Podpor budúcnosť skateboardingu na Slovensku - INDOOR SKATEPARK

Podpor budúcnosť skateboardingu na Slovensku - INDOOR SKATEPARK

Hangair indoor skatepark v Bratislave je dlhodobá vízia, ktorej cieľom je vytvoriť priíjemný a funkčný priestor pre nadšencov skateboardingu a freestyle kolobežiek. Predstavujeme si ho ako miesto, kde sa bude stretávať komunita, budú sa tu posúvať limity, vyrastú tu mladé talenty… Hangair podporuje budúcnosť a rozvoj skateboardingu na Slovensku od roku 2017. Staň sa súčasťou Hangair komunity!

Lokálny rozvoj
Šport
Podpor budúcnosť skateboardingu na Slovensku - INDOOR SKATEPARK
Získaná suma
35%

2 454 €

z cieľovej sumy
7 000 €

Kampaň skončená, cieľovú sumu sa nepodarilo naplniť.

O projekte

Aby mali deti kde jazdiť...

Skateboarding a kolobežky. Pre dnešné deti sú tieto športy viac ako voľnočasové aktivity - je to priam životný štýl. Skateboarding sa konečne dostal medzi Olympijské disciplíny, kolobežky sa zas stále viac a viac dostávajú do povedomia mladých a z vlastných skúseností vieme povedať, že ide o mimoriadne obľúbený šport. Má to však jeden háčik - na Slovensku stále nie je priestor, kde by sa dalo jazdiť a trénovať kedykoľvek, v každom ročnom období, za každého počasia. Žiadny poriadny indoor skatepark!

Čo je Hangair?

Hangair je priestor. Hangair je komunita. Hangair sme my, a môžeš ním byť aj Ty!

Celé to začalo jednoduchým nápadom - vytvoriť miesto, kde sa budú stretávať športovci. Či už tí profesionálni, alebo nadšenci, ktorí športujú vo voľnom čase. Miesto, kde sa budú posúvať hranice, kde budú vyrastať budúce športové talenty, a kde si zároveň človek oddýchne, načerpá inšpiráciu, stretne nových ľudí. 

Takto Hangair funguje už viac ako 4 roky. Stále sa rozvíja, prichádza s novinkami, podporuje šport aj kultúru a najmä sa snaží o to, aby mali (nie len) deti kde trénovať - gymnastiku ale i netradičnejšie moderné športy ako parkour, trampolíny a najmä skateboarding a freestyle kolobežky.

Čo nám ale chýba?

Stručne a jasne: PORIADNY INDOOR SKATEPARK! 

Vnútorný skatepark, kde sa bude dať jazdiť hocikedy - v každom ročnom období, za každého počasia. Hangair na to priestor má, a momentálne je využívaný ako plaza pre skejtovanie a kolobežkovanie, konajú sa tu tréningy, sessions a súťaže. Priestor má k dispozícii minirampu a pár prekážok. Jeho potenciál je však omnoho väčší a náš záujem je vyťažiť z neho čo najviac. 

Avšak Hangair nepatrí medzi štátne priestory a aj po viacerých pokusoch o získanie podpory sme neuspeli. Preto sa teraz obraciame na vás - pomôžte nám vytvoriť pekné a bezpečné miesto, kde deti budú môcť jazdiť, trénovať a rozvíjať svoj talent!

Pomôžte nám vytvoriť pekné a bezpečné miesto, kde deti budú môcť jazdiť, trénovať a rozvíjať svoj talent!

Aktuálny stav "skateparku"

Od nášho vzniku sme si vybudovali meno medzi existujúcou komunitou, a zároveň u nás vyrastá budúcnosť týchto mladých športov - skateboardingu a kolobežiek. Pravidelne sa u nás konajú kurzy pre začiatočníkov a mierne pokročilých, tí najlepší sa zúčastňujú súťaží a organizujú spoločné sessions. 

Vidíme, že skateboarding a freestyle kolobežky majú veľký potenciál a veľmi veľa z našich mladých návštevníkov majú možnosť dotiahnuť to v týchto športoch naozaj ďaleko - možno aj na X-Games či Olympiádu!

Aj preto sa nevzdávame a stále bojujeme za budúcnosť a rozvoj (netradičných) športov na Slovensku. Tento krát snáď aj s vašou pomocou!

Vizualizácia nového skateparku

Začiatok realizácie plánujeme na apríl 2022. Momentálny stav skateparku je stále jazditeľný, máme pár prekážok a u-rampu, priestor je však pripravený na okamžitú úpravu. Rovnako sú pripravené aj vizualizácie a reálny architektonický návrh so statickým posudkom a stavebnou ohláškou.

Nový skatepark je navrhnutý tak, aby vyhovoval všetkým levelom riderov - od začiatočníkov, cez mierne pokročilých, ktorí už zvládnu jednoduchšie prekážky, až po profi jazdcov, ktorí u nás budú jazdiť s kamošmi, alebo budú trénovať na súťaže. 

Podpor nás a staň sa členom komunity

Pokiaľ sa rozhodneš pomôcť nám pri budovaní skateparku, s radosťou ťa za to odmeníme! Veríme, že aj dobrý pocit za ľubovoľný finančný príspevok je pre mnoho ľudí dostatočnou odmenou.

Ak však chceš byť bližšie komunite, a hrdo prezentovať to, že si súčasťou pomoci športu, môžeš si vybrať odmenu so špeciálnym merchom, ktorý sme pre túto kampaň pripravili s našim trénerom, skejterom, tatérom, umelcom Palim "Kaďákom" Kádenom. 

Kto je Kaďák, čo robí a čo pre neho znamená skateboarding si môžeš prečítať v krátkom rozhovore na našom webe - TU!



V mene celého Hangairu, všetkých skaterov, kolobežkárov a komunity, vopred ďakujeme za každú podporu a zdieľanie kampane!

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

5 vstupov do skateparku
5 vstupov do skateparku

Minimálna výška príspevku

15

Príď si zajazdiť na skejte alebo kolobežke do nášho skateparku. Kedy vstupy využiješ je len na tebe!

Doručenie: Okamžite mailom - online voucher

Plátená taška s prasiatkom sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák
Plátená taška s prasiatkom sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák

Minimálna výška príspevku

20

Najpraktickejší kúsok - plátená taška s dizajnom prasiatka sKATE od nášho trénera, umelca, skejťáka Kaďáka!

Doručenie: Marec / Apríl 2022

Klobúk s prasiatkom sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák
Klobúk s prasiatkom sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák

Minimálna výška príspevku

25

Štýlový klobúk na jazdenie, na pláž, do dažďa alebo len tak ako doplnok, s dizajnom prasiatka sKATE od nášho trénera, umelca, skejťáka Kaďáka!

Doručenie: Marec / Apríl 2022

Individuálny tréning skateboardingu alebo kolobežiek
Individuálny tréning skateboardingu alebo kolobežiek

Minimálna výška príspevku

50

Ak sa chceš stať naozajstným machrom, máme pre teba individuálne kurzy s profi trénermi! Rezervuj si tréning s našimi trénermi, ktorí ťa naučia všetky frajeriny na kolobežkách, skateboarde – od úplnych základov až po namakané triky!

Doručenie: Termín tréningu si dohodnete s našim trénerom.

Mikina sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák
Mikina sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák

Minimálna výška príspevku

60

Pohodlná oversized mikina s dizajnom prasiatka sKATE od nášho trénera, umelca, skejťáka Kaďáka!

Doručenie: Marec / Apríl 2022

Meno na skate doske na ďakovnej stene
Meno na skate doske na ďakovnej stene

Minimálna výška príspevku

120

Tvoje meno, prezývka alebo názov firmy umiestnime na skate doske na ďakovnú stenu v novom Skateparku! Budeš tak jedinečnou súčasťou Hangairu!

Doručenie: Počas realizácie skateparku - apríl 2022

Skate doska podpísaná PRO jazdcom Maxom Habancom
Skate doska podpísaná PRO jazdcom Maxom Habancom

Minimálna výška príspevku

300

Jedinečná odmena - podpísaná doska od českého pro skateboardistu Maxa Habanca, ktorý patrí k najlepším jazdcom nie len v Česku ale aj vo svete!

Doručenie: Apríl 2022

Opasok Horsefeathers z dosky Zola Strcuľu - Never Too Late Movie
Opasok Horsefeathers z dosky Zola Strcuľu - Never Too Late Movie

Minimálna výška príspevku

100

Limitovaná edícia - Horsefeathers opasok s prackou vyrobenou zo snowboardovej dosky Zoltána Strcuľu, ktorú zlomil pri natáčaní filmu Never Too Late: "V rámci natáčania Never too late movie sme boli na spote v Karlových Varoch, kde som skúšal fs 27 drop z railu a na slepo bs 1 drop. Po pár pokusoch som sa na to odhodlal, a keď som dopadol z railu tak som zistil, že som moc ďaleko a už som s tým nemal čo spraviť. A tak som len počas letu dole dal pred seba nohy. Doslova som zaparkoval do garáže, ale to už si pozrite vo videu. Našťastie som bol celý no bohužiaľ si to odniesla doska. " Video: https://www.youtube.com/watch?v=snaaX-Nf1VE

Doručenie: apríl 2022

Novinky

Prvá tisícka = nové odmeny! #deckbelt

Update #1, 17.02.2022

Wow! Ďakujeme vám všetkým za podporu počas prvých dní! Tešíme sa z prekovania prvej tisícky a pri tomto "mini" úspechu sme sa rozhodli pridať nové odmeny!

S našim partnerom Horsefeathers pre vás máme špeciálne opasky z limitovanej edície "DECK BELT" - s prackou vyrobenou zo snowboardovej dosky nášho ridera Zola Strcuľu.
Zaujímavý je aj príbeh za výrobou opaskou - Zolo dosku zlomil pri natáčaní filmu Never Too Late:

"V rámci natáčania Never too late movie sme boli na spote v Karlových Varoch, kde som skúšal fs 27 drop z railu a na slepo bs 1 drop. Po pár pokusoch som sa na to odhodlal, a keď som dopadol z railu tak som zistil, že som moc ďaleko a už som s tým nemal čo spraviť. A tak som len počas letu dole dal pred seba nohy. Doslova som zaparkoval do garáže, ale to už si pozrite vo videu. Našťastie som bol celý no bohužiaľ si to odniesla doska."

Rozhovor so Zolom si môžeš prečítať aj na našom webe TU.

Podporovatelia

👤 Zuzana Vrablova

40 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Meno na skate doske na ďakovnej stene

💬 Držíme palce ????

120 €

+ 6 € ?

👤 Milan Gabriš

🎁 5 vstupov do skateparku

20 €

👤 OZ Adrenalín

🎁 Mikina sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák

💬 Drzim palce nech sa podari vyzbierat a tesim sa na dalsiu spolupracu!

60 €

+ 9 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

50 €

👤 Daniel Kolman

🎁 Opasok Horsefeathers z dosky Zola Strcuľu - Never Too Late Movie

100 €

+ 100 € ?

👤 Petra Hlavatá

💬 Držím palce, nech sa to podarí ✊

20 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 5 vstupov do skateparku

💬 V anglicku je skatepark v kazdej vacsej dedine, verim ze tento styl zivota sa ujme aj u nas a skateparkov bude viac. Treba lobovat aj na mestskom zastupitelstve a zhanat sponzorov, samozrejme treba mat uz nieco za sebou a taktiez nejaky projekt ako tento. Good luck.

60 €

+ 5 € ?

👤 Lenka Kristoficova

🎁 5 vstupov do skateparku

💬 Drzim prsty, nech Edo ma kde si vybit energiu????????????‍♀️

15 €

+ 3 € ?

👤 Leopold Lowinger

🎁 5 vstupov do skateparku

💬 Som rád za takéto vznikajúce projekty smerované k pohybu a zdravému životnému štýlu. A samozrejme že by som si na tej dráhe aj troška zaskákal ????✌️

15 €

+ 10 € ?

👤 Andy Partychvil

🎁 Klobúk s prasiatkom sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák

💬 Snáď. Sa sen podarí ????????

40 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Plátená taška s prasiatkom sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák

20 €

👤 katarina simkova

🎁 Mikina sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák

120 €

👤 Martina Sorokova

🎁 Klobúk s prasiatkom sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák

27 €

👤 Dominik Budinský

🎁 Klobúk s prasiatkom sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák

25 €

+ 2 € ?

👤 Michaela Tkáčiková

💬 ❤️

100 €

👤 Anonymný podporovateľ

15 €

👤 Martin Jozsa

🎁 Klobúk s prasiatkom sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Plátená taška s prasiatkom sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Mikina sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák

60 €

+ 5 € ?

👤 Martin Onco

🎁 Meno na skate doske na ďakovnej stene

💬 Velka vdaka celemu HANGAIR teamu! Ste top a Kaďák je velmi pekne peklo :)

500 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Lucka Lebedová

🎁 Plátená taška s prasiatkom sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák

💬 Hangair for life????

20 €

+ 2 € ?

👤 Nikola Kunetková

🎁 Plátená taška s prasiatkom sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák

💬 Už chcem to prasiatko!

20 €

👤 Gabriela Bartová

40 €

+ 3 € ?

👤 Michal Uhrin

💬 Športom k zdraviu, fyzickej a duševnej pohode :)

20 €

👤 Branislav Pop

10 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Good luck skateboarding????

10 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

15 €

+ 2 € ?

👤 Milan Zabrodsky

🎁 5 vstupov do skateparku

20 €

+ 2 € ?

   1 2

Autori

Miesto realizácie projektu

Bratislavský kraj

Hangair

Hangair

Hangair je priestor. Hangair je komunita. Hangair je prvý a jediný svojho druhu na Slovensku. Športová hala poteší všetkých, ktorí chcú posúvať svoje limity v najbezpečnejších podmienkach – od úplných začiatočníkov až po profesionálov.

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

5 vstupov do skateparku
5 vstupov do skateparku

Minimálna výška príspevku

15

Príď si zajazdiť na skejte alebo kolobežke do nášho skateparku. Kedy vstupy využiješ je len na tebe!

Doručenie: Okamžite mailom - online voucher

Plátená taška s prasiatkom sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák
Plátená taška s prasiatkom sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák

Minimálna výška príspevku

20

Najpraktickejší kúsok - plátená taška s dizajnom prasiatka sKATE od nášho trénera, umelca, skejťáka Kaďáka!

Doručenie: Marec / Apríl 2022

Klobúk s prasiatkom sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák
Klobúk s prasiatkom sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák

Minimálna výška príspevku

25

Štýlový klobúk na jazdenie, na pláž, do dažďa alebo len tak ako doplnok, s dizajnom prasiatka sKATE od nášho trénera, umelca, skejťáka Kaďáka!

Doručenie: Marec / Apríl 2022

Individuálny tréning skateboardingu alebo kolobežiek
Individuálny tréning skateboardingu alebo kolobežiek

Minimálna výška príspevku

50

Ak sa chceš stať naozajstným machrom, máme pre teba individuálne kurzy s profi trénermi! Rezervuj si tréning s našimi trénermi, ktorí ťa naučia všetky frajeriny na kolobežkách, skateboarde – od úplnych základov až po namakané triky!

Doručenie: Termín tréningu si dohodnete s našim trénerom.

Mikina sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák
Mikina sKATE - Limitovaná edícia by Kaďák

Minimálna výška príspevku

60

Pohodlná oversized mikina s dizajnom prasiatka sKATE od nášho trénera, umelca, skejťáka Kaďáka!

Doručenie: Marec / Apríl 2022

Meno na skate doske na ďakovnej stene
Meno na skate doske na ďakovnej stene

Minimálna výška príspevku

120

Tvoje meno, prezývka alebo názov firmy umiestnime na skate doske na ďakovnú stenu v novom Skateparku! Budeš tak jedinečnou súčasťou Hangairu!

Doručenie: Počas realizácie skateparku - apríl 2022

Skate doska podpísaná PRO jazdcom Maxom Habancom
Skate doska podpísaná PRO jazdcom Maxom Habancom

Minimálna výška príspevku

300

Jedinečná odmena - podpísaná doska od českého pro skateboardistu Maxa Habanca, ktorý patrí k najlepším jazdcom nie len v Česku ale aj vo svete!

Doručenie: Apríl 2022

Opasok Horsefeathers z dosky Zola Strcuľu - Never Too Late Movie
Opasok Horsefeathers z dosky Zola Strcuľu - Never Too Late Movie

Minimálna výška príspevku

100

Limitovaná edícia - Horsefeathers opasok s prackou vyrobenou zo snowboardovej dosky Zoltána Strcuľu, ktorú zlomil pri natáčaní filmu Never Too Late: "V rámci natáčania Never too late movie sme boli na spote v Karlových Varoch, kde som skúšal fs 27 drop z railu a na slepo bs 1 drop. Po pár pokusoch som sa na to odhodlal, a keď som dopadol z railu tak som zistil, že som moc ďaleko a už som s tým nemal čo spraviť. A tak som len počas letu dole dal pred seba nohy. Doslova som zaparkoval do garáže, ale to už si pozrite vo videu. Našťastie som bol celý no bohužiaľ si to odniesla doska. " Video: https://www.youtube.com/watch?v=snaaX-Nf1VE

Doručenie: apríl 2022