Poďme objavovať zimné Slovensko – Veľká obrázková kniha

Poďme objavovať zimné Slovensko – Veľká obrázková kniha

Čarovná zimná kniha pre všetky deti a ich rodičov. Objavujte rozprávkovo zasnežené Slovensko spolu so zvieracími kamarátmi z veľkej hľadacej knižky.

Literatúra
Poďme objavovať zimné Slovensko – Veľká obrázková kniha
Získaná suma
128%

5 108 €

z cieľovej sumy
4 000 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Veľká obrázková kniha Poďme objavovať zimné Slovensko je najnovším prírastkom do série kníh o rodinke prasiatok - cestovateľov. Tentoraz spolu s ďalšími zvieracími kamarátmi vyrážajú na zimné potulky zasneženým Slovenskom. Objavte s nimi rieky zamrznuté na ľad, hory sťaby preliate cukrovou polevou a lanovky stúpajúce vysoko do oblakov. Vyberte sa na hrady, ktoré majú v zime výnimočné čaro alebo sa staňte superhrdinami, ktorí vydržia plávať vo vode, aj keď im už sneží na hlavu!

Prečo zimná detská kniha o Slovensku?

Zimných obrázkových kníh je ako šafranu. Na detských knižných poličkách však majú špeciálne miesto. Je to hádam jediný žáner detskej literatúry, kde sú polia bielej farby vítané. Rovnako ako zo zimy samotnej, ide z nich akýsi väčší pokoj a kľud.

Po vydaní prvej cestovateľskej knihy Poďme objavovať Slovensko bolo veľmi rýchlo jasné, že výlety máme radi úplne všetci!
Potulky v zime sú ešte o niečo magickejšie. Stačí sa len lepšie obliecť a môžeme smelo vyraziť! Leporelo Poďme objavovať zimné Slovensko je knihou pre celú rodinu. Náčelníkom celej expedície je opäť malé prasiatko Oliver, ktoré nás celým putovaním sprevádza. Pre najmenších je tak kniha ľahko uchopiteľným doplnkom ku hre. O niečo starší čitatelia sa už v ilustráciách môžu sústrediť na neuveriteľné množstvo detailov a vytvárať si vlastné príbehy. Dospelí v nej nájdu inšpiráciu pre rodinné výlety a expedície.

PRIELOM HORNÁDU

Prvá výprava nás zaviedla do ozajstnej rozprávkovej krajiny. Všetko zamrzlo. Voda sa premenila na ľad. A viete čo? Po ľade sa dá chodiť a dokonca aj sánky ťahať! Všade naokolo boli obrovské cencúle. Snehu toľko, že kopce vyzerali
ako pocukrované. Som si istý, že sa tam niekde ukrýval snežný muž Yeti. Mal som pre neho vo vrecku odloženú mrkvu od mamy, ktorú mi dala ešte v autobuse. Ale asi nebol hladný.

Ako bude knižka vyzerať?

Zimná knižka o Slovensku bude mať - rovnako ako jej letná dvojička - 28 plne ilustrovaných strán. Knihu vytlačíme na hrubý kartónový papier, ktorý u nás poznáme z leporiel pre najmenšie deti (v zahraničí sa takéto knihy označujú ako “board book”). Rodinka prasiatok a ich zvierací kamaráti v nej budú postupne objavovať až 13 čarovných zimných miest: Štrbské pleso, prielom Hornádu, Čičmany, Kremnicu, Prosiecku a Kvačiansku dolinu, Nízke Tatry, v ktorých zdolajú Chopok, Oravu a Oravský zámok a veľa ďalších. Na každej dvojstrane nájdu deti a ich dospelí množstvo malých detailov, ku ktorým si môžu vymýšľat svoje vlastné veselé príhody.

KREMNICA
Dnes som zistil, že v Kremnici je všetko. Najprv sme sa vyviezli do lyžiarskeho strediska nad mestom. Toľko ľudí s lyžami som jakživ nevidel! Niektorí mali veľmi tenké lyže, ktoré sa volajú bežky a netreba sa s nimi voziť lanovkou. Po lyžovačke sme si dali čaj a prezuli sa do suchých snehúľ. Išli sme totiž ešte do múzea – a nie do hocijakého! V Kremnici sa voľakedy ťažilo – hádajte čo – aj zlato, aj striebro! Majú tam najstaršiu existujúcu mincovňu na svete. Kúpil
som si malý peniažtek a doma som si ho dal
do prasiatka.

Kto knižku vytvorí?

Moje meno je Mária Nerádová a som ilustrátorka. Odkedy som začala kresliť, neviem prestať. Aby som mohla kresliť ešte viac, pustila som sa do vymýšľania takých kníh, kde na to bude priestor. Po obrázkovom slovníku Jak velbloud potkal ťavu som zahájila ilustrátorský maratón v sérii kníh Poďme objavovať Slovensko. Keď som bola dieťa, boli to práve bohato ilustrované hľadacie knihy, nad ktorými som trávila najviac času. Dnes sa preto snažím tieto zážitky sprostredkovať ďalej - deťom a ich rodičom.

O grafický dizajn a typografickú úpravu sa postarala Martina Rozinajová. Detské knihy s jej grafickou úpravou vychádzajú na Slovensku často a od začiatku patria medzi tie najkrajšie, ktoré sa v našich kníhkupectvách dajú nájsť. Martina je niekoľkonásobnou držiteľkou ocenenia Najkrajšie knihy Slovenska a má tiež Špeciálne uznanie Národnej ceny za dizajn za projekt Školské písmo.

Redakčná úprava textov
bola doménou Jany H. Hoffstädter, ktorú poznáte ako autorku obľubených kníh Cesta na svet alebo To sme my, veliteľku vydavateľskej úderky E.J. Publishing a neúnavnú prekladateľku. O Jane tiež vieme, že ochotne na poslednú chvíľu a v rekordnom čase zachraňuje iné knižné projekty, ako napríklad tento.

Korektúra knižky
Poďme objavovať zimné Slovensko pristála na stole Emílie Gajdošovej, ktorej starostlivé oči trpezlivo odchytávali všetkých knižných škriatkov.

Povedali o knižkách zo série Poďme objavovať Slovensko

“Obľúbená knižka nášho syna, čítame ju dookola. Slúži aj ako motivácia navštíviť miesta, ktoré Slovensko ponúka. Ak rodič zapojí fantáziu, knižka sa vždy dá prerozprávať s iným príbehom.”

“Ďalšia z našich obľúbených knižiek. S trojročným synom čítame, respektíve pozeráme takmer denne. Knižka obsahuje množstvo detailov, o ktorých sa dá diskutovať naozaj asi donekonečna. Veľmi milé a premyslené.”

“Opäť jedna z našich obľúbených kníh. Baví nás hľadať tie isté zvieratká/postavičky na každej dvojstrane, obzvlášť dážďovku Paľka, ktorý deti zas a znova rozosmieva. Stále nás neomrzeli rôzne skryté vtípky. Kniha je pre nás aj inšpiráciou k výletom a rozhovorom o Slovensku, o pekných miestach, ktoré tu ešte môžeme objaviť. Vrele odporúčam.”

“Kniha zaujme tak menšie, ako aj staršie deti.
U nás ju rovnako zaujato číta 2,5 aj 6 ročný čitateľ. Ilustrácie sú prepracované do najmenších detailov, a tým sa stáva kniha “neopozerateľnou” a deti v nej majú stále čo objavovať.”

“Knižku jednoznačne odporúčam, je krásne ilustrovaná a deťom sa veľmi páči. Zároveň sa mi páči myšlienka zasadiť ilustrácie na územie Slovenska, je toho množstvo, čo sa dá deťom dovysvetľovať. A vôbec neprekáža, že postavičky sú zvieratká, skôr to hodnotím ako plus. Nás baví.”

“Syn má 3 roky, má rad knihy, kde je veľa obrázkov. Dávame si rôzne úlohy na hľadanie, napríkad vymýšľame príbehy a mená. Bonus je, že sa naučí niečo nové o našej krajine. Knižke nemám čo vytknúť, je naozaj pre tých najmenších - a s tým treba rátať.”

ŽELEZNÁ STUDIENKA
U nás doma sme všetci náramní hokejoví  fanúšikovia. Správny hokejový fanúšik má ozajstný reprezentačný dres – ako ja!
Potom už len stačí riadne tuhé zimisko a môžeme vyraziť na ľad. Keď sme u babi v Bratislave, najradšej chodíme na Železnú
studienku. Rozdelíme sa na dva tímy a červíka Paľka postavíme do brány – je totiž ohromne
mrštný a všetko pochytá.

Prečo Startlab a ako využijeme vašu podporu

Prostriedky, ktoré počas kampane vyzbierame použijeme na produkciu knihy. Kniha bude vytlačená na kvalitnom papieri, aby dobre odolávala náletom najmenších čitateľov. Časť financií vložíme do produkcie ďalších odmien. Crowdfunding je pre nás spoľahlivým ukazovateľom, že projekty, do ktorých sa púšťame, ocenia aj ľudia okolo nás. Veríme, že vás potešia, tak ako tešili nás, keď sme ich tvorili. Že vám prinesú radosť. Že vám dajú dôvod stráviť spolu plnohodnotný čas pri knihe alebo na výletoch.
Ďakujeme za vašu podporu!
Autorský tím a zvierací hrdinovia z knihy Poďme objavovať zimné Slovensko

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko
Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko

Minimálna výška príspevku

16

Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko. V cene odmeny je doručenie v rámci Slovenska. Odmena bude pre vás vytlačená a odoslaná tak, aby bola pekným vianočným darčekom.

Doručenie: do Vianoc

Dve knihy Poďme objavovať zimné Slovensko
Dve knihy Poďme objavovať zimné Slovensko

Minimálna výška príspevku

30

Dve knihy Poďme objavovať zimné Slovensko. V cene odmeny je doručenie v rámci Slovenska. Odmeny budú pre vás vytlačené a odoslané tak, aby boli pekným vianočným darčekom.

Doručenie: do Vianoc

Knihy Poďme objavovať Slovensko a Poďme objavovať zimné Slovensko
Knihy Poďme objavovať Slovensko a Poďme objavovať zimné Slovensko

Minimálna výška príspevku

30

Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko a kniha Poďme objavovať Slovensko. V cene odmeny je doručenie v rámci Slovenska. Odmeny budú pre vás vytlačené a odoslané tak, aby boli pekným vianočným darčekom.

Doručenie: do Vianoc

Kniha a ilustrované pexeso
Kniha a ilustrované pexeso

Minimálna výška príspevku

20

Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko a ilustrované pexeso. V cene odmeny je doručenie v rámci Slovenska. Odmeny budú pre vás vytlačené a odoslané tak, aby boli pekným vianočným darčekom.

Doručenie: do Vianoc

Kniha a ilustrovaný kalendár
Kniha a ilustrovaný kalendár

Minimálna výška príspevku

28

Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko a ilustrovaný kalendár formátu A4 na rok 2022. V cene odmeny je doručenie v rámci Slovenska. Odmeny budú pre vás vytlačené a odoslané tak, aby boli pekným vianočným darčekom.

Doručenie: do Vianoc

Kniha a obrázok na stenu
Kniha a obrázok na stenu

Minimálna výška príspevku

30

Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko a signovaný obrázok Ježkovia v rozmere 20x20cm vytlačený kvalitnou pigmentovou tlačou, bez rámu. V cene odmeny je doručenie v rámci Slovenska. Odmeny budú pre vás vytlačené a odoslané tak, aby boli pekným vianočným darčekom.

Doručenie: do Vianoc

Čitateľský balíček
Čitateľský balíček

Minimálna výška príspevku

70

Päť kníh Poďme objavovať zimné Slovensko. V cene odmeny je doručenie v rámci Slovenska. Odmeny budú pre vás vytlačené a odoslané tak, aby boli pekným vianočným darčekom.

Doručenie: do Vianoc

Veľký balíček
Veľký balíček

Minimálna výška príspevku

46

Toto je odmena pre nerozhodných podporovateľov - kniha Poďme objavovať zimné Slovensko, pexeso, kalendár a obrázok na stenu v jednom balíčku pre vás budú vrámci Slovenska doručené tak, aby boli pekným vianočným darčekom.

Doručenie: do Vianoc

Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko do Českej republiky
Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko do Českej republiky

Minimálna výška príspevku

21

Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko. V cene odmeny je doručenie do Českej republiky. Odmena bude pre vás vytlačená a odoslaná tak, aby bola pekným vianočným darčekom.

Doručenie: do Vianoc

Ilustrovaný kalendár 2022
Ilustrovaný kalendár 2022

Minimálna výška príspevku

13

Odmenou je ilustrovaný kalendár na rok 2022. Kalendár bude obsahovať 12 originálnych ilustrácií, drobné detaily na hľadanie v obrázkoch a prehľadnú tabuľku dní na každej strane. Formát kalendára A3. V cene odmeny je doručenie v rámci Slovenska. Odmeny budú pre vás vytlačené a odoslané tak, aby boli pekným vianočným darčekom.

Doručenie: do Vianoc

Novinky

Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko vyjde! Ďakujeme za vašu podporu!

Update #1, 08.11.2021

Kampaň na podporu vydania knihy Poďme objavovať zimné Slovensko bola úspešná - sme vám nesmierne vďační za pomoc! Ak všetko dobre pôjde, budeme môcť knihu rozosielať už koncom tohto alebo začiatkom budúceho týždňa. V súčasnosti dokončujeme produkciu ako knihy, tak ostatných ilustrovaných odmien a hneď ako to bude možné, posielame ich priamo k vám domov. Ďakujeme, že nám pomáhate vydávať pekné detské knihy.

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Ilustrovaný kalendár 2022

13 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha a ilustrovaný kalendár

28 €

👤 Gabriella Balkó

🎁 Čitateľský balíček

70 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha a ilustrovaný kalendár

28 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha a ilustrované pexeso

40 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha a ilustrované pexeso

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Ilustrovaný kalendár 2022

13 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dve knihy Poďme objavovať zimné Slovensko

30 €

+ 5 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha a ilustrovaný kalendár

💬 Zelam vela elanu do dalsich kniziek.

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko

16 €

👤 Tomáš Krčmář

🎁 Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko

💬 Pěkné to máš .-) Objednám pro děti, které možná jednou budou :-)

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko

16 €

👤 Zuzana Moravcikova Kolenova

🎁 Ilustrovaný kalendár 2022

13 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Ilustrovaný kalendár 2022

13 €

👤 Michaela Jeleneková

🎁 Kniha a ilustrovaný kalendár

28 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Ilustrovaný kalendár 2022

13 €

👤 Viera Kučerová

🎁 Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko do Českej republiky

💬 Teším sa!

21 €

👤 Skriecka Peter

🎁 Knihy Poďme objavovať Slovensko a Poďme objavovať zimné Slovensko

30 €

+ 3 € ?

👤 Daniela Šicková

💬 ❤️

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Knihy Poďme objavovať Slovensko a Poďme objavovať zimné Slovensko

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko

16 €

👤 Martina Križová

🎁 Dve knihy Poďme objavovať zimné Slovensko

30 €

👤 Radka Jančiova

🎁 Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko

16 €

👤 Nina Chorvátová

🎁 Knihy Poďme objavovať Slovensko a Poďme objavovať zimné Slovensko

30 €

👤 Anna Porvazova

🎁 Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko

16 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko

16 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dve knihy Poďme objavovať zimné Slovensko

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha a ilustrovaný kalendár

28 €

   1 2 3 4 ... 8

Autori

Miesto realizácie projektu

Bratislavský kraj

Meda Studio

Meda Studio

Meda je malé vydavateľstvo, ktorého cieľom je prinášať na slovenský knižný trh hodnotné autorské knihy pre najmenšie deti.

Vyúčtovanie

Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko a ostatné odmeny sú momentálne v produkcii. Celkovo by tlač a dokončovanie mali trvať asi 3 týždne. Boli sme schopní túto fázu zahájiť ešte pred úplným uzavretím kampane, nakoľko máme s tlačiarňou dobré profesionálne vzťahy a nebolo nutné uhrádzať faktúry vopred. Skompletizovanie balíčkov odmien nám zaberie ešte cca. ďalší týždeň.

Tlač knihy
5 800
Doprava
360
Tlač odmien (pexesá, kalendáre, ďakovacie karty)
250
Poštovné a balné
700
Honorár animátora pre video
250
Honorár grafickej dizajnérky
300
Honrár korektorky
50
Náklady spolu
7 710

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko
Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko

Minimálna výška príspevku

16

Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko. V cene odmeny je doručenie v rámci Slovenska. Odmena bude pre vás vytlačená a odoslaná tak, aby bola pekným vianočným darčekom.

Doručenie: do Vianoc

Dve knihy Poďme objavovať zimné Slovensko
Dve knihy Poďme objavovať zimné Slovensko

Minimálna výška príspevku

30

Dve knihy Poďme objavovať zimné Slovensko. V cene odmeny je doručenie v rámci Slovenska. Odmeny budú pre vás vytlačené a odoslané tak, aby boli pekným vianočným darčekom.

Doručenie: do Vianoc

Knihy Poďme objavovať Slovensko a Poďme objavovať zimné Slovensko
Knihy Poďme objavovať Slovensko a Poďme objavovať zimné Slovensko

Minimálna výška príspevku

30

Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko a kniha Poďme objavovať Slovensko. V cene odmeny je doručenie v rámci Slovenska. Odmeny budú pre vás vytlačené a odoslané tak, aby boli pekným vianočným darčekom.

Doručenie: do Vianoc

Kniha a ilustrované pexeso
Kniha a ilustrované pexeso

Minimálna výška príspevku

20

Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko a ilustrované pexeso. V cene odmeny je doručenie v rámci Slovenska. Odmeny budú pre vás vytlačené a odoslané tak, aby boli pekným vianočným darčekom.

Doručenie: do Vianoc

Kniha a ilustrovaný kalendár
Kniha a ilustrovaný kalendár

Minimálna výška príspevku

28

Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko a ilustrovaný kalendár formátu A4 na rok 2022. V cene odmeny je doručenie v rámci Slovenska. Odmeny budú pre vás vytlačené a odoslané tak, aby boli pekným vianočným darčekom.

Doručenie: do Vianoc

Kniha a obrázok na stenu
Kniha a obrázok na stenu

Minimálna výška príspevku

30

Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko a signovaný obrázok Ježkovia v rozmere 20x20cm vytlačený kvalitnou pigmentovou tlačou, bez rámu. V cene odmeny je doručenie v rámci Slovenska. Odmeny budú pre vás vytlačené a odoslané tak, aby boli pekným vianočným darčekom.

Doručenie: do Vianoc

Čitateľský balíček
Čitateľský balíček

Minimálna výška príspevku

70

Päť kníh Poďme objavovať zimné Slovensko. V cene odmeny je doručenie v rámci Slovenska. Odmeny budú pre vás vytlačené a odoslané tak, aby boli pekným vianočným darčekom.

Doručenie: do Vianoc

Veľký balíček
Veľký balíček

Minimálna výška príspevku

46

Toto je odmena pre nerozhodných podporovateľov - kniha Poďme objavovať zimné Slovensko, pexeso, kalendár a obrázok na stenu v jednom balíčku pre vás budú vrámci Slovenska doručené tak, aby boli pekným vianočným darčekom.

Doručenie: do Vianoc

Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko do Českej republiky
Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko do Českej republiky

Minimálna výška príspevku

21

Kniha Poďme objavovať zimné Slovensko. V cene odmeny je doručenie do Českej republiky. Odmena bude pre vás vytlačená a odoslaná tak, aby bola pekným vianočným darčekom.

Doručenie: do Vianoc

Ilustrovaný kalendár 2022
Ilustrovaný kalendár 2022

Minimálna výška príspevku

13

Odmenou je ilustrovaný kalendár na rok 2022. Kalendár bude obsahovať 12 originálnych ilustrácií, drobné detaily na hľadanie v obrázkoch a prehľadnú tabuľku dní na každej strane. Formát kalendára A3. V cene odmeny je doručenie v rámci Slovenska. Odmeny budú pre vás vytlačené a odoslané tak, aby boli pekným vianočným darčekom.

Doručenie: do Vianoc