,,Ako sa Hanka naučila sporiť" - unikátna detská knižka

,,Ako sa Hanka naučila sporiť" - unikátna detská knižka

Príbeh o zvedavom dievčatku Hanke, ktorá sa prvý krát stretáva s jedným z najdôležitejších návykov zdravého finančného správania – sporením. Knižka je vhodná pre deti od 4 rokov až po deti, ktorým je potrebné vysvetliť jednoducho a hravo, ako sporenie využiť vo svoj prospech a plniť si vďaka nemu svoje malé aj veľké sny.

Literatúra
Vzdelávanie a veda
,,Ako sa Hanka naučila sporiť
Získaná suma
108%

5 940 €

z cieľovej sumy
5 500 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Je nám obrovským potešením predstaviť vám projekt Bystré Dieťa, ktorého cieľom je podporiť finančnú výchovu detí tak, aby z nich za pomoci rodičov, rodiny či učiteľov, vyrástli ľudia so správnym vzťahom k peniazom. Aby pre nich získané finančné vedomosti boli užitočné a vedeli si vďaka ním plniť krátkodobé aj dlhodobé ciele.

,,Naším snom je podporiť finančnú gramotnosť detí kvalitnými a pútavými dielami, a tým im umožniť objavenie a pochopenie svetu peňazí."

Úvodným dielom projektu je plnohodnotná a nádherne ilustrovaná detská knižka ,,Ako sa Hanka naučila sporiť". Knižka je napísaná veľmi láskavo a pútavo, tak aby očarila jej detských čitateľov. Príbeh rozpráva zvedavé päťročné dievčatko Hanka, ktoré si túži kúpiť novú hračku. S rodičmi preto vymyslia plán, vďaka ktorému si na ňu dokáže sama nasporiť. Čo je však dôležitejšie, spozná čaro sporenia do veľkej pokladničky. Do tej, ktorú v budúcnosti použije na splnenie si svojho najväčšieho sna. Aj vďaka tomu bude môcť robiť v dospelosti to, čo ju bude robiť šťastnou.

Neobyčajný príbeh zvedavého dievčatka Hanky podporí v deťoch chuť začať sporiť. Budú si chcieť vyrobiť svoje dve pokladničky a plniť si sny rovnako, ako sa to darí Hanke. A presne pre tento účel vydávame spolu s knižkou aj pracovný zošit ,,Ako sa Hanka naučila sporiť hrou". Aby deti so sporením začali čo najskôr a tým si umocnili pocit z prečítaného,  prakticky vyskúšali a ochytali.

Ako každý správny pracovný zošit, aj ten náš obsahuje:

  • zábavné hlavolamy,
  • kreatívne úlohy,
  • návod na jedinečnú sporiacu hru,
  • tvrdé dvojfarebné mince,
  • a pestrofarebné nálepky na ozdobenie vlastných pokladničiek. 

Po stretnutí s Hankou, prečítaním knižky a splnením všetkých úloh v pracovnom zošite, vaše deti sporenie nielenže pochopia, ale taktiež si z neho veľmi prirodzene vytvoria svoj prvý finančný návyk. 

Logo projektu Bystré dieťa

Každému z nás sa ľahšie dosahujú ciele,aj tie finančné, ak cítime podporu od blízkych, máme niekoho, o koho sa môžeme v prípade neúspechu oprieť.

Cieľom knižky je taktiež ukázať, aké šikovné a rozumné deti má každý z nás doma. Ako dokážu pochopiť akúkoľvek tému, stačí im venovať čas, rozprávať sa a vzájomne počúvať. Ak k tomu pridáme podporu, pôjdeme im príkladom a budeme ich bezdpodmienečne ľúbiť, dáme im tak krásny základ, aby z nich vyrástli plnohodnotní ľudia. A pevne veríme, že aj vďaka naším dielam ľudia, ktorí budú mať v zdravé finančné návyky

Kto stojí za knižkou ,,Ako sa Hanka naučila sporiť"?

Manželia Lucia Risková a Tomáš Riska, ktorí majú to šťastie byť rodičmi dvoch úžasných dcér. S výzvou podporiť v deťoch zdravý vzťah k peniazom sa preto stretávame každý deň. Obidvaja snívame o tom, aby sme našim deťom poskytli všetko, čo potrebujú k tomu, aby dosiahli svoj potenciál. Kombinácia našich snov a schopností, ktoré sme získali dlhoročným úspešným podnikaním v oblasti financií a investícií, vyústila do projektu Bystré Dieťa a jeho unikátnych knižných diel. Vkladáme do toho kus vlastného srdca, zažité skúsenosti a získané vedomosti. 

Samozrejme, že v tom nie sme sami a máme okolo seba šikovných a výnimočných ľudí. Knižku aj pracovný zošit ilustrovala nesmierne talentovaná Ing. arch. Iveta Malá. Vďaka jej nádherným a trefným ilustráciám podporujú diela detskú predstavivosť a získavajú si ich pozornosť. Editorstvo má pod palcom  Mgr. Zuzana Kováčová Švecová, PhD., ktorá dodala knižke dušu. O štylistickú korektúru a správny pravopis sa stará Mgr. Miroslava Ryšková.

Prečo potrebujeme vašu podporu?

Vydať knižku nie je sranda, to sme už zistili. Chce to kopec úsilia a nemalé finančné prostriedky, aby sa dostala do rúk svojím čitateľom. Knižku aj pracovný zošit sme už celé napísali a dokonale zostrojili, vydávame si ich však sami. Záleží nám totiž, aby to boli tie najlepšie a najkvalitnejšie diela na pochopenie témy sporenia detskými očami. Ako naši podporovatelia budete prví, ktorí zistia, aké pridané hodnoty sú v nich ukryté.

Kedy a ako dostanem odmenu?

Po vyzbieraní celej cieľovej sumy, sa pustíme do tlače oboch diel tak, aby sme vašu odmenu odosielali kuriérom najneskôr predposledný májový týždeň. Vďaka tomu bude vami zakúpená odmena ideálnym darčekom pre vaše deti na ich medzinárodný deň.

Informácie pred uzavretím zmluvy uzavretej na diaľku alebo zmluvy uzavretej mimo prevádzkových priestorov predávajúceho” podľa Zákona č. 102/2014 Z. z., sú prístupné na našej webovej stránke www.bystredeti.eu v záložke Vrátenie tovaru.

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Knižka ,,Ako sa Hanka naučila sporiť
Knižka ,,Ako sa Hanka naučila sporiť"

Minimálna výška príspevku

20

Odmenou vám bude jedinečná detská kniha o Hanke, ktorá sa naučila za pomoci rodičov sporiť. Knižka má rozmer 25 cm x 20,5 cm a je v hrubej leporelo väzbe. Má 22 plne a krásne farebne ilustrovaných strán.

Doručenie: druhá polovica mája 2023

Pracovný zošit ,,Ako sa Hanka naučila sporiť hrou
Pracovný zošit ,,Ako sa Hanka naučila sporiť hrou"

Minimálna výška príspevku

10

Odmenou vám bude pracovný zošit, v ktorom si deti sporenie precvičia prakticky za pomoci rodinnej sporiacej hry :) Pracovný zošit má rozmer 20,5 cm x 25 cm a je tlačený na recyklovanom eko papieri, aby bol vyrobený v súlade s prírodou. A taktiež, aby dokonale ladil s knižkou.

Doručenie: druhá polovica mája 2023

1 x Knižka a 1 x Pracovný zošit plus darček
1 x Knižka a 1 x Pracovný zošit plus darček

Minimálna výška príspevku

30

Odmenou vám budú oba produkty - knižka aj pracovný zošit. Deti sa tak naučia sporiť teoreticky aj prakticky :) Ako odmenu od nás, len počas tejto kampane, dostane nálepky Hanky.

Doručenie: druhá polovica mája 2023

1 x Knižka a 2 x Pracovný zošit plus darček
1 x Knižka a 2 x Pracovný zošit plus darček

Minimálna výška príspevku

40

Odmenou vám bude jedna detská knižka a dva pracovné zošity. Ideálne do rodiny s dvoma detičkami :) Ako bonus dostanete, len počas tejto kampane, dve jedinečné vrecká na mince, ktoré sú súčasťou pracovného zošita.

Doručenie: druhá polovica mája 2023

2 x Knižka a 4 x pracovný zošit plus darček
2 x Knižka a 4 x pracovný zošit plus darček

Minimálna výška príspevku

80

Odmenou vám budú dve detské knižky a štyri pracovné zošity. Ideálne pre dve rodinky :) Ako darček od nás, len počas tejto kampane, dostane dve drevené záložky od našich kamarátov z @motovidla a štyri vrecká na mince, ktoré sú súčasťou pracovného zošita.

Doručenie: druhá polovica mája 2023

Premium balenie :)
Premium balenie :)

Minimálna výška príspevku

95

Odmenou vám bude 1 x Knižka, 2 x Pracovný zošit, 2 x Vrecko na mince, 1 x Záložka do knižky + 1 x 30 minútová online (v prípade dohody aj osobná spojená s pozvaním na kávu) konzultácia so zakladateľkou projektu a autorkou diel na vami vybranú finančnú aj nefinančnú tému :)

Doručenie: druhá polovica mája 2023

Novinky

O chvíľku sú u vás :)

Update #5, 09.05.2023

Posledný, avšak najpríjemnejší krok v kampani, odovzdať odmenu podporovateľom, je konečne tu :) 

Knižky aj pracovné zošity máme úspešne u seba, a tak ostáva jediné a to dostať ich do rúk vašich detičiek. Veľmi sa tešíme na ich šťastné tváre a budeme veľmi radi, ak nám dáte vedieť, ako sa im knižka či zošit páčili, keď si ich prvý krát prelistovali, prečítali či sa pustili do vypĺňania :)

V rámci osobného odberu, sme si pre vás pripravili prekvapenie, informáciu o ňom dostanete onedlho do vašich e-mailových schránok. Podporovateľom, ktorí si priali poslať odmenu poštou, ich budeme zasielať v priebehu týždňa.

Na záver ešte raz jedno obrovské ďakujeme za podporu a za to, že sme to celé mohli vďaka vám dotiahnuť do úspešného konca :)

Majte sa pekne, snáď sa čoskoro vidíme! :)

Kampaň je úspešná! :)

Update #4, 05.04.2023

,,Sen, ktorý snívate sám, je len snom. Sen, ktorý snívate spolu s niekým, je realitou.”

Ďakujeme neskutočne veľmi, že vďaka vám sa náš sen mohol stať realitou! Že sen o finančnom vzdelávaní detí už od ich predškolského veku sa môže zhmotniť. Že o chvíľu si budeme môcť čítať túto unikátnu detskú knižku spolu s našimi deťmi. Tak obrovsky sa z toho tešíme :)

Keď bude knižka aj pracovný zošit vytlačené, prepoklad je v polke mája, budeme vás kontaktovať. Buď priamo kuriérska spoločnosť, alebo my, ak ste si zvolili osobný odber. Všetky čerstvé info nájdete vždy na IG alebo FB profile @bystredieta :)

Ešte raz veľké ĎAKUJEME! <3

Ide do tuhého :)

Update #3, 26.03.2023

Ahojte :)

Vyzerá to tak, že táto naša kampaň nás chce napínať až do poslednej chvíle :D ostáva nám posledných 9 dní a 39%, aby sa stala úspešnou. Bude to ešte zaujímavé :)

Keďže si veľmi vážime vašu podporu v kampani, rozhodli sme sa, že každému z vás pribalíme k ,,objednávke” ako bonus jedno vrecko na mince. Tí, ktorí si vybrali balík odmeny, ktorý už vrecká obsahuje, doplníme drevenú záložku :)

Ak vás môžeme poprosiť, pomohlo by nám, ak prepošlete kampaň priateľom alebo ju zazdieľate na sociálnych sieťach. Nech sa o našej knižke dozvie čo najviac ľudí. Potrebujeme ešte troška postrčiť :)

Ďakujeme vám ? Hanka aj celý tím Bystrého Dieťaťa vám praje peknú nedeľu ?

Polka kampane je už takmer za nami :)

Update #2, 12.03.2023

Pekný deň vám prajeme, naši milí podporovatelia!

Prihovárame sa vám v túto krásnu slnečnú nedeľu s novinkami, ako sa darí kampani. Za posledný týždeň vás pribudlo celkovo 35, čo nás neskutočne teší a ďakujeme vám za to :) Máme pred sebou ešte 23 dní a ostáva nám len 62%, aby bola kampaň úspešná. To dáme! :)

Ako isto viete, podporným dielom knižky je pracovný zošit ,,Ako sa Hanka naučila sporiť hrou”, v ktorom si deti sporenie sami vyskúšajú, vďaka čomu ho rýchlejšie pochopia. Veď predsa, vždy je lepšie raz vidieť, ako sto krát počuť, nie? :)

Zo zošita sme zatiaľ veľa neukázali, úprimne pred spustením kampane bol stále v procese príprav a dolaďovania detailov :D ale v týchto dňoch sa finišuje a bude naozaj rovnako úžasný a plnohodnotný ako knižka. Posielame vám z neho malú ochutnávku :)

Už, aby bol máj! Vtedy si všetci, aj my, budeme môcť konečne knižku a zošit ochytať, prelistovať a prečítať s našími deťom :) Veríme, že si Hanku zamilujete rovnako sa to stalo nám, ilustrátorke aj editorke.

Majte sa pekne! :)

Veľmi pekne ďakujeme :)

Update #1, 05.03.2023

Milí naši podporovatelia,

chceli by sme vám veľmi pekne poďakovať, že ste nabrali odvahu a boli ste medzi prvými, ktorí nás finančne podporili :) Pevne veríme, že projekt dotiahneme do úspešného konca a vy budete mať doma svoje odmeny v druhej polke mája. V knižke ,, Ako sa Hanka naučila sporiť“ nájdu detičky aj ďalšie krásne plnofarebné stránky. Pre potešenie vám posielame ďalšiu z nich.

Majte pekný zvyšok víkenku a prajeme krásny a úspešný týždeň. Ďakujeme :)

Podporovatelia

👤 Jana Begová

🎁 1 x Knižka a 1 x Pracovný zošit plus darček

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Knižka ,,Ako sa Hanka naučila sporiť"

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1 x Knižka a 1 x Pracovný zošit plus darček

30 €

+ 5 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1 x Knižka a 2 x Pracovný zošit plus darček

44 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1 x Knižka a 1 x Pracovný zošit plus darček

34 €

👤 Miroslava Zvedelová

10 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1 x Knižka a 2 x Pracovný zošit plus darček

44 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1 x Knižka a 2 x Pracovný zošit plus darček

40 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1 x Knižka a 1 x Pracovný zošit plus darček

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Knižka ,,Ako sa Hanka naučila sporiť"

23 €

👤 STRONG TOOLS, s.r.o.

🎁 1 x Knižka a 1 x Pracovný zošit plus darček

💬 Kamaráti, super projekt a držím palce, aby sa mu darilo... Teším sa na knižky a na vzdelávanie dcérky spolu s Hankou ;-)

34 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1 x Knižka a 1 x Pracovný zošit plus darček

34 €

👤 Tatiana Virdzeková

🎁 1 x Knižka a 1 x Pracovný zošit plus darček

💬 K uspesnemu projektu vopred gratulujem

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1 x Knižka a 2 x Pracovný zošit plus darček

44 €

👤 Anna Kveta Furiková

💬 Teším sa na knihy..;)

50 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1 x Knižka a 1 x Pracovný zošit plus darček

💬 Krásny projekt. Ďakujem že toto robíte pre "naše" (všetky) deti.

34 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Knižka ,,Ako sa Hanka naučila sporiť"

20 €

👤 FinVision Group, s.r.o.

🎁 1 x Knižka a 2 x Pracovný zošit plus darček

40 €

+ 6 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1 x Knižka a 1 x Pracovný zošit plus darček

60 €

👤 Mária Labašková

🎁 1 x Knižka a 1 x Pracovný zošit plus darček

💬 Držím palce Luci a teším sa ako si to Emkou užijeme 😉

34 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Knižka ,,Ako sa Hanka naučila sporiť"

23 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1 x Knižka a 1 x Pracovný zošit plus darček

34 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1 x Knižka a 1 x Pracovný zošit plus darček

💬 Držíme palce :)

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1 x Knižka a 1 x Pracovný zošit plus darček

34 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Knižka ,,Ako sa Hanka naučila sporiť"

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

+ 1 € ?

👤 PEGANO, s.r.o.,

🎁 2 x Knižka a 4 x pracovný zošit plus darček

💬 Milá Lucia a Tomáš, prajem veľa nových tvorivých impulzov, ktoré Vám dajú novú silu pokračovať v načatom projekte. Buďte zdraví celá rodinka. Peter s rodinkou a naše Tatry.

85 €

👤 wisely s.r.o.

🎁 Knižka ,,Ako sa Hanka naučila sporiť"

💬 Držím palce, pekný projekt a oceňujem to úsilie aj super spracovanie.

20 €

👤 Jozef Litavec

💬 Lucka, skvelá Praca. 👍 Pozdravuje Ťa naša Hanka. 😍 Držím palce. Vidíme sa. 🥂 j

30 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

+ 2 € ?

   1 2 3 4 ... 7

Autori

Miesto realizácie projektu

Žilinský kraj

RIS Company, s. r. o.

RIS Company, s. r. o.

Cieľom projektu Bystré dieťa je zlepšovať finančné zručnosti detí a podporovať ich v dosahovaní vlastnej finančnej zodpovednosti, rozhodnosti a sebavedomí. Ukazovať im cestu, ako si správnym hospodárením s peniazmi dokážu plniť svoje sny a túžby. A to všetko zábavnou a zrozumiteľnou formou za pomoci hlavnej hrdinky Hanky a jej rodičov. Víziou projektu Bystré dieťa je jeho ďalší rozvoj, či už prostredníctvom zaujímavých a plnohodnotných knižných diel ako aj unikátnych online vzdelávacích nástrojov. V dnešnej dobe je totižto kľúčové, aby sme deťom poskytli nie len lásku a starostlivosť, ale aj finančné vedomosti a zručnosti, ktoré im pomôžu v budúcnosti prosperovať.

Vyúčtovanie

Kampaň sme mali spustenú od 1.3 do 5.4 a podarilo sa nám vyzbierať celkovo 5.940 eur za pomoci 813 podporovateľov. Momentálne je knižka aj pracovný zošit v tlači, predpokladaný termín distribúcie podporovateľom je v polke mája.

Tlač 1000 kusov knižky
5 940
Náklady spolu
5 940

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Knižka ,,Ako sa Hanka naučila sporiť
Knižka ,,Ako sa Hanka naučila sporiť"

Minimálna výška príspevku

20

Odmenou vám bude jedinečná detská kniha o Hanke, ktorá sa naučila za pomoci rodičov sporiť. Knižka má rozmer 25 cm x 20,5 cm a je v hrubej leporelo väzbe. Má 22 plne a krásne farebne ilustrovaných strán.

Doručenie: druhá polovica mája 2023

Pracovný zošit ,,Ako sa Hanka naučila sporiť hrou
Pracovný zošit ,,Ako sa Hanka naučila sporiť hrou"

Minimálna výška príspevku

10

Odmenou vám bude pracovný zošit, v ktorom si deti sporenie precvičia prakticky za pomoci rodinnej sporiacej hry :) Pracovný zošit má rozmer 20,5 cm x 25 cm a je tlačený na recyklovanom eko papieri, aby bol vyrobený v súlade s prírodou. A taktiež, aby dokonale ladil s knižkou.

Doručenie: druhá polovica mája 2023

1 x Knižka a 1 x Pracovný zošit plus darček
1 x Knižka a 1 x Pracovný zošit plus darček

Minimálna výška príspevku

30

Odmenou vám budú oba produkty - knižka aj pracovný zošit. Deti sa tak naučia sporiť teoreticky aj prakticky :) Ako odmenu od nás, len počas tejto kampane, dostane nálepky Hanky.

Doručenie: druhá polovica mája 2023

1 x Knižka a 2 x Pracovný zošit plus darček
1 x Knižka a 2 x Pracovný zošit plus darček

Minimálna výška príspevku

40

Odmenou vám bude jedna detská knižka a dva pracovné zošity. Ideálne do rodiny s dvoma detičkami :) Ako bonus dostanete, len počas tejto kampane, dve jedinečné vrecká na mince, ktoré sú súčasťou pracovného zošita.

Doručenie: druhá polovica mája 2023

2 x Knižka a 4 x pracovný zošit plus darček
2 x Knižka a 4 x pracovný zošit plus darček

Minimálna výška príspevku

80

Odmenou vám budú dve detské knižky a štyri pracovné zošity. Ideálne pre dve rodinky :) Ako darček od nás, len počas tejto kampane, dostane dve drevené záložky od našich kamarátov z @motovidla a štyri vrecká na mince, ktoré sú súčasťou pracovného zošita.

Doručenie: druhá polovica mája 2023

Premium balenie :)
Premium balenie :)

Minimálna výška príspevku

95

Odmenou vám bude 1 x Knižka, 2 x Pracovný zošit, 2 x Vrecko na mince, 1 x Záložka do knižky + 1 x 30 minútová online (v prípade dohody aj osobná spojená s pozvaním na kávu) konzultácia so zakladateľkou projektu a autorkou diel na vami vybranú finančnú aj nefinančnú tému :)

Doručenie: druhá polovica mája 2023