V jablku (Nepredajná kniha-dotlač)

V jablku (Nepredajná kniha-dotlač)

Pred rokom som dopísal detskú knihu o sile 350 strán, kde si čitateľ na konci každej kapitoly vyberie, kadiaľ pôjde ďalej. Vo vydavateľstve ma upozornili, že sa možno nebude moja kniha, pre priveľký rozsah a konzervatívnosť čitateľov, predávať. Kniha vyšla v júni 2022. Je september a kniha je na mnohých miestach vypredaná. Záujem o knihu i besedy neustále rastie, no treba nám nové knihy. Pomôžete?

Literatúra
Podujatie
V jablku (Nepredajná kniha-dotlač)
Získaná suma
102%

4 611 €

z cieľovej sumy
4 500 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Ešte tesne pred vydaním bolo všetko neisté

„Dávid, viete, je to krásna kniha, ale v rozsahu 350 strán sa jej ľahko môže stať, že bude nepredajná. Aj ten koncept, že ju nečíta človek stranu za stranou, môže narobiť problémy, viete, ľudia sú konzervatívni a k tomu ten rozsah... Och, ach, navrhujeme, skráťte tak o 150 strán. Bola by škoda, ak by taká pekná knižka ostala na ocot, teda roky v knihkupectvách, sťaby zberač prachu,“ dohovárali mi priateľsky z vydavateľstva. Vzal som si pár dní na rozmyslenie a potom som do vydavateľstva napísal, že ak by som mal skrátiť, musel by som niekde čitateľom odobrať možnosť voľby a ak by som to spravil, úplne tým popriem koncept slobody, ktorý má moja kniha v plnom rozsahu prezentovať. "Vydajme v plnom rozsahu, alebo nevydávajme vôbec," znelo moje finálne rozhodnutie. Vydavateľstvo napokon súhlasilo. 

Besedy a Vianoce

V júni, keď vyšla kniha, skúsil som spraviť cvične nejaké besedy. V mojom prípade beseda vyzerá tak, že pracujeme s komiksom, spievame, hlasujeme, rozprávame, čítame, lúštime záhady, uvažujeme o svete i o budúCNOSTI. Ohlasy detí i učiteľov sú veľmi pozitívne, v dôsledku čoho mi denne pristávajú v mailovej schránke ďalšie pozvánky do škôl. Lenže, beseda, bez možnosti odniesť si knižku, to je len polovičatá radosť. Aktuálne mám za sebou Bratislavu, Stupavu, Spišskú Sobotu, Dubnicu nad Váhom, Rožňavu, Turzovku, sčítané a podčiarknuté, je odbesedované s necelou tisíckou detí...pričom mnohé ďalšie školy si besedy žiadajú. Druhou vecou sú Vianoce. Knižka V jablku je o Vianociach, lenže vlastne Vianoce nezažila. Narodila sa v júni a teraz je ešte len september. Dotlač teda vyrieši hneď dve veľké témy:

1/ Doprajeme aj ďalším DOBROdružným deťom príležitosť zaŽIť besedu s čudnou knihou a vziať život do svojich rúk.

2/ Doprajeme čudnej knižke o Vianociach, aby jej boli v ŽIvote jedny skutočné Vianoce dopriate a ona ležala pod kohosi vianočným stromčekom a vychutnávala si napätie, keď ju bude nejaký malý zvedavko, alebo malá zvedavka rozbaľovať :)

Aha, aby som nezabudol, kniha neostala len na Slovensku, už ju čítajú slovenské deti, žijúce na Cypre, v Amerike, či dokonca v ďalekej Austrálii..
A nečítajú ju len deti, nový domov našlo "jablko" aj v prezidentskom paláci. Ten moment, keď sa snažíte vysvetliť pani prezidentke, že je v knižke 16 piatych a 32 šiestych kapitol..  ;o)

Ako použijeme vašu podporu?

Samozrejme na financovanie dotlače "jabĺčka", ALE...

Celá cieľová suma (4500 eur) poputuje do tlačiarní na zaplatenie druhej
osemstovky "jabĺk" :) Ak by sa však vyzbieralo viac, použijeme na Tukana.
Aha, vy ešte o Tukanovi neviete. To vám bolo tak. V lete som vybehol do lesa. Týždeň sám v tichu a samote, bez hodiniek, či mobilu, o chlebe a vode. Nuž a kdesi uprostred nekonečného času a priestoru, zjavil sa tukan a jeho krásny príbeh.  Keď som sa vrátil domov, sadol som za počítač a napísal behom dvoch týždňov najkrajší príbeh, ktorý mi bol doteraz dopriaty. Bude to mocná kniha, nuž a peniaze, ktoré budú navyše, použijeme práve na jej vydanie. Že by v januári 2023? ;o)

"Páni, jediný spôsob, ako dosiahnuť nemožné, je veriť, že je to možné.
Charles Kingsleigh

A preto Tukan nebude len knihou..

Asi je to šialenstvo. Veľmi pravdepodobne šialenstvo väčšie, než "Jablko". No dobre, poďme k veci. Rozhodol som sa, že Tukan nebude len knižkou, ale aj 3D kreslenou rozprávkou ala "Hľadá sa Nemo", či "V hlave". Ja viem, že natočiť také niečo, ako človek mimo brandže, je nemožné. Ale Alica v krajine zázrakov je môj obľúbený film, a preto už mám dohodnuté rande s jedným scenáristom a tiež s jedným režisérom, ktorý dá dokopy tím ľudí. Si viete predstaviť tie besedy, kde budeme na striedačku blbnúť s knihou a filmom?  ;o)

Toť nižšie predstava Barborky Repkovej (ilustrátorka "Jablka"), ako by Tukan mohol v knihe/filme vyzerať. Inak Barborka vravela, že mala pri čítaní Tukana zimomriavky. Aby som bol pravdivý, ja som ich mal pri písaní :)

Život je krásny, nemyslíte?

OBROVská vďaka každému, kto sa rozhodne podporiť dotlač knihy V jablku a hádam aj Tukana :) Carpe diem, carpe V jablku, carpe Tukan

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Kniha V jablku
Kniha V jablku

Minimálna výška príspevku

15

Knižka V jablku aj s venovaním a podpisom ;o)

Doručenie: November 2022

Interaktívna beseda s knihou V jablku
Interaktívna beseda s knihou V jablku

Minimálna výška príspevku

150

Beseda (45 min) je vhodná pre žiakov 3.-6. ročníka ZŠ (20-30 žiakov). Pozor, nie je to klasická beseda, ale skôr interaktívny workshop s knihou, alebo ak chcete, taká akčnejšia hodina literatúry, kde sa deti zoznámia s knihou, vyskúšajú na sebe možnosť voľby. Komiks, gitara, rozprávanie, čítanie, lúštenie, reflexia, feedback a je po hodine :o) Doteraz mali besedy veľký úspech a denne sa mi ozývajú ďalšie školy, ktoré majú o ne záujem. Verím, že to bude pre vaše deti veľký záŽItok.

Doručenie: Január 2023

Interaktívna beseda s knihou Šibalstvá Králička Dávida
Interaktívna beseda s knihou Šibalstvá Králička Dávida

Minimálna výška príspevku

150

Beseda (45 min) je vhodná pre štvor-päťročné deti MŠ, prípadne žiakov 1.-2. ročníka ZŠ (20-30 žiakov). Pozor, nie je to klasická beseda, ale skôr interaktívny workshop s knihou, alebo ak chcete, taká akčnejšia hodina literatúry, kde sa deti zoznámia s knihou, vyskúšajú na sebe možnosť voľby. Cvičíme, logopédujeme, spievame, kreslíme, rozprávame, čítame a je po hodine :o) Doteraz mali besedy veľký úspech, aj v MŠ, aj u malých šKOLÁČIKOV ;o) Verím, že to bude aj pre vaše deti veľký záŽItok.

Doručenie: Január 2023

Interaktívna beseda s knihou V jablku (pre 3 triedy po sebe)
Interaktívna beseda s knihou V jablku (pre 3 triedy po sebe)

Minimálna výška príspevku

250

Beseda (3 x 45 min) je vhodná pre žiakov 3.-6. ročníka ZŠ (20-30 žiakov). Pozor, nie je to klasická beseda, ale skôr interaktívny workshop s knihou, alebo ak chcete, taká akčnejšia hodina literatúry, kde sa deti zoznámia s knihou, vyskúšajú na sebe možnosť voľby. Komiks, gitara, rozprávanie, čítanie, lúštenie, reflexia, feedback a je po hodine :o) Doteraz mali besedy veľký úspech a denne sa mi ozývajú ďalšie školy, ktoré majú o ne záujem. Verím, že to bude pre vaše deti veľký záŽItok.

Doručenie: Január 2023

Interaktívna beseda s knihou Šibalstvá Králička Dávida (pre 3 triedy po sebe)
Interaktívna beseda s knihou Šibalstvá Králička Dávida (pre 3 triedy po sebe)

Minimálna výška príspevku

250

Beseda (3 x 45 min) je vhodná pre štvor-päťročné deti MŠ, prípadne žiakov 1.-2. ročníka ZŠ (20-30 žiakov). Pozor, nie je to klasická beseda, ale skôr interaktívny workshop s knihou, alebo ak chcete, taká akčnejšia hodina literatúry, kde sa deti zoznámia s knihou, vyskúšajú na sebe možnosť voľby. Cvičíme, logopédujeme, spievame, kreslíme, rozprávame, čítame a je po hodine :o) Doteraz mali besedy veľký úspech, aj v MŠ, aj u malých šKOLÁČIKOV ;o) Verím, že to bude aj pre vaše deti veľký záŽItok.

Doručenie: Január 2023

Interaktívna beseda s knižkou V jablku (pre 6 tried po sebe)
Interaktívna beseda s knižkou V jablku (pre 6 tried po sebe)

Minimálna výška príspevku

350

Beseda (6 x 45 min) je vhodná pre žiakov 3.-6. ročníka ZŠ (20-30 žiakov). Pozor, nie je to klasická beseda, ale skôr interaktívny workshop s knihou, alebo ak chcete, taká akčnejšia hodina literatúry, kde sa deti zoznámia s knihou, vyskúšajú na sebe možnosť voľby. Komiks, gitara, rozprávanie, čítanie, lúštenie, reflexia, feedback a je po hodine :o) Doteraz mali besedy veľký úspech a denne sa mi ozývajú ďalšie školy, ktoré majú o ne záujem. Verím, že to bude pre vaše deti veľký záŽItok.

Doručenie: Január 2023

Interaktívna beseda s knižkou Šibalstvá Králička Dávida (pre 6 tried po sebe)
Interaktívna beseda s knižkou Šibalstvá Králička Dávida (pre 6 tried po sebe)

Minimálna výška príspevku

350

Beseda (6 x 45 min) je vhodná pre štvor-päťročné deti MŠ, prípadne žiakov 1.-2. ročníka ZŠ (20-30 žiakov). Pozor, nie je to klasická beseda, ale skôr interaktívny workshop s knihou, alebo ak chcete, taká akčnejšia hodina literatúry, kde sa deti zoznámia s knihou, vyskúšajú na sebe možnosť voľby. Cvičíme, logopédujeme, spievame, kreslíme, rozprávame, čítame a je po hodine :o) Doteraz mali besedy veľký úspech, aj v MŠ, aj u malých šKOLÁČIKOV ;o) Verím, že to bude aj pre vaše deti veľký záŽItok.

Doručenie: Január 2023

Novinky

Tak sú ešte knihy, či nie sú, či ako?

Update #2, 09.10.2022

Ozval sa mi kamarát, vraj ako to, že je Jablko vypredané, veď on videl ešte ponuku na nete a dá sa kúpiť. Uvedomil som si, že som možno nevysvetlil dostatočne, tak radšej dovysvetlím, nech predídeme nejakým šramotom :)

Knihy z prvej tlače (z tlačiarní prišli v júni 2022) ešte kde tu po pár kusoch nájdete. Problém je, že už nie sú v centrálnom sklade. Čo to znamená? Že ak budem chcieť ísť na jednu školu besedovať = 6-7 tried = cca 100 detí (treba tam cca 30 kníh), musím napísať do vydavateľstvo, ono napíše do predajní po Slovensku a do 2 týždňoch mi stiahnu z obehu 30 kníh. To by samo o sebe nebol problém a ak by sme sa bavili o 2-3 besedách, toto riešenie by bolo funkčné (aj keď priznajme si, riadne krkolomné). Lenže Jablko sa zbláznilo a školy tiež a my sa bavíme nie o 2-3, ale o 12 besedách:

3.11. Šenkvice

10.11. Žilina

11.11. Michalovce

25.11. Teplička nad Váhom

2.12. Brehy

6.12. San Marino - poťažmo Šamorín

7.12. Tvrdošín

13.12. Bratislava

16.12. Púchov

20.12. Nitra

21.12. iná Nitra

22.12. Považská Bystrica

Len ešte dodám, týchto 12 škôl je pevne dohodnutých, ale mám ešte kopec ďalších, s ktorými sme dohodnutí od januára nepevne :) Ale už aj z pevných je zjavné, že riešenie stiahnuť pár ostávajúcich kníh nám nepomôže :)


Samozrejme, aby sme stihli spomínané besedy, nedalo sa čakať do skončenia kampane (čo bude v novembri), preto dotlač medzičasom prebehla a bude zaplatená dodatočne.

Carpe diem

Beseda Bobrov (27.9.2022) - aký feedback som si pýtal, taký som aj dostal ;o)

Update #1, 27.09.2022

Priznávam, ani v Bobrove som až dodnes ešte nebol :)  Prvé dve hodiny prváci a druháci s Králičkom, TOP moment, ako inak, pýtam si na záver spätnú väzbu, pričom jedna z hlavých tém je úcta:
...
"Ako som sa k vám dnes správal? Toto," otrčím na decká zatvorenú päsť, "znamená 0, respektíve, Dávid, choval si sa k nám ako chrapúň!" Decká sa po chvíli prekvapenia začnú chichotať a ja pokračujem: "Toto," otrčím jeden prst, "znamená, milý Dávid, poviem ti, dnes teda nič moc, to tvoje správanie. Toto," otrčím dva prsty, "Dávid, celkom dobre, na učiteľa. A toto," ukážem tri prsty, skloním sa k najbližšiemu dieťaťu a s celkom vážnym polohlasom vravím: "To znamená, Dávid, choval si sa k nám slušne a..." dramatická pauza, "...a nepapal si si tu šušne!" Rehoooooooooooooooooot a všetky prsty hore a ja rozmýšľam, čo znamená, keď niekto zdvihol 10 prstov :)


I this game!

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha V jablku

💬 Dakujem a drzim palce!

19 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha V jablku

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha V jablku

16 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

186 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Od So(ľ)ničky a detí zo Stupavy za zanechané knižky :)

80 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha V jablku

21 €

👤 Marian batovsky

🎁 Kniha V jablku

51 €

+ 4 € ?

👤 Oliver Borko

🎁 Kniha V jablku

💬 Rad som podporil vasu knihu.

16 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

100 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha V jablku

21 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha V jablku

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

400 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha V jablku

21 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

500 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha V jablku

21 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha V jablku

💬 Skvelý učiteľ, ešte lepší mentor a najlepší spisovateľ :-).

31 €

👤 Michal Horváth

🎁 Kniha V jablku

💬 Zelam ti vela energie pre dalsie javlka, tukanov, kralikov. Ale aby si ju mal aj sam pre seba. Mikele😉

16 €

+ 2 € ?

👤 Eva Dodeková

💬 Dávid, veľmi pekne ďakujeme za JaBlko.

17 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha V jablku

💬 Teším sa na stretnutie u nás v škole v decembri.

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha V jablku

16 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

+ 1 € ?

👤 Silvia Krišáková

💬 Ďakujeme, že robíš svet krajší a plný fantastických nápadov ♥️

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha V jablku

16 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

42 €

👤 Šilhárová Paula

🎁 Kniha V jablku

16 €

👤 Monika Lezová

🎁 Kniha V jablku

16 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha V jablku

16 €

+ 2 € ?

   1 2 3 4

Autori

Miesto realizácie projektu

Celé Slovensko

Dávid Králik

Dávid Králik

Učiteľ, mentor, kouč, lektor, spoluzakladateľ školy Felix, bývalý reprezentant, medzinárodný rozhodca a tréner v šerme. Bloger, autor niekoľkých metodík i jednej rozprávkovej knižky a tiež spoluautor druhej. Momentálne pracuje v SZŠ Felix TT ako učiteľ a tiež v n. o. LEAF ako mentor a supervízor v mentoringovom programe IRPU (Individuálny rozvojový program učiteľa). Práve v LEAF-e sa prvýkrát stretol s mentoringom a väčšinu mentorských zručností, ktorými dnes disponuje, získal vďaka možnosti pracovať v tejto organizácii. Okrem toho spolupracuje s viacerými organizáciami, ktoré sa na Slovensku venujú problematike vzdelávania (Indícia, Teach for Slovakia, Inštitút pre aktívne občianstvo, Komenského inštitút, STRATPOL, Živica…) V súkromí sa mu podarilo pred dvadsiatimi rokmi stretnúť tú najúžasnejšiu ženu na svete, vďaka ktorej je dnes tým, kým je.

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Kniha V jablku
Kniha V jablku

Minimálna výška príspevku

15

Knižka V jablku aj s venovaním a podpisom ;o)

Doručenie: November 2022

Interaktívna beseda s knihou V jablku
Interaktívna beseda s knihou V jablku

Minimálna výška príspevku

150

Beseda (45 min) je vhodná pre žiakov 3.-6. ročníka ZŠ (20-30 žiakov). Pozor, nie je to klasická beseda, ale skôr interaktívny workshop s knihou, alebo ak chcete, taká akčnejšia hodina literatúry, kde sa deti zoznámia s knihou, vyskúšajú na sebe možnosť voľby. Komiks, gitara, rozprávanie, čítanie, lúštenie, reflexia, feedback a je po hodine :o) Doteraz mali besedy veľký úspech a denne sa mi ozývajú ďalšie školy, ktoré majú o ne záujem. Verím, že to bude pre vaše deti veľký záŽItok.

Doručenie: Január 2023

Interaktívna beseda s knihou Šibalstvá Králička Dávida
Interaktívna beseda s knihou Šibalstvá Králička Dávida

Minimálna výška príspevku

150

Beseda (45 min) je vhodná pre štvor-päťročné deti MŠ, prípadne žiakov 1.-2. ročníka ZŠ (20-30 žiakov). Pozor, nie je to klasická beseda, ale skôr interaktívny workshop s knihou, alebo ak chcete, taká akčnejšia hodina literatúry, kde sa deti zoznámia s knihou, vyskúšajú na sebe možnosť voľby. Cvičíme, logopédujeme, spievame, kreslíme, rozprávame, čítame a je po hodine :o) Doteraz mali besedy veľký úspech, aj v MŠ, aj u malých šKOLÁČIKOV ;o) Verím, že to bude aj pre vaše deti veľký záŽItok.

Doručenie: Január 2023

Interaktívna beseda s knihou V jablku (pre 3 triedy po sebe)
Interaktívna beseda s knihou V jablku (pre 3 triedy po sebe)

Minimálna výška príspevku

250

Beseda (3 x 45 min) je vhodná pre žiakov 3.-6. ročníka ZŠ (20-30 žiakov). Pozor, nie je to klasická beseda, ale skôr interaktívny workshop s knihou, alebo ak chcete, taká akčnejšia hodina literatúry, kde sa deti zoznámia s knihou, vyskúšajú na sebe možnosť voľby. Komiks, gitara, rozprávanie, čítanie, lúštenie, reflexia, feedback a je po hodine :o) Doteraz mali besedy veľký úspech a denne sa mi ozývajú ďalšie školy, ktoré majú o ne záujem. Verím, že to bude pre vaše deti veľký záŽItok.

Doručenie: Január 2023

Interaktívna beseda s knihou Šibalstvá Králička Dávida (pre 3 triedy po sebe)
Interaktívna beseda s knihou Šibalstvá Králička Dávida (pre 3 triedy po sebe)

Minimálna výška príspevku

250

Beseda (3 x 45 min) je vhodná pre štvor-päťročné deti MŠ, prípadne žiakov 1.-2. ročníka ZŠ (20-30 žiakov). Pozor, nie je to klasická beseda, ale skôr interaktívny workshop s knihou, alebo ak chcete, taká akčnejšia hodina literatúry, kde sa deti zoznámia s knihou, vyskúšajú na sebe možnosť voľby. Cvičíme, logopédujeme, spievame, kreslíme, rozprávame, čítame a je po hodine :o) Doteraz mali besedy veľký úspech, aj v MŠ, aj u malých šKOLÁČIKOV ;o) Verím, že to bude aj pre vaše deti veľký záŽItok.

Doručenie: Január 2023

Interaktívna beseda s knižkou V jablku (pre 6 tried po sebe)
Interaktívna beseda s knižkou V jablku (pre 6 tried po sebe)

Minimálna výška príspevku

350

Beseda (6 x 45 min) je vhodná pre žiakov 3.-6. ročníka ZŠ (20-30 žiakov). Pozor, nie je to klasická beseda, ale skôr interaktívny workshop s knihou, alebo ak chcete, taká akčnejšia hodina literatúry, kde sa deti zoznámia s knihou, vyskúšajú na sebe možnosť voľby. Komiks, gitara, rozprávanie, čítanie, lúštenie, reflexia, feedback a je po hodine :o) Doteraz mali besedy veľký úspech a denne sa mi ozývajú ďalšie školy, ktoré majú o ne záujem. Verím, že to bude pre vaše deti veľký záŽItok.

Doručenie: Január 2023

Interaktívna beseda s knižkou Šibalstvá Králička Dávida (pre 6 tried po sebe)
Interaktívna beseda s knižkou Šibalstvá Králička Dávida (pre 6 tried po sebe)

Minimálna výška príspevku

350

Beseda (6 x 45 min) je vhodná pre štvor-päťročné deti MŠ, prípadne žiakov 1.-2. ročníka ZŠ (20-30 žiakov). Pozor, nie je to klasická beseda, ale skôr interaktívny workshop s knihou, alebo ak chcete, taká akčnejšia hodina literatúry, kde sa deti zoznámia s knihou, vyskúšajú na sebe možnosť voľby. Cvičíme, logopédujeme, spievame, kreslíme, rozprávame, čítame a je po hodine :o) Doteraz mali besedy veľký úspech, aj v MŠ, aj u malých šKOLÁČIKOV ;o) Verím, že to bude aj pre vaše deti veľký záŽItok.

Doručenie: Január 2023