KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA

KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA

Finančná pomoc na knižné vydanie autentického denníka Jaroslava Michalca, diaľkového turistu putujúceho z Novej Sedlice do Devína aj po známej Ceste SNP v spoločnosti malého psíka Stely. Kniha bude vernou reprodukciou zápisníka, s textom tlačeným na krémovom papieri, v čiernom kartónovom obale s kovovou hrebeňovou väzbou. Počet strán: 168. Rozmery: 11,5 x 17 cm.

Literatúra
KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA
Získaná suma
107%

2 564 €

z cieľovej sumy
2 400 €

Kampaň bola

úspešná

KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA

BOZPO znásobí vaše príspevky

Každá podpora bude znásobená a to až pokiaľ kampaň nedosiahne sumu 1 000 €
Prečítajte si viac o tejto unikátnej podpore vybraných projektov.

O projekte

Ako vznikla kniha

Myšlienka napísať knihu nebola plánovaná, hoci svoju cestu som mal premyslenú trištvrte roka. Nápad zapisovať vznikol až keď som objavil malý zápisník s perom. Mal som predstavu, že iba heslovite zaznamenám údaje o trase a najdôležitejšie zážitky počas dňa. Z malého nápadu sa stáva denná potreba: slová sa zmysluplne ukladajú do viet, vzniká prvotný zápis vychádzajúci z hĺbky môjho vnútra. Nikdy predtým som to nezažil. Písanie nebolo jednoduché, väčšinou som písal kľačiac v malom stane alebo ležiac na bruchu, unavený, ubolený a uzimený, pri svetle čelovky, neskoro večer, pretože ráno sa už moje myšlienky sústredili na ďalší deň.





Po návrate domov som každý večer čítal rodine z denníka na pokračovanie. Mal som možnosť počuť ucelené zápisky po prvýkrát. Niektoré state sa ma emočne dotýkali a pri ich čítaní sa mi lámal hlas. Rodina a priatelia ma povzbudzovali, aby som knihu vydal. Spočiatku som sa tejto vízii bránil, no dnes som presvedčený, že kniha obohatí čitateľov svojím autentickým posolstvom, zachyteným práve v krízových momentoch života diaľkového turistu, ktorému čitateľ nahliadne do duše. Nápad je o to odvážnejší, že sa uskutočňuje v čase pandémie koronavírusu.


Prečo podporiť

V úvode ste si pozreli video, v ktorom vás autor pozýva k aktívnej finančnej pomoci. Video obsahuje autentické zábery (fotky a videá) z cesty.

  • Podporou pomáhate autorovi s vydávaním a zverejnením knihy.
  • Ak projekt podporíte minimálnou sumou 13 eur, získate knihu KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA (viď ponuky vpravo).
  • V knihe nájdete hodnotné myšlienky a úvahy autora z jeho vnútorného života.
  • Po prečítaní knihy budete lepšie pripravení na zdolávanie ťažkostí diaľkového turistu.



Ako použijeme prostriedky

Získané finančné prostriedky budú použité na pokrytie nákladov tlače a prípadnú reedíciu a marketing predaja a distribúcie.


Ukážka z knihy s príbehom a tlačový font





Stav rozpracovanosti


  • Kniha je graficky pripravená do tlače v podobe vernej reprodukcie originálu denníka (bez pera).
  • Prvé výtlačky budú hotové koncom augusta 2020.
  • Prvý septembrový víkend plánujem urobiť verejnú prezentáciu knihy s uvedením do užívania. Miesto, dátum a čas upresním.
  • Kniha má priradené registračné číslo ISBN 978 - 80 - 973686 - 0 - 9






Recenzia

Autor prešiel sám, s malou a mladou fenkou Stelou, viac ako 850 km diaľkovej pešej turistiky a cesty po červenej značke celým Slovenskom od východu na západ počas 33 jarných dní a nocí roka 2020. Vo svojej knihe, obsahujúcej zápisky, podrobnosti a zážitky z dlhej a ťažkej púte z Novej Sedlice až po Devín približuje hodnotový, geografický, historický, kresťanský, ekologický, spoločenský i rodinný rozmer unikátnej náročnej (občas až krízovej) krížovej cesty.

Prináša detaily života diaľkového osamoteného turistu, popisuje starosti s orientáciou, s nosením až do 30 kilového bremena, s nocľahom, obstarávaním stravy, vody. Prekonáva strasti a bolesti spôsobené chôdzou v náročnom teréne a vrtošivom počasí, niekoľkými nešťastnými pošmyknutiami a pádmi. Zaznamenáva mimoriadne okolnosti svojej túry, ktoré zapríčinila v apríli, máji a júni 2020 vrcholiaca celosvetová kríza, vyvolaná pandémiou koronavírusom.

Pomocou aplikácií mobilného telefónu plánuje presun, orientuje sa v krajine aj prezentuje každodenné štatistické údaje. Pútavo rozpráva v prvej osobe v minulom i prítomnom čase, súčasným jazykom, využitím bohatej slovnej zásoby slovenského jazyka vyjadruje vlastné pocity, malé starosti i radosti a potešenia. Častokrát sa v myšlienkach obracia k Bohu, medituje nad rôznymi životnými situáciami seba samého ako 52 ročného muža, syna, brata, priateľa, manžela a otca štyroch detí. Hodnotí stretnutia s rôznymi ľuďmi, ktoré boli náhodné i plánované, zanecháva zápisy v knihách návštev na viacerých vrcholoch slovenských hôr, ctí si monumenty slovenskej histórie, navštevuje omše a prijíma i rozdáva dary.

Cesta by nemohla byť úspešná bez materiálnej i duchovnej podpory rodiny, známych i neznámych podporovateľov. Kniha Jaroslava Michalca je vzácna a užitočná pre všetkých, čo chcú, vedia a môžu svoj čas venovať aj úvahám o našej krajine a prírode, o spoločnosti a o Bohu.

Mgr. Ivan Kadlečík



Matchingový partner

Ďakujem veľmi za podporu projektu matchingovému partnerovi firme BOZPO, osobitne jej majiteľovi Jánovi Doničovi za prejavenie priaznivej náklonnosti. Jeho firma je úspešne na trhu už viac ako 20 rokov. Zabezpečuje služby v oblasti bezpečnosti práce,ochrany zdravia, požiarnej a civilnej ochrany a pracovnej zdravotnej služby. Vykonáva školenia a odborné kurzy v akreditovanom stredisku. Vo vlastnej ambulancii aj pracovné lekárske prehliadky a iné podobné služby. Bližšie informácie www.boz.sk

O projekte

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA a malý darček

Minimálna výška príspevku

13

Ďakujem vám. Finančná čiastka 13 eur pokryje náklady tlače knihy, ktorá vám po vydaní bude k dispozícii na osobný odber. Ku knihe pripájam malý darček v podobe levanduľového "batôžteka".


Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA s venovaním autora a malým darčekom

Minimálna výška príspevku

18

Ďakujem vám za dar. Za odmenu vám zdarma pošleme na vašu adresu vydanú knihu spolu s vlastnoručne napísaným venovaním pár slovami podľa vášho želania. Ku knihe pripájam malý darček v podobe levanduľového "batôžteka".


Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA s venovaním autora, podrobným plánom, mapami a malým darčekom

Minimálna výška príspevku

25

Ďakujem vám za dar. Za odmenu vám zdarma pošleme na vašu adresu vydanú knihu spolu s vlastnoručne napísaným venovaním pár slovami podľa vášho želania. Elektronickou formou vám bude zaslaný podrobný tabuľkový plán s rozpisom dôležitých údajov a link na zdieľanie plánovaných máp cez portál mapy.cz. Pripájam aj malý darček v podobe levanduľového "batôžteka".


Novinky

PROJEKT ÚSPEŠNÝ AJ S PREZENTÁCIOU!!!

Update #6, 08.09.2020

Dosiahli sme spoločne cieľovú sumu a projekt uspel. Všetkým darcom patrí moja srdečná vďaka za podporu.

  • V sobotu prebehla prezentácia v priateľskej a družnej atmosfére, úplne bezprostredná s vynikajúcim slávnostným moderovaním. Ďakujem aj všetkým pomocníkom pri organizácii akcie, bez vás by to nedosiahlo takú vysokú úroveň. Verím, že sa nám podarilo zorganizovať užitočné podujatie. Ja osobne mám z toho veľmi dobrý dojem a bol to pre mňa jeden z najkrajších víkendov.
Kniha sa úspešne dostáva medzi čitateľov a pomaly prichádzajú aj pozitívne hodnotenia. Tomu sa veľmi teším a potvrdzuje sa mi správnosť rozhodnutia verejného vydania. Prajem si, aby vám všetkým čítanie mojich skromných zápiskov prinieslo do života radosť a motiváciu.

Kniha je na svete!

Update #5, 28.08.2020

Dnes som prevzal hotové zviazané a zabalené knihy určené čitateľskej verejnosti. Všetko zatiaľ ide podľa plánu a teším sa na prezentáciu v sobotu "piateho o piatej". Prípravy na stretnutie sú v plnom nasadení.

VEREJNÁ PREZENTÁCIA KNIHY

Update #4, 18.08.2020

Na deň 5.9.2020 (sobota) je dohodnutá prezentácia knihy aj s odovzdávaním darčekov známym darcom. Stretneme sa na futbalovom ihrisku v Cigli o 17:00 hod.

Pripravíme pre Vás pohostenie vo forme "víťazného gulášu" (r. 2016) od šéfkuchára Jozefa Dámera. Podľa jeho skromnej poznámky sa mu podarí každý desiaty guláš, tak sa tešíme, že to bude od roku 2016 práve ten desiaty v poradí. Súčasťou programu bude aj moja rodinná cimbalovka súrodencov Michalcových aj s jedným hudobným hosťom. Pozývam všetkých podporovateľov na stretnutie, budú mať možnosť osobne si vyzdvihnúť knihu s darčekom a dozvedia sa viac o zážitkoch z cesty priamo z môjho rozprávania.

Teším sa na stretnutie, pozdravuje Jaroslav.


Tlač knihy

Update #3, 06.08.2020

Oznamujem vám, že dnes 6.8.2020 som v tlačiarni schválil tlač knihy. Ak sa všetko podarí, do 18.8. budú výtlačky pripravené na zviazanie do hrebeňovej väzby.

Oprava datumu ISBN

Update #2, 31.07.2020

Opravujem z 31.8. na 31.7. Prepacte, prijmite ospravedlnenie.

Priradenie čísla ISBN

Update #1, 31.07.2020

Dňa 31.8.2020 bolo na žiadosť vydavateľstva priradené registračné číslo ISBN 978 - 80 - 973686 - 0 - 9. Je to významná udalosť "života" knihy a výborný začiatok.

Podporovatelia

👤 Mária Fenciková

🎁 Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA s venovaním autora a malým darčekom

60 €

👤 Anonymný podporovateľ

30 €

👤 Lenka Krajčíková

🎁 Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA s venovaním autora a malým darčekom

18 €

👤 rodina Ďurinová

🎁 Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA s venovaním autora a malým darčekom

💬 Tešíme sa!

20 €

👤 Vieroslava Krausková

🎁 Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA a malý darček

13 €

👤 Katarína Výškrabková

🎁 Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA s venovaním autora, podrobným plánom, mapami a malým darčekom

25 €

👤 Basnská obchodná a stavebná spoločnosť, spol. s r. o.

450 €

👤 MILAN MACO

🎁 Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA s venovaním autora, podrobným plánom, mapami a malým darčekom

25 €

👤 Barbora Mikulová

🎁 Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA a malý darček

13 €

👤 Eva a Anton Špeťko

30 €

👤 Eduard Oswald

🎁 Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA a malý darček

13 €

👤 Anonymný podporovateľ

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA s venovaním autora a malým darčekom

40 €

👤 Jozefina Kleinova

🎁 Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA s venovaním autora, podrobným plánom, mapami a malým darčekom

💬 Tešim sa

25 €

👤 Martina Tomusova

112 €

👤 Anonymný podporovateľ

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA s venovaním autora a malým darčekom

30 €

👤 Anna Čačaná

🎁 Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA s venovaním autora, podrobným plánom, mapami a malým darčekom

25 €

👤 Jozef Certik

🎁 Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA s venovaním autora, podrobným plánom, mapami a malým darčekom

25 €

👤 Ambróz Jamriško

15 €

👤 Zuzana Struharova

🎁 Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA a malý darček

13 €

👤 Mária Jakubisová

🎁 Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA s venovaním autora a malým darčekom

20 €

👤 Zuzana Struharova

🎁 Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA a malý darček

💬 Nas hrdina

13 €

👤 Zuzana Pisova

🎁 Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA a malý darček

💬 Tesim sa na knizocku ❤️

13 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA a malý darček

13 €

👤 Adriena a Peter Tomovi

20 €

👤 Iveta Pellizzolova

🎁 Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA s venovaním autora a malým darčekom

18 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA a malý darček

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Elka a Ferko Kotrik

🎁 Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA a malý darček

💬 Pre dobrú vec

20 €

   1 2

Autori

Jaroslav Michalec

Jaroslav Michalec

Samuel  Michalec

Samuel Michalec

syn autora

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA a malý darček

Minimálna výška príspevku

13

Ďakujem vám. Finančná čiastka 13 eur pokryje náklady tlače knihy, ktorá vám po vydaní bude k dispozícii na osobný odber. Ku knihe pripájam malý darček v podobe levanduľového "batôžteka".


Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA s venovaním autora a malým darčekom

Minimálna výška príspevku

18

Ďakujem vám za dar. Za odmenu vám zdarma pošleme na vašu adresu vydanú knihu spolu s vlastnoručne napísaným venovaním pár slovami podľa vášho želania. Ku knihe pripájam malý darček v podobe levanduľového "batôžteka".


Kniha KRÍZOVÁ-KRÍŽOVÁ CESTA s venovaním autora, podrobným plánom, mapami a malým darčekom

Minimálna výška príspevku

25

Ďakujem vám za dar. Za odmenu vám zdarma pošleme na vašu adresu vydanú knihu spolu s vlastnoručne napísaným venovaním pár slovami podľa vášho želania. Elektronickou formou vám bude zaslaný podrobný tabuľkový plán s rozpisom dôležitých údajov a link na zdieľanie plánovaných máp cez portál mapy.cz. Pripájam aj malý darček v podobe levanduľového "batôžteka".