Trilógia Stratené Slovensko

Trilógia Stratené Slovensko

Spoznajte zabudnuté miesta Slovenska, na ktorých v minulosti stáli kostoly, hrady či kúpele. Vyberte sa na cestu našimi dejinami a zažite atmosféru týchto unikátnych miest..

Literatúra
Trilógia Stratené Slovensko
Získaná suma
118%

8 887 €

z cieľovej sumy
7 500 €

Kampaň bola

úspešná

Trilógia Stratené Slovensko

Nadačný fond Baumit znásobí vaše príspevky

Každá podpora bude znásobená a to až pokiaľ kampaň nedosiahne sumu 1 000 €
Prečítajte si viac o tejto unikátnej podpore vybraných projektov.

O projekte

Zámerom projektu je vydanie troch kníh – Zabudnuté hrady, Kostoly a ich pohnuté osudyZaniknuté kúpele – pod spoločným názvom Stratené Slovensko. V knihách nájdete zaniknuté či pustnúce stavby, ktoré čaká neodvratný zánik. Stavby, ktoré sú sprevádzané smutnými príbehmi či tajomné pamiatky s nejasným pôvodom.

Stavby, ktoré poznačili chátrania, prestavby, boje či rabovania. Niektoré by sme v krajine už hľadali márne, iné si naliehavo pýtajú záchranu.

Knihy nám priblížia našu históriu a vezmú nás na prehliadku týchto stratených miest, o ktorých nás pravdepodobne na hodine dejepisu neučili...

Čo je cieľom nášho projektu?

Trilógia Stratené Slovensko zahŕňa vydanie troch komplexných kníh o histórii Slovenska, jeho zabudnutých či celkom stratených stavbách kostolov, hradov a kúpeľov. Pokúsme sa spoločne odhaliť zamotané osudy týchto stavieb a ponorme sa do príbehov, ktoré nám títo nemí svedkovia našej minulosti prinášajú.

Ruiny hradov, zvyšky kostolov či chátrajúce budovy kúpeľov... Z daktorých stavieb zostala len veža, z niektorých len hŕba sutín alebo len nepatrné zvyšky. Autori kníh sa snažili poodhaliť tajomstvá z dejín týchto zaujímavých stavieb, previezť nás zložitými obdobiami, ktoré tieto stavby zažívali a poukázať tak na pominuteľnosť, ktorá je súčasťou aj nášho každodenného života.

Pre koho sú knihy určené?

Knihy zaujmú všetkých z vás, ktorí radi „nakuknete“ do našich dejín, radi objavujete nepoznané kúty našej krajiny, alebo len radi čítate príbehy o jej minulosti.

Knihy sú určené nielen pre objavovateľov našej zabudnutej histórie, ale aj pre všetkých milovníkov Slovenska, ktorí chcú preniknúť trošku viac medzi ruiny nášho chátrajúceho kultúrneho dedičstva.

Kedy a kde bude projekt realizovaný?

Projekt je momentálne v stave grafických úprav kníh. Autori pripravili texty a fotografie, editor a redaktor ich spracovali a knihy sú prichystané na stránkové korektúry. Tie prebehnú čoskoro a začiatkom novembra sa môžu knihy zadať do tlače. Do polovice novembra budú knižky vytlačené a do konca novembra doručené všetkým podporovateľom.

Ako použijeme vašu podporu?

Keďže sa v tomto roku razantne zvýšili ceny papiera a tlače Váš príspevok nám pomôže pokryť celkové náklady na kvalitný papier a tlač kníh v peknej tvrdej väzbe a časť z nich ponúknuť v spoločnej krabici. Každá z kníh bude mať 160 strán a formát 160 x 235 mm.

50 centov z každej knihy, ktorú si kúpite, pôjde iniciatíve Apsida.sk, ktorá sa venuje mapovaniu stredovekých kostolíkov. Priblížiť krásu stredovekých kostolíkov a cit, s akým ich stavitelia zakomponovali do krajiny, ako aj poukázať na potrebu ich ochrany – to sú hlavné dôvody vytvorenia stránky Apsida.sk. Týmto projektom a kúpou kníh prispejete aj vy k fungovaniu tejto iniciatívy a mapovaniu stredovekých kostolíkov.

Kedy sa ku vám knižky dostanú?

Výtlačky budeme podporovateľom zasielať priebežne v druhej polovici novembra 2022. Knihy tak budete mať k dispozícii už koncom novembra a  tak budú skvelým darčekom pod vianočný stromček či už pre vás alebo pre vašich blízkych.

Prečo sme sa rozhodli realizovať tento
projekt?

„Ako vydavateľ kníh o Slovensku a časopisu Krásy Slovenska som pociťoval v poslednej dobe čoraz viac potrebu komplexného spracovania všetkého, z kultúrno-historického hľadiska zaujímavého, čo existovalo na území Slovenska a dnes už neexistuje alebo chátra. Z tohto dôvodu je tu pripravovaná trilógia, ktorá kompletne mapuje túto časť kultúrneho dedičstva Slovenska.“
Daniel Kollár.

V akej fáze sme?

Projekt je vo fáze posledných grafických úprav pred zadaním do tlače. Knihy plánujeme vydať v novembri 2022. Aby sme to mohli dosiahnuť, chceme vás poprosiť o podporu tejto kampane.

Pomôžte nám vydať trilógiu kníh Stratené Slovensko a prispejte na jej vydanie. Vopred veľmi pekne ďakujeme. V prípade otázok nás neváhajte kontaktovať na: info@dajama.sk

Viac o knihách

Zabudnuté hrady

Slovensko možno s čistým svedomím nazvať krajinou hradov. Z takmer 300 hradov zostalo však dodnes ani nie sto zrúcanín či malých ruín. Kniha historika a učiteľa dejepisu Tomáša Grančaya predstavuje 35 hradných lokalít východného Slovenska, kde nájdeme už len torzá kedysi významných stavieb našej histórie. Vo výbere sú niektoré známe lokality, ale aj také, o ktorých verejnosť takmer nič nevie.

Kostoly a ich pohnuté osudy

Kniha je putovaním po miestach kde kedysi stáli nielen stredoveké, ale aj novoveké stavby kostolov či kaplniek, ktoré dnes už nenájdeme. Pritom ponúkali neopakovateľnú atmosféru, závan starých čias, kedy sa človek díval na svet úplne inými očami ako dnes. Dlhé stáročia dominovali osadám a dedinám a dnes už ani mnohí z ich obyvateľov nevedia kde stáli. Autori Štefan a Alexandra Podolinskí sa podujali zmapovať mnohé
z týchto lokalít a kniha je výsledkom ich niekoľkoročného bádania.

Zaniknuté kúpele

Na území Slovenska sa v minulosti nachádzalo vyše 120 kúpeľných miest. Boli samozrejme rôzneho významu, veľkosti a zamerania, ale takmer všetky disponovali vhodným prírodným liečivým zdrojom a plnili svoj liečebný účel. Viaceré kúpeľné miesta v priebehu 20. storočia postupne zanikali a kniha historika Martina Kostelníka približuje pomocou unikátneho obrazového a textového materiálu práve osud týchto kúpeľov.

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Trilógia kníh Stratené Slovensko s doručením na území Slovenska
Trilógia kníh Stratené Slovensko s doručením na území Slovenska

Minimálna výška príspevku

50

Trilógia kníh Stratené Slovensko s doručením na území Slovenska + príspevok iniciatíve Apsida.sk. 50 centov z každej knihy pôjde iniciatíve Apsida.sk, na podporu mapovania stredovekých kostolíkov. Príspevok iniciatíve pri výbere tejto odmeny tak bude 1,50 eur.

Doručenie: koniec novembra 2022

1 kniha z trilógie Stratené Slovensko s doručením na území Slovenska

Minimálna výška príspevku

18

1 kniha z trilógie Stratené Slovensko podľa výberu (Zabudnuté hrady, Kostoly a ich pohnuté osudy a Zaniknuté kúpele) s doručením na Slovensko. + príspevok iniciatíve Apsida.sk. 50 centov z predanej knihy pôjde iniciatíve Apsisa.sk na podporu mapovania stredovekých kostolíkov.

Doručenie: koniec novembra 2022

2 knihy z trilógie Stratené Slovensko podľa výberu s doručením na Slovensko

Minimálna výška príspevku

34

2 knihy z trilógie Stratené Slovensko podľa výberu (Zabudnuté hrady, Kostoly a ich pohnuté osudy a Zaniknuté kúpele) s doručením na Slovensko. + príspevok iniciatíve Apsida.sk. 1 euro tak pôjde iniciatíve Apsisa.sk na podporu mapovania stredovekých kostolíkov.

Doručenie: koniec novembra 2022

•	1x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na území Slovenska
• 1x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na území Slovenska

Minimálna výška príspevku

53

Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na území Slovenska + príspevok iniciatíve Apsida.sk. 50 centov z každej knihy pôjde iniciatíve Apsida.sk, na podporu mapovania stredovekých kostolíkov. Príspevok iniciatíve pri výbere tejto odmeny tak bude 1,50 eur.

Doručenie: koniec novembra 2022

2x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na Slovenska
2x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na Slovenska

Minimálna výška príspevku

100

2x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na území Slovenska + príspevok iniciatíve Apsida.sk. 50 centov z každej knihy pôjde iniciatíve Apsida.sk, na podporu mapovania stredovekých kostolíkov. Príspevok iniciatíve pri výbere tejto odmeny tak bude 3 eur.

Doručenie: do konca novembra 2022

Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale + trilógia kníh Zelené Slovensko v obale s doručením na Slovensko
Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale + trilógia kníh Zelené Slovensko v obale s doručením na Slovensko

Minimálna výška príspevku

100

1x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale + 1x trilógia kníh Zelené Slovensko v obale + príspevok iniciatíve Apsida.sk. 50 centov z každej knihy pôjde iniciatíve Apsida.sk, na podporu mapovania stredovekých kostolíkov. Príspevok iniciatíve pri výbere tejto odmeny tak bude 3 eur.

Doručenie: koniec novembra 2022

Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale + ďalšie tri knihy z edície Krásy Slovenska podľa výberu
Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale + ďalšie tri knihy z edície Krásy Slovenska podľa výberu

Minimálna výška príspevku

95

1x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale + ďalšie tri knihy z edície Krásy Slovenska podľa výberu (Filmové miesta I., Filmové miesta II., Pohoria a ich najvyššie vrchy, Doliny a ich najkrajšie miesta, Najkrajšie prírodné rezervácie, Vtáčie územia, Kúpele) + príspevok iniciatíve Apsida.sk. 50 centov z každej knihy pôjde iniciatíve Apsida.sk, na podporu mapovania stredovekých kostolíkov. Príspevok iniciatíve pri výbere tejto odmeny tak bude 3 eur.

Doručenie: koniec novembra 2022

Stanete sa krstným otcom/krstnou mamou knihy

Minimálna výška príspevku

500

Možnosť byť krstným otcom alebo krstnou mamou kníh na ich uvedení do života, ktoré sa bude konať po ich vydaní. Krstný otec/krstná mama získa aj podpísanú trilógiu od autorov.

Doručenie: december 2022

Stretnutie s autormi, trilógia kníh Stratené Slovensko + 7 kníh z edície Krásy Slovenska

Minimálna výška príspevku

750

Stretnutie so všetkými autormi, trilógia kníh Stratené Slovensko v obale + 7 kníh z edície Krásy Slovenska.

Doručenie: december 2022

Novinky

STROMY A PRALESY SLOVENSKA

Update #2, 06.05.2023

Milí milovníci Slovenska,

Radi by sme vám dali do pozornosti náš nový projekt STROMY A PRALESY SLOVENSKA, ktorý sa dá teraz podporiť na Startlabe. Naplnených máme už viac ako 30 % a veríme, že ho úspešne dokončíme.

LINK na kampaň na STARTLABE priamo tu

Zámerom projektu je vydanie dvoch kníh – Stromy a ich príbehy a Pralesy a život v nich – pod spoločným názvom STROMY A PRALESY SLOVENSKA. Pôjde o rovnakú edíciu ako boli knihy STRATENÉ SLOVENSKO.

Knihy nám priblížia naše najkrajšie prírodné zákutia so stromami a zavedú nás do prírodných lesov, ktoré existujú bez zásahu človeka.

LINK na kampaň na STARTLABE priamo tu

Ak vás knihy zaujali, budeme vďační za každé jedno zdieľanie či podporu. Ďakujeme ❤

LINK na kampaň na STARTLABE priamo tu

Už len 4 dni do konca kampane

Update #1, 04.11.2022


Milí priatelia! Chceli by sme sa vám veľmi pekne poďakovať. Už máme naplnených 94% z cieľovej sumy a do konca kampane ostávajú ešte 4 dni. Veríme, že sa sumu podarí naplniť a knihy budete môcť mať čoskoro u vás. Ďakujeme!

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 • 1x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na území Slovenska

💬 Som veľmi rada, že nebudú navždy stratené. Práve vďaka týmto knihám. Ďakujem.

53 €

+ 8 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale + trilógia kníh Zelené Slovensko v obale s doručením na Slovensko

100 €

+ 10 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 • 1x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na území Slovenska

53 €

👤 Marian Madliak

🎁 Trilógia kníh Stratené Slovensko s doručením na území Slovenska

50 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 • 1x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na území Slovenska

53 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1 kniha z trilógie Stratené Slovensko s doručením na území Slovenska

💬 Pokracujte v tom co robite.

18 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Trilógia kníh Stratené Slovensko s doručením na území Slovenska

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1 kniha z trilógie Stratené Slovensko s doručením na území Slovenska

25 €

👤 Tomáš Kameništiak

🎁 • 1x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na území Slovenska

53 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 • 1x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na území Slovenska

53 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Trilógia kníh Stratené Slovensko s doručením na území Slovenska

50 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Trilógia kníh Stratené Slovensko s doručením na území Slovenska

50 €

👤 Veronika Jendželovská

🎁 Trilógia kníh Stratené Slovensko s doručením na území Slovenska

50 €

👤 Ondrej Urban

🎁 2 knihy z trilógie Stratené Slovensko podľa výberu s doručením na Slovensko

34 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 • 1x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na území Slovenska

53 €

👤 Anonymný podporovateľ

51 €

👤 Mária Kučerová

10 €

+ 1 € ?

👤 Martin Mistrík

🎁 • 1x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na území Slovenska

53 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 • 1x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na území Slovenska

53 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 • 1x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na území Slovenska

53 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 • 1x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na území Slovenska

53 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Trilógia kníh Stratené Slovensko s doručením na území Slovenska

60 €

+ 5 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Trilógia kníh Stratené Slovensko s doručením na území Slovenska

50 €

+ 4 € ?

👤 František Mislovič

10 €

+ 1 € ?

👤 Gabriel Tocka

💬 Skvelá práca!

5 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 • 1x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na území Slovenska

53 €

👤 Michal Valkovič

🎁 Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale + trilógia kníh Zelené Slovensko v obale s doručením na Slovensko

100 €

+ 5 € ?

👤 Alojz Filip

🎁 • 1x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na území Slovenska

53 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Trilógia kníh Stratené Slovensko s doručením na území Slovenska

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

+ 1 € ?

   1 2 3 4 ... 5

Autori

Miesto realizácie projektu

Bratislavský kraj

RNDr. Daniel Kollár – Dajama

RNDr. Daniel Kollár – Dajama

Vydavateľstvo Dajama - Sme malé rodinné vydavateľstvo, ktoré už 25 rokov vydáva knihy o Slovensku, jeho prírodných a kultúrnych zaujímavostiach, regiónoch a mestách. Zameriavame sa aj na turistické knihy a cyklosprievodcov a vydávame najstarší časopis na Slovensku – Krásy Slovenska. Chceme našim zákazníkom prostredníctvom kníh priblížiť prírodu, kultúru či históriu našej krajiny a bližšie predstaviť jej známe, ako aj menej známe kúty.

Daniel Kollár

Daniel Kollár

Hlavným garantom projektu, vydavateľom, zostavovateľom kníh a ich zodpovedným redaktorom je kultúrny geograf, editor a vydavateľ RNDr. Daniel Kollár, CSc.. Je autorom viac ako 330 odborných a vedecko-popularizačných článkov a príspevkov v periodikách, knihách a zborníkoch, autorom a spoluautorom viac ako 65 publikácií o Slovensku a jeho regiónoch a editorom 350 publikácií o Slovensku, jeho prírode, kultúre a histórii. Držiteľ Ceny SAV za vedecko-popularizačnú činnosť sa zaujíma o šport, turistiku a cestovanie

Štefan a Alexandra Podolinskí

Štefan a Alexandra Podolinskí

Autormi textov o zaniknutých chrámoch do publikácie Kostoly a ich pohnuté osudy sú manželia Štefan a Alexandra Podolinskí, ktorí sa tejto problematike venujú od roku 2004 a v roku 2008 spustili portál apsida.sk. Tento portál je encyklopédiou stredovekých kostolíkov na Slovensku a od roku 2017 je zaradený do databázy archivovaných e-zdrojov Digitálne pramene, ktorú spravuje Univerzitná knižnica v Bratislave. Štefan Podolinský pôsobí ako editor tohto portálu a v roku 2009 mu vyšla kniha Románske kostoly a v roku 2010 kniha Gotické kostoly.

Martin Kostelník

Martin Kostelník

Autorom textov o zaniknutých kúpeľoch do publikácie Zaniknuté kúpele je historik Mgr. Martin Kostelník, PhD., ktorý sa histórii kúpeľov venuje od roku 2008 ako odborný pracovník Balneologického múzea Imricha Wintera v Piešťanoch. Martin Kostelník sa zameriava na dejiny kúpeľov a kúpeľníctva na Slovensku a v roku 2013 mu napr. vyšla kniha Kúpele na starých pohľadniciach. Bol členom autorského kolektívu publikácie Slávne kúpele Slovenska, vydanej v roku 2014.

Tomáš Grančay

Tomáš Grančay

Autor textu o zaniknutých hradoch do publikácie Zaniknuté hrady je historik a učiteľ dejepisu Mgr. Tomáš Grančay, ktorý sa tejto problematike venuje od roku 2002. Jeho odbornú činnosť obohatila aj päťročná spolupráca s Ľubovnianskym múzeom na hrade v Starej Ľubovni. Je autorom viacerých odborných článkov a zameriava sa predovšetkým na dejiny stredovekých hradov stredného a východného Slovenska, ich architektúru a terajší stav z pohľadu regionálnej a národnej histórie.

Vyúčtovanie

Knihy boli úspešne zadané do tlače, kvalitne vytlačené a už ich aj máme možnosť držať v rukách. Veríme, že sa vám trilógia bude páčiť, tak ako sa páči nám. Teraz prebieha propagácia celej trilógie a a veríme, že sa bude teraz pred Vianocami predávať a ľudia z nej budú mať radosť. Ďakujeme všetkým našim podporovateľom za dôveru a tiež Startlabu za sprostredkovanie.

Tlač kníh
8 462
poplatok banke za platby kartou
77
poplatok startlab
348
Náklady spolu
8 887

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Trilógia kníh Stratené Slovensko s doručením na území Slovenska
Trilógia kníh Stratené Slovensko s doručením na území Slovenska

Minimálna výška príspevku

50

Trilógia kníh Stratené Slovensko s doručením na území Slovenska + príspevok iniciatíve Apsida.sk. 50 centov z každej knihy pôjde iniciatíve Apsida.sk, na podporu mapovania stredovekých kostolíkov. Príspevok iniciatíve pri výbere tejto odmeny tak bude 1,50 eur.

Doručenie: koniec novembra 2022

1 kniha z trilógie Stratené Slovensko s doručením na území Slovenska

Minimálna výška príspevku

18

1 kniha z trilógie Stratené Slovensko podľa výberu (Zabudnuté hrady, Kostoly a ich pohnuté osudy a Zaniknuté kúpele) s doručením na Slovensko. + príspevok iniciatíve Apsida.sk. 50 centov z predanej knihy pôjde iniciatíve Apsisa.sk na podporu mapovania stredovekých kostolíkov.

Doručenie: koniec novembra 2022

2 knihy z trilógie Stratené Slovensko podľa výberu s doručením na Slovensko

Minimálna výška príspevku

34

2 knihy z trilógie Stratené Slovensko podľa výberu (Zabudnuté hrady, Kostoly a ich pohnuté osudy a Zaniknuté kúpele) s doručením na Slovensko. + príspevok iniciatíve Apsida.sk. 1 euro tak pôjde iniciatíve Apsisa.sk na podporu mapovania stredovekých kostolíkov.

Doručenie: koniec novembra 2022

•	1x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na území Slovenska
• 1x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na území Slovenska

Minimálna výška príspevku

53

Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na území Slovenska + príspevok iniciatíve Apsida.sk. 50 centov z každej knihy pôjde iniciatíve Apsida.sk, na podporu mapovania stredovekých kostolíkov. Príspevok iniciatíve pri výbere tejto odmeny tak bude 1,50 eur.

Doručenie: koniec novembra 2022

2x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na Slovenska
2x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na Slovenska

Minimálna výška príspevku

100

2x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale s doručením na území Slovenska + príspevok iniciatíve Apsida.sk. 50 centov z každej knihy pôjde iniciatíve Apsida.sk, na podporu mapovania stredovekých kostolíkov. Príspevok iniciatíve pri výbere tejto odmeny tak bude 3 eur.

Doručenie: do konca novembra 2022

Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale + trilógia kníh Zelené Slovensko v obale s doručením na Slovensko
Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale + trilógia kníh Zelené Slovensko v obale s doručením na Slovensko

Minimálna výška príspevku

100

1x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale + 1x trilógia kníh Zelené Slovensko v obale + príspevok iniciatíve Apsida.sk. 50 centov z každej knihy pôjde iniciatíve Apsida.sk, na podporu mapovania stredovekých kostolíkov. Príspevok iniciatíve pri výbere tejto odmeny tak bude 3 eur.

Doručenie: koniec novembra 2022

Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale + ďalšie tri knihy z edície Krásy Slovenska podľa výberu
Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale + ďalšie tri knihy z edície Krásy Slovenska podľa výberu

Minimálna výška príspevku

95

1x Trilógia kníh Stratené Slovensko v obale + ďalšie tri knihy z edície Krásy Slovenska podľa výberu (Filmové miesta I., Filmové miesta II., Pohoria a ich najvyššie vrchy, Doliny a ich najkrajšie miesta, Najkrajšie prírodné rezervácie, Vtáčie územia, Kúpele) + príspevok iniciatíve Apsida.sk. 50 centov z každej knihy pôjde iniciatíve Apsida.sk, na podporu mapovania stredovekých kostolíkov. Príspevok iniciatíve pri výbere tejto odmeny tak bude 3 eur.

Doručenie: koniec novembra 2022

Stanete sa krstným otcom/krstnou mamou knihy

Minimálna výška príspevku

500

Možnosť byť krstným otcom alebo krstnou mamou kníh na ich uvedení do života, ktoré sa bude konať po ich vydaní. Krstný otec/krstná mama získa aj podpísanú trilógiu od autorov.

Doručenie: december 2022

Stretnutie s autormi, trilógia kníh Stratené Slovensko + 7 kníh z edície Krásy Slovenska

Minimálna výška príspevku

750

Stretnutie so všetkými autormi, trilógia kníh Stratené Slovensko v obale + 7 kníh z edície Krásy Slovenska.

Doručenie: december 2022