Rock v zložení basa, bicie, klávesy, saxofón a spev

Rock v zložení basa, bicie, klávesy, saxofón a spev

Aj keď v dnešnej dobe väčšina ľudí konzumuje hudbu streamovaním alebo online formou, držať fyzický nosič v ruke je predsa len iný pocit. Týmto projektom podporíte to, aby sa druhý album Iako Bei PURSUITS IN 2IFE: VORTEX FRAGORIS dostal na fyzický nosič s krásnou grafikou a rozsiahlym bookletom. (For English summary scroll down)

Hudba
Rock v zložení basa, bicie, klávesy, saxofón a spev
Získaná suma
105%

1 581 €

z cieľovej sumy
1 500 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Druhý album

Druhý album Iako Bei bol dokončený už koncom roka 2021. Odvtedy vyšlo 5 singlov, z ktorých na každý vyšiel aj videoklip. Celkovo je naplánovaných singlov sedem a 17. augusta 2023 album vyjde na všetkých platformách.

Vznik nahrávky finančne podporili Fond na Podporu Umenia a Hudobný Fond.

Rovnako ako debut, aj tento album oplýva obrovskou pestrosťou. Hoci sa kapela môže označiť za rockovú, skladby na druhom albume sú akoby 3 nezávislé projekty.

Samotným projektom je titulná Vortex Fragoris, ktorá má skoro 26 minút. Jedná sa o výpravnú kompozíciu rozdelenú do šiestich častí.

Druhým projektom sú skladby popové, kde bol kladený väčší dôraz na aranžmány a zvuky (Lonely Crossings, My Biggest Foe a Golden Times).

Tretím projektom sú tvrdšie skladby, kde sú rôzne nepravidelné rytmy a väčší dôraz na hráčske umenie (Pionners of Modern Narcississm, Wrong Doors, Fanhaters a Distant Faces in the Dark).

Na bicích hral ostrieľaný bubeník Viliam Stanek, na klávesoch (v čase nahrávania len 15-ročný) Šimon Majerník a na saxofóne Lukáš Magoč.

Vo formácii už dlhšie funguje ako bubeník Jakub Mihaľov, ktorého môžete vidieť aj vo videoklipoch (Lonely Crossings, Fanhaters)

Čo je cieľom projektu?

Vďaka Vašej podpore bude môcť album vyjsť v podobe fyzického nosiča – konkrétne digipack s 24-stranovým bookletom, ktorý bude obsahovať krásnu grafiku (Maroš Suchý, Nox.Benedicta), texty, fotky (Werdza) a doplnkové informácie – všetko v kvalitnom prevedení s tým, že CDčka budú lisované, čo zabezpečí najväčšiu kvalitu nosiča. Lisovaných bude 300 kusov, ak sa ale vyzbiera peňazí viac, pokryje to náklady aj na ďalšie dva klipy, ktoré sú ešte naplánované.

O IAKO BEI

Iako Bei je projektom speváka, basgitaristu a skladateľa Romana Jakobeja. Projekt robí výnimočným nástrojové zloženie – basa, bicie, saxofón a klávesy. Kapela tak dosahuje na (nie len) dnešné pomery výnimočný a unikátny zvuk, ktorým búra hranice toho, čo znamená byť rockovou kapelou (keďže gitary chýbajú).
Debut PURSUITS IN 1IFE vyšiel v roku 2018 a Roman na ňom spolupracoval s viacerými úspešnými hudobníkmi, ako sú napr. oceňovaný jazzový saxofonista Nikola Bankov, finalistka Česko-Slovenskej Superstar Karmen Pál-Baláž (vokály), jazz/popový spevák Stevie Heart (klávesy) a momentálny bubeník kapely Sexit - Tibor Rusnák.
K albumu vyšli 4 videoklipy a kapela odohrala aj živý set v rámci najväčšej metalovej relácie na Slovensku Headbanger_FM v rámci Rádia_FM. Rudi Rus, moderátor relácie, vysoko ocenil album kapely, ktorý bol v tom roku nominovaný aj ako debut roka v rámci Radio_Head_Awards.

Projekt robí výnimočným nástrojové zloženie – basa, bicie, saxofón a klávesy. Kapela tak dosahuje na (nie len) dnešné pomery výnimočný a unikátny zvuk, ktorým búra hranice toho, čo znamená byť rockovou kapelou (keďže gitary chýbajú).

Odmeny

Okrem nového albumu PURSUITS IN 2IFE:VORTEX FRAGORIS (2023) si v rámci odmien budete môcť objednať aj prvý album PURSUITS IN 1IFE (2018), hard rockové EP kapely Slip Of The Lip FOR THE FIRST TIME (2015), v ktorej som pôsobil ako spevák a basgitarista pred prvým albumom a z ktorého ostáva už len 50 kusov, spevácku alebo kompozičnú hodinunapísanie textu či súkromný koncert, kde Vám zahrám pár skladieb z oboch albumov na gitare (ktorá na nahrávkach chýba).

Všetky odmeny obsahujúce druhý album dostanete začiatkom augusta, to znamená, že CD budete mať pred oficiálnym online vydaním albumu. K tomu dostanete album aj digitálne (mp3/wav + grafika v PDF formáte). Všetky ostatné fyzické odmeny dostanete v rovnaký čas, pri hodine spevu/kompozície, napísaniu textu alebo súkromnom koncerte sa na termíne dohodneme.

Pre viac informácii mi napíšte na: romanjakobej@gmail.com

English summary

The goal of this project is to release the second album PURSUITS IN 2IFE: VORTEX FRAGORIS on a physical format (CD). It is going to be a digipack version with a 24-pages long booklet full of graphics, lyrics, photos and additional information. It’s going to be limited to 300 copies. CDs will be sent in the early August 2023 which means you're going to receive it before the official digital release which is scheduled to the 17th of August 2023.

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Nový album (CD)
Nový album (CD)

Minimálna výška príspevku

15

Ďakujem za Vašu podporu! Ako poďakovanie Vám pošlem nový album na CD (digipack). Ak ho chcete s venovaním a podpisom, napíšte mi to do poznámky.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: august 2023

Nový album (CD) + prvý album (CD)
Nový album (CD) + prvý album (CD)

Minimálna výška príspevku

25

Ďakujem za Vašu podporu! Ako poďakovanie Vám pošlem nový album PURSUITS IN 2IFE a aj ten predošlý PURSUITS IN 1IFE, oba na CD (digipack). Ak ich chcete s venovaním a podpisom, napíšte mi to do poznámky.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: august 2023

Nový album (CD) + prvý album (CD) + EP (CD)
Nový album (CD) + prvý album (CD) + EP (CD)

Minimálna výška príspevku

35

Ďakujem za Vašu podporu! Ako poďakovanie Vám pošlem nový album PURSUITS IN 2IFE, predošlý album PURSUITS IN 1IFE a aj EP, ktoré som nahral s bývalou kapelou, všetko na CD (digipack/jewel case). Ak ich chcete s venovaním a podpisom, napíšte mi to do poznámky.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: august 2023

Nový album (CD) + prvý album (CD) + hodina spevu/kompozície
Nový album (CD) + prvý album (CD) + hodina spevu/kompozície

Minimálna výška príspevku

40

Ďakujem za Vašu podporu! Ako poďakovanie Vám pošlem nový album PURSUITS IN 2IFE a aj ten predošlý PURSUITS IN 1IFE, oba na CD (digipack) a k tomu dostanete aj hodinu spevu a/alebo kompozície. Ak chcete CD s venovaním a podpisom, napíšte mi to do poznámky.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: august 2023

Nový album (CD) + prvý album (CD) + napíšem Vám text
Nový album (CD) + prvý album (CD) + napíšem Vám text

Minimálna výška príspevku

100

Ďakujem za Vašu podporu! Ako poďakovanie Vám pošlem nový album PURSUITS IN 2IFE a aj ten predošlý PURSUITS IN 1IFE, oba na CD (digipack) a k tomu Vám napíšem text, či už na skladbu alebo len tak na Vami zvolenú tému. Ak chcete CD s venovaním a podpisom, napíšte mi to do poznámky.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: august 2023

Nový album (CD) + prvý album (CD) + súkromný koncert
Nový album (CD) + prvý album (CD) + súkromný koncert

Minimálna výška príspevku

200

Ďakujem za Vašu podporu! Ako poďakovanie Vám pošlem nový album PURSUITS IN 2IFE a aj ten predošlý PURSUITS IN 1IFE, oba na CD (digipack) a k tomu dostanete aj súkromný koncert. Ak chcete CD s venovaním a podpisom, napíšte mi to do poznámky.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: august 2023

Nový album (CD) + prvý album (CD) + súkromný koncert + zmienka v booklete
Nový album (CD) + prvý album (CD) + súkromný koncert + zmienka v booklete

Minimálna výška príspevku

500

Ďakujem za Vašu podporu! Ako poďakovanie Vám pošlem nový album PURSUITS IN 2IFE a aj ten predošlý PURSUITS IN 1IFE, oba na CD (digipack) a k tomu dostanete súkromný koncert a spomeniem Vás aj v booklete ako jedného z hlavných sponzorov. Ak chcete CD s venovaním a podpisom, napíšte mi to do poznámky.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: august 2023

Novinky

pozvánka na krst albumu 16.12.2023

Update #10, 09.11.2023

Ahojte, pozývam Vás na krst albumu, ktorého vznik ste podporili. Krst sa uskutoční 16.12.2023 (sobota) v Kláštore na námestí v Rožňave o 20:00. Viac info nájdete vo FB udalosti nižšie. Teším sa na Vás :)

https://www.facebook.com/events/284103687933783/?active_tab=about

A medzitým si môžete pozrieť lyric video na titulný, skoro 26 minútový, opus z albumu :)

https://www.youtube.com/watch?v=PCYqK6Vp_FE&t

CDčka sú na svete! :)

Update #9, 23.09.2023

Digipacky s 24 stranovým bookletom sú konečne na svete a postupne putujú k svojim majiteľom :)

Distant Faces in the Dark + album je vonka

Update #8, 21.08.2023

Tu si môžete prečítať o našej poslednej klipovke :)

https://hudba.zoznam.sk/spravy/20-08-2023-iako-bei-zverejnuju-tesne-pred-vydanim-noveho-albumu-posledny-singel/

CDčka sú už vo výrobe, čoskoro budú u mňa, album je zároveň dostupný na všetkých streamovacích platformách :)

O albume si môžete prečítať aj v tomto rozhovore:

https://roznavskenoviny.sk/roman-jakobej-bavi-ma-skusat-nove-veci-a-bavi-ma-aj-pestrost/?fbclid=IwAR1SAOM4w0572y0fzFyBUfphoj4ZUK4dK1WqtqpfOxuXXQeUqeUSE-ciBKM

Golden Times

Update #7, 19.07.2023

Tu sa môžete dočítať o našom poslednom klipe
https://hudba.zoznam.sk/spravy/15-07-2023-iako-bei-spominaju-v-elektronickej-balade-golden-times-na-zlate-casy/

P.S. už finishujeme podklady na lisovanie a tlačenie, čoskoro Vám dám vedieť :)

100% & Golden Times

Update #6, 20.06.2023

Dosiahli sme 100%! Veľmi pekne Vám ďakujem. Čoskoro Vás budem informovať ohľadom odmien, zatiaľ si vychutnajte ďalší singel, na ktorý budeme tento víkend točiť klip :)
https://www.youtube.com/watch?v=mf1KCjnOtNQ

Fanhaters

Update #5, 18.06.2023

Tu si môžete prečítať o (zatiaľ) našej poslednej klipovke
https://hudba.zoznam.sk/spravy/07-05-2023-kazdy-vie-hejtovat-odkazuje-kapela-iako-bei-v-novinke-fanhaters/

My Biggest Foe

Update #4, 15.06.2023

Tu si môžete prečítať o najpopovejšom songu na albume.
https://hudba.zoznam.sk/spravy/19-03-2023-skupina-iako-bei-prichadza-s-tanecnou-popovou-skladbou-my-biggest-foe/

Lonely Crossings

Update #3, 13.06.2023

Tu si môžete prečítať o našom treťom singli zo začiatku roka
https://hudba.zoznam.sk/spravy/21-01-2023-od-prog-metalu-k-sheogaze-a-indie-popu-iako-bei-maju-novinku-lonely-crossing/

Pioneers Of Modern Narcissism

Update #2, 10.06.2023

Tu si môžete prečítať o našom druhom singli z októbra 2022

https://hudba.zoznam.sk/spravy/23-10-2022-kto-su-priekopnici-moderneho-narcizmu-dozviete-sa-v-novinke-iako-bei/

Wrong Doors

Update #1, 05.06.2023

Tu si môžete prečítať o našom prvom singli WRONG DOORS, ktorý vyšiel minulé leto.
https://hudba.zoznam.sk/spravy/20-08-2022-temny-prog-metal-iako-bei-ma-novinku-s-nazvom-wrong-doors/


Podporovatelia

👤 Ján Jakobej Ing.

🎁 Nový album (CD) + prvý album (CD) + EP (CD)

💬 Držím palce bratranče ;) Budem rád za CD-čka s osobným venovaním ;)

35 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Richard Mencner

🎁 Nový album (CD) + prvý album (CD)

💬 Rock n´ roll forever

28 €

👤 Judita Jakobejová

5 €

👤 Lydia Sustrikova

💬 Podporujem umenie.

50 €

👤 Zdenka Oláhová

🎁 Nový album (CD) + prvý album (CD) + napíšem Vám text

103 €

+ 5 € ?

👤 Blazena Lindakova

💬 Držíme palce 👌💪

40 €

+ 3 € ?

👤 Alexander Gregor

6 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

💬 ❤️

30 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Nový album (CD)

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Nový album (CD) + prvý album (CD)

💬 Drzim palce :)

30 €

👤 Eva Uliczaiova

5 €

+ 10 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Vela uspechov

15 €

👤 Michal Domik

200 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Nový album (CD)

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 🤩👍

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Nový album (CD)

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 :)

5 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Nový album (CD) + prvý album (CD)

30 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

💬 ✊✊✊

10 €

+ 1 € ?

👤 Peter Šujanský

🎁 Nový album (CD)

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

15 €

👤 Eva Lázárová

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Nový album (CD)

💬 I decided to order another one :)

15 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Nový album (CD) + prvý album (CD)

💬 Už sa teším na nový album.

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Nový album (CD)

15 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Nový album (CD)

💬 Držím palce.

15 €

+ 2 € ?

   1 2 3

Autori

Miesto realizácie projektu

Košický kraj

Roman Jakobej

Roman Jakobej

Roman Jakobej je spevák, skladateľ, basgitarita. S kapelou GRACEFUL nahral album Rock It Away (2011), s kapelou SLIP OF THE LIP prvý oficiálny počin - For The First Time EP (2015), potom pôsobil v projekte STEVIE HEART & FRIENDS - The Pink Floyd Show, kde v roku 2017 zahrali vypredaný koncert v Rožňave na radnici mesta, v roku 2018 vydal svoj debut PURSUITS IN 1IFE a momentálne má pred vydaním pokračovania PURSUITS IN 2IFE.

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Nový album (CD)
Nový album (CD)

Minimálna výška príspevku

15

Ďakujem za Vašu podporu! Ako poďakovanie Vám pošlem nový album na CD (digipack). Ak ho chcete s venovaním a podpisom, napíšte mi to do poznámky.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: august 2023

Nový album (CD) + prvý album (CD)
Nový album (CD) + prvý album (CD)

Minimálna výška príspevku

25

Ďakujem za Vašu podporu! Ako poďakovanie Vám pošlem nový album PURSUITS IN 2IFE a aj ten predošlý PURSUITS IN 1IFE, oba na CD (digipack). Ak ich chcete s venovaním a podpisom, napíšte mi to do poznámky.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: august 2023

Nový album (CD) + prvý album (CD) + EP (CD)
Nový album (CD) + prvý album (CD) + EP (CD)

Minimálna výška príspevku

35

Ďakujem za Vašu podporu! Ako poďakovanie Vám pošlem nový album PURSUITS IN 2IFE, predošlý album PURSUITS IN 1IFE a aj EP, ktoré som nahral s bývalou kapelou, všetko na CD (digipack/jewel case). Ak ich chcete s venovaním a podpisom, napíšte mi to do poznámky.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: august 2023

Nový album (CD) + prvý album (CD) + hodina spevu/kompozície
Nový album (CD) + prvý album (CD) + hodina spevu/kompozície

Minimálna výška príspevku

40

Ďakujem za Vašu podporu! Ako poďakovanie Vám pošlem nový album PURSUITS IN 2IFE a aj ten predošlý PURSUITS IN 1IFE, oba na CD (digipack) a k tomu dostanete aj hodinu spevu a/alebo kompozície. Ak chcete CD s venovaním a podpisom, napíšte mi to do poznámky.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: august 2023

Nový album (CD) + prvý album (CD) + napíšem Vám text
Nový album (CD) + prvý album (CD) + napíšem Vám text

Minimálna výška príspevku

100

Ďakujem za Vašu podporu! Ako poďakovanie Vám pošlem nový album PURSUITS IN 2IFE a aj ten predošlý PURSUITS IN 1IFE, oba na CD (digipack) a k tomu Vám napíšem text, či už na skladbu alebo len tak na Vami zvolenú tému. Ak chcete CD s venovaním a podpisom, napíšte mi to do poznámky.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: august 2023

Nový album (CD) + prvý album (CD) + súkromný koncert
Nový album (CD) + prvý album (CD) + súkromný koncert

Minimálna výška príspevku

200

Ďakujem za Vašu podporu! Ako poďakovanie Vám pošlem nový album PURSUITS IN 2IFE a aj ten predošlý PURSUITS IN 1IFE, oba na CD (digipack) a k tomu dostanete aj súkromný koncert. Ak chcete CD s venovaním a podpisom, napíšte mi to do poznámky.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: august 2023

Nový album (CD) + prvý album (CD) + súkromný koncert + zmienka v booklete
Nový album (CD) + prvý album (CD) + súkromný koncert + zmienka v booklete

Minimálna výška príspevku

500

Ďakujem za Vašu podporu! Ako poďakovanie Vám pošlem nový album PURSUITS IN 2IFE a aj ten predošlý PURSUITS IN 1IFE, oba na CD (digipack) a k tomu dostanete súkromný koncert a spomeniem Vás aj v booklete ako jedného z hlavných sponzorov. Ak chcete CD s venovaním a podpisom, napíšte mi to do poznámky.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: august 2023