Munglaw-Slnečná sústava

Munglaw-Slnečná sústava

Jedna stará legenda hovorí, že keď večer padne na krajinu tma, nastáva záhadný a tajuplný čas. Je to čas snov. Čas, kedy nie je nič nemožné a všetko sa splní. Neveríte? Ale čo ak je to predsa len pravda?

Literatúra
Vzdelávanie a veda
Munglaw-Slnečná sústava
Získaná suma
4%

221 €

z cieľovej sumy
6 000 €

Kampaň skončená, cieľovú sumu sa nepodarilo naplniť.

O projekte

Munglaw-Pavučina snov je 5-dielny dobrodružno-náučný príbeh o dvoch malých deťoch Teovi a Mii, ktoré sa stretli v krajine vlastných snov. Postupne zisťujú, že sa odtiaľ len tak ľahko nedostanú, pokým nenájdu istého čarodeja Munglawa. Za pomoci priateľov, ktorých cestou stretávajú, precestujú celú slnečnú sústavu, obídu svet, stretnú sa s dinosaurami a naučia sa vyrobiť falošné zlato. V piatich knihách, ktoré na seba navzájom nadväzujú, objavia obrovské množstvo nových informácií o vesmíre, zemeguli, dinosauroch a chémii. Ich cesta sa ale postupne začína zamotávať a deťom dochádza, že ich úloha v tejto pavučine snov, nebude len o návrate domov do svojich postieľok. Svet snov je totiž vo veľkom ohrození... Celý príbeh je poprepletaný rôznymi indíciami, na základe ktorých budú prostredníctvom sociálnych sietí, vyhlasované súťaže o rôzne ceny.

Cieľom projektu Munglaw, je rozšíriť vedomosti detí a mládeže, formou rozprávky na dobrú noc. Ku každému z piatich dielov prislúcha aj originálna hra, ktorá sa vždy týka príbehu a napomáha deťom formou zábavy, lepšie pochopiť rôzne témy príbehov. Projekt Munglaw-Pavučina snov je spolu päť kníh a päť hier, vďaka ktorým sa deti naučia mnoho nových vecí o svojom okolí. Pochopia, prečo je dobré myslieť ekologicky, správať sa s úctou ku všetkému živému a vážiť si našu Zem. Všeobecný rozhľad a vedomosť, by mali byť základnou výbavou každého inteligentného človeka.




Ako použijem získané financie?

Získané financie použijem na výrobu a distribúciu prvého dielu projektu, s názvom Munglaw-Slnečná sústava, ktorý bude vyrobený v troch variantoch: Veľký box (hra+kniha), tlačená kniha a e-book. Prípadné vyzbierané prostriedky navyše použijem na výrobu druhého dielu, ktorý je už v tejto chvíli tiež napísaný a pripravený. Na treťom a štvrtom diely momentálne pracujem.


Podporte projekt, ktorý učí deti a mládež novým vedomostiam a rodinným hodnotám. Vráťme spolu našim deťom knihy a hry z našej, slovenskej produkcie, ktoré im budú bezpečne slúžiť roky. Pretože žiadnu hru z projektu Munglaw, nikdy nevyhodia.

V spolupráci s Krajským planetáriom Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom, od ktorého mám obrovskú podporu, sme pripravili darčekové poukazy na vstup do planetária v hodnote 20€. V prípade úspechu kampane, ako malé poďakovanie, vyžrebujem zo všetkých darcov desať výhercov týchto poukazov.

Ďakujem vám za podporu!





Projekt Munglav - pavučina snov
5 dielov, 5 kníh, 5 hier


Prvá kniha má názov Munglaw-Slnečná sústava. Tu sa deti prvý krát stretnú a počas svojej cesty, spoznávajú aj kozmonauta Ivana. Pri hľadaní odpovede na otázku ako sa dostať domov, preskúmajú spolu s ním celú slnečnú sústavu. Naučia sa všetko potrebné o planétach, Slnku a o našom solárnom systéme. Postupne však pochopia, že nájsť Munglawa bude ozaj tvrdý oriešok. Kniha obsahuje približne 100 napínavých a poučných strán textu a originálnych farebných ilustrácií od ilustrátorky Kataríny Melišek.



Ku knihe Munglaw - Slnečná sústava je pribalený veľký, drevený model slnečnej sústavy (verzia Box). Jedná sa o 3D omaľovánku, ktorú je potrebné zložiť a vymaľovať podľa ilustrácií a popisov v knihe, alebo podľa návodu. Ten bude dostupný na webovej stránke. Po zhotovení a zavesení na strop, bude sústava slúžiť ako nočné, alebo večerné svetlo. Vďaka modelu deti pochopia, ako vyzerá naša Slnečná sústava.
Autorské čítanie, pripravené pre Krajské planetárium Maximiliána Hella v Žiari n/Hronom. Vypočujte si ukážku z knihy Slnečná sústava a na konci aj malú časť z druhého dielu, Cesta okolo sveta.

Druhý diel s názvom Cesta okolo sveta, je voľným pokračovaním príbehu. Deti sa tu zoznamujú s Ivanovym priateľom, cestovateľom a dobrodruhom Filipom. Filip deťom prisľúbi pomoc pri hľadaní Munglawa a zoberie ich na cestu okolo sveta. Počas cesty deti spoznajú nových a nových priateľov a precestujú všetky možné známe aj neznáme miesta na zemi, o ktorých sa mnoho naučia. V takmer 200 stranovej časti príbehu prejdú spolu kus Európy, Afriku, Antarktídu a Južnú Ameriku. Postupne sa veci ale začínajú komplikovať a deťom začína byť jasné, že sa dopracovali k veľmi ťažkej a zodpovednej úlohe v boji o záchranu sveta, z ktorej už len tak ľahko nevycúvajú.
Aj k druhému dielu patrí náučná hra. Je to stolová spoločenská rodinná hra, kde hráči hrajú pomocou figúrok a kociek. Hra obsahuje mnoho kartičiek s otázkami, týkajúcimi sa príbehu. Bez správnych odpovedí, nie je možné v hre zvíťaziť.

Tretí diel príbehu je pokračovanie Cesty okolo sveta, kde sa už deti pomaly začínajú sústreďovať na svoju úlohu. Názov tretieho dielu je Svet okolo cesty. Deti sa naučia opäť niečo nové o Severnej Amerike, Arktíde, Ázii a Austrálii. Vracajú sa nazad do Európy a pomocou talizmanov a indícii, ktoré nazbierali cestou po kontinentoch sa pokúsia nájsť bránu do ďalšieho sveta. Začína sa boj o to, kde a kto rýchlejšie nájde časovú bránu, pretože o Munglawa začali medzičasom javiť záujem aj záhadné a nebezpečné tvory, ktorým sa nepáči, čo deti chcú urobiť. Svet snov začína byť vo vážnom ohrození.
Hra k tretiemu dielu je veľká drevená puzzle mapa, ktorá sa dá vymaľovať podľa jednotlivých štátov a svetadielov. Po zložení je možné ju zavesiť na stenu v detskej izbe. Deti už navždy budú vedieť kde je Afrika, ako vyzerá Atlantický oceán, kde je púšť Nazca a kde to vlastne bývajú tí amazonský indiáni.

Štvrtý diel má názov Dinosvet. Už podľa názvu sa dá predpokladať, kam sa deti dostanú po nájdení časovej brány. Hľadanie Munglawa tak pokračuje v dávnoveku, v čase spred 65 miliónov rokov. Naučia sa opäť niečo nové o jednotlivých obdobiach dávnoveku a samozrejme aj o dinosauroch, ich zrode, živote a páde.
Hra k tejto knihe bude drevená 3D omaľovánka, ktorá bude pozostávať z najznámejších druhov dinosaurov, ktoré si deti môžu vymaľovať a hrať sa s nimi na dávno zabudnutý dinosvet.

Posledný diel zo série s názvom Alchýmia, bude konečne o nájdení strateného Munglawa a deti sa dozvedia celú pravdu o tom, čo sa vlastne stalo. Za pomoci chémie a alchýmie sa pokúsia prinavrátiť Munglawovi odobratú čarovnú moc.
Hra k tomuto dielu bude opäť spoločenská, rodinná hra. Najťažšie pexeso, aké ste kedy hrali, plné chemických prvkov a ich kombinácii. Aby sa hráč dostal k výhre, nestačí len nájsť dva rovnaké obrázky. Táto hra bude mať tri stupne obťažnosti.

Všetky obaly, knihy a hry budú z ekologických a prírodných materiálov.




Ako vznikol projekt

Tento projekt vznikol z malého nápadu na pár-stranovú rozprávku pre moju dcéru. Vo veľkej miere sa ho snažím zafinancovať sám, ale jeho veľkosť a aj veľkosť všetkých nákladov s tým spojených, už pomaly presahujú moje možnosti.

Naučil som sa veci, o ktorých som nemal ani tušenia a to nielen vďaka obsahu príbehu, ale aj kvôli náročnosti a komplikovanosti celého tohto po všetkých stránkach náročného procesu. A tak by som rád využil možnosť pomôcť príbehu rozbehnúť sa, cez crowdfundingovú kampaň. Verím, že sa príbeh zapáči a bude mať úspech u malých, aj veľkých čitateľov.

Po dokončení a vydaní všetkých piatich dielov, plánujem vydať jednu veľkú knihu, ktorá bude obsahovať celý príbeh, plus bonusy. Kniha bude počtom kusov limitovaná.

Prezradím ešte, že v hlave sa mi už rysuje aj druhé pokračovanie projektu Munglaw, kde sa čarodej Munglaw spolu s deťmi bude v ďalších napínavých príbehoch snažiť napraviť to, čo pokazil. V prípade úspechu príbehu plánujem rozširovať povedomie o deťoch a čarodejovi ďalej, prostredníctvom rôznych doplnkových a reklamných predmetov. Taktiež sa bude moja snaha zameriavať aj na predškolské a školské zariadenia, v podobe podpory všeobecného vzdelávania detí, cez projekt Munglaw.

K projektu som napísal a zložil aj pieseň. Momentálne hľadám vhodnú speváčku, ktorá by mi ju naspievala.

O projekte

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

E-kniha "Munglaw - Slnečná sústava"

Minimálna výška príspevku

12

Za vašu podporu od 12 eur vám emailom pošlem prvý diel Munglaw - Slnečná sústava.

Navyše sa zapojíte do žrebovania o darčekový poukaz na vstup do planetária pre celú rodinu!

Ďakujem!
Vytlačená kniha "Munglaw - Slnečná sústava" poštou

Minimálna výška príspevku

21

Za vašu podporu aspoň 21 eur vám poštou pošlem vytlačenú knihu - prvý diel Munglaw - Slnečná sústava.

Navyše sa zapojíte do žrebovania o darčekový poukaz na vstup do planetária pre celú rodinu!

Ďakujem!
3x Kniha Munglaw - Slnečná sústava

Minimálna výška príspevku

50

Za váš príspevok vo výške od 50 eur vám poštou pošlem až 3 knihy Munglaw - Slnečná sústava.

Podporením tejto zvýhodnenej ponuky, sa zapojíte do žrebovania o darčekový poukaz na vstup do planetária pre celú rodinu.

Ďakujem!

Munglaw - Slnečná sústava - Základné balenie (Box)

Minimálna výška príspevku

52

Za vašu podporu aspoň 52 eur vám poštou pošlem celý box k prvému dielu:

  • kniha prvý diel Munglaw - Slnečná sústava
  • hru
  • model slnečnej sústavy
  • malé prekvapko



Navyše sa zapojíte do žrebovania o darčekový poukaz na vstup do planetária pre celú rodinu!

Ďakujem!

Rodinný megabox

Minimálna výška príspevku

150

Za váš príspevok od 150 eur sa vám poďakujem zaslaním:

  • kniha Munglaw - Slnečná sústava s podpisom autora a venovaním
  • 3x model Slnečnej sústavy
  • plus darček


Podporením tejto skvelej knihy a 3x hry, sa zapojíte do žrebovania o darčekový poukaz na vstup do planetária pre celú rodinu. Cena je vrátane dopravy.

Ďakujem!


Podporovatelia

👤 Juliana Kadlecova

🎁 E-kniha "Munglaw - Slnečná sústava"

15 €

👤 Maria Kusendova

🎁 Munglaw - Slnečná sústava - Základné balenie (Box)

52 €

👤 David Galschneider

🎁 Vytlačená kniha "Munglaw - Slnečná sústava" poštou

21 €

👤 Marko Galschneider

50 €

👤 Miriam Manťová

🎁 Munglaw - Slnečná sústava - Základné balenie (Box)

💬 Držím palce skvelému projektu

52 €

👤 Veronika Bošková

🎁 Vytlačená kniha "Munglaw - Slnečná sústava" poštou

💬 Nádherné ilustrácie, tešíme sa na knižku.

21 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

Autori

Anton Navrátil Navrátil

Anton Navrátil Navrátil

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

E-kniha "Munglaw - Slnečná sústava"

Minimálna výška príspevku

12

Za vašu podporu od 12 eur vám emailom pošlem prvý diel Munglaw - Slnečná sústava.

Navyše sa zapojíte do žrebovania o darčekový poukaz na vstup do planetária pre celú rodinu!

Ďakujem!
Vytlačená kniha "Munglaw - Slnečná sústava" poštou

Minimálna výška príspevku

21

Za vašu podporu aspoň 21 eur vám poštou pošlem vytlačenú knihu - prvý diel Munglaw - Slnečná sústava.

Navyše sa zapojíte do žrebovania o darčekový poukaz na vstup do planetária pre celú rodinu!

Ďakujem!
3x Kniha Munglaw - Slnečná sústava

Minimálna výška príspevku

50

Za váš príspevok vo výške od 50 eur vám poštou pošlem až 3 knihy Munglaw - Slnečná sústava.

Podporením tejto zvýhodnenej ponuky, sa zapojíte do žrebovania o darčekový poukaz na vstup do planetária pre celú rodinu.

Ďakujem!

Munglaw - Slnečná sústava - Základné balenie (Box)

Minimálna výška príspevku

52

Za vašu podporu aspoň 52 eur vám poštou pošlem celý box k prvému dielu:

  • kniha prvý diel Munglaw - Slnečná sústava
  • hru
  • model slnečnej sústavy
  • malé prekvapko



Navyše sa zapojíte do žrebovania o darčekový poukaz na vstup do planetária pre celú rodinu!

Ďakujem!

Rodinný megabox

Minimálna výška príspevku

150

Za váš príspevok od 150 eur sa vám poďakujem zaslaním:

  • kniha Munglaw - Slnečná sústava s podpisom autora a venovaním
  • 3x model Slnečnej sústavy
  • plus darček


Podporením tejto skvelej knihy a 3x hry, sa zapojíte do žrebovania o darčekový poukaz na vstup do planetária pre celú rodinu. Cena je vrátane dopravy.

Ďakujem!