nevšedné zážitky s mačacími hrdinami.

Ekovýchova je nesmierne dôležitá

V tomto období počúvame z každej strany, aké je veľmi dôležité sa šetrne správať k prírode. Treba začať od seba. Niekedy stačí naozaj málo. MačkoVtáky sú pohladením pre dušu i poučným sprievodcom.



Kniha MačkoVtáky je v prvom rade knihou pre deti, ale potešia sa z nej i dospelí

O zvieratách sa napísalo veľa kníh. Moja je jedinečná v tom, že ponúka príbehy, ktoré sa v prevažnej miere naozaj stali. Samozrejme, aby bola kniha pútavejšia, niektoré príbehy sú doplnené mojou fantáziou. Je nutné podotknúť, že fakty o zvieratách zostávajú zachované. To znamená, že lietajúci hmyz chlpačka lieta prevažne od marca do mája, chrobák cifruša sa vyskytuje v hojnom počte a kocúr Macko bol naozaj nájdený na rušnej ulici pri bilborde ako mačiatko. Dnes je už z neho veľký a postarší kocúr, ktorý si žije ako v raji.

V knihe nájdeš tipy ako chrániť zvieratá a prírodu. Zvládne ich každý. Stačí málo, aby sa príroda mala lepšie a tým pádom aj ty
Niekedy naozaj stačí málo a teraz nebudem hovoriť len o prírode, ale napríklad k tomu, ako som sa dostala k písaniu MačkoVtákov. Tým smerujem svoju vďaku Literárnemu domu a Soni Borušovičovej. Keď som začala chodiť na jej kurzy o písaní, zmenil sa mi život. Potom som začala naplno písať knihu a splnil sa mi sen. Ešte ho však treba do konca a tým získať potrebnú čiastku, aby kniha uzrela svetlo sveta.



Podporte vydanie knihy prostredníctvom crowdfundingovej kampane

Peniaze budú použité na vydanie knihy a ľudí, čo na nej spolupracovali. Za jednou knihou stojí celý tím ľudí, ktorí sa podieľajú na jej výrobe. Nakoľko som prvoautorka všetko ohľadom knihy je pre mňa nové a nesmierne náročné, preto potrebujem aj tvoju podporu.



O AUTORKÁCH


PETRA SIAŽIKOVÁ
Venujem sa tvorivej činnosti vo viacerých oblastiach. Som srdcom knihomoľ a ochrankyňa prírody. Nesmierne ma teší, že môžem skĺbiť tieto dve záľuby do knihy MačkoVtáky. Verím, že kniha má byť nielen pre potešenie, ale i poučenie.


SYLVIA PABST
Odmalička som kreslila a niečo vyrábala, od stredoškolských čias už pod odborným dohľadom profesorov bratislavskej "Šupky". Moja tvorba je veľmi rôznorodá: interiérové dekorácie, hračky, šperky, doplnky a akvarel, ktorý vnímam ako krajinu zázrakov. Ponáram sa do farieb a hrám sa s detailami. Okrem vlastnej tvorby pôsobím 20 rokov ako pedagóg dejín umenia a výtvarnej výchovy na gymnáziu.

O projekte

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

1x Kniha s poštovným po celom Slovensku

Minimálna výška príspevku

16

Za váš dar aspoň 16 eur sa Vám poďakujem zaslaním knižky poštou kamkoľvek na Slovensku.

Kniha s jedinečným želaním autorky pre čitateľa s poštovným po celom Slovensku

Minimálna výška príspevku

17


Za váš dar aspoň 17 eur sa Vám poďakujem zaslaním knižky s jedinečným želaním pre čitateľa, poštou kamkoľvek na Slovensku.

Knižné duo s poštovným po celom Slovensku

Minimálna výška príspevku

30


Za váš dar aspoň 30 eur sa Vám poďakujem zaslaním knižného dua poštou kamkoľvek na Slovensku.

Kniha s omaľovánkami s poštovným po celom Slovensku

Minimálna výška príspevku

21

Za váš dar aspoň 21 eur sa Vám poďakujem zaslaním knižky s omaľovánkami poštou kamkoľvek na Slovensku.

Kniha s pexesom s poštovným po celom Slovensku

Minimálna výška príspevku

21

Za váš dar aspoň 21 eur sa Vám poďakujem zaslaním knižky s pexesom poštou kamkoľvek na Slovensku.

Darčekový balík s poštovným po celom Slovensku

Minimálna výška príspevku

25


Za váš dar aspoň 25 eur sa Vám poďakujem zaslaním knižky, pexesa a omaľovánkou, poštou kamkoľvek na Slovensku.


Novinky

Krst knihy MačkoVtáky spojený s vernisážou obrazov

Update #5, 07.07.2020

Milí naši podporovatelia!

Ste srdečne pozvaní na krst knihy MačkoVtáky. Ten bude spojený s vernisážou obrazov ilustrátorky Sylvie Pabst, ktorá poctila našu knihu nádhernými ilustráciami.

Akcia sa bude konať v kultúrnom priestore Kafé Lampy v Bratislave. Nenechajte si ujsť túto milú a peknú akciu. Príroda nás spája a vďaka nej prežívame pekné zážitky v živote.


https://www.facebook.com/events/980230162411546/?active_tab=about

Kniha je na ceste k Vám!

Update #4, 04.05.2020

Milí naši fanúšikovia a podporovatelia!

Knižky, prípadne darčekové balíky, ktoré ste si objednali počas kampane, sú na ceste k Vám
Ešte raz ospravedlňte meškanie, ale tlač knihy trvala vyše mesiaca. Situáciu komplikuje nepriaznivá globálna situácia. Za pochopenie ďakujeme a sledujte zásielku z pošty Ďakujeme. Užívajte si pekné dni.

Kým sa dostane kniha k Vám, bude to ešte pár týždňov trvať

Update #3, 27.03.2020

Mrzí nás to, ale kvôli súčasnej situácii je vydanie knihy odložené :( Bude to ešte pár týždňov trvať. Robíme všetko, čo je v našich silách. Ale máme i dobré správy :) Prosíme Vás o trpezlivosť. Tí, ktorí ste si objednali darčeky, sa môžete tešiť na pexeso i omaľovánky z kvalitného papiera. Náhľad ponúkame v prílohe.
Ako ďalšie odškodné, ponúkame náhľad na prvú kapitolu. Vyzerá naozaj dobre:) Majte pekné dni a pozorujte prírodu, lebo aj to je odkaz knihy MačkoVtáky.


Zostávajú posledné minúty...

Update #2, 03.03.2020

Ďakujeme za terajšiu podporu :) Sme skoro na konci, čo je úžasná správa. Ešte nám chýba pár percent, aby sa mohol projekt zrealizovať.

Aj vďaka Vám sme sa dostali tak ďaleko.

Pokiaľ viete o niekom, koho by potešila kniha MačkoVtáky alebo omaľovánky s pexesom, podporte projekt. O výsledkoch Vás budeme v najbližších dňoch informovať.

Majte pekné dni, priatelia :) Zdravia Vás hlavní hrdinovia knihy.

Prekročili sme viac ako 50%

Update #1, 27.02.2020

Krásna kniha MačkoVtáky sa teší na svojich podporovateľov. Ešte ale nemáme dobojované. Aj malou sumou môžete prispieť na vydanie knihy, či objednať si omaľovánky s pexesom.

Ďakujeme za každý jeden príspevok na vydanie knižky :) Ten, kto sleduje fb stránku MačkoVtáky vie, že Emka ako jedna z hlavných hrdiniek knihy, nedávno zomrela :( Aj v mene jej pamiatky dúfame, že sa podarí získať 100%. Odporúčajte svojim známym našu knihu.

Majte pekné dni, priatelia!

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

190 €

👤 SGS Elektronik

400 €

👤 Andrea Reichova

🎁 1x Kniha s poštovným po celom Slovensku

💬 Krst v Kafé LAMPY???? april

16 €

👤 Martina Rafajová

🎁 Darčekový balík s poštovným po celom Slovensku

25 €

👤 Martin Hraško

🎁 Knižné duo s poštovným po celom Slovensku

30 €

👤 Dominika Brindzova

🎁 1x Kniha s poštovným po celom Slovensku

16 €

👤 Jana Iványiová

🎁 1x Kniha s poštovným po celom Slovensku

16 €

👤 Lucia Zubova

🎁 Kniha s jedinečným želaním autorky pre čitateľa s poštovným po celom Slovensku

17 €

👤 petra tauberova

🎁 Knižné duo s poštovným po celom Slovensku

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1x Kniha s poštovným po celom Slovensku

16 €

👤 Michal Makovec

🎁 Knižné duo s poštovným po celom Slovensku

30 €

👤 Mária Makovcová

500 €

👤 Adriána Majka

🎁 Darčekový balík s poštovným po celom Slovensku

25 €

👤 Luba Siažiková

200 €

👤 Vladimir Vlasko

🎁 1x Kniha s poštovným po celom Slovensku

16 €

👤 Zuzana Darfášová

10 €

👤 Alena Bradáčová

🎁 Kniha s pexesom s poštovným po celom Slovensku

21 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Knižné duo s poštovným po celom Slovensku

30 €

👤 Romana Švajdová

🎁 1x Kniha s poštovným po celom Slovensku

16 €

👤 Michal Poništ

🎁 Knižné duo s poštovným po celom Slovensku

30 €

👤 Milan Makovec

🎁 Knižné duo s poštovným po celom Slovensku

💬 Veľa šťastia

30 €

👤 Slavka Skundova

🎁 Knižné duo s poštovným po celom Slovensku

💬 Uz sa nevieme dockat:)

30 €

👤 Eva Šimšálková

🎁 1x Kniha s poštovným po celom Slovensku

16 €

👤 Roman Skunda

🎁 Knižné duo s poštovným po celom Slovensku

💬 Drzim palce Petka

100 €

👤 Anonymný podporovateľ

200 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha s pexesom s poštovným po celom Slovensku

21 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Knižné duo s poštovným po celom Slovensku

30 €

👤 Eva Sjekelová

🎁 Darčekový balík s poštovným po celom Slovensku

25 €

👤 Ján Sajkala

🎁 Kniha s pexesom s poštovným po celom Slovensku

21 €

👤 Katarína Miklošová

100 €

   1 2 3

Autori

Petra  Siažiková

Petra Siažiková

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

1x Kniha s poštovným po celom Slovensku

Minimálna výška príspevku

16

Za váš dar aspoň 16 eur sa Vám poďakujem zaslaním knižky poštou kamkoľvek na Slovensku.

Kniha s jedinečným želaním autorky pre čitateľa s poštovným po celom Slovensku

Minimálna výška príspevku

17


Za váš dar aspoň 17 eur sa Vám poďakujem zaslaním knižky s jedinečným želaním pre čitateľa, poštou kamkoľvek na Slovensku.

Knižné duo s poštovným po celom Slovensku

Minimálna výška príspevku

30


Za váš dar aspoň 30 eur sa Vám poďakujem zaslaním knižného dua poštou kamkoľvek na Slovensku.

Kniha s omaľovánkami s poštovným po celom Slovensku

Minimálna výška príspevku

21

Za váš dar aspoň 21 eur sa Vám poďakujem zaslaním knižky s omaľovánkami poštou kamkoľvek na Slovensku.

Kniha s pexesom s poštovným po celom Slovensku

Minimálna výška príspevku

21

Za váš dar aspoň 21 eur sa Vám poďakujem zaslaním knižky s pexesom poštou kamkoľvek na Slovensku.

Darčekový balík s poštovným po celom Slovensku

Minimálna výška príspevku

25


Za váš dar aspoň 25 eur sa Vám poďakujem zaslaním knižky, pexesa a omaľovánkou, poštou kamkoľvek na Slovensku.