Najznámejšie experimenty vo fyzike

Najznámejšie experimenty vo fyzike

To nemyslíte vážne! A na takéto hlúposti sa dávajú peniaze? Toto robia vedci? To mi vysvetlite, prečo radšej nerobia niečo užitočné. Hm? Kto a kedy bude potrebovať takéto niečo?

Literatúra
Vzdelávanie a veda
Najznámejšie experimenty vo fyzike
Získaná suma
289%

17 313 €

z cieľovej sumy
6 000 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Takže... Viete čo (okrem iného) skúmal Albert Einstein?
Skúmal, prečo sa Merkúr točí okolo Slnka tak, ako sa točí.
A viete, čo skúmal Erwin Schrödinger?
Akým spôsobom sa častice pohybujú v priestore. No a poznáte Michaela Faradaya? Že nepoznáte?
To bol vedec, ktorý bol zvedavý na to, čo sa deje v prázdnom priestore medzi magnetom a drôtom.

.A TOTO UŽ JE NA ČO DOBRÉ? ČO Z TOHO BUDEME MAŤ?

Hrdinami knižky, ktorú by sme radi vydali aj s vašou pomocou, sú štyria spolužiaci.
Doobeda majú školu, poobede trochu tiež. Potom idú domov a niektorí z nich si píšu domáce úlohy. Iní zase píšu spolužiakom, že čo na domácu úlohu vlastne majú robiť, lebo nedávali pozor. No a ak nejdú niekam von, sú až do večera online.
Ale dnes idú všetci štyria domov obkľukou cez mesto. Jeden z nich musí v meste počkať na mamu – musia ísť k zubárovi pre nejakú kartu (alebo čosi také) a potom kúpiť mladšej sestre do školy papuče (alebo čosi také).
Cukráreň je plná ľudí, šálky s čajom štrngocú, vzadu v rohu niekto telefonuje. V rádiu hrajú niečo fakt dosť dobré, ale prerušia to správy, že na Marse pristalo nejaké vozítko a...

– Čože?
– Že na Marse pristalo nejaké vozítko.
– A čo tam bude robiť?
– Nejaké kamienky tam bude zbierať, či čo.
– A to už je na čo dobré? Čo z toho budeme mať?

Čo teda robia vlastne vedci v práci? A ako sa to týka štyroch spolužiakov na zmrzke? Ako sa to týka ich kamošov? A týka sa ich to vôbec?

Je celkom možné, že väčšina z nás sa už vo svojom okolí stretla s otázkou "No a na čo už je toto dobré?". Možno sme si tú otázku neraz položili aj my sami, keď sme sa v novinách alebo na internete dočítali o nejakom vedeckom objave. A čudovali sme sa, keď bol tento objav opísaný ako niečo „mimoriadne" alebo „prevratné".
Ba čo viac: všetci vedci sa zhodli, že ten objav je niečo „dlho očakávané". No a my sami sme si ani nevedeli predstaviť, že „na čo je taký objav dôležitý". Vlastne sme tomu celému ani trochu nerozumeli.

Prečo je teda dôležité, že Merkúr sa točí okolo Slnka „nejako divne" a „inak, než sme si mysleli"? Načo je dobré vedieť, ako sa šíria častice v priestore? Veď väčšina ľudí ani nevie, čo sú častice, a už vôbec nie to, že sa šíria v priestore. A tamten... ako bolo to meno?... Faraday?... to bol ten s tými magnetkami? Skrátka - prečo sa veda zapodieva takýmito vecami a nie iba niečim praktickým? Prečo niektorí vedci skúmajú veci akoby „odtrhnuté" od každodenného života?

.MY A NAŠA KNIHA

Knihu sme vymysleli a napísali my dvaja: Samuel Kováčik, fyzik, zakladateľ projektu Vedátor. Študoval teoretickú fyziku na Matematicko-fyzikálnej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. V roku 2017 založil platformu pre vedcov na popularizáciu vedy Vedátor, ktorá prináša blogy, popularizačné vedecké prednášky aj podcasty; a Ján Kurinec - výtvarník a ilustrátor, ktorý zbožňuje vedu rovnako ako výtvarné umenie a je spoluautorom knihy KLIKAL SOM A ČÍTAL SOM, ktorú sa podarilo vďaka kampani na StartLab vydať.

Obaja Vám, opäť, sľubujeme, že nikto z vás túto knižku nebude musieť vrátiť na policu len preto, že jej nerozumie. A každé cudzie slovo, na ktoré tu natrafíte, vysvetlíme správne a hlavne jednoducho.

.KDE, ČO A KEDY?

Kniha má 72 strán.
Cieľovou skupinou našej knižky sú decká stredného školského veku (11/12 - 14/15 rokov) - čiže žiaci, ktorých fyzika onedlho čaká alebo sa ju už učia v škole. Naša kniha je síce určená deťom, ale je aj pre Vás - pre ich rodičov, pre ich učiteľov.
Knižku dokončujeme v priebehu októbra 2020. Prostriedky získané v kampani použijeme na tlač knihy, ktorú plánujeme na koniec roka.
Knižky budeme rozposielať v januári 2021. S Novým rokom príde aj nová kniha :)

Ukážky z knihy si môžete prečítať tu.

O projekte

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou
1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

Minimálna výška príspevku

16

Za podporu kampane sumou od 16 eur sa vám odvďačíme zaslaním knižky Najznámejšie experimenty vo fyzike. Poštovné je na nás.

Doručenie: Január 2021

2× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou
2× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

Minimálna výška príspevku

30

Za podporu kampane sumou od 30 eur sa vám odvďačíme zaslaním 2 kníh Najznámejšie experimenty vo fyzike = jednu si necháte, jednu posuniete ďalej :) Poštovné je na nás.

Doručenie: Január 2021

2× kniha o fyzike + 1× kniha o úvode do kritického/vedeckého myslenia KLIKAL SOM A ČÍTAL SOM poštou
2× kniha o fyzike + 1× kniha o úvode do kritického/vedeckého myslenia KLIKAL SOM A ČÍTAL SOM poštou

Minimálna výška príspevku

40

Za podporu kampane sumou od 40 eur sa vám odvďačíme zaslaním 2 kníh Najznámejšie experimenty vo fyzike a 1× kniha Klikal som a čítal som.kniha pre decká 10+ o úvode do kritického/vedeckého myslenia. (Kniha bola podporená cez Startlab v lete 2020)

Doručenie: Január 2021

Fyzikálne kombo poštou
Fyzikálne kombo poštou

Minimálna výška príspevku

100

Za podporu kampane sumou od 100 eur sa vám odvďačíme celým fyzikálnym kombom! 2× kniha Najznámejšie experimenty vo fyzike 1× kniha Klikal som a čítal som (kniha o kritickom rozmýšľaní pre decká 10+) . + Dve grafiky na zarámovanie od ilustrátora knihy +1× tričko z webu Vedator.sk - hviezdy svietia aj cez deň, no vidíte ich len v noci. Toto tričko je biele a má bielu potlač, ktorá však fosforeskuje a v noci na ňom vidno špirálovú galaxiu.

Doručenie: Január 2021

1× kniha + 9× kniha Darček pre školy poštou
1× kniha + 9× kniha Darček pre školy poštou

Minimálna výška príspevku

150

Za váš príspevok od 150 eur sa vám poďakujeme zaslaním 10× kníh Najznámejšie experimenty vo fyzike- darček pre školy, učiteľov, žiakov/výhercov olympiád a pod., aby sa kniha o fyzike šírila tak, ako sa šíria častice v priestore. A z toho jedna knižka, samozrejme, pre vás :)

Doručenie: Január 2021

Novinky

DEJINY POKAZENÝCH ZUBOV

Update #13, 03.10.2023

DEJINY POKAZENÝCH ZUBOV /// AUTORI KNIHY (Dream Team Trio)

Update #12, 21.09.2023

PAICHL /// DOSKOČILOVÁ /// KURINEC

??MUDr. Přemysl Paichl († 2012) -- Přemysl Paichl je, žiaľ, už iba čestným autorom našej knihy Dejiny pokazených zubov. Je autorom knihy "Dějiny zubní medicíny" - najzaujímavejšie kapitoly z jeho dejín sú prerozprávané v prvej časti našej knihy.
?MUDr. Andrea Doskočilová -- študovala na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Je autorkou druhej časti knihy, ktorá je, okrem iného, "prechádzkou" po zubnej ordinácii: ako rýchlo sa točí vrtáčik? Čo je to autokláv? A že na čo všetko slúži zrkadielko? A že čo robiť ak sa bojíme zubára? A že čo je toto? A že čo je hento? Okrem toho je aj členkou 501. légie – celosvetovej organizácie, ktorá sa venuje výrobe presných replík kostýmov zo sveta STAR WARS.
?Ján Kurinec -- venuje sa ilustrácii a knižnej grafike. Okrem ilustrovania pre rôzne knižné vydavateľstvá občas otravuje vedcov, vedkyne a iných slušných ľudí, aby mu písali kadejaké texty pre jeho knihy.

Ľudia dik, ešte raz, umývajte si zuby a majte sa...j??

DEJINY POKAZENÝCH ZUBOV

Update #11, 12.09.2023

Máte známeho zubára alebo zubárku?
A zaslúžia si darček?


Ahoj všetci!
Štvrté pokračovanie o vede teda vôbec nie je bezzubé!
(Takmer úplne) veselé čítanie o pokazených zuboch a baciloch a drogách a kliešťach a vŕtačkách a liečení... Skrátka o tom, ako sa celé zubárstvo vôbec narodilo.
Odkedy sa nám vlastne kazia a ničia zuby? A že viete, kto to bol Strážca konečníka? A že o zubných červíkoch ste už počuli? A že boli v dejinách aj slávne zubárky, či len chlapi zase? A že ak chce niekto študovať zubárstvo, stačí vedieť trhať zuby, či treba chodiť aj niekam do školy? A čo je to zubný kaz? A čo je to autokláv? A čo je hento? A čo je tamto?
No... A presne o tomto je naša nová kniha :)



Novú knihu o vede môžete podporiť tu : https://www.startlab.sk/dejinypokazenychzubov/


P.S.: Niektorí z vás novinku o tejto fajnovej knihe dostanú mailom asi viackrát - je to tak preto, že podporujete edíciu VEDA PRE DETI s každou novou časťou - ĎAKUJEME!

/// experimenty vo fyzike

Update #10, 14.12.2022

Ahoj partia, ahoj všetci milí podporovatelia ??? Ak by ste vedeli o niekom, komu sa neušla/komu unikla kniha o fyzike a teraz je kvôli tomu nešťastný a vyplakáva celé dni; alebo ju veľmi akútne zháňa alebo chce mať dve alebo alebo alebo... tak je niekoľko kusov je ešte k dispozícii na www.jankurinec.com
V každom prípade prajem v mene celého nášho literárno-vedecko-ilustrátorského tímu krásne sviatky///Ján Kurinec

PSYCHO - - - LÓGIA novinky

Update #9, 24.02.2022

Ahoj všetci!!! Chcem sa v mene celej našej literárnej a ilustrátorskej kapely poďakovať za to, že sme úspešne prekročili polovicu vyzbieranej sumy. Naozaj (naozaj!) si to vážime.
Moje meno je Ján Kurinec - som ilustrátorom a knižným grafikom a dal som znova dohromady partiu ľudí, aby sme spolu pripravili knihu pre deti, ale aj dospelákov, ktorí sa chcú dozvedieť o vede trolinku viac.

Ale píšem aj preto, že mi chodia na email, ale aj na FB rôzne otázky, tak na ne odpoviem takto spoločne a možno to niekomu ušetrí písanie emailu:
1. Áno, knihy posielame aj do Čiech, aj na Moravu, aj do Rakúska, aj kamkoľvek si napíšete.
2. Bohužiaľ ešte neviem, či bude kniha znova dostupná aj v Martinuse a v Artfóre. Primárne je kniha pre podporovateľov na Startlabe, vďaka ktorému sa nám darí realizovať niečo (aspoň si to myslím) unikátne a zaujímavé, hoc' aj v malom náklade.
3. Pokračovanie knihy NAJ EXPERIMENTY VO FYZIKE zatiaľ nechystáme
4. Dotlač knihy NAJ EXPERIMENTY VO FYZIKE sa zatiaľ nechystá.
5. Nie, mestská časť Kurinec pri Rimavskej Sobote nie je moje bydlisko.
6. Áno, s radosťou sa vám do knihy podpíšem, hoci neviem, či som tá správna ilustrátorská hviezda, o podpis ktorej by ste sa mali usilovať :))
7. Na otázku, prečo pokračovanie EXPERIMENTOV V PSYCHOLÓGII trvalo tak dlho: Knihy o experimentoch robíme všetci vo voľnom čase, mimo našich hlavných pracovných povinností. Baví nás ale propagovať vedu a vedecké myslenie a veríme tomu, že to má zmysel :)

Do konca kampane ostáva už len 14 dní - potešíme sa za akúkoľvek podporu knihy, za zdieľanie na vašich weboch a sociálnych sieťach etc.

pozdravujem z Nitry, veľa zdravia a všetko dobré /// jk


NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY V...

Update #8, 11.02.2022

Ahoj všetci, pozdravujem z Nitry :) - - - preposielam aj sem info o novej knihe z našej slávnej edície VEDA PRE DETI. Po roku sme pripravili tretie pokračovanie knihy NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY V PSYCHOLÓGII. Kniha je tentoraz  z oblasti humanitných vied, ale znova hovorí o vede ako takej, o základnom výskume... Ale najmä by chcela byť prvým nárazníkom, ktorý zoznamuje čitateľa s tým, čo JE a aj čo NIE JE psychológia. Autormi knihy sú prof. Viera Bačová z Ústavu experimentálnej psychológie a ja, Ján Kurinec/ilustrátor a knižný grafik /// Budeme znova šťastní prešťastní, ak pomôžete s vydaním knihy o vede aj tentoraz. Viac o knihe tu: https://www.startlab.sk/psychologiaexperimenty/ Vopred velikánska (!!!) vďaka za akúkoľvek podporu, zdieľanie a posúvanie informácii ďalej + + + ahojte a všetko dobré!

Bienále ilustrácií v Bratislave 2021 + + + ilustrácie z knihy o fyzike :)

Update #7, 17.10.2021

Ahojte všetci - - - pridávame ešte jednu novinku ku knižke o fyzike /// Ilustrácie z knihy NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE už sú vystavené na Medzinárodnej súťažnej prehliadke originálov ilustrácií kníh pre deti: Bienále ilustrácií Bratislava. Výstava sa koná 15.10.2021 – 9.1.2022 v priestoroch Bratislavského hradu. Výstavu odporúčame nielen kvôli našim "fyzikálnym ilustráciám" :) ale najmä preto, že na tohtoročné bienále sa prihlásilo takmer 380 ilustrátorov zo 42 krajín, ktorí zaslali vyše 2 700 ilustrácií a takmer 500 kníh - - - a knižka o fyzike je medzi nimi :)

Ak teda budete blúdiť na jeseň alebo počas zimy bratislavskými uličkami, nenechajte si ujsť výstavu ilustrácií z celého sveta na Bratislavskom hrade...majte sa!!!







Experimenty vo fyzike - Continuo

Update #6, 09.08.2021

Ahoj všetci.
Posielame dve novinky o tom, ako sa má kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE:

1.
Okrem vás všetkých, ktorí ste knihu láskavo podporili, prišiel dar aj od Nadácie ZSE.
Z príspevku Nadácie ZSE (3000€) bolo:
Nadácii ZSE bolo venovaných 550 ks, ktoré rozdá/rozdala podľa svojich plánov (do škôl, školských klubov a pod.)
Ďalej do daru (pre žiakov aj inštitúcie) z financií, ktoré boli od Nadácii ZSE bolo:
50 ks
bolo venovaných škole ZŠ Kniežaťa Pribinu v Nitre (osobne zástupcovi riaditeľky Pavlovi Madovi)
10 ks
bolo venovaných OZ Divé Maky (osobne koordinátorke štipendijného programu Sidónii Ševčíkovej)
10 ks
bolo venovaných ZŠ v Bojnej (po otvorení škôl budú odovzdané starostovi Bojnej Jozefovi Stankovskému)
5 ks
bolo odovzdaných Slovenskej akadémii vied/Ústavu experimentálnej psychológie
5 ks
bolo venovaných časopisu Quark, ktorý popularizuje prírodné vedy.
2 ks
boli odovzdané Krajskej knižnici Karola Kmeťku v Nitre (osobne Ľudmile Hlavatej, zástupkyni oddelenia knižničných a informačných služieb).

2.
Ilustrácie z knihy boli vybraté na nominačnej výstave a budú "reprezentovať" (spolu s ďalšími 14timi ilustrátormi a ilustrátorkami) Slovenskú republiku na medzinárodnom Bienále ilustrácií v Bratislave 2021.
Posielame link:
https://www.bibiana.sk/sk/podujatia/vykonny-vybor-vybral-slovenskych-reprezentantov-na-bib-2021

Majte sa a všetko dobré





Ahoj všetci :) posielame fotku aj s informáciou, že (aj napriek zdržaniu) si knižka vykračuje do sveta...

Update #5, 02.02.2021

Tlač > pošta > balíčky

Update #4, 25.01.2021

Ahoj všetci! Hlásime sa s novinkami - v pondelok, 1. februára, začneme posielať prvé knihy. Žiaľ, táto nešťastná situácia neobišla ani nás a kvôli vírusu sa spomalila tlač v Nitre :( Chceme sa ospravedlniť za zdržanie a zároveň poďakovať vopred za pochopenie. Prvých 500ks odíde začiatkom budúceho týždňa...velikánska vďaka za trpezlivosť!!!

Január 2021

Update #3, 12.01.2021

Ahojte všetci: v prvom rade vám prajeme všetko dobré do nadchádzajúceho roka a aby sa všetko okolo nás už len zlepšovalo. Napriek celej situácii, ktorá je momentálne na Slovensku, sa ale nemení nič na tom, že knižku o fyzike budeme rozposielať tento mesiac. Koncom januára '21 teda začnú vyrážať prvé balíčky a prostredníctvom tejto Startlabovej pošty vám budem/e písať každú novinku. Ešte raz všetko dobré! s/j

: Ďakujeme...

Update #2, 04.12.2020

Ahoj všetci - obaja autori, Samo Kováčik aj Janko Kurinec, by sme sa vám chceli poďakovať za podporu knihy o fyzike. Skúšobné výtlačky sú skontrolované, celá knižka je úspešne v tlači, valce sa točia, naberajú farbu, stránky sa zošívajú...počas vianočných sviatkov a začiatkom roka budeme chystať balíčky a koncom januára 2021 bude všetko pripravené na odoslanie. Prostredníctvom Startlabu vám napíšeme o každej novinke. Príjemné sviatky všetkým, najmä pokoj a zdravie a nech si pod stromčekom nájdete ani nie tak to, čo si želáte, ale to, čo vás ozaj spraví šťastnými - pretože často sú to dve rozdielne veci. Ďakujeme ešte raz. s/j

:nová kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE

Update #1, 12.10.2020

Ahoj všetci!

v upršaný jesenný deň posielame novinky o pripravovanej knihe - tentoraz o fyzike :)

Autormi sme my dvaja: Samuel Kováčik (teoretický fyzik a zakladateľ projektu vedator.sk) a ja, Ján Kurinec (ilustrátor a knižný grafik a spoluautor knihy Klikal som a čítal som)

Poďte si prečítať viac na startlab.sk. :)

A vopred velikánska vďaka, že podporujete popularizáciu vedy a vzdelania!!!

Podporovatelia

👤 Katarína Galdunová

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

16 €

👤 Nikola Šupenová Šupenová

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

16 €

👤 Branislav Gális

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

17 €

👤 Ilencik Martin

🎁 Fyzikálne kombo poštou

100 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

20 €

👤 Eva Beťková

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

35 €

👤 Lenka Laššúová

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

16 €

👤 Eva Beťková

💬 Mala by som záujem o dve knižky, prosím o informáciu, čo treba spraviť. Ďakujem.

30 €

👤 Peter Pivarči

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

17 €

👤 Reč peňazí sro

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

16 €

👤 Peter Drábik

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

16 €

👤 Peter Gálik

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 2× kniha o fyzike + 1× kniha o úvode do kritického/vedeckého myslenia KLIKAL SOM A ČÍTAL SOM poštou

40 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 2× kniha o fyzike + 1× kniha o úvode do kritického/vedeckého myslenia KLIKAL SOM A ČÍTAL SOM poštou

💬 Mohli by autori jednu z knih podpisat?

40 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

19 €

👤 Miroslav Machek

🎁 2× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

32 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

16 €

👤 Mário Štefaňák

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

16 €

👤 Nina Škvareninová Škvareninová

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

💬 Výborne vedátor, len tak dalej....

16 €

👤 Marek Martaus

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

16 €

👤 Erika Kusyova

🎁 2× kniha o fyzike + 1× kniha o úvode do kritického/vedeckého myslenia KLIKAL SOM A ČÍTAL SOM poštou

40 €

👤 Petra Valachová

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

16 €

   1 2 3 4 ... 24

Autori

Ján Kurinec

Ján Kurinec

Vyúčtovanie

Knihu NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE sme písali s prestávkami asi 8 mesiacov. Na knihe sme robili najprv dvaja: Samo Kováčik (štruktúra kapitol, odborná stránka textov) a Ján Kurinec (ilustrácie, vizuálna koncepcia a spolupráca na textoch). Postupne sa k nám pridal Lukáš Konečný (fyzik, ktorý knihu svojimi postrehmi z odborov fyzika a chémia vylepšil) a Mirka Režná (tá mala na starosti jazykové korektúry, konzultácie z oblasti detskej literatúry etc.). Kniha o fyzike je v tlači, koncom januára '21 ju budeme posielať poštou. Vďaka Nadácii ZSE sa okrem toho dostane do škôl aj 600 kníh navyše a náš počin podporil aj Fond na podporu umenia. Ceny vo vyúčtovaní kampane sú zaokrúhlené:

Tlač knihy (kniha o fyzike + kniha o kritickom myslení k darom pre podporovateľov; skúšobné výtlačky pred tlačou)
11 080
Tlač grafík a tričiek pre podporovateľov
130
Poštové A3 obálky
130
Poštovné (hromadná zásielka + tlač adries na nálepky)
1 290
Financie pre autorov (odborné texty, spolupráca na textoch, ilustrácie a knižná grafika, propagácia na sociálnych sieťach, recenzia textov, jazykové korektúry a konzultácie k detskej literatúre)
3 800
Náklady spolu
16 430

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou
1× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

Minimálna výška príspevku

16

Za podporu kampane sumou od 16 eur sa vám odvďačíme zaslaním knižky Najznámejšie experimenty vo fyzike. Poštovné je na nás.

Doručenie: Január 2021

2× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou
2× kniha NAJZNÁMEJŠIE EXPERIMENTY VO FYZIKE poštou

Minimálna výška príspevku

30

Za podporu kampane sumou od 30 eur sa vám odvďačíme zaslaním 2 kníh Najznámejšie experimenty vo fyzike = jednu si necháte, jednu posuniete ďalej :) Poštovné je na nás.

Doručenie: Január 2021

2× kniha o fyzike + 1× kniha o úvode do kritického/vedeckého myslenia KLIKAL SOM A ČÍTAL SOM poštou
2× kniha o fyzike + 1× kniha o úvode do kritického/vedeckého myslenia KLIKAL SOM A ČÍTAL SOM poštou

Minimálna výška príspevku

40

Za podporu kampane sumou od 40 eur sa vám odvďačíme zaslaním 2 kníh Najznámejšie experimenty vo fyzike a 1× kniha Klikal som a čítal som.kniha pre decká 10+ o úvode do kritického/vedeckého myslenia. (Kniha bola podporená cez Startlab v lete 2020)

Doručenie: Január 2021

Fyzikálne kombo poštou
Fyzikálne kombo poštou

Minimálna výška príspevku

100

Za podporu kampane sumou od 100 eur sa vám odvďačíme celým fyzikálnym kombom! 2× kniha Najznámejšie experimenty vo fyzike 1× kniha Klikal som a čítal som (kniha o kritickom rozmýšľaní pre decká 10+) . + Dve grafiky na zarámovanie od ilustrátora knihy +1× tričko z webu Vedator.sk - hviezdy svietia aj cez deň, no vidíte ich len v noci. Toto tričko je biele a má bielu potlač, ktorá však fosforeskuje a v noci na ňom vidno špirálovú galaxiu.

Doručenie: Január 2021

1× kniha + 9× kniha Darček pre školy poštou
1× kniha + 9× kniha Darček pre školy poštou

Minimálna výška príspevku

150

Za váš príspevok od 150 eur sa vám poďakujeme zaslaním 10× kníh Najznámejšie experimenty vo fyzike- darček pre školy, učiteľov, žiakov/výhercov olympiád a pod., aby sa kniha o fyzike šírila tak, ako sa šíria častice v priestore. A z toho jedna knižka, samozrejme, pre vás :)

Doručenie: Január 2021