Kniha Ako prežiť rodičovstvo

Kniha Ako prežiť rodičovstvo

Podporte vydanie knihy šitej na mieru súčasným rodinám. Slovenská autorka Martina Vagačová ponúka odlišný prístup k dieťaťu, než väčšina z nás zažila v detstve. Dieťa vníma ako rovnocenného partnera vo výchove, ku ktorému treba pristupovať láskavo a s rešpektom. Kniha obsahuje množstvo praktických príkladov a tipov, ako zvládnuť každodenné výzvy.

Literatúra
Kniha Ako prežiť rodičovstvo
Získaná suma
274%

16 437 €

z cieľovej sumy
6 000 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Prečo som napísala knihu?

Narodenie dieťaťa do rodiny sa spája s radikálnou zmenou v živote rodičov. Starostlivosť o fyzický stav dieťaťa je podchytená pravidelnou lekárskou kontrolou. Podpora často bezradných rodičov vo výchove je veľakrát nedostupná. Aj preto som napísala knihu, ktorá bude sprevádzať rodičov rešpektujúcim prístupom vo výchove. Vychádzala som pritom zo svojich vyše desaťročných skúseností rodičovskej poradkyne a lektorky kurzov Efektívneho rodičovstva. Samozrejme, mnohé ma naučili aj moje – dnes už dospelé – deti.

Čo nájdete v knihe?

  • Pravidlá rodinnej harmónie.
  • Dôvody, prečo je rodičovstvo v prvom rade prácou na sebe.
  • Spôsoby, ako podporiť spojenie s dieťaťom a lepšie mu porozumieť.
  • Vysvetlenia, na čo sú nám emócie a ako zvládnuť konflikty.
  • Tipy, na čo si dať pozor vo výchove.
  • Príklady z poradenskej praxe.

Kniha je pozvánkou do príbytku, kde každá z izieb predstavuje jednu kapitolu. V nich rodina rieši rôzne výzvy, zažíva radosť, oddychuje. Spoločne vytvára pocit domova. Slovo SPOLU v názve jednotlivých kapitol premosťuje a spája. Vystihuje atmosféru, v ktorej sa každý cíti rešpektovaný a prijatý.

Kniha má 4 kapitoly a v každá z nich je zameraná na inú tému – SPOLUpatričnosť, SPOLUprepojenie, SPOLUpráca či SPOLUžitie. Tieto aspekty sú aj základom akéhokoľvek vzťahu, či už rodičovského, alebo partnerského. Prijmite moje pozvanie a cíťte sa pri čítaní ako doma.

Kto som?

Volám sa Martina Vagačová, venujem sa vzdelávaniu a individuálnemu poradenstvu vo výchove. Vediem zážitkové kurzy a podporné skupiny pre všetkých, ktorým záleží na vzájomnom rešpekte medzi dospelými a deťmi, ale aj medzi deťmi navzájom. Vychádzam pritom z adlerovských princípov individuálnej psychológie, konkrétne z programu Efektívne rodičovstvo. Ako certifikovaná lektorka spolupracujem najmä s rodičmi a pedagogickým personálom. Prednášam na rôznych podujatiach a aktívne sa zapájam do verejnej diskusie o výchove a vzdelávaní. Viac na: https://martina.vagacova.sk/, https://efektivne-rodicovstvo.sk/.

Ako bude kniha vyzerať?

Kniha je pripravená na vydanie. Má 132 strán písaného textu a 56 ilustrácií. Veľkosťou je tak akurát do ruky (16,6 x 23,5 cm). Prehľadné značenie kapitol a strán, praktický a zrozumiteľný obsah a farebné spracovanie vám uľahčia orientáciu v knihe.


Prečo potrebujem vašu podporu?

Po dopísaní rukopisu som pre korona krízu stratila vydavateľa, a preto knihu dokončujem vlastnými silami. Venovala som jej napísaniu veľa času a energie. Záleží na tom, aby sa dostala ku všetkým, ktorí ma často kontaktujú so svojimi otázkami.

Vďaka vašej podpore budem môcť knihu Ako prežiť rodičovstvo vytlačiť a rozdistribuovať. Vaše dary pre mňa veľa znamenajú. Ako poďakovanie vám ponúkam knižku v zvýhodnenej predpredajovej cene, video rozhovory s pedagógom a matematikom Milanom Hejným, individuálne konzultácie, autorskú grafiku ilustrátorky Helgy Pavelkovej a ďalšie.

Kniha vyjde v októbri 2020. Poďakovania a informácie o osobnom odbere vám pošleme po skončení kampane. Knižky a grafiky si môžete osobne vyzdvihnúť v bratislavskom kníhkupectve 82 Bøok & Design Shõp, ktoré vydáva aj vynikajúce knihy pre deti. Aj im ďakujem za podporu.

Povedali o knihe…

Text knihy som po napísaní dala na recenziu dvom odborníčkam: detskej psychiatričke Martine Paulinyovej a klinickej psychologičke Márii Tiňovej. Potešilo ma, že predslov ku knižke napísal známy matematik a pedagóg Milan Hejný:

„Autorka knižky Martina Vagačová je úspešná poradkyňa rodičov, vychádzajúca nielen z teoretického štúdia, ale predovšetkým z mnohoročných vlastných skúseností. Práve tie prestupujú celým textom vo forme príbehov a pomáhajú často bezradným rodičom riešiť zložité výchovné problémy. Za najväčšiu devízu knižky považujem autorkine základné presvedčenie, ktoré je totožné s presvedčením mojím, zdedeným po otcovi. Rodič môže úspešne riešiť problémy s deťmi iba vtedy, ak opustí predsudok o ‚hlúpom dieťati' a bude rešpektovať jeho somatickú, citovú i sociálnu autonómiu."

ZA VAŠU PODPORU VÁM ĎAKUJEM Z CELÉHO SRDCA!

Martina Vagačová

O projekte

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

Kniha Ako prežiť rodičovstvo
Kniha Ako prežiť rodičovstvo

Minimálna výška príspevku

13

Knihu si môžete vyzdvihnúť po jej vydaní v kníhkupectve 82 Bøok & Design Shõp v Bratislave, alebo Vám ju pošleme poštou.

Doručenie: Po skončení kampane

2x kniha Ako prežiť rodičovstvo + videorozhovor s prof. Hejným
2x kniha Ako prežiť rodičovstvo + videorozhovor s prof. Hejným

Minimálna výška príspevku

25

Darujte knihu aj svojim priateľom a obe si môžete vyzdvihnúť po vydaní v kníhkupectve 82 Bøok Design Shõp v Bratislave, alebo Vám ich pošleme poštou. Súčasťou je štvordielny rozhovor Martiny Vagačovej s pedagógom Milanom Hejným o rešpektujúcom prístupe v rodine a škole.

Doručenie: Po skončení kampane

Kniha Ako prežiť rodičovstvo + autorská grafika
Kniha Ako prežiť rodičovstvo + autorská grafika

Minimálna výška príspevku

35

Ku knihe pri vyzdvihnutí v Bratislave dostanete aj originálnu grafiku z limitovanej edície (42 x 30 cm). Tú si môžete vybrať z ilustrácii z knižky s podpisom autorky. Bude vytlačená pigmentovou tlačou giclee, číslovaná a signovaná autorkou.

Doručenie: Po skončení kampane

Kniha Ako prežiť rodičovstvo + individuálna konzultácia s autorkou
Kniha Ako prežiť rodičovstvo + individuálna konzultácia s autorkou

Minimálna výška príspevku

45

Autorka knihy Martina Vagačová rada odpovie na vaše otázky týkajúce sa rodičovských alebo učiteľských výziev. Individuálna konzultácia sa uskutoční osobne v Bratislave alebo online. Súčasťou odmeny je aj štvordielny rozhovor Martiny Vagačovej s pedagógom Milanom Hejným o rešpektujúcom prístupe v rodine a škole.

Doručenie: Po skončení kampane

Kniha Ako prežiť rodičovstvo + workshop na mieru s autorkou
Kniha Ako prežiť rodičovstvo + workshop na mieru s autorkou

Minimálna výška príspevku

100

Dvojhodinový workshop s Martinou Vagačovou na vami vybranú tému z ponuky na stránke efektivne-rodicovstvo.sk. Osobne v Bratislave alebo online. Pre jednotlivcov, rodiny alebo skupiny. Súčasťou poďakovania je aj štvordielny rozhovor Martiny Vagačovej s pedagógom Milanom Hejným o rešpektujúcom prístupe v rodine a škole.

Doručenie: Po skončení kampane

Novinky

Je už knižka u Vás?

Update #5, 25.11.2020

Verím, že všetci, ktorí ste si objednali knižku aj s poštovým doručením, tak ju už máte u Vás doma. Ak nie, prosím napíšte mi.

Tým, ktorí si mali prebrať knižku osobne v kníhkupectve Artfórum na Kozej ulici 20 už zostáva na prebratie len pár dní...a to len do tejto soboty 28.11. do 15:00 hod.

Potom si budete môcť prebrať knižku v kníhkupectve 82 Bøok & Design Shõp v Bratislave na Štefanovičovej ulici, ale len každý štvrtok od 16:00 – 21:00 hod.

Môžete pritom kontaktovať aj kníhkupca A. Berku na t.č. 0948 109 107 a dohodnúť sa, ak sa bude dať, aj na inom termíne.

Dúfam, že sa Vám knižka páči, že ste spokojní, a s chuťou si ju čítate a listujete.

Radosť mi robí aj fakt, že už viac ako dva týždne je v rebríčku najpredávanejších kníh v Artfóre na 1. mieste.

Tiež ma teší aj to, že prvých tritisíc kusov je už skoro rozobratých v distribučnej sieti a musím objednať tlač druhého vydania.

Na záver by som Vás chcela poprosiť, ak sa aj Vám knižka páči, nenechajte si to pre seba, povedzte to svojim známym.

A ak by sa Vám chcelo, napíšte krátke odporúčanie alebo postreh na rôznych e-shopoch, dajte jej „svoje“ hviezdičky. Ďakujem.

Všetkým Vám želám pekné sviatky.

Martina

Knižka sa narodila!

Update #4, 04.11.2020

Dnes som dostala z tlačiarne prvý kus. Teším sa, a s touto radosťou sa chcem ihneď podeliť aj s Vami...

Od zajtra 5.11.2020 si budete môcť knižku prebrať osobne a súčasne zajtra knižky aj balíme a posielame.

Pretože musíme zabaliť a poslať približne 500 kusov, bude to chvíľku trvať. Myslím si, že v priebehu budúceho týždňa vám ich Slovenská pošta doručí.

Pozor z technických príčin sme museli zmeniť miesto pre osobný odber!

Prosím, tí ktorí si vybrali osobný odber, príďte si prebrať knižku do predajne Artforum na Kozej ul. 20 v Bratislave počas otváracích hodín. Výber je potrebné uskutočniť do 28.11.2020.

Po tomto dátume bude dostupná v kníhkupectve 82 Bøok & Design Shõp v Bratislave.

Všetkým tým, ktorí si kúpili viac ako jednu knižku som medzičasom poslala link na video rozhovor s prof. Hejným. Verím, že Vám to spríjemnilo čas čakania. Ak ste ho náhodou nedostali, napíšte mi prosím.

Niekedy do konca novembra premiestnim tieto videá ako verejne prístupne na môj Youtube kanál.

Prosím Vás, ak by sa náhodou stalo, že Vám kniha nepríde, prosím kontaktujte ma, dáme to čím skôr do poriadku. Skôr ako 16.11. nemá zmysel ma kontaktovať, dovtedy to bude mať v rukách Slovenská pošta. Ďakujem.

Vďaka za Vašu podporu, úprimne, nečakala som takýto úspech. Najviac ma teší číslo 661 podporovateľov, a že približne 900 kníh, ktoré sa dostanú k Vám, do rodín, kde môžu pomôcť navodiť láskavý a rešpektujúci prístup...

Užite si knižku, a ak sa Vám bude páčiť, povedzte to aj svojim priateľkám a priateľom. Ak by sa Vám náhodou chcelo, napíšte mi prosím, urobí mi to veľkú radosť...  

Martina

Začíname tlačiť!

Update #3, 26.10.2020

S radosťou Vám všetkým oznamujem, že dnes sa začala tlač.

Som šťastná, že sa to podarilo, aj vďaka Vášmu príspevku! Ste skvelí, veľká vďaka! Už teraz netrpezlivo čakám na deň, keď nám ju tlačiarne dodajú.

Sľúbili, že to stihnú cca do 7-8 pracovných dní. Takže verme, že 3. – 4. 11. 2020 bude knižka doma, a potom hurá k Vám všetkým.

Predpokladám, že následne do konca týždňa začne balenie a zasielanie na Vaše adresy. Teším sa keď si ju všetci čoskoro otvoríme...

Srdečne

Martina

Je vyzbieraných viac ako 200 %! Ďakujem, a ideme ďalej.

Update #2, 18.10.2020

Ďakujem všetkým za podporu. Za dvadsať dní projekt podporilo takmer 450 ľudí a podarilo sa vďaka Vám dosiahnuť viac ako 200 % z minimálnej sumy.

Veľmi sa teším Vašej podpore a budem vďačná za každé ďalšie zdieľanie kampane na sociálnych sieťach. Dostávam neuveriteľne veľa pozitívnych a nečakaných reakcií. Za tých viac ako desať rokov práce som stretla stovky rodičov a teraz vidím a cítim, že pre mnohých tie stretnutia, kurzy či workshopy naozaj veľa znamenali.

Kampaň pokračuje, ešte 9 dní je šanca na podporu či získanie výhodnej ceny za knižku.

Čím viac peňazí vyzbieram, tým viac kníh vytlačím a pokryjem náklady na ilustrácie, grafiku a ďalšie práce okolo knižky. Je toho viac, ako si človek vie dopredu predstaviť. Je to fuška a nová skúsenosť. Keď som začala knižku písať, tak som ani netušila, čo všetko ma ešte len čaká...

Ak by ste si chceli prečítať čo o knižke napísali tí, ktorí ju už čítali v rukopise, nech sa páči:

Prof. RNDr. Milan Hejný, CSc., matematik a pedagóg
Maria Tinova, ClinPsyD., klinická psychologička
MUDr. Martina Paulinyova, PhD., detská psychiatrička

Viac na stránke: https://martina.vagacova.sk/?page_id=1086

Keď pôjde knižka do tlače, budem vás informovať...už sa neviem dočkať :)


Martina


Na 100 % kniha bude, čoskoro !!!

Update #1, 05.10.2020

Je úžasné, že sa minimálnu cieľovú sumu podarilo vyzbierať v rekordnom čase, za menej ako týždeň. Mám veľkú radosť, že sa knižka teší takému obrovskému záujmu.

Beriem to ako veľký záväzok a budem robiť všetko preto, aby ste najneskôr do konca októbra dostali do rúk knižku. Takisto sa môžete tešiť aj na sériu štyroch dvadsať minútových rozhovorov s prof. Hejným, ktoré som nahrala ešte v auguste v Prahe.

Kampaň beží ďalej, a stále je možné ju podporovať - ak ste ju už podporili, budem rada za každé zdieľanie medzi Vašimi priateľmi. Teraz je to za najlepšiu predpredajovú cenu a k tomu výber série bonusov. Čím viac peňazí sa vyzbiera, tým viac kníh sa vytlačí a dostane sa k rodičom...

Veľmi sa na to teším!

Prvý krôčik je dnes splnený, viem že knižku vytlačíme v minimálnom náklade. Ideme ďalej, a ak sa podarí získať ďalšie financie, môžeme ísť v pokoji do vyššieho nákladu. Nemala som s takouto kampaňou žiadne skúsenosti, mala som predtým bázeň. Pôvodne som chcela stanoviť potrebnú vyššiu sumu, ale obávala som sa ako to dopadne. Teraz som úplne užasnutá a nadšená...

Ešte raz jedno ďakujem pre vás všetkých.

Martina

PS: Ďakujem aj za vaše povzbudenia a slová uznania k mojej práci. Na mojej Facebook stránke je vytvorený ďalší priestor na komunikáciu a zdieľanie referencií, nápadov a pod. Vždy sa poteším príspevkom o vašich skúsenostiach a nových inšpiráciách. Ak sa stanete fanúšikom stránky, istotne vám neunikne nič z toho kde a čo organizujem či nové pripravujem.

https://www.facebook.com/efektivne.rodicovstvo.3

Podporovatelia

👤 Diana Cencer Garafova

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

13 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

16 €

👤 František Malík Malík

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

13 €

👤 Daniela Suttner

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

💬 Som zvedava a tesim sa!

13 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

💬 Vsetko dobre :)

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

16 €

👤 Eva Bolemant

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

💬 Mati, velmi sa na knizku tesiiiim :)

13 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

💬 Martinka držím palce v práci, nech sa ti darí..... Monika Čikás

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

💬 Velmi sa tesim na tuto publikaciu.

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

13 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

16 €

👤 Martina Tamasova Tamasova

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

💬 Super Mati! Nech sa dari:)

13 €

👤 Radoslav Černický

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

16 €

👤 Zuzana Vojtylová

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

16 €

👤 Veronika Bauerova

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

13 €

👤 Lenka Gajovska

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

13 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

💬 Tesime sa na knizku :)

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

💬 Teším sa na knihu

16 €

👤 Martina Janikova

🎁 2x kniha Ako prežiť rodičovstvo + videorozhovor s prof. Hejným

28 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

13 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

13 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

16 €

👤 Diyana Vančova

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

13 €

👤 Andrea Ščepka

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

13 €

👤 Vanda Macáková

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

13 €

👤 Zuzana Marková

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

💬 Ahoj Martinka, teším sa na knihu, ako si ju budem čítať a podčiarkovať:-) Nech sa Tebe, knihe a aj vďaka nej nám všetkým darí. Zuzana

13 €

👤 Erik Debrecký

🎁 Kniha Ako prežiť rodičovstvo

16 €

   1 2 3 4 ... 23

Autori

Miesto realizácie projektu

Bratislavský kraj

Efektívne rodičovstvo

Efektívne rodičovstvo

…dopraje v prvom rade priestor rodičovi, aby si porozumel, aby našiel sám seba, svoje možnosti, a aby potom ľahšie vnímal dieťa a rozumel mu. Krok za krokom uvidíte zmenu na sebe, na deťoch, v partnerstve ako aj u vás doma…

Zuzana Límová

Zuzana Límová

Konzultácia textu a jazykové korektúry.

Helga  Pavelkova

Helga Pavelkova

Ilustrátorka

Jana Bálik

Jana Bálik

Grafička

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

Kniha Ako prežiť rodičovstvo
Kniha Ako prežiť rodičovstvo

Minimálna výška príspevku

13

Knihu si môžete vyzdvihnúť po jej vydaní v kníhkupectve 82 Bøok & Design Shõp v Bratislave, alebo Vám ju pošleme poštou.

Doručenie: Po skončení kampane

2x kniha Ako prežiť rodičovstvo + videorozhovor s prof. Hejným
2x kniha Ako prežiť rodičovstvo + videorozhovor s prof. Hejným

Minimálna výška príspevku

25

Darujte knihu aj svojim priateľom a obe si môžete vyzdvihnúť po vydaní v kníhkupectve 82 Bøok Design Shõp v Bratislave, alebo Vám ich pošleme poštou. Súčasťou je štvordielny rozhovor Martiny Vagačovej s pedagógom Milanom Hejným o rešpektujúcom prístupe v rodine a škole.

Doručenie: Po skončení kampane

Kniha Ako prežiť rodičovstvo + autorská grafika
Kniha Ako prežiť rodičovstvo + autorská grafika

Minimálna výška príspevku

35

Ku knihe pri vyzdvihnutí v Bratislave dostanete aj originálnu grafiku z limitovanej edície (42 x 30 cm). Tú si môžete vybrať z ilustrácii z knižky s podpisom autorky. Bude vytlačená pigmentovou tlačou giclee, číslovaná a signovaná autorkou.

Doručenie: Po skončení kampane

Kniha Ako prežiť rodičovstvo + individuálna konzultácia s autorkou
Kniha Ako prežiť rodičovstvo + individuálna konzultácia s autorkou

Minimálna výška príspevku

45

Autorka knihy Martina Vagačová rada odpovie na vaše otázky týkajúce sa rodičovských alebo učiteľských výziev. Individuálna konzultácia sa uskutoční osobne v Bratislave alebo online. Súčasťou odmeny je aj štvordielny rozhovor Martiny Vagačovej s pedagógom Milanom Hejným o rešpektujúcom prístupe v rodine a škole.

Doručenie: Po skončení kampane

Kniha Ako prežiť rodičovstvo + workshop na mieru s autorkou
Kniha Ako prežiť rodičovstvo + workshop na mieru s autorkou

Minimálna výška príspevku

100

Dvojhodinový workshop s Martinou Vagačovou na vami vybranú tému z ponuky na stránke efektivne-rodicovstvo.sk. Osobne v Bratislave alebo online. Pre jednotlivcov, rodiny alebo skupiny. Súčasťou poďakovania je aj štvordielny rozhovor Martiny Vagačovej s pedagógom Milanom Hejným o rešpektujúcom prístupe v rodine a škole.

Doručenie: Po skončení kampane