DOKONALOSŤ SAMA - krátky film

DOKONALOSŤ SAMA - krátky film

Rodinnú večeru Weissovcov preruší nečakaný telefonát, ktorý navždy zmení ich život. Naoko príjemná atmosféra rodinného stretnutia sa mení na boj o slobodu. Staň sa súčasťou nášho sna vytvoriť strhujúci film o téme, ktorá sa dotýka každého z nás. Ako by si žil svoj život, keby ti nezáležalo na názore ostatných?

Film
DOKONALOSŤ SAMA - krátky film

Kampaň bola

úspešná
Získaná suma
151 % 6 020 €
Cieľ Cieľová suma
Vytvoriť krátky napínavý film nastavujúci zrkadlo modernej spoločnosti
4 000 €
Filmová technika
6 000 €

O projekte

Od marca roku 2020 združuje EMEDI productions kruh mladých slovenských tvorcov filmu. Našou víziou je osloviť široké publikum odvážnymi a inšpiratívnymi témami a stať sa tak silou poháňajúcou zmenu v spoločnosti.

Pridávanie fotiek a zverejňovanie podrobností o každodennom živote na internet sa pomaly zaraďuje medzi povinnosti mladej generácie. Hra ľudí a sociálnych sietí má za cieľ jedno - prezentovať jednotlivé životy ako dokonalé, vytvoriť fiktívnu bublinu ideálnych príbehov cez fotografie a videá. Veď predsa, kto by nechcel byť ten najlepší, najkrajší, najpopulárnejší? 

Zabúdame na pravé hodnoty a rútime sa v ústrety niečomu, čo je síce na oko krásne, no v praxi nefunkčné a v konečnom dôsledku nezmyselné a toxické.

Účinkovať vo filme budú známe tváre slovenskej hereckej scény - Soňa Norisová a Marko Igonda. Taktiež sa môžete tešiť na šikovných mladých hercov ako Diana Míková, Tomáš Magát a Tadeáš Bolo. V EMEDI productions radi dávame priestor ľuďom s láskou k umeniu, a preto nezabúdame ani na regionálnych divadelných hercov, ako sú Lujza Šoltésová, Peter Lejko a ďalší.


Príbeh

Luxusnú večeru vysokopostavenej rodiny Weissovcov preruší nečakaný telefonát, ktorý navždy zmení ich život. Naoko príjemná atmosféra rodinného stretnutia sa zmení na boj o slobodu.

Celá dokonalosť, aj keď naoko krásna, prestáva byť podstatnou. Stáva sa pozlátkom, ktoré začne rýchlo opadávať a odhaľovať toxické vzťahy a tajomstvá. Vyvrcholenie deja, v ktorom sa karta nakoniec úplne obráti, privedie diváka k uvedomeniu, že nič nie je také, ako sa zdá. 

Sú Weissovci skutočne obrázkom dokonalej rodinky alebo je to všetko len ilúzia chorých myslí? 

Aký je cieľ nášho projektu? 

Naším kreatívnym cieľom je rozpovedať príbeh, konfrontujúci predstavu dokonalosti, ktorá nám je podsúvaná médiami. Všetci sa podvedome porovnávame s inými ľuďmi a prežívame sprostredkovane ich životy miesto svojho vlastného. Cez matku Iris rozprávame príbeh vymanenia sa z nezdravého kolobehu.

Naším producentským cieľom je dať šancu mladým kreatívnym talentom, ukázať čo v nich je, a vytvoriť spoločné dielo, ktoré zaujme, prekvapí a primäje ľudí sa zamyslieť. Nakoľko sa venujeme naplno aj distribúcii našich filmov na medzinárodné festivaly, ukazujeme svetu, že na Slovensku tieto talenty sú.

O tom svedčia aj naše predošlé diela:

Naše doterajšie filmy Bytosť a Posledná sa zatiaľ dostali na 55 unikátnych festivalov vo svete. Odniesli sme si 13 výhier, 13 nominácii, 13 umiestnení a ďalších 21 oficiálnych výberov.

Čo už máme?

1. Dátum natáčania: 1-10. augusta 2022
2. Filmové lokácie: Schloss Kittsee a Kežmarok

3. Kostýmy: Ušité módnym návrhárom Kristiánom Stankom doplnené oblekmi značky Lombardi a šperkami značky Swarovski

4. Soundtrack a filmová hudba: Titulnú pieseň skomponovanú skladateľom Matúšom Hrnčiarom v spolupráci s BLCK productions a mladými talentovanými hudobníkmi nám naspieva herečka a speváčka Barbora Švidraňová. 

Nedokonalá cesta dokonalosti

Cesta Dokonalosti sa začala už v marci roku 2021, kedy vznikol námet. Odvtedy sme tvrdo pracovali na tvorbe scenára, plánovaní vizuálu, zháňaní lokácie, hereckého obsadenia a partnerov.

Denne prekonávame nečakané problémy spojené s natáčaním nízkorozpočtového filmu, ale vždy s chladnou hlavou hľadáme riešenia. Obzvlášť náročné boli tieto dva  kritické momenty:

  1. Pôvodne sa mal film natáčať v apríli 2022, ale mesiac pred natáčaním sme zistili, že z technických dôvodov nie je možné realizovať film na prvotnej lokácií. My sme to však nevzdali, našli novú, ešte lepšiu lokáciu, a stanovili si augustový dátum.
  2. Nedávno, mesiac pred novým dátumom natáčania, nám z projektu odstúpila celá kamerová zložka. Ani to nás však neodradilo, postavili sme sa tejto výzve čelom, našli nového kameramana, a ponechali dátum natáčania na august.

Prekonávame a sme pripravení prekonať každú novú výzvu, ktorú nám tento projekt prinesie, až kým sa Dokonalosť sama neocitne na filmovom plátne.

Neexistujú problémy, len nové výzvy a riešenia!

Koľko taký film stojí?

Oproti predošlým, produkčne menej náročným projektom, sme zdvojnásobili štáb a natáčacie dni, a tým sme si dali novú výzvu. Hodnota rozpočtu tohto projektu je približne 25 000 EUR. Všetci robíme na tomto projekte bez nároku na honorár, takže platy ľudí v rozpočte zahrnuté nie sú. Taktiež sme v rozpočte nezahrnuli náklady na premiéru a distribúciu filmu.
Dokopy sme sa za rok dostali na sumu zabezpečených a plánovaných financií, ako aj materiálnej pomoci od partnerov, v hodnote 17 000 EUR. Potrebujeme teda ešte 8 000 EUR na filmovú techniku a produkčné náklady. 

Nastavili sme si cieľ tejto kampane na 4000 EUR, keďže paralelne spúšťame aj medzinárodný crowdfunding v angličtine s rovnakým cieľom. Ak by sa nám podarilo vyzbierať viac ako finálnych osem tisíc, financie budú použité na pripravenie prepracovanej premiéry a následnú distribúciu na filmové festivaly.

Práve preto ťa vyzývame, aby si sa pridal sa k nám. Budeme nesmierne vďační za akúkoľvek formu podpory. 

Ideš do toho s nami?

Bez teba to nejde.

Práve preto robíme túto kampaň. Máme pre Teba pripravený pestrý a zaujímavý balík odmien, z ktorých si môžeš vybrať. Ak nás nemôžeš podporiť, budeme vďační aj za prezdieľanie, aby sa kampaň dostala k čo najviac ľuďom. No a čo za to? Natočíme pre teba film, ktorý bude dokonalosť sama!

Pripútaj sa, bude to divoká jazda do sveta filmu!

FAQ

Kedy bude premiéra filmu Dokonalosť sama?

Predbežne premiéru plánujeme na január 2023, ale finálny dátum veľmi závisí od rýchlosti post-produkcie. Všetkých podporovateľov budeme informovať hneď, ako budeme mať termín :)

Kde bude premiéra?

V Bratislave, Prahe a Kežmarku. Predbežne plánujeme aj premietania vo viacerých ďalších slovenských mestách, ale tie sa ešte budú potrvdzovať.

Nebudem sa môcť dostaviť na premiéru osobne, ako sa dostanem ku filmu?

Všetkým podporovateľom, ktorí nebudú mať možnosť prísť osobne, e-mailom doručíme link na pozretie filmu v deň premiéry, aby sme zaistili, že Ti nič neujde!

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Dva lístky na premiéru
Dva lístky na premiéru

Minimálna výška príspevku

20

Podpor nás a my Ťa odmeníme dvoma lístkami na premiéru filmu Dokonalosť sama. Ak sa ti nepodarí prísť na premiéru, nezúfaj. Dostaneš link na pozretie filmu v deň premiéry. Dopraj tak sebe a svojim blízkym jedinečný zážitok! Ďakujeme!

Doručenie: November 2022 - Január 2023

Premiéra a plagát s podpismi hlavných hercov
Premiéra a plagát s podpismi hlavných hercov

Minimálna výška príspevku

30

V tomto balíčku si zakupuješ lístok na premiéru filmu a taktiež plagát od dizajnéra Štefana Poláka podpísaný hlavnými hercami. Ďakujeme!

Doručenie: November 2022 - Január 2023

Premiéra, plagát a taška s dizajnom filmu
Premiéra, plagát a taška s dizajnom filmu

Minimálna výška príspevku

50

V tomto balíku dostaneš lístok na preméru, plagát podpísaný hlavnými hercami ako aj tašku s filmovým designom, oba od dizajnéra Štefana Poláka. Ďakujeme!

Doručenie: November 2022 - Január 2023

Návšteva na pľaci
Návšteva na pľaci

Minimálna výška príspevku

100

Chceš vidieť ako prebieha natáčanie filmu? Pomôž nám zrealizovať náš jedinečný projekt a my Ťa za to zoberieme s nami na pľac. Ručíme ti, že budeš mať veľký zážitok! :) Ďakujeme!

Doručenie: August 2022

Premiéra, plagát, taška a DVD
Premiéra, plagát, taška a DVD

Minimálna výška príspevku

100

Pozri si náš film kedykoľvek! Tento balíček obsahuje DVD, lístok na premiéru filmu, plagát s podpismi hlavných hercov a tašku s dizajnom filmu. Ďakujeme!

Doručenie: November 2022 - Január 2023

Špeciálne poďakovanie v titulkoch
Špeciálne poďakovanie v titulkoch

Minimálna výška príspevku

200

Ak sa rozhodneš nás podporiť touto sumou, dostaneš špeciálne poďakovanie v titulkoch filmu Dokonalosť sama. Ako darček od nás dostaneš plagát od dizajnéra Štefana Poláka s podpismi hercov. Zároveň sa môžeš tešiť na zážitkovú premiéru a pozvanie na skvelú afterparty. Ďakujeme!

Doručenie: November 2022 - Január 2023

Káva s hercami a tvorcami
Káva s hercami a tvorcami

Minimálna výška príspevku

500

Zaujíma ťa vznik filmu, príprava hercov alebo priebeh natáčania? Pri zakúpení tohto balíka Ti ponúkame jedinečnú príležitosť stretnúť sa s hercami a tvorcami filmu a opýtať sa ich na všetko, čo ťa zaujíma! Ďakujeme.

Doručenie: August 2022 - Január 2023

Sponzor filmu
Sponzor filmu

Minimálna výška príspevku

500

Ak nás podporíš touto sumou, v titulkoch budeš uvedený ako sponzor filmu Dokonalosť sama. Zároveň od nás dostaneš balíček, ktorý obsahuje tašku a plagát od dizajnéra Štefana Poláka. Taktiež získaš literárny scenár s podpismi autorov a hercov, vstup na premiéru a afterparty. Ďakujeme!

Doručenie: November 2022 - Január 2023

Assistant Producer
Assistant Producer

Minimálna výška príspevku

1 000

Staň sa tvorcom filmu Dokonalosť sama! Za túto sumu budeš na popredných pozíciách v titulkoch filmu a v priamom kontakte s tvorcami ohľadne produkčného pokroku. Ak máš logo, umiestnime ho do titulkov, na naše bannery a na web. Zároveň dostaneš dva lístky na premiéru do prvého radu a vstup na skvelú after party. Ako bonus ťa čaká od nás darček. Ďakujeme!!!

Doručenie: August 2022 - Január 2023

Co-executive Producer
Co-executive Producer

Minimálna výška príspevku

2 000

Staň sa jedným z producentov filmu Dokonalosť sama! Za túto sumu budeš na prvých pozíciách v titulkoch filmu a v priamom kontakte s tvorcami, hercami a štábom ohľadne produkčného pokroku, a budeš môcť ovplyvniť distribučnú a marketingovú stratégiu filmu. Ak máš logo, umiestnime ho do titulkov, na naše bannery a na web. Zároveň dostaneš dva lístky na premiéru do prvého radu a vstup na skvelú after party. Ako bonus ťa od nás čaká darček. Ďakujeme, ostaneš v našich srdciach navždy :)

Doručenie: August 2022 - Január 2023

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dva lístky na premiéru

20 €

+ 2 € ?

👤 Marina Faraga

8 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Dominik Knapik

💬 Viel Erfolg ????❤️

50 €

+ 4 € ?

👤 Juraj Ukropec

🎁 Premiéra a plagát s podpismi hlavných hercov

💬 Držím palce nech to vyjde

31 €

👤 Rudolf Biermann

🎁 Návšteva na pľaci

100 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Co-executive Producer

2 000 €

+ 60 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dva lístky na premiéru

20 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dva lístky na premiéru

20 €

👤 Silvester Čorba

🎁 Špeciálne poďakovanie v titulkoch

💬 Veľa úspechov pri natáčaní Víznerovci :)

201 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dva lístky na premiéru

20 €

+ 2 € ?

👤 Barbora Timkova

💬 Drzte sa!

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dva lístky na premiéru

20 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dva lístky na premiéru

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Matej Čulák

10 €

+ 1 € ?

👤 Jakub Kopca

🎁 Dva lístky na premiéru

20 €

👤 Marek Čička

🎁 Dva lístky na premiéru

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dva lístky na premiéru

30 €

👤 Vladislav Komár

🎁 Dva lístky na premiéru

💬 Tešíme sa na premiéru a držíme palce s natáčaním :) Vlady a Lucka

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dva lístky na premiéru

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

30 €

+ 3 € ?

👤 DAGMAR GÁBORČÍKOVÁ

40 €

+ 3 € ?

👤 M.K. production, s.r.o.

🎁 Dva lístky na premiéru

💬 Malý Mišo

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Držím palce.

103 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dva lístky na premiéru

20 €

   1 2 3

Autori

Miesto realizácie projektu

Prešovský kraj

Miriam Fulmeková

Miriam Fulmeková

Vyštudovala som scenáristiku a dramaturgiu na VŠMU, kde som aj začala tvoriť filmy. V súčasnosti pracujem v RTVS, kde sa spolupodieľam na tvorbe rôznych relácií ako dramaturgička, scenáristka a režisérka. Spoločne s Lukášom Víznerom som vytvorila filmy Bytosť (2020) a Posledná (2021) a teraz aktívne pracujeme na našom treťom filme Dokonalosť sama, ktorého súčasťou môžete byť aj vy :)

Ester Víznerová

Ester Víznerová

Filmom sa venujem od roku 2012. Popri kariére v IT consultingu mám na konte v roli producentky herečky päť projektov z toho dva pod našou spoločnou značkou EMEDI productions s názvami Bytosť (2020) a Posledná (2021).

Lukáš Vízner

Lukáš Vízner

Študoval filmovú a televíznu produkciu na Vysokej škole múzických umení v Bratislave a odbor International Production Team Studies na Filmovej fakulte Akademie múzických umění v Prahe. Je spoluzakladateľom EMEDI Productions, kde pôsobí ako režisér, scenárista a producent.

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Dva lístky na premiéru
Dva lístky na premiéru

Minimálna výška príspevku

20

Podpor nás a my Ťa odmeníme dvoma lístkami na premiéru filmu Dokonalosť sama. Ak sa ti nepodarí prísť na premiéru, nezúfaj. Dostaneš link na pozretie filmu v deň premiéry. Dopraj tak sebe a svojim blízkym jedinečný zážitok! Ďakujeme!

Doručenie: November 2022 - Január 2023

Premiéra a plagát s podpismi hlavných hercov
Premiéra a plagát s podpismi hlavných hercov

Minimálna výška príspevku

30

V tomto balíčku si zakupuješ lístok na premiéru filmu a taktiež plagát od dizajnéra Štefana Poláka podpísaný hlavnými hercami. Ďakujeme!

Doručenie: November 2022 - Január 2023

Premiéra, plagát a taška s dizajnom filmu
Premiéra, plagát a taška s dizajnom filmu

Minimálna výška príspevku

50

V tomto balíku dostaneš lístok na preméru, plagát podpísaný hlavnými hercami ako aj tašku s filmovým designom, oba od dizajnéra Štefana Poláka. Ďakujeme!

Doručenie: November 2022 - Január 2023

Návšteva na pľaci
Návšteva na pľaci

Minimálna výška príspevku

100

Chceš vidieť ako prebieha natáčanie filmu? Pomôž nám zrealizovať náš jedinečný projekt a my Ťa za to zoberieme s nami na pľac. Ručíme ti, že budeš mať veľký zážitok! :) Ďakujeme!

Doručenie: August 2022

Premiéra, plagát, taška a DVD
Premiéra, plagát, taška a DVD

Minimálna výška príspevku

100

Pozri si náš film kedykoľvek! Tento balíček obsahuje DVD, lístok na premiéru filmu, plagát s podpismi hlavných hercov a tašku s dizajnom filmu. Ďakujeme!

Doručenie: November 2022 - Január 2023

Špeciálne poďakovanie v titulkoch
Špeciálne poďakovanie v titulkoch

Minimálna výška príspevku

200

Ak sa rozhodneš nás podporiť touto sumou, dostaneš špeciálne poďakovanie v titulkoch filmu Dokonalosť sama. Ako darček od nás dostaneš plagát od dizajnéra Štefana Poláka s podpismi hercov. Zároveň sa môžeš tešiť na zážitkovú premiéru a pozvanie na skvelú afterparty. Ďakujeme!

Doručenie: November 2022 - Január 2023

Káva s hercami a tvorcami
Káva s hercami a tvorcami

Minimálna výška príspevku

500

Zaujíma ťa vznik filmu, príprava hercov alebo priebeh natáčania? Pri zakúpení tohto balíka Ti ponúkame jedinečnú príležitosť stretnúť sa s hercami a tvorcami filmu a opýtať sa ich na všetko, čo ťa zaujíma! Ďakujeme.

Doručenie: August 2022 - Január 2023

Sponzor filmu
Sponzor filmu

Minimálna výška príspevku

500

Ak nás podporíš touto sumou, v titulkoch budeš uvedený ako sponzor filmu Dokonalosť sama. Zároveň od nás dostaneš balíček, ktorý obsahuje tašku a plagát od dizajnéra Štefana Poláka. Taktiež získaš literárny scenár s podpismi autorov a hercov, vstup na premiéru a afterparty. Ďakujeme!

Doručenie: November 2022 - Január 2023

Assistant Producer
Assistant Producer

Minimálna výška príspevku

1 000

Staň sa tvorcom filmu Dokonalosť sama! Za túto sumu budeš na popredných pozíciách v titulkoch filmu a v priamom kontakte s tvorcami ohľadne produkčného pokroku. Ak máš logo, umiestnime ho do titulkov, na naše bannery a na web. Zároveň dostaneš dva lístky na premiéru do prvého radu a vstup na skvelú after party. Ako bonus ťa čaká od nás darček. Ďakujeme!!!

Doručenie: August 2022 - Január 2023

Co-executive Producer
Co-executive Producer

Minimálna výška príspevku

2 000

Staň sa jedným z producentov filmu Dokonalosť sama! Za túto sumu budeš na prvých pozíciách v titulkoch filmu a v priamom kontakte s tvorcami, hercami a štábom ohľadne produkčného pokroku, a budeš môcť ovplyvniť distribučnú a marketingovú stratégiu filmu. Ak máš logo, umiestnime ho do titulkov, na naše bannery a na web. Zároveň dostaneš dva lístky na premiéru do prvého radu a vstup na skvelú after party. Ako bonus ťa od nás čaká darček. Ďakujeme, ostaneš v našich srdciach navždy :)

Doručenie: August 2022 - Január 2023