Podpora vydania LP platne Ján Slávik - Bach Encores

Podpora vydania LP platne Ján Slávik - Bach Encores

Podporte vydanie výnimočnej LP s hudbou Johanna Sebastiana Bacha. Jeho suity pre violončelo strhujúco nahral rešpektovaný slovenský violončelista Ján Slávik. Výber z oceňovanej a úspešnej nahrávky chce vydavateľstvo Real Music House vydať vo forme LP platne. Na Slovensku ešte v takejto forme Bachove suity pre violončelo nevyšli.

Hudba
Podpora vydania LP platne Ján Slávik - Bach Encores
Získaná suma
104%

3 629 €

z cieľovej sumy
3 500 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Pomôžte vydaniu LP so strhujúcou hudbou Johanna Sebastiana Bacha

Slovenský violončelista Ján Slávik vzdal hold jednému z najväčších hudobných géniov všetkých čias.

Johann Sebastian Bach. Hudobný génius, ktorého nesmrteľných 6 suít pre sólové violončelo vyšlo ako ojedinelá nahrávka popredného slovenského violončelistu Jána Slávika ešte v roku 2021. Kompletné prevedenie tohto diela hudobného velikána vyšlo pod hlavičkou vydavateľstva Real Music House. Album mal mimoriadny úspech u poslucháčov ale aj u odbornej kritiky.

S odstupom dvoch rokov sa preto autori projektu rozhodli pre vydanie unikátnej LP platne, ktorá bude obsahovať výber zo šiestich suít. Pod názvom Ján Slávik - Bach Encores tak vyjde unikátna nahrávka s hudbou, ktorá prežila storočia. 

LP platňa s hudbou, ktorá nepodlieha dobovým trendom

Bachove violončelové suity patria k azda najznámejším a z hľadiska kompozície k najrozpoznateľnejším sólovým skladbám, aké kedy boli tomuto nástroju dedikované. Nemecký skladateľ ich skomponoval okolo roku 1720, pre technickú náročnosť a nedokonalosť kópií notových zápisov však dielo v tom čase nebolo populárne.

Renesanciu zažíva začiatkom 20. storočia vďaka Pablovi Casalsovi, s ktorým sa rokmi šíri medzi virtuóznymi hráčmi. Jedným z nich je aj popredný slovenský violončelista Ján Slávik, ktorý sa s chuťou ujíma náročnej úlohy. Koncertný majster skupiny violončiel Slovenskej filharmónie, zakladajúci člen Moyzesovho kvarteta a profesor violončelovej hry na VŠMU má za sebou okrem medzinárodného pôsobenia aj bohatú diskografiu v podobe 55-tich nosičov, medzi ktorými sa v minulosti už Bachove dielo objavilo.

„Kompletné suity som nahral pred 20-timi rokmi. Napriek tomu, že sa roky zaoberám touto hudbou, vždy v nej nájdem čosi nové, aj nové úskalia. Bach je pre nás violončelistov “základnou potravou“, preto som sa rozhodol nahrávku opäť zrealizovať. Paradoxne, situácia okolo pandémie v mojom prípade prispela k tomu, že som mal čas sa tomuto dielu sústredene venovať,“ prezrádza Ján Slávik. 

Ambicióznu nahrávku nahrával violončelista v priebehu troch dní počas najťažšej pandémie. Možno práve preto je jeho interpretácia taká sugestívna. Zážitok z geniálnej hudby a fantastickej interpretácie chcú teraz autori projektu preniesť aj na formát LP platne. 

Výnimočná hudba, výnimočný interpret, výnimočný nástroj 

Výnimočná hudba Bacha znie na špičkovom hudobnom nástroji - violončele parížskeho majstra Ganda z roku 1859, ktorý je vo vlastníctve Slovenskej filharmónie. Vďaka nahrávke je zvuk tohto vzácneho nástroja zachovaný aj pre budúce generácie hudobníkov a poslucháčov.

Sme úprimne poctení, že sme mohli s Janom prejsť túto úžasnú hudobnú cestu. Skladby sme nahrávali vo Veľkom evanjelickom kostole na Panenskej ulici. Iba traja. Jano, ja a Martin. Bolo to výnimočné nahrávanie, ktoré si zapamätáme. V neposlednom rade nás teší, že album vychádza v našom vydavateľstve. Je to nádherná a hlboká nahrávka,“ dodáva k novinke Robert Pospiš. Spoločne s Martinom Sillayom mal na starosti hudobnú réžiu, produkciu, mix aj mastering očakávanej nahrávky. „Máme radi, ak môžeme mať pod kontrolou celý proces nahrávania. Spoločne sme hľadali zvuk a celkovú atmosféru, ktorá by bola pre Jana prirodzená. Myslím si, že sa nám to podarilo. Verím, že sa album dotkne aj poslucháčov. Zaslúži si to,“ uzatvára Martin Sillay. 

„Špeciálne Bachove dielo veľmi zušľachťuje hranie, človek ale nesmie ani jeden tón “nechať pod palubou“. Snažím sa zbytočne neromantizovať a nepreháňať tempo a dynamiku. Bachova hudba je mimoriadne čistá, preto treba nájsť zlatú strednú cestu k jej interpretácií. Pristupovať k nej s pokorou, no zároveň odovzdať aj kus samého seba,“

Ján Slávik

Dramaturgia LP Ján Slávik - Bach Encores

1. strana LP:
1.suita Preludium 2,31 min.
2.suita Gigue 2,34 min.
3.suita Sarabanda 4.54 min.
Gigue 3.22 min.
4.suita Preludium 4,40 min.
Courante 3,31 min.
Spolu 21,32 min.

2. strana LP:
5.suita Preludium 6,55 min.
Allemande 6,25 min.
Sarabanda 3,18 min.
6.suita Preludium 5,12 min.
Spolu 21,50 min.

Vaše príspevky použijeme na:

Vydanie LP platne s pôsobivým obalom s portrétnou fotografiou Jána Slávika od fotografky Doroty Holubovej. Nahrávku Ján Slávik - Bach Encores bude tvoriť jeden vinyl disk a vložený list s údajmi k nahrávke.  

Ďakujeme za podporu!

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Fanúšik Bachovej hudby

Minimálna výška príspevku

10

Prispejte bez nároku na odmenu. Nech žije Bach!

Doručenie: Hneď :)

Podpísaná LP platňa

Minimálna výška príspevku

35

Doručíme vám LP platňu aj s podpisom Jána Slávika.

Doručenie: Koniec roka 2023

Podpísana LP platňa plus 2 CD Ján Slávik - J.S.Bach 6 suít pre sólové violončelo

Minimálna výška príspevku

55

Podpísaná LP platňa a k tomu aj mimoriadne úspešné CD Ján Slávik - J.S.Bach 6 suít pre sólové violončelo.

Doručenie: Koniec roka 2023

Súkromný koncert Jána Slávika

Minimálna výška príspevku

500

Ján Slávik zahrá Bacha iba pre vás. Polhodinový výber zo slávnych suit. Nezabudnuteľný zážitok pre obdivovateľov Bachovej hudby. Samozrejme získate aj podpísanú LP platňu.

Doručenie: Začiatok roka 2024

Bachov komplet ! (Súkromný koncert, LP platňa, CD aj dobrý pocit)

Minimálna výška príspevku

800

Kombinácia pre tých najzanietejnších fanúšikov Bachovej hudby aj hry Jána Slávika. Zažijete živý súkromný koncert, dostanete podpísanú LP platňu a dvoj-CD k tomu. Dobrý pocit s vami zostane tak dlho ako Bachova hudba.

Doručenie: začiatok roka 2024

Generálny sponzor LP Ján Slávik - Bach Encores

Minimálna výška príspevku

1 500

Ste generálnym sponzorom projektu. Štedrý fanúšik Bachovej hudby a hry Jána Slávika. Samozrejme získate súkromný koncert, 3 kusy podpísaných LP spoločne s troma dvojCD. Nech žije hudba! Nech žije Bach!

Doručenie: December 2023

Novinky

Naše vydavateľstvo pripravuje ďalší vinyl. Podporte vydanie Piesní na dobrú noc.

Update #3, 21.03.2024

Album môžete podporiť na nasledujúcom linku:

https://www.startlab.sk/projekty/3648-podpora-vydania-lp-platne-piesne-na-dobru-noc/

Rešpektovaná hudobná a producentská dvojica prichádza s novinkou, na ktorej účinkuje domáca hudobná špička naprieč hudobnými žánrami. Na albume Piesne na dobrú noc pracovali Robert Pospiš & Martin Sillay niekoľko rokov. „Piesne noci, nočné piesne, uspávanky. Nie je dôležité ako ich nazveme. Toto sú naše Piesne na dobrú noc. Osobné. Desať skladieb / 41 minút. Naše autorské skladby sa miešajú s uspávankami, ktoré nás chytili svojou hĺbkou. Vždy sme boli pesničkári. Vždy sme hľadali piesne. Také, ktoré s nami budú putovať roky,“ objasňuje vznik nahrávky Robert Pospiš. Album Piesne na dobrú noc vychádza ako digitálny release a od dnes ho poslucháči nájdu v ponuke všetkých streamingových služieb. Začiatkom budúceho roka vyjde nahrávka aj ako LP nosič.
„Mali sme v hlavách nahrávku, ktorá by bola plná akustických nástrojov a pulzujúcich zvukov. Počet hostí sa vyvíjal postupne, až sme skončili pri najväčšom počte mien v našej diskografii. Z veľkej väčšiny ide o našich blízkych priateľov. Zvyšok tvoria osobnosti, s ktorými sme chceli spolupracovať už dlhšie a myslím si, že po tomto nahrávaní ich môžeme považovať za spriaznené duše,“ dodáva k očakávanej novinke Martin Sillay. Posledným autorským singlom dvojice Robert Pospiš & Martin Sillay bola pieseň List do vetra, ktorá sa objaví na poslednom albume Milana Lasicu. Pre nahrávku Básnenie zložili Pospiš & Sillay jedenásť autorských piesní na texty slovenských básnikov. Na ich najnovšom štúdiovom albume Piesne na dobrú noc účinkuje absolútna špička domácej hudobnej scény. Sopranistka Eva Šušková, flautistka Sisa Michalidesová, harfistka Mária Kmeťková, huslista a violista Miloš Valent, violončelista Roman Harvan aj akordeonista Roman Harvan. „Je to album, ktorý sme s Martinom nosili roky v našich hlavách. V Piesňach na dobrú noc sú ukryté naše osobné príbehy. Tie láskavé ale aj tie temné. Starý svet sa stretáva s tým novým a naopak. Tak vnímame hudbu, tak vnímame umenie. Veríme, že vás naše nové skladby chytia a budete sa k nim vracať. O to totiž ide. Tak vzniká vzťah k umeniu ako takému. Piesne na dobrú noc sa rodili roky. A malo to svoj význam. Potrebovali čas,“ dodáva Robert Pospiš. Autorom obalu je rovnako ako v prípade všetkých singlov nahrávky Jan Skaličan.
„V Piesňach na dobrú noc sú ukryté naše osobné príbehy. Tie láskavé ale aj tie temné. Starý svet sa stretáva s tým novým a naopak. Tak vnímame hudbu, tak vnímame umenie. Veríme, že vás naše nové skladby chytia a budete sa k nim vracať. O to totiž ide. Tak vzniká vzťah k umeniu ako takému. Piesne na dobrú noc sa rodili roky. A malo to svoj význam. Potrebovali čas,“ uzatvára Robert Pospiš. Album Robert Pospiš & Martin Sillay vychádza vo vydavateľstve Real Music House, za ktorým stoja obaja autori a producenti nahrávky.

21.12. / slávica / Bratislava / 17:00 - Slávnostné uvedenie LP platne violončelistu Jána Slávika

Update #2, 19.12.2023

Posledné podujatie nášho vydavateľstva v tomto roku. Bude to pekné. Ak ešte nemáte vianočný darček, dávame vám výborný tip. Donesieme čerstvé LP a Janko ich na mieste bude aj podpisovať. Vidíme sa vo štvrtok o 17:00 v slávici. Tešíme sa na vás!

Srdečne vás v mene vydavateľstva Real Music House pozývame na slávnostné uvedenie LP platne violončelistu Jána Slávika. Súčasťou podujatia bude aj krátky koncert Jána Slávika. Počas krstu si budú môcť návštevníci zakúpiť aj samotné LP platne.
Nahrávka vychádza v spolupráci s hudobným vydavateľstvom Real Music House. Rešpektovaný hudobník vydá v decembri mimoriadny výber z violončelových suít Johanna Sebastiana Bacha.
Johann Sebastian Bach. Hudobný génius, ktorého nesmrteľných 6 suít pre sólové violončelo vyšlo ako ojedinelá nahrávka popredného slovenského violončelistu Jána Slávika ešte v roku 2021. Kompletné prevedenie tohto diela hudobného velikána vyšlo pod hlavičkou vydavateľstva Real Music House. Album mal mimoriadny úspech u poslucháčov ale aj u odbornej kritiky. S odstupom dvoch rokov sa preto autori projektu rozhodli pre vydanie unikátnej LP platne, ktorá bude obsahovať výber zo šiestich suít. Pod názvom Ján Slávik - Bach Encores tak vyjde unikátna nahrávka s hudbou, ktorá prežila storočia. Bachove violončelové suity patria k azda najznámejším a z hľadiska kompozície k najrozpoznateľnejším sólovým skladbám, aké kedy boli tomuto nástroju dedikované. „Kompletné suity som nahral pred 20-timi rokmi. Napriek tomu, že sa roky zaoberám touto hudbou, vždy v nej nájdem čosi nové, aj nové úskalia. Bach je pre nás violončelistov “základnou potravou“, preto som sa rozhodol nahrávku opäť zrealizovať. Paradoxne, situácia okolo pandémie v mojom prípade prispela k tomu, že som mal čas sa tomuto dielu sústredene venovať,“ prezrádza Ján Slávik. Ambicióznu nahrávku nahrával violončelista v priebehu troch dní počas najťažšej pandémie. Možno práve preto je jeho interpretácia taká sugestívna.
„Sme úprimne poctení, že sme mohli s Janom prejsť túto úžasnú hudobnú cestu. Skladby sme nahrávali vo Veľkom evanjelickom kostole na Panenskej ulici. Iba traja. Jano, ja a Martin. Bolo to výnimočné nahrávanie, ktoré si zapamätáme. V neposlednom rade nás teší, že album vychádza v našom vydavateľstve. Je to nádherná a hlboká nahrávka,“ dodáva k novinke Robert Pospiš. Spoločne s Martinom Sillayom mal na starosti hudobnú réžiu, produkciu, mix aj mastering očakávanej nahrávky. „Máme radi, ak môžeme mať pod kontrolou celý proces nahrávania. Spoločne sme hľadali zvuk a celkovú atmosféru, ktorá by bola pre Jana prirodzená. Myslím si, že sa nám to podarilo. Verím, že sa album dotkne aj poslucháčov. Zaslúži si to,“ uzatvára Martin Sillay.

Kampaň je úspešná! LP dorazili!

Update #1, 06.12.2023

Priatelia. Ďakujeme!

Kampaň je úspešná a dnes dorazili LP. Ak patríte k podporovateľom kampane, po svoju odmenu sa môžete zastaviť aj osobne na krste 9.12. o 16:00 v slávici na Laurinskej ulici v Bratislave. Ďakujeme!

Nech žije bach!

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Ste králi!!!

45 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Podpísana LP platňa plus 2 CD Ján Slávik - J.S.Bach 6 suít pre sólové violončelo

55 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

222 €

👤 Anonymný podporovateľ

40 €

👤 Anonymný podporovateľ

22 €

👤 Mava plus, s.r.o.

🎁 Podpísaná LP platňa

35 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Fanúšik Bachovej hudby

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Fanúšik Bachovej hudby

💬 ❤️

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Fanúšik Bachovej hudby

10 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

260 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Podpísana LP platňa plus 2 CD Ján Slávik - J.S.Bach 6 suít pre sólové violončelo

55 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

400 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Podpísaná LP platňa

100 €

+ 30 € ?

👤 Alena Rychtarčíková

💬 Janicko, drz sa 😘

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Podpísaná LP platňa

35 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Fanúšik Bachovej hudby

10 €

+ 1 € ?

👤 Kurt Semellechner

100 €

👤 Judita Bukowicz

🎁 Podpísaná LP platňa

35 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Držím palce

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Podpísaná LP platňa

40 €

👤 Anonymný podporovateľ

30 €

👤 Lucia Balková

🎁 Podpísaná LP platňa

35 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Podpísaná LP platňa

💬 Pri Bachovi si spomeniem vzdy na moju p.ucitelku zo ZUS a jej: "Bacha na Bacha" (a mnohi ho neradi hrali, ale ja si na klaviri nanho vzdy rada spomeniem)

35 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Podpísana LP platňa plus 2 CD Ján Slávik - J.S.Bach 6 suít pre sólové violončelo

60 €

+ 5 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Podpísaná LP platňa

35 €

+ 3 € ?

👤 David Horvath

🎁 Podpísaná LP platňa

35 €

+ 3 € ?

   1 2

Autori

Miesto realizácie projektu

Bratislavský kraj

Real Music House

Real Music House

Vydavateľstvo založené od roku 2010. Naše hlavné činnosti sú vydávanie hudobných nosičov, produkcia, nahrávacie služby a prezentácia interpretov v médiach. Od vzniku po súčasnosť Robert Pospiš a Martin Sillay vyprodukovali viac ako sedemdesiat albumov s muzikantskou špičkou slovenskej hudobnej scény a zmastrovali diela významných hudobných skladateľov na slovenskej scéne. Medzi oceňované albumy patrí výnimočná spolupráca s Miroslavom Vitoušom na projekte Polajka / Nikolaj Nikitin Ensemble with Miroslav Vitouš. Michael “Patches” Stewart (USA) sa predstavil ako hosť na albume Nikolaja Nikitina – New Winter Stories a Music for Boys and Girls Vol.1. Pressburger Klezmer Band s albumom Tants mit Mir získali cenu za najlepšiu nahrávku roka (Folk/World Music) 2012 na nomináciach Radio_Head Awards. Juraj Griglák s albumom Time to Fly prijíma vynikajúce recenzie na jeho novinku na známych portáloch Jazz Corner, All about Jazz. Spolupráca s domácou hudobnou špičkou, náročnou produkciou a výborné referencie potvrdzujú, že vydavateľstvo Real Music House má svoje pevné miesto na slovenskom trhu. Cieľom vydavateľstva Real Music House je vydávať hudobné albumy s atmosférou, posolstvom a silou presvedčiť. Na slovenský hudobný trh chce prinášať nahrávky, ktoré sa vymykajú žánrovým trendom doby a stoja na silnej autorskej výpovedi. Základom práce vydavateľstva je jedinečný produkčný prístup a absolútna ústretovosť k požiadavkám hudobníkov. Vydavateľstvo Real Music House chce komplexne podporovať kvalitné slovenskú hudbu, ktorá v našom mediálnom priestore nedostáva adekvátny priestor. Práca vydavateľstva začína pri produkcii albumu a končí jeho propagáciou v médiách a zorganizovaním koncertného turné. Real Music House chce byť garanciou kvality, ktorá je stále najvyššou hodnotou umenia. Našim heslom je preto „Kvalita bez kompromisov“. Za vydavateľstvom Real Music House stojí dvojica hudobníkov a producentov Róbert Pospiš / Martin Sillay

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Fanúšik Bachovej hudby

Minimálna výška príspevku

10

Prispejte bez nároku na odmenu. Nech žije Bach!

Doručenie: Hneď :)

Podpísaná LP platňa

Minimálna výška príspevku

35

Doručíme vám LP platňu aj s podpisom Jána Slávika.

Doručenie: Koniec roka 2023

Podpísana LP platňa plus 2 CD Ján Slávik - J.S.Bach 6 suít pre sólové violončelo

Minimálna výška príspevku

55

Podpísaná LP platňa a k tomu aj mimoriadne úspešné CD Ján Slávik - J.S.Bach 6 suít pre sólové violončelo.

Doručenie: Koniec roka 2023

Súkromný koncert Jána Slávika

Minimálna výška príspevku

500

Ján Slávik zahrá Bacha iba pre vás. Polhodinový výber zo slávnych suit. Nezabudnuteľný zážitok pre obdivovateľov Bachovej hudby. Samozrejme získate aj podpísanú LP platňu.

Doručenie: Začiatok roka 2024

Bachov komplet ! (Súkromný koncert, LP platňa, CD aj dobrý pocit)

Minimálna výška príspevku

800

Kombinácia pre tých najzanietejnších fanúšikov Bachovej hudby aj hry Jána Slávika. Zažijete živý súkromný koncert, dostanete podpísanú LP platňu a dvoj-CD k tomu. Dobrý pocit s vami zostane tak dlho ako Bachova hudba.

Doručenie: začiatok roka 2024

Generálny sponzor LP Ján Slávik - Bach Encores

Minimálna výška príspevku

1 500

Ste generálnym sponzorom projektu. Štedrý fanúšik Bachovej hudby a hry Jána Slávika. Samozrejme získate súkromný koncert, 3 kusy podpísaných LP spoločne s troma dvojCD. Nech žije hudba! Nech žije Bach!

Doručenie: December 2023