Sexuálne vzdelávanie PRIRODZENE: webová stránka

Sexuálne vzdelávanie PRIRODZENE: webová stránka

Sexuálna výchova na slovenských školách je v dezolátnom stave. Nemáme ani dostupný zdroj potrebných informácii z tejto oblasti pre dospelých. Preto vytvárame webovú stránku Prirodzene, cez ktorú budeme dospelým a tínedžerom sprostredkovávať komplexné poznatky z oblasti sexuálnej výchovy.

Zdravie
Sexuálne vzdelávanie PRIRODZENE: webová stránka
Získaná suma
104%

2 601 €

z cieľovej sumy
2 500 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Hlavným cieľom nášho projektu je vytvoriť webovú stránku v slovenčine, ktorá bude zdrojom informácií o rôznych témach z oblasti sexuálneho vzdelávania pre dospelých a tínedžerov. Stránka Prirodzene bude neziskovou platformou, ktorá bude prinášať relevantné, veku primerané a odborné poznatky z tohto odvetvia.

Bude sa venovať témam ako anatómia ľudského tela, hormonálne procesy v puberte aj počas starnutia, medziľudské vzťahy, pohlavne prenosné choroby, rôzne zdravotné problémy, ktoré môžu ovplyvniť náš sexuálny život, schopnosť rozhodovať sa, sexuálna orientácia a rodová identita, súhlas a podobne.

Našim zámerom je inkluzívnym prístupom zvyšovať povedomie o týchto témach a znižovať mieru ich stigmatizácie.

Čo na stránke nájdete?

Náš obsah vám sprostredkujeme rôznymi spôsobmi. Informácie pre dospelých ľudí vám prinesieme v podobe článkov a ilustrácií. Pre dospievajúcich sme sa spojili s medzinárodnou neziskovou organizáciou Advocates for Youth a ich webovou stránkou amaze.org. Amaze poskytuje tínedžerom po celom svete odbornú, veku primeranú, utvrdzujúcu a úprimnú sexuálnu výchovu vo forme krátkych, výstižných a atraktívnych videí s milými animáciami. My ich pre vás preložíme a predabujeme do slovenčiny a prispôsobíme ich lokálnemu kontextu.

Ako zabezpečíme odbornosť a relevantnosť obsahu na našej stránke?

Prirodzene Web bude odborne zastrešený Spoločnosťou pre plánované rodičovstvo (SPR). SPR je mimovládna, nezisková organizácia s plnoprávnym s členstvom v Medzinárodnej federácii pre plánované rodičovstvo (International Planned Parenthood Federation – IPPF), s dlhoročnou tradíciou v boji za sexuálne a reprodukčné práva, ako aj v poskytovaní vzdelávacích aktivít a poradenstva v oblasti sexuálnej výchovy. 

Na čo použijeme financie, ktoré od Vás získame?

Na to, aby naša stránka mohla byť prístupná čo najviac ľuďom, musí byť zdarma a mala by byť prispôsobená potrebám jej užívateľov. Potrebujeme preto zabezpečiť tvorbu webu, článkov, dabing videí, či design a grafiku. To všetko však nedokážeme zabezpečiť sami. Financie, ktoré pomocou kampane vyzbierame tak použijeme na pokrytie týchto nákladov. Bez vašej podpory sa nám projekt nepodarí zrealizovať.

Cieľom Prirodzene je sprostredkovávať  komplexné poznatky z oblasti sexuálnej výchovy dospelým a tínedžerom.

Kedy bude stránka dostupná?

Momentálne pre vás pripravujeme obsah, ilustrácie a grafický podklad stránky. Po skončení kampane budeme vďaka vašej pomoci môcť začať s aktívnou prípravou webu. Stránka bude pre vás dostupná na jar budúceho roku, v marci 2021. Aj po jej spustení vám budeme pravidelne prinášať nové články na základe tém, o ktoré budete mať záujem. Dovtedy však našu činnosť môžete sledovať na našom Instagramovom účet @prirodzeneweb.

Kto sme a prečo sme sa rozhodli projekt realizovať?

Volám sa Nikoleta Nagyová, mám 20 rokov a realizácia tohto projektu je súčasťou môjho štúdia na Sokratovom inštitúte. Dlhodobo intenzívne vnímam medzery slovenského školstva v oblasti sexuálnej výchovy. Tieto nedostatky som si uvedomila predovšetkým potom, ako som mala možnosť študovať v zahraničí a získať komplexné vzdelanie v tejto oblasti. Uvedomila som si, že ľudia na Slovensku však nemajú prístupné zdroje, pomocou ktorých by si mohli dobrovoľne doplniť informácie z tohto odvetvia. Po tom, ako som sa o tomto probléme začala rozprávať so svojim okolím, zistila som, že mnoho z nás ho vníma podobne. Pridali som ku mne skvelí ľudia, ktorí považujú za nevyhnutné riešiť tento problém a spolu sme vymysleli Prirodzene. Vytvorili sme tak tím ľudí, ktorí sú pre túto tému zapálení a ochotní venovať jej svoj čas a energiu.

PS: Špeciálne ďakujeme Marekovi Bellayovi za video!

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Prepožičajte svoje meno animovanej postave!
Prepožičajte svoje meno animovanej postave!

Minimálna výška príspevku

10

Spomedzi Vás vyžrebujeme dvoch ľudí, ktorých meno prepožičiame niektorej z postavičiek v našich edukačných videách pre mládež.

Doručenie: marec 2021 (spustenie stránky)

Staňte sa našim partnerom
Staňte sa našim partnerom

Minimálna výška príspevku

20

Vaše meno uvedieme v zozname partnerov a donorov webu Prirodzene.

Doručenie: marec 2021 (spustenie stránky)

Unikátny prístup k obsahu už pred spustením webu
Unikátny prístup k obsahu už pred spustením webu

Minimálna výška príspevku

35

Každý mesiac až do oficiálneho spustenia webu Vám do Vašej e-mailovej schránky pristane jeden z našich edukačných článkov alebo jedno z našich videí. Takto sa k nášmu obsahu dostanete skôr, než ktokoľvek iný.

Doručenie: každý mesiac až do spustenia webu

Získajte našu grafiku!
Získajte našu grafiku!

Minimálna výška príspevku

50

Každému z Vás pošleme 1 z našich 10 grafík v rozmere približne A4 (veľkosť záleží od formátu grafiky). Grafiky Vám najprv pošleme v digitálnej podobe na Vašu e-mailovú adresu. Z nich si vyberiete jednu, ktorú Vám následne pošleme v tlačenej forme.

Doručenie: január 2021

Súkromný online webinár!
Súkromný online webinár!

Minimálna výška príspevku

100

Vyberte si ľubovoľnú tému z oblasti sexuálneho vzdelávania a my Vám o nej pripravíme súkromný webinár.

Doručenie: január až marec 2021

Novinky

Spustili sme Prirodzene Web!

Update #3, 29.04.2021

Dnes sme spustili Prirodzene Web. 

Prirodzene Web je nezisková platforma, ktorá prináša relevantné, veku primerané a odborné poznatky z oblasti sexuálneho vzdelávania pre dospelých a dospievajúcich ľudí.


Ďakujeme Vám za Vašu priazeň a podporu. Bez Vašich finančných príspevkov by sa nám realizácia projektu nepodarila. 

Prirodzene Web je dostupný na doméne: https://www.prirodzeneweb.sk/
AMAZE videá v slovenčine nájdete na tomto YouTube playliste.

Ďakujeme Vám!

Prirodzene Web spúšťame 29. apríla!

Update #2, 21.04.2021

Po dlhom čakaní je to konečne tu! 

Prirodzene Web pre Vás spustíme 29. apríla!


Prirodzene Web bude dostupný na webovej doméne 
www.prirodzeneweb.sk
Ďakujeme Vám za Vašu trpezlivosť, za doterajšiu priazeň, finančné príspevky, zdieľanie, komentovanie, za Vaše správy a spätnú väzbu. Veľmi si Vašu podporu vážime a veríme, že Prirodzene Web sa pre Vás stane relevantnou platformou na vyhľadávanie informácií z oblasti sexuálneho vzdelávania. Tešíme sa na Vašu spätnú väzbu, na Vaše nápady na zlepšenie webu aj na témy článkov, ktoré by ste na Webe chceli vidieť. Dúfame, že spoločne sa nám podarí web zlepšovať tak, aby vyhovoval vašim potrebám.

Posúvame spustenie nášho webu

Update #1, 11.03.2021

Náš pôvodný plán bol spustiť Prirodzene Web tento mesiac, teda v marci 2021. Žiaľ, súčasná pandemická situácia nám tento plán trochu skomplikovala.

Jeden z problémov je dabing videí od Amaze. Náš projekt je dobrovoľníckou činnosťou. Keďže táto práca nie je naším zamestnaním a nedostávame za ňu honorár, naše aktivity nespadajú pod výnimky zo zákazu vychádzania. Z tohto dôvodu už niekoľko mesiacov nedokážeme cestovať medzi okresmi a teda sa ani fyzicky stretnúť v dabingovom štúdiu. Okrem toho, niektorí z členov a členiek nášho tímu sa žiaľ nevyhli ani osobnej skúsenosti s ochorením koronavírusu. Kombinácia týchto komplikácií nás dostala do časového sklzu. Napriek tomu, že do poslednej chvíle sme verili, že web stihneme spustiť načas, nepodarilo sa nám to. 

Chceme sa Vám ospravedlniť za túto situáciu, neradi nedodržiavame sľúbené.
Dobrou správou však je, že termín spustenia webu posúvame len o o pár týždňov! Nový termín spustenia Prirodzene Webu je apríl 2021.

Konkrétny dátum ešte upresníme, pravdepodobne to bude v druhej polovici mesiaca.
Zatiaľ budeme radi, ak nás budete sledovať na našom Instagrame. Pravidelne tam pridávame príspevky, ktoré informujú o mnohých témach z oblasti sexuálneho vzdelávania. Zároveň na našom profile prebiehajú ankety, v ktorých môžete hlasovať za témy článkov, ktoré by sme na našom vznikajúcom webe chceli vidieť.

Ďakujeme Vám za Vašu priazeň a ešte raz sa ospravedlňujeme za túto situáciu.

Tím Prirodzene

Podporovatelia

👤 Pavel Ďurás

💬 Všetko pre tvoju spokojnosť

5 €

👤 Matchima Chutijirawong

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Prepožičajte svoje meno animovanej postave!

10 €

👤 Simona Posch

💬 Veľa šťastia pri tomto skvelom a dôležitom projekte!

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Vela stastia :)

5 €

👤 Adriána Krahulcová

5 €

👤 Richard Fekete

🎁 Staňte sa našim partnerom

20 €

👤 Peter Gašparík

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Prepožičajte svoje meno animovanej postave!

10 €

👤 Monika Lezová

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

975 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

👤 Žofia Dobrocká

💬 Keď môžem pomôžem ❤

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Držím palce <3

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Super projekt, drzim palce!

12 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Získajte našu grafiku!

💬 Ahoj Nikolka, robíš dobre to čo robíš, som rad že pomáhaš druhým a to to niečo malé si odložte na váš projekt. Peace.

52 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Staňte sa našim partnerom

20 €

👤 Hanna Muchova

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Ste super!

5 €

👤 Matúš Kalman

💬 Držím palce pri rozbiehaní projektu! Verím že sa vám to podarí a viem že tento projekt bude prínosom nie len pre Slovensko. Je to téma, ktorá by mala byť viac na popredí a na očiach, a nie v pozadí potláčaná a umlčaná. Nech sa darí :) krásne sviatky želám.

5 €

👤 Dušan Sládečka

🎁 Staňte sa našim partnerom

20 €

👤 Zolko H

💬 Dúfam že vedel som pomáhať... Ripiťom!

10 €

👤 Dominik Bajcár

5 €

👤 Dario Lamaj

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Získajte našu grafiku!

52 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Daniela Figurová

20 €

👤 Miroslav Svítok

5 €

👤 Adam Sedlačko

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Prepožičajte svoje meno animovanej postave!

10 €

   1 2 3

Autori

Miesto realizácie projektu

Celé Slovensko

Nikoleta Nagyová

Nikoleta Nagyová

Nikoleta má 20 rokov a študuje prekladateľstvo-tlmočníctvo na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Okrem toho je študentkou Sokratovho inštitútu, cez ktorý realizuje tento projekt. Venuje sa umeniu, predovšetkým divadlu, je členkou/herečkou Bieleho divadla. Na strednú školu chodila na United World College Maastricht (Holandsko), kde mala možnosť získať skúsenosti s dobrovoľníckymi projektmi. Pochádza zo Sikenice na juhozápade Slovenska zo zmiešanej slovensko-maďarskej rodiny. Okrem Sikenice žila v Budapešti, v Maastrichte a momentálne je v Bratislave. Posledné dva roky sa aktívne venuje seba-vzdelávaniu v oblasti sexuálneho vzdelávania.

Ema Ceglédyová

Ema Ceglédyová

Ema má 17 rokov, pochádza z Rimavskej Soboty a študuje na Súkromnej škole umeleckého priemyslu filmovej v Košiciach. Venuje sa ilustrácií a počítačovej grafike. Ema je veľmi talentovaná a ochotná pomôcť s čímkoľvek. Pre Prirodzene vytvára milé ilustrácie, ktoré budete mať možnosť vidieť v našich vzdelávacích článkoch.

Pavel Ďurás

Pavel Ďurás

Pavel má 20 rokov, pochádza z Rimavskej Soboty a momentálne študuje dejiny a teóriu umenia na Trnavskej univerzite v Trnave. Venuje sa divadlu, občasnej práci v televízií a štúdiu výtvarného umenia a módy. Pavel pracuje na viacerých častiach projektu, ale jeho prvotným poslaním je prepožičať svoj hlas edukačným videám od Amaze.

Viktória Vadovičová

Viktória Vadovičová

Viktória má 19 rokov a je z Bratislavy. Je v maturitnom ročníku, takže ju čakajú veľké rozhodnutia ohľadom svojej budúcnosti. Tvrdí, že je zvedavá, kam ju život zavedie. Vo svojom voľnom čase sa venuje divadlu, učí sa taliansky jazyk a chodí von so svojim psíkom. Má rada hudbu a tanec, tancovala vo folklórnom súbore a hrá na klavíri. Pre Viki je život o objavovaní seba samého, okolia a sveta. V Prirodzene bude objavovať svet dabingu.

Sofia Vargas Aguayo

Sofia Vargas Aguayo

Sofi sa narodila vo Wallmapu, na území Čilskej republiky (Južná Amerika). Zmaturovala v Holandsku na UWC Maastricht v roku 2019. Momentálne študuje Umenie a vedy na Univerzite Quest Canada (Kanada), pričom sa špecializuje na Vzdelanie a medziodborové oblasti. Jej vášňou je vzdelanie a rozmanitosť tohto sveta. Vo voľnom čase pracuje pre rôzne mimovládne organizácie ako koordinátorka rasovej spravodlivosti a vzdelávacieho obsahu. Rada fotí, sleduje videá a venuje sa horolezectvu. Hovorí po anglicky a po španielsky. (Sofi považuje za dôležité aktívne si uvedomovať, že žije a študuje na pôvodnom území národa Sḵwxwú7mesh, ktoré mu bolo neprávom a násilne odobrané. ) Pre Prirodzene vytvorila logo; grafiky, ktoré môžu naši podporovatelia získať vo forme printov; a animácie, ktoré budete mať možnosť vidieť na našom instagrame počas nasledujúceho mesiaca. Jej umeleckú tvorbu môžete sledovať aj na jej vlastnom instagramovom profile @sfvrgsart.

Vyúčtovanie

Prirodzene Web sa nám podarilo spustiť vďaka financiám, ktoré sme vyzbierali počas našej StartLab kampane. Realizácia projektu trvala 4 mesiace od skončenia kampane. Počas tejto doby sme pracovali na príprave článkov, na korektúre, preklade videí, dabingu, úprave videí, programovaní webu, príprave grafiky a ilustrácií. Prirodzene Web sme spustili 29.apríla 2021. V budúcnosti naň budeme postupne pridávať ďalšie články a videá.

programovanie a spravovanie webu
662
grafika a logo
670
ilustrácie
400
úprava videí, titulky (AMAZE)
212
dabing a zvuk videí (AMAZE)
325
reklamy na sociálnych sieťach
37
StartLab poplatky
212
kolok (občianske združenie)
66
pečiatka
16
odoslanie odmien
1
Náklady spolu
2 601

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Prepožičajte svoje meno animovanej postave!
Prepožičajte svoje meno animovanej postave!

Minimálna výška príspevku

10

Spomedzi Vás vyžrebujeme dvoch ľudí, ktorých meno prepožičiame niektorej z postavičiek v našich edukačných videách pre mládež.

Doručenie: marec 2021 (spustenie stránky)

Staňte sa našim partnerom
Staňte sa našim partnerom

Minimálna výška príspevku

20

Vaše meno uvedieme v zozname partnerov a donorov webu Prirodzene.

Doručenie: marec 2021 (spustenie stránky)

Unikátny prístup k obsahu už pred spustením webu
Unikátny prístup k obsahu už pred spustením webu

Minimálna výška príspevku

35

Každý mesiac až do oficiálneho spustenia webu Vám do Vašej e-mailovej schránky pristane jeden z našich edukačných článkov alebo jedno z našich videí. Takto sa k nášmu obsahu dostanete skôr, než ktokoľvek iný.

Doručenie: každý mesiac až do spustenia webu

Získajte našu grafiku!
Získajte našu grafiku!

Minimálna výška príspevku

50

Každému z Vás pošleme 1 z našich 10 grafík v rozmere približne A4 (veľkosť záleží od formátu grafiky). Grafiky Vám najprv pošleme v digitálnej podobe na Vašu e-mailovú adresu. Z nich si vyberiete jednu, ktorú Vám následne pošleme v tlačenej forme.

Doručenie: január 2021

Súkromný online webinár!
Súkromný online webinár!

Minimálna výška príspevku

100

Vyberte si ľubovoľnú tému z oblasti sexuálneho vzdelávania a my Vám o nej pripravíme súkromný webinár.

Doručenie: január až marec 2021