Hlbina - kartová hra pre sebareflexiu a hlbšie rozhovory

Hlbina - kartová hra pre sebareflexiu a hlbšie rozhovory

Hlbina je kartová hra, ktorá nám pomáha spomaliť, zamyslieť sa a reflektovať. Tiež máte niekedy pocit, že svoj život nežijete v plnej hĺbke ale iba ho povrchne prežívate? Na 120 kartách nájdete otázky, podotázky a aktivity, ktoré podnecujú nielen k hlbším rozhovorom a zamysleniam, ale aj k vytváraniu hodnotných návykov.

Zdravie
Hlbina - kartová hra pre sebareflexiu a hlbšie rozhovory
Získaná suma
492%

10 331 €

z cieľovej sumy
2 100 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Kampaň bola úspešná. Ďakujeme. Startlab nám pomohol založiť projekt Hlbina.

Dnes po viac ako dvoch rokoch od kampane na Startlab máme už tri verzie diskusnej kartovej hry:

- originálnu Hlbinu,

- Hlbinu starých rodičov pre medzigeneračné rozhovory,

- Hlbinu ženskej duše,

- a taktiež našú prvú knihu - Blahobytie. Sprievodca pre tvoj wellbeing. 

Všetky produkty ako aj novinky nájdete na našom webe:

www.hlbina.sk

www.hlbina.sk


Tiež sa vám zdá, že niekedy život nežijeme v jeho plnej hĺbke, iba ho povrchne prežívame a zabúdame na to, čo je dôležité? 

Žiť život „plnšie", viesť hĺbavé rozhovory, viac sa zamýšľať nad tým, čo robíme, prečo to robíme a kam smerujeme. Toto je naša výzva do nového roka a teraz k tomu pozývame aj vás.

Naplánujme si do roku 2021 viac sebareflexie, ktorá nás posúva ďalej (alebo naspäť k tomu, čo je dôležité). Plánujme v novom roku prehľadnejšie, so zameraním nielen na úlohy, ktoré sú urgentné, ale aj na tie, ktoré sú prioritou a po ich zvládnutí môžeme povedať, že napriek tomu, že sme nič iné nestihli, dnešný deň stál za to. 

S týmto zameraním spúšťame aj kampaň a veríme, že vám do nového roka naše odmeny pomôžu rozvíjať sebareflexiu, mať hlbšie rozhovory a lepšie nakladať s vlastným časom a prioritami.

Predstavenie Hlbiny - kartovej hry pre sebareflexiu a hlbšie rozhovory 

“Kedy si najviac cítil, že si bol?”

Práve túto otázku položila na jednom silvestrovskom večierku všetkým účastníkom moja priateľka Žaneta a celá miestnosť razom stíchla. Mlčanie predznamenávalo hlboký vnútorný brainstorm. Spočiatku ostýchavé zdieľanie sa každou jednou odpoveďou menilo na čoraz silnejšie svedectvo. Svedectvo o tom, že podobné otázky majú v sebe veľkú silu, ktorá nás priťahuje späť k podstate.
Od toho silvestra ubehla nejaká doba, ale rezonovanie otázky pretrváva a mnohí naši známi si na to vďačne spomínajú. Povedali sme si, že stojí za to klásť ľuďom podobné otázky, a to nielen v závere roka, ale pokojne aj každý mesiac.

A tak vznikla kartová hra Hlbina.

Hlbina je kartová hra, ktorá nám pomáha spomaliť, zamyslieť sa a ísť do podstaty.

Osudový silvestrovský večer bol inšpiráciou pre vytvorenie kartovej hry a stal sa podnetom pre zhromažďovanie podobných hĺbavých otázok, ktoré sa nám počas mnohých rozhovorov vynorili a rozprúdili silné a inšpiratívne diskusie.

Hlbinu sme vytvorili ako súbor otázok pre pár, skupinu alebo aj jednotlivca, aby sme mu pomohli upriamiť pozornosť na témy, na ktoré často zabúdame, nemáme na ne čas alebo sa im vyslovene vyhýbame.

Čo môžete od Hlbiny očakávať?

120 kariet pozostáva z troch druhov - otázky, podotázky a akčné karty. Akčné karty sme vytvorili s cieľom podnietiť hráčov k vytváraniu prospešných návykov alebo ku aktivite, ktorá môže byť v niektorých prípadoch mimo komfortnú zónu, ale práve výpravy za jej hranice nám pomáhajú žiť život naplno.

V 120 otázkach sú zapracované témy týkajúce sa:

  • Reflexie minulosti, toho čo robíme, prečo to robíme a kam chceme smerovať
  • Budovania a udržovania vzťahov
  • Otázok zameraných na tému štastia, ktoré vychádzajú aj z pozitívnej psychológie
  • Nášho ďalšieho smerovania a plánovania
  • Budovania návykov, ktoré nám môžu pomôcť v pracovnej, osobnej či zdravotnej rovine


Pravidlá Hlbiny

Hlbina je vhodná pre menšiu skupinu do 10 ľudí, pre rodinu, pre pár prípadne aj do firmy pre podnetnejšie rozhovory a prehĺbenie vzťahu. Karty môžu používať ale aj jednotlivci a vytiahnuť si napríklad každý deň jednu. Nad vytiahnutou otázkou sa môžeme počas dňa zamýšľať, prípadne ju mať vyloženú na dubovom drevenom stojane vedľa kartičky s to-do listom na daný deň, čo je tiež jedna z odmien tejto kampane.

Pre Hlbinu sme vymysleli dva typy pravidiel.

1. Skupinová hra - Náhodné otázky


Začínajúci hráč si potiahne kartu a položí otázku (z karty) osobe sediacej po jeho ľavici. V prípade, že ide o kartu s otázkou a menšou, doplňujúcou otázkou, opýta sa spoluhráča najprv hlavnú otázku a až po jej zodpovedaní sa spýta doplňujúcu otázku, prípadne akúkoľvek inú, ktorá vám pri tom napadla.

2. Skupinová hra - Cielené otázky


Každý hráč si na začiatok potiahne toľko kariet, koľko je hráčov, plus tri navyše. Každému hráčovi (vrátane seba) pridelí jednu zo svojich kariet a zvyšné tri odloží naspäť do kopy. Po tom, ako si hráči navzájom vymenia karty, bude mať každý hráč v ruke svoju kartu a po jednej karte od každého spoluhráča.
Pri každej hre sa môže určiť jedna osoba, ktorá bude zapisovať úlohy vyplývajúce z akčných kariet, ktoré ostatní dostali a majú ich splniť. Akčných kariet je až tretina zo všetkých 120 kariet. Ak nie je napísané inak, musí byť akčná karta splnená do týždňa. Táto určená osoba o týždeň po hre každému napíše a zistí, či splnil aktivitu, ktorú dostal. Touto osobou získajú ostatní hráči partnera, voči ktorému cítia istú zodpovednosť, aby aktivitu splnili.

Hlbina je taká dobrá,
akú si ju sami urobíte.

Základom Hlbiny je otvoriť sa, ísť do hĺbky, počúvať so záujmom a splniť jednotlivé akčné karty. Niektoré akčné karty a otázky nás môžu dostať mimo komfortnú zónu, ale práve výpravy za jej hranice nám pomáhajú prežívať život naplno.

Dubový drevený stojan na vaše úlohy, nápady a priority. Analogový to-do list pre usporiadanejší rok 2021.

Súčasťou odmien je aj drevený stojan z dubového dreva, vyrobený na Slovensku s balíkom tvrdých čistých kariet na zapisovanie pripomienok, plánov a to-do listu. Je dizajnovým doplnkom k produktívnemu roku 2021.

Nie sme fanúšikmi digitálnych poznámok alebo pripomienok. Potrebujeme mať naše „to-do” a plány na očiach. Zároveň sa neradi strácame v neporiadku zápiskov po papieroch alebo malých sticky notes všade na pracovnom stole. 

Usporiadaný a prehľadný pracovný stôl je lepším predpokladom k tomu, aby sme dosiahli plné sústredenie a pracovný flow -- stav, keď sa naplno zameriame na to, čo robíme a nevnímame ani plynutie času. 

Dubový stojan na čisté karty je koncipovaný tak, aby sa na neho zmestili dve veľké karty, ktorými rozlíšime úlohy (urgencia) a priority dňa (dôležitosť/dopad). 

  • Jedna karta na zapisovanie úloh, pripomienok a to-do listu
  • Druhá na zapísanie priority dňa (Focus dňa) - aktivity s najvyšším dopadom v daný deň

Mimochodom, na dubový stojan si môžete postaviť aj kartu - otázku z Hlbiny, ktorá je veľkostne uspôsobená tak, aby tam presne sedela. Budete tak mať celý čas otázku z Hlbiny na očiach a príležitosť hĺbať nad ňou počas dňa.

Ku drevenému stojanu na zapisovanie priorít a úloh na deň pribaľujeme aj 200 kusov čistých tvrdých kartičiek na zapisovanie, ktoré si môžete odložiť do výseku v dubovom stojane. Kartičky vám vydržia podľa miery zapisovania pol roka až rok a nové si môžete vystrihnúť sami alebo zakúpiť v budúcnosti na e-shope betterflow.sk.

Ako využijeme vašu podporu?

Vaša finančná podpora nám zabezpečí tlač kartovej hry Hlbina, výrobu drevených stojanov z dubového dreva a ich naolejovanie u slovenského drevára.

Realizácia tlače je plánovaná pred Vianocami. Pre všetkých podporovateľov, ktorí si nás podporili pred 15.12  budeme zasielať kartovú hru Hlbina a drevené to-do listy od 18.12. Pokiaľ nebudú mať zásielkové spoločnosti plnú kapacitu, odmeny zakúpené pred dátumom 15.12 obdržíte na Vianoce, najneskôr však do konca roka.
Z dôvodu veľkej podpory sme s tlačiarňou dohodli dotlač Hlbiny. Pre podporovateľov, ktorí si Hlbinu zakúpia od 16.12 zašleme Hlbinu na konci roka 2020 s príchodom začiatkom januára.

Vopred vám ďakujeme za podporu!

Vpred do hlbšieho a zorganizovanejšieho roka 2021, priatelia!

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Kartová hra Hlbina
Kartová hra Hlbina

Minimálna výška príspevku

19

Hra so 120 otázkami a akčnými kartami pre hlbšie rozhovory a sebareflexiu.

Doručenie: začiatkom januára 2021

Dubový drevený stojan s 200 čistými kartičkami (to-do list)
Dubový drevený stojan s 200 čistými kartičkami (to-do list)

Minimálna výška príspevku

25

Dubový drevený stojan s 200 tvrdými čistými kartičkami na zapisovanie úloh a priorít pre úspešnejší deň. Dizajnový doplnok a analogový to-do list pre kvalitnejší home-office.

Doručenie: Do konca roka 2020

Dve kartové hry Hlbina
Dve kartové hry Hlbina

Minimálna výška príspevku

36

Balenie dvoch hier Hlbina za výhodnejšiu cenu. Obdarujte Hlbinou niekoho blízkeho. Hlbina je kartová hra so 120 otázkami a akčnými kartami pre hlbšie rozhovory, zamyslenie a sebareflexiu.

Doručenie: začiatkom januára 2021

Drevený stojan, kartová hra Hlbina a to-do kartičky
Drevený stojan, kartová hra Hlbina a to-do kartičky

Minimálna výška príspevku

43

Kartová hra Hlbina spolu s dubovým stojanom na karty a 200 čistými tvrdými kartami na zapisovanie úloh a priorít pre usporiadanejší rok 2021.

Doručenie: začiatkom januára 2021

Early Bird - Hlbina
Early Bird - Hlbina

Minimálna výška príspevku

17

Zvýhodnená cena pre prvých a najrýchlejších podporovateľov. Kartová hra Hlbina so 120 otázkami a aktivitami pre hlbšie rozhovory, zamyslenie a sebareflexiu.

Doručenie: Na konci roka 2020

Novinky

Príjemné a hlboké vianočné sviatky

Update #1, 24.12.2020

Milý priatelia a podporovatelia Hlbiny. 

Úprimne sa vám chceme poďakovať za vašu podporu, vďaka ktorej mohla Hlbina vzniknúť. Vedeli sme, že túto kartovú hru má zmysel vytvoriť a vianočné obdobie a nový rok je najvhodnejším časom na reflexiu, zamýšlanie, plánovanie, ako aj pre prehlbovanie vzťahov s vašimi blízkymi. Nečakali sme ale, že Hlbina tak zarezonuje, a že budeme musieť ešte počas kampane riešiť aj dotlač. 

Od víkendu po včerajšok sme vám okrem vianočných pozdravov zasielali aj vaše odmeny, či už Hlbinu alebo dubový stojan s to-do kartičkami pre lepšie plánovanie do nového roku. Niektorým z vás už odmeny stihli prísť ešte pred Vianocami, pre iných žial dorazí až po nich ale všetkým do konca roka. 

Pevne veríme, že Hlbina vám bude dobrou pomôckou pre spomalenie, zamýšľanie a pre prehĺbenie vzťahu so sebou i s druhými počas tohto kľudného vianočného a novoročného obdobia. 

Prajeme vám príjemné a spomalené strávenie nasledujúcich dní a prežitie týchto vzácnych chvíľ vedome, pokojne a radostne. 

PS. 

Veľmi radi by sme sa vami ostali v kontakte a dozvedeli sa vaše dojmy po vyskúšaní Hlbiny. Našou ambíciou je totiž Hlbinu neustále zlepšovať a dopĺňať. Budeme veľmi radi ak budeme môcť byť v kontakte cez náš Facebook alebo Instagram.

Andrej, Žaneta a Adam

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Lucia Lebedová

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Karin Kubíková

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kartová hra Hlbina

23 €

👤 Tomas Novotny

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Daniela Gaborova

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Zuzana Pažítková

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Žaneta Srnánková

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Peter Gallo

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dve kartové hry Hlbina

39 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dve kartové hry Hlbina

39 €

👤 Simona Káčerová

🎁 Drevený stojan, kartová hra Hlbina a to-do kartičky

46 €

👤 Nina Hurtišová

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Dávid Šerfozo

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Tereza Boldizsárová

🎁 Kartová hra Hlbina

💬 Super nápad, videla som podobnú hru na instagrame (v angličtine). Neviem, či ste sa inšpirovali, ale teším sa na tie rozhovory!

22 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Filip Kubej

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Matej Žák

🎁 Kartová hra Hlbina

💬 Skvela myslienka, ktora ma hned zaujala hlavne z toho dovodu, ze som sa casto sam nachytal v stereotypnych rozhovoroch bez hlbsieho rozmyslania. Tesim sa na karty a snad aj osobnostno socializacny rozvoj :)

22 €

👤 Peter Skurka

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Miroslava Olle

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kartová hra Hlbina

22 €

   1 2 3 4 ... 14

Autori

Miesto realizácie projektu

Bratislavský kraj

Werkstatt Lab s.r.o.

Werkstatt Lab s.r.o.

Werkstatt Lab s.r.o. je spoločnosť pod ktorú spadá projekt kartovej hry Hlbina a projekt Betterflow. V Betterflow pomáhame ľuďom dosahovať flow, či už konverzačný flow v prípade hry Hlbina alebo pracovný flow za pomoci našich iných výrobkov pre zvýšenie produktivity. Mimo odmeny, ktoré ponúkame v tejto kampani sa s Betterflow zameriavame aj na prácu po stojačky pre vyššiu produktivitu. O Betterflow a našom blogu sa môžete dozvedieť viac na našom webe betterflow.sk

Andrej  Petrus

Andrej Petrus

Andrej je hlavným motorom projektu Betterflow a kartovej hry Hlbina. V uponáhlanom živote sa primárne venuje startupom a práve pre vybalansovanie pracovného zhonu a pre spomalenie a reflexiu v živote vytvoril kartovú hru Hlbina.

Adam  Jakubička

Adam Jakubička

Adam je doktorandom na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK a zároveň skautským vedúcim. Pri mnohoročných skúsenostiach s vytvaraním pedagogických a skupinových hier pre skautov, ale aj študentov na gymnáziu kde pôsobil, sa rozhodol spoluvytvoriť hru Hlbina, ktorá má ambíciu pomôcť človeku k hlbšej sebareflexií a hlbším rozhovorom a vzťahom. Zároveň hra obsahuje aj aktivity, ktoré človeka nabádajú k vytváraniu nápomocných návykov. Adam sa stará hlavne o vizuálnu stránku Hlbiny.

Žaneta Morovská

Žaneta Morovská

Hĺbavá duša, ktorá je zvedavá a rada sa pýta nevšedné otázky, čo bolo aj inšpiráciou pre kartovú hru Hlbina.

Vyúčtovanie

Projekt sme vďaka podporovateľom cez Startlab dokázali v plnej výške zrealizovať, rozoslať všetky odmeny a pokračovať v našej aktivite a projektoch Hlbiny aj naďalej. Ďakujeme všetkým za podporu, aj vďaka vám môžeme pokračovať v našej misií - pomáhať prehlbovať rozhovory a navzájom sa lepšie spoznávať.

Výseková forma
288
Tlač a výroba Hlbín a kompletizácia
4 499
Výroba drevených stojanov
721
Výroba čistých kariet na drevené stojany
220
Poštovné známky
230
Baliacie materiály
724
Balík na adresu
1 221
Tlač grafických materiálov
124
Startlab poplatok
715
Poplatky banke za platby kartou
113
Grafické spracovanie
1 000
Pohonné hmoty
130
Facebook reklama
96
Marketingová konzultácia
250
Náklady spolu
10 331

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Kartová hra Hlbina
Kartová hra Hlbina

Minimálna výška príspevku

19

Hra so 120 otázkami a akčnými kartami pre hlbšie rozhovory a sebareflexiu.

Doručenie: začiatkom januára 2021

Dubový drevený stojan s 200 čistými kartičkami (to-do list)
Dubový drevený stojan s 200 čistými kartičkami (to-do list)

Minimálna výška príspevku

25

Dubový drevený stojan s 200 tvrdými čistými kartičkami na zapisovanie úloh a priorít pre úspešnejší deň. Dizajnový doplnok a analogový to-do list pre kvalitnejší home-office.

Doručenie: Do konca roka 2020

Dve kartové hry Hlbina
Dve kartové hry Hlbina

Minimálna výška príspevku

36

Balenie dvoch hier Hlbina za výhodnejšiu cenu. Obdarujte Hlbinou niekoho blízkeho. Hlbina je kartová hra so 120 otázkami a akčnými kartami pre hlbšie rozhovory, zamyslenie a sebareflexiu.

Doručenie: začiatkom januára 2021

Drevený stojan, kartová hra Hlbina a to-do kartičky
Drevený stojan, kartová hra Hlbina a to-do kartičky

Minimálna výška príspevku

43

Kartová hra Hlbina spolu s dubovým stojanom na karty a 200 čistými tvrdými kartami na zapisovanie úloh a priorít pre usporiadanejší rok 2021.

Doručenie: začiatkom januára 2021

Early Bird - Hlbina
Early Bird - Hlbina

Minimálna výška príspevku

17

Zvýhodnená cena pre prvých a najrýchlejších podporovateľov. Kartová hra Hlbina so 120 otázkami a aktivitami pre hlbšie rozhovory, zamyslenie a sebareflexiu.

Doručenie: Na konci roka 2020