Ja som Milan

Ja som Milan

Cieľom nášho projektu je priblížiť život a odkaz Milana Rastislava Štefánika najmenším čitateľom. Zvolili sme formu ilustrovanej knihy, ktorá deťom ukáže jeho cestu a spoznajú, prečo ho právom možno považovať za jednu z najväčších osobností nášho národa. Podporte našu snahu a staňte sa súčasťou jej realizácie.

Literatúra
História
Ja som Milan
Získaná suma
217%

3 249 €

z cieľovej sumy
1 500 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Prečo ďalšia kniha o Milanovi Rastislavovi Štefánikovi?

V prvom rade sa musíme priznať: zbožňujeme knihy a veríme v silu príbehov. Pár rokov dozadu, sme vďaka divadelnej hre, spoznali Milanov život. A boli sme unesení. Zároveň aj zahanbení, nakoľko uvedomenie si našej predchádzajúcej nevedomosti, bolelo. Už vtedy sme mali malinkú Lily a časom k nej pribudli dvojičky Luna a Lucas. Hovorili sme si, že príbeh Milana Rastislava Štefánika by mali naše deti spoznať ešte skôr, než sa ho budú učiť na dejepise ako povinnú látku. A tak sme začali hľadať publikáciu, ktorá nám v tom pomôže. Knihu, ktorá deti zaujme vizuálne a zároveň ich osloví zrozumiteľným textom.

Pátrali sme... a zistili, že literatúra podobného typu na Slovensku chýba.

A tak sme, približne dva roky dozadu, vykročili do neznáma. S cieľom priniesť to, čo sme tak úporne hľadali a nevedeli nájsť. Mali sme šťastie, lebo sme stretli šikovnú ilustrátorku pani Milicu Dolákovú, ktorá uverila nášmu nápadu a zdieľala naše nadšenie. Ba čo viac, podujala sa s nami na neľahkú cestu, prerozprávať Milanov príbeh pre tých najmenších čitateľov. Dúfame, že tak ako my, aj vy v závere uznáte, že milé ilustrácie pani Dolákovej povedia viac ako 1000 slov.

Ukážka niektorých ilustrácií z knihy - bez sprievodných textov.

O knihe

Formát knihy je 21 x 21 cm a obsahuje 32 plnofarebných strán. Ilustrácie sprevádzajú texty a Milanove citáty, ktoré dokresľujú dôležité míľniky jeho života.

Rozhodli sme sa spojiť sily s nadaným Martinom Pyšným. Martin je grafický dizajnér, sám trpiaci dyslexiou, ktorý vytvoril špeciálne písmo pre dyslektikov. Navrhol ho tak, aby zmiernil množstvo sprievodných problémov pri poruchách učenia a urobil čítanie oveľa menším bojom. Kedže chceme, aby deti čítali a mali z toho radosť, použili sme v našej knižke práve tento font - DYSCONT.

Ukážka dvojstrany z knihy

  • Vydanie knižky plánujeme na júl 2020.
  • Vyzbierané finančné prostriedky budú použité na pokrytie časti nákladov na jej vytlačenie.

Niečo o našej ilustrátorke

Pani Milica Doláková je pozitívne naladený a kreatívny človek. Podieľala sa ako animátorka na tvorbe známeho detského večerníčka Jurošík. Svoje zručnosti naďalej prehlbovala ako Art Director v reklamnom prostredí, bohatom na skúsenosti s grafickým návrhom, tvorbou a úpravou marketingových kampaní. Je autorkou niekoľkých omaľovánok, ilustrácií a mnohých ďalších diel pre deti, ktorých tvorba sa stala veľkou náplňou jej života.

Na záver

Čo dodať na záver? Nevieme naše spisovateľské skúsenosti podporiť titulmi ani literárnymi cenami. Vieme vám však garantovať, že túto knižku sme tvorili s poctivým a úprimným zámerom. Ak nás podporíte, budeme veľmi vďační. Zároveň nám umožníte pokračovať v našej tvorbe a tým prerozprávať deťom príbehy aj iných slovenských osobností. Lebo tých "Veľkých ľudí z malej krajiny" máme viac ako dosť.

ĎAKUJEME :o)

Robo & Stanka

P.S.: V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať.

O projekte

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

Milan

Minimálna výška príspevku

15

Kniha Ja som Milan s doručením k Vám.

Študent

Minimálna výška príspevku

17

Kniha Ja som Milan s omaľovánkou (formát 21 x 21 cm, 15 strán na vymaľovanie).

Hvezdár

Minimálna výška príspevku

22

Kniha Ja som Milan, omaľovánka a sladký box najlepších piešťanských oplátok v špeciálnom balení s doručením kuriérom.

Guden Guden je rodinná firma, v ktorej si povedali, že "kúpeľné oplátky by mohli chutiť a vyzerať aj inak. Oplátky, ktorými samých seba budete chcieť odmeniť a tých, na ktorých vám záleží skutočne obdarovať." Tieto oplátky získali prestížnu zlatú hviezdu Great Taste Awards.


Vizionár

Minimálna výška príspevku

28

2 knihy Ja som Milan s doručením kuriérom.

Letec

Minimálna výška príspevku

40

Kniha Ja som Milan a exkluzívna LEGO figúrka Milana, ktorú pre Vás na mieru vytvorila slovenská firma friendbricks. Doručenie k Vám kuriérom.

Cestovateľ

Minimálna výška príspevku

45

Kniha Ja som Milan a ilustrácia na stenu vo formáte 21 x 21 cm podľa výberu z nasledovných motívov:

1. Milan Rastislav Štefánik

2. Paríž

3. Meudonská hvezdáreň

4. Tahiti


Ilustrácie sú tlačené kvalitnou reprodukčnou pigmentovou tlačou Giclée – Fine Art Print. Jedná sa o veľmi kvalitné reprodukcie ilustrácií tlačené na špičkovýpapier Hahnemuhle Albrech Dürer 210g.

Doručenie k Vám kuriérom.

Diplomat

Minimálna výška príspevku

65

5 kníh Ja som Milan s doručením kuriérom.

Legionár

Minimálna výška príspevku

120

10 kníh Ja som Milan s doručením kuriérom.

Generál

Minimálna výška príspevku

150

Chcete byť DOSLOVA súčasťou tohto projektu? Pošlite fotku a Vaša tvár sa objaví na stránkach knihy v niektorej z ilustrácií.

Odmena obsahuje tiež knihu Ja som Milan s osobným poďakovaním, omaľovánku a sladký box najlepších piešťanských oplátok Guden Guden v špeciálnom balení.

Doručenie k Vám kuriérom.

Novinky

Pred Milanom bol Ľudovít...

Update #6, 17.05.2021

Vážení priatelia a podporovatelia,

Po vydaní prvej knihy Ja som Milan pokračujeme. Tentokrát však ideme späť v čase, k Ľudovítovi Štúrovi, ktorý zasadil základy slovenskej svojbytnosti.

Kniha Ja som Ľudovít je ilustrovaný skutočný príbeh v rozprávkovej knižke a veríme, že by ho mala mať doma každá rodina, ktorá svojim deťom chce ukázať, aké dôležité je nasledovať svoje sny a nevzdávať sa.

Podporte nás, prosíme, opäť a dopomôžte tak vydaniu druhej knihy z edície Veľkí ľudia z malej krajiny na:

www.startlab.sk/jasomludovit

ĎAKUJEME. :o)

Róbert & Stanka & Saška

Kniha Ja som Milan už aj v kníhkupectvách

Update #5, 01.08.2020

Drahí podporovatelia, priatelia a fanúšikovia,

od dnes (1.8.) môžete nájsť našu knihu aj v kníhkupectvách po celom Slovensku. Veríme, že aj takto prinesieme príbeh Milana čo najväčšiemu počtu detí.

Knížka je samozrejme dostupná aj cez našu stránku www.velkiludiazmalejkrajiny.sk, kde si ku knihe viete vybrať buď omaľovánku alebo Milanovu lego minifigúrku.

Toto je posledná novinka, ktorú Vám v rámci kampane Ja som Milan posielame. Lúčime sa s Vami s vďakou za Vašu podporu, ktorá umožnila posunúť tento projekt od poznámok a náčrtkov až po fyzickú knihu. Veľmi si to ceníme.

Prajeme Vám pekný zvyšok leta.

Róbert & Stanka

PS: Knížku Ja som Milan nájdete aj v múzeu Milana Rastislava Štefánika v jeho rodných Košariskách.

Knihy vytlačené

Update #4, 17.07.2020

Vážení podporovatelia a priatelia,

S radosťou Vám oznamujeme, že knihy už sú fyzicky u nás.

Dnes nám boli doručené z tlačiarne. Im patrí naša veľká vďaka, nakoľko odviedli parádnu prácu a stihli doslova šibeničný termín.

Čaká nás intenzívny týždeň plný baliacich prác, nakoľko najneskôr v pondelok vám knihy (a omaľovánky a LEGO Milanov a oplátky) zasielame. Ešte raz ĎAKUJEME, že ste boli pri realizácii tohto projektu. Dúfame, že knihy dorazia v bezpečí k Vám a že sa budú páčiť.

S pozdravom

Róbert & Stanka & Milica

PS: Pokiaľ budete budúci týždeň na dovolenke, dajte nám, prosím, vedieť. Posunieme dodanie kuriérom na termín, kedy už budete doma.


Pár slov po úspešnej kampani

Update #3, 30.06.2020

Vážení podporovatelia, priatelia,

Naša kampaň oficiálne skončila a ešte stále nevieme plne spracovať celú tú vďačnosť, ktorú cítime, za vašu podporu. Našu cieľovú sumu sme výrazne prekročili. Veľmi si ceníme nielen váš zaujem o projekt, milé slová a komentáre, ale najmä ponuky na pomoc pri preklade knihy a jej propagácii. ĎAKUJEME.

Momentálne už intenzívne komunikujeme s tlačiarňou ohľadom tlače a doručenia kníh. Rovnako očakávame v najbližších dňoch dodanie "odmien" (oplátky, omaľovánky, LEGO Milana), aby sme vám ich mohli doručiť spolu s knihou do 21.7. Čas nemilosrdne uteká, no zatiaľ stále stíhame. :o)

S pozdravom

Róbert & Stanka & Milica

PS: Vaša podpora nielenže umožnila vydať Milanov príbeh, ale zároveň nám potvrdila význam pokračovať v našej sérii "Veľkí ľudia z malej krajiny" a v roku 2021 priniesť deťom príbeh ďalšej významnej osobnosti slovenských dejín. Veríme, že viete, o koho pôjde. ;o)

Predbežný termín vydania: 2021

Novinky o našom projekte

Update #2, 14.06.2020

Ahojte,

radi by sme sa s vami podelili o to, čo máme nové a ako napredujeme.

Tento týždeň sme navštívili tlačiareň v Turanoch a finálne dohodli detaily ohľadom tlače knihy. Vďaka Vašej podpore a prekročeniu nášho finančného cieľa, sme mohli vybrať ešte kvalitnejší papier, ako sme pôvodne zamýšľali.

Tešíme sa z finálnej dohody aj preto, lebo takto Ja som Milan bude doslova celý "vytvorený na Slovensku". Od prvotného nápadu, cez prípravu podkladov ku knihe a odmien pre kampaň, až po tlač.

Čo ďalej? Knihu tento týždeň posielame na jazykovú korektúru a popri tom finalizujeme grafickú stránku. Cieľ zostáva jasný - do 21. 7. by ste mali mať knihu už vo vašich rukách*.

Ešte raz vďaka za všetku podporu, zdieľanie a milé slová v komentároch. Veľmi si to ceníme (o to viac, ak ste to dočítali až sem).

Pekný týždeň,

Róbert & Stanka & Milica

PS: V komentároch sa objavila otázka, či plánujeme aj francúzsku verziu knihy. Síce "Je suis Milan" znie super, no nateraz počítame iba so slovenskou verziou. Ale ako hovorí Milan: "Pre ľudí pevného predsavzatia a vytrvalosti niet nemožnosti." :o)

PS: Dobrá správa na záver - omaľovánka je už sfinalizovaná a pripravená na tlač.

* V komentároch bola jedna otázka, či vieme knihy dodať aj do Francúzska. Vieme a dodáme. Budeme sa snažiť, aby aj tam kniha dorazila pred výročím Milanovho narodenia. Držme si palce. :o)

Vďaka vám sme to dokázali - kniha "Ja som Milan" bude.

Update #1, 01.06.2020

Keď sme spúšťali náš projekt tu na Startlab.sk, ani nás nenapadlo, že už za prvých 12 dní sa nám podarí vyzbierať cieľovú sumu. A to nie v hocijaký deň, ale práve na MDD.

Ste ÚŽASNÍ a vďaka vám sa kniha "Ja som Milan" stane skutočnosťou.

Dnes je dôvod na oslavu. Nebojte sa ale, už zajtra opäť pokračujeme v našom úsilí, aby ste mohli našu knihu držať v rukách čo najskôr.

Váš "Ja som Milan" tím

Róbert & Stanka & Milica

PS: Ak stále váhate s podporou, resp. si hovoríte, že už ju nepotrebujeme, lebo cieľ bol splnený, tak nevahajte. Každé ďalšie euro nám pomôže a umožní priniesť Milanov príbeh väčšiemu okruhu detí.


Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Diplomat

65 €

👤 Mária Potterf

🎁 Študent

17 €

👤 Jenka Korbellová

🎁 Milan

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Vizionár

28 €

👤 Janka Bajlova

🎁 Študent

17 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Vizionár

28 €

👤 Lukas Hegedus

🎁 Vizionár

28 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Diplomat

65 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Generál

150 €

👤 Diana Rothova

🎁 Študent

17 €

👤 Zdenko Hrušovský

🎁 Študent

17 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Milan

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Milan

15 €

👤 Danka Krajcovicova

🎁 Hvezdár

22 €

👤 Lucia Murínová

🎁 Milan

15 €

👤 Tomáš Javorčík

🎁 Študent

17 €

👤 Robert Kossuth

🎁 Milan

15 €

👤 Mária Potterf

🎁 Milan

15 €

👤 Lenka Nemcova

🎁 Študent

17 €

👤 Martin Kundrát

🎁 Vizionár

💬 Vynikajúci nápad! Držím Vám palce.

28 €

👤 Kristína Švolíková

🎁 Hvezdár

22 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Letec

40 €

👤 Daniela Žideková

🎁 Hvezdár

22 €

👤 Tomáš Zverbík

🎁 Hvezdár

22 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Milan

15 €

👤 Juraj Precak

🎁 Milan

15 €

👤 Majka Glovová

🎁 Vizionár

28 €

👤 Katarína Batková

🎁 Diplomat

💬 Dobry den, prosim, ak budete knihy posielat po 6.7., mohli by ste mi ich poslat na adresu: Katarína Batková, Horné Košariská 125, 906 15 Košariská . Dakujem.

65 €

👤 Viktor Meszaros

💬 Tešime sa na dalšiu spolupracu

100 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Milan

💬 Krásny nápad, ďakujeme :)

15 €

   1 2 3 4

Autori

Miesto realizácie projektu

Bratislavský kraj

Snowball s.r.o.

Snowball s.r.o.

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

Milan

Minimálna výška príspevku

15

Kniha Ja som Milan s doručením k Vám.

Študent

Minimálna výška príspevku

17

Kniha Ja som Milan s omaľovánkou (formát 21 x 21 cm, 15 strán na vymaľovanie).

Hvezdár

Minimálna výška príspevku

22

Kniha Ja som Milan, omaľovánka a sladký box najlepších piešťanských oplátok v špeciálnom balení s doručením kuriérom.

Guden Guden je rodinná firma, v ktorej si povedali, že "kúpeľné oplátky by mohli chutiť a vyzerať aj inak. Oplátky, ktorými samých seba budete chcieť odmeniť a tých, na ktorých vám záleží skutočne obdarovať." Tieto oplátky získali prestížnu zlatú hviezdu Great Taste Awards.


Vizionár

Minimálna výška príspevku

28

2 knihy Ja som Milan s doručením kuriérom.

Letec

Minimálna výška príspevku

40

Kniha Ja som Milan a exkluzívna LEGO figúrka Milana, ktorú pre Vás na mieru vytvorila slovenská firma friendbricks. Doručenie k Vám kuriérom.

Cestovateľ

Minimálna výška príspevku

45

Kniha Ja som Milan a ilustrácia na stenu vo formáte 21 x 21 cm podľa výberu z nasledovných motívov:

1. Milan Rastislav Štefánik

2. Paríž

3. Meudonská hvezdáreň

4. Tahiti


Ilustrácie sú tlačené kvalitnou reprodukčnou pigmentovou tlačou Giclée – Fine Art Print. Jedná sa o veľmi kvalitné reprodukcie ilustrácií tlačené na špičkovýpapier Hahnemuhle Albrech Dürer 210g.

Doručenie k Vám kuriérom.

Diplomat

Minimálna výška príspevku

65

5 kníh Ja som Milan s doručením kuriérom.

Legionár

Minimálna výška príspevku

120

10 kníh Ja som Milan s doručením kuriérom.

Generál

Minimálna výška príspevku

150

Chcete byť DOSLOVA súčasťou tohto projektu? Pošlite fotku a Vaša tvár sa objaví na stránkach knihy v niektorej z ilustrácií.

Odmena obsahuje tiež knihu Ja som Milan s osobným poďakovaním, omaľovánku a sladký box najlepších piešťanských oplátok Guden Guden v špeciálnom balení.

Doručenie k Vám kuriérom.