Nová kniha Banskoštiavnická vodohospodárska sústava

Nová kniha Banskoštiavnická vodohospodárska sústava

Sme skupina nadšencov, ktorí už celú dekádu študujú a v teréne skúmajú genialitu najdokonalejšej technickej stavby, aká kedy bola na Slovensku vybudovaná – Banskoštiavnická vodohospodárska sústava. Vďaka nej v minulosti vyrástla sláva Banskej Štiavnice a aj obrovské bohatstvo monarchie. Vedeli ste to?

Literatúra
Lokálny rozvoj
Nová kniha Banskoštiavnická vodohospodárska sústava
Získaná suma
222%

13 346 €

z cieľovej sumy
6 000 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Dnes je realitou jeden veľký paradox - samotná Banskoštiavnická vodohospodárska sústava, vďaka ktorej sa v Banskej Štiavnici naďalej ťažilo zlato a striebro, je  pamiatkou UNESCO, ale súčasne málokto jej dokonalosti a prínosu rozumie. Primerane tomu vyzerá aj vedomosť a starostlivosť o túto pamiatku. Za posledných 30 rokov od zápisu do UNESCO je takmer nulová vedomosť a najmä starostlivosť o časti tejto unikátnej sústavy – a preto sme tu!



Presne pre tento účel chceme vydať už naše druhé – rozšírené vydanie knihy, ktorá vystihuje celosvetový význam Banskoštiavnickej vodohospodárskej sústavy. Veríme, že prispeje k porozumeniu - doceneniu a teda aj starostlivosti o ňu. Máme zmapované, akým tempom sa postupne vytráca, nemôže nás to nechať ľahostajnými.

Rozšírený popis projektu

10 rokov tento technický fenomén skúmame. Z archívov - z dostupnej historickej literatúry, odborným porovnávaním s inými podobnými technickými dielami po celom svete. Naše vzdelanie a aj súčasná prax v obore nám k tomu napomáha. Stále nás to však prefacká - nové zistenia prudko rozdýchávame: máme tu výnimočný skvost, len málo o ňom vieme. A tak typicky slovensky - už vôbec sa oň nezaujímame, nestaráme...

Banskoštiavnická vodohospodárska sústava zahŕňajúca TAJCHY, pozor nie jazerá, ale umelé priehrady, vybudované v extrémne náročnom teréne Štiavnických vrchov, tu podľa súčasných výpočtov už dávno nemali stáť!
Dokonalosť ich konštrukcie, vsadenia do krajiny a využitia pre hospodárske účely ťažby zlata a striebra v 18. storočí, vytvorili zo Štiavnice jedno z najbohatších miest monarchie. Dnes je stále jedným z najvýnimočnejších miest Európy.

Pre tento účel po dlhoročnom výskume chceme prispieť k porozumeniu a teda DOCENENIU tejto pamiatky. Po 3 rokoch práce a rozširovania nášho výskumu chceme vydať 2. rozšírené vydanie knihy, ktorá sústavu, jej vznik a význam popisuje. Ak dnes ľudí ako Steeve Jobs, alebo Elon Musk obdivujeme, autori tohto diela boli v minulosti úplne rovnaká liga.



V akej fáze sme?

Obsah knihy je už pripravený na 80 strán textov,  a viac ako 350 fotografií súčasných, historických, ale aj archívnych výkresov. Je za tým stovky hodín času, ktorý sme investovali DOBROVOĽNE. Vyzbieranú sumu použijeme na zalomenie a tlač knihy. Veľmi nám záleží, aby pamiatka tejto svetovej úrovne bola predovšetkým doma cenená a následne aj obnovená... je to teda na nás – dobrovoľníkoch a vás - prispievateľoch. Vopred vám za každú čiastku ĎAKUJEME.

Cestujeme po celom svete, fascinujú nás výnimočnosti. Jednu máme doma a ani o nej nevieme

Knihou nekončíme, naopak začíname

V druhom kroku, ak danú čiastku prekročíme, všetky ďalšie prostriedky presunieme na dobrovoľnícke brigády, ktoré v jarnom a jesennom období priamo v teréne organizujeme. To je naša praktická méta hneď potom, ak vďaka knihe verejnosť téme porozumie. Stretáva sa tam výnimočná partia ľudí, ktorá nielen internetové fotky tajchov skroluje, ale vo svojom voľnom čase a bez nároku na odmenu rukávy vyhrnie. Mentálny prínos stretnutia sa s týmito ľuďmi je BONUS NAVYŠE.

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Zápisník Veľká Vodárenská/ Ottergrund + pohľadnica Banskej Štiavnice
Zápisník Veľká Vodárenská/ Ottergrund + pohľadnica Banskej Štiavnice

Minimálna výška príspevku

20

Zápisník s drevenými doskami a originálnou grafikou tajchu Veľká Vodárenská, alebo tajchu Ottergrund s krásnou pohľadnicou Banskej Štiavnice.

Doručenie: september 2021

Ilustrácia Počúvadliansky tajch
Ilustrácia Počúvadliansky tajch

Minimálna výška príspevku

25

Ilustrácia Počúvadliansky tajch Rozmer ilustrácie je 30x40cm

Doručenie: september 2021

Meno v knihe + 3 knihy s venovaním a podpismi autorov
Meno v knihe + 3 knihy s venovaním a podpismi autorov

Minimálna výška príspevku

125

Tvoje meno v knihe Banskoštiavnická vodohospodárska sústava na zozname podporovateľov a originálne venovanie s podpismi autorov. Knihy získaš medzi prvými.

Doručenie: do Vianoc 2021

Súkromné 3 hodinové sprevádzanie po stopách Banskoštiavnickej vodohospodárskej sústavy + kniha s menom v knihe.
Súkromné 3 hodinové sprevádzanie po stopách Banskoštiavnickej vodohospodárskej sústavy + kniha s menom v knihe.

Minimálna výška príspevku

200

Sprevádzania sú krátke výlety po jednotlivých vodohospodárskych sústavách, zhruba 10 km dlhé s hovoreným slovom formou krátkych opisov zaujímavých miest, alebo objektov, či udalostí, ktoré sa spájajú s daným miestom. Stačí si vybrať z našej ponuky. Jedná sa o súkromné sprevádzanie s autormi knihy! Plus kniha s Tvojím menom, podpismi a originálnym venovaním.

Doručenie: do konca roka 2022

Celovíkendové sprevádzanie po všetkých banskoštiavnických tajchoch s autormi knihy + kniha s menom v knihe
Celovíkendové sprevádzanie po všetkých banskoštiavnických tajchoch s autormi knihy + kniha s menom v knihe

Minimálna výška príspevku

800

Za víkend dokážeme navštíviť všetkých 26 banskoštiavnických tajchov. Ukážeme si rozdiely a povieme zaujímavosti, pretože každý jeden tajch je jedinečný a odlišný od toho druhého. Sprevádzanie môže byť uskutočnené formou: pešo, autom. Plus kniha s Tvojím menom, podpismi a originálnym venovaním.

Doručenie: do konca roka 2022

Súkromná brigáda na obnove zberných jarkov s autormi knihy :-)
Súkromná brigáda na obnove zberných jarkov s autormi knihy :-)

Minimálna výška príspevku

1 000

Poďme spoločne obnoviť časť zberného jarku! Odmenou vám bude autentický pocit pracovníkov, ktorí vďaka vode vybudovali jedno z najkrajších miest sveta. Spoločne zachránime túto pamiatku, ktorá zachránila pred 300 rokmi Štiavnicu od zániku. Kniha, Tvoje meno v nej s originálnym venovaním a podpismi je samozrejmosťou.

Doručenie: Kedykoľvek

Prvé výtlačky knihy s podpismi autorov
Prvé výtlačky knihy s podpismi autorov

Minimálna výška príspevku

35

Prvé výtlačky novej knihy Banskoštiavnická vodohospodárska sústava s podpismi autorov. Knihu získaš medzi prvými. Hneď po prezentácii si ju môžeš osobne vyzdvihnúť, alebo nechať poslať poštou.

Doručenie: do Vianoc 2021

Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov
Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov

Minimálna výška príspevku

60

Tvoje meno v knihe Banskoštiavnická vodohospodárska sústava na zozname podporovateľov a originálne venovanie s podpismi autorov. Knihu získaš medzi prvými.

Doručenie: do Vianoc 2021

Novinky

Daruj 2% pre záchranu UNESCO pamiatky

Update #6, 24.02.2022

Máte jedinečnú príležitosť rozhodnúť o 2% vašich daní. Vaše rozhodnutie v prospech nášho občianske združenia má pre naše dobrovoľnícke snaženie OBROVSKÝ VŹYNAM.

ČO SME DOSIAHLI V ROKU 2021:

1. vo vlastnej réžii sme vydali najucelenejšiu publikáciu o banskoštiavnických tajchoch, ktorej vydanie ste podporili.

2. zrealizovali sme deväť brigád na obnovu jarkov - neoddeliteľnej súčasti sústavy tajchov, ktorá je UNESCO chránená a žiadne inštitúcie ani iné subjekty sa jej obnove nevenujú!

3. Získali sme titul dobrovoľnícky projekt roka v Banskobystrickom kraji.

4. zrealizovali sme 10 sprevádzaní, na ktorých sa zúčastnilo do 400 návštevníkov Štiavnice, ktorí veríme, že na základe nášho výkladu rozumejú podstate a význame tejto UNESCO pamiatky.

NÁŠ PLÁN PRE 2022:

1. OCHRANA A OBNOVA jednotlivých súčastí sústavy, aby nebol ohrozený štatút UNESCO pamiatky (nestaráte sa, UNESCO vás zo zoznamu vyškrtne...). 

Detaily čoskoro zverejníme, aktuálne získavame podporu a povolenia relevantných inštitúcii, veríme že do začiatku jari budeme mať dobrý odrazový mostík.

2. NÁUČNO-VZDELÁVACIA činnosť pre verejnosť vo viacerých formách (bude sa na čo tešiť! :-)) a aj s prítomnosťou viacerých zaujímavých hostí.

Detaily oboch cieľov postupne zverejníme, nakoľko sú predmetom rozhovorov s viacerými relevantnými partnermi a inštitúciami. 

Na tomto linku https://bstajchy.sk/oz/ máte možnosť stiahnuť tlačivo na poukázanie 2% vašich daní. Ďakujeme!!! Veľa to pre nás znamená!

Tím BS tajchy

Kniha v rukách podporovateľov

Update #5, 02.12.2021

Milí podporovatelia,

chceli by sme vám ešte raz veľmi pekne poďakovať za podporu projektu - vydanie knihy Banskoštiavnická vodohospodárska sústava.

Drvivá väčšina kníh vám už bola poslaná. Takže v najbližších dňoch môžete knihu očakávať.

Čo sa týka samotnej knihy dali sme si záležať a podarilo sa nám jedno krásne dielo dizajnovo príťažlivé s nádhernými fotografiami, ktoré dokumentujú, že aj technické stavby môžu byť krásne.

Obsah knihy bol zostavený z dlhoročnej práce a výskumu našej vlastnej iniciatívy pri hľadaní najvýznamnejšej technickej pamiatky našej krajiny. Možno sa sami čudujete ako je to v súčasnej dobe možné baviť sa o technickej pamiatke takého významu a nepoznať ju...

Žiaľ, pravda je taká, že doposiaľ nikto nezmapoval rozlohou obrovskú vodohospodársku sústavu, ktorá pozostávala z viac ako stovky vodohospodárskych objektov (tajchov, jarkov, vodných štôlní), avšak dielo, ktoré držíte v rukách ju mapuje dokonale.

My veríme, že práve takáto kniha vzbudí záujem širokej a odbornej verejnosti a spoločne dokážeme túto významnú UNESCO pamiatku zachrániť aj pre budúce generácie, nechceme dopustiť, že o pár rokov si o nej už budeme len čítať...

Preto verím, že to spoločne nenecháme tak!

A vidíme sa na jarných brigádach. 

Pekný deň.

Michal Červeň

PS: V súčasnosti je možné si knihy doobjednať na: www.bstajchy.sk

PS: Podporovatelia, ktorí si vybrali osobný odber v Štiavnici dostanú e-mail s otváracími hodinami v našom mini „výdajnom okienku“, ktoré bude otvorené do Vianoc.

Stále nás môžete sledovať na FB a IG: BanskoŠtiavnické tajchy

Krst knihy

Update #4, 17.11.2021

Milí podrorovatelia,

srdečne vás pozývame na krst knihy - Banskoštiavnická vodohospodárska sústava.

Alternatívny krst sa uskutoční sobotu 20.11.2021 na tajchu Klinger v B. Štiavnici o 10:00 kedy povieme krátky príbeh našej iniciatívy a knihy.

Potom pokrstíme a spoločne podpíšeme jeden kus knihy, ktorý nám ostane na pamiatku.

S veľkou radosťou sa s vami stretneme, porozprávame a odovzdáme vám vaše výtlačky. :)

Nie je nutné prísť na 10:00, krst bude individuálny a bude prebiehať do 14:00.

V rámci krstu bude možnosť kúpiť si aj ďalšie výtlačky. Cena bude určená na mieste.

Tešíme sa na vás.

Krst sa bude konať v zmysle pravidiel covid automatu pre okres Banská Štiavnica.

Ak sa krstu nezúčastníte, knihy vám odovzdáme formou, akú ste si vybrali.

Krst knihy

Update #3, 12.11.2021

Milí priatelia tajchov, vážení podporovatelia.

S veľkou radosťou a s úsmevom na tvári vás pozývam do Banskej Štiavnice!!
Dňa 20.11.2021 sa uskutoční krst dlhoočakávanej knihy - Banskoštiavnická vodohospodárska sústava, na ktorej vydaní ste sa podieľali.

Priateľsky sa stretneme na nejakom tajchu, podebatujeme, pokrstíme spoločne knihu a samozrejme rád vám odovzdám vaše knižky, na ktoré už určite nedočkavo čakáte. :)

Viac info o krste pridám budúci týždeň.

Verím, že sa nám podarí stretnúť sa aspoň takto…

Pozdravujeme

Kniha sa už tlačí. :)

Update #2, 04.10.2021

Dobrý deň/ahojte,

máme pre vás radostnú správu!!
Naša spoločná, nová kniha o Banskoštiavnickej vodohospodárskej sústave sa už tlačí!!

Vďaka vašej obrovskej podpore projektu sme si mohli dovoliť - vytvoriť unikátnu knihu s rozmermi 260x297 mm, s presne 300 stranami, plnými nových informácií a krásnych fotografií. 

Takže si môžete pomaly vyhradiť poriadny kus voľného priestoru vo vašej knižnici.

Očakávaný termín dodania je november. Následne bude krst a knižky vám budú rozdané.

Okrem toho sme už stihli za získané extra financie nakúpiť náradie na záchranu zberných jarkov, dokonca sme už stihli zorganizovať aj dve dobrovoľnícke brigády. 

Ak nám chcete pomôcť pri záchrane zberných jarkov neváhajte sa pridať na ďalšie dobrovoľnícke brigády. 

Viac informácií nájde na našich sociálnych sieťach, alebo nám napíšte e-mail a my vás budem informovať.
bstajchy@gmail.com
ĎAKUJEME! 

ĎAKUJEME!!

Update #1, 23.08.2021

Milí priatelia tajchov, 
chceli by sme vám veľmi srdečne poďakovať, že ste podporili náš projekt. Vďaka vám bude môcť vydať jednu z najkrajších kníh o Banskej Štiavnici, knihu o tajchoch.
Okrem toho získané financie využijeme na obnovu zaniknutých zberných jarkov.
V súčasnosti už usilovne pracujeme na zalomení knihy.
O priebehu dobrovoľníckych brigád a vývoji knihy vás bude informovať. 

Ďakujeme ešte raz!
Tím BanskoŠtiavnické tajchy  

PS: Info pre tých čo budú mať meno v knihe: prosím, skontrolujte si či vaše meno ste uviedli správne (mäkčene a dĺžne). Ďakujeme. 
Opravy môžete poslať na: bstajchy@gmail.com 

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Drzim palce, Richnavsky tajch poznam cez tabory od malicka.

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Zápisník Veľká Vodárenská/ Ottergrund + pohľadnica Banskej Štiavnice

💬 Ste super, držíme Vám palce aj naďalej!

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov

💬 Môžete prosím napísať venovanie Oľge (mojej mame)? Ďakujem! :)

60 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov

60 €

👤 Barbora Horvat Horvat

🎁 Súkromné 3 hodinové sprevádzanie po stopách Banskoštiavnickej vodohospodárskej sústavy + kniha s menom v knihe.

💬 Knihu venovat: Lucke k 40ke :-)

200 €

👤 Anonymný podporovateľ

30 €

👤 Alexandra Morongova

🎁 Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov

60 €

👤 Zuzana Šimová

🎁 Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov

💬 Prosim o venovanie pre Ota a aby bolo jeho meno uvedene v knihe....Oto Katula, Neverice Dakujem

60 €

👤 Miroslav Lešťan HASLEX -SHP

🎁 Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov

💬 Veľmi sa tešíme a blahoželáme k splnenê mu cieľu

60 €

👤 Dominik Chovan

🎁 Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov

💬 Robte co robite. Robite to dobre :)

60 €

👤 Pavel Gregor

🎁 Meno v knihe + 3 knihy s venovaním a podpismi autorov

125 €

👤 Kamil Puvák

🎁 Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov

💬 Výborná myšlienka, výborný projekt... :)

60 €

👤 Martin Thurzo

🎁 Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov

60 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Meno v knihe + 3 knihy s venovaním a podpismi autorov

💬 Dakujem za vasu pracu a prajem vela sil a neutichajuci zaujem hladat, obnovovat, starat sa a neustale pokracovat ????

125 €

👤 Daniel Ivančík

🎁 Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov

60 €

👤 Iveta Hochmuthová

20 €

👤 Mario Miglierini

🎁 Meno v knihe + 3 knihy s venovaním a podpismi autorov

💬 Radi ako skauti pomôžeme s obnovou tajchov. Môžeme potom dohodnúť brigádu.

125 €

👤 Lenka Poleková Poleková

10 €

👤 Nataša Bauzová

🎁 Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov

💬 Pekný deň, do knihy by som prosila uviesť meno môjho manžela: Ing. Erich Bauza. Bude to darček pre neho. Vopred pekne ďakujem. NB

60 €

👤 Anna Kapustová

🎁 Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov

60 €

👤 STATIK.SK spol. s r.o.

🎁 Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov

60 €

👤 Petra a Matúš Jurčackoví

🎁 Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov

💬 Drzim palce!

60 €

👤 Alena Kredátus Čierna

🎁 Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov

60 €

👤 Iveta Pradličková

🎁 Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov

60 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Zápisník Veľká Vodárenská/ Ottergrund + pohľadnica Banskej Štiavnice

20 €

👤 Dominika Jančovičová

🎁 Ilustrácia Počúvadliansky tajch

25 €

👤 Dominika Jančovičová

🎁 Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov

60 €

👤 Dusan Guban

🎁 Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov

60 €

👤 Silvia Macháňová

🎁 Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov

60 €

👤 Katarína Lehotská

🎁 Prvé výtlačky knihy s podpismi autorov

35 €

   1 2 3 4 ... 11

Autori

Miesto realizácie projektu

Banskobystrický kraj

OZ Štiavnický tajch

OZ Štiavnický tajch

Naše OZ Štiavnický tajch bolo založené v roku 2019 a za cieľ si kladie propagovať, chrániť a zachrániť najvýznamnejšiu technickú pamiatku, našej krajiny - Banskoštiavnickú vodohospodársku sústavu, aby bola odkazom vyspelého, nadčasového vodného staviteľstva minulosti aj pre budúce generácie.

Vyúčtovanie

Realizácia projektu prebehla veľmi dobre. Koncom novembra sa nám podarilo vydaniť knihu - Banskoštiavnická vodohospodárska sústava 1200 kusov. Odmeny boli podporovateľom odoslané podľa toho ako si vybrali či poštou, alebo osobným odberom. V súčasnosti ešte trvá odoberanie kníh. Financie sme zužitkovali na tlač kníh a grafické spracovanie knihy. Okrem toho sme za vyzbierané financie nakúpili pracovné náradie pre dobrovoľníkov a organizovali 4 dobrovoľnícke brigády zamerané na záchranu zberných jarkov - technickej pamiatky UNESCO. V súčasnosti rozbiehame predaj kníh aj pre širokú verejnosť. Veríme, že kniha u čitateľov vzbudí obrovský dojem a na jar bude zostava dobrovoľníkov pri záchranárskych prácach oveľa väčšia. Veríme, že kniha dokáže zachrániť a zviditeľniť túto miznúcu pamiatku.

Nákup náradia
500
Grafiky knihy
2 600
Tlač knihy
13 186
Náklady spolu
16 286

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Zápisník Veľká Vodárenská/ Ottergrund + pohľadnica Banskej Štiavnice
Zápisník Veľká Vodárenská/ Ottergrund + pohľadnica Banskej Štiavnice

Minimálna výška príspevku

20

Zápisník s drevenými doskami a originálnou grafikou tajchu Veľká Vodárenská, alebo tajchu Ottergrund s krásnou pohľadnicou Banskej Štiavnice.

Doručenie: september 2021

Ilustrácia Počúvadliansky tajch
Ilustrácia Počúvadliansky tajch

Minimálna výška príspevku

25

Ilustrácia Počúvadliansky tajch Rozmer ilustrácie je 30x40cm

Doručenie: september 2021

Meno v knihe + 3 knihy s venovaním a podpismi autorov
Meno v knihe + 3 knihy s venovaním a podpismi autorov

Minimálna výška príspevku

125

Tvoje meno v knihe Banskoštiavnická vodohospodárska sústava na zozname podporovateľov a originálne venovanie s podpismi autorov. Knihy získaš medzi prvými.

Doručenie: do Vianoc 2021

Súkromné 3 hodinové sprevádzanie po stopách Banskoštiavnickej vodohospodárskej sústavy + kniha s menom v knihe.
Súkromné 3 hodinové sprevádzanie po stopách Banskoštiavnickej vodohospodárskej sústavy + kniha s menom v knihe.

Minimálna výška príspevku

200

Sprevádzania sú krátke výlety po jednotlivých vodohospodárskych sústavách, zhruba 10 km dlhé s hovoreným slovom formou krátkych opisov zaujímavých miest, alebo objektov, či udalostí, ktoré sa spájajú s daným miestom. Stačí si vybrať z našej ponuky. Jedná sa o súkromné sprevádzanie s autormi knihy! Plus kniha s Tvojím menom, podpismi a originálnym venovaním.

Doručenie: do konca roka 2022

Celovíkendové sprevádzanie po všetkých banskoštiavnických tajchoch s autormi knihy + kniha s menom v knihe
Celovíkendové sprevádzanie po všetkých banskoštiavnických tajchoch s autormi knihy + kniha s menom v knihe

Minimálna výška príspevku

800

Za víkend dokážeme navštíviť všetkých 26 banskoštiavnických tajchov. Ukážeme si rozdiely a povieme zaujímavosti, pretože každý jeden tajch je jedinečný a odlišný od toho druhého. Sprevádzanie môže byť uskutočnené formou: pešo, autom. Plus kniha s Tvojím menom, podpismi a originálnym venovaním.

Doručenie: do konca roka 2022

Súkromná brigáda na obnove zberných jarkov s autormi knihy :-)
Súkromná brigáda na obnove zberných jarkov s autormi knihy :-)

Minimálna výška príspevku

1 000

Poďme spoločne obnoviť časť zberného jarku! Odmenou vám bude autentický pocit pracovníkov, ktorí vďaka vode vybudovali jedno z najkrajších miest sveta. Spoločne zachránime túto pamiatku, ktorá zachránila pred 300 rokmi Štiavnicu od zániku. Kniha, Tvoje meno v nej s originálnym venovaním a podpismi je samozrejmosťou.

Doručenie: Kedykoľvek

Prvé výtlačky knihy s podpismi autorov
Prvé výtlačky knihy s podpismi autorov

Minimálna výška príspevku

35

Prvé výtlačky novej knihy Banskoštiavnická vodohospodárska sústava s podpismi autorov. Knihu získaš medzi prvými. Hneď po prezentácii si ju môžeš osobne vyzdvihnúť, alebo nechať poslať poštou.

Doručenie: do Vianoc 2021

Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov
Meno v knihe + kniha s venovaním a podpismi autorov

Minimálna výška príspevku

60

Tvoje meno v knihe Banskoštiavnická vodohospodárska sústava na zozname podporovateľov a originálne venovanie s podpismi autorov. Knihu získaš medzi prvými.

Doručenie: do Vianoc 2021