VYSTÚP Z OBRAZU - práca pre zamestnancov sociálneho podniku

VYSTÚP Z OBRAZU - práca pre zamestnancov sociálneho podniku

Sociálny podnik vyrába textilné produkty udržateľným spôsobom, z ekologických materiálov. Na Slovensko sa dovezie 67 000 ton textilu ročne. Redukujeme jeho prebytky, na 10% pôvodného objemu "odpadu". Pripravíme limitovanú edíciu pre ženy v spolupráci so slovenskými umelcami. Spoločne vytvoríme originálne designy. Rozšírime portfólio našich produktov, vytvoríme pracovné príležitosti.

Vizuálne umenie
Ľudské práva
VYSTÚP Z OBRAZU - práca pre zamestnancov sociálneho podniku
Získaná suma
36%

1 598 €

z cieľovej sumy
4 420 €

Kampaň skončená, cieľovú sumu sa nepodarilo naplniť.

O projekte

Náš projekt zabezpečí vytvorenie nových pracovných miest v sociálnom podniku vytvorením originálnej limitovanej edície výrobkov z textilu pre ženy. 

Príprava na strihanie.

Výrobok - tunika, ktorú budeme vyrábať v našej dielni. 

Tvoríme udržateľnú originálnu krásu pre ŽENY v edícii s názvom ŽENA VYSTÚP z OBRAZU.

Hlavným cieľom projektu je zabezpečiť  pracovné miesta a prácu zamestnancom sociálneho podniku. A to vytvorením novej edície oblečenia inšpirovanú výtvarnou tvorbou a spoluprácou s umelcami. 

Priemysel vytvára veľa pracovných miest. Napriek tomu sú medzi nami ťažko zamestnateľní ľudia, ktorí majú veľa rôznych  (zdravotných, osobných) problémov, ktoré sú prekážkou pre ich úspešné zamestnanie sa. Zistili sme zamestnávaním sociálne vylúčených a znevýhodnených osôb, že niekedy potrebujú len viac času, aby získali pracovné návyky. V sewn bag vieme, že každý jednotlivec má HODNOTU, a každý z nás je ORIGINÁL.  Našou víziou je vytvárať INŠPIRATÍVNE MIESTO pre prácu.

Vstupom do novej oblasti  trhu - šitie odevov, vytvoríme nové pracovné príležitosti. Zároveň zviditeľníme umelcov, ktorých práce prinesieme širšej verejnosti.  Oslovila nás práca Karin Mikulášovej, s ktorou sme minulý rok začali spolupracovať pri tvorivých dielňach so zameraním na tkanie z textilného odpadu.  Okrem textilu sa venuje maľbe a tak vznikol koncept variovateľného oblečenia na všetky ročné obdobia. Jeden z jej obrazov sa stal predlohou na vytvorenie látky.  V sewn bag sme si vytvorili prototyp tuniky a chceme sa posunúť od doplnkov k nositeľnej móde vhodnej do kapsulového šatníka.  Koncept doplnkami doplnila šperkárka Ditta Stašová Vlasatá,  ktorá inšpirovaná obrazom vytvorila šité šperky. 

Sprístupníme umenie ženám.

Ako použijeme vašu podporu?

Ušitím Vami objednaných tuník a nákupom doplnkov našej spoločnosti  zabezpečíte financie na  mzdy budúcich zamestnancov - šičiek a krajčírok v sociálnom podniku sewn bag.

- dovybavíme  naše pracovné priestory o nové pracovisko pre krajčírku,  (náš tím tvoria šičky a tkáčky) a to vrátane kvalitného šijacieho stroja, 

- pripravíme proces a postup šitia a distribúcie tak aby sme mohli v roku 2023 zaradiť ďalšiu edíciu oblečenia do portfólia predávaných produktov

- otestujeme nový smer orientácie spoločnosti na udržateľné oblečenie,

- podporíme vlastnú reklamu  a propagáciu e - shopu a prezentáciu aktivít sociálneho podniku širšej verejnosti, 

- podporíme a vybudujeme spoluprácu medzi umelcami (výtvarníci, grafici, šperkári...) a sociálnym podnikom, vytváraním priestoru na využitie textilných prebytkov.  Uvedomujeme si dôležitosť spolupráce.

Myslíme na udržateľnosť. Plánujeme každý rok vytvoriť novú limitovanú edíciu originálneho oblečenia a doplnkov, ktorá bude prinášať nové zákazky a klientelu potrebnú na udržanie sa na trhu. 

Udržateľný módny kúsok spájajúci umelcov, sociálny podnik a ORIGINÁLNE ŽENY. Pomôže znižovať odpad kúpou TUNIKY, ktorá sa stane súčasťou Vášho šatníka na dlhé roky, práve pre jej variabilitu v nosení od jari do zimy. 

Ušité tuniky a šperky sa k Vám dostanú do 2 týždňov od vyzbierania cieľovej sumy. Môžu byť Vašim originálnym Vianočným darčekom a inšpiráciou. 

Pred prezentáciou tohoto projektu na portáli StartLab, sme  v dielni vytvorili spoločne prvý kúsok oblečenia. Vyskúšali sme látky, farby a strihy. Tuniku sme vyskúšali, nafotili a overili sme si koľko kusov dokážeme ušiť ak do nákladov zarátame aj prácu novej krajčírky.  Na konci novembra a začiatkom decembra môžeme začať  s balením a odosielaním Vašich objednávok.  Objednajte si originálne diela z prvej vytvorenej kolekcie  a pomôžte nám tak rozbehnúť novú edíciu výrobkov v našom sociálnom podniku aj s novými pracovnými miestami. 

Obe autorky (Autorka obrazu a autorka šperkov), túto prácu prijali ako výzvu. Svoju prácu na vytváraní prototypov a pripravovaných podkladov textov, fotografií, realizovali pro bono s radosťou z tvorenia. 
 Byť iný nie je ľahké.... Je ťažké vystúpiť  "z obrazu o sebe samej". Urobte to
s nami a s našimi výrobkami vyrobenými  v sociálnom podniku s láskou, originalitou a tvorivosťou. Stojíme o príležitosť odvážne dokázať viac. 

ĎAKUJEME VÁM ZA PODPORU. 

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Tunika pre originálnu ženu, ktorá vystúpila z obrazu.
Tunika pre originálnu ženu, ktorá vystúpila z obrazu.

Minimálna výška príspevku

55

Tunika univerzálnej veľkosti. Výborný doplnok kapsulového šatníka. Nositeľná v lete aj v zime. Rozžiari Vás a budete neprehliadnuteľná.

Doručenie: január 2023

Zážitková exkurzia vo firme sewn bag, stretnutie s autormi projektu
Zážitková exkurzia vo firme sewn bag, stretnutie s autormi projektu

Minimálna výška príspevku

50

Navštívte naše krásne Košice a pozrite sa na miesto kde tvoríme. Stretnite sa s autorkou obrazu p. K. Mikulášovou, šperkárkou p. D. Stašovou Vlasatou a riaditeľkou sociálneho podniku sewn bag p. Z. Eliášovou a zamestnancami sociálneho podniku. Navštívite ateliéry aj výrobné priestory. Ukážeme Vám historické centrum Košíc, lebo firma sídli priamo v centre mesta. Trojhodinovú návštevu s potulkou po centre zakončíme spoločnou kávou s domácimi koláčikmi v kaviarni. Ponúkneme Vám srdečné východniarske prijatie aj pohostenie. Tešíme sa na stretnutie s Vami.

Doručenie: január 2023

Jedinečné šperky - kolekcia
Jedinečné šperky - kolekcia

Minimálna výška príspevku

45

Naušnice a náhrdelník. Šité šperky - technika soutache inšpirované obrazom Nočné mesto. Ručne šité Dittou Stašovou Vlasatou. Šperkárka tvorí pod značkou Ditka.

Doručenie: december 2022

Nočné mesto - šál na potulky
Nočné mesto - šál na potulky

Minimálna výška príspevku

30

Šál ako nadčasový doplnok, ktorý rozžiari Váš outfit a urobí Vám deň lepší. Je ušitý zo zbytku látky, ktorý zostáva po ušití tuniky. Využijeme každý centimeter materiálu. Veľkosť šálu 150x20cm.

Doručenie: do Vianoc, po ukončení kampane

Káva s fotografom
Káva s fotografom

Minimálna výška príspevku

25

Vaša jedinečná fotografia nafotená v Košiciach na káve alebo čaji. Odfotografuje Vás dvorný fotograf projektu Ján Šimko, ktorý fotil celú túto kampaň pro bono. Vytvorené fotografie upraví a odošle Vám mailom. Získate autenickú jedinečnú fotografiu Vášho zážitku. Výsledný počet Vašich fotografií, ktoré Vám doručíme: 3 ks

Doručenie: január 2023

Print obrazu Nočné mesto
Print obrazu Nočné mesto

Minimálna výška príspevku

25

Print obrazu Nočné mesto. Tlač na papieri A3 , zasielaný poštou v obálke na to určenej.

Doručenie: december 2022

KALENDÁR - POETICKÉ FOTO NA ROK 2023
KALENDÁR - POETICKÉ FOTO NA ROK 2023

Minimálna výška príspevku

15

Nástenný kalendár Poetické foto 2023 s nádhernými obrázkami prírody. Autorom je fotograf Marek Pindroch s ktorým dlhodobo spolupracujeme a ktorému sa naša projektová výzva páči. Rozhodol sa ju popdporiť venovaním kalendárov symbolického počtu kalendárov - 23:)

Doručenie: december 2023

Šatka pre štvornohého miláčika
Šatka pre štvornohého miláčika

Minimálna výška príspevku

12

Trojrohá šatka na zaväzovanie okolo krku/obojku pre Vášho štvornohého miláčika s potlačou obrazu Nočné mesto. Ušitá zo zvyšku látky, ktorý ostáva po vystrihnutí tuniky. Zoberte svojho psíka do kaviarne či na výlet v novom outfite. 100 % organická bavlna. Dĺžku šakty prispôsobíme podľa obvodku krku. Šijeme bezodpadovo.

Doručenie: december 2022/január2023

Doplnok - scrunchies - gumička do vlasov
Doplnok - scrunchies - gumička do vlasov

Minimálna výška príspevku

10

Gumička do vlasov typu scrunchies, so vzorom detail obrazu Nočné mesto. Šitá z nespotrebovaných kúskov potlačenej látky. Využijeme každý centimeter textilu:)

Doručenie: do Vianoc

Komentovaná prehliadka  Karin Mikulášovej -  autorky obrazu Nočné mesto a ďalších
Komentovaná prehliadka Karin Mikulášovej - autorky obrazu Nočné mesto a ďalších

Minimálna výška príspevku

7

Od maľovania na hodváb sa autorka posunula k maľovaniu akrylom. Maľbu na hodváb neopustia, akryl a plátno objavila pred dvoma rokmi, keď chodila do prázdneho ateliéru bez ľudí a aktivít. Dôležitý bol pre ňu rok 2022 v ktorom sa zúčastnia na súťaži talentov Košického kraja v oblasti vizuálneho umenia a literárnej tvorby pod názvom SLOVOM A OBRAZOM. Jej maľba dopĺňa báseň Srdce a je súčasťou ilustrácií vo vydanej publikácii. Zúčastnia sa na podujatí a výstave obrazov pri Dolnej bráne - Košický Montmartr v rámci festivalu USE THE CITY 2022. Zúčastnila sa a umiestnila sa v rámci krajského kola Výtvarné spektrum Košického kraja s 2 obrazmi. Prierez tejto tvorby je prístupný verejnosti v Košickej kaviarni Glory cafe, kde sú prezentované aj ocenené diela. Dozviete sa o vzniku a procese tvorby jej obrazov. Záujemcom na komentovanej prehliadke ukážeme pohľad na svet a tvorenie, poodhalíme proces tvorby a myšlienkové postupy autorky jej vlastnými slovami. Komentovanú prehliadku naplánujeme pre záujemcov v januári 2023.

Doručenie: január 2023

Obraz Nočné mesto, originál 2022
Obraz Nočné mesto, originál 2022

Minimálna výška príspevku

750

Autorka sa rozhodla venovať nám do projektu svoj obraz. Jeho kúpou získate jediný originál Nočného mesta. maľba akrylom rozmer 90x65cm.

Doručenie: do Vianoc

Novinky

Dodržíme slovo v novom roku - organizujeme stretnutie podporovateľov projektu

Update #12, 28.01.2023

Túto nedeľu organizujeme stretnutie podporovateľov a záujemcov. Aj keď sa projekt Výstup z obrazu na StartLab-e nenaplnil.  S autormi projektu – šperkárkou Dittou, riaditeľkou sociálneho podniku Zuzanou a fotografom Jankom sme sa rozhodli zorganizovať stretnutie podporovateľov a sympatizantov tejto myšlienky. Predstaviť autorov a stretnúť sa na kávičke.  (V rámci projektu bol prezentovaný iba jeden z obrazov Nočné mesto.)

Akciu organizujeme aj pre potrebu osobných stretnutí. Nie tak dávno FB vládli statusy, že keď toto skončí,  stretneme sa na káve, pive, poháriku, grilovačke.... Tak sme chceli dostáť slovu. Pozvali sme galeristov, výtvarníkov, záujemcov o tvorenie,  a o projekt, novinárku z rádia, ktorá odvysielala záznam rozhovoru o projekte.

Pre účastníkov/podporovateľov, ktorých sa nám podarilo identifikovať a osloviť, máme darčeky – poetický kalendár od Mareka, čokoládky PREHRYZ SA OBRAZOM od Martiny a zápisník inšpirovaný obrazom Nočné mesto od Anky. 

Z podujatia pre verejnosť spravíme online vysielanie na FB, kde sa ešte raz verejne poďakujeme, keďže sa zbierka nenaplnila a mnohí prispievatelia,  darovali sumy anonymne. Snáď k nim naše poďakovanie doputuje.

Zaujímavé je, že v tejto kaviarni, kedysi s obchodíkom, sme zabezpečovali vysielanie inšpiratívnych návodov na tvorenie doma. Kaviareň zmenila názov aj majiteľa,  obchodík už nefunguje. Krb a atmosféra veľkého priestoru ostali, stále je to inšpiratívne miesto v centre mesta.

Tešíme sa na stretnutie, ďalšie tvorenia aj inšpirácie.

VIANOČNÝ ZÁZRAK BY NÁM POMOHOL

Update #11, 22.12.2022

Vážení podporovatelia a podporovateľky, do ukončenia tejto výzvy ostáva 5 hodín.  A aj napriek nášmu úsilu a Vašej podpore, pokiaľ sa nestane VIANOČNÝ ZÁZRAK....tak túto výzvu nenaplníme. Veľmi by sme si ho želali...ako rozprávkové Vianoce pre novú pracovnú silu v sociálnom podniku. 

Ďakujeme za Vaše doterajšie úsilie, podporu a povzbudzovanie.  Táto kampaň nás veľa naučila. Ako sa spojiť, ako spolu komunikovať, ako flexibilne reagovať na vzniknuté situácie. (a že ich bolo...). Stihli sme aj jeden pobyt v nemocnici počs  trvania kampane a jedno šmyknutie na ľade našťastie len s obrovskou modrinou a krivkaním počas organizovania fotenia). Zažili sme veľa kreativity a veľa podpory. Stihli sme si užiť kávičku aj punč na Vianočných trhoch pri brainstormingu ako ďalej. Rozšírili sme okruh odmien, oslovovali sme rôzne cieľové skupiny: mamičky deťmi, seniorov, písčkárov a mačkomilov:), neziskové organizácie,  firmy spracovávajúce textilný odpad......Zažili sme aj veľa adrenalínu...keď sme sa fotili s psíkmi, alebo naháňali kuriéra s kalendármi po Košiciach. Urobili sme rozhovor v Rádiu Regina s redaktorkou o projekte, ktorá reagovala na nami zaslanú tlačovú správu.  Zúčastnili sme sa online workshopu, ktorý organizoval StartLab a niektoré veci v tejto kampani by sme už urobili aj inak....človek sa stále učí. 

Na stránkach Sewn bag môžete ďalej sledovať ako sa sociálnemu podniku darí pod vedením Zuzany Eliášovej čo podniknú s týmto nápadom ďalej, pretože chcú pokračovať v spolupráci a plánujú ďalej tvoriť a spájať sa v nových výzvach s cieľom podporiť povedomie o bezodpadovosti, o textilných materiáloch a cirkulárnej ekonomike.  Vytvorené textilné prototypy budú umiestnené v ich e-shope a môžete si ich zakúpiť priamo cez ich stránky.

Srdečne Vás pozývame na finisáž výstavy Karin Mikulášovej do kaviarne Glory café, ktorá sa uskutoční koncom januára 2023 v Košiciach pre verejnosť.  Plánujeme zorganizovať stretnutie aj s autormi projektu.  V tejto kaviarni visí aj obraz Nočné mesto. V ráme je tiež zavesený ako obraz aj príbeh našej vývzy. Načítaním QR kódu si ho môžu návštevníci stiahnuť. 

Krásne sviatky Vám želajú Zuzka, Ditta, Janko, Karin  a celý kolektív sociálneho podniku Sewn bag.

Myslíme aj na Vašich miláčikov

Update #10, 18.12.2022

Sewn bag sa usiluje tvoriť bezodpadovo. Preto sme okrem šáliku z prebytku látky na tuniku, navrhli šatôčku aj pre Vašich štvornohých priateľov. V novom outfite ich môžete zobrať so sebou kamkoľvek, hoci aj do kaviarne.

Mali sme dvoch psích modelov Brixiho a Bastie. Obom to náramne pristalo.

Šatku sme zaradili ako novú odmenu.
ĎAKUJEME za podporu, šírenie povedomia o našich aktivitách a sociálnom podniku a jeho novej výzve v tvorení novej edície oblečenia v spolupráci s ďalšími tvorcami. 

Na rok 2023 sme pre Vás pripravili ďašiu užitočnú odmenu - NÁSTENNÝ KALENDÁR

Update #9, 18.12.2022

Kvalita a veľkosť (A3+). SLOVENSKÉ i ČESKÉ MENOSLOVIE, mesiace, ale i SVIATKY. 
Ďakujeme Vám za podporu, želáme krásnu a pokojnú štvrtú adventnú nedeľu. Naša výzva má pred sebou ešte 4 dni. Do napnenia jej cieľa máme ešte kus cesty - chýba nám  69%. Ako vidíte, NEVZDÁVAME SA,  propagujeme, komunikujeme, zdieľame a prezentujeme aktivity.  Prosíme aj tých, ktorí nás už podporili o zdieľanie na sociálnych sieťach. Hovorte o svojej podpore výzvy Vystúp z obrazu - podpora zamestnancov sociálneho podniku. 
Ďakujeme.

Zdieľame živé vysieanie šperkárky Ditty Stašovej Vlastatej nielen o projekte ale aj o tvorení.

Update #8, 17.12.2022

Zdieľame príjemné počúvanie na večer. Dittka nahrala živý vstup a jeho záznam nájdete na jej stránke. Celé je to o proces tvorby, projekte a spolurpáci. 

Ditta Stašová Vlasatá

Spoznajte svet auorky obrazu Nočné mesto - komentovaná prehliadka ako bonus spoločného stretnutia v Košicach

Update #7, 15.12.2022

Glory café v Košiciach  otvára v decembri výstavu umenia v podaní Karin Mikulášovej. Pozývame Vás na lahodnú kávu doplnenú o umelecký zážitok. (Otváracie hodiny Po-Pia 9:00-19:00 hod.)
V kaviarni môžete naživo nacítiť obraz Nočné mesto, ktoré je predlohou k tejto výzve, a ktoré je rezervované pre nového majiteľa podporovateľa.
Jednou z odmien v tomto výzve je zážitková exkurzia vo firme sewn bag, stretnutie s autormi projektu. Trojhodinovú návštevu s potulkou po centre zakončíme spoločnou kávou s domácimi koláčikmi  práve v tejto kaviarni.
BONUSOM bude komentovaná prehliadka autorky obrazov. Tešíme sa na Vás a ´DAKUJEME SRDEČNE ZA PODPORU A SLOVÁ POVZBUENIA, ktoré  nám vyjadrujete. 

Pripravujeme prezentáciu online aj na živo v kaviarni v Košiciach

Update #6, 14.12.2022

Do  redakcií novín, časopisov a rádií (SITA/TASR) sme zasielali tlačovú správu o aktivitách a tejto výzve.  Pozitívne zareagovala a rozhovor s nami prišla urobiť redaktorka Rádia Regina v Košiciach. Spracovaný rozhovor budeme po jeho odvysielaní zdieľať. Máme pred sebou 7 dní tejto inšpiratívnej a zmyslupnej výzvy. ĎAKUJEME všetkým podporovateľom. 

Majú šité šperky dlhú životnosť? A čo ešte chystáme? DITTA online živý vstup prvý krát

Update #5, 07.12.2022

Dittka pre Vás o svojej práci natočila prvé živé video.  Takto neskoro v noci,  keď cítiť na hlase miernu únavu, či trému z prezentácie prvý krát naživo....to zvládla výborne. 

Vstup je o jej mene - autorskej značke DITTA.  Prezentovala šité šperky, postupy a na ilustráciu "životnosti" šperkov, aj šperk svojej dcéry. Takže dámy a páni nebojte sa, šperky z dielne autorky Ditta Stašová Vlasatá sú precízne šité a s láskou tvorené. TIež prezradila, že sa spoločne s Karin Mikulášovou,  (spoluatorkou tohti projektu) chystá natočiť ďalší živý vstup na FB. 

Zo živého vysielania na FB zo stránky DITTKA

ĎAKUJEME Vám za podporu, zdieľanie a povzbudivé vyjadrenia. A veľmi si ceníme ja Vaše opakované nákupy.

Prajeme Vám úspešný december, ostávame v kontakte:) 

Ako vznikajú krásne zelené sklíčka do šitých šperkov - z kuchyne šperkárky

Update #4, 06.12.2022

Ditta Stašová Vlasatá napísala o svojich aktivitách v predvianočnom čase na svoju FB stránku. " Maľujem sklíčka na šperky ktoré som sľúbila do projektu. Sú to efektné farby a už len tým ako sa tam uložia budú tieto šperky jedinečné. Projekt VYSTÚP Z OBRAZU je príležitosťou darovať istotu práce v zložitých časoch pre ženy, ktoré sú zraniteľné vo svojich znevýhodneniach,snažia sa a pracujú v Košiciach." Stále pracujeme na tom, aby sme výzvu naplnili. A s touto vierou Ditta pripravuje sety šperkov, aby po naplnení sumy výzvy mohli byť zabalené a odoslané podporovateľom včas.  Predsa len ušiť a pripraviť túto krásu je náročné. Ide o orignálnu tvorbu a postupy. 
ĎAKUJEME všetkým podporovateľom za doterajšiu podporu a šírenie informácií o tejto výzve. 

Z dielne

Pozvánka na teplý nápoj - hľadáme deväť osôb, budete to vy?

Update #3, 02.12.2022

Poďte sa opäť stretávať. Hľadáme do "partie" ďalších 9 návštevníkov - podporovateľov, ktorým sa budeme maximálne venovať.  (Je to jedna z nami ponúkaných odmien v tejto výzve: -  Zážitková exkurzia v sociálnom podniku sewnbag, stretnutie s autormi projektu).  Ukážeme Vám historické centrum Košíc, lebo sídlia priamo v centre mesta ale do historickej budovy bez správnych kľúčov nepozvaní nevstúpia.  Bonusom kávičkovania v jednej konkrétnej kaviarni, budú vystavené obrazy z tvorby Karin Mikulášovej, ktoré si môžete s autorkou užiť aj ako komentovanú prehliadku iba pre Vás. Chceme sa s Vami rozprávať o Vašich plánoch a povedať Vám ako sme postupovali v kampani, čo sa nám podarilo a čo nie. Chceme sa tiež dozvedieť aj niečo o Vás, stretnúť sa s Vami naživo. Veríme, že aj s Vašou podporou výzvu naplníme. ĎAKUJEME.  "Dokávičkovania" v Košiciach:)

Televízna reportáž o sociálnom podniku Sewnbag

Update #2, 01.12.2022

Reportáž o sociálnom podniku v správach na TA3 odvysielala reportáž  v ktorej Zuzana Eliášová informovala o udržateľnosti a sociálnych aspektoch Pripájame záznam, začiatok je od 18:48 vid. link na  Hlavné
správy z 13. augusta | TA3

Šálik a fotografie - dve nové odmeny

Update #1, 30.11.2022

Ďakujeme Vám za podporu a zdieľanie našej kampane.
Niektoré odmeny už boli zakúpené a preto sme pripravili pre podporovateľov nové odmeny.   Šálik  ktorý, rozžiari Váš outfit zo zbytkov látky zo strihania tuniky.  A zážitok s fotením  Inšpirovala nás príprava kampane a fotky, ktoré vznikli pri káve s obrazom.  

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

15 €

👤 Eniko Kišiday

🎁 Šatka pre štvornohého miláčika

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Nočné mesto - šál na potulky

30 €

+ 3 € ?

👤 Eva Raffajová

🎁 Tunika pre originálnu ženu, ktorá vystúpila z obrazu.

60 €

👤 Anonymný podporovateľ

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Doplnok - scrunchies - gumička do vlasov

10 €

+ 10 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Káva s fotografom

50 €

+ 8 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Držím palce, aby sa tomuto projektu darilo ;-)

30 €

+ 5 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Dobre robíte. Vydržte. Ďakujeme.

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Print obrazu Nočné mesto

30 €

+ 2 € ?

👤 Rastislav Lazor

🎁 Nočné mesto - šál na potulky

35 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Jedinečné šperky - kolekcia

50 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Nočné mesto - šál na potulky

35 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

15 €

+ 2 € ?

👤 Tomáš Ďurina

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

33 €

👤 Katarína Kiššová

🎁 Print obrazu Nočné mesto

30 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Nočné mesto - šál na potulky

40 €

+ 3 € ?

👤 Martin Hojsik

🎁 Jedinečné šperky - kolekcia

50 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Jedinečné šperky - kolekcia

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Obraz Nočné mesto, originál 2022

765 €

+ 12 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

30 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Zážitková exkurzia vo firme sewn bag, stretnutie s autormi projektu

💬 Veĺmi dobrá myšlienka!

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

+ 2 € ?

Autori

Miesto realizácie projektu

Košický kraj

Karin Mikulášová

Karin Mikulášová

Karin Mikulášová -

Zuzana  Eliašová

Zuzana Eliašová

Sociálny podni Sewn bag

Ditta Stašová Vlasatá

Ditta Stašová Vlasatá

Venujem sa šitému šperku niekoľko rokov. Mojou obľúbenou farbou je rúžová, ktorú kombinujem aj s drahými kameňmi.

Ján  Šimko

Ján Šimko

Skvelý a trpezlivý fotograf s citom pre farebné ladenie a kompozíciu. Spolupracuje na projekte pro bono, lebo v tom vidí zmysel. Osobne pozná autorky projektu aj fy Sewn bag, ktorej fotí produktové fotografie na www stránku spoločnosti.Sám sa nerád fotografuje.

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Tunika pre originálnu ženu, ktorá vystúpila z obrazu.
Tunika pre originálnu ženu, ktorá vystúpila z obrazu.

Minimálna výška príspevku

55

Tunika univerzálnej veľkosti. Výborný doplnok kapsulového šatníka. Nositeľná v lete aj v zime. Rozžiari Vás a budete neprehliadnuteľná.

Doručenie: január 2023

Zážitková exkurzia vo firme sewn bag, stretnutie s autormi projektu
Zážitková exkurzia vo firme sewn bag, stretnutie s autormi projektu

Minimálna výška príspevku

50

Navštívte naše krásne Košice a pozrite sa na miesto kde tvoríme. Stretnite sa s autorkou obrazu p. K. Mikulášovou, šperkárkou p. D. Stašovou Vlasatou a riaditeľkou sociálneho podniku sewn bag p. Z. Eliášovou a zamestnancami sociálneho podniku. Navštívite ateliéry aj výrobné priestory. Ukážeme Vám historické centrum Košíc, lebo firma sídli priamo v centre mesta. Trojhodinovú návštevu s potulkou po centre zakončíme spoločnou kávou s domácimi koláčikmi v kaviarni. Ponúkneme Vám srdečné východniarske prijatie aj pohostenie. Tešíme sa na stretnutie s Vami.

Doručenie: január 2023

Jedinečné šperky - kolekcia
Jedinečné šperky - kolekcia

Minimálna výška príspevku

45

Naušnice a náhrdelník. Šité šperky - technika soutache inšpirované obrazom Nočné mesto. Ručne šité Dittou Stašovou Vlasatou. Šperkárka tvorí pod značkou Ditka.

Doručenie: december 2022

Nočné mesto - šál na potulky
Nočné mesto - šál na potulky

Minimálna výška príspevku

30

Šál ako nadčasový doplnok, ktorý rozžiari Váš outfit a urobí Vám deň lepší. Je ušitý zo zbytku látky, ktorý zostáva po ušití tuniky. Využijeme každý centimeter materiálu. Veľkosť šálu 150x20cm.

Doručenie: do Vianoc, po ukončení kampane

Káva s fotografom
Káva s fotografom

Minimálna výška príspevku

25

Vaša jedinečná fotografia nafotená v Košiciach na káve alebo čaji. Odfotografuje Vás dvorný fotograf projektu Ján Šimko, ktorý fotil celú túto kampaň pro bono. Vytvorené fotografie upraví a odošle Vám mailom. Získate autenickú jedinečnú fotografiu Vášho zážitku. Výsledný počet Vašich fotografií, ktoré Vám doručíme: 3 ks

Doručenie: január 2023

Print obrazu Nočné mesto
Print obrazu Nočné mesto

Minimálna výška príspevku

25

Print obrazu Nočné mesto. Tlač na papieri A3 , zasielaný poštou v obálke na to určenej.

Doručenie: december 2022

KALENDÁR - POETICKÉ FOTO NA ROK 2023
KALENDÁR - POETICKÉ FOTO NA ROK 2023

Minimálna výška príspevku

15

Nástenný kalendár Poetické foto 2023 s nádhernými obrázkami prírody. Autorom je fotograf Marek Pindroch s ktorým dlhodobo spolupracujeme a ktorému sa naša projektová výzva páči. Rozhodol sa ju popdporiť venovaním kalendárov symbolického počtu kalendárov - 23:)

Doručenie: december 2023

Šatka pre štvornohého miláčika
Šatka pre štvornohého miláčika

Minimálna výška príspevku

12

Trojrohá šatka na zaväzovanie okolo krku/obojku pre Vášho štvornohého miláčika s potlačou obrazu Nočné mesto. Ušitá zo zvyšku látky, ktorý ostáva po vystrihnutí tuniky. Zoberte svojho psíka do kaviarne či na výlet v novom outfite. 100 % organická bavlna. Dĺžku šakty prispôsobíme podľa obvodku krku. Šijeme bezodpadovo.

Doručenie: december 2022/január2023

Doplnok - scrunchies - gumička do vlasov
Doplnok - scrunchies - gumička do vlasov

Minimálna výška príspevku

10

Gumička do vlasov typu scrunchies, so vzorom detail obrazu Nočné mesto. Šitá z nespotrebovaných kúskov potlačenej látky. Využijeme každý centimeter textilu:)

Doručenie: do Vianoc

Komentovaná prehliadka  Karin Mikulášovej -  autorky obrazu Nočné mesto a ďalších
Komentovaná prehliadka Karin Mikulášovej - autorky obrazu Nočné mesto a ďalších

Minimálna výška príspevku

7

Od maľovania na hodváb sa autorka posunula k maľovaniu akrylom. Maľbu na hodváb neopustia, akryl a plátno objavila pred dvoma rokmi, keď chodila do prázdneho ateliéru bez ľudí a aktivít. Dôležitý bol pre ňu rok 2022 v ktorom sa zúčastnia na súťaži talentov Košického kraja v oblasti vizuálneho umenia a literárnej tvorby pod názvom SLOVOM A OBRAZOM. Jej maľba dopĺňa báseň Srdce a je súčasťou ilustrácií vo vydanej publikácii. Zúčastnia sa na podujatí a výstave obrazov pri Dolnej bráne - Košický Montmartr v rámci festivalu USE THE CITY 2022. Zúčastnila sa a umiestnila sa v rámci krajského kola Výtvarné spektrum Košického kraja s 2 obrazmi. Prierez tejto tvorby je prístupný verejnosti v Košickej kaviarni Glory cafe, kde sú prezentované aj ocenené diela. Dozviete sa o vzniku a procese tvorby jej obrazov. Záujemcom na komentovanej prehliadke ukážeme pohľad na svet a tvorenie, poodhalíme proces tvorby a myšlienkové postupy autorky jej vlastnými slovami. Komentovanú prehliadku naplánujeme pre záujemcov v januári 2023.

Doručenie: január 2023

Obraz Nočné mesto, originál 2022
Obraz Nočné mesto, originál 2022

Minimálna výška príspevku

750

Autorka sa rozhodla venovať nám do projektu svoj obraz. Jeho kúpou získate jediný originál Nočného mesta. maľba akrylom rozmer 90x65cm.

Doručenie: do Vianoc