Moiry – zbierka poézie

Moiry – zbierka poézie

Moiry sú tri sudičky z gréckej mytológie, strážkyne osudu, ktorý spojil aj tri poetky v básnickej skupine Spoetika. Svoje vnímanie každodenného sveta z pohľadu mladej ženy a vnútorné dianie prekladajú do básnickej reči. Pomôžte nám vydať spoločnú zbierku básní Moiry, doplnenú ilustráciami vytvorenými na mieru, ktoré odzrkadľujú náladu sveta autoriek a ich okolia.

Literatúra
Moiry – zbierka poézie
Získaná suma
105%

3 465 €

z cieľovej sumy
3 300 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Náš spoločný projekt, zbierka básní troch poetiek, stojí pred finálnym dokončením. Pomôžte nám vyzbierať finančné prostriedky na tlač knižky, jej následné vydanie a vyslanie do sveta na poličky kníhkupectiev.

Autorky zbierky: Nikola Kozmová, Klaudia Dočekalová a Jana Mišeková

O nás, autorkách knihy

Jana Mišeková

Okrem písania a prednesu poézie je jej záľubou aj filozofia literárnej tvorby. Dôsledkom tejto lásky k poézii a filozofii je aj dizertačná práca na tému fenoménov poetického jazyka, za ktorú získala v roku 2021 doktorát zo systematickej filozofie na Filozofickej fakulte Trnavskej Univerzity. Svoj vzťah k jazyku a literatúre prehĺbila aj štúdiom klasickej filológie na rovnakej fakulte. Je členkou a spoluzakladateľkou trnavského básnického zoskupenia s názvom Spoetika a editorkou kultúrneho magazínu SpodNás, ktorý mapuje komunity trnavskej umeleckej kultúry.

V roku 2019 vydala svoju prvú zbierku poézie s názvom Monády a v roku 2021 na platforme Greenie knižnice zbierku básní o čase s názvom In illo tempore. V súčasnosti spolupracuje s hudobníkom a producentom Michalom Chrapčiakom (M-CEE) na nahrávaní hudobno-poetickej trilógie s názvom RaPoetri, z ktorej doposiaľ dve EP s názvami Živorodosť a Danterno sú publikované na platformách bandcamp a spotify, kde vystupuje pod menom Jana Jana.

Klaudia Dočekalová

Je študentkou krajinnej architektúry v Nitre. Inšpiráciou pre jej tvorbu je slovné spojenie praktická poézia života. Svojou umeleckou činnosťou vyzdvihuje krásu každodennosti, čo možno vidieť aj na jej fotografiách priložených k básňam. Taktiež sa snaží poukázať na rôzne problémy spoločnosti. Zapojila sa napríklad do projektu Život na čisto s Milanom Dočekalom – výpoveď o závislosti s hudobným programom pre liečebne, väznice a iné zariadenia. Bola súčasťou edície piatich básnických zbierok pod názvom Malé svety – diplomová práca grafičky a ilustrátorky MgA. Zuzany Čičovej. Organizuje podujatie Píšem! – autorské čítanie poézie v doprovode hudby v spolupráci s DOT. Contemporary Art Gallery v Bratislave. Je súčasťou básnického zoskupenia Spoetika v Trnave a prispieva do kultúrneho magazínu SpodNás.

Nikola Kozmová

„Sama si volím, čím budem.“
Potvrdením toho je aj fakt, že vyštudovaná technologička obrábania a tvárnenia našla uplatnenie v kultúre. Pôsobila ako komunitná manažérka a riaditeľka trnavského Coworkingu. Jej radosť pre prácu s ľuďmi sa odzrkadlila aj v nasledujúcej pracovnej úlohe na pozícii programovej manažérky kreatívneho centra. Lásku k poézii potvrdzuje nie len táto kniha, ale aj jej nažívanie v básnickom zoskupení Spoetika. Je redaktorkou magazínu SpodNás a pyšnou mamou značky zápisníkov Moje.


Básnické zoskupenie Spoetika

Spoetika je kolektív básnikov, skladateľov, hudobníkov a vizuálnych umelcov. Na Slovensku pôsobíme 5 rokov so základňou v Trnave. Máme za sebou približne 60 vystúpení na rôznych kultúrnych podujatiach, v galériách, na festivaloch a koncertoch. Vystúpenie Spoetiky sa skladá z poetickej projekcie, autorskej poézie v sprievode hudby, hudobných vystúpení a časti s názvom Smieš pridať svoj verš, v ktorej dávame priestor divákom, aby taktiež vystúpili so svojou tvorbou. Spoločne sme vydali dve básnické brožúrky Trnavská jar a Trnavská jeseň a hudobno-poetické CD s názvom Slová z nás. Taktiež spoločne vytvárame a prispievame do magazínu SpodNás.


Ako bude zbierka vyzerať

Ak sa nám podarí vyzbierať cieľovú sumu, zbierku by sme chceli vydať ako 128-stranovú knižku v mäkkej väzbe v náklade 350 kusov.
Dizajn zbierky je navrhnutý minimalisticky, aby nechal vyznieť vizuálne rozmanité ilustrácie a fotografie, ktoré pre nás vytvorili štyria šikovní výtvarníci.
Autorka ilustrácií Magdaléna Biščová je študentkou cudzích jazykov a kultúr na Fakulte aplikovaných jazykov Ekonomickej Univerzity v Bratislava. Ilustrovanie je jej koníčkom, no k umeniu má blízko od malička a z výtvarných médií sú jej najbližšie olejomaľba a vodové farby.
Autorka ilustrácií Barbora Jurčová študuje grafiku na Akadémii umení v Banskej Bystrici, momentálne je stážiskou na Katedre fotky na Filmovej a televíznej akadémii múzických umení v Prahe. Vo svojej tvorbe využíva prienik medzi médiom fotky, ilustráciou a grafikou.
Autor ilustrácií Jakub Ťapucha pôsobí v Bratislavskom bábkovom divadle, v Teatro Colorato a v divadle P*AKT ako svetelný dizajnér. Na scéne, keď sa v divadle zhasne, vykresľuje pomocou svetla objekty, postavy, charaktery a vyzdvihuje detaily. Tento druh vnímania prenáša aj do tvorby ilustrácií, malieb, kresieb či grafík. Zameriava sa na drobnôstky okolo seba a poukazuje na ne. Je inšpirovaný najmä vizuálnou stránkou prírody, jej výtvormi, neduhmi a krásami, jej detailom.
Autorka ilustrácií Viktória Melišek Storozuk, zakladateľka značky vikimele, sa venuje digitálnemu umeniu vo forme ilustrácii, paternov či interiérového dizajnu, ktorý študuje na Interior design academy of Ireland. Kresbu začala študovať už na strednej umeleckej škole v Trenčíne. Jej špeciálny vzťah ku kresleniu ženských charakterov jej pomáha vyjadriť svoj vnútorný stav, v ktorom sa práve nachádza. Ako sama vraví, toto sú jej básničky.

Zbierku vydá Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov

Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov (VSSS) vzniklo v roku 1993 a je to vydavateľstvo najväčšej a najvýznamnejšej spisovateľskej organizácie, ktorá ročne vydáva vyše štyridsať titulov. Zameriavajú sa na kvalitnú nekomerčnú literatúru vrátane pôvodnej a prekladovej detskej literatúry, ako aj knihy umeleckého prekladu. Chcú priniesť čitateľom čo najširšie portfólio titulov, ktoré reagujú na našu každodennú spoločnosť. Riaditeľom vydavateľstva je Roman Michelko, ktorý si nás zobral pod krídla a pomôže nám vydať našu zbierku. Vďaka jeho pomoci sa knihy dostanú na pulty kníhkupectiev už o pár týždňov. Avšak prvou fázou je vaša podpora na tlač kníh.


Ďakujeme za každú Vašu podporu, a za to, že nám pomáhate vyzbierať vysnívanú sumu na tlač, aby sa v zimných mesiacoch objavili na Vašich poličkách aj v kníhkupectvách čerstvé výtlačky zbierky Moiry.

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Zbierka poézie Moiry
Zbierka poézie Moiry

Minimálna výška príspevku

15

Našu zbierku dostanete do rúk medzi prvými, ešte skôr, ako sa objaví v obchodoch.

Doručenie: hneď po vytlačení, orientačne v novembri 2022

Moiry s venovaním
Moiry s venovaním

Minimálna výška príspevku

20

Ako odmenu za podporu dostanete zbierku s venovaním od autoriek a ich podpismi.

Doručenie: hneď po vytlačení, orientačne v novembri 2022

Moiry + 2 vstupenky na krst knihy
Moiry + 2 vstupenky na krst knihy

Minimálna výška príspevku

20

Ak sa podarí vydanie knihy, budete sedieť v prvom rade na oficiálnom krste zbierky Moiry, príjemnom podujatí plnom dobrej hudby, poézie a skvelých ľudí.

Doručenie: do Vianoc

Čitateľský balíček: Moiry + jedno číslo nášho magazínu SpodNás
Čitateľský balíček: Moiry + jedno číslo nášho magazínu SpodNás

Minimálna výška príspevku

22

SpodNás je nízkonákladový magazín, ktorý prezentuje kultúrne dianie a umeleckú tvorbu šikovných ľudí nielen z Trnavy a okolia. Vydávame ho svojpomocne od roku 2016.

Doručenie: orientačne v novembri 2022

Poetická nálož: Moiry + ďalšie diela autoriek (zbierka, LP platňa, digitálny album)
Poetická nálož: Moiry + ďalšie diela autoriek (zbierka, LP platňa, digitálny album)

Minimálna výška príspevku

35

V rámci balíku poetickej nálože získate nielen čerstvé vydanie knihy Moiry, ale aj ďalšie diela autoriek: knihu Jany Mišekovej Monády, jej digitálne EP v spolupráci s Michalom M-cee Chrapčákom - Živorodosť a Danterno, a k tomu platňu s básňami Klaudie Dočekalovej s hudobným doprovodom Denisa Banga.

Doručenie: orientačne v novembri 2022

Vystúpenie básnickej skupiny Spoetika vo vašom meste
Vystúpenie básnickej skupiny Spoetika vo vašom meste

Minimálna výška príspevku

200

Dve muchy jednou ranou. Výberom tejto odmeny podporíte vydanie knihy Moiry a zároveň obohatíte seba a svoje mesto hudobno-básnickým vystúpením zoskupenia Spoetika, ktoré vám na spoločne vybraný dátum zorganizujeme.

Doručenie: do Vianoc

Moiry + minimalistický diár Moje
Moiry + minimalistický diár Moje

Minimálna výška príspevku

23

Kombinácia poetickej zbierky Moiry doplnená dlhodobo vypredaným zápisníkom Moje. Jedinečná príležitosť zapisovať si do ručne šitého zošita svoju vlastnú poéziu.

Doručenie: orientačne v novembri 2022

Krstný rodič zbierky
Krstný rodič zbierky

Minimálna výška príspevku

50

Staňte sa hrdým krstným rodičom nášho básnického debutu! Moiry spolu pokrstíme v Trnave počas večera autorského čítania. Súčasťou balíčka sú aj 4 vstupenky na podujatie.

Doručenie: november – december 2022

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Moiry s venovaním

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

+ 26 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Zbierka poézie Moiry

15 €

+ 2 € ?

👤 Denisa Smutníková

🎁 Zbierka poézie Moiry

15 €

+ 3 € ?

👤 ChovanovaHorna Janka

20 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

18 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Zbierka poézie Moiry

15 €

+ 2 € ?

👤 TMAP

150 €

👤 Tatiana Ruttkayová

5 €

+ 1 € ?

👤 Veronika Makvová

50 €

👤 Kristína Záteková

5 €

👤 Michal Novoveský

🎁 Zbierka poézie Moiry

15 €

+ 2 € ?

👤 Alexander Paraizs

30 €

👤 Miroslava Kronerova

🎁 Moiry + 2 vstupenky na krst knihy

💬 Luuubim vaaaaaas!

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

50 €

👤 Helena Jucková

🎁 Zbierka poézie Moiry

💬 Ešte raz a tentokrát aj pôjde ku mne zbierka:) Teším sa na poetický pôžitok pre moju dušu.- Hela

15 €

👤 Margareta Povazanova

💬 Ste úplne najlepsie… vy bosorky moje

10 €

👤 Miriam Kostrianová

🎁 Moiry s venovaním

20 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Štefánik Štefan

40 €

+ 10 € ?

👤 Vladimír Kozoň

🎁 Poetická nálož: Moiry + ďalšie diela autoriek (zbierka, LP platňa, digitálny album)

💬 Vlado K. a Lucia K. držia palce, nech to vyjde.

40 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Moiry s venovaním

💬 ..Chvála Vám, Čo slová zo sŕdc Vašich posielate k Nám..

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Zbierka poézie Moiry

💬 Potom mi to nechaj v bare.

15 €

👤 Dominik Hlatký

💬 Držíme palce!!! Dominik a Anka

200 €

👤 Peter Daru

🎁 Zbierka poézie Moiry

15 €

👤 Katarina Halenárová

🎁 Zbierka poézie Moiry

15 €

👤 Michal Lipták

🎁 Moiry s venovaním

30 €

👤 Michaela Donnerova

🎁 Zbierka poézie Moiry

💬 Neviem sa dočkať ako si pozriem váš nový inšpiratívny kúsok sveta a perspekvívy 🤍 tvorte ďalej

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Moiry s venovaním

20 €

👤 Tomáš Köppl

🎁 Moiry + 2 vstupenky na krst knihy

💬 Držím palce!

20 €

   1 2 3 4

Autori

Miesto realizácie projektu

Trnavský kraj

Annamária Juhásová

Annamária Juhásová

Autorom projektu a kampane je kolektív zoskupený okolo projektov SpodNás a Spoetika, menovite Annamária Juhásová, Jana Mišeková, Nikola Kozmová a Klaudia Dočekalová.

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Zbierka poézie Moiry
Zbierka poézie Moiry

Minimálna výška príspevku

15

Našu zbierku dostanete do rúk medzi prvými, ešte skôr, ako sa objaví v obchodoch.

Doručenie: hneď po vytlačení, orientačne v novembri 2022

Moiry s venovaním
Moiry s venovaním

Minimálna výška príspevku

20

Ako odmenu za podporu dostanete zbierku s venovaním od autoriek a ich podpismi.

Doručenie: hneď po vytlačení, orientačne v novembri 2022

Moiry + 2 vstupenky na krst knihy
Moiry + 2 vstupenky na krst knihy

Minimálna výška príspevku

20

Ak sa podarí vydanie knihy, budete sedieť v prvom rade na oficiálnom krste zbierky Moiry, príjemnom podujatí plnom dobrej hudby, poézie a skvelých ľudí.

Doručenie: do Vianoc

Čitateľský balíček: Moiry + jedno číslo nášho magazínu SpodNás
Čitateľský balíček: Moiry + jedno číslo nášho magazínu SpodNás

Minimálna výška príspevku

22

SpodNás je nízkonákladový magazín, ktorý prezentuje kultúrne dianie a umeleckú tvorbu šikovných ľudí nielen z Trnavy a okolia. Vydávame ho svojpomocne od roku 2016.

Doručenie: orientačne v novembri 2022

Poetická nálož: Moiry + ďalšie diela autoriek (zbierka, LP platňa, digitálny album)
Poetická nálož: Moiry + ďalšie diela autoriek (zbierka, LP platňa, digitálny album)

Minimálna výška príspevku

35

V rámci balíku poetickej nálože získate nielen čerstvé vydanie knihy Moiry, ale aj ďalšie diela autoriek: knihu Jany Mišekovej Monády, jej digitálne EP v spolupráci s Michalom M-cee Chrapčákom - Živorodosť a Danterno, a k tomu platňu s básňami Klaudie Dočekalovej s hudobným doprovodom Denisa Banga.

Doručenie: orientačne v novembri 2022

Vystúpenie básnickej skupiny Spoetika vo vašom meste
Vystúpenie básnickej skupiny Spoetika vo vašom meste

Minimálna výška príspevku

200

Dve muchy jednou ranou. Výberom tejto odmeny podporíte vydanie knihy Moiry a zároveň obohatíte seba a svoje mesto hudobno-básnickým vystúpením zoskupenia Spoetika, ktoré vám na spoločne vybraný dátum zorganizujeme.

Doručenie: do Vianoc

Moiry + minimalistický diár Moje
Moiry + minimalistický diár Moje

Minimálna výška príspevku

23

Kombinácia poetickej zbierky Moiry doplnená dlhodobo vypredaným zápisníkom Moje. Jedinečná príležitosť zapisovať si do ručne šitého zošita svoju vlastnú poéziu.

Doručenie: orientačne v novembri 2022

Krstný rodič zbierky
Krstný rodič zbierky

Minimálna výška príspevku

50

Staňte sa hrdým krstným rodičom nášho básnického debutu! Moiry spolu pokrstíme v Trnave počas večera autorského čítania. Súčasťou balíčka sú aj 4 vstupenky na podujatie.

Doručenie: november – december 2022