Staň sa súčasťou príbehu: Zachráňme ihrisko, ktoré spája

Staň sa súčasťou príbehu: Zachráňme ihrisko, ktoré spája

Bolo raz jedno staré ihrisko, ktoré sa stalo centrom stretávania množstva ľudí a skupín. Mladé športové talenty, zážitkové programy, skúsení futbalisti či deti počas táborov- títo všetci tvoria neoddeliteľnú súčasť histórie tohto ihriska, ktoré ale už dosluhuje. A potom tu je skupina mladých nadšencov, ktorá sa rozhodla ihrisko zachrániť. Podpor aj Ty tento projekt a staň sa súčasťou príbehu.

Lokálny rozvoj
Šport
Staň sa súčasťou príbehu: Zachráňme ihrisko, ktoré spája
Získaná suma
156%

23 362 €

z cieľovej sumy
15 000 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Každý máme miesto, na ktoré sa radi vraciame a ktoré nám ukradlo srdce

My takéto miesto máme. Už 15 rokov.  No toto miesto postupne chátra. Už viac rokov sa na to pozeráme a rozmýšľame, ako by sme ho mohli zachrániť.  Viacerí z nás tu prežili svoje detstvo, pubertu, mladosť a sú medzi nami aj takí, ktorí sem chodia aj v úctyhodnom veku. Chlapci, dievčatá, otcovia so synmi, celé rodiny, dedkovia a babičky so svojimi vnúčikmi... Niekto chodí hrať futbal, niekto trénovať, iní využívajú jeho priestor na hranie so svojou rodinou, ďalší tu zažili dni plné zábavy a sebareflexie na zážitkových programoch, niekto tu pretancoval celé leto na tábore. A stále sa sem rád vracia.

Myslíte si, že jedno ihrisko, jedno miesto, toto dokáže? Dokáže, ale len vtedy, ak neostane len miestom. Naše ihrisko sa stalo súčasťou našich životov, spojilo nás! Chlapi tu našli nové partie, dievčatá tu prvýkrát uvideli svojich budúcich manželov, otcovia o ňom rozprávajú svojim synom, ako tu vyhrávali zápasy.

A preto sme sa rozhodli. Nechceme, aby tento príbeh skončil. Ideme do toho! Pokúsime sa ho zachrániť. Dáme to? Sami isto nie, ale budeme radi, ak s vašou pomocou áno. A tak veríme, že tento príbeh bude pokračovať obohatený o nových ľudí. 

Čo vlastne ideme robiť?

Výhodou je, že ihrisko už existuje, len ho treba zachrániť

Na našom projekte pracuje približne 17 mladých, ktorí sú súčasťou užšieho tímu a potom desiatky ďalších, ktorí nám pomáhajú. Všetci to robia bez nároku na odmenu, popri škole a zamestnaní, jednoducho vo voľnom čase. Prvotná fáza projektu prebiehala niekoľko týždňov pred spustením. Chystala sa grafika, videá, premýšľalo sa. Urobil sa mediálny plán. 4. apríla sme projekt spustili. Na 45 dní. Naším cieľom je vyzbierať minimálne 15 000€. 

Možno sa pýtate, aký prínos bude mať, ak sa to podarí. Pre nás veľký. Týždenne cez školský rok prejde ihriskom okolo 150 ľudí. Cez prázdniny aj 5x viac.

  • Prebiehajú tu futbalové tréningy nových športových nádejí, ktorí si veľakrát nemôžu dovoliť drahé tréningy v oficiálnych kluboch. Tréneri trénujú zadarmo, od detí nič nepýtajú.
  • Stretávajú sa tu rôzne skupiny chlapcov a dievčat, ktoré pod vedením animátorom trávia svoj čas zmysluplne.
  • Chodia sem otcovia po práci na pravidelný futbal otcov.
  • Doobeda je ihrisko využívané na zážitkové programy pre deti ZŠ a SŠ.
  • Každý rok je ihrisko dejiskom celoslovenskej futbalovej súťaže KAMA a viackrát ihrisko hostilo aj iné celoslovenské podujatia.
Toto všetko bude môcť pokračovať, ak ihrisko zachránime. V tom vidíme jeho prínos. Nie kvôli počtu detí na ihrisku, či počtu aktivít, ktoré sa tam konajú.
Ale kvôli tomu, čo je za tým. Služba animátorov a trénerov, obetavosť, radosť, tvrdá práca- na tomto mieste ľudia rastú na tele aj na duchu.

Ako použijeme vašu podporu?

Výhodou je, že ihrisko už bolo pred pätnástimi rokmi spravené. Nemusíme začínať od nuly. Druhou výhodou je, že väčšinu manuálnych prác chceme robiť svojpomocne. Ale aj tak je toho naozaj veľa, čo je potrebné spraviť:

  • v prvom rade budeme musieť odstrániť starý zničený umelý trávnik, vykopať poničenú drenáž a vyvoziť piesok- cca 1 000€
  • ďalej umiestnime novú drenáž, zaizolujeme, položíme geotextíliu, skontrolujeme a opravíme staré odvodnenie- cca 1 000€
  • podklad následne zarovnáme- cca 1 000€
  • ako posledné kúpime a uložíme nový umelý trávnik s pieskom a guličkami- cca 18 000€
  • odmeny v kampani- cca 1 000€

A tak veríme, že tento príbeh bude pokračovať obohatený o nových ľudí. 

Ale však to je viac ako 15 000€! Presne tak. Veríme, že sa nám podarí vyzbierať plnú sumu 22 000€, ale radšej začíname na nižšom čísle. Ak sumu 15 000 nazbierame skôr ako za 45 dní, tak budeme pokračovať, aby sme získali plnú sumu 22 000€. Každé euro nad touto sumou použijeme na opravu bránok, sietí, revitalizáciu okolia ihriska a nákup športových pomôcok pre potreby ihriska.

Kedy a kde bude projekt realizovaný?

Ak vyzbierame sumu 15 000€, tak budeme musieť zohnať ešte zvyšných 7 000€ z iných zdrojov a až potom projekt zrealizujeme. Veríme, že to bude najneskôr na jeseň 2021. Ak sa nám podarí získať plnú sumu, tak projekt uskutočníme cez leto 2021.
Projekt bude realizovaný v Banskej Bystrici na najväčšom sídlisku Sásová v priestoroch mládežníckeho centra.

Za vašu podporu vopred ďakujeme!

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Píšťalka na všetky zápasy
Píšťalka na všetky zápasy

Minimálna výška príspevku

15

Na každý dobrý zápas patrí aj dobrá píšťalka. Samozrejme, že píšťalky sú v rôznych odtieňoch a nesmie na nich chýbať naše logo. Poštovné je v cene.

Doručenie: do konca septembra 2021

Športová fľaša pre každý prípad
Športová fľaša pre každý prípad

Minimálna výška príspevku

30

Ako by to bolo hrať futbal, poprípade iný šport, a nemať sa z čoho napiť. Táto fľaša v rôznych farbách a s naším logom môže potešiť aj vás. Poštovné je v cene.

Doručenie: do konca septembra 2021

Bufka, nech je hlava v teple
Bufka, nech je hlava v teple

Minimálna výška príspevku

50

Každý športovec uvíta po kvalitnej námahe niečo, čo mu zaručí, že jeho hlava ostane v teple. Bufka v rôznych farbách a s naším logom to všetko zabezpečí. Poštovné je v cene.

Doručenie: do konca septembra 2021

Futbalový zápas proti/s organizátormi kampane
Futbalový zápas proti/s organizátormi kampane

Minimálna výška príspevku

100

Každý týždeň býva na ihrisku futbal pre rôzne vekové kategórie. Tím ľudí, ktorý spravuje túto kampaň sa tohto futbalu tiež účastní. Darca bude pozvaný medzi nás a môže s nami hrávať futbal, poprípade ak má firmu, tak môže zobrať svojich zamestnancov a dohodneme sa na zápase proti nám. Všetkým darcom, ktorý prejavia záujem sa ozveme a postupne zápasy odohráme.

Doručenie: Do konca roka 2021

Koučovací rozhovor, aby si vedel ako ďalej
Koučovací rozhovor, aby si vedel ako ďalej

Minimálna výška príspevku

300

Nevieš, čo so životom? Stojíš pred veľkými a ťažkými rozhodnutiami. Tápaš? Možno ti rozhovor s koučom pomôže vyriešiť otázky, ktoré máš v sebe. Rozhovor môže prebehnúť osobne, alebo sa dá uskutočniť v online podobe. Náš kouč sa na teba teší. Počet koučovacích rozhovorov si dohodnete.

Doručenie: do konca roka 2021

Priestory pre teambuilding firmy alebo partie v našom stredisku
Priestory pre teambuilding firmy alebo partie v našom stredisku

Minimálna výška príspevku

500

V našich priestoroch už pravidelne robíme zážitkové programy pre deti ale aj pre dospelých. Firma, ktorá sa rozhodne nás podporiť touto sumou dostane na pol deň/deň k dispozícii náš areál, aby si mohla spraviť firemné posedenie, teambuilding a podobne. Máme k dispozícii ihriská, altánok na grilovanie, workout, chodúle, stolný tenis, kalčetá, kinbal, luky, vzduchovku, klokanie nohy, všetky možné športové náradia a kopec iného. Takýto čas pri utužovaní väzieb určite pomôže k zefektívneniu práce vo vašej firme alebo utuží vašu partiu. Po skončení kampane sa budeme darcom postupne ozývať.

Doručenie: do konca roka 2021

Novinky

MÁME NOVÉ IHRISKO!

Update #7, 25.06.2021

Príbeh bude pokračovať, pretože nové ihrisko sa vďaka vašej štedrosti stalo skutočnosťou. Včera firma ukončila posledné práce a nový povrch je hotový. V stredu 30.6.2021 o 18:30 budeme u nás v Salezku slúžiť sv. omšu za všetkých darcov a brigádnikov. Po nej bude slávnostné otvorenie a požehnanie ihriska. Všetci ste srdečne pozvaní.

Spustili sme obnovu ihriska!

Update #6, 06.06.2021

Po troch týždňoch od ukončenia kampane sme včera v sobotu 5.6.2021 začali s odstraňovaním starého povrchu. Veríme, že do dvoch týždňoch budeme mať obnovené ihrisko s novým povrchom.
Toto všetko by nebolo možné bez vašej pomoci. Ďakujeme!
Všetko o kampani- kto nás podporil, koľko sme vyzbierali a iné zaujímavosti nájdete na tomto linku: https://sbb.sk/2021/06/31837/

SPOJME SILY EŠTE V POSLEDNÝ DEŇ! CHÝBA NÁM EŠTE 2300€!

Update #5, 18.05.2021

Dostali sme sa do cieľovej rovinky. Alebo v našom prípade možno do cieľového kopca, pretože ešte nemáme úplne vyhraté. Je tu posledný deň, kedy môžeme získať peniaze na StartLabe. Podarí sa nám to? To závisí aj od vás.
Momentálne máme 21720€. Túžba je získať 24000€. To znamená, že nám chýba ešte 2300€. Stále veríme, že to s vašou pomocou dáme. Ak môžete, tak viete, čo treba urobiť- zdieľať, šíriť a ak vám to možnosti dovoľujú, tak aj prispieť. ĎAKUJEME VÁM!

MÁME POSLEDNÉ DNI NA ZOHNATIE PEŇAZÍ! POMÔŽETE NÁM?

Update #4, 12.05.2021

ZÍSKAME EŠTE OKOLO 4000€?

Vďaka vašej štedrosti je kampaň veľmi úspešná. Ostáva nám posledný týždeň, aby sme zachránili miesto, ktoré nám toľko dalo a ktoré ešte poslúži ďalším generáciám. Veríme, že sa nám počas tohto posledného týždňa podarí nazbierať zvyšné peniaze. Náš tím úpenlivo pracuje na tom, aby zohnal minimálne 4000€. Ak sa chcete stať súčasťou tohto príbehu a pomôcť nám, tak už dopredu vám ďakujeme.

STE ÚŽASNÍ!

Update #3, 23.04.2021

DOSIAHLI SME VÝZNAMNÚ MÉTU! 15 000€!

Od začiatku kampane prešlo 19 dní a vďaka vám sa nám podarilo vyzbierať stanovený cieľ na StartLabe. To znamená, že peniaze, ktoré ste nám poslali dostaneme. Zo srdca Vám ĎAKUJEME!

Isto ste ale čítali náš projekt a viete, že náš rozpočet nie je 15 000€, ale minimálne 22 000€. Preto pokračujeme ďalej. Stále nám chýba aspoň 7000€. Udalosti posledných týždňov nám ukázali, že štedrosť a podpora ľudí je veľmi veľká. Veríme, že sa nám podarí zvyšné peniaze počas ostávajúcich dní kampane s vašou pomocou nazbierať.

SME ZA POLOVICOU!

Update #2, 15.04.2021

IDEME DO DRUHÉHO POLČASU PRIATELIA!

Len malá suma v porovnaní s tým aké hodnotné zážitky som tu zažil, pozdravujem vás z Dánska...
(M. Grego, jeden z darcov)

Na jedenásty deň od spustenia kampane sa nám podarilo dostať nad hranicu 11 000€, ktorá predstavuje polovicu z plánovaného rozpočtu. Veľmi vám všetkým ďakujeme. Bez vás by sme to nedali. No ako viete, tak futbalový zápas má dva polčasy, tak teraz musíme bojovať až do konca. Veríme, že spoločne to zvládneme a príbeh nás všetkých bude pokračovať ďalej. Tešíme sa, že ste jeho súčasťou.


HRANICA 5000€ DOSIAHNUTÁ!

Update #1, 07.04.2021

Vďaka vašej štedrosti ste nám poslali už tretinu financií, ktoré sa snažíme získať prostredníctvom tohto portálu. ĎAKUJEME VÁM!
Organizačný tím je veľmi prekvapený, že za tri dni kampane sa nám spoločne podarilo vyzbierať takúto sumu. Vďaka vašej štedrosti máme nádej, že sa nám podarí vyzbierať plnú sumu, ktorú sa pokúšame zohnať- 22 000€. Ideme ďalej, aby príbeh mohol pokračovať.

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Bufka, nech je hlava v teple

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Držím palce, nech sa dielo podarí!

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

100 €

👤 Dominika Mišovicová

10 €

👤 Monika Frandelová

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Bufka, nech je hlava v teple

💬 Nech požehnané Božou milosťou každé jedno stretnutie na zrekonštruovanom ihrisku.

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Športová fľaša pre každý prípad

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

200 €

👤 Anonymný podporovateľ

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Radi pomôžeme aj fyzicky :)

107 €

👤 Anonymný podporovateľ

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Roman Martiš

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Športová fľaša pre každý prípad

30 €

   1 2 3 4 ... 14

Autori

Miesto realizácie projektu

Banskobystrický kraj

Saleziáni don Bosca - Slovenská provincia, komunita B. Bystrica

Saleziáni don Bosca - Slovenská provincia, komunita B. Bystrica

Sme spoločenstvo ľudí- rehoľníkov, ktorí združujú v našom meste veľké množstvo detí, mladých, rodín ale i starších. Uskutočňujeme poslanie, ktoré sa zameriava na celistvú výchovu mladého človeka. Náš štýl života je cestou nášho osobného šťastia a zároveň prostriedkom výchovy. Pracujeme v oratóriu, kde denne prichádzajú deti a mladí, ktorým sa spoločne s našimi animátormi venujeme a snažíme sa ich integrálne rozvíjať- telo, myseľ, duch a duša.

Domka- Združenie Saleziánskej Mládeže Stredisko Banská Bystrica

Domka- Združenie Saleziánskej Mládeže Stredisko Banská Bystrica

Mládežnícka organizácia, ktorá sa už roky venuje výchove mladých ľudí. Cez týždenné stretnutia, vzdelávacie programy, tábory, hry, zážitok a preventívny systém sa snaží z mladého človeka vychovať schopného a nadaného človeka, ktorý má hodnoty a ktorý ich vie vo svete obhájiť.

Vyúčtovanie

V polovici mája sa nám podarilo úspešne získať peniaze, ktoré sme si stanovili v projekte na StartLabe. Po úspešnom ukončení kampane sme dva týždne spolu s našimi dobrovoľníkmi dávali svojpomocne dole starý povrch z ihriska a po jeho odstránení sme dorovnali podklad pre nový podklad. Tým, že sme si to robili svojpomocne, tak nás to nič nestálo. Po dvoch týždňoch prác prišla objednaná firma, ktorá za tri dni položila nový povrch, ktorý zasypala guličkami a pieskom. Mesiac po vyzbieraní peňazí sme sa mohli tešiť z nového ihriska. Jediná položka, ak nerátame poplatok StartLabu, bolo zaplatenie firmy, ktorá dávala nový povrch. To bolo v sume 29300€. Použili sme na to vyzbierané peniaze v sume 21 568€ na StartLave a zvyšok peňazí sme doplatili z vlastných zdrojov. Z vlastných zdrojov sme takisto platili výrobu reklamných materiálov a poštovné.

Vyplatenie stavebnej firmy (nový povrch, zásyp...)
21 568
Poplatky StartLabu
1 794
Náklady spolu
23 362

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Píšťalka na všetky zápasy
Píšťalka na všetky zápasy

Minimálna výška príspevku

15

Na každý dobrý zápas patrí aj dobrá píšťalka. Samozrejme, že píšťalky sú v rôznych odtieňoch a nesmie na nich chýbať naše logo. Poštovné je v cene.

Doručenie: do konca septembra 2021

Športová fľaša pre každý prípad
Športová fľaša pre každý prípad

Minimálna výška príspevku

30

Ako by to bolo hrať futbal, poprípade iný šport, a nemať sa z čoho napiť. Táto fľaša v rôznych farbách a s naším logom môže potešiť aj vás. Poštovné je v cene.

Doručenie: do konca septembra 2021

Bufka, nech je hlava v teple
Bufka, nech je hlava v teple

Minimálna výška príspevku

50

Každý športovec uvíta po kvalitnej námahe niečo, čo mu zaručí, že jeho hlava ostane v teple. Bufka v rôznych farbách a s naším logom to všetko zabezpečí. Poštovné je v cene.

Doručenie: do konca septembra 2021

Futbalový zápas proti/s organizátormi kampane
Futbalový zápas proti/s organizátormi kampane

Minimálna výška príspevku

100

Každý týždeň býva na ihrisku futbal pre rôzne vekové kategórie. Tím ľudí, ktorý spravuje túto kampaň sa tohto futbalu tiež účastní. Darca bude pozvaný medzi nás a môže s nami hrávať futbal, poprípade ak má firmu, tak môže zobrať svojich zamestnancov a dohodneme sa na zápase proti nám. Všetkým darcom, ktorý prejavia záujem sa ozveme a postupne zápasy odohráme.

Doručenie: Do konca roka 2021

Koučovací rozhovor, aby si vedel ako ďalej
Koučovací rozhovor, aby si vedel ako ďalej

Minimálna výška príspevku

300

Nevieš, čo so životom? Stojíš pred veľkými a ťažkými rozhodnutiami. Tápaš? Možno ti rozhovor s koučom pomôže vyriešiť otázky, ktoré máš v sebe. Rozhovor môže prebehnúť osobne, alebo sa dá uskutočniť v online podobe. Náš kouč sa na teba teší. Počet koučovacích rozhovorov si dohodnete.

Doručenie: do konca roka 2021

Priestory pre teambuilding firmy alebo partie v našom stredisku
Priestory pre teambuilding firmy alebo partie v našom stredisku

Minimálna výška príspevku

500

V našich priestoroch už pravidelne robíme zážitkové programy pre deti ale aj pre dospelých. Firma, ktorá sa rozhodne nás podporiť touto sumou dostane na pol deň/deň k dispozícii náš areál, aby si mohla spraviť firemné posedenie, teambuilding a podobne. Máme k dispozícii ihriská, altánok na grilovanie, workout, chodúle, stolný tenis, kalčetá, kinbal, luky, vzduchovku, klokanie nohy, všetky možné športové náradia a kopec iného. Takýto čas pri utužovaní väzieb určite pomôže k zefektívneniu práce vo vašej firme alebo utuží vašu partiu. Po skončení kampane sa budeme darcom postupne ozývať.

Doručenie: do konca roka 2021