PO STOPÁCH KOREŇOV POP-ARTU

PO STOPÁCH KOREŇOV POP-ARTU

Vydajte sa s nami po stopách koreňov pop-artu. Stvoriteľom, kráľom aj nesmrteľnou ikonou tohto výtvarného smeru je nepochybne Andy Warhol. A jeho korene sú hlboko zakorenené v dedinke Miková na východe Slovenska. Radi by sme vás previedli cestou jeho drahej mamičky Júlie z "Kraja" do Pittsburghu. Výsledok tohto dobrodružstva môže obohatiť každého z vás a v neposlednom rade domovinu jeho rodičov.

Kultúra
Lokálny rozvoj
PO STOPÁCH KOREŇOV POP-ARTU

Kampaň bola

úspešná
Získaná suma
495 % 49 481 €
Cieľ Cieľová suma
Krátky dokumentárny film, ženský mikovský kroj, zveľadenie pamätnej miestnosti
10 000 €
Rekonštrukcia mužského mikovského kroja a ďalšie marketingové aktivity
15 000 €
Podpora festivalu AW, displej s filmom do pamätnej miestosti, podpora turizmu
20 000 €

O projekte

Objavenie zabudnutého, návrat strateného

Tento projekt vznikol na podporu zachovania našej ľudovej histórie, ktorá je nekonečným zdrojom poznania a inšpirácie. Konkrétne malý kúsok histórie a to obnovenie neexistujúceho kroja z Mikovej na pozadí silného príbehu silnej ženy, matky Andyho Warhola, Júlie Warholovej, rodenej Zavackej.

Čo je naším cieľom?

Naším cieľom je cesta. A ešte oveľa viac.

Naším cieľom je vyzbierať peniaze na cestu ,,po stopách" Júlie Warholovej a dozvedieť sa tak viac o migrácii našincov počas veľkej vlny vysťahovalectva na začiatku minulého storočia. Z veľkej časti to boli práve Rusíni, ktorí nikdy nemali vlastný štát, obývajúci oblasti, ktoré sa v súčastnosti rozprestierajú na území Slovenska, Poľska a Ukrajiny (územie, na ktoré sa my s našou cestou zameriame, Rusíni žili a žijú aj v iných olastiach). O podmiekach, v ktorých Rusíni žili, Júlii (Uli) samotnej a o mikovskom kroji, ktorý mala na sebe, keď opúšťala svoju rodnú obec Miková. Naše bádanie a cesty chceme zdokumentovať a obci Miková darovať vernú repliku mikovského kroja, dnes existujúceho len na jednej či dvoch fotografiách. A v neposlednom rade chceme Mikovej prispieť aj zveľadením informačných tabúľ pri vstupoch do obce, na mieste, kde stál Júliin rodný dom a zveľadením pamätnej miestnosti na miestnom úrade.

Prečo to robíme?

Pre nás, pre každého jedného z nás.

Ľudová história je prameňom poznania a veľká inšpirácia pre našu tvorbu. Téma a dôvody vysťahovalectva obyvateľov z nášho územia a s tým spojené dôsledky, k nám prišla, keď Petra strávila pomerne veľa času na slovensko-ukrajinskej hranici ako dobrovoľníčka, v čase vypuknutia ruskej invázie na ukrajinské územie. Jej pobyt na východe republiky zahŕňal aj nikdy nekončiaci výskum ľudovej tvorivosti a histórie a všimla si, že v množstve dedín absentujú kroje. Čo nie je úplne bežné. Dopátrala sa k odpovediam a tento zaujímavý čriepok histórie vám chce predostrieť cez príbeh ešte zaujímavejšej rodáčky z obce Miková. Je ňou Júlia Warhola, rodená Zavacká, matka jedného z najznámejších predstaviteľov vizuálneho umenia, ikony pop-artu Andyho Warhola. Kto bola Júlia? Aká bola jej cesta do “zasľúbenej” zeme americkej? A prečo vôbec? Ako sa darilo žene z Mikovej vo veľkom svete? Ako ovplyvnila Andyho Warhola? A aký odkaz má pre nás, dnešných ľudí?

"My husband in America. I work like horse. His parents, old people. I live with them. I carried sack of potatoes on my back. I work and work. I was very strong lady. I don't see my husband nine years until 1921 I go to America, too."

- Julia Warhola, Esquire, 1966

Čo s vyzbieranými peniazmi?

Tu je zoznam výstupov a aktivít, ktoré by sme radi zo zbierky zafinancovali:

  • vznik krátkeho dokumentárneho filmu o ceste po stopách koreňov pop-artu
  • informačné tabule na vstupoch do obce
  • informačná tabuľa pri pozemku rodného domu Warholovej matky Júlie
  • replika mikovského kroja pre obec Miková aj s figurínou
  • zveľadenie pamätnej miestnosti v Mikovej
  • etnografický výskum v teréne

A ak vyzbierame viac, týmito aktivitami budeme pokračovať:

  • rekonštrukcia a darovanie strateného mužského kroja a figuríny
  • etnografický výskum
  • vydanie viacjazyčnej brožúry k tejto téme
  • výroba a umiestnenie fotosteny
  • pamätná kniha
  • podpora festivalu Andyho Warhola
  • premietanie dokumentárneho filmu v pamätnej miestnosti (TV obrazovka)
  • marketingové aktivity na podporu turizmu v Mikovej
  • populárno-náučné pátracie hry pre deti po Mikovej
  • čokoľvek nás napadne na pomoc a popularizáciu Mikovej (rodnej obce rodičov Andyho Warhola)

Ak vyzbierame ešte ešte viac:

  • podpora Múzea vysťahovalectva Kasigarda v Tahyňi

Kedy sa čo udeje?

Už v septembri absolvujeme cestu, ktorú musela prejsť Júlia, aby dosiahla na lepší život so svojím manželom vo veľkom svete. Prejdeme trasu, ako sa nám ju podarilo podľa nášho výskumu zrekonštruovať: Miková - Lupkovský tunel - Łupkow - Katowice - Osvienčim - Gdańsk - Antwerp - Dover - London - Liverpool - Ellis Island - Pittsburgh.
Cestu zdokumentujeme a na jej ploche predstavíme Júliu, jej korene, jej život a aj odkaz, ktorý po sebe pre nás zachovala. Budeme pátrať po tom, čo v nej z našej ľudovej kultúry zostalo nevykorenené, čo a v akej podobe by sa do jej rodiska malo vrátiť a veríme, že sa nám to aj podarí. Zároveň sa necháme inšpirovať pri tvorbe novej série šperkov, z ktorých časť bude pre vás odmenou, ak náš projekt finančne podporíte.

Ako sa vám za podporu odmeníme?

Odmeníme sa tak, ako najlepšie vieme. Za finančnú podporu vás obdarujeme šperkom alebo šperkami z novej série inšpirovanej týmto príbehom, koreňmi pop-artu. Podľa výšky podpory si môžete zvoliť rôzne varianty šperkov, či ich dostanete s pohľadnicou, venovaním alebo dokonca osobným doručením od Petry.

Ak sa rozhodnete byť naozaj štedrými, máme pre vás prichystané nápadité spojenie Petry Toth a pop-artu v podobe vášho portrétu v pop-art prevedení, vylepšený o krištáliky v štýle Petry Toth.
Najväčšou odmenou však bude návrat mikovského kroja tam, kde patrí - do Mikovej. A to obohatí nás všetkých, lebo takto sa kúsok našej histórie sprítomní a zachová pre ďalšie generácie.

Ak ste veľkým nadšencom ľudovej kultúry a histórie, pre jedného z vás máme aj odmenu v podobe vám na mieru ušitého mikovského kroja.

Všetky odmeny budeme doručovať do Vianoc.

Vopred vám za podporu a štedrosť ďakujeme.
Tím Petra Toth

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Set 6ks vianočných prianí s vinšom v rusínčine vo vnútri s obálkami
Set 6ks vianočných prianí s vinšom v rusínčine vo vnútri s obálkami

Minimálna výška príspevku

15

Podporu projektu a spomienku naň pre seba a svojich blízkych viete získať naraz. Podporte projekt sumou 15€ a doručíme vám do Vianoc odmenu set šiestich vianočných prianí s vinšom v rusínčine vo vnútri (vrátane obálok).

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Do Vianoc

Cestovná minišperkovnica Júlia Warhola
Cestovná minišperkovnica Júlia Warhola

Minimálna výška príspevku

25

Šperky z tohto projektu, aj iných našich sérií, si môžete uložiť do praktickej cestovnej minišperkovnice s motívom šťastného stretnutia Júlie s manželom Andrejom.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: do Vianoc

Náušnice inšpirované koreňmi POP-ARTu s pohľadnicou
Náušnice inšpirované koreňmi POP-ARTu s pohľadnicou

Minimálna výška príspevku

45

K rovnakým náušniciam ako v predošlej odmene, ktoré sa nebudú dať bežne kúpiť, vám pribalíme aj pohľadnicu. Tak, ako sa kedysi posielali pohľadnice z Ameriky, aby boli ľudia v kontakte s rodným krajom. Náušnice budú inšpirované dobou, aká bola na Slovensku pred 100 rokmi, a ktorá viedla k vlne vysťahovalectva.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: do Vianoc

Dvojset šperkov inšpirovaných koreňmi POP-ARTu
Dvojset šperkov inšpirovaných koreňmi POP-ARTu

Minimálna výška príspevku

80

Dvojnásobná radosť zo šperkov. Dostanete dvojset šperkov, ktorý sa nebude dať bežne kúpiť. Tento dvojset bude úplne iný ako prvá náušnicová odmena. Dvojset bude zabalený v krásnej air mail krabičke. Nádherný dvojset inšpirovaný vidinou života v Amerike, kde mali byť cesty dláždené zlatom vám doručíme do Vianoc.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: do Vianoc

Dvojset šperkov inšpirovaných koreňmi POP-ARTu s osobným venovaním od Petry Toth
Dvojset šperkov inšpirovaných koreňmi POP-ARTu s osobným venovaním od Petry Toth

Minimálna výška príspevku

85

Dvojnásobná radosť zo šperkov. Dostanete dvojset šperkov, ktorý sa nebude dať bežne kúpiť, a ku ktorému Vám pribalíme osobné venovanie od Petry Toth. Tento dvojset bude úplne iný ako prvá náušnicová odmena. Dvojset bude zabalený v krásnej air mail krabičke. Nádherný dvojset inšpirovaný vidinou života v Amerike, kde mali byť cesty dláždené zlatom vám doručíme do Vianoc.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: do Vianoc

Trojset šperkov inšpirovaných POP-ARTom
Trojset šperkov inšpirovaných POP-ARTom

Minimálna výška príspevku

120

Myslite vo veľkom a doprajte si za svoj príspevok na projekt až tri šperky. Nebudú sa opakovať a nebudú sa dať bežne kúpiť. Šperky budú opäť iné ako predošlé odmeny. Tentokrát inšpirované tvorbou Andyho Warhola. Trojset šperkov bude zabalený v krásnej air mail krabičke a bude doručený do Vianoc.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: do Vianoc

Váš vykrištáľovaný portrét v štýle POP-ARTu
Váš vykrištáľovaný portrét v štýle POP-ARTu

Minimálna výška príspevku

500

Spojenie Petry Toth a pop-artu môže visieť na vás alebo dokonca aj na vašej stene. Jedinečné stvárnenie vášho portrétu v štýle pop-artu okrištáľovaný krištálikmi je niečo, čo sa len tak nevidí. Odmena vám bude doručená do Vianoc.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: do Vianoc

Náušnice inšpirované koreňmi POP-ARTu
Náušnice inšpirované koreňmi POP-ARTu

Minimálna výška príspevku

35

Aj vy môžete vlastniť náušnice zabalené v krásnej air mail krabičke, ktoré sa nebudú dať bežne kúpiť. Náušnice budú inšpirované dobou, aká bola na Slovensku pred 100 rokmi, a ktorá viedla k vlne vysťahovalectva.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: do Vianoc

Trojset šperkov inšpirovaných pop-artom s osobným doručením od Petry v rámci SR
Trojset šperkov inšpirovaných pop-artom s osobným doručením od Petry v rámci SR

Minimálna výška príspevku

200

Ak ste si vždy priali, aby vám šperky priniesla Petra osobne, nepremeškajte príležitosť - teraz je tá šanca pre 10 z vás. Petra vám prinesie rovnaký trojset šperkov ako v predošlej odmene. Šperky sa nebudú opakovať a nebudú sa dať bežne kúpiť. Trojset šperkov inšpirovaných tvorbou Andyho Warhola bude zabalený v krásnej air mail krabičke a doručený do Vianoc.

Doručenie: do Vianoc

Unikátny, na mieru ušitý ženský kroj z Mikovej
Unikátny, na mieru ušitý ženský kroj z Mikovej

Minimálna výška príspevku

1 000

Príspevok v tejto sume vás prenesie do histórie a čias Júlie Warholovej a vy sa stanete jedinou súkromnou vlastníčkou / súkromným vlastníkom tohto strateného ženského kroja, navyše ušitého na mieru pre vás. Druhý duplikát venujeme obci Miková. Túto vzácnosť doručíme do Vianoc.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: do Vianoc

Novinky

Otvorenie pamätnej miestnosti sa pomaly blíži

Update #2, 20.04.2024

Posledné mesiace sú veľmi intenzívne. Celý tím usilovne pracuje na všetkom, čo súvisí s otvorením pamätnej miestnosti Mikovej. A zatiaľ čo tím pracuje na každom detaile, na druhej strane Slovenska, v Mikovej, sa dokončujú stavebné práce. 

Pomaly sa blížime do úspešného konca a už sme si stanovili aj predpokladaný termín slávnostného otvorenia. Veríme, že všetko pôjde podľa plánov a miestnosť sa nám podarí otvoriť už v júni. 

Navyše, tesne pred otvorením uzrie svetlo sveta aj dokument o živote Júlie Warhola, na ktorom sme rovnako usilovne pracovali. 

Ďakujeme za vašu podporu, pretože bez nej, by sme dnes s úsmevom na tvári túto správu nepísali. 

Tím Petra Toth ❤️

Odmeny na ceste k vám

Update #1, 05.12.2023

V prvom rade vám všetkým chceme ešte raz poďakovať za obrovskú podporu projektu, či už finančnú alebo aj tú slovnú. Vážime si to ♥️

Dobrá správa: V týchto dňoch už dobaľujeme všetky vaše odmeny.

Ešte lepšia správa: na našom sľube doručenia do Vianoc sa nič nezmenilo, môžete s tým počítať. Odmeny od nás kuriérom posielame v dňoch okolo 11.12.

Tím Petra Toth

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Cestovná minišperkovnica Júlia Warhola

29 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Cestovná minišperkovnica Júlia Warhola

29 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Dvojset šperkov inšpirovaných koreňmi POP-ARTu

84 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Náušnice inšpirované koreňmi POP-ARTu s pohľadnicou

49 €

+ 4 € ?

👤 Andrea Šusteková

🎁 Set 6ks vianočných prianí s vinšom v rusínčine vo vnútri s obálkami

19 €

+ 6 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Náušnice inšpirované koreňmi POP-ARTu s pohľadnicou

💬 Pre Katku folklóristku telom aj dušou

49 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Cestovná minišperkovnica Júlia Warhola

💬 Vynikajúci projekt, vďaka za podporu rusnackej kultúry!

29 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

👤 Michaela Saboun

5 €

👤 Martina Vangorová

🎁 Dvojset šperkov inšpirovaných koreňmi POP-ARTu

84 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Náušnice inšpirované koreňmi POP-ARTu s pohľadnicou

💬 Vďaka za vašu snahu a úsilie 👌☺️

49 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Super práca, starý otec sa narodil v Mikovej. Každý príspevok som so záujmom čítala a prekvapilo ma koľko málo som o Júlii vedela.

10 €

👤 Patrícia Hrehušová

🎁 Náušnice inšpirované koreňmi POP-ARTu s pohľadnicou

49 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Cestovná minišperkovnica Júlia Warhola

29 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Cestovná minišperkovnica Júlia Warhola

29 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Cestovná minišperkovnica Júlia Warhola

54 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Cestovná minišperkovnica Júlia Warhola

29 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Set 6ks vianočných prianí s vinšom v rusínčine vo vnútri s obálkami

49 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Cestovná minišperkovnica Júlia Warhola

29 €

👤 Iveta Mišák Paláčiková

🎁 Set 6ks vianočných prianí s vinšom v rusínčine vo vnútri s obálkami

💬 Ste žena s veľkým Ž a skvelými nápadmi!

19 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Mária Tóthová

🎁 Cestovná minišperkovnica Júlia Warhola

💬 Je to jeden krásny projekt a mám nesmiernu radosť, že chcete dostať do povedomia obec Miková a spôsob života, akým ľudia v tej dobe žili a najmä nie jednoduchý ale čarovný život mamy Júlie ❤💕Vďaka za to!🌹

29 €

+ 2 € ?

👤 Zuzana Bukovinska

🎁 Cestovná minišperkovnica Júlia Warhola

54 €

👤 Andrea Syte Lantai

🎁 Náušnice inšpirované koreňmi POP-ARTu s pohľadnicou

49 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Cestovná minišperkovnica Júlia Warhola

29 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Cestovná minišperkovnica Júlia Warhola

💬 Petra ste úžasná 🙂 to čo robíte pre ostatných, pre ďalšie generácie, pre zachovanie nášho dedičstva ❤️

34 €

👤 Michaela Dobrotová

🎁 Cestovná minišperkovnica Júlia Warhola

💬 Ďakujeme a držíme palce!

29 €

   1 2 3 4 ... 32

Autori

Miesto realizácie projektu

Celé Slovensko

Petra Toth

Petra Toth

Šperkársky a dizajnérsky ateliér Petra Toth má za sebou viac ako 15-ročnú históriu dizajnovania a výroby šperkov a doplnkov inšpirovaných pôvodnými slovenskými ornamentmi, ktoré pretvára do sofistikovanej súčasnej formy. Kým sa šperk od nás dostane k vám, prejde dlhá cesta. Cesta, ktorá vedie od výskumu v teréne, cez skice a nákresy až k prototypom a jej výsledkom je šperk, ktorý nosíte. Tento projekt by nevznikol, ak by jedným z neochvejných pilierov Petrinej životnej filozofie nebola aj viera v ženský princíp, v silu a výnimočnosť žien.

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Set 6ks vianočných prianí s vinšom v rusínčine vo vnútri s obálkami
Set 6ks vianočných prianí s vinšom v rusínčine vo vnútri s obálkami

Minimálna výška príspevku

15

Podporu projektu a spomienku naň pre seba a svojich blízkych viete získať naraz. Podporte projekt sumou 15€ a doručíme vám do Vianoc odmenu set šiestich vianočných prianí s vinšom v rusínčine vo vnútri (vrátane obálok).

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Do Vianoc

Cestovná minišperkovnica Júlia Warhola
Cestovná minišperkovnica Júlia Warhola

Minimálna výška príspevku

25

Šperky z tohto projektu, aj iných našich sérií, si môžete uložiť do praktickej cestovnej minišperkovnice s motívom šťastného stretnutia Júlie s manželom Andrejom.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: do Vianoc

Náušnice inšpirované koreňmi POP-ARTu s pohľadnicou
Náušnice inšpirované koreňmi POP-ARTu s pohľadnicou

Minimálna výška príspevku

45

K rovnakým náušniciam ako v predošlej odmene, ktoré sa nebudú dať bežne kúpiť, vám pribalíme aj pohľadnicu. Tak, ako sa kedysi posielali pohľadnice z Ameriky, aby boli ľudia v kontakte s rodným krajom. Náušnice budú inšpirované dobou, aká bola na Slovensku pred 100 rokmi, a ktorá viedla k vlne vysťahovalectva.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: do Vianoc

Dvojset šperkov inšpirovaných koreňmi POP-ARTu
Dvojset šperkov inšpirovaných koreňmi POP-ARTu

Minimálna výška príspevku

80

Dvojnásobná radosť zo šperkov. Dostanete dvojset šperkov, ktorý sa nebude dať bežne kúpiť. Tento dvojset bude úplne iný ako prvá náušnicová odmena. Dvojset bude zabalený v krásnej air mail krabičke. Nádherný dvojset inšpirovaný vidinou života v Amerike, kde mali byť cesty dláždené zlatom vám doručíme do Vianoc.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: do Vianoc

Dvojset šperkov inšpirovaných koreňmi POP-ARTu s osobným venovaním od Petry Toth
Dvojset šperkov inšpirovaných koreňmi POP-ARTu s osobným venovaním od Petry Toth

Minimálna výška príspevku

85

Dvojnásobná radosť zo šperkov. Dostanete dvojset šperkov, ktorý sa nebude dať bežne kúpiť, a ku ktorému Vám pribalíme osobné venovanie od Petry Toth. Tento dvojset bude úplne iný ako prvá náušnicová odmena. Dvojset bude zabalený v krásnej air mail krabičke. Nádherný dvojset inšpirovaný vidinou života v Amerike, kde mali byť cesty dláždené zlatom vám doručíme do Vianoc.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: do Vianoc

Trojset šperkov inšpirovaných POP-ARTom
Trojset šperkov inšpirovaných POP-ARTom

Minimálna výška príspevku

120

Myslite vo veľkom a doprajte si za svoj príspevok na projekt až tri šperky. Nebudú sa opakovať a nebudú sa dať bežne kúpiť. Šperky budú opäť iné ako predošlé odmeny. Tentokrát inšpirované tvorbou Andyho Warhola. Trojset šperkov bude zabalený v krásnej air mail krabičke a bude doručený do Vianoc.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: do Vianoc

Váš vykrištáľovaný portrét v štýle POP-ARTu
Váš vykrištáľovaný portrét v štýle POP-ARTu

Minimálna výška príspevku

500

Spojenie Petry Toth a pop-artu môže visieť na vás alebo dokonca aj na vašej stene. Jedinečné stvárnenie vášho portrétu v štýle pop-artu okrištáľovaný krištálikmi je niečo, čo sa len tak nevidí. Odmena vám bude doručená do Vianoc.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: do Vianoc

Náušnice inšpirované koreňmi POP-ARTu
Náušnice inšpirované koreňmi POP-ARTu

Minimálna výška príspevku

35

Aj vy môžete vlastniť náušnice zabalené v krásnej air mail krabičke, ktoré sa nebudú dať bežne kúpiť. Náušnice budú inšpirované dobou, aká bola na Slovensku pred 100 rokmi, a ktorá viedla k vlne vysťahovalectva.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: do Vianoc

Trojset šperkov inšpirovaných pop-artom s osobným doručením od Petry v rámci SR
Trojset šperkov inšpirovaných pop-artom s osobným doručením od Petry v rámci SR

Minimálna výška príspevku

200

Ak ste si vždy priali, aby vám šperky priniesla Petra osobne, nepremeškajte príležitosť - teraz je tá šanca pre 10 z vás. Petra vám prinesie rovnaký trojset šperkov ako v predošlej odmene. Šperky sa nebudú opakovať a nebudú sa dať bežne kúpiť. Trojset šperkov inšpirovaných tvorbou Andyho Warhola bude zabalený v krásnej air mail krabičke a doručený do Vianoc.

Doručenie: do Vianoc

Unikátny, na mieru ušitý ženský kroj z Mikovej
Unikátny, na mieru ušitý ženský kroj z Mikovej

Minimálna výška príspevku

1 000

Príspevok v tejto sume vás prenesie do histórie a čias Júlie Warholovej a vy sa stanete jedinou súkromnou vlastníčkou / súkromným vlastníkom tohto strateného ženského kroja, navyše ušitého na mieru pre vás. Druhý duplikát venujeme obci Miková. Túto vzácnosť doručíme do Vianoc.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: do Vianoc