Kniha MEDICÍNA VÝŽIVY

Kniha MEDICÍNA VÝŽIVY

Ak už dlho hľadáte knihu, ktorá Vám konečne pomôže zorientovať sa v informačnom chaose sveta výživy a životosprávy, tak ste na správnom mieste! :) A práve teraz máte možnost podporiť jej vznik. Knihu pomohli vyladiť na 100% jej traja recenzenti - Viktor Bielik, Maroš Molnár a Michal Paleník.

Literatúra
Zdravie
Kniha MEDICÍNA VÝŽIVY
Získaná suma
158%

12 605 €

z cieľovej sumy
8 000 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Kniha lekára, fyziológa a výživového špecialistu Borisa Bajera je písaná jasne a výstižne, pričom na prvý pohľad komplikované témy, sú prepletávané humornými a poučnými príbehmi zo života a praxe Borisa tak, aby boli vysvetlené čo najjednoduchšie.

Kniha Medicína výživy je napísaná tak, aby si ju vedel prečítať naozaj každý. Najnovšie poznatky z výživy, ktoré sú vedecky podložené, sú spracované jednoducho a zrozumiteľne pre začiatočníkov v téme stravovania, ale prídu si na svoje aj pokročilí, respektíve kolegovia z radov špecialistov, keďže sa dostávame aj hlbšie do výživy - napríklad v častiach o hormónoch a ich fascinujúcich schopnostiach v našom tele.

Kniha sa skladá z troch častí, tridsiatich kapitol, pričom posledné 3 kapitoly sú plné najchutnejších receptov!

Čo v knihe nájdete?

Každá kapitola sa začína zaujímavým a často zábavným príbehom, ktorý je úzko spätý s témou, ktorá naň prirodzene nadväzuje.

V časti ZÁKLADY VÝŽIVY sa dozvieme o tom, prečo je obezita novodobou pandémiou, alebo aká dôležitá je prevencia ochorení pre naše zdravie. Dostaneme sa k téme, kedy počas dňa jesť a koľko jedla, povieme si viac o energii z jedla, o všetkých živinách, o pitnom režime.

V časti OSTATNÉ SÚČASTI ŽIVOTOSPRÁVY A ZDRAVIA  si povieme o črevnom mikrobióme a vláknine, ale aj o vplyve alkoholu a fajčenia na zdravie a priberanie. Pustíme sa do relatívne nových tém – ako stres a spánok ovplyvňujú naše zdravie, ako je to s otužovaním a saunovaním. Preberieme si fantastické účinky všetkých druhov pohybu a aktivity na zdravie a chudnutie.

Posledná časť DIÉTY, REŽIMY, DIETOLÓGIA OCHORENÍ sa nesie v duchu hodnotenia rôznych diét, bavíme sa o reverznej diéte, vegánskom a vegetariánskom stravovaní, ale aj o keto diétach a nízkosacharidových diétach. Zhrnieme si najnovšie poznatky o prerušovanom hladovaní, zhodnotíme mýty a novinky vo výžive, preberieme chronické ochorenia a prístupy v stravovaní.

Pár slov o autorovi

Volám sa Boris a som bývalý tučko. Solídny tučko.

Chlapec, ktorého možno bez problémov klasifikovať ako obézneho pubertiaka.
Keby sa to v tom čase robilo.

Chlapec, ktorého vtedajšie okolnosti a stereotypy v spoločnosti doviedli k mentálnej anorexii, bulímii a celkovo k dlhoročným problémom s hmotnosťou. Hmotnosť mi skákala ako jojo hore dolu a postupne sa vyšplhala do závratných výšin.

Okrem toho som vyštudovaný lekár. Medicínu som ukončil doktorátom zo všeobecného lekárstva na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Neskôr som sa stal dvojitým doktorom, keďže som ukončil doktorát z filozofie (PhD.) na Slovenskej akadémii vied a LF UK v Bratislave. Doktorát mám na tému, ktorá je priamo z odboru. Venuje sa životospráve, preventívnej medicíne, výžive a fyzickej aktivite. Ich úžasným vplyvom na naše zdravie.

Založil som Centrum výživy, ktoré pomáha ľuďom so všetkými problémami týkajúcimi sa životosprávy a výživy.

Jedného dňa mi zišlo na um, že by som sa mohol pokúsiť, naučiť čo najviac ľudí pochopiť výživu a životosprávu. Vtedy treba náročné a komplexné témy spracovať jednoducho, aby ich bez problémov pochopil aj človek bez medicínskeho vzdelania. A o tom je táto kniha.

Prečo podporiť práve vydanie knihy Medicína výživy?

Ide o unikátne písanú knihu výživy - každá kapitola sa začína (často) humorným príbehom z môjho tučného detsva, neskoršieho života, ale aj praxe výživového špecialistu s klientmi.

Príbeh je vždy spätý s témou z výživy a životosprávy, ktorú následne v kapitole preberáme.

  • Dozviete sa, aké dôležité je vedieť niečo o sacharidoch, tukoch, bielkovinách alebo vláknine, aký dôležitý je pitný režim, vitamíny a minerály.
  • Porozprávame sa však aj o rôznych typoch stravovania. Aké sú najnovšie poznatky o low-carb diéte, keto diéte, vegánskom stravovaní, črevnom mikrobióme či fastingu
  • O tom, či funguje detox, alebo stravovanie podľa krvných skupín, prípadne či sú raw koláčiky zdravšie ako tie z obchodu a či sú mrazené potraviny naozaj také nezdravé.
  • Rozoberieme však aj ďalšie podstatné súčasti životosprávy – spánok, stres, rôzne druhy fyzickej aktivity, saunovanie, otužovanie, alkohol, alebo fajčenie.

Všetky najnovšie poznatky vám prinášam tak, aby ste sa vedeli zorientovať v informačnom chaose týkajúcom sa výživy a životosprávy.
Jasne a výstižne.

Teším sa na to.

Stav projektu

Kniha je hotová a plánuje sa zadávať do knihtlače. Ak bude dostatočne podporená na Startlabe, výjde už koncom novembra a v dostatočnom množstve.

Podporovateľ knihy v tejto forme má istotu, že mu kniha bude doručená prednostne hneď potom, ako v tlačiarni mierne vychladne :)

Na čo budú použité peniaze, ktoré vyzbieram?

Peniaze budú použité na tlač knihy a všetky výdavky späté s jej vydaním.

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov
MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov

Minimálna výška príspevku

20

Pre tých, ktorí podporia vznik knihy hneď teraz! Ako vďaku dostanete za tento príspevok knihu (bez poštovného) a ak nebudú padať traktory, tak ešte pred Vianocami a pred tým, ako sa vôbec objaví v kníhkupectvách!

Doručenie: do Vianoc

MEDICÍNA VÝŽIVY pre ozajstných priateľov a fandov
MEDICÍNA VÝŽIVY pre ozajstných priateľov a fandov

Minimálna výška príspevku

25

Pre priateľov, ktorí sa rozhodli podporiť moju knihu a pre fandov, ktorým sa páči osveta, ktorú robím. ! Ako vďaku dostanete za tento príspevok knihu (bez poštovného) a s radosťou vám ju podpíšem a napíšem venovanie! A ak nebudú padať traktory, tak ešte pred Vianocami a pred tým, ako sa vôbec objaví v kníhkupectvách!

Doručenie: do Vianoc

3x MEDICÍNA VÝŽIVY pre tých, ktorí radi obdarovávajú
3x MEDICÍNA VÝŽIVY pre tých, ktorí radi obdarovávajú

Minimálna výška príspevku

57

Pre tých, ktorí podporia príspevkom knihu hneď teraz a chcú obdarovať aj druhých, nie len seba! Ako vďaku dostanete za tento príspevok knihu (bez poštovného) a ak nebudú padať traktory, tak ešte pred Vianocami a pred tým, ako sa vôbec objaví v kníhkupectvách!

Doručenie: do Vianoc

Varenie u vás doma!
Varenie u vás doma!

Minimálna výška príspevku

800

V tejto odmene je zahrnutá 5x kniha MEDICÍNA VÝŽIVY, s podpisom, venovaním a celovečerné varenie so stolovaním a debatou o výžive, životospráve, alebo len tak - o živote priamo u vás doma! Platí pre Slovensko a Českú republiku.

Doručenie: od decembra do konca roka 2022, kedy si vyberiete!

Novinky

KNIŽKY ROZPOSLANÉ

Update #6, 29.11.2021

Ahojte startlabáci! 
knižky boli kompletne rozoslané podporovateľom, mnohí z vás mi už píšu a tagujú ma na instagrame / facebooku, resp. posielate maily s fotkami s knihou.
Teším sa! 

Mám zatiaľ stovky pozitívnych spätných väzieb, no v jednom prípade u podporovateľa sa zrejme poštár snažil oklamať fyziku a vpratať  knižku do schránky menších rozmerov, pričom ju poškodil. Knižky boli zasielané v rôznych baleniach, doslova v takých, ktoré boli k dispozícii, lebo doba teraz materiálom nepraje a dajú sa veľmi ťažko dostať v stovkách kusov. Chcel som však, aby ste knižky mali čo najskôr a nemuseli čakať, kým bude jeden ultimátny typ pre všetky k dispozícii - lebo by hrozilo, že sa nedostanú ku všetkým do Vianoc a pod to by som sa nepodpísal! :)

Ak sa takáto vec stala aj vám a knižka sa nebodaj poškodila, napíšte prosím správu cez Startlab, odpíšem na mail, cvaknite mi knižku, kde je poškodená, pošlite ju na moju adresu (na balíku tzv. odosielateľ :)) a ja vám ju samozrejme bez problémov vymením za nový kus! 

A ak by sa do konca týždňa k niekomu knižka náhodou nedostala, tak isto platí postup - napíšte mi správu cez Startlab a vyriešime, kde sa po ceste mohla stratiť :) 

ďakujem za podporu a prajem krásne a príjemné sviatky s čajom, alebo kávičkou v jedne ruke a v tej druhej s Medicínou Výživy! 

Knihy - rozposielanie UPDATE

Update #5, 22.11.2021

Najdôležitejšie info som zabudol! :) 

Stále platí, že prvé knihy boli rezervované pre tých, ktorí podporili projekt cez Startlab a vyzdvihol som ich pre vás dnes prvý, ešte pred distribúciou :)

Cez Startlab sa knihy podporovali ešte ako projekt, keď sme vôbec nevedeli, ako kampaň dopadne.
Tak, aby ľudia mali istotu, že knihu dostanú, ak projekt bude úspešný.
A úspešný bol :) 
Túto istotu máte vy všetci, narozdieľ od tých, ktorí si budú chcieť kúpiť knihu cez kníhkupectvá - tam je počet kníh z prvej tlače obmedzený.

Od rána teda makáme - knižky podpisujem / balíme / odosielame, pričom ideme od prvého podporovateľa ku poslednému. 
Snažíme sa spraviť všetko preto, aby to bolo čo najskôr :) 

Poďakovanie (áno, zasa)

Update #4, 22.11.2021

Hoci je už po kampani a už som vám všetkým ďakoval, stále mi to nedá a musím vám poďakovať znovu. Kniha je od dnes v predaji v kníhkupectvách a darí sa jej tak, že sa rovno v prvý deň objednáva dotlač.
Bez vašej podpory v kampani by to však rozhodne tak nebolo. 
Zo srdca vám ďakujem teda ešte raz.

Apropo - podpora pre Útulok Tulkáčik bola zaplatená vo forme jedla pre psíkov a mačičky s tým, že som to z vlastného vrecka navýšil na dvojnásobok. Od začiatku som to chcel tak urobiť, ale nechcel som to vopred písať, aby sa to nechápalo ako marketing. 
Zajtra bude o tom kompletný post na mojich sociálnych sieťach.

1€ Z KAŽDEJ ĎALŠEJ KNIHY PRE ÚTULOK TULÁČIK!

Update #3, 28.10.2021

… Aneb, nie každý má žiaľ taký “život jak na zámečku”, ako náš Snatch.

Z každej knihy, ktorá sa podporí na Startlabe (a tým ju aj získate ako odmenu) nad vyzbieranú sumu 8000 € z prvej méty, prispejem 1€ na Útulok Tuláčik (formou jedla pre psíkov a mačičky)

Vybral som si ich, lebo im už dlhodobo posielam podporu vo forme stravy pre útulkáčov. 

Prichádza zima, podmienky pre útulkáčov sú tvrdšie a po Vianociach klasicky zaplavia útulky novými útulkáčmi. 

ZA PÁR DNÍ SA STALA KAMPAŇ ÚSPEŠNOU!

Update #2, 27.10.2021

Drahí priatelia!
Nikdy a nikde som doteraz takto neoslovoval na sociálnych sieťach (prvýkrát pri prvej novinke, keď bolo vyzbieraných 2/3 sumy), ale nedá mi to.

S úžasom som pozeral, ako sa potrebná suma vyzbierala doslova za pár dní. A to máme pred sebou ešte takmer 20 dní kampane! 

Ste úžasní.
Naďalej platí, že každá vytlačená a odovzdaná kniha navyše pomôže (už teraz) NÁŠMU spoločnému cieľu:
Naučiť  Slovensko zdravo sa stravovať a žiť. 

… No a, keďze už je prvý cieľ splnený, môžem konečne napísať, že z každého príspevku nad rámec prvého cieľu, bude určitá suma darovaná na dobrú vec! 
Zajtra napíšem ako a kam konkrétne.

UPDATE: Video s titulkami pre nepočujúcich

Update #1, 20.10.2021

Ahojte kamoši!
V prvom rade sa vám chcem naozaj, NAOZAJ poďakovať z celého srdca, že ste za pár dní vyzbierali už približne 2/3 zo sumy, ktorú potrebujem na tlač a vyhotovenie knihy!
Som vám zaviazaný a verím, že obsah knihy vám to vynahradí a bude hovoriť za mňa viac, ako akékoľvek ďalšie opisy.
Chcel som však informovať o UPDATE videa - je teraz s titulkami, takže si ho vedia pozrieť aj nepočujúci. Knihy sú pre nich významnou súčasťou života a mňa pri jednej prechádzke so Snatchom “trklo”, že video nemám pre nich s titulkami. Už som to napravil, tak verím, že aj im bude môcť pomôcť moja kniha zdravo sa stravovať a žiť :) 

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov

24 €

👤 Jana Gerbocova

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov

💬 Drzim palce a dakujem, aj za webinare u nas.

24 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov

24 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov

24 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre ozajstných priateľov a fandov

54 €

👤 Martin Neradovič

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre ozajstných priateľov a fandov

29 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov

24 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre ozajstných priateľov a fandov

29 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov

24 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov

24 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov

24 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre ozajstných priateľov a fandov

29 €

+ 4 € ?

👤 Zuzana Vargová

🎁 3x MEDICÍNA VÝŽIVY pre tých, ktorí radi obdarovávajú

62 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov

24 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov

24 €

👤 Martina Hacker

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre ozajstných priateľov a fandov

29 €

👤 Michal Makovník

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov

24 €

👤 Jakub Šiška

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre ozajstných priateľov a fandov

29 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov

24 €

👤 Zuzana Čelín

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre ozajstných priateľov a fandov

💬 Už sa neviem dočkať knihy :)

29 €

👤 Lenka Bohunická

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov

💬 Gratulujem a držím palce :)

44 €

👤 Martin Skočík

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre ozajstných priateľov a fandov

💬 Paráda, teším sa ????????

29 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov

24 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre ozajstných priateľov a fandov

💬 Uz teraz sa neviem dockat!

29 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov

44 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov

24 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov

24 €

👤 Marcela Simkova

💬 Skvely autor. Vychadzajuc z jeho skusenosti, urcite to bude bestseller

60 €

+ 5 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov

24 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov

💬 Pošlite mi túto knihu prosím do vianoc ????

24 €

   1 2 3 4 ... 14

Autori

Miesto realizácie projektu

Bratislavský kraj

CENTRUM VÝŽIVY s.r.o.

CENTRUM VÝŽIVY s.r.o.

Centrum výživy pomáha už roky ľuďom upravovať výživu, životosprávu, byť zdravšími a štastnejšími :)

Vyúčtovanie

Projekt sa zrealizoval v čo najkratšom čase, v akom to išlo. V deň, kedy prešla vybieraná suma na účet boli odoslané prvé knihy, pričom do ďalšieho dňa boli zaslané úplne všetky. :)

tlač kníh
8 000
grafické práce, jazyková korektúra, manažment vydávania publikácie, právne práce, vytváranie webu, marketingové poradenstvo
3 500
poštovné zhruba
1 800
reklama, propagácia
1 200
Náklady spolu
14 500

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov
MEDICÍNA VÝŽIVY pre bleskových podporovateľov

Minimálna výška príspevku

20

Pre tých, ktorí podporia vznik knihy hneď teraz! Ako vďaku dostanete za tento príspevok knihu (bez poštovného) a ak nebudú padať traktory, tak ešte pred Vianocami a pred tým, ako sa vôbec objaví v kníhkupectvách!

Doručenie: do Vianoc

MEDICÍNA VÝŽIVY pre ozajstných priateľov a fandov
MEDICÍNA VÝŽIVY pre ozajstných priateľov a fandov

Minimálna výška príspevku

25

Pre priateľov, ktorí sa rozhodli podporiť moju knihu a pre fandov, ktorým sa páči osveta, ktorú robím. ! Ako vďaku dostanete za tento príspevok knihu (bez poštovného) a s radosťou vám ju podpíšem a napíšem venovanie! A ak nebudú padať traktory, tak ešte pred Vianocami a pred tým, ako sa vôbec objaví v kníhkupectvách!

Doručenie: do Vianoc

3x MEDICÍNA VÝŽIVY pre tých, ktorí radi obdarovávajú
3x MEDICÍNA VÝŽIVY pre tých, ktorí radi obdarovávajú

Minimálna výška príspevku

57

Pre tých, ktorí podporia príspevkom knihu hneď teraz a chcú obdarovať aj druhých, nie len seba! Ako vďaku dostanete za tento príspevok knihu (bez poštovného) a ak nebudú padať traktory, tak ešte pred Vianocami a pred tým, ako sa vôbec objaví v kníhkupectvách!

Doručenie: do Vianoc

Varenie u vás doma!
Varenie u vás doma!

Minimálna výška príspevku

800

V tejto odmene je zahrnutá 5x kniha MEDICÍNA VÝŽIVY, s podpisom, venovaním a celovečerné varenie so stolovaním a debatou o výžive, životospráve, alebo len tak - o živote priamo u vás doma! Platí pre Slovensko a Českú republiku.

Doručenie: od decembra do konca roka 2022, kedy si vyberiete!