Hudobný dvojalbum projektu Korene

Hudobný dvojalbum projektu Korene

Posledný rok pracuje skupina ICONITO & FS ZEMPLÍN na projekte venovanom slovenskému folklóru s názvom KORENE. Cieľom tohto projektu je poukázať na dominanty a rôznorodosť jednotlivých regiónov Slovenska inak. Súčasťou projektu sú ľudové skladby v modernom šate, ktoré sme sa rozhodli vydať na dvojalbume. Pomôžete nám teda udržať folklór na žive?

Hudba
Kultúra
Hudobný dvojalbum projektu Korene
Získaná suma
117%

6 454 €

z cieľovej sumy
5 500 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Teší nás, sme projekt Korene!

Projekt KORENE vznikol spojením popovej kapely Iconito a Folklórneho súboru Zemplín z Michaloviec. Zameriavame sa na propagáciu osvety slovenskej ľudovej kultúry. Naším cieľom je vzdelávať a informovať ľudí o rôznorodosti našich tradícií. Jednoducho, chceme všetkým ukázať, na čo môžeme byť na Slovensku hrdí

Preto vydávame náš prvý dvojalbum s piesňami, ktoré nebudú iba „recykláciou“ hitov kapely ozvláštnených ľudovými úpravami. Naopak, výsledkom je prezentácia osobitého štýlu kapely prepojenou s Ľudovou hudbou FS Zemplín.

Príkladnou ukážkou našej práce je videoklip k piesni Korene. 

Album nielen pre folkloristov

V prvom rade by sme radi uviedli, že na albume a celom projekte sa podieľajú nielen folkloristi. Od zakladateľov projektu, cez hudobníkov obidvoch kapiel ako aj zvyšok umeleckej produkcie tvoria ľudia nadchnutí pre myšlienku oživiť hudobný folklór do čo najmodernejšej podoby pre súčasného diváka.

S vašou pomocou sa nám podarí vydať dvojalbum na ktorom nájdete 29 unikátnych piesní. Pôjde o prerobené ľudové skladby do formy populárnych piesní, ktoré oslovia nielen fanúšikov slovenskej kultúry, ale aj tých, ktorí si myslia, že folklór je iba prežitkom minulosti. Piesne sú upravené tak, aby aj človek znalý folklóru nadobudol pocit, že nevychádzajú z pôvodnej ľudovej tvorby, ale naopak, vznikli ako populárne piesne s odkazom na tradíciu. 

Venujeme sa šiestim folklórnym regiónom a častiam Slovenska:

  • Myjave
  • Podpoľaniu
  • Horehroniu
  • Kysuciam a Terchovskej doline
  • Goralom
  • Zemplínu

Je nahrávanie dvojalbumu až také drahé?

Nahrávanie CD je finančne aj časovo náročné. Nepomohla nám ani súčasná pandémia, keďže sme museli už trikrát odložiť plánovanú premiéru predstavenia, ktoré je takisto súčasťou a výstupom projektu. Preto nám nesmierne pomôže, ak sa nás aj Vy rozhodnete podporiť. Podporu od Vás použijeme na financovanie nahrávania v profesionálnom štúdiu, mastering či mixáž. Nesmieme zabudnúť ani na prípravu grafiky či samotné lisovanie CD a jeho distribúciu priamo k Vám. Na samotnom nahrávaní CD pritom participuje až 35 muzikantov

Dvojalbum sa nám s vašou podporou podarí vydať na jar roku 2022, kedy sa s vami už, veríme, stretneme aj na predstaveniach projektu Korene.

Naša motivácia a naše “prečo”

K pokračovaniu v tom, čo robíme, nás motivujú najmä pozitívne ohlasy od našich fanúšikov či médii. Podporu nám, napríklad, vyjadrila Slovenka roka, v rámci ktorej sme vystúpili na galavečeri vyhlásenia tejto ankety, kde sme odprezentovali a odohrali titulnú pieseň projektu spolu z jej vizuálnou podobou z predstavenia. Takisto sme náš projekt predstavili v relácií Umenie na TA3 alebo v Teleráne či Ranných noviných TV JOJ. Pieseň ako aj projekt bol odprezentovaný na mnohých internetových portáloch, vďaka ktorým sme o ňom mohli dať vedieť čo najširšiemu publiku. Spomenúť môžeme napríklad aj Funrádio, ktoré o piesni Korene napísalo: 

Krásna skladba, z ktorej sú Slováci nadšení. Nádherné a silné, slzám sme sa neubránili, píšu fanúšikovia.

Funradio

V neposlednom rade sme radi, že nám podporu vyjadrili aj páni herci, ktorí sú súčasťou klipu k piesni Korene. Pán Ľubomír Pavlovič nám pri jednom rozhovore povedal: Som veľmi potešený tým, že mladí ľudia nestrácajú vzťah k folklóru a že ho naopak prehlbujú. Je to veľmi zaujímavé a pôsobivé. Je to krásna a ľudská emotívna výpoveď mladých ľudí, čo ma neprekvapuje, ale teší.

Projekt Korene nie je jednorázovou záležitosťou. Výsledkom je dlhodobý projekt skladajúci sa z niekoľkých častí, ktoré začali vydaním skladby Korene, pokračujú týmto CD-čkom a novými videoklipmi, končiac celovečernými predstaveniami. S našou víziou to teda myslíme vážne. 

Pripojte sa k nám aj Vy a staňte sa tak súčasťou niečoho, čo má energiu, zmysel a úctu k Slovensku!


Znenie obchodných podmienok nájdete na stránke kapely Iconito.

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Limitovaný pár ponožiek od Folkies
Limitovaný pár ponožiek od Folkies

Minimálna výška príspevku

10

Keďže sa blíži koniec našej kampane a potrebujeme ešte nazbierať značnú časť peňazí, rozhodli sme sa pridať samotnú odmenu, ktorou sú ponožky od Folkies.sk!

Doručenie: Apríl - Máj 2022

Fyzické CD
Fyzické CD

Minimálna výška príspevku

14

Ak si vyberiete túto možnosť, nielen podporíte náš projekt, ale dostanete aj fyzický dvojalbum Korene. Ďakujeme za vašu podporu, vážime si to!

Doručenie: Apríl - Máj 2022

Limitovaný pár ponožiek od Folkies + fyzické CD
Limitovaný pár ponožiek od Folkies + fyzické CD

Minimálna výška príspevku

26

Na tejto odmene s nami spolupracuje firma Folkies.sk, ktorá pre nás vytvorí limitované páry ponožiek s potlačou výšivky, ktorá reprezentuje náš projekt. K týmto ponožkám sa mimo tejto kampene už asi nedostanete, tak neváhajte!

Doručenie: Apríl - Máj 2022

 Kožené náušnice od Suzania + fyzické CD
Kožené náušnice od Suzania + fyzické CD

Minimálna výška príspevku

36

Pri tejto možnosti vám k samotnému dvojalbumu zašleme kožené vysiace náušnice od značky Suzania s výšivkou, ktorá reprezentuje náš projekt.

Doručenie: Apríl - Máj 2022

Balík projektu Korene
Balík projektu Korene

Minimálna výška príspevku

46

Pri tejto možnosti vám zašleme balík obsahujúci merch projektu Korene, t.j. naše tričko a dvojalbum a produkty súboru Zemplín. Grafika k popisu je len ilustračná, finálne produkty predstavíme čoskoro.

Doručenie: Apríl - Máj 2022

Limitovaná olejomaľba projektu + fyzické CD
Limitovaná olejomaľba projektu + fyzické CD

Minimálna výška príspevku

230

Ak si vyberiete túto možnosť, pošleme Vám olejomaľbu od maliara Juraja Tkáčika, ktorá je dostupná len v obmedzenom počte. Pôjde o 6 originálnych obrazov, z ktorých každý znázorňuje jeden región opísaný vo videoklipe k piesni Korene. Grafika k popisu je len ilustračná, finálne produkty predstavíme čoskoro.

Doručenie: Apríl - Máj 2022

Osobné poďakovanie na CD + fyzické CD
Osobné poďakovanie na CD + fyzické CD

Minimálna výška príspevku

300

Ak nás podporíte touto možnosťou, znamená to, že vám veľmi záleží na našom projekte. My vám budeme nesmierne vďační, a preto vaše meno spomenieme v booklete tohto dvojalbumu.

Doručenie: Apríl - Máj 2022

Lískty na predstavenie Korene + fyzické CD
Lískty na predstavenie Korene + fyzické CD

Minimálna výška príspevku

56

Pri tejto možnosti Vám pošleme 2 lístky na predstavenie projektu KORENE na premiéru alebo ďalšie reprízy. Dátum si budete môcť vybrať Vy.

Doručenie: Apríl - Máj 2022

Limitovaná kožená kabelka od Suzania
Limitovaná kožená kabelka od Suzania

Minimálna výška príspevku

80

V spolupráci so značkou Suzania vám pri tejto odmene pošleme koženú, ručne vyrábanú listovú kabelku s potlačou výšivky, ktorá reprezentuje náš projekt.

Doručenie: Apríl - Máj 2022

Limitovaná kožená kabelka od Suzania + fyzické CD
Limitovaná kožená kabelka od Suzania + fyzické CD

Minimálna výška príspevku

100

V spolupráci so značkou Suzania vám pri tejto odmene pošleme koženú, ručne vyrábanú listovú kabelku s potlačou výšivky, ktorá reprezentuje náš projekt. Grafika je len ilustračná, finálne produkty predstavíme čoskoro.

Doručenie: Apríl - Máj 2022

Novinky

Predstavenie KORENE v Bratislave a v Michalovciach!

Update #13, 06.12.2023

Drahí podporovatelia projektu KORENE,      
   
Po dlhšej dobe sa k Vám opäť prihovárame s našimi novinkami. Tento krát by sme Vás radi pozvali na naše celovečerné multižánrové edukatívne predstavenie o slovenskom folklóre KORENE, ktoré je hlavným produktom nášho projektu. Viac ako 65 účinkujúcich (Ľudový orchester, spevácky zbor, tanečný súbor FS Zemplín, hudobná skupina ICONITO a hlasy slovenských hereckých legiend ako Alfréd Swan, Ján Greššo, František Kovár, Marián Slovák, Vladimír Jedľovský či Ľubomír Paulovič) - aj to Vás čaká na našom predstavení, ktoré máte možnosť vidieť naživo už 22.12.2023 v Michalovciach alebo 28.1.2024 v Bratislave. Lístky na naše predstavenia si máte možnosť zakúpiť v sieti Ticketportal:

22.12.2023 Michalovce:
https://www.ticketportal.sk/event/ICONITO-FS-Zemplin-Korene

28.1.2024 Bratislava:
https://vstupenky.starsauditorium.sk/event/ICONITO-FS-Zemplin-Korene-145121

Neváhajte a nechajte sa vtiahnuť do sveta slovenskej histórie a tradície v modernom prevedení! Tešíme sa na Vás. Viac informácii na www.koreneprojekt.sk

S úctou za kolektívy kapely ICONITO a FS Zemplín tvorcovia projektu Korene -
Kristián Dufinec & Miroslav Kisty

Nový videoklip k projektu KORENEstavaniu Mája!

Update #12, 01.05.2023

Drahí podporovatelia projektu KORENE,


Pozrite si náš najnovší videoklip zachytávajúci tradíciu stavania 1.Mája.
Videoklip sme poňali s vtipom i recesiou a veríme, že sa Vám bude páčiť a vyčarí Vám úsmev na tvári.


Pozrieť si ho môžete na tomto odkaze:
https://www.youtube.com/watch?v=6pI2ZsxZcgc

Ďakujeme
--
s úctou a pozdravom Mgr. art. Kristián Dufinec, MBA

Za album KORENE môžeme hlasovať už len do polnoci!

Update #11, 15.03.2023

Drahí priatelia a podporovatelia projektu KORENE,


Ako zrejme už väčšina z Vás vie - naše CD KORENE bolo nominované v rámci RUKAHORE awards za minulý rok v kategórii Album roka. Hlasovať sa dá však už len dnes do polnoci a preto sme Vás chceli poprosiť, ak by ste na to ešte mali čas, aby ste za naše CD zahlasovali. Je to veľmi jednoduché.. v podstate nemusíte hlasovať v každej kategórii- stačí len v tej, ktorá Vás zaujala.

Prikladáme link:
https://awards.rukahore.sk

Okrem toho sa zapájate aj do súťaže o rôzne ceny ako IPhone, Automobil na víkend, Playstation a pod. Stačí vyplniť Vaše údaje a mail. Každý môže hlasovať len raz. Mimo toho je v kategórii skupina roka nominované aj ICONITO. Každopádne vo formulári stačí odkliknúť len jednu kategóriu a môžete ho hneď odoslať. 
.
Za Váš čas ako aj Vaše ohlasy na CD Vám všetkým veľmi pekne ďakujeme- Vážime si to !

Šťastný nový rok v mene projektu KORENE

Update #10, 02.01.2023

Šťastný nový rok!


Dovoľte nám v mene projektu KORENE (skupiny ICONITO a FS Zemplín) popriať Vám všetkým úspešný nový rok 2023!


Uplynulý rok sa nám aj Vďaka Vám podarilo vydať nový album KORENE, odpremiérovať naše predstavenie, či spustiť 7-dielny videoklipový seriál.


Ďakujeme za Vašu priazeň i Váš čas venovaný nášmu projektu a tešíme sa na nové výzvy v ďalšom roku.

Telefónne čísla a kuriér :)

Update #9, 19.12.2022

Dobrý deň všetkým,

už dnes odosielame Vaše objednané balíčky projektu KORENE. Chceme preto ešte raz poprosiť všetkých, ktorí nám zatiaľ nezaslali telefónne čísla, aby tak prípadne urobili do 16:00. Tí z Vás, ktorí tak neurobia, obdržia balík nie kuriérom ale cez Slovenskú počtu, čo bude znamenať, že Vám balík možno nestihne prísť do štedrého večera. :)

Ďakujeme ešte raz za Vašu podporu a veríme, že sa Vám dary budú páčiť :) !

s úctou a pozdravom Team projektu KORENE.

Dodanie telefónnych čísel pre CD KORENE

Update #8, 16.12.2022

Dobrý deň všetkým podporovateľom albumu KORENE,

naše CD, ktoré ste podporili nám oficiálne vyšlo tento pondelok 12.12.2022. CDčka sme podpísali spoločne s hercom Ľubom Paulovičom u nášho distribútora RUKAHORE. Ten sa chystá dnes a v pondelok rozposlať kuriérom Vaše balíčky, aby sme ich stihli doručiť včas k Vám domov ešte pred Vianocami. Na to ale aby sme zabezpečili tento odvoz do sviatkov potrebujeme Vaše telefónne čísla. V opačnom prípade sa môže stať, že sa balík bude musieť poslať Slovenskou poštou. Tam však nie je garancia že balík stihne prísť k Vám ešte do 24.12. Preto by sme to urobili najradšej čo najrýchlejšie a najistejšie a teda kuriérskou službou. Chceme Vás preto týmto mailom poprosiť o dodanie telefónnych čísel ihneď ako je to možné. Ak sú čísla zahraničné, tak samozrejme aj s predvoľbou. Časť balíčkou budeme vedieť poslať ešte dnes ak budeme mať dostatok čísel. Zvyšné by sme rozposlali v pondelok 19.12.2022. Albumy dostanete aj s podpismi :)

Ďakujeme za pochopenie.

Team projektu KORENE

Definitívny termín vydania CD: ICONITO & FS ZEMPLÍN - KORENE

Update #7, 24.11.2022

Drahí podporovatelia a čakatelia na album projektu KORENE,


je nám nesmiernou cťou, predstaviť Vám oficiálny termín vydania nášho spoločného CD z produkcie ICONITA a FS Zemplín.
Termín vydania je 12.12.2022!                      https://shop.rukahore.sk/Iconito/cd-fs-zemplin-korene
.
29 piesní, ktoré sú zároveň soundtrackom nášho celovečerného predstavenia, vrátane 7-mich skladieb nášho klipoveho seriálu a samozrejme aj s piesňou Korene, budú konečne u Vás doma na fyzickom nosiči. Okrem iného sa piesne ocitnú aj na všetkých digitálnych streamoch ešte v ten istý týždeň.
.
CD samozrejme obdržíte aj s príslušným balíčkom podľa toho, čo ste si na Startlabe objednali a za čo ste zaplatili. :)
.
Ďakujeme Vám za Vašu trpezlivosť. Práce na albume bolo viac než dosť, no už čo chvíľa vyjde do sveta nová pieseň pre podporu CDčka a to dňa 2.12.2022.
.
Napokon chystáme aj ďalšie klipy či turné s našim celovečerným predstavením na budúci rok. O všetkom Vás budeme včas informovať.
.
Pre zatiaľ si môžete pripomenúť videoklipy, ktoré sme doteraz aj vďaka Vašej podpore vydali, a ktoré sú takisto súčasťou albumu:
https://youtube.com/playlist?list=PLEDXyjVj5VjJqxr4QuJ6H12bbwYRxkNbA
.
Prikladáme takisto odkaz na Talkshow Petra Marcina - Neskoro večer, v ktorej bol hosťom Kristián Dufinec spevák skupiny ICONITO a spoluator nášho projektu: https://www.youtube.com/watch?v=de5mzFfr7_o&t=1113s
.
Ďakujeme ešte raz a tešíme sa, na to čo príde :)


S úctou team projektu Korene.

Nahrávanie CD

Update #6, 13.07.2022

Vážený/á pán/pani

Pozdravujem Vás v mene celého organizačného tímu projektu Korene!

Dovoľte mi informovať Vás ohľadom darčekov, ktoré ste si zakúpili prostredníctvom kampane StartLab. 

Prosíme Vás ešte o chvíľku strpenia, kým dokončíme nahrávanie CD a v jeseni Vám budú s veľkou vďakou všetky darčeky doručené. 

Aktuálne dokončujeme nahrávanie CD so soundtrackom všetkých 29 piesní projektu. Vďaka zbierke prostredníctvom kampane StartLab a Vašej podpore sa nám podarilo vypustiť do sveta už 9 z týchto piesní : 7-dielny seriál Korene, pieseň U Vranove bubnuju a titulnú pieseň Korene :)

Dňa 15.5 sme konečne odpremiérovali naše multižánrové edukatívne predstavenie o slovenskom folklóre a jeho podobách v modernom šate. Okrem iného sa toto predstavenie  chystáme priniesť aj do dalších miest ako turné spolu s predstavením celého CD.

Ešte raz sa ospravedlňujeme za čakanie, no všetky ostatné darčeky máme prichystané na odoslanie. Preto ak ste niekto veľmi nedočkavý a chcete darčeky už teraz, neváhajte nás kontaktovať, zašleme Vám ich a CD k Vám dorazí v jeseni :)

Viac o premiére sa dozviete TU: https://youtu.be/4nRQA-jKUF0

Playlist seriálu: https://youtube.com/playlist?list=PLEDXyjVj5VjJqxr4QuJ6H12bbwYRxkNbA

Ďakujeme za Vašu podporu a strpenie pri čakaní, Váš projekt Korene!

Hudobný dvojalbum projektu Korene

Update #5, 28.05.2022

Vážený/á pán/pani

Pozdravujem Vás v mene celého organizačného tímu projektu Korene!

Dovoľte mi informovať Vás ohľadom darčekov, ktoré ste si zakúpili prostredníctvom kampane StartLab. 

Prosíme Vás ešte o chvíľku strpenia, kým darčeky nachystáme a dokončíme nahrávanie CD a koncom leta Vám budú s veľkou vďakou všetky doručené. 

Zároveň by sme Vás chceli informovať ohľadom našich posledných úspechov:

Aktuálne nahrávame CD so soundtrackom všetkých 29 piesní projektu. - podarilo sa nám na tento album urobiť zbierku cez StartLab vďaka Vašej podpore :)

Vypustili sme do sveta nový klipový seriál zložený zo 7-mich dielov a teda 7-mich ďalších piesní. Od 1.4.2022 vychádzala každý piatok nová skladba a nový videoklip reprezentujúci postupne všetky regióny spomínané v projekte. Prvých 6 reprezentuje jednotlivé príbehy našich hlavných hrdinov, ktorí sprevádzajú celý príbeh projektu. V poslednom siedmom dieli sa príbehy spoja. Tento diel vyšiel 13.5.2022.

Dňa 15.5 sme konečne odpremiérovali naše multižánrové edukatívne predstavenie o slovenskom folklóre a jeho podobách v modernom šate. Okrem iného sa toto predstavenie budeme snažiť priniesť aj do dalších miest!

Viac o premiere sa dozviete TU: https://youtu.be/4nRQA-jKUF0

Playlist seriálu: https://youtube.com/playlist?list=PLEDXyjVj5VjJqxr4QuJ6H12bbwYRxkNbA

Ďakujeme za Vašu podporu a strpenie pri čakaní, Váš projekt Korene!

Dokázali sme to!

Update #4, 09.01.2022

? Priatelia, vďaka Vám sa nám podarilo úspešne ukončiť našu kampaň! Vyzbierali ste neuveriteľných 5887 Eur, čím sme dokonca prevýšili pôvodnú cieľovú sumu.?  Preto sme Vám všetkým zo srdca vďační! Je skvelé, že máme fanúšikov, ktorí nám veria a ktorí spolu s nami chcú udržať folklór na žive!?  Ďakujeme Vám za každý jeden príspevok, za krásne slová a celkovú podporu.

Tento úspech nás nielen teší, ale aj zaväzuje pracovať na maximum a tak, aby sme s čo najvyššou kvalitou prezentovali slovenský folklór! ??

Teraz sa vraciame späť do práce a ideme pracovať na tomto albume, aby ste ho dostali v naplánovanom termíne, čo je apríl- máj tohto roku. V tomto období Vám zašleme aj všetky odmeny, ktoré ste si objednali.

Backstage z nahrávania albumu nájdete na našich sociálnych sieťach, a tak nás určite sledujte na Instagrame či Facebooku

Posledné hodiny...

Update #3, 07.01.2022

Priatelia, do konca našej kampane ostáva ešte pár hodín! Z limitovaných kúskov nám ostali ešte

  • 2 kožené kabelky od značky Suzania s výšivkou, ktorá reprezentuje náš projekt
  • posledná olejomaľba od maliara Juraja Tkáčika
Je neuveriteľné, že sme vďaka Vám vyzbierali celú sumu! Od včerajška tomu nemôžeme uveriť!  Ďakujeme každému, kto nás do tejto doby podporil. Samozrejme, to čo vyzbierame navyše, pôjde do tohto dvojablumu a do fungovania nášho projektu! Viac slov k tomuto úspechu s vami budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach a osobne v e-mailoch. 

Preto nás nezabudnite sledovať či už na našom FACEBOOK-u alebo INSTAGRAMe.  

Nové odmeny!

Update #2, 29.12.2021

Priatelia, do konca našej kampane na Startlabe ostáva už len 9 dní! Keďže potrebujeme nazbierať ešte značnú časť peňazí, rozhodli sme sa pridať novú, malú odmenu, ktorou nás viete podporiť.

Týmito odmenami sú:

  • pár PONOŽIEK od Folkies.sk (bez samotného dvojalbumu)
  • ďalšie tri kožené kabelky od značky Suzania, ktoré sa rýchlo vypredali! 

Veríme, že sa rozhodnete nás podporiť! Ak sa nám nepodarí vyzbierať cieľovú sumu, všetky príspevky sa vrátia podporovateľom, a to by sme nechceli 

Ďakujeme!

Ochutnávka z nového albumu!

Update #1, 17.12.2021

Dnes sme vydali novú pieseň, ktorá je ochutnávkou z novo-pripravovaného albumu! 

Skladba je súčasťou zemplínskeho bloku v našom predstavení projektu Korene. Vychádza zo zemplínskej ľudovej piesne U Vranove bubnuju! Touto skladbou by sme Vám chceli priblížiť, v akom štýle bude všetkých 29 piesní na novom albume, ktorého zrod môžete ešte stále podporiť! 

Táto skladba vyšla v rámci osláv spoločnosti DEVA, ktorá je partnerom projektu Korene! Celú skladbu si môžete vypočuť tu
Ďakujeme všetkým ze doterajšiu podporu!

Podporovatelia

👤 Dominik Vrba

🎁 Fyzické CD

16 €

+ 1 € ?

👤 Linda Rampasekova

🎁 Fyzické CD

16 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Fyzické CD

16 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Fyzické CD

22 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Fyzické CD

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Zuzana Budáčová

🎁 Fyzické CD

💬 Ďakujeme za to čo robíte a neprestávajte.

16 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Fyzické CD

💬 ...držím palce, nech Vám to výjde ????

16 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Limitovaný pár ponožiek od Folkies + fyzické CD

26 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Limitovaný pár ponožiek od Folkies

22 €

+ 8 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Limitovaná kožená kabelka od Suzania

💬 Enčapo

82 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Balík projektu Korene

55 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Limitovaný pár ponožiek od Folkies

12 €

+ 1 € ?

👤 Ivan Mesároš

🎁 Limitovaný pár ponožiek od Folkies + fyzické CD

26 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Veľa šťastia pri realizovaní Projektu!

475 €

👤 Maria Gajdoscikova

🎁 Fyzické CD

16 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Limitovaný pár ponožiek od Folkies

22 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Balík projektu Korene

46 €

👤 Lea Slivka Blaskova

💬 Super program

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Limitovaný pár ponožiek od Folkies + fyzické CD

26 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Fyzické CD

16 €

+ 1 € ?

👤 Renáta Krajňáková

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Balík projektu Korene

💬 Som vaša veľká fanúšička aj v cudzine. Pri počúvaní vašich pesničiek sa duchom stále prenesiem na svoje rodné Slovensko. Nádherná tvorba! Ďakujem!

50 €

+ 14 € ?

👤 Dagmar Sabova

💬 Krásna slovenská tvorba!

50 €

👤 Slavomir Klimkovsky

🎁 Balík projektu Korene

46 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Balík projektu Korene

💬 Držím palce a vďaka za vašu tvorbu, je skvelá❤️

50 €

+ 4 € ?

👤 Daniela Janošová

🎁 Limitovaný pár ponožiek od Folkies

12 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Robite krasne piesne, ktore chytia za srdce. Piesen korene mam velmi rada. Krasne slova, krasny klip, krasna hudba...drzim palce pri novych piesnach ????

20 €

+ 2 € ?

   1 2 3 4 ... 5

Autori

Miesto realizácie projektu

Košický kraj

Michigan Creative Factory s.r.o.

Michigan Creative Factory s.r.o.

Michigan Creative Factory (MCF) je ako značka podpísaná pod produkciu väčšiny diel z tvorby hudobnej skupiny ICONITO. ktorá sa od začiatku svojej existencie snaží poukázať na výnimočnú hodnotu slovenských tradícií, folklóru a ich prepojení na súčasnosť, ale aj na sociálne a občianske otázky týkajúce sa slovákov. Zastrešuje aktivity hudobnej skupiny i jej projektov (Korene nevynímajúc) v audiovizuálnom produkčnom i postprodukčnom rozsahu. MCF je garanciou systematickej práce a kooperatívy s profesionálmi z umeleckej brandže, ktorí sú alebo sa stali súčasťou jej diel akými je napríklad titulná skladba i videoklip projektu ‘’KORENE'', na ktorej sa skupina ICONITO podieľala spoločne s Folklórnym súborom Zemplín. Rovnako tak v minulosti veľmi úspešné ''Slovenské devy'', pieseň ''Poďme spolu vpred’’- v ktorej účinkovali slovenské hokejové legendy alebo singel ''Čas sa kráti’' - venovaný pamiatke Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Folklórny súbor Zemplín

Folklórny súbor Zemplín

FS Zemplín bol založený v roku 1957. Počas viac ako 60 rokov svojej existencie sa nevenoval iba zachovávaniu pôvodnej formy ľudovej tvorby, avšak predovšetkým jej adaptácii v dobových autorských úpravách. Bohatá história FS Zemplín je predpokladom pre zachovávanie rôznych adaptácii pôvodných foriem a východiskom pri súčasnej tvorbe, odrážajúcej sa mimo iného vo vklade jeho hudobnej, speváckej zložky i tvorcov hudobných úprav v rámci projektu Korene. Z FS Zemplín vzišli aj osobnosti ako Ján Ďurovčík či Milan Junior Zimnýkoval. Viac o FS Zemplín si prečítate na ich webe: www.zemplin.org

Kapela Iconito

Kapela Iconito

ICONITO je mladou slovenskou kapelou, víťazom Košického zlatého pokladu v roku 2014. Od roku 2017 začala skupina spolupracovať aj s Igorom Timkom zo skupiny No Name. V roku 2018 sa Iconito stalo predkapelou na poslednom turné skupiny ELÁN. Nezanedbateľná časť tvorby tejto kapely je venovaná témam spojeným s ľudovou kultúrou a budovaním národného povedomia. Medzi ich najznámejšie skladby patria: Chcem zmenu (2014), Slovenské devy (2017), Poďme spolu vpred (2019), Čas sa kráti (2020), či Nepoznáme strach (2021) v spolupráci s raperom Majselfom. Viac o ICONITE si prečítate na ich webe: www.iconito.sk

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Limitovaný pár ponožiek od Folkies
Limitovaný pár ponožiek od Folkies

Minimálna výška príspevku

10

Keďže sa blíži koniec našej kampane a potrebujeme ešte nazbierať značnú časť peňazí, rozhodli sme sa pridať samotnú odmenu, ktorou sú ponožky od Folkies.sk!

Doručenie: Apríl - Máj 2022

Fyzické CD
Fyzické CD

Minimálna výška príspevku

14

Ak si vyberiete túto možnosť, nielen podporíte náš projekt, ale dostanete aj fyzický dvojalbum Korene. Ďakujeme za vašu podporu, vážime si to!

Doručenie: Apríl - Máj 2022

Limitovaný pár ponožiek od Folkies + fyzické CD
Limitovaný pár ponožiek od Folkies + fyzické CD

Minimálna výška príspevku

26

Na tejto odmene s nami spolupracuje firma Folkies.sk, ktorá pre nás vytvorí limitované páry ponožiek s potlačou výšivky, ktorá reprezentuje náš projekt. K týmto ponožkám sa mimo tejto kampene už asi nedostanete, tak neváhajte!

Doručenie: Apríl - Máj 2022

 Kožené náušnice od Suzania + fyzické CD
Kožené náušnice od Suzania + fyzické CD

Minimálna výška príspevku

36

Pri tejto možnosti vám k samotnému dvojalbumu zašleme kožené vysiace náušnice od značky Suzania s výšivkou, ktorá reprezentuje náš projekt.

Doručenie: Apríl - Máj 2022

Balík projektu Korene
Balík projektu Korene

Minimálna výška príspevku

46

Pri tejto možnosti vám zašleme balík obsahujúci merch projektu Korene, t.j. naše tričko a dvojalbum a produkty súboru Zemplín. Grafika k popisu je len ilustračná, finálne produkty predstavíme čoskoro.

Doručenie: Apríl - Máj 2022

Limitovaná olejomaľba projektu + fyzické CD
Limitovaná olejomaľba projektu + fyzické CD

Minimálna výška príspevku

230

Ak si vyberiete túto možnosť, pošleme Vám olejomaľbu od maliara Juraja Tkáčika, ktorá je dostupná len v obmedzenom počte. Pôjde o 6 originálnych obrazov, z ktorých každý znázorňuje jeden región opísaný vo videoklipe k piesni Korene. Grafika k popisu je len ilustračná, finálne produkty predstavíme čoskoro.

Doručenie: Apríl - Máj 2022

Osobné poďakovanie na CD + fyzické CD
Osobné poďakovanie na CD + fyzické CD

Minimálna výška príspevku

300

Ak nás podporíte touto možnosťou, znamená to, že vám veľmi záleží na našom projekte. My vám budeme nesmierne vďační, a preto vaše meno spomenieme v booklete tohto dvojalbumu.

Doručenie: Apríl - Máj 2022

Lískty na predstavenie Korene + fyzické CD
Lískty na predstavenie Korene + fyzické CD

Minimálna výška príspevku

56

Pri tejto možnosti Vám pošleme 2 lístky na predstavenie projektu KORENE na premiéru alebo ďalšie reprízy. Dátum si budete môcť vybrať Vy.

Doručenie: Apríl - Máj 2022

Limitovaná kožená kabelka od Suzania
Limitovaná kožená kabelka od Suzania

Minimálna výška príspevku

80

V spolupráci so značkou Suzania vám pri tejto odmene pošleme koženú, ručne vyrábanú listovú kabelku s potlačou výšivky, ktorá reprezentuje náš projekt.

Doručenie: Apríl - Máj 2022

Limitovaná kožená kabelka od Suzania + fyzické CD
Limitovaná kožená kabelka od Suzania + fyzické CD

Minimálna výška príspevku

100

V spolupráci so značkou Suzania vám pri tejto odmene pošleme koženú, ručne vyrábanú listovú kabelku s potlačou výšivky, ktorá reprezentuje náš projekt. Grafika je len ilustračná, finálne produkty predstavíme čoskoro.

Doručenie: Apríl - Máj 2022