KNIHA NA ZJEDENIE

KNIHA NA ZJEDENIE

Krásnych 77 domácich vegetariánskych receptov inšpirovaných svetom, vo väčšine aj s videonávodom. Rád by som poukázal, že vege recepty nemusia byť len pre vegetariánov. Sám ním nie som, skôr vyhľadávam pestrosť a kreatívny outlet, čo sa mi vďaka tejto knižke podarilo. Nie je to len o varenej brokolici s ryžou. Hovorím o burgri, texaskom chili, neworleánskom gumbo, vietnamskom pho a podobne!

Literatúra
Zdravie
KNIHA NA ZJEDENIE

Kampaň bola

úspešná
Získaná suma
142 % 2 835 €
Cieľ Cieľová suma
vytlačiť knižky a podeliť sa tak s receptami so svetom
2 000 €
10 knižiek darujem základným školám v B. Bystrici
2 500 €
vytlačím 20 kníh navyše a rozpošlem do kníhkupectiev
2 700 €

O projekte

Táto knižka je pre každého!

Všetky recepty som pozbieral na svojich cestách po Európe, Amerike a Ázii. Značnú časť života som strávil a stále sa veľmi rád vraciam na južnú Floridu, čo je môj zdroj väčšiny kulinárskych inšpirácií. Keď mi niečo učarovalo, tak som sa nehanbil a oslovil kuchárky a kuchárov, či sa o svoje diela nepodelia, resp. som si ich hneď odsledoval a v teréne aj vyskúšal, ako na to.

Veľa z týchto jedál však vegetariánskych nebolo a mne stále vŕtalo v hlave, ako ich pretransformovať do takejto verzie, aby ani moji kamoši vegoši nemuseli byť ukrátení o zážitok z ochutnávania sveta. Háčik bol aj v tom, ako tie recepty nakódiť bez kompromisu na chuti a zároveň zachovať aj výživovú hodnotu, obsah bielkovín a podobne … Boli to roky testov a omylov, navyše v stredoslovenských podmienkach, kde sa ku kadečomu nedalo ľahko dostať. Napokon som prišiel do fázy, kedy som už bol s receptami definitívne spokojný. A tešia sa z nich teraz všetci, aj mäsožravci.

Vegetariánske recepty nemusia byť len pre vegetariánov.

Rozprúďme debatu o pestrosti a inšpirácii!

Nechcem a nebudem tu kázať o výhodách vegetariánstva pre teba a pre planétu. Skôr by som ti chcel povedať, prečo som túto knižku napísal a v čom je iná od ostatných zbierok receptov.

"Veď to musí byť strašná nuda to vegetariánske jedlo! Brokolica na pare s ryžou ..." (neznámy autor)

Nájdeš tu naozaj svetové recepty, od Peru do Francúzska, od pho-čka po canneloni. Možno aj objavíš niečo nové ako napríklad kreolské gumbo, či kanadské poutine. A neobchádzam ani vege náhľad na našinskú klasiku typu koložvárska kapusta, či plnená paprika. A nebavíme sa tu o systéme, že vymením mäso za tofu a je vybavené, neboj! Dúfam, že z tejto fázy sa už ľudstvo pohlo niekam ďalej :)

Pri drvivej väčšine receptov máš aj QR kód s preklikom na moje Youtube videá, kde si môžeš v rýchlosti a v praxi pozrieť, ako som varil doma na kameru ja. Inak je aj zábavné sledovať ako som sa ja ako foodblogger a trendy zároveň za tie roky vyvýjali, heh ...

Keď som rozmýšľal nad tým, ako zoradiť kapitoly, napadlo mi urobiť to tak, ako to vyhovuje mne a recepty som zoradil podľa dní v týždni. Isto sa aj tebe stáva, že nevieš čo dnes a hľadáš inšpiráciu. Tak teraz jednoducho iba otvoríš knihu na kapitole s konkrétnym dňom a niečo z toho si vyberieš. Napr. v pondelok, keď človek nemá toľko času, ten recept nie je časovo náročný. Také nájdeš vo víkendovej sekcii. Piatoček som venoval párty receptom, keď budeš mať u seba hostí predtým, ako pôjdete na after do mesta. 
Snáď v tom aj ty nájdeš logiku a knižka ti bude praktickým pomocníkom.

Ako využijem tvoju podporu?

No v prvom rade to bude znamenať, že sa tento projekt vôbec dostane zo zeme...

A v druhom rade sa dostanú chutné a užitočné rady k širšej verejnosti. Knižka sa vďaka kampani dostane medzi ľudí, slovo dá slovo... a ľudia môžu byť ešte o trošku šťastnejší, veselší, cítiť sa dobrodružnejšie, všeobecne sa cítiť lepšie a hlavne môžu vyskúšať niečo iné.

Peniaze poslúžia na zaplatenie tlače a distribúcie. Nakoľko za mnou nestojí žiaden vydavateľ, tak sa spolieham na vás, že to zvládneme takto svojpomocne! Keď sa nám podarí dosiahnuť cieľ, tak to určite nakopne aj pokračovanie - čiže ďalšie publikácie a videá. Za toto všetko ti veľmi pekne ďakujem a vážim si to!

Kedy bude projekt realizovaný?

Ono to už prebieha nejaký ten piatok. S radosťou prehlasujem, že knižka je už hotová. To bola tá kreatívna časť. Teraz prebehne crowdfunding a kampaň s ním spojená. Budem sa vám prihovárať, dávať updates, postovať rôzne videá na sociálnych sieťach, ukážem vám rôzne recepty atď... 

V októbri bude už kampaň uzavretá a knižky sa konečne vytlačia. Spolu s ostatnými odmenami v novembri poputujú k svojim najlepším majiteľom na svete - vám! Neviem ako ty, ale ja sa už toho momentu neviem dočkať!

Všetko krásne stihneme a originálny vianočný darček ako lusk máš rovno vybavený. Alebo aj dva?

Ďakujem!

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

E-book NA ZJEDENIE
E-book NA ZJEDENIE

Minimálna výška príspevku

9

Pdf verzia knižky + kupón na FREE stiahnutie cez Apple Books pre prvých 200 podporovateľov.

Doručenie: november 2023

Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním
Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním

Minimálna výška príspevku

16

Samotná knižka v mäkkej paperback väzbe, s podpisom a venovaním. Pdf verziu samozrejme pripájam ako bonus.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: november 2023

Knižka + tričko SOM NA ZJEDENIE
Knižka + tričko SOM NA ZJEDENIE

Minimálna výška príspevku

40

Tričko a knižka NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním, pdf verzia knižky ako bonus.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: november 2023

Večera pre 4 osoby + WORKSHOP a knižka
Večera pre 4 osoby + WORKSHOP a knižka

Minimálna výška príspevku

130

Veľmi rád sa s tebou a tvojimi priateľmi / rodinou stretnem a navarím vám dvojchodovú večeru pre 4 osoby. Môžeš ma aj venovať ako darček. Nákup a drinky sú zahrnuté. Budem sa tešiť, že sa spoznáme a vyskúšame si spoločne nejaký z receptov. Varenie samotné spravíme ako workshop, čiže všetko uvidíte aj v praxi. A samozrejme ti prinesiem aj podpísanú knižku. (Za cestu mimo okresov BB, ZV, BR, ZH, DT, MT a RK sa dohodneme na cesťáku)

Doručenie: do Vianoc

Novinky

VEĽKÁ ROZDÁVAČKA ODMIEN!

Update #5, 27.11.2023

Ahojte všetci!

Započala rozdávačka odmien, čo je fantastická správa! E-books už išli včera, čiže si skontrolujte mail, prípadne aj spam - neviem, ako sa to zachová, bol to hromadný mail, tak píšem pre istotu :)

Fyzické knižky a tričká rozpošlem ešte tento týždeň (čakám na bublinkové obálky, heh) a tí, čo ste zvolili osobný odber, tak mi pls napíšte a dohodneme sa!

Jedna večera už bola odovzdaná a bolo to úžasné! Ostatných vás budem kontaktovať budúci týždeň a dohodneme si dátumy. Rovnako sa na to teším!

Toľko krátky update, dúfam, že sa máte všetci dobre a užívate si prvé zimné dni. Teším sa, kedy už budú odmeny u vás!

Buko

TLAČÍME!

Update #4, 09.11.2023

Ahojte všetci!

Len maličký update ku kampani - odmeny sú v tlači! Knižky sú už pripravené v tlačovej forme a začnú sa vyrábať budúci týždeň. Tričká sú rovnako na ceste.

Keď všetko dorazí, tak hneď a s obrovskou radosťou začnem distribuovať. E-books rozpošlem v rovnaký čas, nech máte všetci všetko naraz ;) Rovnako si potom obvolám vás, ktorí ste si vybrali večeru a dohodneme si termín party!

Ďakujem ešte raz za pomoc pri plnení tohto sna, ozvem sa čoskoro!

B

Posledné krôčky

Update #3, 29.09.2023

Ahojte!

Takto deň pred skončením kampane vám viem zdieľať 2 super správy - prvá je, že sa nám podarilo naplniť druhý cieľ a teda vyzbierať zdroje pre tlač knižiek pre základné školy v Banskej Bystrici, z čoho mám nesmiernu radosť a bude to aj na dobrú vec!

Druhá novinka je, že knižka už dostala svoj pridelený ISBN kód a tým pádom môžem oficiálne osloviť aj kníhkupectvá a reťazce, z čoho sa rovnako veľmi teším!

Teraz už len finišujeme - čím silnejšie, tým viac toho budeme môcť distribuovať. Ďakujem za vašu stále neutíchajúcu podporu a záujem o tento projekt! YOU RULE!!!

100% !!!

Update #2, 21.09.2023

Ahojte!

Tak sa nám to PODARILO! Dali sme to a knižka skutočne ožije! Vyzbierali sme záklaný benchmark a stále máme 8 dní do konca, čiže už ďalej v bezpečí raisujeme len na bonusové výtlačky.

Rozhodol som sa pridať ešte jeden malý cieľ, ktorý keď sa naplní, tak pošleme knižky na dobrú vec - pre základné školy v Banskej Bystrici. Nech z toho má čo najviac ľudí radosť!

ĎAKUJEM vám všetkým - kto ma pozná, tak vie, že nepoužívam CAPS LOCK, čiže toto je fakt veľký moment! :)

You're all huge legends! Teším sa na záver kampane a myslím na vás všetkých, ktorí ste pomohli, ako sa len dalo! Toto je iba kvôli a vďaka vám!

Buko

50 %!

Update #1, 09.09.2023

Dokázali sme vyzbierať 50% z celkovej sumy a to len za jeden týždeň! Chcem sa poďakovať vám všetkým, ktorí ste už prispeli - ste úplne skvelí a bez vás by to jednoducho nešlo! Som rád, že sa z knižky takto tešíte spoločne so mnou.

Budem rád, ak budete fandiť aj naďalej, ak o nej poviete aj vašim kamarátom, kamarátkam a rodine, možno im knižkou urbíte radosť, rovnako ako sebe. Spoločne to dáme! Majte krásny víkend a opatrujte sa!

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním

16 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním

35 €

+ 3 € ?

👤 Gabriela Lindvayova

🎁 Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním

💬 Blahozelam Buko a dakujem 😍

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním

32 €

+ 3 € ?

👤 Beáta Amersteinová

🎁 E-book NA ZJEDENIE

💬 Nech sa darí❤️

10 €

+ 1 € ?

👤 Ruženka Košťálová

🎁 Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním

16 €

👤 Peter Coch

🎁 E-book NA ZJEDENIE

💬 Tešíme sa na tboju prvú knihu:)

9 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním

💬 Tešíme sa extrémne!!!!!!!!!!!!

16 €

👤 Ján Mlinárik

🎁 Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním

25 €

+ 2 € ?

👤 Samuel Mlynárčik

🎁 Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním

💬 Cmuk

16 €

👤 Môlča records s.r.o.

🎁 Večera pre 4 osoby + WORKSHOP a knižka

💬 Uz sa tesime ;)

130 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním

19 €

👤 Michaela Babiaková

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 E-book NA ZJEDENIE

10 €

👤 Radomír Čekan

🎁 E-book NA ZJEDENIE

💬 Teším sa ;-)

10 €

👤 Marek Bednarčik

🎁 Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním

32 €

👤 Martin Fischer

🎁 Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním

💬 Nejdem ti tunaka pisat, co nam mas napisat. Isto budes vediet. ;)

16 €

+ 2 € ?

👤 Maria Mlynarova

20 €

+ 2 € ?

👤 Petra Matejkova

💬 Gratulacje dla tego pana🥳🫶 kakaukooo

30 €

+ 3 € ?

👤 Kristína Jančiarová

🎁 Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním

💬 Buko ďakujem za takýto nádherný a chutný nápad🙏❤️

16 €

+ 5 € ?

👤 Michal Poliak

🎁 Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním

48 €

+ 4 € ?

👤 Robert Frnda

🎁 Večera pre 4 osoby + WORKSHOP a knižka

130 €

+ 7 € ?

👤 Matej Stesko

💬 😘

7 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním

16 €

+ 14 € ?

👤 Daniela Čížová

🎁 Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním

16 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Barbora Šuhajdová

🎁 Knižka + tričko SOM NA ZJEDENIE

40 €

+ 10 € ?

👤 Samuel Stehlik

🎁 Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním

19 €

   1 2 3 4

Autori

Miesto realizácie projektu

Banskobystrický kraj

Martin Bukový

Martin Bukový

Ahoj, som Buko, rodený banskobystričan, vyrastal som zčasti aj na južnej Floride a stále sa rád pohybujem medzi týmito dvoma milovanými miestami, ktoré považujem za svoj domov. Vyštudoval som univerzitu v Banskej Bystrici, kde som sa venoval hudbe a vedeniu hudobných súborov. Aktívne muzikantsvo je stále moja vášeň a zároveň aj povolanie. Hrám primárne na klavír a basgitaru, účinkujem v mnohých kapelách, venujúcim sa rozličným žánrom populárnej hudby. Píšem a tvorím pesničky, hudbu do reklám, či muzikály na oboch stranách mláky Atlantik. Počas svojej kariéry som mal tú česť spolupracovať s mnohými interprétmi ako Steve Clarke (USA), Catapults And Parachutes (USA), Jiří Stivín (CZ), Kelsey Bellante (M), Maria Cini (M), Adam Ďurica, Kali, Hex, Peter Bič, Braňo Jobus, Plastic Swans, Marián Čekovský, Karmen Pál-Baláž, Matej Smutný, Schody, či BuranoWski a mnohí ďalší. Rovnako sa ešte venujem učeniu, nakrúcaniu a editácii videí. Teda ako vidíte, s varením to veľa spoločné nemá, ale zapálenie pre vec je plnohodnotne rovnaké!

Vyúčtovanie

Projekt je už takmer plne zrealizovaný, knižky sú na svete a odmeny sú rozdistribuované, ešte sa čaká na cezpoľných prispievateľov, ktorí prídu na sviatky zo zahraničia a osobný odber posledných kúskov prebehne už o pár dní. Zatiaľ sa vytlačilo 120 knižiek a s radosťou musím konštatovať, že v novom roku bude dotlač - prvá várka de facto už zmizla. Mám obrovskú radosť! Dokonca ma to vyhecovalo do písania novej knižky, o ktorej vám ale poviem nabudúce :) Stále sa teda varí, natáča, tvorí, publikuje a maká na plné otáčky.

Tlač tričiek
67
Tlač kníh
532
Bublinkové obálky na distribúciu
13
Poštovné
98
PHM
60
Večera pre 4 ľudí v rámci odmien (4x)
320
Fond na dotlač knihy
500
Platená reklama na sociálnych sieťach
120
Odmena grafikovi
50
Odmena pre autora
1 075
Náklady spolu
2 835

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

E-book NA ZJEDENIE
E-book NA ZJEDENIE

Minimálna výška príspevku

9

Pdf verzia knižky + kupón na FREE stiahnutie cez Apple Books pre prvých 200 podporovateľov.

Doručenie: november 2023

Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním
Kniha NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním

Minimálna výška príspevku

16

Samotná knižka v mäkkej paperback väzbe, s podpisom a venovaním. Pdf verziu samozrejme pripájam ako bonus.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: november 2023

Knižka + tričko SOM NA ZJEDENIE
Knižka + tričko SOM NA ZJEDENIE

Minimálna výška príspevku

40

Tričko a knižka NA ZJEDENIE s podpisom a venovaním, pdf verzia knižky ako bonus.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: november 2023

Večera pre 4 osoby + WORKSHOP a knižka
Večera pre 4 osoby + WORKSHOP a knižka

Minimálna výška príspevku

130

Veľmi rád sa s tebou a tvojimi priateľmi / rodinou stretnem a navarím vám dvojchodovú večeru pre 4 osoby. Môžeš ma aj venovať ako darček. Nákup a drinky sú zahrnuté. Budem sa tešiť, že sa spoznáme a vyskúšame si spoločne nejaký z receptov. Varenie samotné spravíme ako workshop, čiže všetko uvidíte aj v praxi. A samozrejme ti prinesiem aj podpísanú knižku. (Za cestu mimo okresov BB, ZV, BR, ZH, DT, MT a RK sa dohodneme na cesťáku)

Doručenie: do Vianoc