Darujme domček Slobodným mačkám

Darujme domček Slobodným mačkám

Mačičky sú záhadné stvorenia, ktoré ako jediné zo všetkých živočíchov od praveku samé od seba vyhľadávajú našu spoločnosť. Postupne si ma našlo, teraz už 17 mačičiek. Dávam ich očkovať, sterilizovať, kastrovať. Starám sa im o potravu, teplo, pohladenie. Keďže ich počet narastá je potrebné im postaviť priestor, kde by mali útočisko - svoj vlastný DREVENÝ MAČACÍ DOMČEK spojený s felinoterapiou.

Ekológia
Lokálny rozvoj
Darujme domček Slobodným mačkám
1 deň

do skončenia kampane

Získaná suma
117 % 1 755 €
Cieľ Cieľová suma
Postavenie mačacieho domčeka a príslušenstva
1 500 €
2
Rozšírenie domčeka pre felinoterapiu a vybavenie
3 500 €

O projekte

Volám sa Mirka Bajkai, som maliarka a rezbárka, a mačičky prišli do môjho života úplne neplánovane. Keď sa objavili v okolí starého domčeka kde bývam, nevedela som si povedať, že týmto slobodným mačkám nedám jesť, alebo keď som videla, že sú choré, že ich nedám veterinárne ošetriť. Odkedy som sa im začala venovať, mačičky sa začali ku mne sťahovať, ako by mali anténky :-), ktorými si posielali správy "poďte sem, tu nás nevyháňajú".

U nás nachádzajú mačičky trvalý domov.

A tak VŠETKY cicušky, čo sa ku mne dostali, udržujem v dobrej zdravotnej kondícii, sú socializované, prítulné, napapané, ale zároveň SLOBODNÉ. Oni mi za to dávajú späť láskou a svoju liečivú energiu. Chodia von do prírody kedy chcú, túlajú sa po okolí, vo voľnej prírode. Lozia po stromoch, chytajú myšky, naháňajú sa po lúke a keď na ne príde únava, tak sa schovajú pod moju ochranu, zatiaľ v mojom domčeku.
Žijeme v krásnom kraji, 700 metrov nadmorskej výšky na začiatku Muránskej Planiny. V okolí niekoľko kilometrov nie je žiadna dedina, ani rušná mestská premávka, takže pre ne je to prirodzené dedinské prostredie. Postupne mačičiek pribúda a moje priestory v súkromí, v mojom domove, už nie sú vyhovujúce pre také množstvo mačičiek. Aj z toho dôvodu sme pre ne založili OZ Slobodné mačky. 

Útulok pre naše mačičky

Chceli by sme postaviť malý útulok - domček z dreva, v tesnej blízkosti môjho domova. Tento drevený domček by bol prenosný, aby sa v prípade potreby dal premiestniť. Zároveň sa dá využívať aj na liečivé pobyty s mačičkami - felinoterapiu. 

A preto potrebujeme vašu pomoc - vyberte si niektorú z ponúkaných odmien a pomôžte nám vybudovať takýto úkryt pre naše mačky. 
Víziou je, aby domček mal aj malú terasu, kde by sa mohli vyhrievať, chrániť pred nečasom.  
Vo vnútri domčeka vzniknú drevené mačacie postieľky, rôzne nainštalované, nech sa cicušky majú kde do klbka schúliť a oddýchnuť si v bezpečí. K normálnym ľudským dverám pre "personál" pribudnú mačacie dvierka, nech si mačičky lozia von a dnu ako budú chcieť.

 "Mačacie TEPIDARIUM pri lese" na vzájomné liečenie človeka aj mačky....

Chatka by mala byť dvojmiestna v prípade dostatočnej výšky finančných prostriedkov. V chatke by malo byť mačacie tepidarium s dvoma lôžkami, kde by návštevník - človek prišiel a trávil čas s mačičkami.  Mačičky obľubujú ležať na človeku, túliť sa k nemu, priasť pri každom dotyku, je to úžasný pocit, ktorý má liečebné pozitíva pre ľudí aj mačičky. Felinoterapia je vo svete známa a uznávaná pri liečbe ľudí. Tí, čo majú doma mačičky, so mnou určite súhlasia. Bude to úžasný zážitok pre tých, čo si nemôžu dovoliť mačičky, ale chceli by to vyskúšať. Domček by mal byť vykurovaný - cicušky milujú teplo a hlavne v zime.

Projekt je prínosom pre mačičky, ktoré budú mať svoj domov, bezpečné útočisko. Zároveň aj pre ľudí, ktorý budú môcť prísť a cicušky im svojim pradením a energiou prinesú pokoj a odbúrajú z nich stres. Je všeobecne  známe a overené, že mačky majú túto schopnosť. Ich sila a schopnosti sú úžasné v tomto pretechnizovanom a ubehanom svete. Vďaka tomuto projektu budú môcť ľudia vidieť mačičky v prírode, v ich prirodzenom prostredí a byť s nimi v priamom kontakte.

Na čo použijeme vašu podporu?

Výšku finančnej pomoci som nastavila na minimum 1 500 eur, čo by pokrylo náklady na malú drevenú chatku.
Ak by sa podarilo túto sumu prekročiť a získali by sme 3 500 eur, tak by sme mohli vybudovať aj tepidarium - priestor na realizáciu felinoterapie, na kúrenie v ňom a ostatné dôležité prvky.
Ak by sa podarilo vyzbierať 5 000 eur a viac, podaril by sa kompletný projekt a možno by sa aj nejaké granulky do toho vošli. Domček by slúžil v lete, v zime, ako útočisko pred nečasom a nástrahami divej prírody a zároveň by tam bol priestor na felinoterapiu.

Momentálne nás čakajú tri kastrácie, jedna sterilizácia a znovu všetky cicušky preočkovať proti besnote, kliešťom, mačacej chrípke, atď. Všetky získané eurá navyše pôjdu na realizáciu a činnosť spojenú z OZ Slobodné Mačky. Plánov, povinností a predstáv je mnoho, a stále sa dá zlepšovať...

Ďakujeme za vašu podporu, ktorá umoží slobodný život našim mačičkám.

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Kniha Čarovnica - The Wood shaman a set 4 magnetiek s mačičkami
Kniha Čarovnica - The Wood shaman a set 4 magnetiek s mačičkami

Minimálna výška príspevku

35

Dvojjazyčná kniha slovensko-anglická, plná fotoreprodukcií drevených vyrezávaných srdiečok a veršov o láske k domovu. Vhodná aj ako darček do zahraničia. Set 4 magnetiek s fotkami cicušek, ktorým ste pomohli. Ďakujeme, mňau.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Mesiac od ukončenia kampane

Sladký domov
Sladký domov

Minimálna výška príspevku

210

Drevené vyrezávané srdce, kombinovaná technika rozmer diela cca 19x15cm

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Mesiac od ukončenia kampane

Počet zostávajúcich odmien: 1 z 1

Čistý svet
Čistý svet

Minimálna výška príspevku

395

Autorský maľovaný obraz, originál, kombinovaná technika,akryl, sculpture painting, rozmer diela cca 50x70cm.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Mesiac od ukončenia kampane

Počet zostávajúcich odmien: 1 z 1

Srdce stromu
Srdce stromu

Minimálna výška príspevku

450

Drevené vyrezávané srdce z motívom stromu. Jemná a detailná drevorezba. Ošetrené čistým včelím voskom. Určené na zavesenie. Rozmer diela cca 26x25cm.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Mesiac od ukončenia kampane

Počet zostávajúcich odmien: 1 z 1

Celodenný pobyt s mačičkami, felinoterapia
Celodenný pobyt s mačičkami, felinoterapia

Minimálna výška príspevku

160

Strávite celý deň s mačičkami. Budete fungovať ako člen mačacej bandy. Budete ich kŕmiť, pôjdete na prechádzku, spolu si zdriemnete. Hladkanie a maznanie je takmer nevyhnutné. Drobné občerstvenie a obed je v cene

Doručenie: Po skončení kampane dátum dohodou.

Počet zostávajúcich odmien: 10 z 10

Dvojdňový pobyt s mačičkami, felinoterapia.
Dvojdňový pobyt s mačičkami, felinoterapia.

Minimálna výška príspevku

360

Strávite dva dni a jednu noc v spoločnosti mačičiek. Ubytovanie v cene. Strava začína raňajkami prvý deň a končí olovrantom druhý deň. V rámci pobytu budete súčasťou mačacieho sveta - starostlivosť o mačičky ,kŕmenie, hladkanie, prechádzky s nimi v prírode, ako aj hranie sa a oddych. Domov odídete s čistou hlavou,pľúcami vyvetranými čistým vzduchom a srdcom plným lásky z mačacej energie. Spoločnosť vám po celý čas bude robiť Mirka Bajkai rezbárka, maliarka, spisovateľka a zároveň aj hlavná mačacia žena, mňau.

Doručenie: Po skončení kampane dátum dohodou

Počet zostávajúcich odmien: 10 z 10

Mačacia láska
Mačacia láska

Minimálna výška príspevku

95

Autorský aquarel A4 osadený v ráme.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Mesiac od ukončenia kampane

Počet zostávajúcich odmien: 0 z 1

Novinky

Mačacie TEPIDARIUM a zariadenie domčeka

Update #2, 25.04.2024

Zvyšujeme cieľ! Ďakujeme❤️
Ďakujem Vám Všetkým podporovateľom, ktorí ste sa rozhodli prispieť❤️. Nesmierne si to vážim ❤️.

 Splnili sme prvý cieľ, a preto sme sa rozhodli pre druhý cieľ, ktorý je spomenutý v projekte. A to je dovýšenie sumy na 3500,-eur, ktoré budú slúžiť na rozšírenie domčeka pre mačičky, o priestor na felinoterapiu. Bude to mačacie TEPIDARIUM, kde budete pri kávičke, čajíku stráviť čas s mačičkami. Tie sa vám nechajú hladkať, budú vám priasť, ležať pri vás, na vás, odoberať zlú energiu a dobijať vás tou dobrou. Svojimi úžasnými tváričkami, vám rozjasnia srdiečka a dodajú úžasný zážitok, pocit pokoja a šťastia. Buď s nimi strávite pár hodiniek, alebo prespíte s nimi celú noc v domčeku pod hviezdami.
Potrebné je ešte doplniť lôžka do tepidaria, zariadiť mačaciu časť o poličky,peliešky, rebríky a mačacie dvierka. Zabudovať kúrenie na zimné obdobie. Či dospejeme k tomuto cieľu, je zase na vás ❤️
Preto budeme radi, keď nám pomôžete aj nasledovne:
Povedzte o projekte svojim známym (kamarátom, rodičom, kolegom)
Sledujte naše sociálne siete, lajkujte, komentujte a zdieľajte príspevky
Zdieľajte našu kampaň
Prispejte na dobrú vec ?‍⬛❤️.

Prvých 11% máme ?

Update #1, 10.04.2024

Priatelia, projekt sa pomaličky rozbieha. Už teraz chcem poďakovať Vám, čo už prispeli a verím že to spolu dáme ?❤️??

Podporovatelia

👤 Katarina Delinova

💬 Mirka moja 💖♥️Edko bude určite úžasný terapeut🤗🙏😻😻😻😻

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

+ 2 € ?

👤 Timea Fiedler

30 €

👤 Marta Szaboova

20 €

👤 Katarina Delinova

💬 Mirecko to posiela moj synovec Simonko 🤗💖😻13r

5 €

👤 Andrea Tekauerová

10 €

👤 Monika Matejíková

5 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

+ 2 € ?

👤 Simona Sedláková

30 €

👤 Andrea Salmova

💬 Mirka urcite so syncekom dojdeme :-)

10 €

👤 Jana Chlupová

💬 Miruška,dobrá vec sa podarí,ty si to zaslúžiš aj cicušky🐈‍⬛ 😘❤️🐾

5 €

+ 1 € ?

👤 Gabriela Žilková

💬 Tak Mirka a projekt sa môže začať :) Prajem všetko dobré. Môj obľúbený citát od E. Roosveltovej je: ,,Budúcnosť patrí tým, kto verí v krásu svojich snov". Tak nech sa Vám Váš sen splní.

82 €

+ 6 € ?

👤 Anna Droppová

💬 Pre dobrú vec ❤️

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

30 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

+ 1 € ?

👤 Jana Belovičová

50 €

👤 Zuzana Berger

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 S láskou

22 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Mirka, prajem Vám aj cicuskam, aby to vyšlo a mali krásny domček 😊

10 €

👤 beatrica izakova

💬 Nech sa dari

10 €

👤 Oľga Režná

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Od Alenky a Agatky😽s Dorotkou😽.

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Cicuškám od Jarky 😻

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Mačacia láska

💬 Mirka si úžasná, teším sa, že som Ťa stretla...

95 €

+ 7 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Nech sú všetky bytosti šťastné - aj mačky:)

11 €

👤 Alena Staruchová

50 €

   1 2 3

Autori

Miesto realizácie projektu

Banskobystrický kraj

Slobodné mačky OZ

Slobodné mačky OZ

Slobodné mačky je občianske združenie založené na ochranu a záchranu bežných mačiek. Mačičky tu nachádzajú trvalý domov, s kompletnou starostlivosťou. Nehľadajú sa im adopcie. Zároveň sa špecializujeme na liečebné stretnutia s ľuďmi, ktorý sú vyhorení, v krásnom prostredí hôr na začiatku Muránskej planiny. Felinoterapia má významný vplyv na duševnú pohodu a zdravie človeka. Hlavnú úlohu zabezpečuje rezbárka, maliarka, spisovateľka a bylinkárka, ktorá sa o tieto mačacie bytosti stará a je dušou celého projektu. Toto je ďalší krok, ako spojiť zvieratá a ľudí, pomôcť im navzájom a zároveň robiť aj osvetu.

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Kniha Čarovnica - The Wood shaman a set 4 magnetiek s mačičkami
Kniha Čarovnica - The Wood shaman a set 4 magnetiek s mačičkami

Minimálna výška príspevku

35

Dvojjazyčná kniha slovensko-anglická, plná fotoreprodukcií drevených vyrezávaných srdiečok a veršov o láske k domovu. Vhodná aj ako darček do zahraničia. Set 4 magnetiek s fotkami cicušek, ktorým ste pomohli. Ďakujeme, mňau.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Mesiac od ukončenia kampane

Sladký domov
Sladký domov

Minimálna výška príspevku

210

Drevené vyrezávané srdce, kombinovaná technika rozmer diela cca 19x15cm

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Mesiac od ukončenia kampane

Počet zostávajúcich odmien: 1 z 1

Čistý svet
Čistý svet

Minimálna výška príspevku

395

Autorský maľovaný obraz, originál, kombinovaná technika,akryl, sculpture painting, rozmer diela cca 50x70cm.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Mesiac od ukončenia kampane

Počet zostávajúcich odmien: 1 z 1

Srdce stromu
Srdce stromu

Minimálna výška príspevku

450

Drevené vyrezávané srdce z motívom stromu. Jemná a detailná drevorezba. Ošetrené čistým včelím voskom. Určené na zavesenie. Rozmer diela cca 26x25cm.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Mesiac od ukončenia kampane

Počet zostávajúcich odmien: 1 z 1

Celodenný pobyt s mačičkami, felinoterapia
Celodenný pobyt s mačičkami, felinoterapia

Minimálna výška príspevku

160

Strávite celý deň s mačičkami. Budete fungovať ako člen mačacej bandy. Budete ich kŕmiť, pôjdete na prechádzku, spolu si zdriemnete. Hladkanie a maznanie je takmer nevyhnutné. Drobné občerstvenie a obed je v cene

Doručenie: Po skončení kampane dátum dohodou.

Počet zostávajúcich odmien: 10 z 10

Dvojdňový pobyt s mačičkami, felinoterapia.
Dvojdňový pobyt s mačičkami, felinoterapia.

Minimálna výška príspevku

360

Strávite dva dni a jednu noc v spoločnosti mačičiek. Ubytovanie v cene. Strava začína raňajkami prvý deň a končí olovrantom druhý deň. V rámci pobytu budete súčasťou mačacieho sveta - starostlivosť o mačičky ,kŕmenie, hladkanie, prechádzky s nimi v prírode, ako aj hranie sa a oddych. Domov odídete s čistou hlavou,pľúcami vyvetranými čistým vzduchom a srdcom plným lásky z mačacej energie. Spoločnosť vám po celý čas bude robiť Mirka Bajkai rezbárka, maliarka, spisovateľka a zároveň aj hlavná mačacia žena, mňau.

Doručenie: Po skončení kampane dátum dohodou

Počet zostávajúcich odmien: 10 z 10

Mačacia láska
Mačacia láska

Minimálna výška príspevku

95

Autorský aquarel A4 osadený v ráme.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Mesiac od ukončenia kampane

Počet zostávajúcich odmien: 0 z 1