Stromy a pralesy Slovenska

Stromy a pralesy Slovenska

Spoznajme najkrajšie stromy a vyberme sa preskúmať pralesy Slovenska s dvojicou kníh Stromy a ich príbehy a Pralesy a život v nich. Pripomeňme si, aké nádherné prírodné miesta ešte stále na Slovensku máme, koľko toho ešte nepoznáme a čo všetko je potrebné chrániť.

Ekológia
Literatúra
Stromy a pralesy Slovenska
Získaná suma
101%

7 542 €

z cieľovej sumy
7 500 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

O projekte

Zámerom projektu je vydanie dvoch kníh – Stromy a ich príbehyPralesy a život v nich – pod spoločným názvom STROMY A PRALESY SLOVENSKA. Knihy nám priblížia naše najkrajšie prírodné zákutia so stromami a zavedú nás do prírodných lesov, ktoré existujú bez zásahu človeka.

Čo je cieľom nášho projektu?

Projekt Stromy a Pralesy Slovenska zahŕňa vydanie dvoch komplexných kníh o prírodnom dedičstve Slovenska, jeho chránených pralesoch a prastarých stromoch. Pokúsme sa spoločne odhaliť niektoré ich tajomstvá a ponorme sa do príbehov, ktoré nám títo zelení svedkovia našej minulosti prinášajú.

Vyberme sa spolu s autormi na prechádzku prírodou k najkrajším stromom (180 finalistom posledných 16. ročníkov ankety Strom roka) či do neskrotenej prírody 70 pralesov a načerpajme tak energiu, ktorej majú stromy a prírodné lesy na rozdávanie.

Poďme vnímať ich krá­su, počúvať, čo si ticho šepkajú a svoje pocity odovzdávať ďalej.

Pre koho sú knihy určené?

Knihy zaujmú všetkých z vás, ktorí hľadáte inšpirácie na potulky po Slovensku, radi objavujete pekné prírodné zákutia alebo plánujete turistický výlet.

Knihy sú určené nielen pre obdivovateľov prírodných krás Slovenska, ochrancov a milovníkov prírody, ale doslova pre všetkých turistov. Priam nabádajú na prechádzky našimi pralesmi či posedeniami pri starých stromoch. Autori dúfajú, že pri ich čítaní aj vy dostanete chuť urobiť si výlet k niektorému z najkrajších stromov či sa vybrať na potulky divou prírodou niektorého z pralesov...

Kedy a kde bude projekt realizovaný?

Projekt je momentálne v stave grafických úprav kníh. Autori pripravili texty a fotografie, editor a redaktor ich spracovali a knihy sú prichystané na stránkové korektúry. Tie prebehnú v apríli a v máji sa môžu knihy zadať do tlače. Začiatkom júna budú knižky u všetkých podporovateľov.

Ako použijeme vašu podporu?

Keďže v poslednom roku sa razantne zvýšili ceny papiera a tlače Váš príspevok nám pomôže pokryť celkové náklady na kvalitný papier a tlač v peknej tvrdej väzbe a časť z nich ponúknuť v spoločnej krabici. Každá
z kníh  bude mať 160 strán a formát 160 x 235 mm.

Iniciatíva Sadíme budúcnosť

50 centov z každej knihy, ktorú si kúpite, pôjde iniciatíve Sadíme
budúcnosť z Nadácie Ekopolis.  Výsadba stromov je konkrétnym a užitočným spôsobom ako urobiť krajinu krajšou, zelenšou, pestrejšou a najmä odolnejšou voči dôsledkom zmeny klímy. Každý strom vytvára podmienky pre život iných rastlín, živočíchov, húb a mikroorganizmov. Každý strom je súčasťou ekosystému dôležitého aj pre náš život.

Kedy sa ku vám knižka dostane?

Výtlačky budeme podporovateľom zasielať priebežne začiatkom júna 2022. Knihy tak budete mať k dispozícii už pred letom a môžete si tak v predstihu naplánovať svoje potulky slovenskou lesnou prírodou.

Prečo sme sa rozhodli realizovať tento
projekt?

Ako vydavateľstvo kníh o Slovensku a časopisu Krásy Slovenska pociťujeme čoraz viac potrebu komplexného spracovania prírodných zaujímavostí Slovenska v ucelenej podobe. Po trilógii Zelené Slovensko preto nasleduje dilógia (dve knihy) o stromoch a pralesoch, ktorá mapuje „zelené pľúca“ Slovenska. 

V akej fáze sme?

Projekt je vo fáze posledných grafických úprav pred zadaním do tlače. Knihy plánujeme vydať v máji 2022. Aby sme to mohli dosiahnuť, chceme vás poprosiť o podporu tejto kampane.

Pomôžte nám vydať dvojicu kníh STROMY A PRALESY SLOVENSKA  a prispejte na jej vydanie. Vopred veľmi pekne ďakujeme. V prípade otázok nás neváhajte kontaktovať na: info@dajama.sk

Viac o knihách

Stromy a ich príbehy

Kniha Stromy a ich príbehy vám predstaví najkrajšie stromy, ktoré  sa nachádzali medzi finalistami v ankete Nadácie Ekopolis známej pod názvom Strom roka za posledných 16 rokov. Kniha zdôrazňuje prírodné hodnoty, ktoré v sebe ukrývajú lokality s chránenými i nechránenými stromami a dúfa, že prispeje k zlepšeniu povedomia v súvislosti s ich ochranou a regeneráciou.

Slovensko je v európskom kontexte stále nadpriemerne lesnatou krajinou a kra­jinou bohatou na množstvo stromov. Tie sú typickým znakom slovenskej krajiny a jednou z jej najvýznamnejších prírodných hodnôt. Ich početnosť a častý výskyt dodáva Sloven­sku prirodzené čaro a pôvab.

Vyberte sa preto spolu s nami na putovanie Slovenskom a navštívte jeho
lokality s najkrajšími stromami. Dúfame, že vás s našim výberom stromov oslovíme a  k tomu vám prajeme veľa príjemných chvíľ strávených v blízkosti našich prírodných velikánov.

Pralesy a život v nich

V knihe Pralesy a život v nich sa autor venuje prirodzeným lesom, ktoré sa obnovujú sami, bez ľudského zásahu, bez mrhania finančnými prostriedkami a ľudskými a technickými zdrojmi. Obnovujú sa z vlastných genetických zdrojov a ani jeden nový strom tam nie je „cudzí“.

Prirodzený les plní pritom mimo ďalších funkcií aj jednu mimoriadne dôležitú ochrannú funkciu – takmer v ňom nedochádza k erózii pôdy. Mŕtve stromy ponechané v prirodzenom lese prispievajú k rastu množstva pôdy a sú zdrojom výživy pre stovky druhov húb a domovom pre hmyz. V pralesoch našlo domov aj množstvo chránených živočíchov.

„Les prekvital starobou. Pomedzi zdravých starcov smrekov a jedlí sa krčili sivasté kmene bukov s povyrastanými hubami. Na okraji rúbane ich hnilé pne obkľučovali zelenými listami ostružiny. Zrána, pri východe slnka v úbočí, zapaľovali sa smrekovce bledou červeňou. Pod nimi na trsoch tráv viseli rubínové kvapky rosy. Zvalené kmene boli obrastené veľkými platňami machových kobercov a niektoré predpotopné kmene hrubých javorov ešte stáli ako historické sochy. Veľmi rád obdivujem taký les. Taký prales, kde ruka človeka málo chytá sekeru či motorovú pílu. Len vietor, dážď a snehová fujavica sú tu drevorubačmi.“

Vyberte sa preto spolu s nami na putovanie Slovenskom a navštívte jeho najzaujímavejšie pralesné lokality. Je ich 123 s výmerou viac ako 20 hektárov a na našej prechádzke vás zavedieme do sedemdesiat z nich. Ide najmä o tie, ktoré sú turisticky najprístupnejšie. Autor ich navštívil všetky a zachytil aj život, ktorý sa v nich odohráva. Učme sa pritom ich vnímať a počúvať a navštívené pralesy sa nám potom odvďačia
pocitmi, ktoré možno ani nepoznáme.

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale s doručením na Slovensko  + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť
Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

Minimálna výška príspevku

38

Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale s doručením na Slovensko. 1 euro z vášho príspevku pôjde iniciatíve Sadíme budúcnosť Nadácie Ekopolis, na výsadbu stromov a zelene na Slovensku.

Doručenie: jún 2023

1 kniha z dvojice kníh Stromy a Pralesy Slovenska s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

Minimálna výška príspevku

19

1 kniha z dvojice kníh podľa výberu: Stromy a ich príbehy a Pralesy a život v nich. 0,50 centov z knihy pôjde iniciatíve Sadíme budúcnosť Nadácie Ekopolis, na výsadbu stromov a zelene na Slovensku.

Doručenie: jún 2022

Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť
Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

Minimálna výška príspevku

36

Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska s doručením na Slovensko. 1 euro z vášho príspevku pôjde iniciatíve Sadíme budúcnosť Nadácie Ekopolis, na výsadbu stromov a zelene na Slovensku.

Doručenie: jún 2023

2x dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť
2x dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

Minimálna výška príspevku

74

2x dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale s doručením na Slovensko. 2 eurá z vášho príspevku pôjdu iniciatíve Sadíme budúcnosť Nadácie Ekopolis, na výsadbu stromov a zelene na Slovensku.

Doručenie: jún 2023

Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale + dvojica kníh Filmové Slovensko v obale
Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale + dvojica kníh Filmové Slovensko v obale

Minimálna výška príspevku

74

Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale + dvojica kníh Filmové Slovensko v obale s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť. 2 eurá z vášho príspevku pôjdu iniciatíve Sadíme budúcnosť Nadácie Ekopolis, na výsadbu stromov a zelene na Slovensku.

Doručenie: jún 2023

Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale + dvojica kníh Filmové Slovensko v obale + trilógia kníh Stratené Slovensko
Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale + dvojica kníh Filmové Slovensko v obale + trilógia kníh Stratené Slovensko

Minimálna výška príspevku

124

Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale + dvojica kníh Filmové Slovensko v obale trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť. 3 eurá z vášho príspevku pôjdu iniciatíve Sadíme budúcnosť Nadácie Ekopolis, na výsadbu stromov a zelene na Slovensku.

Doručenie: jún 2023

Krstný otec/krstná mama knihy

Minimálna výška príspevku

400

Možnosť byť krstným otcom alebo krstnou mamou kníh na ich uvedení do života, ktoré sa bude konať po ich vydaní. Krstný otec/krstná mama získa aj podpísanú dvojicu kníh od autorov.

Doručenie: jún/júl 2023

Beseda s autormi

Minimálna výška príspevku

500

Stretnutie so všetkými autormi, dvojica kníh Stromy a Pralesy Slovenska v obale + 10 kníh z edície Krásy Slovenska.

Doručenie: jún/júl 2023

Novinky

Stromy a pralesy Slovenska - Ďakujeme

Update #2, 24.05.2023

Milí priatelia, vďaka vám sme cieľovú sumu naplnili na 101% a kampaň tak minulý týždeň úspešne dokončili. Ďakujeme! Veľmi si vašu podporu vážime a dúfame, že sa na knihy tešíte. :)

My ich máme od dnes rána už v rukách a veľmi sa nám páčia. Trošku sme sa poponáhľali a knihy sme dnes už aj začali baliť, takže ich môžete v najbližších dňoch očakávať aj u vás doma.

Pokiaľ ste si zvolili možnosť osobného odberu, príde vám samostatný email.

A ešte raz veľké ĎAKUJEME za naše celé vydavateľstvo a autorov kníh.
Prajeme vám nech sa vám knihy dobre čítajú a prinesú inšpirácie na chvíle strávené v prírode.
Vaše Vydavateľstvo Dajama

Už len 4 dni do konca kampane

Update #1, 15.05.2023

Milí naši podporovatelia,

do konca našej kampane Stromy a Pralesy Slovenska zostávajú len 4 dni a s vašou pomocou sa nám podarilo naplniť už takmer 70% z cieľovej sumy.

Chceli by sme vám týmto poprosiť o dodatočnú podporu kampane jej šírením medzi priateľov a známych, aby sa o nej dozvedelo ešte viac ľudí, ktorých môže zaujať.  Dúfame, že ju tak môžeme dotiahnuť do úspešného konca.

Link na kampaň priamo tu

Ďakujeme vám za podporu a veríme, že sa suma podarí vyzbierať a my vám knižky budeme môcť čoskoro posielať.

Váš tím Vydavateľstva Dajama

Podporovatelia

👤 Juraj Holík

🎁 1 kniha z dvojice kníh Stromy a Pralesy Slovenska s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

19 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale + dvojica kníh Filmové Slovensko v obale + trilógia kníh Stratené Slovensko

124 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1 kniha z dvojice kníh Stromy a Pralesy Slovenska s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

19 €

👤 Andrej Alena

🎁 1 kniha z dvojice kníh Stromy a Pralesy Slovenska s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

19 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

💬 Vďaka za tento, ako aj predošlé projekty

40 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

36 €

+ 6 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1 kniha z dvojice kníh Stromy a Pralesy Slovenska s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

38 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

380 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 2x dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

74 €

👤 Eva Ščepková

🎁 Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

38 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1 kniha z dvojice kníh Stromy a Pralesy Slovenska s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

19 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

38 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

40 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale + dvojica kníh Filmové Slovensko v obale + trilógia kníh Stratené Slovensko

150 €

+ 15 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1 kniha z dvojice kníh Stromy a Pralesy Slovenska s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale + dvojica kníh Filmové Slovensko v obale + trilógia kníh Stratené Slovensko

248 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

38 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

36 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale + dvojica kníh Filmové Slovensko v obale + trilógia kníh Stratené Slovensko

248 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

💬 Ďakujem, dufam, ze Vaša tvorba pomôže k záchrane krásnej prírody Slovenská.

36 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

38 €

👤 Kamil Kosmač

🎁 Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

38 €

👤 Jozef Perháč

🎁 Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

40 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

36 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

38 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

36 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

36 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1 kniha z dvojice kníh Stromy a Pralesy Slovenska s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

19 €

+ 2 € ?

   1 2 3 4

Autori

Miesto realizácie projektu

Bratislavský kraj

RNDr. Daniel Kollár – Dajama

RNDr. Daniel Kollár – Dajama

Vydavateľstvo Dajama - Sme malé rodinné vydavateľstvo, ktoré už 25 rokov vydáva knihy o Slovensku, jeho prírodných a kultúrnych zaujímavostiach, regiónoch a mestách. Zameriavame sa aj na turistické knihy a cyklosprievodcov a vydávame najstarší časopis na Slovensku – Krásy Slovenska. Chceme našim zákazníkom prostredníctvom kníh priblížiť prírodu, kultúru či históriu našej krajiny a bližšie predstaviť jej známe, ako aj menej známe kúty.

Daniel Kollár

Daniel Kollár

Hlavným garantom projektu, vydavateľom, zostavovateľom kníh a ich zodpovedným redaktorom je kultúrny geograf, editor a vydavateľ RNDr. Daniel Kollár, CSc.. Je autorom viac ako 330 odborných a vedecko-popularizačných článkov a príspevkov v periodikách, knihách a zborníkoch, autorom a spoluautorom viac ako 65 publikácií o Slovensku a jeho regiónoch a editorom 350 publikácií o Slovensku, jeho prírode, kultúre a histórii. Držiteľ Ceny SAV za vedecko-popularizačnú činnosť sa zaujíma o šport, turistiku a cestovanie. Daniel Kollár je takisto hlavným autorom širokého kolektívu autorov knihy Stromy a ich príbehy.

Ivan Kňaze

Ivan Kňaze

Autor knihy Pralesy a život v nich je Ivan Kňaze, popredný prírodovedný spisovateľ a fotograf slovenskej prírody. Je autorom desiatok kníh o správaní zvierat a najkrajších miestach slovenskej prírody. Aj v knihe Pralesy a život v nich zdieľa s nami svoje nesmierne bohaté poznatky, zážitky, skúsenosti a fascinujúce fotografie, ktoré zobrazujú život v pralesoch do najmenších detailov.

Vyúčtovanie

Knihy boli úspešne zadané do tlače, kvalitne vytlačené a už ich aj máme možnosť držať v rukách. Veríme, že sa vám knihy budú páčiť, tak ako sa páčia nám. Teraz prebieha propagácia knižiek a veríme, že sa budú teraz pred sezónou predávať a budú slúžiť na inšpirácie na výlety. Ďakujeme všetkým našim podporovateľom za dôveru a tiež Startlabu za sprostredkovanie.

Tlač kníh
7 158
poplatok banke za platby kartou
45
poplatok startlab
339
Náklady spolu
7 542

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale s doručením na Slovensko  + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť
Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

Minimálna výška príspevku

38

Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale s doručením na Slovensko. 1 euro z vášho príspevku pôjde iniciatíve Sadíme budúcnosť Nadácie Ekopolis, na výsadbu stromov a zelene na Slovensku.

Doručenie: jún 2023

1 kniha z dvojice kníh Stromy a Pralesy Slovenska s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

Minimálna výška príspevku

19

1 kniha z dvojice kníh podľa výberu: Stromy a ich príbehy a Pralesy a život v nich. 0,50 centov z knihy pôjde iniciatíve Sadíme budúcnosť Nadácie Ekopolis, na výsadbu stromov a zelene na Slovensku.

Doručenie: jún 2022

Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť
Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

Minimálna výška príspevku

36

Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska s doručením na Slovensko. 1 euro z vášho príspevku pôjde iniciatíve Sadíme budúcnosť Nadácie Ekopolis, na výsadbu stromov a zelene na Slovensku.

Doručenie: jún 2023

2x dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť
2x dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť

Minimálna výška príspevku

74

2x dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale s doručením na Slovensko. 2 eurá z vášho príspevku pôjdu iniciatíve Sadíme budúcnosť Nadácie Ekopolis, na výsadbu stromov a zelene na Slovensku.

Doručenie: jún 2023

Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale + dvojica kníh Filmové Slovensko v obale
Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale + dvojica kníh Filmové Slovensko v obale

Minimálna výška príspevku

74

Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale + dvojica kníh Filmové Slovensko v obale s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť. 2 eurá z vášho príspevku pôjdu iniciatíve Sadíme budúcnosť Nadácie Ekopolis, na výsadbu stromov a zelene na Slovensku.

Doručenie: jún 2023

Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale + dvojica kníh Filmové Slovensko v obale + trilógia kníh Stratené Slovensko
Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale + dvojica kníh Filmové Slovensko v obale + trilógia kníh Stratené Slovensko

Minimálna výška príspevku

124

Dvojica kníh Stromy a pralesy Slovenska v obale + dvojica kníh Filmové Slovensko v obale trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na Slovensko + príspevok iniciatíve Sadíme budúcnosť. 3 eurá z vášho príspevku pôjdu iniciatíve Sadíme budúcnosť Nadácie Ekopolis, na výsadbu stromov a zelene na Slovensku.

Doručenie: jún 2023

Krstný otec/krstná mama knihy

Minimálna výška príspevku

400

Možnosť byť krstným otcom alebo krstnou mamou kníh na ich uvedení do života, ktoré sa bude konať po ich vydaní. Krstný otec/krstná mama získa aj podpísanú dvojicu kníh od autorov.

Doručenie: jún/júl 2023

Beseda s autormi

Minimálna výška príspevku

500

Stretnutie so všetkými autormi, dvojica kníh Stromy a Pralesy Slovenska v obale + 10 kníh z edície Krásy Slovenska.

Doručenie: jún/júl 2023