Adoptuj si včielku... pokračovanie

Adoptuj si včielku... pokračovanie

Po prvom úspešnom projekte, som sa rozhodol pokračovať a opäť pre Vás a včielky niečo nové pripraviť. Cieľom tejto kampane je oprava a prestavba unimobunky na včelí apidomček. V apidomčeku nájdu domov nové včelie rodinky a zároveň včielky svojou energiou budú pomáhať nám, vám a všetkým návštevníkom.

Ekológia
Adoptuj si včielku... pokračovanie
Získaná suma
56%

2 805 €

z cieľovej sumy
5 000 €

Kampaň skončená, cieľovú sumu sa nepodarilo naplniť.

O projekte

Na úvod malá hádanka...

Viete ako medzi sebou komunikujú včielky?

a) feromónmi
b) včelím tancom
c) vibráciami
d) elektromagnetickým poľom

Skúste si tipnúť a správnu odpoveď sa dozviete pod obrázkom
Ak ste tipovali a) feromónmi tak máte pravdu. Každé včelstvo má svoju jedinečnú vôňu, ktorú získava od kráľovnej a otvoreného plodu, je to spôsob ako sa včielky medzi sebou poznajú.
Ale aj ak ste tipovali b) včelím tancom tak máte tiež pravdu. Včelím tancom si dávajú včielky vedieť, ktorým smerom a ako ďaleko je zdroj nektáru. Ak ste tipovali c) vibráciami tiež nezúfajte, aj toto je spôsob komunikácie medzi včielkami. Pri včeľom tanci práve vibráciami, ktoré sa šíria po pláste vyvoláva včielka "poplach" a upozorňuje ostatné včielky, že niečo našla a všetky tam musia rýchlo letieť.
A ak ste tipovali d) elektromagnetickým poľom, tiež máte pravdu ;)

A práve o elektromagnetickom poli a jeho využití je náš nový projekt.

Kto som a prečo sa venujem včielkam?

Som mladý človek po tridsiatke, ktorého najväčšou záľubou sa stal život včiel a ich chov.  Ich usilovnosť, pracovitosť, ale aj organizovanosť by mala byť pre ľudí vzorom. Včielky obetujú celý svoj život pre jeden jediný cieľ a to je prežitie svojho druhu. Práve preto žijú na Zemi už viac ako 100 miliónov rokov. Pre prežitie ľudstva sú včielky životne dôležité. Myslím si, že včelár by nemal byť len predajca medu, ale jeho úloha je aj edukačná. Čím viac ľudia vedia o včielkach, tým viac si uvedomia ich nenahraditeľnosť. Je dôležité aby ľudia vedeli ako môžu včielkam pomôcť a naopak, čo im škodí, aby sa takého konania vyvarovali.

Pokračovanie úspešného príbehu

Po prvom úspešnom projekte, kde sme spolu pripravili nový domov pre 12  včelích rodín, sa naša adoptívna včelnica rozrástla už na 20 včelích domčekov. Na mojej včelnici som počas sezóny privítal viac ako 60 návštevníkov a strávil stovky hodín rozprávaním o včielkach. Keďže bol môj prvý projekt úspešný nad očakávania, rozhodol som sa pre vás pripraviť jeho pokračovanie. V rámci odmien bude opäť možnosť adoptovať si včeliu rodinku, prísť na návštevu na moju včelnicu a dozvedieť sa zaujímavosti zo života včielok, zakúpiť si malú včeliu drobnosť alebo sladký medík. Do nového projektu som si pre vás ako odmenu pripravil náučnú stolovú hru o včielkach, absolvovanie pobytu v apidomčeku, dvojdňový včelársky kurz pre začínajúcich včelárov alebo možnosť absolvovať celodenný teambuilding "Na jeden deň včelárom." Je len na vás, pre aký typ podpory sa rozhodnete. Za každú podporu budem veľmi vďačný.

Odmeny sú vhodné aj ako Vianočný darček pre vašich blízkych. Darujte im zážitkovú návštevu pri včielkach, pobyt v apidomčeku alebo včeliu rodinku.


Ľudia a energia včielok

Akou energiou na nás vplývajú včielky v apidomčeku a aké má apiterapia účinky?

Elektromagnetické pole
včielok vyžaruje rovnakú energiu ako pri elektroterapii a magnetoterapii, čo sú metódy využívané bežne vo fyzioterapii, avšak v apidomčeku na nás pôsobí v čisto prírodnej forme, ktorú vytvárajú včielky. Nemusíme sa teda obávať žiadnych nežiaducich účinkov. Pôsobenie elektromagnetického poľa včielok má na ľudí analgetický účinok, podporuje rast tkanív, uvoľňuje svalové napätie a napomáha regenerácii.

Infračervené žiarenie
, ktoré je vyžarované z plodiska včelieho domčeka je podobné infrasaune, teda pôsobenie na naše telo infrateplom. Jeho účinok je protizápalový a antibakteriálny.

Bioenergetika včiel má preukázaný vplyv na autistické deti, ktoré sú oveľa kľudnejšie, pri epileptikoch je pozorovaných menej záchvatov.

Inhalácia úľového vzduchu
pomáha pri zápaloch dýchacieho aparátu, je vhodná na postkovidové stavy, astmy a migrény.
Zdravý človek a zdravé včelstvo má krásne pravidelné guľaté elektromagnetické pole, ale ak je v našom tele nejaká arytmia,  nerovnováha a iné problémy, tak je naše elektromagnetické pole narušené. 

Terapeutický účinok pobytu v apidomčeku spočíva v tom, že včielky pôsobia na naše elektromagnetické pole a snažia sa ho vyrovnať, ovplyvňovať ho a dostať ho do normálu.

Čo je cieľom môjho projektu?

Pôvodne som chcel vybudovať čisto nový apidomček. Myslím si však, že ľudia a aj veci si zaslúžia druhú šancu. Preto som sa rozhodol, že nebudem stavať nič nové, ale cieľom projektu bude oprava a prestavba starej unimobunky na včelí apidomček. Tí, ktorí ste boli u nás na návšteve tak ju dobre poznáte, pre ostatných prikladám fotografiu. Chcel by som unimobunku obložiť a zatepliť, na zadnú stenu nainštalovať úle a nad ne presklenie. Na úľoch budete vedieť pohodlne sedieť, ležať, relaxovať  a skrátka príjemne tráviť čas. Za presklením uvidíte ako včielky krásne lietajú a vy zatiaľ budeme prijímať ich energiu.

Ako použijem vašu podporu?

Vašu podporu použijem na nákup potrebného materiálu na opravu, obloženie a zeteplenie unimobunky. Prevažne sa bude jednať o drevené hranoly, drevený obklad, farbu, šróby a vatu na zateplenie. Vaša podpora bude tiež potrebná na nákup presklenia a špeciálnych úlov tzv. ležanov, na ktorých budete oddychovať a relaxovať a cez presklenie budete pozorovať včielky priamo pri práci.

Kde a kedy bude projekt realizovaný?

Projekt bude realizovaný na mojej včelnici v malebnej obci Chvojnica, ktorá sa nachádza v kopaničiarskom regióne v oblasti CHKO Biele Karpaty, v nerušenej panenskej prírode s minimálnymi zásahmi do okolitej krajiny. Oprava a prestavba unimobunky bude realizovaná do konca Apríla 2023, Aby sme už v máji pri dobrom počasí mohli spustiť návštevy na včelnici, na ktoré sa už veľmi tešíme.

Čo plánujem do budúcnosti?

Do budúcnosti plánujem podporiť miestnych opeľovačov výsadbou škôlky peľodajných, nektárodajných stromov, drevín a každoročne vysádzať jednoročné nektárodajné rastliny aby ste mali možnosť spoznať  tieto rastliny a vidieť včielky priamo pri práci v teréne ;)

A na záver...

aby som nezabudol vysvetliť, aká je to tá komunikácia medzi včielkami pomocou elektromagnetického poľa, tak vkladám jeden príklad a určite všetci pochopíte ako to tie včielky robia...

Včielky zmenia elektromagnetický náboj kvietku, ktorý opeľovali. Je to preto aby ostatné včielky, ktoré letia okolo vedeli, že je zbytočné na ten kvietok sadať, keďže už bol opelený.

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Malé včelie prekvapenie
Malé včelie prekvapenie

Minimálna výška príspevku

5

Obdržíte malé prekvapenie, takú malú mačku ehm včielku vo vreci ;)

Doručenie: do September 2023

Veľké včelie prekvapenie
Veľké včelie prekvapenie

Minimálna výška príspevku

10

Obdržíte veľké prekvapenie, takú veľkú mačku ehm včielku vo vreci ;)

Doručenie: do September 2023

Adoptuj si včielku mladušku
Adoptuj si včielku mladušku

Minimálna výška príspevku

15

Obdržíte pohár sladkého medíku a zopár včelích drobností.

Doručenie: do September 2023

Adoptuj si trúdika
Adoptuj si trúdika

Minimálna výška príspevku

25

Obdržíte náučnú stolovú hru o včielkach.

Doručenie: do September 2023

Adoptuj si včielku robotnicu
Adoptuj si včielku robotnicu

Minimálna výška príspevku

50

V darčekovom balení obdržíte 3 vzorky rôznych druhov nášho sladkého medíku a pár včelích drobností.

Doručenie: do September 2023

Adoptuj si včielku strážkyňu
Adoptuj si včielku strážkyňu

Minimálna výška príspevku

50

Privítam Vás na mojej včelnici na osobnej návšteve a porozprávam Vám o živote včiel. Vyskúšate si včelárske remeslo v praxi, dozviete sa veľa nového a zaujímavého a na záver ochutnáme aj sladký medík, ktorý nám naše včielky pripravili. Odmenu je možné využiť aj ako darček formou darčekového poukazu na návštevu.

Doručenie: Darčekový poukaz do Vianoc. Návštevy je možné realizovať v období Apríl až September 2023

Adoptuj si včielku liečiteľku
Adoptuj si včielku liečiteľku

Minimálna výška príspevku

50

Privítam Vás na mojej včelnici na osobnej návšteve a porozprávam Vám o apiterapii a spôsoboch jej využívania. Časť návštevy strávite relaxáciou na včelích úľoch a budete prijímať energiu včielok a na záver ochutnáme zo sladkého medíku, ktorý nám naše včielky pripravili. Odmenu je možné využiť aj ako darček formou darčekového poukazu na návštevu.

Doručenie: Darčekový poukaz do Vianoc. Návštevy je možné realizovať v období Apríl až September 2023

Adoptuj si včeliu rodinku
Adoptuj si včeliu rodinku

Minimálna výška príspevku

200

Za Váš príspevok vytvoríme novú mladú včeliu rodinku. Jej včelí domček ponesie Vami zvolené meno. Privítam Vás na mojej včelnici na osobnej návšteve a porozprávam Vám o živote včiel. Časť návštevy strávite relaxáciou na včelích úľoch a budete prijímať energiu včielok. Vyskúšate si včelárske remeslo v praxi, dozviete sa veľa nového a zaujímavého a na záver ochutnáme aj zo sladkej odmeny. Dostanete 5 pohárov sladkého medíku, ktoré vyprodukuje vaša včelia rodinka. Odmenu je možné využiť aj ako darček formou darčekového poukazu na adopciu.

Doručenie: Darčekový poukaz do Vianoc. Návštevy je možné realizovať v období Apríl až September 2023

Adoptuj si včielku učiteľku - Dvojdňový včelársky kurz pre začínajúcich včelárov
Adoptuj si včielku učiteľku - Dvojdňový včelársky kurz pre začínajúcich včelárov

Minimálna výška príspevku

250

Stanete sa účastníkom dvojdňového včelárskeho kurzu pre začínajúcich včelárov. Kurz sa bude konať na Myjavských kopaniciach. V cene je strava, prednášky zo základov včelárskeho remesla s certifikovaným lektorom a na záver prebehne aj praktická výučba na včelnici. Odmenu je možné využiť aj ako darček formou darčekového poukazu na absolvovanie kurzu.

Doručenie: Darčekový poukaz do Vianoc. Termín kurzu bude upresnený do marca 2023

Na jeden deň včelárom - celodenný teambulding
Na jeden deň včelárom - celodenný teambulding

Minimálna výška príspevku

300

Pripravili sme si pre vás možnosť absolvovať u nás aj celodennú aktivitu s celým vašim tímom. Na úvod si v dielni vyskúšame prípravu rámikov, ktoré neskôr ponúkneme včielkam. Potom včielkam vymaľujeme ich nový domček. Porozprávame si zaujímavosti zo života včielok. Ochutnáme zo sladkej odmeny, ktorú nám včielky pripravia. Absolvujeme včelí kvíz. Prejdeme sa po miestnej prírode a pokocháme sa nádhernými výhľadmi. A na záver včielky aj skontrolujeme a pozrieme sa ako sa im darí. (aktivita je do maximálneho počtu 8 osôb, ak by ste mali záujem o viac osôb, tak nás kontaktujte a spolu to doladíme). Odmenu je možné využiť aj ako darček formou darčekového poukazu na celodenný teambuilding.

Doručenie: Darčekový poukaz do Vianoc. Návštevy je možné realizovať v období Apríl až September 2023

Novinky

Dobré správy aj nepriek neúspechu projektu ;)

Update #1, 13.12.2022

Ahojte podporovatelia,

Na úvod mám jednu zlú správu ale sľubujem že ďalšie budú už len dobré. Tou zlou správou je, že kampaň k projektu prestavby unimobunky na včelí apidomček nedopadla úspešne. Podarilo sa vyzbierať niečo viac ako 50 %
potrebných financií na tento projekt, čo je viac ako 2 500 €. Za čo vám patrí obrovské ĎAKUJEM, avšak ak sa nepodarí vyzbierať potrebné množstvo finančných prostriedkov pravidlá Startlabu sú neúprosné a tak budú vaše príspevky v najbližších dňoch vrátené späť na vaše bankové účty v plnej výške. Dobrou správou je, že ma tento malí neúspech vôbec v mojej práci neodradí a naopak mám pre Vás zaujímavé správy. S novým včelím projektom sa pokúsim zabojovať v kampani už na jar budúceho roku, kde sa chcem viac zamerať na stolovú včeliu hru. Tá síce bola v ponuke aj v súčasnom projekte, ale pri tom množstve odmien zanikla a ako odmenu si ju vybralo len pár z vás. Do budúcna ju chcem trošku upraviť a na nej celý nový projekt postaviť. Vzdelávania v oblasti včielok je pomerne málo a tak považujem za dôležité skúsiť to aj takouto hravou formou. Čo sa týka apidomčeku, ktorý bol hlavným cieľom aktuálneho projektu ten určite bude ale nie v budúcom roku. Dúfam však, že v roku 2024 na jar už osadíme včielky do nášho nového apidomčeka.

Ďalšou dobrou správou je to, že ak by ste ma aj napriek neúspechu projektu chceli v mojej práci podporiť, pripravil som si pre Vás možnosť podpory aj mimo projektu. Je možné si predobjednať sladké medíky, ktoré Vám po medobraní doručím priamo k Vašim dverám. Taktiež je možné absolvovať prehliadku na včelnici s rozprávaním o včielkach a ochutnávkou sladkých medíkov. Tiež je možné adoptovať si včeliu rodinku, od ktorej obdržíte sladký medík a ponesie Vami zvolené meno. V rámci adopcie budete môcť svoju rodinku prísť navštíviť a absolvovať zaujímavé rozprávanie o včielkach s ochutnávkou rôznych druhov medíkov.

Ak Vás naša ponuka zaujala, chceli by ste nás podporiť alebo len máte nejakú otázku neváhajte a ozvite sa nám na náš email chvojnickymedik@gmail.com.

Na záver vám všetkým všetkým veľmi pekne ďakujem za podporu,
neúspech projektu mrzí, ale keď sa jedny dvere zatvoria, otvoria sa iné ?

Ďakujem...

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Adoptuj si trúdika

💬 Prajeme veľa síl v konaní tak pekného a pre všetkých dôležitého diela! :))

27 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Adoptuj si včielku robotnicu

52 €

+ 25 € ?

👤 Marek Jaroš

🎁 Adoptuj si včielku strážkyňu

💬 Držím palce :)

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Adoptuj si včielku robotnicu

💬 Nech sa vcielkam dari :)

52 €

+ 4 € ?

👤 Peter Gašparík

🎁 Adoptuj si včielku mladušku

17 €

👤 Tomáš Ďurina

🎁 Adoptuj si včielku mladušku

17 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Adoptuj si včielku robotnicu

💬 Teším sa na ďalší med, tohto ročný bol výborný. Veľa zdaru.

52 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Adoptuj si včeliu rodinku

200 €

+ 15 € ?

👤 Miriama Kováčová

🎁 Adoptuj si včielku mladušku

17 €

👤 Lukas Chodur

🎁 Adoptuj si včielku robotnicu

52 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Adoptuj si včeliu rodinku

200 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Adoptuj si včielku mladušku

17 €

👤 Eva Darášová

🎁 Adoptuj si včeliu rodinku

💬 Držíme palce nech sa podarí

200 €

👤 Linda Magáthová

🎁 Adoptuj si včielku robotnicu

52 €

👤 Martina Berešíková

🎁 Adoptuj si včielku mladušku

💬 Som veľmi rada, že sa projektu darí a dúfam, že aj tento bude úspešný, držím Vám aj včielkam palce :)

27 €

+ 2 € ?

👤 Matúš Sadloň

🎁 Adoptuj si trúdika

💬 Držím palce a som veľmi rád, že takto rozvíjate naše krásne kopanice! :)

27 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Adoptuj si včielku liečiteľku

💬 Držím palce, krásny projekt. :)

50 €

👤 Viktor Masár

🎁 Adoptuj si včielku strážkyňu

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Veľké včelie prekvapenie

32 €

👤 Viera Potengová

🎁 Adoptuj si včielku liečiteľku

💬 Dúfam že sa projekt poradí, už sa veľmi teším na relax v apidomčeku.

50 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Adoptuj si včielku robotnicu

102 €

+ 5 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Adoptuj si včielku liečiteľku

50 €

+ 5 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Adoptuj si včielku mladušku

17 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Adoptuj si včielku robotnicu

52 €

+ 4 € ?

👤 Marek Földi

🎁 Adoptuj si včielku robotnicu

52 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Držím palce. Včielok nie je nikdy dosť.

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Adoptuj si včielku robotnicu

💬 Držím palce!

52 €

👤 Anna Šimková

🎁 Adoptuj si včielku robotnicu

💬 Držím palce 😉

52 €

👤 Tomáš Ďurina

🎁 Adoptuj si včielku mladušku

17 €

👤 Martin Garaj

🎁 Veľké včelie prekvapenie

💬 Som rad, ze vas mozem znova podporit vo Vasich zasluznych aktivitach

12 €

   1 2

Autori

Miesto realizácie projektu

Trnavský kraj

Ľudovít Vámoš

Ľudovít Vámoš

Na vysokej škole som vyštudoval odbor environmentálne manažérstvo, ale nakoľko sa mi nepodarilo zamestnať v odbore, stala sa príroda a jej ochrana mojou záľubou. Prostredníctvom záujmu o prírodu som sa dostal na jeden workshop, ktorí bol zameraný na chov a ochranu včiel. Zaujímavosti a zákonitosti zo života včiel ma pohltili natoľko, že som sa rozhodol, že sa stanem včelárom. Absolvoval som základný kurz chovu včiel, zakúpil základné vybavenie a vybudoval malú včelnicu s dvoma včelstvami. Od vtedy pretieklo veľa vody Dunajom, prečítal som množstvo kníh, pri videách s tematikou chovu včiel som strávil aj stovky hodín. Tejto záľube sa venujem už viac ako 4 roky. Aktuálne sa môj včelín rozrástol už na 20 včelích rodín. Do budúcna plánujem s chovom včielok pokračovať a zveľaďovať svoj včelín a jeho okolie, keďže sa nachádza v krásnej nedotknutej prírode Myjavských kopaníc.

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Malé včelie prekvapenie
Malé včelie prekvapenie

Minimálna výška príspevku

5

Obdržíte malé prekvapenie, takú malú mačku ehm včielku vo vreci ;)

Doručenie: do September 2023

Veľké včelie prekvapenie
Veľké včelie prekvapenie

Minimálna výška príspevku

10

Obdržíte veľké prekvapenie, takú veľkú mačku ehm včielku vo vreci ;)

Doručenie: do September 2023

Adoptuj si včielku mladušku
Adoptuj si včielku mladušku

Minimálna výška príspevku

15

Obdržíte pohár sladkého medíku a zopár včelích drobností.

Doručenie: do September 2023

Adoptuj si trúdika
Adoptuj si trúdika

Minimálna výška príspevku

25

Obdržíte náučnú stolovú hru o včielkach.

Doručenie: do September 2023

Adoptuj si včielku robotnicu
Adoptuj si včielku robotnicu

Minimálna výška príspevku

50

V darčekovom balení obdržíte 3 vzorky rôznych druhov nášho sladkého medíku a pár včelích drobností.

Doručenie: do September 2023

Adoptuj si včielku strážkyňu
Adoptuj si včielku strážkyňu

Minimálna výška príspevku

50

Privítam Vás na mojej včelnici na osobnej návšteve a porozprávam Vám o živote včiel. Vyskúšate si včelárske remeslo v praxi, dozviete sa veľa nového a zaujímavého a na záver ochutnáme aj sladký medík, ktorý nám naše včielky pripravili. Odmenu je možné využiť aj ako darček formou darčekového poukazu na návštevu.

Doručenie: Darčekový poukaz do Vianoc. Návštevy je možné realizovať v období Apríl až September 2023

Adoptuj si včielku liečiteľku
Adoptuj si včielku liečiteľku

Minimálna výška príspevku

50

Privítam Vás na mojej včelnici na osobnej návšteve a porozprávam Vám o apiterapii a spôsoboch jej využívania. Časť návštevy strávite relaxáciou na včelích úľoch a budete prijímať energiu včielok a na záver ochutnáme zo sladkého medíku, ktorý nám naše včielky pripravili. Odmenu je možné využiť aj ako darček formou darčekového poukazu na návštevu.

Doručenie: Darčekový poukaz do Vianoc. Návštevy je možné realizovať v období Apríl až September 2023

Adoptuj si včeliu rodinku
Adoptuj si včeliu rodinku

Minimálna výška príspevku

200

Za Váš príspevok vytvoríme novú mladú včeliu rodinku. Jej včelí domček ponesie Vami zvolené meno. Privítam Vás na mojej včelnici na osobnej návšteve a porozprávam Vám o živote včiel. Časť návštevy strávite relaxáciou na včelích úľoch a budete prijímať energiu včielok. Vyskúšate si včelárske remeslo v praxi, dozviete sa veľa nového a zaujímavého a na záver ochutnáme aj zo sladkej odmeny. Dostanete 5 pohárov sladkého medíku, ktoré vyprodukuje vaša včelia rodinka. Odmenu je možné využiť aj ako darček formou darčekového poukazu na adopciu.

Doručenie: Darčekový poukaz do Vianoc. Návštevy je možné realizovať v období Apríl až September 2023

Adoptuj si včielku učiteľku - Dvojdňový včelársky kurz pre začínajúcich včelárov
Adoptuj si včielku učiteľku - Dvojdňový včelársky kurz pre začínajúcich včelárov

Minimálna výška príspevku

250

Stanete sa účastníkom dvojdňového včelárskeho kurzu pre začínajúcich včelárov. Kurz sa bude konať na Myjavských kopaniciach. V cene je strava, prednášky zo základov včelárskeho remesla s certifikovaným lektorom a na záver prebehne aj praktická výučba na včelnici. Odmenu je možné využiť aj ako darček formou darčekového poukazu na absolvovanie kurzu.

Doručenie: Darčekový poukaz do Vianoc. Termín kurzu bude upresnený do marca 2023

Na jeden deň včelárom - celodenný teambulding
Na jeden deň včelárom - celodenný teambulding

Minimálna výška príspevku

300

Pripravili sme si pre vás možnosť absolvovať u nás aj celodennú aktivitu s celým vašim tímom. Na úvod si v dielni vyskúšame prípravu rámikov, ktoré neskôr ponúkneme včielkam. Potom včielkam vymaľujeme ich nový domček. Porozprávame si zaujímavosti zo života včielok. Ochutnáme zo sladkej odmeny, ktorú nám včielky pripravia. Absolvujeme včelí kvíz. Prejdeme sa po miestnej prírode a pokocháme sa nádhernými výhľadmi. A na záver včielky aj skontrolujeme a pozrieme sa ako sa im darí. (aktivita je do maximálneho počtu 8 osôb, ak by ste mali záujem o viac osôb, tak nás kontaktujte a spolu to doladíme). Odmenu je možné využiť aj ako darček formou darčekového poukazu na celodenný teambuilding.

Doručenie: Darčekový poukaz do Vianoc. Návštevy je možné realizovať v období Apríl až September 2023