Hudobný album Igric per saecula - Michal Smetanka a KarpaTon

Hudobný album Igric per saecula - Michal Smetanka a KarpaTon

CD album Igric Per saecula je ďalším svojským počinom Michala Smetanku a jeho hudobných súputnikov vo svete worldmusic. 10 skladieb, v ktorých rezonujú inšpirácie z našej rodnej hrudy od 16. do 21. storočia. Prechod storočiami je nebadaný a prirodzený tak ako to, že sa frontman KarpaTonu v tomto roku aj skutočne prehupuje cez polstoročie. Vyzbierané peniažky použijeme na výrobu CD albumu.

Hudba
Hudobný album Igric per saecula - Michal Smetanka a KarpaTon
Získaná suma
144%

2 300 €

z cieľovej sumy
1 600 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

O albume 

Kráčajúc stáročiami poznávame, ako sýto znie táto čarovná krajina. Nech príbehy zjavené v starých baladách, najstaršie piesne (Píseň o zámku Muránském 1549, Dunaju, Dunaju 1571) i melódie Pestrého zborníka Levočského / 17.st (č.1., 8.), Vietorisovho kódexu / 17.st (č.3., 8., 9.), Melodiária Anny Szirmay Keczerovej / 18.st. (č.2.), Zbierky Jána Sylvána / 16.st. (č.4), G. F. Händla (č.10) a iných, znejú aj v 21. storočí.

Michal Smetanka 

Milí priatelia, akosi práve dozrel čas na dokončenie hudobného projektu - Igric per saecula (Igric storočiami). Chcel by som ho vydať na CD albume, avšak v tejto zvláštnej dobe ho neviem odfinancovať sám. V prípade nemainstreamových projektov je to ťažké aj so sponzormi. Preto som sa rozhodol o financovanie prostredníctvom crowdfundingu. Ak dokážeme po malých sumách vyzbierať peniažky, tak album bude. A bude samozrejme pre každého prispievateľa. A aj s darčekom :)

Roky sa zapájam do rôznych darcovských sietí, hlavne v sociálnej a zdravotníckej oblasti, som pravidelným drobným, súkromným prispievateľom pre nadácie pomáhajúce deťom. Posledné mesiace som realizoval zbierky a pomoc pre pomoc núdznym na Ukrajine, kde som pôsobil aj osobne ako koordinátor pomoci v meste Veľký Berezný. Zdá sa mi trochu smelé žiadať verejnosť o podporu na vydanie hudobného nosiča (obzvlášť v tejto dobe), ale povedal som si, že to skúsim. Nielen z chleba žije človek... Potrebuje aj muziku, a ak sa niektorí z vás rozhodnú že potrebujú moju muziku, rád im ju doprajem.
Ďakujem za každé zdieľanie a podporu. 

KarpaTon - kto sme?

V roku 2010 z iniciatívy multiinštrumentalistu a speváka Michala Smetanku vznikol dlhodobý hudobný projekt - KarpaTon. Jednalo sa o voľné a slobodné spájanie umelcov, inšpirácií, pohľadov, postojov, ktorých spoločným znakom bolo spracovávanie kultúrneho dedičstva Karpát do prenesenej umeleckej podoby nového storočia. Pod touto značkou (KarpaTon) dlhodobo pôsobilo aj slobodné zoskupenie hudobníkov a spevákov. Charakteristickým znakom KarpaTonu je originálny a exkluzívny akustický prejav, nezameniteľný vďaka variabilnému využívaniu množstva etnických hudobných nástrojov od Karpát cez Euráziu, až po hudobný inštrumentár exotických kultúr sveta. Kompozície, úpravy i improvizácie KarpaTonu vychádzajú z koreňov tradičných piesní Karpát, predovšetkým slovenských a rusínskych. Ďalšou charakteristikou je výhradné používanie pôvodných, tradičných textov, spravidla v novom, netradičnom ponímaní.

Napriek zvukovej a inštrumentálnej pestrosti sú v hudbe KarpaTonu vždy jasne identifikovateľné znaky Slovenskej a Karpatskej tradície a naturelu.

O projekte 

Vydávať v dnešnej dobe CD už asi nie je celkom moderné. My sme sa však rozhodli napriek tomu, i napriek neľahkej dobe v kultúre, vydať naše dielko týmto „klasickým spôsobom“. Nejde len o nosič, ale aj o obal, ktorý bude v tomto prípade ozaj veľmi pekný. Najdôležitejší je však obsah. V 10 skladbách prechádzame ako potulný Igric nielen našou krajinou, ale aj storočiami, počas ktorých sa tu rodili úžasné hudobné diela - a práve tie nás inšpirovali. Stará pieseň zo 16. storočia komunikuje s baladou z konca 19. storočia a všetko je pritom charakteristické pre hudobnú reč dneška.

Vydať dnes nemainstreamový CD album je asi odvážne. Ale my odvážni sme!? Preto sme sa rozhodli o financovanie prostredníctvom crowdfundingu. Ak dokážeme po malých sumách vyzbierať peniažky, tak album bude, a bude samozrejme pre každého prispievateľa. A aj s darčekom!

Ako použijeme vašu podporu? 

Každé euríčko samozrejme použijeme transparentne, a o všetkom vás budeme riadne informovať, aby ste si nemysleli, že sme niečo prepili :) Peniažky použijeme na lisovanie CD nosičov a výrobu pekného a umelecky hodnotného obalu.

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

1ks nového CD albumu

Minimálna výška príspevku

15

Pri príspevku v hodnote aspoň 15 eur Vám bude odmenou jeden kus nového CD albumu s podpisom a venovaním!

Doručenie: Do konca roku 2022

1ks nového CD albumu s podpisom a venovaním + starší album podľa výberu

Minimálna výška príspevku

20

1ks nového CD albumu s podpisom a venovaním + starší album podľa výberu - KarpatMater 2015, Bože narodzeňe 2020

Doručenie: Do konca roku 2022

1ks nového CD albumu s podpisom a venovaním + starší dvojalbum album podľa výberu

Minimálna výška príspevku

25

1ks nového CD albumu s podpisom a venovaním + starší dvojalbum album podľa výberu - Skadzi Tadzi 2013, Ratoliestky 2017

Doručenie: do konca roku 2022

2ks nového CD albumu + tričko KarpaTon

Minimálna výška príspevku

30

2ks nového CD albumu + tričko KarpaTon

Doručenie: Do konca roku 2022

3ks nového CD albumu + starší album alebo dvojalbum podľa výberu + tričko KarpaTon

Minimálna výška príspevku

50

3ks nového CD albumu + starší album alebo dvojalbum podľa výberu + tričko KarpaTon

Doručenie: Do konca roku 2022

Súkromný koncert

Minimálna výška príspevku

300

Súkromný koncert

Doručenie: Podľa dohody

Novinky

Srdečne vás pozývame na krst nového CD albumu

Update #18, 06.11.2022

Milí priatelia, 
Srdečne vás pozývame na krstiny. Bude to príjemné priateľské stretnutie pri novej i starej muzike. Narodeninové :) 
Zároveň tí z vás, ktorí prispeli na výrobu tohto albumu, si môžu prísť osobne prevziať svoje odmeny :) 

Už sa to blíži!

Update #17, 20.10.2022


Milí priatelia, prípravy okolo nášho albumu sú na konci a Igric per saecula je vo výrobe! Nevieme ako vy, ale my sa už nevieme dočkať! Ale predsa si budeme musieť počkať :) 

Veríme, že sa nám dostane do rúk najneskôr do 30 dní.
Hneď po obdržaní CD albumov začneme pracovať na balení a odosielaní vašich odmien.
Budeme vás informovať a zatiaľ - do skorého počutia!

Ďakujeme!!!

Update #16, 16.09.2022

... a dopočutia :) 

Marek Metod Reznický - Ľudová hudba Magura

Update #15, 14.09.2022

Na hudobné počiny, či celé albumy Michala Smetanku sa stále veľmi teším. Udivuje ma jeho kreativita a schopnosť veľmi citlivo spájať rôzne prvky tradičnej hudby celého sveta. Počúva sa to mimoriadne dobre. S Karpatonom a Michalom sme mali ako kapela možnosť odohrať pár koncertov, a boli to mimoriadne skvelé skúsenosti a zážitky. Sme radi, že sme mohli svojou troškou prispieť k novému albumu, a pridať aj kus goralskej muziky. Teší ma, že práve na Spiši máme takéhoto vynikajúceho muzikanta, ktorý tvorí veľmi zmysluplnú a poctivú hudbu.
Vedeli ste, že Michal je zakladateľom skvelého MUZIKMÚZEA?

Števko Mačejovský - kontrabas

Update #14, 10.09.2022

S Miškom spolupracujem už dlho na rôznych hudobných projektoch, a veľmi dobre spolu vychádzame aj v osobnom živote. Účinkovali sme doma aj v zahraničí a všeličo si preskákali. Tento album je však iný, o čosi hlbší a zároveň voľnejší. Na jeho tvorbu som sa tešil už od začiatku, pretože pri tom muzikant nikdy nevie, čo ho osloví, a čo k nemu príde počas toho procesu. Každý z interpretov zo seba vydal maximum energie a kreativity a o tom to celé je …

Stano Baláž – akustická gitara, elektrická gitara, husle, basgitara

Update #13, 07.09.2022

Hudobné projekty Michala Smetanku sú formovo i obsahovo veľmi zaujímavé. Spolupráca s ním je pre mňa vždy veľkou výzvou i zážitkom. Tentokrát Mišo siahol po starej hudbe, ktorú v našich končinách od stredoveku šírili igrici, potulní herci či kaukliari. Pri rekonštrukcii a prepise historickej muziky však neostal, a celý projekt výrazovo posunul do roviny ethno-world music s množstvom súčasných hudobno-výrazových prostriedkov a novej zvukovosti. Celý projekt je akýmsi hľadaním hudobného kódu, ktorý je ukrytý v každom z nás, pričom jeho uplatnenie v nových kompozíciách sa pre všetkých spoluhráčov stalo veľkou inšpiráciou.

Rút Pajorková - speváčka

Update #12, 04.09.2022

Karpaton je tak autentické zoskupenie muzikantov, že nahrávanie nového albumu prinieslo so sebou plno neopakovateľných hudobných momentov, ktoré odporúčam vypočuť si viackrát. Ostala som sama zo seba prekvapená, čo dokáže môj hlas v spojení s jemnou dávkou herectva. V tomto prípade to pokojne môže byť aj nepríjemné až strašidelné počúvanie. Určite ale ponúkame zážitok :) 

PS nahrávanie s Miškom a Edom odporúčam aj ako terapiu smiechom a pohodovou atmosférou. V dnešnej negatívnej dobe je to určite príjemná zmena.

Ivka Feniková - speváčka

Update #11, 31.08.2022

Práca s Miškom je neskutočne obohacujúci tvorivý proces. Výber piesní ma stále zaujme natoľko, že mám potrebu si o nich vyhľadať viac a viac informácií. Čo však najviac na tejto spolupráci oceňujem, je absolútna dôvera v interpreta, a tým prenechanie voľných rúk v prístupe ku piesni. Tak teda môžem pracovať s pocitom, textom a celkovým výrazom viac, ako precíznym dodržiavaním danej melódie a speváckej techniky. Poslucháč tak teda má možnosť počuť skutočné vyjadrenie piesne, a nie bezcitné odspievanie melodickej linky. Je málo hudobníkov, ktorí tento prístup vyhľadávajú v dnešnej dobe umelej dokonalosti, no Miško je jedným z nich, a preto si zakaždým spoluprácu s ním veľmi užívam.

Barborka Fecková - speváčka

Update #10, 27.08.2022

Spoluprácu s Miškom Smetankom považujem za osvieženie v mojom živote. Jeho spracovanie skladieb je inšpiratívne a nápadité a stále sa poteším, keď sa môžem aspoň na chvíľu spolupodieľať na jeho nových výtvoroch tradično-netradičnej hudby.

Zuzka Antošová - speváčka

Update #9, 24.08.2022

Ahojte, moje meno je Zuzka Antoška. Som speváčka SS Fiala. S Miškom sa poznáme už dlho, ani neviem presne koľko. Vždy sa mi páčila jeho všestrannosť, multiinštrumentalizmus, autenticita a keď som počula jeho tvorbu, odpadla som. Zvyknem mať zimomriavky z fakt dobrej hudby, nie len tak z hocičoho.... No keď som dostala jeho prvé CD, nechápala som ako niekto vie tak peckovo poskladať staré piesne, starodávne s novými hudobnými nástrojmi zladiť... To je pre mňa úžasné! A keď sme dostali možnosť nahrať s Miškom pár piesní na CD, veľmi som sa tešila, lebo nám povedal myšlienku a náladu skladby, a nechal priestor pre tvorenie. Rovnako na najnovšom CD, som si mala tú možnosť zaspievať, a keď ma kontaktoval, ani som neváhala. Už teraz sa veľmi teším, jeho tvorba ma neomrzela, lebo som vždy nadšená z výsledkov.

Aký starodávny hudobný nástroj milujete vy?

Ktože?

Update #8, 24.08.2022

Milí priatelia, ako už iste registrujete, snažíme sa prostredníctvom tejto platformy dosiahnuť náš aktuálny cieľ, ktorým je náš pripravovaný album... ale moment! Kto je to „my“? Miška Smetanku sme si už predstavili, ale to zďaleka nie je všetko!

Aby sme sa vám o čosi priblížili, budeme vám postupne predstavovať našich, už spomínaných, „súputnikov“. A začneme hneď!

DOBRÁ SPRÁVA!

Update #7, 21.08.2022

Milí priatelia!
Hlásime sa vám s dobrou správou – NOVÝ ALBUM BUDE! A to vďaka VÁM! Ani sme len nedúfali, že sa nám podarí kampaň naplniť v tak krátkom čase. Patrí vám obrovské ĎAKUJEM.

Naša kampaň však nekončí a prispievať nám môžete aj naďalej. Budeme, samozrejme, radi za každú ďalšiu podporu, každé euríčko navyše sa zíde a plnohodnotne ho využijeme v prospech nového albumu. Avšak bez ohľadu na to, či sa vyzbiera niečo navyše alebo nie, album bude!

Šalmaj

Update #6, 18.08.2022

Dnes vám opäť prinášame zopár informácií o neobyčajnom hudobnom nástroji s názvom šalmaj.

Šalmaj je jazýčkovým aerofónom. Podobne ako v prípade gájd zvuk vzniká chvením tenkého jazýčka vyrezaného v tenkej trstinovej trubičke. Ten je vsunutý do drevenej trubice kónického tvaru a vrtania, na ktorej je 6–10 hmatových otvorov. Jazýček je chránený nasunutou drevenou dutou trubicou, ktorú si hráč prikladá k perám, a tak neprichádza do priameho kontaktu s jazýčkom.

Šalmaj je historický dvojplátkový dychový nástroj. Je predchodcom hoboja a anglického rohu. V minulosti prevládal v mnohých tradičných hudobných kultúrach a doteraz je súčasťou ľudovej hudby v Španielsku.

Po vzore Saracénov boli šalmaje v dobe po krížových výpravách využívané v európskych vojenských kapelách. Po zdokonalení nástroja na začiatku 16. storočia bol tento nástroj spolu s pozaunami a ďalšími dychovými nástrojmi často využívaný mestskými kapelami a trubačmi, nielen pre svetskú, ale i pre chrámovú hudbu.

Ninera

Update #5, 15.08.2022

 Niektoré hudobné nástroje, ktoré budete môcť počuť v skladbách nového albumu sme si už spomenuli. Rozhodli sme sa, že vám trošku priblížime nástroje, ktoré možno nie sú až tak známe. Dnes sme si pre vás pripravili hudobný nástroj s názvom – ninera.

Ninera je strunovým hudobným nástrojom – chordofónom, jeho struny sa rozoznievajú pomocou trenia dreveného kolieska o ne. Na rozdiel od huslí, ninera nemá krk a sláčik je nahradený dreveným kolieskom, ktoré roztáča hráč pravou rukou pomocou kľuky. Špeciálnym klapkovým zariadením sa pomocou klávesov ovládaných prstami ľavej ruky struny skracujú. Tvar trupu nie je stanovený, a mení sa v závislosti od výrobcu a regionálnych špecifík.

Prvé záznamy o ninere pochádzajú z 10. storočia z oblasti západnej Európy. V tom čase bol nástroj oveľa väčší – nazýval sa Organistrum. Hrali na ňom dvaja hráči, pričom jeden otáčal kľukou a druhý stláčal klávesy. Najdlhšie sa ninera zachovala v tradičnej hudbe pyrenejského polostrova, ale aj v inštrumentári karpatskej proveniencie (Čechy, Poľsko, Ukrajina, Rumunsko, Slovensko). Najstaršou ninerou z nášho územia je nástroj pôvodom z Levoče z obdobia 14. storočia. Jeho originál je uložený v popradskom múzeu. V iných múzeách (Košice, Michalovce a i.) máme uložené exempláre, ktoré sa používali ešte v 20 storočí.

Iné než iné

Update #4, 12.08.2022

Práca zvukového majstra Eda Fertáľa viac ako kedykoľvek predtým, odráža ďalšie hľadanie, experiment s poctivým muzikantským uchom, bez závislosti na jasne daných a zaužívaných zvukových šablónach súčasnosti. Ak naše doterajšie albumy zneli „inak“, tak tento znie „úplne inak“.

Obal (bez obalu)

Update #3, 10.08.2022

Obal albumu tvorili ľudia, ktorí Miša dôverne poznajú, a je to teda vskutku pravdivý výsledok!

Igric ponevierajúci sa v čase a priestore, bez jasne stanoveného času a priestoru.

Fotografie Maňa Štraucha na obale albumu zachytili Igrica - bez obalu :) 

Hudobné nástroje

Update #2, 08.08.2022

Album znie, už tradične, zaujímavými hudobnými nástrojmi ako: (obľúbená) ninera, kankle, harfa, handpan, koncovky, šalmaje, rôzne píšťaly, organ, hapsichord, zaujímavé perkusie a rôzne iné, nami obľubované, „zvláštnosti“.

Okrem nich, samozrejme, využívame aj nástroje viac známe ako:

klavír, husle, akordeón, elektrická gitara či kontrabas, ktoré znejú v neobvyklých a veľmi zaujímavých zvukových podobách. Obzvlášť elektrická gitara Stana Baláža vnáša do skladieb atmosféru inej galaxie, slobody, voľnosti, nespútanosti a ponorenia pod hladinu všedného a známeho hudobného sveta.

Skladby

Update #1, 06.08.2022

  • Tí, ktorí nás poznáte iste viete, že naše skladby sú – viac či menej – nevšedné. Výnimkou nebudú ani skladby na našom pripravovanom albume - Leutchau, Käsmark, Ólubló, Dobschau, Homonna, Kassa, Bártfa, Eperjes. Ak si ich prečítate aspoň trikrát, možno vám začnú niečo pripomínať, a možno niekto hneď na prvý pohľad dokázal „rozlúštiť“ tieto názvy. Ide o historické názvy východoslovenských miest – Levoča, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Dobšiná, Humenné, Košice, Bardejov, Prešov. K týmto mestám sa viažu zaujímavé inšpirácie a evokácie autora, a to tak hudobné, ako aj osobné.

Pochádzate práve z niektorého z týchto miest? 

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1ks nového CD albumu

15 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1ks nového CD albumu s podpisom a venovaním + starší album podľa výberu

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1ks nového CD albumu s podpisom a venovaním + starší album podľa výberu

20 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1ks nového CD albumu

15 €

+ 1 € ?

👤 Eva Dudzíková

🎁 1ks nového CD albumu

15 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 2ks nového CD albumu + tričko KarpaTon

💬 Michal, máme Ťa radi!

30 €

👤 Maria Kozlerova

🎁 3ks nového CD albumu + starší album alebo dvojalbum podľa výberu + tričko KarpaTon

50 €

+ 8 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1ks nového CD albumu

💬 Vela zdaru priatelu✋

15 €

+ 3 € ?

👤 Zdenka Baker-Zvadova

🎁 1ks nového CD albumu

15 €

👤 Dobranská Eva

🎁 1ks nového CD albumu

💬 Ďakujem za vašu prácu a prajem veľa úspechov v ďalšej tvorbe. Eva

50 €

+ 8 € ?

👤 Stanislava Repar

🎁 1ks nového CD albumu s podpisom a venovaním + starší album podľa výberu

💬 Nech vám to, Miško, stále dobre ladí! Teším sa na nové CD + KarpatMater. A vďaka za to, čo robíš vytrvalo a z nadšenia.

20 €

👤 Peter Pavlik

🎁 1ks nového CD albumu s podpisom a venovaním + starší dvojalbum album podľa výberu

💬 Ahoj Michal! Verím že aj tento tvoj album bude vynikajúci. Už len z popisu vidím že si si zobral dobrý materiál. Teda chcem ťa takto podporiť a chcem ťa poprosiť či by si mi k tomuto poslal aj cd pribehy o Putifarovi. Ďakujem. S vrúcnym pozdravom Peter Pavlik. Ak by bolo niečo tak kľudne ma kontaktuj. Na facebooku sa máme, ja som tam ako Pe Ťo.

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

30 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 3ks nového CD albumu + starší album alebo dvojalbum podľa výberu + tričko KarpaTon

50 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Súkromný koncert

300 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1ks nového CD albumu

30 €

+ 3 € ?

👤 Veronika Rohacova

🎁 1ks nového CD albumu s podpisom a venovaním + starší dvojalbum album podľa výberu

💬 Ďakujem, že STE :-)

28 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1ks nového CD albumu s podpisom a venovaním + starší album podľa výberu

20 €

👤 Ondrej Poduška

50 €

👤 Daniel Devečka

🎁 1ks nového CD albumu s podpisom a venovaním + starší album podľa výberu

💬 Super tvorba :) Verím, že aj nové CD bude super zážitok. Pokiaľ ide o starý album, tak by som poprosil KarpatMater (2015)

20 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 2ks nového CD albumu + tričko KarpaTon

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1ks nového CD albumu s podpisom a venovaním + starší dvojalbum album podľa výberu

25 €

+ 2 € ?

👤 Richard Hrabcak

🎁 2ks nového CD albumu + tričko KarpaTon

30 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1ks nového CD albumu

20 €

+ 2 € ?

👤 Stefan Bodnar

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

100 €

👤 peter tomko

💬 Naj nam zneje..;)

27 €

👤 Anonymný podporovateľ

25 €

👤 Jana Přibíková

🎁 1ks nového CD albumu s podpisom a venovaním + starší album podľa výberu

💬 Teším sa ???? Želám ešte veľa tvorivých nápadov.

20 €

+ 5 € ?

👤 Peter Mihaľo

💬 Správni chlapi žijú a robia perfektné veci! Trimem pazury nech to vyjde

50 €

   1 2

Autori

Miesto realizácie projektu

Prešovský kraj

Michal Smetanka

Michal Smetanka

Zameriava sa na výrobu pôvodných ľudových hudobných nástrojov, na ktorých hráva od r. 1996. Jeho hudobné nástroje putovali po výstavách a prezentáciách na všetkých kontinentoch, tvoria súčasť zbierok mnohých zberateľov, hudobníkov a odborníkov doma i v zahraničí. V jeho interpretačnom repertoári dominujú pôvodné piesne zo Spiša a Šariša, najmä tie, ktoré sa viažu k pastierskej kultúre. Ako sólista spolupracoval a hosťoval vo viacerých folklórnych súboroch, vystupoval na desiatkach festivalov a koncertov na Slovensku a rôznych miestach Európy i Ázie, (koncertoval napr. pre Britskú kráľovnú Alžbetu II, viacerých prezidentov, štátnikov a množstvo významných osobností). Je autorom troch CD, spoluautorom viacerých publikácií a článkov týkajúcich sa ľudovej hudobnej kultúry. V roku 2008 sa stal nositeľom prestížneho ocenenia ľudových výrobcov – Kráľ Európskeho ľudového remesla 2008. Prevádzkuje jedinečné múzeum ľudových hudobných nástrojov, ktorého zbierky vytvárajú zaujímavé exponáty ľudových kultúr sveta.

Vyúčtovanie

Milí priatelia, ako iste viete, náš projekt sa nám podarilo zrealizovať v čase, ktorý sme si naňho stanovili, teda 45 dní. Vyzbieraná suma bola podstatne vyššia než nami stanovená suma, avšak vzhľadom na zvyšovanie cien sme využili každé jedno euro. Náš CD album je už na svete, a každý podporovateľ má svoju odmenu buď doma, alebo na ceste :)

Výroba CD albumu
1 900
Grafika
150
Doprava
100
poštovné a obálky
80
krst
230
Náklady spolu
2 460

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

1ks nového CD albumu

Minimálna výška príspevku

15

Pri príspevku v hodnote aspoň 15 eur Vám bude odmenou jeden kus nového CD albumu s podpisom a venovaním!

Doručenie: Do konca roku 2022

1ks nového CD albumu s podpisom a venovaním + starší album podľa výberu

Minimálna výška príspevku

20

1ks nového CD albumu s podpisom a venovaním + starší album podľa výberu - KarpatMater 2015, Bože narodzeňe 2020

Doručenie: Do konca roku 2022

1ks nového CD albumu s podpisom a venovaním + starší dvojalbum album podľa výberu

Minimálna výška príspevku

25

1ks nového CD albumu s podpisom a venovaním + starší dvojalbum album podľa výberu - Skadzi Tadzi 2013, Ratoliestky 2017

Doručenie: do konca roku 2022

2ks nového CD albumu + tričko KarpaTon

Minimálna výška príspevku

30

2ks nového CD albumu + tričko KarpaTon

Doručenie: Do konca roku 2022

3ks nového CD albumu + starší album alebo dvojalbum podľa výberu + tričko KarpaTon

Minimálna výška príspevku

50

3ks nového CD albumu + starší album alebo dvojalbum podľa výberu + tričko KarpaTon

Doručenie: Do konca roku 2022

Súkromný koncert

Minimálna výška príspevku

300

Súkromný koncert

Doručenie: Podľa dohody