Vydanie knihy Posledné storočie - Pátranie po archách

Vydanie knihy Posledné storočie - Pátranie po archách

Druhý diel klimatickej sci-fi série Posledné storočie s názvom Pátranie po archách je už takmer nachystaný, aby sa mohol dostať k svojim čitateľom. Chýba už iba zdanlivá maličkosť - knihe pripraviť obálku, zalomiť ju, okorigovať a vytlačiť. Ak chcete mať svoj výtlačok Posledného storočia medzi prvými, toto je najlepšia možnosť, ako celý projekt podporiť.

Ekológia
Literatúra
Vydanie knihy Posledné storočie - Pátranie po archách
Získaná suma
110%

4 942 €

z cieľovej sumy
4 500 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Posledné storočie

Ako bude vyzerať svet v roku 2076 po klimatickej katastrofe?
Bude horúci, sužovaný prachovými búrkami, či povodňami, hladom, suchom, migráciou aj vojnami. A ľudia budú zápasiť o prežitie. Rozpráva o ňom cli-fi séria Posledné storočie, ktorej cieľom je ukázať svet, aký skutočne nechceme zažiť.

Pomôžte mi dostať do sveta jej druhý diel.

Séria Posledné storočie

Svet, ktorý objavíte na stránkach série Posledné storočie, je fikciou. Jednotlivými udalosťami sa však už vážne zaoberajú vedci, ktorí skúmajú klimatickú zmenu. Ako bude naša Zem, jediná známa planéta nesúca život, vyzerať o dvadsať, tridsať, či päťdesiat rokov máme v rukách dnes. Posledné storočie má pomôcť k tomu, aby sa takýto svet nestal skutočnosťou

Posledné storočie

Globálna teplota stúpla o deväť stupňov. Varovania vedcov zo začiatku storočia najskôr nikto nebral vážne, a potom už bolo neskoro. Zem medzi južnou a severnou 40 rovnobežkou je neobývateľná. Hladiny oceánov stúpajú.  Niektoré globálne mocnosti sa zrútili, iné transformovali na nové štáty. Ľudstvo už vie, že klimatickú krízu nezvráti a odrátava posledné roky, ako prežiť. 

Posledné storočie – Návrat do Dimony -  vyšlo v júni 2020

Pozostatky európskych národov našli svoju nádej v Spoločenstve a jeho špeciálnych útvaroch Alfa, ktoré hľadajú po celom svete technológie na boj proti klimatickej zmene. Pri jednej z týchto misií odhaľujú major Robin Wells a poručíčka Thess Reevie nepríjemnú pravdu o tajnej organizácií, ktorá prenikla aj na vrchné poschodia Spoločenstva k Najvyššej komisárke Rebeke Grubber.

Posledné storočie – Pátranie po Archách - vyjde v júni 2021

V Spoločenstve to už dlhé týždne vrie. Najvyššia komisárka Rebeka Grubber  konečne získala technológiu atmosférického štítu, ktorú chce namiesto zvrátenia klimatickej krízy využiť na radikálne zníženie ľudskej populácie. Pripravuje sa na spustenie projektu Pinatubo. Jej skutočné zámery môže prekaziť malá skupina ľudí, na čele ktorých stojí Robin Wells a Thess Reevie. Po teroristickom útoku na sever od hlavného mesta Spoločenstva oddiely tajnej služby na základe falošných dôkazov Robina zatknú. Thess musí nájsť spojencov, ktorí jej pomôžu zastaviť Rebeku Grubber, zachrániť Robina aj celé ľudstvo.

Posledné storočie – Projekt Pinatubo - snáď vyjde v júni 2022

Tretí diel, s pracovným názvom Projekt Pinatubo, ktorý má byť vyvrcholením celej série, by som rád dokončil v priebehu budúceho roka, s predpokladaným dátumom vydania v júni 2022.

Ako použijem vašu podporu?

Vydanie knihy nie je lacná záležitosť, navyše keď to robíte sami. 

Vaša podpora mi umožní zrealizovať celý proces vydania druhého dielu série Posledné storočie - Pátranie po archách - návrh úžasnej obálky od dvojice Hej, Ty!, zalomenie knihy, jazykovú korektúru ale v prvom rade tlač, ktorá zhltne najväčší objem prostriedkov.

Ak všetko pôjde dobre, kniha sa k vám, dostane v júni 2021, ešte skôr ako na pulty kníhkupectiev.

Ďakujem vám za vašu podporu. 

Niečo o mne

Volám sa Jakub Filo. Už viac ako 15 rokov pracujem ako novinár, v súčasnosti už piaty rok pôsobím ako zástupca šéfredaktorky denníka SME pre spravodajstvo a publicistiku. Do SME som nastúpil v júni 2015, najskôr ako vedúci oddelenia vedy a techniky, od septembra 2015 som bol hlavným editorom spravodajstva. Ako novinár som sa venoval politike, životnému prostrediu, kauzám, súdom či polícii. V roku 2018 som získal Novinársku cenu za projekt SME 25 rokov Slovenska, pri príležitosti 25. výročia vzniku Slovenskej republiky a vzniku denníka SME. Editorsky som zastrešil a zostavil publikáciu 1989 – Cesta k slobode pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie. Moje články alebo komentáre nájdete na profile na webe Sme.sk.

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

E-kniha Posledné storočie - Pátranie po archách

Minimálna výška príspevku

10

Posledné storočie - Pátranie po archách do vašej čítačky ešte skôr, ako sa objaví v obchodoch.

Doručenie: Jún 2021

Posledné storočie - Pátranie po archách

Minimálna výška príspevku

15

Tlačená kniha priamo z tlačiarne s úžasnou zadymenou obálkou od Hej, Ty!. V cene je poštovné v rámci Slovenska.

Doručenie: Jún 2021

E-knihy Posledné storočie I a II

Minimálna výška príspevku

20

Obe časti série Posledné storočie - Návrat do Dimony aj Pátranie po archách priamo do vašej čítačky.

Doručenie: Jún 2021

Knihy Posledné storočie I a II

Minimálna výška príspevku

30

Tlačené knihy série Posledné storočie Návrat do Dimony a Pátranie po archách pre tých, ktorí doteraz o knihe nepočuli, ale chcú mať obe doma. V cene je poštovné v rámci Slovenska.

Doručenie: Jún 2021

Tričko
Tričko

Minimálna výška príspevku

35

Za túto podporu dostanete tričko "Na mŕtvej planéte príbehy nebudú" - môžete si vybrať či chcete čisté s nápisom, s oranžovou zemeguľou z prvej knihy alebo s červenou zemeguľou druhej knihy.

Doručenie: jún 2021

Tričko + kniha
Tričko + kniha

Minimálna výška príspevku

45

Za túto podporu dostanete tričko "Na mŕtvej planéte príbehy nebudú" a knihu Posledné storočie - Pátranie po Archách

Doručenie: jún 2021

Tričko + kniha
Tričko + kniha

Minimálna výška príspevku

50

Za túto podporu dostanete tričko "Na mŕtvej planéte príbehy nebudú" s logom prvej knihy a knihu Posledné storočie - Pátranie po Archách

Doručenie: jún 2021

Tričko + kniha
Tričko + kniha

Minimálna výška príspevku

50

Za túto podporu dostanete tričko "Na mŕtvej planéte príbehy nebudú" s logom druhej knihy a knihu Posledné storočie - Pátranie po Archách

Doručenie: jún 2021

Prídem za vami

Minimálna výška príspevku

350

Za túto špeciálnu podporu projektu prídem za vami. Na diskusiu, prednášku, osobné stretnutie spojené s témou klimatickej zmeny a klimatickej krízy podľa spoločného výberu a dohody. Zároveň vám vopred pošlem po dva diely z každej časti Posledného storočia - Návrat do Dimony aj Pátranie po archách, aby ste ich mali v rovnakom čase ako všetci ostatní.

Doručenie: júl až september 2021

Novinky

Knihy sa už tlačia

Update #4, 27.05.2021

Dobrý deň.

Ďakujem za podporu vydania knihy Posledné storočie - Pátranie po archách. Aj vďaka nej som v uplynulých týždňoch intenzívne pracoval na finalizácii knihy. V stredu 26. mája sme definitívne poslali knihu do tlače. Teraz potrvá niekoľko týždňov, kým sa tlačené knižky dostanú k nám.

Na pultoch kníhkupectiev by sa mali objaviť 21. júna. Budem sa snažiť urobiť všetko preto, aby sa ku vám vaša knižka, prípadne ďalšie odmeny dostali ešte pred týmto dátumom.

Ešte raz ďakujem.

Jakub Filo


UŽ IBA TRI DNI - POMOŽTE INFORMOVAŤ O KAMPANI

Update #3, 10.05.2021



Ahoj, Dobrý deň.

Ďakujem vám všetkým za podporu vydania knihy Posledné storočie - Pátranie po archách. Podarilo sa nám spoločne vyzbierať dostatok prostriedkov na vydanie knihy.

Na knihe sa dorábajú posledné úpravy a pripravuje finálna korektúra. Už o dva týždne by kniha mohla odísť do tlače. 

Kampaň však ešte nekončí, ostávajú posledné tri dni.

Dajte prosím vedieť o kampani svojim priateľom a známym. Budem rád, ak kampaň budete šíriť na sociálnych sieťach, prípadne ju priamo pošlete ľuďom, ktorých môže kniha zaujať. Použiť môžete priamo linku na Startlab alebo aj obrázok novej knihy.

Ďakujem za váš čas a podporu. Veľmi su ju vážim.

Jakub Filo

Ostáva 7 dní + pribudli tričká

Update #2, 06.05.2021

Dobrý deň

Do konca kampane na vydanie knihy Posledné storočie - Pátranie po Archách ostáva posledných sedem dní a posledných niekoľko percent do splnenia cieľa. Bez vás by to nebolo možné a som vám za to veľmi vďačný. 

Budem rád ešte za malú pomoc - ak budete zdieľať túto kampaň medzi vašimi priateľmi a známymi na sociálnych sieťach. 

Medzi odmeny som od dnes pridal tričká - Na mŕtvej planéte príbehy nebudú. Tričká sú dostupné spolu s knihou ale môžu ho získať aj tí z vás, ktorí už majú knihu majú nachystanú. Na výber sú tri druhy - čisté s nápisom, s oranžovým motívom z Návratu do Dimony a s červeným motívom z pripravovaného dielu Pátranie po archách. 
Ďakujem za vašu podporu, aj pomoc s informovaním o kampani.

Čas je dôležitý.

Jakub Filo

IDEME DO FINÁLE

Update #1, 04.05.2021

Ahoj, Dobrý deň.

Ďakujem vám všetkým za podporu vydania knihy Posledné storočie - Pátranie po archách. Aj vďaka vám zdarne napredujem k cieľu vydať knihu v prvej polovici júna. Ako to vyzerá?

V súčasnosti je hotový návrh obálky, už som získal ISBN, prebieha prvá jazyková korekcia textov, pracujeme tiež na novej funkcionalite webu. Veľmi usilovne pracujem aj na ďalšom prekvapení, o ktorom vás budem informovať v najbližších dňoch.

Uplynuli dve tretiny kampane na Startlabe a aj vďaka vám sa nám podarilo vyzbierať takmer 90 percent sumy, ktorú potrebujem na vydanie knihy.

Chcel by som vás pred poslednou tretinou poprosiť o pomoc.  

Dajte prosím vedieť o kampani svojim priateľom a známym. Budem rád, ak kampaň budete šíriť na sociálnych sieťach, prípadne ju priamo pošlete ľuďom, ktorých môže kniha zaujať. Použiť môžete priamo linku na Startlab alebo aj obrázok novej knihy.

Čím viac ľudí sa o knihe a kampani dozvie, tým skôr sa nám podarí, aby sa stala realitou. 

Ďakujem za váš čas a podporu

Jakub Filo

Podporovatelia

👤 Mária Zelná

🎁 Posledné storočie - Pátranie po archách

💬 Poprosím aj s venovaním jednu babke a jednu mne :) Knihy prevezmem osobne.

30 €

👤 Andrej Stefanko

🎁 Posledné storočie - Pátranie po archách

💬 Drzte sa

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Posledné storočie - Pátranie po archách

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Posledné storočie - Pátranie po archách

15 €

👤 Zuzana Bojdová

🎁 Knihy Posledné storočie I a II

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Posledné storočie - Pátranie po archách

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Tričko + kniha

💬 Super práca, len tak ďalej. Drźím palce ????

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Posledné storočie - Pátranie po archách

15 €

👤 Viktória Ferenčáková

🎁 Knihy Posledné storočie I a II

💬 Ďakujem, že o takých témach píšete ????

30 €

👤 Martin Smerek Smerek

🎁 Posledné storočie - Pátranie po archách

💬 Cau Kubo. Tesim sa na pokracovanie. Nech sa knizke dari!!!

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Knihy Posledné storočie I a II

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Posledné storočie - Pátranie po archách

💬 Držím palce a už sa veľmi teším na knihu :)!

15 €

👤 Patrícia Kráľová

🎁 Knihy Posledné storočie I a II

💬 Obdivujem Vašu prácu a teším sa na knižky. :)

30 €

👤 Ján Valášek

🎁 Posledné storočie - Pátranie po archách

15 €

👤 Alexandra Pačutová

🎁 Posledné storočie - Pátranie po archách

15 €

👤 Vladimíra Vávrová Vávrová

🎁 Posledné storočie - Pátranie po archách

💬 Veľmi sa teším na pokračovanie knihy a prajem všeko dobré, nech sa darí :D

15 €

👤 Monika Lezová

🎁 Tričko + kniha

45 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Posledné storočie - Pátranie po archách

20 €

👤 Romana Kamasová

🎁 Knihy Posledné storočie I a II

💬 Držím palce.

30 €

👤 Jaroslav Šuba

🎁 E-kniha Posledné storočie - Pátranie po archách

💬 Prvá kniha bola skvelá, verím tomu že táto bude pokračovať v nastavením trende a teším sa na jej čítanie ???? Želám všetko dobré a veľa úspechov ????

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Tričko + kniha

💬 Obímam ????

45 €

👤 Tibor Cíbik

🎁 Posledné storočie - Pátranie po archách

💬 Ak to bude možné poprosím aj s podpisom ;)

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Posledné storočie - Pátranie po archách

15 €

👤 Jan Pallo

🎁 Tričko

💬 Nech sa vela ludi inspirune. Tricko si rad zoberem aj osobne.

35 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Držím najviac palce :)

10 €

👤 Adam Ogurčák Ogurčák

🎁 Posledné storočie - Pátranie po archách

15 €

👤 Martin Hlásny

🎁 Knihy Posledné storočie I a II

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Tričko

70 €

👤 Dominik Martiš

🎁 Knihy Posledné storočie I a II

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Knihy Posledné storočie I a II

30 €

   1 2 3 4 ... 6

Autori

Miesto realizácie projektu

Bratislavský kraj

Jakub Filo

Jakub Filo

Volám sa Jakub Filo. Už viac ako 15 rokov pracujem ako novinár, v súčasnosti už štvrtý rok pôsobím ako zástupca šéfredaktorky denníka SME pre spravodajstvo a publicistiku. Do SME som nastúpil v júni 2015, najskôr ako vedúci oddelenia vedy a techniky, od septembra 2015 som bol hlavným editorom spravodajstva. Ako novinár som sa venoval politike, životnému prostrediu, kauzám, súdom či polícii. V roku 2018 som získal Novinársku cenu za projekt SME 25 rokov Slovenska, pri príležitosti 25. výročia vzniku Slovenskej republiky a vzniku denníka SME. Editorsky som zastrešil a zostavil publikáciu 1989 – Cesta k slobode pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie. Moje články alebo komentáre nájdete na profile na webe Sme.sk.

Vyúčtovanie

Knihu Posledné storočie Pátranie po archách som oficiálne vydal k 21. júnu 2021 v náklade 2000 kusov. Kniha je distribuovaná prostredníctvom mojej web stránky www.poslednestorocie.sk, a prostredncítvom distribučnej spoločnosti Partner Technic do všetkých významných kníhkupectiev na Slovensku. Projekt od začiatku realizácie, teda písania rukopisu, po publikovanie trval približne 9 mesiacov. Podporu zo Startlabu som využil najmä na postprodukčné práce a samotnú tlač knihy, ktoré som realizoval v mesiacoch máj a jún 2021.

Vizuálny a grafický návrh a realizácia obálky knihy
400
Zalomenie knihy a grafické úpravy
250
Jazyková korektúra textu
700
Úprava a vyladenie webu
150
Tlač knihy
3 000
Ďalšie položky súvisiace s odmenami - výroba tričiek + poštovné
400
Náklady spolu
4 900

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

E-kniha Posledné storočie - Pátranie po archách

Minimálna výška príspevku

10

Posledné storočie - Pátranie po archách do vašej čítačky ešte skôr, ako sa objaví v obchodoch.

Doručenie: Jún 2021

Posledné storočie - Pátranie po archách

Minimálna výška príspevku

15

Tlačená kniha priamo z tlačiarne s úžasnou zadymenou obálkou od Hej, Ty!. V cene je poštovné v rámci Slovenska.

Doručenie: Jún 2021

E-knihy Posledné storočie I a II

Minimálna výška príspevku

20

Obe časti série Posledné storočie - Návrat do Dimony aj Pátranie po archách priamo do vašej čítačky.

Doručenie: Jún 2021

Knihy Posledné storočie I a II

Minimálna výška príspevku

30

Tlačené knihy série Posledné storočie Návrat do Dimony a Pátranie po archách pre tých, ktorí doteraz o knihe nepočuli, ale chcú mať obe doma. V cene je poštovné v rámci Slovenska.

Doručenie: Jún 2021

Tričko
Tričko

Minimálna výška príspevku

35

Za túto podporu dostanete tričko "Na mŕtvej planéte príbehy nebudú" - môžete si vybrať či chcete čisté s nápisom, s oranžovou zemeguľou z prvej knihy alebo s červenou zemeguľou druhej knihy.

Doručenie: jún 2021

Tričko + kniha
Tričko + kniha

Minimálna výška príspevku

45

Za túto podporu dostanete tričko "Na mŕtvej planéte príbehy nebudú" a knihu Posledné storočie - Pátranie po Archách

Doručenie: jún 2021

Tričko + kniha
Tričko + kniha

Minimálna výška príspevku

50

Za túto podporu dostanete tričko "Na mŕtvej planéte príbehy nebudú" s logom prvej knihy a knihu Posledné storočie - Pátranie po Archách

Doručenie: jún 2021

Tričko + kniha
Tričko + kniha

Minimálna výška príspevku

50

Za túto podporu dostanete tričko "Na mŕtvej planéte príbehy nebudú" s logom druhej knihy a knihu Posledné storočie - Pátranie po Archách

Doručenie: jún 2021

Prídem za vami

Minimálna výška príspevku

350

Za túto špeciálnu podporu projektu prídem za vami. Na diskusiu, prednášku, osobné stretnutie spojené s témou klimatickej zmeny a klimatickej krízy podľa spoločného výberu a dohody. Zároveň vám vopred pošlem po dva diely z každej časti Posledného storočia - Návrat do Dimony aj Pátranie po archách, aby ste ich mali v rovnakom čase ako všetci ostatní.

Doručenie: júl až september 2021