Ja som Ľudovít - skutočný príbeh v rozprávkovej knihe

Ja som Ľudovít - skutočný príbeh v rozprávkovej knihe

Po vydaní prvej knihy z edície Veľkí ľudia z malej krajiny, Ja som Milan, pokračujeme. Tentokrát však ideme späť v čase, k Ľudovítovi Štúrovi, ktorý zasadil základy slovenskej svojbytnosti. Kniha Ja som Ľudovít je ilustrovaný skutočný príbeh v rozprávkovej knižke a mala by ho mať doma každá rodina, ktorá svojim deťom chce ukázať, aké dôležité je nasledovať svoje sny a nevzdávať sa.

Literatúra
História
Ja som Ľudovít - skutočný príbeh v rozprávkovej knihe
Získaná suma
133%

6 665 €

z cieľovej sumy
5 000 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Kto sú Veľkí ľudia z malej krajiny?

Sme rodičia troch detí, ktorí sa pred tromi rokmi rozhodli, že pre (nielen) svoje deti vydajú sériu skutočných príbehov v rozprávkových knižkách, ktoré ich budú už odmalička inšpirovať na ceste životom. A tak vznikol názov Veľkí ľudia z malej krajiny - knižná edícia o slovenských osobnostiach, ktoré ovplyvnili naše dejiny.

Ako prvú knihu sme vydali skutočný príbeh Milana R. Štefánika, astronóma, ktorý precestoval svet, no napriek tomu sa chcel vrátiť na Slovensko. Kniha niesla názov Ja som Milan. Ale to bol len začiatok...rozhodli sme sa pokračovať, pretože na naše prekvapenie takáto detská literatúra na Slovensku chýba.

Pred Milanom bol Ľudovít…

Druhý diel edície Veľkí ľudia z malej krajiny sme sa rozhodli venovať Ľudovítovi Štúrovi. Išli sme do obdobia ešte pred Milanom, lebo sme videli zmysel v tom, aby sme deťom ukázali, ako sa vyvíjal slovenský jazyk a identita nášho národa. Skutočný príbeh Ľudovíta je inšpiráciou pre deti aj pre rodičov. Ukazuje nám, že je možné nasledovať svoje sny, ak za ne neoblomne bojujeme, že naučiť sa viac ako jeden cudzí jazyk nie je nadštandardný výkon, že rodina je napriek všetkému prvoradá a mnoho ďalšieho.

Ja som Ľudovít

Kniha je rovnakého formátu ako Ja som Milan, teda 21 x 21 cm a obsahuje 32 plnofarebných strán. Je určená pre deti vo veku od 5 rokov. Ilustrácie v knihe  zobrazujú Ľudovítov život od jeho narodenia a reálne prostredie v danej dobe.  Autorkou ilustrácií je Alexandra Čižmáriková. Saška s nami na príprave knihy spolupracuje 5 mesiacov. Vo svojej tvorbe najradšej zachytáva svoj vnútorný svet. Rada stvárňuje prírodu, ľudí a zaujímavé predmety, pretože sú nosičmi príbehov a emócií. Jej tvorbu nájdete aj na Instagrame @saska.illu.

Knihu Ja som Ľudovít automaticky dostanete s omaľovánkou inšpirovanou knihou. Kniha vám príde zabalená v limitovanom baliacom papieri navrhnutom exkluzívne pre knihu Ja som Ľudovít. Prezradili by sme vám o čo ide, ale veríme, že sa potešíte, keď vám zásielka príde domov, a preto vás nechávame v príjemnom očakávaní.

Pod obálkou knihy

Pri vydaní oboch kníh sme si dali záväzok, aby knihy z edície Veľkí ľudia z malej krajiny boli slovenským výrobkom v čo najväčšej možnej miere.

Aj preto sme spolupracovali so slovenskou ilustrátorkou a tlačiarňou P + M z Turian. Naše odmeny takisto podporujú slovenskú tvorbu. Ručne vyrábané sójové sviečky pre vás vyrába Candler, smaltované hrnčeky a zápisníky sú z dielne tvorit_a_lubit.

Ako použijeme vyzbierané peniaze?

Vaša podpora bude použitá primárne na vydanie knihy Ja som Ľudovít a príslušnej omaľovánky. 

Ak sa nám podarí vyzbierať viac ako cieľovú sumu, odmeníme vás extra. V prípade, že sa vyzbiera nad 7 500 €, omaľovánku Ja som Ľudovít obohatíme o viac strán. Ak sa vyzbiera viac ako 10 000 €, venujeme do slovenských škôl 100 kníh Ja som Ľudovít. Je len na vás, akí úspešní dokážeme spoločne byť.

A čo ďalej?

Časť vyzbieraných peňazí nám poslúži  na pokračovanie v našej knižnej edícii Veľkí ľudia z malej krajiny. Čítate správne, máme v pláne pokračovať, pretože výnimočných ľudí máme na Slovensku skutočne veľa a tentokrát to bude dokonca…počkajte si :) .

Veľa tvoriť, málo troviť.

Vopred ďakujeme za akúkoľvek podporu. Poteší nás nielen finančná čiastka, ale aj zdieľanie tejto kampane.

Robo & Stanka

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Študent
Študent

Minimálna výška príspevku

15

Odmenou vám bude kniha Ja som Ľudovít zabalená v limitovanom baliacom papieri s pečaťou Veľkí ľudia z malej krajiny a rovnomenná omaľovánka. Odmenu vám doručíme kuriérom v rámci SR.

Doručenie: júl 2021

Jazykovedec
Jazykovedec

Minimálna výška príspevku

25

Odmenou vám bude kniha Ja som Ľudovít s omaľovánkou a ručne vyrábaný zápisník z dielne @tvorit_a_lubit, vyrobený na Slovensku. Odmenu vám doručíme kuriérom v rámci SR.

Doručenie: júl 2021

Velislav
Velislav

Minimálna výška príspevku

25

Odmenou vám bude kniha Ja som Ľudovít s omaľovánkou a ručne vyrábanou sójovou sviečkou s názvom "Rozvíjaj sa" (dĺžka horenia 35 hodín). Veríme, že vám skutočne pomôže pri rozvíjaní. Sviečka je vyrobená z prírodných materiálov na Slovensku. Odmenu vám doručíme kuriérom v rámci SR.

Doručenie: júl 2021

Spisovateľ
Spisovateľ

Minimálna výška príspevku

25

Odmenou vám bude kniha Ja som Ľudovít s omaľovánkou a jeden z dvoch ručne maľovaných smaltovaných hrnčekov: "ROMANTIK každým fúzom" alebo "ľúbe(z)ná deva". Ktorýkoľvek si vyberiete. Odmenu vám doručíme kuriérom v rámci SR.

Doručenie: júl 2021

Krajan
Krajan

Minimálna výška príspevku

30

Odmenou vám bude balík dvoch kníh z edície Veľkí ľudia z malej krajiny, a to Ja som Ľudovít a Ja som Milan spolu s príslušnými omaľovánkami. Odmenu vám doručíme kuriérom v rámci SR.

Doručenie: júl 2021

Profesor
Profesor

Minimálna výška príspevku

40

Odmenou vám bude kniha Ja som Ľudovít s omaľovánkou a exkluzívna LEGO figúrka Ľudovíta vytvorená na Slovensku. Táto odmena sa hodí tým, ktorí už majú figúrku Milana. Odmenu vám doručíme kuriérom v rámci SR.

Doručenie: júl 2021

Historik
Historik

Minimálna výška príspevku

50

Odmenou vám budú dve knihy Ja som Ľudovít a dva smaltované hrnčeky s ručne maľovanými štúrovskými nápismi "ROMANTIK každým fúzom" a "ľúbe(z)ná deva". Ideálny darček pre všetkých, ktorí chcú potešiť svoje polovičky či najlepších priateľov. Odmenu vám doručíme kuriérom v rámci SR.

Doručenie: júl 2021

Vizionár
Vizionár

Minimálna výška príspevku

70

Odmenou vám bude set piatich kníh Ja som Ľudovít, ktoré môžete venovať svojim najbližším, alebo rodinným príslušníkom. Odmenu vám doručíme kuriérom v rámci SR.

Doručenie: júl 2021

 Poslanec
Poslanec

Minimálna výška príspevku

120

Odmenou vám bude set desiatich kníh Ja som Ľudovít, ktoré môžete venovať svojim najbližším, alebo rodinným príslušníkom. Odmenu vám doručíme kuriérom v rámci SR.

Doručenie: júl 2021

Vydavateľ
Vydavateľ

Minimálna výška príspevku

150

Odmenou vám bude kombinácia knihy Ja som Ľudovít, omaľovánky, prírodnej sviečky "Rozvíjaj sa" a ručne vyrábaného zápisníka z dielne @tvorit_a_lubit. Aby sa vám nemálilo, súčasťou tejto odmeny je možnosť nechať sa zakresliť do knihy formou ilustrácie. Odmenu vám doručíme kuriérom v rámci SR.

Doručenie: júl 2021

Novinky

Ľudovít podporuje Hanu

Update #6, 11.11.2022

Milí podporovatelia knižnej edície Veľkí ľudia z malej krajiny,
v našej práve prebiehajúcej kampani Ja som Hana (link) ostáva posledný týždeň na vašu podporu. Ja som Hana je tretím dielom knižnej edície Veľkí ľudia z malej krajiny. Tento diel sme sa rozhodli venovať dáme, pretože tak ako sa vyvíjal slovenský národ, vyvíjala sa aj naša spoločnosť a postavenie žien v nej.

Kampaň Ja som Hana je momentálne úspešná na 65%, a preto vám chceme pripomenúť, čo môžete pre úspešné dosiahnutie cieľovej sumy urobiť aj vy - tí, ktorí máte s našimi skutočnými príbehmi ukrytými v detských knižkách, skúsenosti :).


Čo môžete urobiť?
     1. Zdieľať našu práve prebiehajúcu kampaň Ja som Hana na vašich sociálnych sieťach s vaším vlastným odporúčaním (link)


     2. Poslať vašim priateľom a známym, ktorí majú deti od 5 rokov, súkromnú správu s vaším odporúčaním tejto edície


     3. Porozmýšľať, komu by ste mohli naše detské knižky podarovať ako vianočný darček. V prípade 5 ks nájdete v kampani zvýhodnenú ponuku.


     4. Navrhnúť v škole, kam chodí vaše dieťa, možnosť osobnej prednášky o slovenských osobnostiach z našej edície. Keďže z časových dôvodov do škôl chodíme prednášať len výnimočne, je to naozaj jedinečná príležitosť. Túto odmenu si môže zakúpiť aj samotná škola.


Ďakujeme veľmi pekne, že nám pomáhate šíriť myšlienky Veľkých ľudí z malej krajiny.
Stanka & Robo

Vitaj Ľudovít.

Update #5, 28.07.2021

Vážení priatelia a podporovatelia,

Je to tu - kniha Ja som Ľudovít sa stala skutočnosťou! Viem, že to píšeme skoro stále (no dobre, tak stále :o) ), ale podarilo sa to vďaka vašej podpore. Druhá kniha v sérii Veľkí ľudia z malej krajiny je na svete.
Včera sme si urobili (neplánovaný) výlet do Turian a doviezli prvé výtlačky Ja som Ľudovít. Akurát ich balíme (aj s odmenami) a zajtra zasielame balíčky k vám.

Knihy vám doručí kuriér (DPD) v piatok, prípadne v pondelok. Ak ste momentálne na dovolenke, prípadne budete, dajte nám, prosím, vedieť, aby sme vedeli posunúť dodanie. Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom
Stanka & Róbert
PS: Tešíme sa a sme zvedaví, čo na Ľudovíta poviete vy. Určite budeme radi, ak nám dáte vedieť. ;o)

Ľudovít na ceste... už čoskoro

Update #4, 20.07.2021

Milí podporovatelia a priatelia,

Pôvodne sme vám v tomto čase chceli písať, že Ľudovít je už na ceste k vám.
Žiaľ, ešte to pár dní potrvá, nakoľko nastal problém s papiermi. Nie, nemyslíme oficiálne dokumenty Ľudovíta. Tie sú už nejaké to storočie v poriadku. :o)

S tými do knihy. Nastalo omeškanie v dodávke a naša tlačiareň v Turanoch ich má len teraz dostať. Preto aj nový termín vytlačenia Ja som Ľudovít je koniec júla. Následne, akonáhle kniha dorazí k nám, obratom bude odoslaná kuriérom k vám.
Veľmi nás to mrzí. O to viac, že vaše ostatné odmeny  už smutne čakajú, aby sa k vám dostali. Veríme ale, že čakanie bude stáť za to a že sa máte na čo tešiť. ;o)


Pekný deň,
Róbert & Stanka - autori Ja som Ľudovít 
PS: Ako môžete vidieť na priloženom obrázku (v pozadí), knihy "Ja som Milan" sú už zabalené a pripravene pre "krajanov".

Ľudovít BUDE!

Update #3, 17.06.2021

Milí podporovatelia a priatelia,
s veľkou radosťou vám oznamujeme, že skutočný príbeh v rozprávkovej knižke Ja som Ľudovít už čoskoro uzrie svetlo sveta. Len vďaka vám sa nám podarilo získať neuveriteľných 6 665 eur a naša kampaň sa stala úspešnou na 133%. Patrí vám naša veľká vďaka, že ste sa spolu s nami rozhodli podporiť posolstvo našich kníh o veľkých ľudoch z malej krajiny. Veríme, že vás príbeh Ľudovíta inšpiruje a ukáže vám, že svoje sny treba nasledovať. 
Ku každej odmene vám pribalíme omaľovánku pozostávajúcu z ilustrácií priamo z knihy, a hoci sme ju plánovali obohatiť o viac strán po dosiahnutí sumy 7 500 €, rozhodli sme sa, že dostanete viac strán na vymaľovávanie aj pri dosiahnutí aktuálnej sumy. Vy ste svojou podporou potešili nás, tak vám to chceme vrátiť. 
Ja som Ľudovít je druhou knihou z edície Veľkí ľudia z malej krajiny. Prvou knihou bola Ja som Milan a práve tá nás presvedčila, že vo vydávaní skutočných príbehov v rozprávkových knižkách musíme pokračovať. Plánujeme pre vás ďalšiu knihu, no zatiaľ je len v plienkach. Veríme, že ostanete našimi pravidelnými podporovateľmi a budete zdieľať posolstvo našich kníh aj ďalej.
Ďakujeme za podporu a už sa tešíme, ako vám odmeny zabalíme.
Prajeme krásne leto.
Stanka & Robo

Dobré ráno, dobré správy !

Update #2, 09.06.2021

? Dobré ráno, dobré správy ?! Ešte včera večer sme dosiahli cieľovú sumu 5 000 €, tak sa vám dnes musíme pochváliť. Ďakujeme za každú podporu. 

Prečo nás naďalej podporovať ❓
✅ V prípade, že sa vyzbiera nad 7 500 €, omaľovánku Ja som Ľudovít obohatíme o viac strán.
✅ Ak sa vyzbiera viac ako 10 000 €, venujeme do slovenských škôl 100 kníh Ja som Ľudovít.
Je len na vás, akí úspešní dokážeme spoločne byť. Ďakujeme ešte raz ?.

Dosiahli sme 50% cieľovej sumy

Update #1, 03.06.2021

Milí podporovatelia a priatelia,
ďakujeme vám, že ste nás podporili v kampani Ja som Ľudovít. S veľkou radosťou vám oznamujeme, že sme získali už 50% cieľovej sumy, no ostáva nám už len 12 necelých dní na to, aby bola kampaň ukončená úspešne. 
Prosíme vás preto o pomoc s ďalším zdieľaním nášho projektu medzi vašimi rodinami a priateľmi. My projektu a jeho posolstvu skutočne veríme a veríme, že aj vy, keďže ste nás podporili. Rozšírme spoločne sieť podporovateľov tohto posolstva :). Ďakujeme vopred veľmi pekne za každé zdieľanie.
PS. V prípade, že ste si vybrali odmenu "Vydavateľ", vďaka ktorej budete zakreslení do knihy, prosím, kontaktujte nás na scemerickova@gmail.com, aby sme spoločne začali konzultovať, na ktorú stranu vás zakreslíme. Tešíme sa na spoluprácu :).
Ďakujeme vám ešte raz za vašu finančnú podporu aj podporné slová.
Robo & Stanka

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Krajan

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Krajan

30 €

👤 Alena Šramkova

🎁 Krajan

💬 Super napad

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Krajan

30 €

👤 Terézia Bajlová

🎁 Študent

15 €

👤 Lukáš Huslista

🎁 Krajan

30 €

👤 Edita Rolincova

🎁 Študent

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Študent

15 €

👤 Zuzana Petríková

🎁 Krajan

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Krajan

30 €

👤 Lenka Galikova

🎁 Krajan

💬 Len tak ďalej ????????????

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Krajan

30 €

👤 Matúš Jonov

🎁 Spisovateľ

💬 Držím palce do budúcnosti, nech vznikne viac takýchto kníh.

35 €

👤 Združenie domových samospráv, o.z.

🎁 Krajan

30 €

👤 Andrej Lendel

💬 Drzim palce do ďalších pekných a hodnotných projektov :)

500 €

👤 Slovak-American Cultural Center (Sabina) Sabados

🎁 Vydavateľ

💬 Congratulations Robo and Stanka on your second book in the series! So excited for you both! We would love SACC to be a character in the book ;) Or a mini logo somewhere hidden ;). I will be in Slovakia from July-August 1st so hopefully we can meet up! I'd love to see you and the kids! I put my Slovak home address here but I can get the items from you when we meet up to save on postage :)

150 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Historik

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Poslanec

💬 I will be in Slovakia this summer until Aug 1st so perhaps we can meet up! Looking forward to seeing you! I've purchased three separate packages! :)

120 €

👤 Jozefa Artimová

🎁 Krajan

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Jazykovedec

💬 Stanka ste úžsasní :-)

30 €

👤 Makawa sro

🎁 Krajan

30 €

👤 Majka Glovová

🎁 Študent

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Krajan

30 €

👤 Diana Rothova

🎁 Študent

15 €

👤 Silvia Mojžiš Koldová

🎁 Vizionár

70 €

👤 Martina Šoltysová

🎁 Študent

45 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Študent

15 €

👤 Natalia Psotova

🎁 Krajan

30 €

👤 Beata Očenášová

🎁 Krajan

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Krajan

30 €

   1 2 3 4 ... 5

Autori

Miesto realizácie projektu

Bratislavský kraj

Snowball s.r.o.

Snowball s.r.o.

Knižná séria „Veľkí ľudia z malej krajiny“ vznikla s cieľom priblížiť príbehy a osudy slovenských osobností najmenším čitateľom, našim deťom.

Vyúčtovanie

Vďaka podpore priaznivcov a dosiahnutia cieľovej sumy kampane sme boli schopní vydať v poradí už druhú knihu v sérii "Veľkí ľudia z malej krajiny" pod názvom "Ja som Ľudovít". Táto je už momentálne vo všetkých dobrých kníhkupectvách po celom Slovensku. Realizácia samotnej tlače knihy trvala mesiac, ale samotná príprava zabrala rok. Podpora cez Startlab.sk nám umožnila vykryť väčšiu časť nákladov, za čo sme veľmi vďační.

Poplatok pre Startlab.sk
461
Poplatok banke za dary (platby) kartou
76
Grafický dizajn, predtlačová úprava, materiál a tlač knihy "Ja som Ľudovít".
4 109
Odmena pre ilustrátorku
2 019
Náklady spolu
6 665

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Študent
Študent

Minimálna výška príspevku

15

Odmenou vám bude kniha Ja som Ľudovít zabalená v limitovanom baliacom papieri s pečaťou Veľkí ľudia z malej krajiny a rovnomenná omaľovánka. Odmenu vám doručíme kuriérom v rámci SR.

Doručenie: júl 2021

Jazykovedec
Jazykovedec

Minimálna výška príspevku

25

Odmenou vám bude kniha Ja som Ľudovít s omaľovánkou a ručne vyrábaný zápisník z dielne @tvorit_a_lubit, vyrobený na Slovensku. Odmenu vám doručíme kuriérom v rámci SR.

Doručenie: júl 2021

Velislav
Velislav

Minimálna výška príspevku

25

Odmenou vám bude kniha Ja som Ľudovít s omaľovánkou a ručne vyrábanou sójovou sviečkou s názvom "Rozvíjaj sa" (dĺžka horenia 35 hodín). Veríme, že vám skutočne pomôže pri rozvíjaní. Sviečka je vyrobená z prírodných materiálov na Slovensku. Odmenu vám doručíme kuriérom v rámci SR.

Doručenie: júl 2021

Spisovateľ
Spisovateľ

Minimálna výška príspevku

25

Odmenou vám bude kniha Ja som Ľudovít s omaľovánkou a jeden z dvoch ručne maľovaných smaltovaných hrnčekov: "ROMANTIK každým fúzom" alebo "ľúbe(z)ná deva". Ktorýkoľvek si vyberiete. Odmenu vám doručíme kuriérom v rámci SR.

Doručenie: júl 2021

Krajan
Krajan

Minimálna výška príspevku

30

Odmenou vám bude balík dvoch kníh z edície Veľkí ľudia z malej krajiny, a to Ja som Ľudovít a Ja som Milan spolu s príslušnými omaľovánkami. Odmenu vám doručíme kuriérom v rámci SR.

Doručenie: júl 2021

Profesor
Profesor

Minimálna výška príspevku

40

Odmenou vám bude kniha Ja som Ľudovít s omaľovánkou a exkluzívna LEGO figúrka Ľudovíta vytvorená na Slovensku. Táto odmena sa hodí tým, ktorí už majú figúrku Milana. Odmenu vám doručíme kuriérom v rámci SR.

Doručenie: júl 2021

Historik
Historik

Minimálna výška príspevku

50

Odmenou vám budú dve knihy Ja som Ľudovít a dva smaltované hrnčeky s ručne maľovanými štúrovskými nápismi "ROMANTIK každým fúzom" a "ľúbe(z)ná deva". Ideálny darček pre všetkých, ktorí chcú potešiť svoje polovičky či najlepších priateľov. Odmenu vám doručíme kuriérom v rámci SR.

Doručenie: júl 2021

Vizionár
Vizionár

Minimálna výška príspevku

70

Odmenou vám bude set piatich kníh Ja som Ľudovít, ktoré môžete venovať svojim najbližším, alebo rodinným príslušníkom. Odmenu vám doručíme kuriérom v rámci SR.

Doručenie: júl 2021

 Poslanec
Poslanec

Minimálna výška príspevku

120

Odmenou vám bude set desiatich kníh Ja som Ľudovít, ktoré môžete venovať svojim najbližším, alebo rodinným príslušníkom. Odmenu vám doručíme kuriérom v rámci SR.

Doručenie: júl 2021

Vydavateľ
Vydavateľ

Minimálna výška príspevku

150

Odmenou vám bude kombinácia knihy Ja som Ľudovít, omaľovánky, prírodnej sviečky "Rozvíjaj sa" a ručne vyrábaného zápisníka z dielne @tvorit_a_lubit. Aby sa vám nemálilo, súčasťou tejto odmeny je možnosť nechať sa zakresliť do knihy formou ilustrácie. Odmenu vám doručíme kuriérom v rámci SR.

Doručenie: júl 2021