Podporte nahrávanie hudobného albumu pre deti Toddler Punk 2

Podporte nahrávanie hudobného albumu pre deti Toddler Punk 2

Šesť hudobníkov a jedna spisovateľka. Stále nám nie je jedno, akú hudbu počúvajú naše deti a tak stále spolu s nimi vymýšľame nové pesničky. Pomôžte nám nahrať dvanásť pesničiek o živote s deťmi, s princeznami, rytiermi, jaštericami aj pachycefalosaurami - album pre deti, ktorý neomrzí ani vás.

Hudba
Podporte nahrávanie hudobného albumu pre deti Toddler Punk 2
Získaná suma
151%

6 025 €

z cieľovej sumy
4 000 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Čo je Toddler punk? 

Matúško, Ela, Olívia, Miško, Kubko, Vinco, Klára, Adam, Tereza - to sú deti, ktoré nás sprevádzajú životom. Rastú nám pred očami a stále nám nie je jedno, aké knihy majú v rukách a akú hudbu počúvajú. Preto sme pred troma rokmi dali dohromady niekoľko výborných hudobníkov, napísali texty, zložili pesničky, nahrali album a k albumu vydali dokonca aj knižku. Tak vznikli Ťulinove hudobné príbehy.

Deti rastú a my s nimi - a vďaka nim. Po bubákoch a prednostiach špagiet teraz spoznávame dinosaury, jašterice, drakov aj princezné, premýšľame nad upratovaním aj nad tým, prečo ubúda z mesiaca. Vznikajú nové texty, nové pesničky. 

Pomôžte nám nahrať nový album pesničiek pre deti, ktoré sa budú páčiť aj náročným rodičom a fanúšikom dobrej hudby. 

Ako vznikol Toddler Punk a kto sú naši muzikanti?

Celé sa to začalo v roku 2018 doma u Ľuboša Kukliša zo skupiny Diego. Jeho vtedy dvojročný syn Matúško vždy nadhodil slovo alebo vetu a otec z nich spravil krátku pesničku. Pesničky začali pribúdať, Ľuboš oslovil Olivera Reháka a ten spisovateľku Moniku Kompaníkovú, ktorá napísala už päť kníh pre deti. Väčšinu pesničiek na prvom albume skomponoval Ľuboš a väčšinu textov napísala Monika.

Dvojka bude kolektívnejším dielom - okrem Jozefa Vrábela zo skupiny Billy Barman a novinára Olivera Reháka sú už spoluatormi hudby aj klávesista Jakub Tvrdík (Billy Barman, Felix) a gitarista Tomáš Vagaský (Le Payaco, Diego). Kapelu dopĺňa bubeník Matej Ruman (Billy Barman).

Pesničky však vymýšľajú aj naše deti a my ich nápady v pesničkách radi využívame.

K spolupráci na obale sme opäť prizvali grafického dizajnéra Martina Mistríka z Novej Cvernovky a mladú ilustrátorku Bianku Török. Zvukovým producentom nahrávky je Tomáš Lobb, ktorý je zároveň sám aktívnym muzikantom (Luvver).

O zvukovú pestrofarebnosť piesní sa postarajú aj hosťujúci speváci - Katarína Koščová, Juraj Podmanický a ďalší. V tejto špeciálnej zostave chceme nahrať album dvanástich pesničiek.

Kapela odohrala premiérový koncert na Pohode 2019, odvtedy vystúpila na Záleskej divadelnej púti, na Dobrom trhu v Bratislave, na Radio Head Awards Rádia FM, v kultúrnom centre Záhrada v Banskej Bystrici, na festivale Konvergencie či akcii Spomienka na Deža Ursinyho. Na rok 2021 má zatiaľ potvrdený koncert na festivale Atmosféra.

Toddler Punk na Pohode v roku 2019
Tomáš Lobb s Adelkou a Miškom pri nahrávaní prvého albumu

Prečo potrebujeme vašu podporu?

Keď začali vznikať nové piesne a pribúdať fanúšikovia, ukázalo sa, že Toddler Punk môže mať ďalšie pokračovanie a toľko dosť pesničiek na plnohodnotné koncerty. Nebyť pandémie, odohrali by sme koncerty, z ktorých honoráre by pokryli náklady na nový album.

Niektorí z našich muzikantov sú profesionáli, ktorí počas pandémie prišli o takmer všetky príjmy. Zafinancovať nahrávanie albumu v profesionálnej kvalite je tak nad naše možnosti. 

S vašou pomocou budeme môcť zaplatiť štúdio Lavagance a hudbu zaznamenať na CD alebo vo formáte MP3 albumu. V prípade, že sa nám podarí vyzbierať vyššiu než minimálne potrebnú sumu, zvažujeme aj vydanie LP platne.

Aké budú nové pesničky? 

Pesničky vznikajú z nápadov našich detí aj pri riešení každodenných rodičovských dilem. Napríklad Jašterica vznikla z pesničky, ktorú si Olivka spievala idúc kamenistou chorvátskou cestičkou, pachycefalosaurus je obľúbený Matúškov dinosaurus a otázku prečo z mesiaca každú noc kus stráca sa, rieši so svojou dcérkou klávesák Jakub Tvrdík. Upratovanie je témou každodennou v každej domácnosti a vypýtali si ju aj naši fanúšikovia. Pesničku Stále s tebou sme napísali pre všetkých, čo majú niekedy blbý deň - teda pre všetkých. Rytieri v pančuškách sú spomienkou na naše detstvo v zákopoch na sídlisku a Uspávanka nesmie chýbať na žiadnom albume.

Pesnička Princezná vznikla počas lockdownu na diaľku a bola súčasťou reedície prvého albumu.

Stále s tebou

Dnes máš blbý deň
Tvoj deň prikryl tieň.
Dnes sa slnko skrylo do mračien

Dnes sa nechceš hrať
Nič vidieť, nikoho počúvať
Nechce sa ti s nami zhovárať

Akoby ti ušli včely
Nie si milý, nie si smelý
Svet sa ti zdá čiernobiely

REF: Ale ja vždy
Budem s tebou
V smútku, v zlosti
Budem s tebou
Skákať od radosti

Zajtra zas vyjde slnko
Príde nový deň
Odoženie dnešný tieň

Zajtra zas budeš rád
Budeš sa chcieť rozprávať
Budeš sa chcieť s nami hrať

Vianočnú napísala Monika deň po Štedrom dni. Ľuboš k nej potom skomponoval takúto krásnu melódiu a video urobila Bianka Török.


Aký bol prvý album? 

U nás doma sa album veľmi ujal, malý má tri roky a jeden čas sme ho museli púšťať každý deň niekoľkokrát. Originálny hudobný počin pre deti

Zuzana S. čitateľký klub Martinus

Piesne sú vystavané z mnohých nečakaných momentov, keď sa pohrávajú s rytmom a dynamikou skladby. Napríklad pesničky Čo robí Ťulino či Malíček majú viacero nečakaných zákrut. Sú to momenty, ktoré posúvajú album do bublinky náročnejšej detskej nahrávky, takýchto výziev sa však netreba báť. Aj vďaka tomu môže mať album vyššiu trvanlivosť a jeho šarm nevyšumí po piatich prehratiach.

hudba.zoznam.sk

CD aj knižku máme doma už nejaký ten týždeň a decká stále milujú hudbu si vypeckovať na plné gule a tancujú do odpadnutia. Najlepšie je keď samu seba alebo muža prichytím ako si pesničky pospevujeme.

Erika V. facebook

Ďakujeme! 

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Chcem digitálny album Toddler Punk 2
Chcem digitálny album Toddler Punk 2

Minimálna výška príspevku

10

Nepotrebujem CD, stačí mi album vo formáte MP3

Doručenie: august 2021

Chcem album Toddler Punk 2 na CD
Chcem album Toddler Punk 2 na CD

Minimálna výška príspevku

12

Pošleme vám CD album, ktorého súčasťou bude aj QR kód na stiahnutie MP3 albumu.

Doručenie: august 2021

Chcem obidva albumy Toddler Punk
Chcem obidva albumy Toddler Punk

Minimálna výška príspevku

20

Pošleme vám obidva albumy Toddler punk na CD aj s kódmi na stiahnutie vo formáte MP3

Doručenie: august 2021

Chcem album Toddler Punk 2 a Hlbokomorské rozprávky
Chcem album Toddler Punk 2 a Hlbokomorské rozprávky

Minimálna výška príspevku

25

Pošleme vám druhý album Toddler Punk na CD, ktorého súčasťou bude aj QR kód na stiahnutie MP3 albumu a knižku Moniky Kompaníkovej Hlbokomorské rozprávky aj s jej venovaním.

Doručenie: august 2021

Chcem Toddler Punk 2 aj knižku Ťulinove hudobné príbehy
Chcem Toddler Punk 2 aj knižku Ťulinove hudobné príbehy

Minimálna výška príspevku

30

Pošleme vám nový album Toddler punk na CD, ktorého súčasťou bude aj QR kód na stiahnutie MP3 albumu a knižku s príbehmi a QR kódom na stiahnutie prvého albumu.

Doručenie: august 2021

Chcem špeciálnu pesničku!
Chcem špeciálnu pesničku!

Minimálna výška príspevku

500

Napíšeme, zložíme a nahráme vám pesničku podľa vášho želania a pošleme vám ju ako MP3 spolu s naším novým albumom. Chcete pesničku o vašich deťoch, rodine, obľúbenom zvieratku?

Doručenie: september 2021

Novinky

Nové pesničky sú na ceste k vám.

Update #4, 21.11.2021

Milí priatelia, nové CD Toddler Punk, ktoré sme vďaka vám mohli nahrať a vydať už aj spolu s odmenami putuje k vám poštou. Ak by k vám v priebehu tohto týždňa nedorazili alebo by ste mali akýkoľvek problém, naváhajte nám napísať. Budeme radi ak nám napíšete aj ako sa vám pesničky páčia - na instagram, facebook alebo mail. 
A ak by ste chceli na Vianoce naše knižky alebo albumy niekomu darovať, nájdete ich na www.toddlerpunk.sk alebo v kníhkupectvách. 

Dúfame, že vám naše pesničky spríjemnia toto obdobie, ktoré je pre mnohých z nás mimoriadne ťažké a smutné. Možno si pri nich spomeniete na niečo pekné a možno objavíte niečo, čo ste si doteraz nevšimli - napríklad v čom sa podobáme na prehistorické tvory alebo prečo každú noc kus z mesiaca stráca sa. 

A v utorok 23.11.  pozývame pozerať minikoncert naživo v Teleráne. 

Prajeme veľa zdravia!
Monika, Ľuboš, Oliver, Maťa a kapela Toddler punk. 

Skoro v cieli!

Update #3, 08.10.2021

Milí naši priatelia,

Ďakujeme za Vašu trpezlivosť, už sme skoro v cieli! Nahrávanie albumu síce trvalo o trochu dlhšie, ako sme plánovali z mnohých dôvodov mimo nášho dosahu, za čo sa Vám ospravedlňujeme, ale veríme, že keď ho dostanete do rúk, poviete si, že to stálo za to! CD ide do lisovne a odhadujeme, že cca o 3 týždne by malo byť dostupné a samozrejme prvé kusy poputujú prednostne Vám.

Aby ste však nemuseli čakať tak dlho, už v najbližších dňoch od nás dostanete email s prvou odmenou, exkluzívnou pre Vás, ktorí ste nás podporili. Ešte raz Vám veľmi pekne ďakujeme - bez Vašej pomoci by CD nevzniklo!

Aby sme Vám Vaše balíčky po tlači CD vedeli doručiť čo najrýchlejšie, chystáme, čo sa dá a máme na Vás teda otázku ohľadne doručenia: 

Ak ste si zvolili medzi odmenami i fyzické CD či balík s knižkou, Artforum na Kozej ulici v Bratislave nám umožnilo ponúknuť Vám OSOBNÝ ODBER v ich predajni. Prebratie balíčka tak môžete spojiť s príjemným a obzrieť si kvailtné knižky z ich výberu, sami sme veľkými fanúšikmi Artfora a často tam stretnete aj nás:)
Takže:
Ak máte záujem si svoj balíček vyzdvihnúť OSOBNE v Artfore, prosím dajte nám vedieť emailom do 15.10. na: toddlerpunk.sk@gmail.com - stačí krátka správa s menom, pod ktorým ste nás podporili a info, že si prosíte osobný odber. 
My do Artfora doručíme Váš balík hneď, ako budeme mať fyzické CD v ruke (teda cca o tie 3 týždne) a informujeme Vás o tom emailom. Balíčky ostanú v Artfore nachystané po dobu 2 týždňov. 
Ak sa nám neozvete, že máte záujem o osobný odber, automaticky Vám Vaše odmeny pošleme Slovenskou Poštou tak, ako to bolo uvedené pri kampani.
Ďakujeme za Vašu podporu a trpezlivosť!

Ďakujeme za podporu!

Update #2, 02.08.2021

Milí priatelia, ďakujeme všetkým Vám, ktorí ste svojou podporou prispeli k nahrávaniu nového albumu kapely Toddler Punk! Naša kampaň bola úspešná a my sme radi, že môžeme pesničky dokončiť.

V tejto chvíli nahrávame vokály, na jeden sa dokonca podujala Jana Kirschner. Po roku nás konečne čaká aj koncert - v sobotu na Festivale Atmosféra. 


Ozveme sa opäť na konci septembra s hotovými pesničkami a pošleme vám zaslúžené odmeny. 

Spokojné leto prajú Monika, Oliver, Ľuboš a Toddler Punk  

Ďakujeme!

Update #1, 06.07.2021

Milí priatelia, aj vďaka vašej podpore sme kúsok za polovicou našej cesty za nahrávkou nového rockového albumu pre deti. V tejto chvíli dokončujeme pesničku, ktorá mala pracovný názov Blbý deň, no premenovali sme ju na Stále s tebou, pretože je o tom, že aj keď máme všetci občas blbé dni, tak máme preto pochopenie a sme pripravení byť jeden druhému oporou.
Vy ste našou oporou a my sme za to vďační.

Stále nám však do cieľa chýba pár krokov a tak budeme radi ak správu o našej hudbe a kampani budete zdieľať medzi kamarátmi - osobne, mailom, na soc. sieťach. Veľmi nám to pomôže. 
https://bit.ly/3qWuTrm


Srdečne pozdravujeme, Monika, Oliver, Ľuboš, deti a kapela. 

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Nemozem sa pozerat na to neokruhle cislo:-)

9 €

👤 Zuzana Kazarikova

🎁 Chcem obidva albumy Toddler Punk

22 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Chcem album Toddler Punk 2 na CD

14 €

👤 Henrieta Weberová

🎁 Chcem album Toddler Punk 2 na CD

14 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Chcem obidva albumy Toddler Punk

22 €

👤 Kristína Mokrohajská

🎁 Chcem obidva albumy Toddler Punk

💬 Prosím, pošlete nám CD do Holandska? Ozvem sa Vám ešte dodatočne aby som doplatila poštovné. Ďakujem :)

22 €

👤 Dáša Alušíková

🎁 Chcem obidva albumy Toddler Punk

22 €

👤 Lucia Baková

🎁 Chcem digitálny album Toddler Punk 2

10 €

👤 Tamara Torok

🎁 Chcem album Toddler Punk 2 na CD

14 €

👤 Terézia Kubeková

🎁 Chcem obidva albumy Toddler Punk

22 €

👤 Zuzana Taneckova

🎁 Chcem obidva albumy Toddler Punk

💬 Drzime palce!

27 €

👤 Veronika Dugovičová

🎁 Chcem album Toddler Punk 2 na CD

14 €

👤 Jarka Labancova

🎁 Chcem album Toddler Punk 2 na CD

14 €

👤 Lucia Skačanová

🎁 Chcem album Toddler Punk 2 a Hlbokomorské rozprávky

27 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Chcem digitálny album Toddler Punk 2

10 €

👤 Dominika Gutová

🎁 Chcem obidva albumy Toddler Punk

22 €

👤 Lukáš Demovič

🎁 Chcem album Toddler Punk 2 na CD

14 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Chcem album Toddler Punk 2 na CD

14 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Chcem album Toddler Punk 2 na CD

💬 Teším sa

14 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Chcem obidva albumy Toddler Punk

22 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Chcem album Toddler Punk 2 a Hlbokomorské rozprávky

27 €

👤 Lea HAJDUKOVÁ

🎁 Chcem obidva albumy Toddler Punk

22 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Chcem digitálny album Toddler Punk 2

10 €

👤 Tereza Vašičková

🎁 Chcem album Toddler Punk 2 na CD

💬 Jednotka nás baví stále, dvojka bude tiež! :)

14 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Chcem album Toddler Punk 2 na CD

14 €

👤 Hana Stanczova

🎁 Chcem album Toddler Punk 2 na CD

💬 Littles Lamia Vás vždy rada podporí:)

14 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Chcem album Toddler Punk 2 na CD

14 €

👤 Ivana Nieplová

🎁 Chcem album Toddler Punk 2 na CD

22 €

👤 Olga Holla

🎁 Chcem obidva albumy Toddler Punk

22 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Chcem obidva albumy Toddler Punk

22 €

   1 2 3 4 ... 9

Autori

Miesto realizácie projektu

Celé Slovensko

Monika Kompaníková

Monika Kompaníková

Spisovateľka a editorka, vyštudovala VŠVU, ale posledné roky sa venuje literatúre a publicistike. Napísala štyri knihy pre dospelých a päť knihy pre deti. Román Piata loď získal cenu Anasoft litera a film Little Harbour natočený na motívy knihy Krištáľového medveďa na festivale Berlinale, Pre deti napísala Hlbokomorské rozprávky, Kde je Ester N?, koniec sveta a čo je za ním. Je textárkou kapely Toddler punk a k prvému albumu napísala aj knižku Ťulinove hudobné príbehy.

Oliver  Rehák

Oliver Rehák

Oliver vyštudoval muzikológiu na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. Od roku 2003 pracuje ako novinár a editor (najskôr v SME, dnes v Denníku N). Bol spoluzakladateľom kultúrneho centra A4 v Bratislave, časopisu 3/4 revue o súčasnom umení a kultúre aj festivalu Next. Hrával v kapelách Lunárne legendy, Voice over noise, Musica falsa et ficta, Regale.

Ľuboš Kukliš

Ľuboš Kukliš

Skladateľ, textár a hudobník, ktorého domovským zoskupením je bratislavská kapela Diego. V civilnom živote sa venuje najmä právnym otázkam médií, je riaditeľom kancelárie Rady pre vysielanie a retransmisiu a predsedom Európskej platformy regulačných orgánov.

Vyúčtovanie

Vďaka vašej podpore sa nám podarilo nahrať druhý album Toddler Punku v špičkovom štúdiu Lavagance s jedným z najlepších producentov Tomášom Lobbom, ktorý stál aj pri našom prvom albume. Nahrávanie nám síce trvalo dlhšie, ako sme plánovali, ale v novembri sme vydali CD aj s účasťou výnimočných hostí, akými sú Jana Kirschner, Katka Koščová či Juraj Podmanický. Odozva bola zatiaľ len pozitívna a tak dúfame, že vám CD do rodín prinieslo veľa radosti! :) ĎAKUJEME!

Poplatok Startlab
475
Štúdio
900
Produkcia
3 120
Zaobstaranie odmien podporovateľom
1 030
Poštovné a balné
360
Marketing a reklama
140
Náklady spolu
6 025

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Chcem digitálny album Toddler Punk 2
Chcem digitálny album Toddler Punk 2

Minimálna výška príspevku

10

Nepotrebujem CD, stačí mi album vo formáte MP3

Doručenie: august 2021

Chcem album Toddler Punk 2 na CD
Chcem album Toddler Punk 2 na CD

Minimálna výška príspevku

12

Pošleme vám CD album, ktorého súčasťou bude aj QR kód na stiahnutie MP3 albumu.

Doručenie: august 2021

Chcem obidva albumy Toddler Punk
Chcem obidva albumy Toddler Punk

Minimálna výška príspevku

20

Pošleme vám obidva albumy Toddler punk na CD aj s kódmi na stiahnutie vo formáte MP3

Doručenie: august 2021

Chcem album Toddler Punk 2 a Hlbokomorské rozprávky
Chcem album Toddler Punk 2 a Hlbokomorské rozprávky

Minimálna výška príspevku

25

Pošleme vám druhý album Toddler Punk na CD, ktorého súčasťou bude aj QR kód na stiahnutie MP3 albumu a knižku Moniky Kompaníkovej Hlbokomorské rozprávky aj s jej venovaním.

Doručenie: august 2021

Chcem Toddler Punk 2 aj knižku Ťulinove hudobné príbehy
Chcem Toddler Punk 2 aj knižku Ťulinove hudobné príbehy

Minimálna výška príspevku

30

Pošleme vám nový album Toddler punk na CD, ktorého súčasťou bude aj QR kód na stiahnutie MP3 albumu a knižku s príbehmi a QR kódom na stiahnutie prvého albumu.

Doručenie: august 2021

Chcem špeciálnu pesničku!
Chcem špeciálnu pesničku!

Minimálna výška príspevku

500

Napíšeme, zložíme a nahráme vám pesničku podľa vášho želania a pošleme vám ju ako MP3 spolu s naším novým albumom. Chcete pesničku o vašich deťoch, rodine, obľúbenom zvieratku?

Doručenie: september 2021