Vyfarbi sa - dúhový diár 2022

Vyfarbi sa - dúhový diár 2022

Podporte vydanie Dúhového diára na rok 2022 a podporíte tak vytvorenie webového sprievodcu coming outom pre LGBT+ ľudí a ich blízkych a chod poradenského a komunitného centra PRIZMA.

Ľudské práva
Vyfarbi sa - dúhový diár 2022

Kampaň bola

úspešná
Získaná suma
237 % 4 796 €
Cieľ Cieľová suma
Hlavný cieľ
2 022 €
Vytvoríme webového sprievodcu coming outom
3 022 €
Zorganizujeme 10 vzdelávacích prednášok pre mládež
4 022 €

O projekte

Zo srdca ďakujeme, dosiahli sme cieľ 3022 €, ale nekončíme! Vďaka vašej podpore vydáme jedinečný dúhový diár a vytvoríme webového sprievodcu coming outom.

No máme ďalšie plány – ak sa nám podarí vyzbierať 4022 € zorganizujeme 10 vzdelávacích prednášok pre mládež.

WEBOVÝ SPRIEVODCA poskytne prvú pomoc pri pochybnostiach o svojej orientácií či rodovej identite, cenné rady ako postupovať pri coming oute a prinesie pozitívne svedectvá ľudí, ktorí si coming outom prešli sami, alebo z pozície blízkej osoby LGBT+ človeka.

Téma coming outu sa týka väčšiny z nás. Každý a každá určite pozná niekoho, kto spravil, alebo komu by pomohol coming out. Niekoho, kto potrebuje sebe, ale aj svojmu okoliu s hrdosťou, úprimne a bezpečne povedať, že je iný alebo iná.

Coming out - akceptácia svojej sexuality alebo zdôverenie sa so svojou identitou druhým, je individuálny a často nie jednoduchý proces.

Vďaka našej práci v komunitnom a poradenskom centre pre LGBT+ ľudí PRIZMA vieme, že to nie je vždy ľahké. V PRIZME denno-denne riešime problémy, ktoré vyplývajú z nepochopenia, slabej podpory či dokonca odsudzovania LGBT+ ľudí a ich príbuzných. Boli by sme veľmi radi, keby sa o tejto téme viac hovorilo a písalo, aby sa ľudia z LGBT+ komunity, ale aj ich príbuzní, odvážili "vyfarbiť sa".

Podporením kampane Vyfarbi sa pomôžete dostať tému coming outu do verejného povedomia a podporíte vznik webového sprievodcu coming outom.

Pri príležitosti Medzinárodného dňa coming outu chceme v Saplinq o.z. počuť a zdieľať príbehy, ktoré pomôžu, aby sa o tejto téme hovorilo verejne. Taktiež môžu slúžiť aj ako inšpirácia pre ďalších ľudí, ktorí hľadajú odvahu spraviť svoj coming out.

Veríme, že táto kampaň dodá mnohým LGBT+ ľuďom a ich príbuzným odvahu vyfarbiť sa a prijať seba, či blízkeho, blízku, takých, akí sú.

Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

Týždenný diár s pridanou hodnotou a nabitý jedinečným obsahom.

V spolupráci so slovenskou značkou remeselných zápisníkov Remini sme vytvorili diár, ktorý bude vašim sprievodcom dúhovým rokom 2022. Každý mesiac sa zoznámite s významnými LGBT+ osobnosťami, pripomenie vám významné výročia hnutia či nájdete tam pekne pohromade všetky významné dní, ktorými oslavujeme našu rôznorodosť a farebnosť.

  • Diár v pevných papierových doskách s praktickou dúhovou záložkou
  • Výber z dvoch veľkostí: 
    • veľkosť A5 - 14 cm x 21 cm (týždenný diár v riadkoch)
      veľkosť A6 - 10,7 cm x 15,5 cm (týždenný diár v stĺpcoch)
  • Nájdete v ňom aj dostatok priestoru pre vlastné poznámky 
  • Týždeň cez celú dvojstránku, množstvo priestoru na denné poznámky
    Obsahuje ročný kalendár na rok 2022 a 2023, aby sa vaše plány na ďalší rok nestratili
  • Jeho súčasťou je aj gumička, ktorá ochráni diár pred pokrčením listov v taške
  • Diár pozostáva z kvalitného 90g papiera krémovej farby, ktorý je vyrobený zo 100% ECF buničiny z trvalo obhospodarovaných lesov podľa noriem Forest Stewardship Council (FSC)
  • Pomer práce pri výrobe je približne 70/30 % – ručná výroba/strojová výroba

Vyfarbi sa - kampaň na podporu bezpečného coming outu

Vytvorte si jedinečné tričko či plátenú tašku podľa seba

AKO PRIZMA POMÁHA?

PRIZMA je komunitné a poradenské centrum pre lesby, gejov, bisexuálnych, transrodových a intersex ľudí, v ktorom poskytujeme bezplatné právne, sociálne a psychologické poradenstvo LGBT+ ľuďom a ich blízkym.

V našom poradenskom centre pracujeme s ľuďmi z LGBT+ komunity a zároveň s ich blízkymi, vrátane rodičov, súrodencov či pedagogičiek a pedagógov, ktorým chýbajú informácie, snažia sa pochopiť svojich dúhových/LGBT+ blízkych alebo sa iba potrebujú porozprávať o svojich neistotách. 



Vaša finančná podpora nám umožní vytvárať bezpečný priestor pre stovky LGBT+ ľudí z Košíc a okolia a poskytovať im podporu a služby, ktoré potrebujú. Okrem pomoci smerom do vnútra komunity nám váš príspevok umožní zvyšovať informovanosť verejnosti o dúhových témach a odstraňovať predsudky, ktorým LGBT+ ľudia denne čelia.

„Je to náš druhý domov" hovoria LGBT+ ľudia, ktorí navštevujú centrum PRIZMA

Ak bude kampaň úspešná, dúhový diár Vyfarbi sa a ostatné odmeny budú odoslané najneskôr do polovice decembra.

Finančné prostriedky budú využité na produkciu (grafické práce, tlač, a pod.) a distribúciu Dúhového diára 2022.

Všetko, čo sa nám podarí vyzbierať nad cieľovú sumu, pôjde na:
- na podporu poradenského a komunitného centra PRIZMA
- na vytvorenie webového sprievodcu coming outom pre LGBT+ ľudí a ich blízkych

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Knižné záložky
Knižné záložky

Minimálna výška príspevku

10

Dvojica knižných záložiek, ktoré vám pripomenú, aký dúhový a krásny je tento svet. Záložka do knihy môže byť milý, ale praktický darček pre každého vášnivého čitateľa či čitateľku. V balení je čierna a biela záložka v rovnakom dizajne ako Dúhový diár Vyfarbi sa.

Doručenie: december 2021

Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa
Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

Minimálna výška príspevku

22

Týždenný diár s pridanou hodnotou a nabitý jedinečným obsahom. V spolupráci so slovenskou značkou remesených zápisníkov Remini sme vytvorili diár, ktorý bude vašim sprievodcom dúhovým rokom 2022. Každý mesiac sa zoznámite s významnými LGBT+osobnosťami, pripomenie vám významné výročia hnutia či nájdete tam pekne pohromade všetky významné dní, ktorými oslavujeme našu rôznorodosť a farebnosť. Diár v pevných papierových doskách s praktickou záložkou a na výber z dvoch veľkostí: menší A6 (v stĺpcoch) a väčší A5 (v riadkoch).

Doručenie: december 2021

Dúhový diár 2022 a plátená taška Vyfarbi sa
Dúhový diár 2022 a plátená taška Vyfarbi sa

Minimálna výška príspevku

35

Krásny balíček dúhového diára na rok 2022 a plátenej tašky, ktorým podporíš vytvorenie webového sprievodcu coming outom pre LGBT+ ľudí. Kvalitná fairtrade plátená taška s ekologickým certifikátom. Vyrobené v spolupráci s MERCHYOU.

Doručenie: december 2021

Dúhový diár 2022 a unisex tričko Vyfarbi sa
Dúhový diár 2022 a unisex tričko Vyfarbi sa

Minimálna výška príspevku

44

Krásny balíček dúhového diára na rok 2022 a fairtrade trička, ktorou podporíš kampaň na bezpečný coming out. Kvalitné fairtrade tričko vyrobené z biobavlny s ekologickým certifikátom. Vyrobené v spolupráci s MERCHYOU. V komentári si môžete vybrať z 2 veľkostí diára (A5 a A6) a viacerých veľkostí trička (XS, S, M, L, XL a XXL).

Doručenie: december 2021

Balíček dúhovej radosti (Diár 2022, unisex tričko, plátená taška a dúhová stužka)
Balíček dúhovej radosti (Diár 2022, unisex tričko, plátená taška a dúhová stužka)

Minimálna výška príspevku

65

Balíček obsahuje dúhový diár 2022, unisex tričko, plátenú tašku a dúhovú stužku. V komentári si môžete vybrať z 2 veľkostí diára (A5 a A6) a viacerých veľkostí trička (XS, S, M, L, XL a XXL).

Doručenie: december 2021

Novinky

Zo srdca ďakujeme, dosiahli sme cieľ 2022 €, ale nekončíme!

Update #1, 04.11.2021

Milí podporovatelia a podporovateľky,

ďakujeme Vám za to, že pri nás stojíte a podporili ste vydanie jedinečného dúhového diára.

Prvý diár, ktorý vám pripomenie dôležité míľniky a výročia v LGBT+ histórií, dozviete sa v ňom zaujímavosti zo života dôležitých osobností komunity a nájdete v ňom autorské grafiky queer umelcov a umelkýň, ktoré si môžete vyfarbiť podľa vlastnej fantázie a oddýchnuť si pri tom.

Do konca kampane ešte zostáva 20 dní a my máme ešte veľké plány!

Ak sa nám podarí vyzbierať 3022 € vytvoríme webového sprievodcu coming outom pre LGBT+ ľudí a ich blízkych. Vaša podpora kampane VYFARBI SA, tak pomôže aj ostatným.

Coming out je veľmi individuálny, pre každú osobu je jedinečný, pretože veľa závisí od prostredia, z ktorého človek pochádza, alebo komunity, kde svoj coming out plánuje uskutočniť. „Vyoutovať“ sa môže so sebou priniesť aj riziká, neprijatie, negatívne emócie či násilie zo strany rodiny, priateľov, kolegov alebo kolegýň. Je preto nevyhnutné, aby LGBT+ ľudia zvážili pri príprave coming outu aj svoju bezpečnosť. Mladí queer ľudia čelia riziku, že keď sa vyoutujú svojej rodine, ktorá ich nebude akceptovať, zostanú odkázaní sami a samé na seba, bez strechy nad hlavou, alebo prostriedkov na prežitie.

Webový sprievodca tak poskytne prvú pomoc pri pochybnostiach o svojej orientácií či rodovej identite, cenné rady ako postupovať pri coming oute a prinesie pozitívne svedectvá ľudí, ktorí si coming outom prešli sami, alebo z pozície blízkej osoby LGBT+ človeka.

Aj vďaka vám môže byť na Slovensku o kúsok dúhy a rozmanitosti viac. Ďakujeme za vašu podporu!



Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

24 €

+ 2 € ?

👤 Beáta Šimurdová

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

24 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

+ 2 € ?

👤 Ladi Felix

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

💬 Drzim vam palce pri projektoch. Robite skvelu pracu a hlavne dolezitu nielen pre lgbt ludi ale pre celu spolocnost. <3

24 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

46 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

24 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

32 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Diar nepouzivam, ale velmi rada vas aspon trochu podporim :)

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

💬 Držím palce ????

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

46 €

👤 Centrum zmeny sro

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

💬 Drzim vam palce! Super ze vytvarate tento podporny priestor!

24 €

👤 Tünde Andrea Máté

🎁 Knižné záložky

11 €

+ 1 € ?

👤 Matúš Fabian

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

24 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Knižné záložky

11 €

+ 1 € ?

👤 Soňa Olišová

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

💬 Ďakujem krásne Za tieto projekty

24 €

👤 Karin Spišáková

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

22 €

👤 Martin Alföldi

🎁 Balíček dúhovej radosti (Diár 2022, unisex tričko, plátená taška a dúhová stužka)

132 €

+ 8 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

24 €

+ 2 € ?

👤 Dušan Macháček

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

24 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

24 €

👤 Michaela Chrkavá

💬 Ste super, držím palce!

5 €

👤 Martina DRábková

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

24 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

24 €

+ 2 € ?

👤 Lucia Paškova

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

💬 Veľa energie do vašej prace!

502 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

24 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

24 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

24 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

24 €

   1 2 3 4 ... 6

Autori

Miesto realizácie projektu

Košický kraj

Saplinq, o.z.

Saplinq, o.z.

Saplinq, o.z. sa od roku 2012 venuje presadzovaniu ľudských a občianskych práv LGBT+ ľudí na Slovensku, ako aj budovaniu LGBT+ komunity, kultúre či práci s LGBT+ mládežou. Jeho poslaním je rozvíjať LGBT+ iniciatívy, pomáhať pri ich budovaní, sieťovaní a včas podchytávať predovšetkým LGBT+ mládež, vďaka čomu je možné včas predchádzať negatívnym dôsledkom marginalizovania a diskriminácie tejto skupiny. Od roku 2013 organizuje Saplinq jedinečný sprievod hrdosti a kultúrny Festival PRIDE Košice. Saplinq tiež prevádzkuje Komunitné a poradenské centrum PRIZMA v Košiciach, ktoré sa zameriava na poskytovanie bezplatného komunitného, psychologického a právneho poradenstva a organizovanie komunitných stretnutí pre LGBT+ komunitu.

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Knižné záložky
Knižné záložky

Minimálna výška príspevku

10

Dvojica knižných záložiek, ktoré vám pripomenú, aký dúhový a krásny je tento svet. Záložka do knihy môže byť milý, ale praktický darček pre každého vášnivého čitateľa či čitateľku. V balení je čierna a biela záložka v rovnakom dizajne ako Dúhový diár Vyfarbi sa.

Doručenie: december 2021

Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa
Dúhový diár 2022 - Vyfarbi sa

Minimálna výška príspevku

22

Týždenný diár s pridanou hodnotou a nabitý jedinečným obsahom. V spolupráci so slovenskou značkou remesených zápisníkov Remini sme vytvorili diár, ktorý bude vašim sprievodcom dúhovým rokom 2022. Každý mesiac sa zoznámite s významnými LGBT+osobnosťami, pripomenie vám významné výročia hnutia či nájdete tam pekne pohromade všetky významné dní, ktorými oslavujeme našu rôznorodosť a farebnosť. Diár v pevných papierových doskách s praktickou záložkou a na výber z dvoch veľkostí: menší A6 (v stĺpcoch) a väčší A5 (v riadkoch).

Doručenie: december 2021

Dúhový diár 2022 a plátená taška Vyfarbi sa
Dúhový diár 2022 a plátená taška Vyfarbi sa

Minimálna výška príspevku

35

Krásny balíček dúhového diára na rok 2022 a plátenej tašky, ktorým podporíš vytvorenie webového sprievodcu coming outom pre LGBT+ ľudí. Kvalitná fairtrade plátená taška s ekologickým certifikátom. Vyrobené v spolupráci s MERCHYOU.

Doručenie: december 2021

Dúhový diár 2022 a unisex tričko Vyfarbi sa
Dúhový diár 2022 a unisex tričko Vyfarbi sa

Minimálna výška príspevku

44

Krásny balíček dúhového diára na rok 2022 a fairtrade trička, ktorou podporíš kampaň na bezpečný coming out. Kvalitné fairtrade tričko vyrobené z biobavlny s ekologickým certifikátom. Vyrobené v spolupráci s MERCHYOU. V komentári si môžete vybrať z 2 veľkostí diára (A5 a A6) a viacerých veľkostí trička (XS, S, M, L, XL a XXL).

Doručenie: december 2021

Balíček dúhovej radosti (Diár 2022, unisex tričko, plátená taška a dúhová stužka)
Balíček dúhovej radosti (Diár 2022, unisex tričko, plátená taška a dúhová stužka)

Minimálna výška príspevku

65

Balíček obsahuje dúhový diár 2022, unisex tričko, plátenú tašku a dúhovú stužku. V komentári si môžete vybrať z 2 veľkostí diára (A5 a A6) a viacerých veľkostí trička (XS, S, M, L, XL a XXL).

Doručenie: december 2021