Na Liberte po Balkáne

Na Liberte po Balkáne

Pomôžte nám natočiť náš ďalší film. Na starých bicykloch s jedným prevodom chceme prejsť až do Grécka! Alebo okolo Slovenska.

Film
Na Liberte po Balkáne
Získaná suma
124%

2 474 €

z cieľovej sumy
2 000 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Po troch rokoch vyberáme bicykle zo šopy a pripravujeme sa na nové dobrodružstvo. Tak ako pri posledných dvoch projektoch, aj tentokrát to chceme natočiť, nafotiť a spraviť z toho ďalší parádny film. Nejakých sponzorov sa nám už zohnať podarilo, no prvýkrát by sme do toho chceli zapojiť aj Teba. Môžeš nás podporiť len tak alebo Ťa za to aj odmeníme darčekom - napr. Tvoje meno na našom aute, parádny smaltovaný hrnček alebo dostaneš pozvánku na premiéru nového filmu. Tak čo, odvezieš sa s nami?



Čo máme za sebou?

História projektu Liberta tour sa datuje do roku 2014. Vtedy sa zopár chytrých hláv na starých mestských bicykloch vybralo do Liberca. Nepripravení, potužení adrenalínom, sme to žiaľ kvôli zdravotným a technickým problémom nezvládli.

V roku 2015 sa partia obmenila, k Libertám sa pridalo aj safety car s kameramanom, že sa odvezieme do Chorvátska. 860 kilometrov za 7 dní a vznikol z toho pomerne úspešný film, ktorý sme premiérovali na internete.

O rok neskôr bola túžba ešte väčšia, 1467 kilometrov za 15 dní cez Maďarsko, Rumunsko, Moldavsko, Podnestersko až na Ukrajinské pobrežie Čierneho mora - Odessa. Tu sme ale auto vymenili za staručkú T4, ktorá nás po ceste celkom slušne potrápila a "bicykle" sa niekedy javili ako spoľahlivejší dopravný prostriedok. Celú cestu sme opäť zhmotnili prostredníctvom fotiek a videí, z ktorých vznikol 42 minútový film, ktorý mal premiéru v apríli 2017 v Trnavskom kine hviezda a po roku od premiéry sme ho po mnohých reprízovaných premietaniach po celom Slovensku opäť sprístupnili všetkým na internet.

Kde ste nás mohli vidieť alebo počuť: RTVS, Rádio FM, fici.sme.sk, oudoorfilmy.sk, interez.sk, trnava.dnes24.sk, refresher.sk, fici.sme.sk, mtbiker.sk, biker.sk, Mestská televízia Trnava



Čo sme pripravili na tento rok?

Po tejto ceste sme si povedali, Liberty a podobné somariny už nikdy viac. Tri roky ubehli ako vzduch z 24" duše a nám to nedalo, vymysleli sme niečo nové - "Na Libertách prejdeme až do Gréckeho Solúnu" sme si povedali koncom roka 2019. Potom prišiel rok 2020 s koronou a ukázal nám, že to také jednoduché nebude.

Pôvodný plán, ktorý chceme absolvovať, je cesta z Maďarského Segedínu cez Srbsko, Bosnu a Hercegovinu, Čiernu horu, Albánsko, Macedónsko až do Gréckeho Solúnu.
Ak nám to situácia okolo korony nedovolí, máme ďalšie alternatívy. Jednou z nich je, že vyrobíme trasu cez Balkánske krajiny, ktoré budú v pohode - napr. Čierna Hora. Pri tej najhoršej situácií - že budeme ako krajina zatvorení alebo budú zatvorené všetky krajiny smerom na juh - obídeme Slovensko dookola. Alebo vymyslíme niečo úplne iné, s dĺžkou cez tisíc kilometrov a parádnym prevýšením a samozrejme z tejto šialenosti spravíme náš ďalší cestopisný/dokumentárny/komediálny/tragikomický film.

Opäť chceme toto naše dobrodružstvo zdokumentovať a ponúknuť práve vám. V našich filmoch sa snažíme ukázať, že cestovať a spoznávať nových ľudí, sa naozaj oplatí. Z mnohých recenzií na náš posledný film, vyberáme jednu od Janka, písanú v milovanej trnavčine, v ktorej je povedané úplne všetko:

"Kazdy normalny clovek ma v sebe kusek dobrodruha kery v nem drime uz od dzeckych dob. Kopu dobrodrustef prezijeme len tak, virtualne. Je uplne jedno ci citame knisky verneofky, alebo kukame dobrodruzne filmy a nehavame sa tak unasat na vlnach fantazie. Aj to je jedna z moznych cest. Lenze tuzba objavuvat je v nas hlboko zakorenena a tito virtualne dobrodrustva nas nedokazu uplne uspokojit. Uz jako dzecka bereme za svoju povinnost preskumat co sa nachadza na povale, v sope, alebo co je v dalke za tym horizontom za kery nevidzime... Prave pohled na ten horizont nedaval kludne spavat aj jednej super bande chalanof z Bucan a Cervenika. Z pocuca sa dozvedzeli ze tam nekdze za obzorom by mala byt nejaka velka voda, kera je vraj slana a vola sa Cerne more. Nebolo im treba vacej hovorit a tak sa vybrali ziscit to na vlasnej kozi. A aby dobrodrustvo bolo dobrodruzstvom zvolili si trochu netradicny dopravny prostridek - slapali do betalof bicyglov, nesucich meno Liberta... Cesta im trvala kusek vac jak dva tyzdne a naslapali neco cez 1500km. Celu cestu si poccivo zdokumentuvali a spravili z teho kratky film. Ja som mal neska cest zucasnit sa premitana predpremiery tehoto kratkeho filmu a smelo mozem povedzet ze to stalo za to. Pocas kukana filmu som s chlapcami prezival radosci aj strasci celej ich cesty. Normalne som sa zacal pocit ked slapali do kopca a cicil som veter ve vlasoch ked sa puscali dole. Cicil som zaru rozpaleneho asfaltu na madarskej rovine aj vonu ranajsej rosy v trave rumunskych Karpat. Ale co bolo hlavne, pocas celeho filmu mi hubu krivilo do lahkeho usmevu, kedze humor chlapcof neopuscal ani v taskych chvilkach. Ked film skoncil, mal som chut spravit jednu vec - ist do garaze, zebrat kladzivo a z horskeho bicygla s jednu ranu odrazit prehadzuvac a len tak s jednym prevodom sa len tak nekam vybrat..."

Tím

5 ks statných junákov, 3 ks liberty, 1 ks Škoda Felicia

Na Libertách si to užije autor celej myšlienky Boris Dzíbela, Matej Mego a Adam Likavčan. V aute ich budú sprevádzať Lukáš Hesko a kameraman a fotograf Martin Hesko - ako zvyčajne, nie je na fotke.



Na čo použijeme vyzbierané peniaze?

Predchádzajúce cesty sme zvládali zatiahnuť zo svojho a s pomocou dobrých ľudí, ktorí nám verili, aj keď sme ešte nemali poriadne nič za sebou. Teraz viete, čo dokážeme a chceme o pomoc poprosiť aj vás.

Do projektu sme už ale od začiatku tohto roka vložili niečo cez 1000 eur z vlastných zdrojov - nákup a príprava auta, oprava bicyklov, príprava foto a video techniky a mnoho iných menších položiek. Na cestu budeme potrebovať ďalšie prostriedky, ktoré si zase budeme ťahať z vlastných vreciek, ale ty nám do nich môžeš niečo priložiť a pomôcť nám. Peniaze potrebujeme na samotnú cestu, ale taktiež na výrobu filmu, ktorá nás bude stáť veľa času a ďalších prostriedkov.
Aby sme film dokázali vytvoriť, je potrebné natočený materiál spracovať. Strih natočeného materiálu sa cenovo pohybuje okolo 1000 eur, obrazová postprodukcia 600 eur, zvuková postprodukcia 350 eur, voiceover (copywriter + hlas) 300 eur, prenájom kina + organizačné zabezpečenie premiéry filmu 300 eur. Budeme radi, ak nás podporíš a už koncom marca 2021 si budeš môcť vychutnať náš nový film v Trnavskom kine Hviezda.

Tak ako posledný film, aj tento sa po premiére budeme snažiť dostať do rôznych kútov Slovenska na letné kiná, cestovateľské festivaly a po roku - v marci 2022 ho možno opäť zavesíme na internet :)

Náš posledný film z roku 2016, z našej cesty k Čiernemu moru, nájdeš na našom webe www.libertatour.sk alebo priamo na vimeo.com

Ak sa nám táto čiastka vyzbierať nepodarí, peniaze sa Ti vrátia. Nemáš čo stratiť :)

Ďakujeme!


O projekte

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

Meno na aute

Minimálna výška príspevku

8

Chceš sa odviezť s nami a nevieš ako na to? Tvoje meno môže ísť spolu s nami napísane na Felde. Ako bonus dostaneš výber najlepších fotiek v plnom rozlíšení.

Nákupná taška

Minimálna výška príspevku

12

Nákupná taška vyrobená z recyklovaného plastu. Nápis ŽI PRE MOMENT s logom Liberta tour. Rozmer tašky: 370×410 mm

+ pozvánka do kina na premiéru - Trnava, marec 2021

Pozvánka na premiéru filmu

Minimálna výška príspevku

16

Pozvánka do kina pre 2 osoby na film, ktorý ešte ani neexistuje? To musíš mať! Premiéra sa uskutoční koncom marca 2021 v Trnave.

+ výber najlepších fotiek v plnom rozlíšení

Meno na aute a v titulkoch + pozvánka na premiéru

Minimálna výška príspevku

20

Tvoje meno sa dostane na naše auto a dokonca sa ocitneš aj vo filme - s vlastným menom v titulkoch.

+ výber najlepších fotiek v plnom rozlíšení

Hrnček Liberta tour

Minimálna výška príspevku

24

Smaltovaný hrnček, ktorý príde až priamo k Tebe domov.

+ pozvánka na premiéru filmu - Trnava, marec 2021

+ výber najlepších fotiek v plnom rozlíšení

Prezentácia

Minimálna výška príspevku

100

Chceš od nás prezentáciu o našich cestách v tvojom meste alebo obci? Toto je určené pre Teba.

V cene nie sú zahrnuté cestovné náklady.
Premietanie nového filmu

Minimálna výška príspevku

100

Chceš nový film premietať u seba v dedine alebo meste? My Ti ho požičiame! Stačí, ak zabezpečíš priestor, plátno, projektor a ozvučenie

Bronzový partner

Minimálna výška príspevku

200

Si majiteľom nejakej firmy a chceš mať logo alebo svoje meno u nás na webe www.libertatour.sk medzi podporovateľmi? Je to možné!

+ pozvánka na premiéru filmu pre 2 osoby - Trnava, marec 2021

Strieborný partner

Minimálna výška príspevku

300

Svoje logo alebo meno dostaneš k nám na web a dokonca sa objaví aj na polepe auta.

+ pozvánka na premiéru filmu pre 2 osoby - Trnava, marec 2021

Zlatý partner

Minimálna výška príspevku

400

Staneš sa hrdým partnerom projektu Liberta tour a tvoje logo alebo meno sa objaví všade tam, kde to bude možné - na webe, na aute a v záverečných titulkoch v novom filme

+ pozvánka na premiéru filmu pre 2 osoby - Trnava, marec 2021

Novinky

SME DOMA!

Update #3, 31.08.2020

Trvalo to 15 dní a cyklopočítače sa zastavili na presnej hodnote 1500 kilometrov. Na starej Liberte sme precestovali celé Slovensko. Dali sme to ✌️ Veľa zážitkov a kopec stretnutí s ľuďmi po celej republike. Všetko máme zdokumentované a začíname makať na novom filme. Ďakujeme všetkým za podporu! Prvé poďakovania rozpošleme už najbližšie týždne. Pre viac fotiek a aktuálnych info sleduj náš facebook

Výprava Liberta tour. Zľava šofér Feldy Lukáš, Boris, Matej, Adam a dokumentarista Martin


MÁME CEZ 100%! ĎAKUJEME!

Update #2, 05.08.2020

Keď sme pred pár týždňami spúšťali Startlab, ani sa nám nesnívalo, že sa dostaneme cez 50%, nie ešte cez sto! Aj vďaka vašej podpore sme už prešli zopár krajín a ako malé poďakovanie sme doterajšie cestovanie zhrnuli vo videu. Ďakujeme všetkým, ktorí sa doteraz zapojili na podporu nášho nového filmu a ďalšej cesty. Ak ešte nemáš svoj hrnček, tašku, pozvánku na premiéru alebo meno na aute, ešte máš na to pár dní! Ďakujeme


JE ROZHODNUTÉ

Update #1, 03.08.2020

Situácia v balkánskych krajinách sa do dnešného dňa nezlepšila, skôr sa naďalej zhoršuje. Chceli sme byť optimisti, že sa nám smerom na juh podarí 16. augusta 2020 vycestovať, ale ak by sme aj veľmi chceli, nepôjde to.

Preto nám nezostáva nič iné ako naplniť plán B a precestovať Slovensko. Máme tu mnoho krásnych, menej známych krajov a rôznych okresiek, ktoré chceme v našom novom filme ukázať a zviditeľniť.

Presnú trasu po Slovensku ešte ladíme, ale ako prvú navštívime Záhorskú Ves, ktorá je najzápadnejším bodom republiky, pokračovať by sme chceli do Komárna - do najjužnejšieho bodu a potom smerom na sever cez stred Európy v Kremnici do Oravskej Polhory. Následne sa s Libertami poberieme popod Tatry smerom na najvýchodnejší bod Slovenska - do Novej Sedlice, z ktorej sa po južnej časti republiky poberieme naspäť domov.

Ďakujeme všetkým, ktorí nám pomohli sa dostať zatiaľ na parádnych skoro 90%. Do ukončenia nám zostáva posledných 6 dní.

Ďakujeme!

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Roman Pavelek

🎁 Pozvánka na premiéru filmu

💬 Držím palce.

16 €

👤 Zdenko Lekár

🎁 Hrnček Liberta tour

24 €

👤 Bernadeta Durdyová

🎁 Nákupná taška

💬 Jak sa hovorí, najlepšie nakonec! Tak keď už idete cez tie Ratkovce... ale nie, chcem tašku.

12 €

👤 Tomáš Madarász

🎁 Nákupná taška

12 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Pozvánka na premiéru filmu

16 €

👤 Šimon Radošovský

🎁 Hrnček Liberta tour

24 €

👤 Patrik Gasper

🎁 Nákupná taška

💬 Šťastnú cestu

12 €

👤 Natalia Baraniakova

💬 Vela stastnych kilometrov!

5 €

👤 Pavol Halama

💬 Palo a Annie držia palce

50 €

👤 Tadeáš Bencel

🎁 Hrnček Liberta tour

💬 Chlani šťastnú cestu, fandim Vám. Všetky vaše filmy stáli za to :)

24 €

👤 Jozef Ilavsky

🎁 Meno na aute

8 €

👤 Stanislava Šintálová

🎁 Pozvánka na premiéru filmu

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Chalani držím palce ????

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Zlatý partner

400 €

👤 Patrik Raušlo

🎁 Meno na aute a v titulkoch + pozvánka na premiéru

💬 Rád vám pomôžem páni! ????

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Hrnček Liberta tour

24 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

8 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Pozvánka na premiéru filmu

100 €

👤 Matej Svaby

🎁 Hrnček Liberta tour

24 €

👤 Patrik Gasper

🎁 Hrnček Liberta tour

24 €

👤 Anonymný podporovateľ

30 €

👤 Ján Gažo

🎁 Meno na aute a v titulkoch + pozvánka na premiéru

20 €

👤 Radoslav Kĺč

12 €

👤 Jan Hulin

🎁 Meno na aute

💬 Veľa šťastia na ceste ....

10 €

👤 Jan Žůrek

🎁 Meno na aute a v titulkoch + pozvánka na premiéru

💬 Hanáci vám drží palce!

35 €

👤 Marcela Bošnáková

🎁 Prezentácia

150 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Meno na aute a v titulkoch + pozvánka na premiéru

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Pozvánka na premiéru filmu

💬 Držíme palce !

16 €

   1 2 3

Autori

Boris Dzíbela

Boris Dzíbela

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

Meno na aute

Minimálna výška príspevku

8

Chceš sa odviezť s nami a nevieš ako na to? Tvoje meno môže ísť spolu s nami napísane na Felde. Ako bonus dostaneš výber najlepších fotiek v plnom rozlíšení.

Nákupná taška

Minimálna výška príspevku

12

Nákupná taška vyrobená z recyklovaného plastu. Nápis ŽI PRE MOMENT s logom Liberta tour. Rozmer tašky: 370×410 mm

+ pozvánka do kina na premiéru - Trnava, marec 2021

Pozvánka na premiéru filmu

Minimálna výška príspevku

16

Pozvánka do kina pre 2 osoby na film, ktorý ešte ani neexistuje? To musíš mať! Premiéra sa uskutoční koncom marca 2021 v Trnave.

+ výber najlepších fotiek v plnom rozlíšení

Meno na aute a v titulkoch + pozvánka na premiéru

Minimálna výška príspevku

20

Tvoje meno sa dostane na naše auto a dokonca sa ocitneš aj vo filme - s vlastným menom v titulkoch.

+ výber najlepších fotiek v plnom rozlíšení

Hrnček Liberta tour

Minimálna výška príspevku

24

Smaltovaný hrnček, ktorý príde až priamo k Tebe domov.

+ pozvánka na premiéru filmu - Trnava, marec 2021

+ výber najlepších fotiek v plnom rozlíšení

Prezentácia

Minimálna výška príspevku

100

Chceš od nás prezentáciu o našich cestách v tvojom meste alebo obci? Toto je určené pre Teba.

V cene nie sú zahrnuté cestovné náklady.
Premietanie nového filmu

Minimálna výška príspevku

100

Chceš nový film premietať u seba v dedine alebo meste? My Ti ho požičiame! Stačí, ak zabezpečíš priestor, plátno, projektor a ozvučenie

Bronzový partner

Minimálna výška príspevku

200

Si majiteľom nejakej firmy a chceš mať logo alebo svoje meno u nás na webe www.libertatour.sk medzi podporovateľmi? Je to možné!

+ pozvánka na premiéru filmu pre 2 osoby - Trnava, marec 2021

Strieborný partner

Minimálna výška príspevku

300

Svoje logo alebo meno dostaneš k nám na web a dokonca sa objaví aj na polepe auta.

+ pozvánka na premiéru filmu pre 2 osoby - Trnava, marec 2021

Zlatý partner

Minimálna výška príspevku

400

Staneš sa hrdým partnerom projektu Liberta tour a tvoje logo alebo meno sa objaví všade tam, kde to bude možné - na webe, na aute a v záverečných titulkoch v novom filme

+ pozvánka na premiéru filmu pre 2 osoby - Trnava, marec 2021