Melody - Hudba hrou, pracovná kniha k druhej časti

Melody - Hudba hrou, pracovná kniha k druhej časti

Ešte nepoznáte Melody? Je to víla hudby, ktorá prišla z hudobného sveta pomôcť deťom spoznávať jej krásny svet. Prostredníctvom príbehov, piesní, riekaniek, hier a ďalších hravých metód deti rýchlejšie pochopia základy hudobnej teórie. Hudba hrou - je motto projektu Melody. Znamená: hravým spôsobom deťom vysvetliť nezáživnú hudobnú matériu. Viac o nás na www.melodyhudbahrou.sk

Hudba
Vzdelávanie a veda
Melody - Hudba hrou, pracovná kniha k druhej časti
Získaná suma
0%

0 €

z cieľovej sumy
1 000 €

Kampaň skončená, cieľovú sumu sa nepodarilo naplniť.

O projekte

Melody je edukačno-zábavný seriál o hudbe pre deti, dostupný na našom YouTube kanáli. Jedna časť trvá 15 - 20 minút. V každej časti je príbeh, piesne, hudobné hry a iné spôsoby spracovania hudobnej témy. Venujeme sa vždy jednej téme tak, aby ju dieťa hneď pochopilo a nemuselo sa ju bifľovať. Je vhodným doplnkom ku štúdiu hudby na ZUŠ, či ako zaujímavý doplnok pre hodiny hudobnej výchovy na ZŠ.

Ku každej časti je ilustrovaná pracovná kniha. V týchto dňoch pripravujeme druhú časť.

Zapojte sa aj vy, vyberte si vašu odmenu a podporte projekt o hudbe.

Náš prvý cieľ je vyzbierať peniaze na Ilustrácie a grafickú úpravu pracovnej knihy k druhej časti.

Čo nájdete v pracovnej knihe?

V pracovnej knihe k druhej časti sú hudobné témy spracované v pútavom deji a v príbehu zo sveta hudby. Nájdete v nej texty k piesňam, riekankám, návody k hudobným hrám a na záver malé prekvapenie v podobe stolnej hudobnej hry "Notička, nehnevaj sa!".
A tak si s deťmi môžete zahrať hru a zároveň sa aj naučiť dĺžky nôt.

Druhá časť je zameraná na základné rytmické hodnoty nôt a ich zápis. Ďalej obsahuje dve rytmické hry, doplňujúce videá (budú dostupné na našom YouTube kanáli), otázky a úlohy. Rytmická pyramída je neodmysliteľnou súčasťou knihy. Tú si deti môžu vystrihnúť a dať na viditeľné miesto. Aby vždy vedeli ako delíme rytmické hodnoty nôt. Krásne ilustrácie dopĺňajú jej výučbový charakter

Pracovná kniha je vhodná pre deti v prvom ročníku ZŠ a ZUŠ. Pre lepšie uvedomenie si dĺžky nôt vychádzam z Orffovskej školy. To preto, aby sa deti sústredili na samotnú dĺžku noty a lepšie ju vnímali.

Predpokladaný počet strán: 36, mäkká, zošitová väzba, formát: A4 na šírku.

Pozrite si ako vyzerá pracovná kniha k prvej časti:

Čo náš projekt prináša?

Našim cieľom je, aby deti štúdium hudby bavilo ešte viac. Hlavne nezáživná teoretická časť hudby - hudobná teória. Rovnako sa snažíme dostať seriál ku každému dieťaťu a preto je dostupný na YouTube. Nájdete tam prvú časť, samostatné piesne a v budúcnosti aj doplňujúce videá ku knihám.

Určite ako rodičia poznáte ten pocit: "chcem svojmu dieťaťu pomôcť, ale nerozumiem čo preberajú v tej ZUŠ?". Seriál aj vám pomôže pochopiť učivo. Vďaka tomu budete vedieť pomôcť svojmu dieťaťu v štúdiu hudby.

"Hudba hrou"

Je motto nášho tímu. A preto sú témy rozpracované v príbehoch zo sveta hudbypiesňach, riekankách, hrách a v samotnom deji.

Ako použijeme vašu podporu?

V týchto dňoch usilovne pracujeme na realizácii druhej časti pracovnej knihy. S deťmi nacvičujeme, hráme, natáčame, nahrávame a pripravujeme knihu.

Projekt podporila obec Malinovo a BSK istou čiastkou. Ešte však potrebujeme získať financie na ilustrovanie knihy a jej tlač. Ak sa nám podarí získať viac, ďalšie peniažky poputujú na zvukovú realizáciu a postprodukciu filmu a piesní.

Teraz sa môžete aj vy zapojiť do projektu pre deti. Samozrejme všetko má svoju cenu a my si Vašu podporu ceníme.

Pridajte sa k nám a pomôžte nám pripraviť komplet druhú časť.

Kúsok z nácviku:

Nechceme prezradiť všetko, ale kúsok môžeme :-D

"Hudba je zjavením vyššieho rozumu a múdrosti"
Ludwig Van Beethoven

Kto sme?

Tím profesionálnych umelcov a pedagógov. Spojili sme svoje sily, a pracujeme na projekte pre deti. Väčšina z nás pracuje v ZUŠ v Ivanke pri Dunaji.

Prečo podporiť projekt Melody hudba hrou?

Na Slovensku nie je veľa seriálov o hudbe. A ak sú, stále sú viac náučné, než hravé. V seriáli Melody a v knihe na deti čaká pútavý dej, v ktorom pomaly rozuzlia jednotlivé hudobné témy. Vďaka piesňam, riekankám a hrám si rýchlejšie a takmer bez námahy osvoja jednotlivé témy z hudobného sveta. Takýto projekt o hudbe na Slovensku ešte nemáme.

Kedy a kde bude projekt realizovaný?

Nahrávanie a natáčanie druhej časti prebiehalo počas októbra 2022 v Ivanke pri Dunaji. Medzitým usilovne pracujeme aj na pracovnej knihe k druhej časti, ktorá bude obohatená o úryvky zo samotného deja a mini doplňujúce videá s Melody a s Rytmom. Je sa na čo tešiť!

V januári 2023 by mala byť druhá časť dostupná k zhliadnutiu na YouTube a na našej stránke. Knihu k druhej časti si môžete predplatiť teraz - ako odmenu.

Neváhajte a zapojte sa aj vy. Pomôžete deťom spoznať hudobný svet hravým spôsobom a dokonca z pohodlia domova.

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Pracovná kniha k druhej časti
Pracovná kniha k druhej časti

Minimálna výška príspevku

15

Získajte pracovnú knihu k druhej časti medzi prvými. Ak chcete venovanie, stačí napísať meno a Melody sa už o ostatné postará :-). Poštovné je GRÁTIS. Formát knihy: A4 na šírku. Predpokladaný počet strán: 36-40 - obsahuje spoločenskú hru pre celú rodinu.

Doručenie: Január 2023

Pracovná kniha k prvej a druhej časti
Pracovná kniha k prvej a druhej časti

Minimálna výška príspevku

25

Odmena obsahuje: Pracovnú knihu k prvej časti (druhé vydanie). Je zameraná na notovú osnovu, dôležitosť rytmu v hudbe, prvé precvičenie písania nôt Formát: A4 na šírku. Mäkká väzba, zošitové viazanie. Počet strán: 28 Pracovnú knihu k druhej časti. Je zameraná na: základné rytmické hodnoty nôt, ich písanie a precvičenie si ich dĺžky. K nej sú krátke doplňujúce videá. Tie obsahujú: dodatočné vysvetlenie témy, hudobné hry. Na konci knihy je prekvapenie: spoločenská hra pre celú rodinu. Formát: A4 na šírku. Mäkká väzba, zošitové viazanie. Predpokladaný počet strán: 36-40. Poštovné je GRÁTIS. Ak si prajete venovanie, do poznámky napíšte meno a Melody sa o ostatné postará .

Doručenie: Január 2023

Meno v záverečných titulkoch filmu
Meno v záverečných titulkoch filmu

Minimálna výška príspevku

35

Vaše meno v záverečných titulkoch filmu v časti: projekt podporili/sponzori. K tomu získate pracovnú knižku k druhej časti s venovaním a malé prekvapenie. Do poznámky uveďte vaše meno a email. Medzi prvými budete informovaní, že druhá časť je komplet na svete a zverejnená. Poštovné je v cene.

Doručenie: január 2023

Hodina
Hodina "Hudba hrou"

Minimálna výška príspevku

35

Zaži hodinu plnú zábavy a príbehov. V cene je jedna hodina "Hudba hrou" a pracovná kniha k prvej a druhej časti. Hodinu vedie autorka projektu Janka Horňanská. Je zameraná na rozvoj rytmického cítenia detí hravou formou. Lektorka vychádza z hudobno pohybovej rytmiky. ktorú prepája so zápisom nôt. Je vhodná pre deti od 5 do 8 rokov. Podľa toho koľko detí sa prihlási, určíme vekové skupiny, deň a čas. V prípade nepriaznivej doby (nemožnosť realizácie hodiny pre zatvorenie škôl/krúžkov a iné), hodinu presunieme na jarné mesiace. Predpokladaný termín konania: December/Marec Miesto: Malinovo Deň a čas upresníme podľa veku a počtu detí. Do poznámky uveďte váš email, Meno a vek dieťaťa. V prípade odoslania kníh poštou, je poštovné GRÁTIS.

Doručenie: december 2022, Marec 2023

Dve pracovné knihy k prvej a druhej časti
Dve pracovné knihy k prvej a druhej časti

Minimálna výška príspevku

45

Podporte projekt Melody a získajte len teraz za zvýhodnenú cenu 4 kusy kníh. Dva kusy pracovných kníh k prvej časti (druhé vydanie) v hodnote 10 eur. Dva kusy pracovných kníh k druhej časti v hodnote 15 eur. Plus malé prekvapenie. AK si prajete venovanie, do poznámky napíšte meno. Poštovné je GRÁTIS.

Doručenie: Január 2023

Hodina
Hodina "Hudba hrou" pre dvoch súrodencov, alebo dvoch kamarátov

Minimálna výška príspevku

55

Zaži hodinu plnú zábavy a príbehov so svojim súrodencom/kamaráatom. V cene je jedna hodina "Hudba hrou" a dve pracovné knihy k prvej a druhej časti. Hodinu vedie autorka projektu Janka Horňanská. Je zameraná na rozvoj rytmického cítenia detí hravou formou. Lektorka vychádza z hudobno-pohybovej rytmiky. ktorú prepája so zápisom nôt. Je vhodná pre deti od 5 do 8 rokov. Podľa toho koľko detí sa prihlási, určíme vekové skupiny, deň a čas. V prípade nepriaznivej doby (nemožnosť realizácie hodiny pre zatvorenie škôl/krúžkov a iné), hodinu presunieme na jarné mesiace. Predpokladaný termín konania: December/Marec Miesto: Malinovo Deň a čas si určíme podľa počtu detí. Do poznámky uveďte váš email, Meno a vek dieťaťa. V prípade odoslania kníh poštou, je poštovné GRÁTIS.

Doručenie: december 2022, (Marec 2023)

Novinky

Príbeh o notovej osnove

Update #2, 09.11.2022

Len dnes dokončený celý príbeh o notovej osnove.

Je súčasťou pracovnej knihy k prvej časti. Čoskoro bude malá ochutnávka z príbehu o note :⁠-⁠).

Takto sme natáčali

Update #1, 08.11.2022

Natáčali sme 23.10. v Kaštieli v Ivanke pri Dunaji. Bol to náročný, no krásny deň.
Nádherný priestor :⁠-⁠)
V druhej časti Melody zavolá na pomoc noty, ktoré deťom ukážu ako sa počítajú doby v hudbe a zároveň ako dlho trvajú :⁠-⁠)
Pozrite sa ako sa nám darilo s touto scénkou.

Podporovatelia

Autori

Miesto realizácie projektu

Bratislavský kraj

Melody - Hudba hrou o. z.

Melody - Hudba hrou o. z.

Občianske združenie Melody - hudba hrou vzniklo na podporu hudobnej vzdelanosti na Slovensku. Vznikajú v ňom projekty ako hudobný seriál Melody, ponúka kurz "Hudba hrou", ale bude ponúkať aj vzdelávanie či workshopy pre pedagógov. Táto organizácia je pomerne mladá a tak je ešte len v začiatku ponúkania svojich služieb. Momentálne sa hlavne zameriava na hudobnú vzdelanosť detí a mládeže hravou formou. V budúcnosti svoje služby postupne bude roširovať.

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Pracovná kniha k druhej časti
Pracovná kniha k druhej časti

Minimálna výška príspevku

15

Získajte pracovnú knihu k druhej časti medzi prvými. Ak chcete venovanie, stačí napísať meno a Melody sa už o ostatné postará :-). Poštovné je GRÁTIS. Formát knihy: A4 na šírku. Predpokladaný počet strán: 36-40 - obsahuje spoločenskú hru pre celú rodinu.

Doručenie: Január 2023

Pracovná kniha k prvej a druhej časti
Pracovná kniha k prvej a druhej časti

Minimálna výška príspevku

25

Odmena obsahuje: Pracovnú knihu k prvej časti (druhé vydanie). Je zameraná na notovú osnovu, dôležitosť rytmu v hudbe, prvé precvičenie písania nôt Formát: A4 na šírku. Mäkká väzba, zošitové viazanie. Počet strán: 28 Pracovnú knihu k druhej časti. Je zameraná na: základné rytmické hodnoty nôt, ich písanie a precvičenie si ich dĺžky. K nej sú krátke doplňujúce videá. Tie obsahujú: dodatočné vysvetlenie témy, hudobné hry. Na konci knihy je prekvapenie: spoločenská hra pre celú rodinu. Formát: A4 na šírku. Mäkká väzba, zošitové viazanie. Predpokladaný počet strán: 36-40. Poštovné je GRÁTIS. Ak si prajete venovanie, do poznámky napíšte meno a Melody sa o ostatné postará .

Doručenie: Január 2023

Meno v záverečných titulkoch filmu
Meno v záverečných titulkoch filmu

Minimálna výška príspevku

35

Vaše meno v záverečných titulkoch filmu v časti: projekt podporili/sponzori. K tomu získate pracovnú knižku k druhej časti s venovaním a malé prekvapenie. Do poznámky uveďte vaše meno a email. Medzi prvými budete informovaní, že druhá časť je komplet na svete a zverejnená. Poštovné je v cene.

Doručenie: január 2023

Hodina
Hodina "Hudba hrou"

Minimálna výška príspevku

35

Zaži hodinu plnú zábavy a príbehov. V cene je jedna hodina "Hudba hrou" a pracovná kniha k prvej a druhej časti. Hodinu vedie autorka projektu Janka Horňanská. Je zameraná na rozvoj rytmického cítenia detí hravou formou. Lektorka vychádza z hudobno pohybovej rytmiky. ktorú prepája so zápisom nôt. Je vhodná pre deti od 5 do 8 rokov. Podľa toho koľko detí sa prihlási, určíme vekové skupiny, deň a čas. V prípade nepriaznivej doby (nemožnosť realizácie hodiny pre zatvorenie škôl/krúžkov a iné), hodinu presunieme na jarné mesiace. Predpokladaný termín konania: December/Marec Miesto: Malinovo Deň a čas upresníme podľa veku a počtu detí. Do poznámky uveďte váš email, Meno a vek dieťaťa. V prípade odoslania kníh poštou, je poštovné GRÁTIS.

Doručenie: december 2022, Marec 2023

Dve pracovné knihy k prvej a druhej časti
Dve pracovné knihy k prvej a druhej časti

Minimálna výška príspevku

45

Podporte projekt Melody a získajte len teraz za zvýhodnenú cenu 4 kusy kníh. Dva kusy pracovných kníh k prvej časti (druhé vydanie) v hodnote 10 eur. Dva kusy pracovných kníh k druhej časti v hodnote 15 eur. Plus malé prekvapenie. AK si prajete venovanie, do poznámky napíšte meno. Poštovné je GRÁTIS.

Doručenie: Január 2023

Hodina
Hodina "Hudba hrou" pre dvoch súrodencov, alebo dvoch kamarátov

Minimálna výška príspevku

55

Zaži hodinu plnú zábavy a príbehov so svojim súrodencom/kamaráatom. V cene je jedna hodina "Hudba hrou" a dve pracovné knihy k prvej a druhej časti. Hodinu vedie autorka projektu Janka Horňanská. Je zameraná na rozvoj rytmického cítenia detí hravou formou. Lektorka vychádza z hudobno-pohybovej rytmiky. ktorú prepája so zápisom nôt. Je vhodná pre deti od 5 do 8 rokov. Podľa toho koľko detí sa prihlási, určíme vekové skupiny, deň a čas. V prípade nepriaznivej doby (nemožnosť realizácie hodiny pre zatvorenie škôl/krúžkov a iné), hodinu presunieme na jarné mesiace. Predpokladaný termín konania: December/Marec Miesto: Malinovo Deň a čas si určíme podľa počtu detí. Do poznámky uveďte váš email, Meno a vek dieťaťa. V prípade odoslania kníh poštou, je poštovné GRÁTIS.

Doručenie: december 2022, (Marec 2023)