Pomôžte nám vydať prvú slovenskú učebnicu crowdfundingu

Pomôžte nám vydať prvú slovenskú učebnicu crowdfundingu

Už od roku 2015 StartLab pomáha získavať peniaze na dobré projekty. Spoločne sme podporili stovky menších aj väčších iniciatív, ktoré tak získali tisíce eur. Teraz vydávame učebnicu, cez ktorú chceme rozšíriť povedomie o crowdfundingu a dať ľuďom návod, ako na to.

Literatúra
Občiansky aktivizmus
Pomôžte nám vydať prvú slovenskú učebnicu crowdfundingu

Kampaň bola

úspešná
Získaná suma
212 % 14 862 €
Cieľ Cieľová suma
vydanie knihy a 100 ks pre knižnice
7 000 €
100 kníh pre kultúrne inštitúcie
9 500 €
100 učebníc do škôl
12 000 €
4
zvýšime počty na 150ks
15 000 €
Pomôžte nám vydať prvú slovenskú učebnicu crowdfundingu

Martinus znásobí vaše príspevky

Každá podpora bude znásobená a to až pokiaľ kampaň nedosiahne sumu 2 000 €
Prečítajte si viac o tejto unikátnej podpore vybraných projektov.

O projekte

ĎAKUJEME VŠETKÝM PODPOROVATEĽOM!
Učebnicu si môžete kúpiť na Martinuse.

Všetky aktuálne info nájdete v Novinkách.


Prečo to robíme?

Na Slovensku máme veľmi veľa šikovných ľudí, organizácií a iniciatív. Robia zmysluplné projekty, či produkty s pridanou hodnotou, no veľa z nich naráža na problém, z čoho to všetko financovať.
Pre mnohých môže byť crowdfunding spôsob, ako svoje sny zrealizovať. Dôkazom sú stovky kampaní, ktoré vďaka drobným príspevkom od ľudí na StartLabe získali podporu už viac ako 3,5 milióna eur.
Nie každý však crowdfunding pozná a vie ako na to. Tak sme sa rozhodli spísať všetko, čo sme sa za 6 rokov fungovania StartLabu o crowdfundingu naučili. Prinášame praktického sprievodcu pre každého, kto má dobrý projekt a hľadá naň peniaze.

Čo vďaka vašej podpore urobíme?

Chceme, aby sa o crowdfundingu dozvedelo čo najviac ľudí a získali kompletný návod na to, ako svoje projekty touto cestou financovať. Čím viac ľudí si knihu prečíta a rozhodne sa pre crowdfunding, o to viac dobrých projektov vznikne.

Po vydaní sa učebnica dostane nie len k vám, ktorí si ju vyberiete ako odmenu, no vďaka vašej podpore ju pošleme aj do 100 knižníc po celom Slovensku. Bude tak k dispozícii pre ďalšie stovky čitateľov, ktorým môže pomôcť.

Ďalším cieľom projektu, ktorý sa vďaka vašej podpore už podarilo dosiahnuť, je poslať učebnicu do 100 kultúrnych inštitúcií. Ďakujeme!

Teraz zbierame na to, aby sme knihu poslali aj do 100 stredných škôl. Prečo?
Mladí ľudia majú kopec dobrých nápadov a projektov, no zvyčajne na ne nemajú financie. Vďaka učebnici zistia ako získať finančnú podporu pre ich dobré nápady.

Čo sa v učebnici dočítate

Knihu sme poňali veľmi prakticky, s minimom teórie a množstvom príkladov z praxe. Po jej prečítaní budete vedieť:
  • čo je crowdfunding a ako vám pomôže pri financovaní vášho projektu
  • ako na to krok za krokom:
    • aké sumy môžete reálne získať a od čoho to závisí
    • ako svoj projekt prezentovať tak, aby ho ľudia podporili
    • ako pripraviť popis projektu, video, odmeny
    • ako kampaň naplánovať
    • ako svoj zámer dostať medzi širokú verejnosť
    • aké zdroje na to budete potrebovať
  • čo všetko okrem peňazí cez crowdfunding môžete získať
  • aké sú skúsenosti tých, čo to vyskúšali
Učebnica vychádza z našich StartLabových skúseností, no je určená pre každého
kto nad týmto spôsobom financovania premýšľa a chce vedieť, ako na to. Všetky dôležité info získa na stovke plnofarebných strán vo formáte B6 v mäkkej väzbe.

Staňte sa súčasťou nášho projektu!

Na to, aby sa mnohé projekty stali skutočnosťou, často nie je potrebné zapojenie štátu, inštitúcií či bánk - ľudia si vedia pomôcť navzájom. Vďaka podpore zdola sa už zrealizovalo množstvo dobrých vecí.
Chceme vás poprosiť, aby ste sa aj vy stali súčasťou tohto projektu a pomohli šíriť myšlienku crowdfundingu ďalej. Pomôžete tak k realizácii mnohých iniciatív z oblasti kultúry, vzdelávania, hudby, literatúry, športu či aktivít občianskej spoločnosti.
Aj vaše meno tak nájdete uvedené v učebnici medzi podporovateľmi, bez ktorých by nemohla vzniknúť.

Ako sa vám za vašu podporu odmeníme?

Za príspevok v ľubovoľnej výške určite získate dobrý pocit, no môžete si vybrať aj zo zaujímavých odmien, ktoré sme pre vás pripravili.
Ak podporíte náš projekt, môžete si vybrať ako odmenu učebnicu pre seba, alebo:
  • ekologické bavlnené tričko od Merchyou s grafikou od našich obľúbených Ové Pictures, ktoré vytvorili aj ilustrácie do učebnice a na web.
  • podporiť náš projekt môžete tiež výberom balíka kníh, kde jedna bude pre vás a jedna pre inštitúciu podľa vášho výberu,
  • ak sami rozmýšľate nad crowdfundingom, určite vás poteší odmena vo forme na mieru ušitej online či offline prednášky, kde zodpovieme všetky vaše otázky.
  • maliarke Dominike Žákovej ďakujeme, že do kampane venovala obraz Nocturne I.
  • vydavateľstvu Absynt ďakujeme za poukážky na nákup kníh. Mimochodom, ich staršia kampaň tiež získala podporu verejnosti - viac ako 7 000 eur. :)
  • a postupne pridávame ďalšie odmeny!

"Načo kniha, keď všetko nájdem online?"

Na internete, najmä na zahraničných stránkach, je o crowdfundingu množstvo informácií. Nie všetky sú správne, je ich veľmi veľa a sú tak roztrúsené, že je problém sa v nich vyznať.
Naša učebnica sumarizuje všetky informácie na jednom mieste, je v slovenčine a vychádza zo skúseností z nášho lokálneho prostredia. Navyše sa ako tlačená kniha môže dostať aj medzi takých ľudí, ktorí zahraničné stránky nečítajú a teda vedomosť o crowdfundingu nemajú.

"A čo to teda je, ten crowdfunding?"

Predstavte si, že by ste chceli vydať hudobné CD. Pesničky sú napísané, nacvičené, kapela má skúsenosti zo živých koncertov, no na vydanie CD potrebujete zaplatiť profesionálne štúdio.

Na crowdfundingovej platforme spustíte kampaň, v ktorej ľuďom predstavíte svoj zámer a vyzvete ich, aby ho podporili. Za odmenu si môžu vybrať, že im CD po vydaní pošlete domov, aj s podpismi hudobníkov z kapely ako bonus.

Počas kampane oslovujete čo najviac ľudí, aby projekt podporili a keď sa potrebná suma vyzbiera, album vydáte a pošlete ho všetkým, ktorí naň prispeli.

V našej učebnici sa dozviete, ako prejsť týmto procesom tak, aby to bolo práve tak jednoduché, ako ste si teraz prečítali :) Nemusí pritom vôbec ísť o CD. Môžete vydávať knihu, sadiť stromy v miestnom parku, rekonštruovať historickú pamiatku, či obnovovať miestne komunitné centrum.

Kto stojí za projektom

StartLab vytvorila Nadácia Centra pre filantropiu. Sme nadácia, ktorá dlhodobo rozvíja filantropiu a darcovstvo na Slovensku. Vytvárame a rozširujeme myšlienkový aj fyzický priestor pre pôsobenie aktívnych ľudí vo verejný prospech. Pomáhame pomáhať a prepájame aktívnych ľudí s dobrými nápadmi a tých, ktorí ich chcú podporiť.

Robíme všetko pre to, aby bol StartLab aj v budúcnosti úspešnou crowdfundingovou platformou, online miestom pre podporu dobrých vecí. Nech dlhodobo a úspešne spája aktívnych ľudí, ktorí chcú realizovať svoj projekt s verejnosťou, ktorá ho môže podporiť.

Nadáciu Centra pre filantropiu tvoria konkrétni ľudia a ich nasadenie. Je to Správna rada – Boris Strečanský, Dušan Šemrinec, Marcel Zajac, Zuzana Behríková; správkyňa nadácie Zuzana Thullnerová; projektoví manažéri, ktorí stáli pri začiatkoch StartLabu: Igor Polakovič a Miroslav Lacko, ako aj Zuzana Zaťovič, ktorá ho rozvinula a vedie doteraz.

Za vašu podporu vopred ďakujeme

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Učebnica pre vás
Učebnica pre vás

Minimálna výška príspevku

17

Podporte náš projekt a my vám pošleme učebnicu, ktorú si hrdo vystavíte vo vašej knižnici. Dozviete sa v nej ako na crowdfunding krok za krokom a prečítate si skúsenosti priamo od autorov úspešných kampaní.

Doručenie: do Vianoc

1 + 1 podľa vášho výberu
1 + 1 podľa vášho výberu

Minimálna výška príspevku

30

Viete o neziskovke, organizácii či inštitúcii, ktorej by sa knižka mohla zísť? Vyberte si túto odmenu a jednu učebnicu pošleme vám a jednu kamkoľvek, podľa vášho výberu.

Doručenie: do Vianoc

Učebnica + kartička s venovaním od ZOMRI
Učebnica + kartička s venovaním od ZOMRI

Minimálna výška príspevku

25

30 z vás si môže vybrať jedinečný povzbudzujúci odkaz od adminov Zomri, vložený do učebnice. Na kartičku vám napíšu povzbudenie, aké vám nikto iný nedá. Ani vlastná mama. Výberom tejto odmeny podporíte náš projekt a navyše dostanete jedinečný darček, ktorý vás určite pobaví.

Doručenie: do Vianoc

Tričko s ilustráciou od OVÉ pictures
Tričko s ilustráciou od OVÉ pictures

Minimálna výška príspevku

25

Aj vy ste fanúšikom originálnych ilustrácií? V tom prípade vás určite poteší tričko s motívom od Ové pictures, ktorý vytvorili špeciálne pre túto kampaň. Výrobu zabezpečí Merchyou na kvalitnej bavlne s ekologickým GOTS certifikátom. Podporte náš projekt a tričko je vaše.

Doručenie: do Vianoc

Balík knižiek Gréta & Ako prežiť rodičovstvo
Balík knižiek Gréta & Ako prežiť rodičovstvo

Minimálna výška príspevku

27

Dve z mnohých knižiek na StartLabe, ktoré v kampaniach získali veľkú podporu verejnosti. Jedna zabaví ratolesti a priučí ich čosi o ekológii a druhá pohladí dušu rodičom. Ďakujeme autorkám za ich poskytnutie do kampane.

Doručenie: do Vianoc

Balík knižiek od Iryny Zelyk
Balík knižiek od Iryny Zelyk

Minimálna výška príspevku

28

Vyberte si tri neobyčajné príbehy, ktoré otvárajú deťom srdcia a učia ich o rôznych pocitoch, ktoré prežívajú. Detské knižky od autorky Iryny Zelyk vyšli vďaka kampaniam na StartLabe a my jej srdečne ďakujme za tento dar pre našu kampaň.

Doručenie: do Vianoc

Balík kníh pre labužníkov
Balík kníh pre labužníkov

Minimálna výška príspevku

45

Vyberte si kuchárske knihy, ktoré potešia oči aj žalúdok. Knihy Jeme zdravo a Slovegán obe vyšli vďaka podpore, ktorú získali cez StartLab a my sa veľmi tešíme, že si ich teraz môžete vybrať ako odmeny. Dobrú chuť!

Doručenie: do Vianoc

Online prednáška o crowdfundingu
Online prednáška o crowdfundingu

Minimálna výška príspevku

60

Crowdfundingová kampaň sa vám môže zdať náročná, ak nemáte dostatok informácií. Vyber si ako odmenu online prednášku, počas ktorej si z pohodlia domu či officu s vami prejdeme všetko, čo pre úspešnú kampaň potrebujete vedieť.

Doručenie: v priebehu roka 2022

Prednáška o crowdfundingu naživo
Prednáška o crowdfundingu naživo

Minimálna výška príspevku

100

Táto odmena sa zíde každému, kto rozmýšľa nad vlastnou kampaňou. Osobne spolu prejdeme všetky vaše otázky a kroky, ktoré vás budú viesť k úspešnej kampani. Naživo a offline. Pre právnické osoby.

Doručenie: v priebehu roka 2022

Poukážka na absyntovky v hodnote 30 €
Poukážka na absyntovky v hodnote 30 €

Minimálna výška príspevku

30

Ďakujeme vydavateľstvu Absynt, ktoré pre vás do kampane venovalo poukážky na nákup kníh z ich eshopu. Poponáhľajte sa, počet je limitovaný na 10 kusov!

Doručenie: do Vianoc

Maľba od Dominiky Žákovej
Maľba od Dominiky Žákovej

Minimálna výška príspevku

300

Ak máte radi umenie, tak toto je niečo pre vás. Krásny obraz Nocturne I. nám do odmien venovala talentovaná maliarka Dominika Žáková. Túto odmenu máme iba jednu. Obraz má rozmery 50x50 cm a je maľovaný akrylovými farbami na plátno.

Doručenie: do Vianoc

Novinky

UČEBNICA CROWDFUNDINGU UŽ V PREDAJI

Update #9, 15.02.2022

Milí podporovatelia,
dostali sme sa do záverečnej fázy nášho projektu, ktorou je sprístupnenie učebnice crowdfundingu každému, koho táto téma zaujíma.
S veľkou radosťou vám dávame vedieť, že kniha je už dostupná v predaji na Martinuse. Kúpiť sa dá tu: https://www.martinus.sk/?uItem=1411757
https://www.martinus.sk/?uItem=1411757
Pol roka trvajúci projekt je teda na svojom konci a my sme spokojní, že sa podarilo splniť všetky jeho ciele: vydať učebnicu crowdfundingu, aká u nás chýbala, doručiť ju všetkým podporovateľom, poslať ju do 150 škôl, kultúrnych inštitúcií a knižníc a nakoniec ju dostať do predaja.
Touto cestou sa chceme naposledy poďakovať každému z vás, ktorý ste náš projekt podporili a pomohli nám celý zámer zafinancovať. Naša vďaka patrí tiež tým, čo nám na tejto ceste pomohli: agentúre Seesame, tlačiarni DEVIN printing house, Martinusu, dievčatám z OVÉ Pictures, ZOMRI, Dominike Žákovej, autorom, ktorí nám venovali svoje knihy ako odmeny a mnohým ďalším, čo ste pomohli dobrým tipom či odporúčaním.
Veríme, že sa nám podarilo, a vďaka knižke ešte len podarí, dostať crowdfunding bližšie k ľuďom a pomôcť tak k vzniku dobrých vecí okolo nás.
Všetkých vás pozdravujeme a tešíme sa na vaše nové kampane na StartLabe :)

VĎAKA VÁM SME UČEBNICU POSLALI DO 450 INŠTITÚCIÍ

Update #8, 26.01.2022

Milí podporovatelia,

ako si určite spomínate, vďaka vašej podpore sme cieľovú sumu potrebnú na vydanie učebnice crowdfundingu prekročili v priebehu pár dní. Vy ste však nášmu nápadu verili a neprestávali ste naň prispievať, vďaka čomu sa nám podarilo vyzbierať tisícky eur navyše. Tie sme sľúbili použiť na tlač a distribúciu kníh do 450 škôl, kultúrnych inštitúcií a knižníc po celom Slovensku. Záväzok sme splnili a tento pondelok im učebnice poslali. Ďakujeme ešte raz za vašu podporu aj tejto iniciatívy.

Zoznam zariadení sme vytvorili v spolupráci s Fondom na podporu umenia, kníhkupectvom Martinus, ktoré bolo matchingovým partnerom našej kampane a kolegami z Centra pre filantropiu, ktorým veľmi pekne ďakujeme za pomoc. Veríme, že sme vybrali to najlepšie z najlepšieho a obdarovali zariadenia, ktoré sa budú aj vďaka našej knihe môcť naplno realizovať a pokračovať v aktivitách, ktoré našu spoločnosť posúvajú vpred. 

A aby sme nezabudli, opätovne sme poslali sme aj stratené balíky pre podporovateľov, ktorým pred Vianocami neprišli.

Všetkým vám zo srdca ďakujeme a neprestávajte nás sledovať. Už čoskoro vám prinesieme ďalšiu novinu :)

 

Máte už svoju odmenu?

Update #7, 05.01.2022

Milí podporovatelia,
ako sme vám avizovali, všetky odmeny sme posielali pred Vianocami a mali by ste ich už mať u seba doma.
Z viac ako 400 odoslaných balíčkov zatiaľ evidujeme 4 nedoručené, čo by sme v priebehu budúceho týždňa radi napravili a stratené balíky znova poslali.
Dajte nám preto, prosím, čo najskôr vedieť, ak vám vaša zásielka neprišla (najlepšie emailom na info@startlab.sk). Veľmi nám tak dodatočné posielanie uľahčíte.
Ďakujeme a želáme všetko dobré v novom roku :)

ODMENY SÚ DO VIANOC U VÁS

Update #6, 20.12.2021

Milí podporovatelia,

dnes je ten deň, kedy vďaka vašej podpore prvá slovenská učebnica crowdfundingu uzrela svetlo sveta ☺
Síce natesno, ale stihli sme to podľa plánu a najmä, výsledok splnil naše očakávania  - veď čoskoro budete môcť posúdiť sami

Vytlačené knižky sme okamžite zabalili a v tomto čase už sú, spolu s ostatnými odmenami, odovzdané spoločnosti DPD, ktorá vám ich v najbližších dňoch, najneskôr do Vianoc, doručí.

Učebnice pre inštitúcie pošleme v januári, keď sa všetci vrátime z dovoleniek a naladíme naspať na prácu.
Znova sa vám aj touto cestou chceme poďakovať, že ste nám pomohli zrealizovať tento zámer - bola to jazda, z ktorej máme super pocit a už teraz sa tešíme na všetky nové projekty a kampane, ktorým učebnica pomôže.
Ďakujeme tiež za vašu celoročnú podporu dobrých vecí na StartLabe, ktorá veríme, bude pokračovať aj v tom budúcom.
Majte krásne sviatky, prežité v zdraví a pohode s tými, ktorých máte radi ♡

KAMPAŇ JE SKONČENÁ, ĎAKUJEME ZA VAŠU PODPORU

Update #5, 23.11.2021

Vďaka vašej úžasnej podpore sa podarilo vyzbierať viac ako dvojnásobok našej prvej cieľovej sumy. Učebnicu tak budeme posielať všetkým, ktorí si ju vybrali v kampani, tam, kde ste si pri výbere odmeny 1+1 určili a tiež do 450 organizácií po celom Slovensku.

Ďakujeme všetkým 490 podporovateľom a všetkým tým, ktorí nám pomohli s realizáciou kampane a so šírením jej myšlienky! Špeciálne poďakovanie patrí
kníhkupectvu Martinus, ilustrátorkám OvéPictures, agentúre Seesame, vydavateľstvu Absynt, Merchyou, adminom Zomri, maliarke Dominike Žákovej a všetkým autorom a autorkám, ktorí nám darovali svoje knihy do knižných balíkov, ako aj tým, ktorí a ktoré sa podelili o svoje skúsenosti do knižky.

Čo bude ďalej?

Text je hotový, knižka je zalomená, ideme tlačiť. A všetky odmeny, vrátane učebnice, budete mať do Vianoc doma. O presnejšom dátume vás budeme informovať.
Od poslednej cieľovej sumy 15 000 eur nás delilo len pár desiatok eur a tak splníme aj náš posledný cieľ a učebnicu pošleme do ? 150 knižníc, 150 škôl a 150 kultúrnych organizácií po celom Slovensku. A keďže platby prevodmi ešte nabiehajú, možno ešte dodatočne prekročíme aj túto cieľovú rovinku.
Tešíme sa a veríme, že učebnica povzbudí každého, kto má doma v šuplíku dobrý projekt a pomôže mu získať peniaze na splnenie jeho sna.

Ešte raz vám ďakujeme za dôveru a podporu nášho projektu. Tešíme sa na stretnutia pri vašich vlastných kampaniach na StartLabe!

Učebnincu crowdfundingu pošleme do 300 organizácií!

Update #4, 12.11.2021

Ďakujeme za všetky vaše príspevky a povzbudivé slová. Je to neuveriteľné, ale za 25 dní sme už naplnili tri dôležité ciele. Našu učebnicu nielen vydáme a pošleme všetkým podporovateľom, ktorí si ju vybrali ako odmenu, ale pošleme ju aj do 100 knižníc, 100 kultúrnych organizácií a 100 škôl po celom Slovensku.

Veľmi sa tešíme, že sa knižka dostane k viac ľuďom a pomôže im pripraviť svoje vlastné kampane a vyzbierať peniaze na dobré veci. V knižniciach bude dostupná pre všetkých, ktorí si ju chcú požičať. V školách sa už mladí ľudia budú môcť dozvedieť, kde hľadať podporu pre svoje dobré nápady. A kultúrnym organizáciám môže tento návod poradiť ako vytvoriť kampane, ktoré im pomôžu preklenúť ťažké časy.

A to všetko vďaka vám! Ste skvelí.

Do konca našej kampane zostáva ešte 10 dní a my sme sa preto rozhodli pridať ešte jeden cieľ:

Ak vyzbierame 15 0000 eur, knihu pošleme do viac inštitúcií, kde môže byť užitočná - do 150 knižníc, 150 kultúrnych organizácií a 150 škôl. Čím viac ľudí si totiž knihu prečíta a rozhodne sa pre crowdfunding, o to viac dobrých projektov vznikne.

Ďakujeme za vašu podporu a zostaňte s nami. Máme pre vás pripravené ešte jedno odmenové prekvapenie.

Podarilo sa dosiahnuť aj druhý cieľ, ďakujeme vám!

Update #3, 05.11.2021

Učebnica poputuje do 100 kultúrnych organizácií. Pošlime ju spolu aj do škôl!

Ďakujeme, ste úžasní! Aj vďaka vám sa nám podarilo vyzbierať finančnú podporu na to, aby sme našu učebnicu mohli nielen vydať a poslať do 100 knižníc, ale aj 100 kultúrnym organizáciám na Slovensku.

Kultúra je totiž jednou z oblastí, ktoré pandémia zasiahla veľmi tvrdo a jej financovanie je pritom náročné už aj bez toho. Crowdfunding však môže jednotlivcom, zoskupeniam aj organizáciám pomôcť s financovaním ich umeleckých a kultúrnych projektov, diel či podujatí. Treba len vedieť ako na to.

Veľmi sa preto tešíme, že vďaka podpore vás všetkých budeme môcť poslať našu učebnicu do 100 kultúrnych organizácií po Slovensku. Naša knižka im poslúži ako jednoduchý návod, ako získať podporu pre ich projekty.

Už teraz sa tešíme na to, aké nové kampane na kultúrne a umelecké projekty sa u nás v budúcnosti objavia!

Do konca našej kampane ešte zostáva 17 dní. A my by sme radi dosiahli ešte jeden cieľ, ktorý vnímame ako dôležitý.

POŠLIME UČEBNICU CROWDFUNDINGU MLADÝM

Mladí ľudia majú kopec dobrých nápadov a projektov, no zvyčajne na ne nemajú peniaze. Preto chceme našu učebnicu crowdfundingu poslať do 100 škôl po celom Slovensku. Vďaka nej môžu mať k dispozícii presný postup, ako získať finančnú podporu pre ich dobré nápady.

Dajme spolu mladým do rúk nástroj, vďaka ktorému sa môžu podieľať na vzniku dobrých projektov v ich okolí. Lebo práve generácia mladých ľudí môže svojím novým pohľadom na veci posúvať našu spoločnosť vpred.

Ďakujeme!

Vďaka vám sme dosiahli prvý cieľ 7 000 eur! A máme ďalšie plány

Update #2, 01.11.2021

Milí naši podporovatelia,

vďaka vašim príspevkom sme dosiahli prvý cieľ: vyzbierali sme 7 000 eur, aby sme mohli vydať prvú slovenskú učebnicu crowdfundingu a poslať ju do 100 knižníc po celom Slovensku.

ĎAKUJEME, STE ÚŽASNÍ.

Naša kampaň pokračuje ďalej a s ňou aj náš širší cieľ: dať o crowdfundingu vedieť čo najväčšiemu počtu ľudí a prostredníctvom učebnice im dať návod, ako na to.

Preto ak sa nám podarí spoločne vyzbierať ďalších 2 500 eur, knižku pošleme do 100 kultúrnych inštitúcií, ktorých zoznam sme pripravili spolu s Fondom na podporu umenia.

Prečo práve kultúra?

Pandémia nás zasiahla všetkých, no kultúru obzvlášť poznačila. V divadlách sa nehralo, kiná zívali prázdnotou, umelci museli byť doma alebo v prázdnych ateliéroch a nevedeli, čo bude zajtra. Mnohé umelecké a kultúrne projekty a podujatia sa pritom dajú podporiť práve cez crowdfunding. Vďaka nemu môžu nájsť potrebnú podporu a o trocha väčšiu istotu.

Pomôžte nám vyzbierať ďalších 2 500 eur a pošlime učebnicu tam, kde bude mimoriadne užitočná. Ďakujeme!

Ďakujeme vám za vašu podporu, ideme ďalej!

Update #1, 27.10.2021

Od spustenia našej kampane ubehlo ešte len 8 dní a vďaka vám všetkým sme už vyzbierali viac ako 5 600 eur. Ak sa nám podarí vyzbierať cieľovú sumu, 7 000 eur, pošleme našu prvú učebnicu crowdfundingu do 100 knižníc po celom Slovensku.

Tam ale nekončíme a máme pripravené ešte ďalšie plány, ktoré by sme radi naplnili. Chceme totiž, aby čo najviac ľudí na Slovensku malo jednoduchý návod na to, ako môžu získať podporu pre dobré veci. Lebo práve oni to majú v rukách - bežní ľudia, ktorí vnímajú problémy a nedostatky vo svojom okolí a chcú niečo zmeniť.
Ďakujeme vám za všetku doterajšiu podporu. Budeme vám veľmi vďační aj za zdieľanie medzi vašich priateľov a blízkych. Spolu to (vy)dáme!

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Balík knižiek od Iryny Zelyk

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Učebnica pre vás

19 €

👤 Ing. arch. Lýdia Budayová, PhD.

🎁 Učebnica pre vás

19 €

👤 Peter Žák

🎁 Balík knižiek Gréta & Ako prežiť rodičovstvo

29 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Učebnica pre vás

19 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Prednáška o crowdfundingu naživo

💬 Dobrý deň pani Zaťovič, ako sme sa bavili, teším sa na osobnú prednášku a knihu k tomu. Chcela by som otvoriť problematiku auztizmu v povedomí verejnosti, hlavne ohľadom žien a dámskeho autizmu, takisto toho, že je to spektrum.

100 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Učebnica pre vás

19 €

👤 Matúš Soták

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Učebnica pre vás

19 €

👤 Anonymný podporovateľ

25 €

👤 Ivan Harman

🎁 Učebnica pre vás

22 €

+ 2 € ?

👤 OZ Dúholie

🎁 Učebnica pre vás

💬 Držíme palce!

27 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Učebnica pre vás

19 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Balík knižiek od Iryny Zelyk

30 €

+ 5 € ?

👤 Lucia Piovarči

🎁 Učebnica pre vás

19 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Učebnica pre vás

💬 Art3um team Námestovo drží učebnici palce! Super projekt!

19 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Učebnica pre vás

19 €

👤 Miroslava Sklarova

🎁 Učebnica pre vás

20 €

👤 Tomáš Baňacký

🎁 Učebnica pre vás

19 €

👤 Peter Korček

🎁 Učebnica pre vás

19 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Učebnica pre vás

💬 Už sa na u teším ... len tak ďalej

19 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Učebnica pre vás

19 €

👤 Martin Gramblička

10 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Učebnica pre vás

19 €

👤 Jana Popovicsová

🎁 Učebnica pre vás

19 €

👤 Katarina Balintova

🎁 Učebnica pre vás

💬 Dakujeme za pomov pri nasej kampani a drzime palce. OZ Javoracik

19 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1 + 1 podľa vášho výberu

33 €

👤 Robert Lifka

🎁 Učebnica pre vás

19 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Učebnica + kartička s venovaním od ZOMRI

27 €

+ 2 € ?

👤 Čerstvé Ovocie, n.o.

🎁 Tričko s ilustráciou od OVÉ pictures

27 €

+ 3 € ?

   1 2 3 4 ... 17

Autori

Miesto realizácie projektu

Bratislavský kraj

Nadácia Centra pre filantropiu

Nadácia Centra pre filantropiu

Nadácia Centra pre filantropiu, ktorá stojí za StartLabom, dlhodobo rozvíja filantropiu a darcovstvo na Slovensku. Vytvárame a rozširujeme myšlienkový aj fyzický priestor pre pôsobenie aktívnych ľudí vo verejný prospech. Pomáhame pomáhať a prepájame aktívnych ľudí s dobrými nápadmi a tých, ktorí ich chcú podporiť.

Zuzana Zaťovič

Zuzana Zaťovič

Nie som optimista a mám tendenciu vidieť veci horšie, ako v skutočnosti sú. Práca pre StartLab mi každý deň ukazuje, že sa mýlim a že dobrých vecí sa okolo nás deje veľmi veľa. 4 roky sa rozprávam s mnohými z tých, čo u nás chcú získať financie pre svoje projekty, ako kampaň pripraviť čo najlepšie. Cez starostlivosť o StartLab mám možnosť vidieť a zažiť spoločné nadšenie, ktoré sprevádza kampane, na ktorých konci je reálny výsledok, užitočný pre jednotlivcov, komunitu či nás všetkých, čo v tejto krajine žijeme. Táto skúsenosť zmenila aj moju optiku nazerania na svet. Všetko, čo som sa za ten čas o crowdfundingu naučila, nájdete v učebnici, ktorú verím, že sa nám spoločne podarí vydať. Napísala som ju nielen z presvedčenia, ale najmä zo skúsenosti, že crowdfunding prináša reálne výsledky, keď viete ako na to.

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Učebnica pre vás
Učebnica pre vás

Minimálna výška príspevku

17

Podporte náš projekt a my vám pošleme učebnicu, ktorú si hrdo vystavíte vo vašej knižnici. Dozviete sa v nej ako na crowdfunding krok za krokom a prečítate si skúsenosti priamo od autorov úspešných kampaní.

Doručenie: do Vianoc

1 + 1 podľa vášho výberu
1 + 1 podľa vášho výberu

Minimálna výška príspevku

30

Viete o neziskovke, organizácii či inštitúcii, ktorej by sa knižka mohla zísť? Vyberte si túto odmenu a jednu učebnicu pošleme vám a jednu kamkoľvek, podľa vášho výberu.

Doručenie: do Vianoc

Učebnica + kartička s venovaním od ZOMRI
Učebnica + kartička s venovaním od ZOMRI

Minimálna výška príspevku

25

30 z vás si môže vybrať jedinečný povzbudzujúci odkaz od adminov Zomri, vložený do učebnice. Na kartičku vám napíšu povzbudenie, aké vám nikto iný nedá. Ani vlastná mama. Výberom tejto odmeny podporíte náš projekt a navyše dostanete jedinečný darček, ktorý vás určite pobaví.

Doručenie: do Vianoc

Tričko s ilustráciou od OVÉ pictures
Tričko s ilustráciou od OVÉ pictures

Minimálna výška príspevku

25

Aj vy ste fanúšikom originálnych ilustrácií? V tom prípade vás určite poteší tričko s motívom od Ové pictures, ktorý vytvorili špeciálne pre túto kampaň. Výrobu zabezpečí Merchyou na kvalitnej bavlne s ekologickým GOTS certifikátom. Podporte náš projekt a tričko je vaše.

Doručenie: do Vianoc

Balík knižiek Gréta & Ako prežiť rodičovstvo
Balík knižiek Gréta & Ako prežiť rodičovstvo

Minimálna výška príspevku

27

Dve z mnohých knižiek na StartLabe, ktoré v kampaniach získali veľkú podporu verejnosti. Jedna zabaví ratolesti a priučí ich čosi o ekológii a druhá pohladí dušu rodičom. Ďakujeme autorkám za ich poskytnutie do kampane.

Doručenie: do Vianoc

Balík knižiek od Iryny Zelyk
Balík knižiek od Iryny Zelyk

Minimálna výška príspevku

28

Vyberte si tri neobyčajné príbehy, ktoré otvárajú deťom srdcia a učia ich o rôznych pocitoch, ktoré prežívajú. Detské knižky od autorky Iryny Zelyk vyšli vďaka kampaniam na StartLabe a my jej srdečne ďakujme za tento dar pre našu kampaň.

Doručenie: do Vianoc

Balík kníh pre labužníkov
Balík kníh pre labužníkov

Minimálna výška príspevku

45

Vyberte si kuchárske knihy, ktoré potešia oči aj žalúdok. Knihy Jeme zdravo a Slovegán obe vyšli vďaka podpore, ktorú získali cez StartLab a my sa veľmi tešíme, že si ich teraz môžete vybrať ako odmeny. Dobrú chuť!

Doručenie: do Vianoc

Online prednáška o crowdfundingu
Online prednáška o crowdfundingu

Minimálna výška príspevku

60

Crowdfundingová kampaň sa vám môže zdať náročná, ak nemáte dostatok informácií. Vyber si ako odmenu online prednášku, počas ktorej si z pohodlia domu či officu s vami prejdeme všetko, čo pre úspešnú kampaň potrebujete vedieť.

Doručenie: v priebehu roka 2022

Prednáška o crowdfundingu naživo
Prednáška o crowdfundingu naživo

Minimálna výška príspevku

100

Táto odmena sa zíde každému, kto rozmýšľa nad vlastnou kampaňou. Osobne spolu prejdeme všetky vaše otázky a kroky, ktoré vás budú viesť k úspešnej kampani. Naživo a offline. Pre právnické osoby.

Doručenie: v priebehu roka 2022

Poukážka na absyntovky v hodnote 30 €
Poukážka na absyntovky v hodnote 30 €

Minimálna výška príspevku

30

Ďakujeme vydavateľstvu Absynt, ktoré pre vás do kampane venovalo poukážky na nákup kníh z ich eshopu. Poponáhľajte sa, počet je limitovaný na 10 kusov!

Doručenie: do Vianoc

Maľba od Dominiky Žákovej
Maľba od Dominiky Žákovej

Minimálna výška príspevku

300

Ak máte radi umenie, tak toto je niečo pre vás. Krásny obraz Nocturne I. nám do odmien venovala talentovaná maliarka Dominika Žáková. Túto odmenu máme iba jednu. Obraz má rozmery 50x50 cm a je maľovaný akrylovými farbami na plátno.

Doručenie: do Vianoc