Kuchárska kniha AKO CHUTÍ LES – ČAROVNÁ VÔŇA DIVOČINY

Kuchárska kniha AKO CHUTÍ LES – ČAROVNÁ VÔŇA DIVOČINY

Zažite čarovnú vôňu divočiny cez vyše deväťdesiat jedinečných receptov jedál z diviny a plodov lesa. Táto sympatická kuchárska kniha bude dobrou inšpiráciou pre všetkých, ktorí chcú objavovať „ako chutí les“.

Literatúra
Kuchárska kniha AKO CHUTÍ LES – ČAROVNÁ VÔŇA DIVOČINY
Získaná suma
1%

54 €

z cieľovej sumy
6 000 €

Kampaň skončená, cieľovú sumu sa nepodarilo naplniť.

O projekte

AKO CHUTÍ LES - ČAROVNÁ VÔŇA DIVOČINY

Zažite čarovnú vôňu divočiny cez vyše deväťdesiat jedinečných receptov jedál z diviny a plodov lesa. Táto sympatická kuchárska kniha bude dobrou inšpiráciou pre všetkých, ktorí chcú objavovať „ako chutí les“. Zároveň má potenciál prelomiť vo verejnosti rozšírenú predstavu, že jediným pokrmom z diviny je guláš – možnosti sú široké a recepty v tejto knižke dokazujú, že na to netreba byť držiteľom Michelinskej hviezdy ani majiteľom špeciálne vybavenej kuchyne. Nemusíte byť kúzelníkom, aby ste dokázali pripraviť pokrm z diviny, ktorý́ by Julo Satinský nazval „nebíčko v papuľke“.

Čo nájdete v knihe?

Názov knihy AKO CHUTÍ LES – ČAROVNÁ VÔŇA DIVOČINY vystihuje obsahovú stránku tejto netradičnej kuchárky. Okrem pokrmov zo zveriny, ktorá je dostupná v našich lesoch, budú predstavené jedlá aj z rôznych lesných plodov (hríby, medvedí cesnak, čučoriedky a pod.). Autori knihy dbali na základné pravidlo a to, aby boli všetky recepty pripravované iba z mäsa a surovín dostupných u nás. Jednotlivé recepty predstavujú jedlá pripravené z diviaka, srnca, jeleňa, daniela, muflóna, zajaca, kačky, bažanta, jarabice, prepelice a pod.

V úvode knihy je predstavená história lovu diviny, aké ma svoje miesto v modernej gastronómií a pokračujeme kompletnou prípravou deväťdesiatich jedál s receptami.

Jedlá sú zaradené v štyroch kapitolách: predjedlá, polievky, hlavné jedlá a múčniky. Ku každému jedlu je someliérom doporučené víno alebo pivo od domácich producentov. Recepty sú doplnené ilustračnými fotografiami lesa a divokej zveri.

O nás

Eduard Genserek
Fotograf, cestovateľ, milovník dobrého jedla a vína. Táto životná charakteristika sa mu stala inšpiráciou k námetu na edíciu kuchárskych kníh s príznačným názvom Ako chutí. Jej prvý diel Ako chutí les vystihuje jeho zmysel pre zachytenie toho najúžasnejšieho momentu. Momentu, ktorý vás presvedčí, že jedlo treba ochutnávať najskôr očami.
Cez svet divočiny sa vo vás snaží vyvolať emóciu a prebudiť všetky chuťové zmysly.
Svojím fotoaparátom zachytáva nielen krásy nášho sveta, ale aj výnimiočné jedlo, ktoré vám vizuálne predstavuje v tejto jedinečnej kuchárskej knihe.

Peter Straka

Srdcom i dušou hoteliér. Cestovný ruch a gastronómia sa stali jeho životnou náplňou. Prešiel si všetkým, čo vás môže stretnúť na ceste k vytúženým cieľom. Ako správny hoteliér má rád ľudí okolo seba - hostí i zamestnancov. Viesť hotel pre neho znamená, ako dirigovať orchester. V maximálnom nasadení a v súhre so zamestnancami vždy poskytne nezabudnuteľné zážitky pre hostí. Idea spokojného hosťa je podmienená spokojným personálom. A to je pre neho najdôležitejšie. V projekte Ako chutí les zúročil všetky svoje skúsenosti pri zostavení pestrého portfólia receptov, ktoré potešia všetky vaše zmysly.

Ján Zlúky

Šéfkuchár, pre ktorého varenie nie je práca, ale diagnóza. Žiadne jedlo neopustí kuchyňu, pokiaľ nesplní jeho predstavu o dokonalosti. Tú dosiahol dlhoročnými skúsenosťami v centrách cestovného ruchu nielen doma, ale aj v zahraničí. Jedlo z jeho kuchyne nemôžeme pokladať za samozrejmosť, ale za zážitok. A ten najúžastnejší. Prvotný vizuálny dojem na tanieri v súbehu s vôňou, zakončený uspokojením všetkých chuťových pohárikov. To je prejav jeho lásky ku kuchárskemu umeniu. Jeho moderne poňatá tradičná slovenská kuchyňa ho radí k výnimočným postavám slovenskej gastronómie. Spolu so svojím tímom kuchárov preniesol svoje zručnosti na stránky kuchárskej knihy Ako chutí les.

V akom sme štádiu prípravy?

Stovky hodín pri príprave a realizácií knihy už máme za sebou. Chutne vyzerajúce jedlá navariť a nafotiť bola tá príjemnejšia časť prípravy. Kniha je kompletne pripravená a realizujú sa posledné úpravy a korektúry. Vašu podporu použijeme na tlač knihy. Aj keď dnešná digitálna doba nepraje tlačeným knihám, je pre nás vôňa papiera a tlačenej knihy veľmi dôležitá.

Chceme aby kniha mala exkluzívne prevedenie. Okrem kvalitnej tlače a papiera je pre nás podstatné jedinečné spracovanie obálky knihy. Rozmer knihy je 220 x 210 cm a má 228 strán plné pútavého obsahu. Na obálku sme vybrali overené matné lamino v kombinácií s imitáciou kože a zlatej razby. Čaká Vás nie len zaujímavý obsah, ale aj samotné prevedenie tejto netradičnej kuchárky. Veríme, že bude potešením nie len pre vás, ale aj ako nezabudnuteľný darček pre vašich blízkych alebo priateľov.

Ďakujeme za Vašu podporu, veľmi si ju ceníme!

V prípade akýchkoľvek otázok k projektu nás neváhajte kontaktovať: info@tatrapress.sk

Naším cieľom je v ľuďoch odbúrať predsudky z konzumácie diviny a podporiť konzumáciu tohto veľmi chutného a hlavne zdravého mäsa na Slovensku.

Obchodné podmienky TATRAPRESS SLOVAKIA s.r.o., na ktoré sa vzťahuje doručovanie odmien nájdete tu.

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Kuchárska kniha AKO CHUTÍ LES
Kuchárska kniha AKO CHUTÍ LES

Minimálna výška príspevku

25

Tlačená kuchárska kniha obsahujúca deväťdesiat jedinečných receptov z diviny a plodov lesa. Pošleme vám ju za predpredajovú cenu vrátane poštovného.

Doručenie: koniec septembra 2021

Kuchárska kniha AKO CHUTÍ LES s podpismi autorov
Kuchárska kniha AKO CHUTÍ LES s podpismi autorov

Minimálna výška príspevku

27

Tlačená kuchárska kniha obsahujúca deväťdesiat jedinečných receptov z diviny a plodov lesa s podpismi autorov. Pošleme vám ju za predpredajovú cenu vrátane poštovného.

Doručenie: koniec septembra 2021

Dve knihy AKO CHUTÍ LES
Dve knihy AKO CHUTÍ LES

Minimálna výška príspevku

45

Dve tlačené kuchárske knihy obsahujúce deväťdesiat jedinečných receptov z diviny a plodov lesa. Pošleme vám ich za predpredajovú cenu vrátane poštovného. Ušetríte 5,- Eur.

Doručenie: koniec septembra 2021

Tri knihy AKO CHUTÍ LES
Tri knihy AKO CHUTÍ LES

Minimálna výška príspevku

65

Tri tlačené kuchárske knihy obsahujúce deväťdesiat jedinečných receptov z diviny a plodov lesa. Pošleme vám ich za predpredajovú cenu vrátane poštovného. Ušetríte 10,- Eur.

Doručenie: koniec septembra 2021

Štyri knihy AKO CHUTÍ LES
Štyri knihy AKO CHUTÍ LES

Minimálna výška príspevku

85

Štyri tlačené kuchárske knihy obsahujúce deväťdesiat jedinečných receptov z diviny a plodov lesa. Pošleme vám ich za predpredajovú cenu vrátane poštovného. Ušetríte 15,- Eur.

Doručenie: koniec septembra 2021

Päť kníh AKO CHUTÍ LES
Päť kníh AKO CHUTÍ LES

Minimálna výška príspevku

105

Päť kuchárskych kníh obsahujúcich deväťdesiat jedinečných receptov z diviny a plodov lesa. Pošleme vám ich za predpredajovú cenu vrátane poštovného. Ušetríte 20,- Eur.

Doručenie: koniec septembra 2021

Kožená kuchárska zástera + kniha AKO CHUTÍ LES
Kožená kuchárska zástera + kniha AKO CHUTÍ LES

Minimálna výška príspevku

150

Exkluzívna kožená kuchárska zástera s logom edície Ako chutí, plus kuchárska kniha Ako chutí les vrátane poštovného.

Doručenie: koniec septembra 2021

FOTOGRAFICKÝ WORKSHOP
FOTOGRAFICKÝ WORKSHOP

Minimálna výška príspevku

250

Jednodňový fotografický workshop pod vedením slovenského fotografa Eduarda Gensereka v bratislavskej ZOO. Naučíte sa nie len základy digitálnej fotografie od profesionálneho fotografa, ale aj tipy na očarujúce fotografie prírody a ich postprodukciu. Zároveň dostanete knihu Ako chutí les s venovaním od autorov.

Doručenie: do konca roku 2021

DEGUSTAČNÁ VEČERA PRE DVE OSOBY
DEGUSTAČNÁ VEČERA PRE DVE OSOBY

Minimálna výška príspevku

250

Päťchodová degustačná večera pre dve osoby na Hoteli Galileo**** na Donovaloch. Okrem dobrého jedla z diviny zažijete aj jedinečnú degustáciu vín a piva od slovenských producentov. Samozrejmosťou bude stretnutie s autormi a kuchárska kniha Ako chutí les pre každého z vás.

Doručenie: do konca roka 2021

Podporovatelia

👤 Lukáš Tomášek

🎁 Kuchárska kniha AKO CHUTÍ LES s podpismi autorov

27 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kuchárska kniha AKO CHUTÍ LES s podpismi autorov

27 €

Autori

Miesto realizácie projektu

Banskobystrický kraj

TATRAPRESS SLOVAKIA s.r.o.

TATRAPRESS SLOVAKIA s.r.o.

Vydavateľstvo zamerané na propagáciu slovenského cestovného ruchu. Kuchárska kniha Ako chutí les je prvý diel z novovznikajúcej edície Ako chutí.

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Kuchárska kniha AKO CHUTÍ LES
Kuchárska kniha AKO CHUTÍ LES

Minimálna výška príspevku

25

Tlačená kuchárska kniha obsahujúca deväťdesiat jedinečných receptov z diviny a plodov lesa. Pošleme vám ju za predpredajovú cenu vrátane poštovného.

Doručenie: koniec septembra 2021

Kuchárska kniha AKO CHUTÍ LES s podpismi autorov
Kuchárska kniha AKO CHUTÍ LES s podpismi autorov

Minimálna výška príspevku

27

Tlačená kuchárska kniha obsahujúca deväťdesiat jedinečných receptov z diviny a plodov lesa s podpismi autorov. Pošleme vám ju za predpredajovú cenu vrátane poštovného.

Doručenie: koniec septembra 2021

Dve knihy AKO CHUTÍ LES
Dve knihy AKO CHUTÍ LES

Minimálna výška príspevku

45

Dve tlačené kuchárske knihy obsahujúce deväťdesiat jedinečných receptov z diviny a plodov lesa. Pošleme vám ich za predpredajovú cenu vrátane poštovného. Ušetríte 5,- Eur.

Doručenie: koniec septembra 2021

Tri knihy AKO CHUTÍ LES
Tri knihy AKO CHUTÍ LES

Minimálna výška príspevku

65

Tri tlačené kuchárske knihy obsahujúce deväťdesiat jedinečných receptov z diviny a plodov lesa. Pošleme vám ich za predpredajovú cenu vrátane poštovného. Ušetríte 10,- Eur.

Doručenie: koniec septembra 2021

Štyri knihy AKO CHUTÍ LES
Štyri knihy AKO CHUTÍ LES

Minimálna výška príspevku

85

Štyri tlačené kuchárske knihy obsahujúce deväťdesiat jedinečných receptov z diviny a plodov lesa. Pošleme vám ich za predpredajovú cenu vrátane poštovného. Ušetríte 15,- Eur.

Doručenie: koniec septembra 2021

Päť kníh AKO CHUTÍ LES
Päť kníh AKO CHUTÍ LES

Minimálna výška príspevku

105

Päť kuchárskych kníh obsahujúcich deväťdesiat jedinečných receptov z diviny a plodov lesa. Pošleme vám ich za predpredajovú cenu vrátane poštovného. Ušetríte 20,- Eur.

Doručenie: koniec septembra 2021

Kožená kuchárska zástera + kniha AKO CHUTÍ LES
Kožená kuchárska zástera + kniha AKO CHUTÍ LES

Minimálna výška príspevku

150

Exkluzívna kožená kuchárska zástera s logom edície Ako chutí, plus kuchárska kniha Ako chutí les vrátane poštovného.

Doručenie: koniec septembra 2021

FOTOGRAFICKÝ WORKSHOP
FOTOGRAFICKÝ WORKSHOP

Minimálna výška príspevku

250

Jednodňový fotografický workshop pod vedením slovenského fotografa Eduarda Gensereka v bratislavskej ZOO. Naučíte sa nie len základy digitálnej fotografie od profesionálneho fotografa, ale aj tipy na očarujúce fotografie prírody a ich postprodukciu. Zároveň dostanete knihu Ako chutí les s venovaním od autorov.

Doručenie: do konca roku 2021

DEGUSTAČNÁ VEČERA PRE DVE OSOBY
DEGUSTAČNÁ VEČERA PRE DVE OSOBY

Minimálna výška príspevku

250

Päťchodová degustačná večera pre dve osoby na Hoteli Galileo**** na Donovaloch. Okrem dobrého jedla z diviny zažijete aj jedinečnú degustáciu vín a piva od slovenských producentov. Samozrejmosťou bude stretnutie s autormi a kuchárska kniha Ako chutí les pre každého z vás.

Doručenie: do konca roka 2021