Lesmír - spoznaj slovenskú divočinu!

Lesmír - spoznaj slovenskú divočinu!

Pred dvoma rokmi ste nám pomohli vytvoriť Lesmír - digitálneho sprievodcu slovenskou prírodou. Dnes sa mobilná aplikácia teší množstvu používateľov nielen v tatranskej prírode, ale aj v okolí Bratislavy. Pokračujeme však ďalej - pomôžte nám priniesť Lesmír do ďalších kútov Slovenska!

Ekológia
Lesmír - spoznaj slovenskú divočinu!

Kampaň bola

úspešná
Získaná suma
128 % 12 763 €
Cieľ Cieľová suma
Lesmírny chodník prastarým pasienkom Gavurky s Michalom Wiezikom
10 000 €
2
Náučný chodník "Tatranské bylinky" so Zuzkou Kaliskou
15 000 €
Lesmír - spoznaj slovenskú divočinu!

Nadačný fond Kaufland pri Nadácii Centra pre filantropiu znásobí vaše príspevky

Každá podpora bude znásobená a to až pokiaľ kampaň nedosiahne sumu 10 000 €
Prečítajte si viac o tejto unikátnej podpore vybraných projektov.

O projekte

Čo je Lesmír?

Lesmír je bezplatná mobilná aplikácia, ktorá funguje ako digitálny sprievodca slovenskou prírodou. Nájdete v nej tematické náučné chodníky, ktoré vedú po konkrétnych trasách v prírode Tatier, ale aj v okolí Bratislavy. 

Chcete vedieť ako medzi sebou stromy komunikujú cez huby v pôde? Alebo by ste sa radšej dozvedeli o živote vlkov, ktorých svorky v mnohom pripomínajú ľudské rodiny? Stačí si vybrať a vyraziť do prírody!

Aplikácia vás naviguje po trase vybraného chodníka a postupne vám na základe vašej polohy odomyká krátke náučné videá, v ktorých sa dozviete niečo o mieste, kde sa práve nachádzate alebo viac o danej téme.

"Videá na chodníku boli parádne, poučné, zaujímavé aj pre desaťročné deti a nápomocné aj pri ich motivovaní pokračovať ďalej."

Prečo je Lesmír dôležitý?

❊ vzdelávanie ❊

Na lesmírnych chodníkoch sa dozviete množstvo zaujímavých faktov, ktoré prehĺbia váš vzťah k prírode. Veríme, že prvým krokom k lepšej ochrane našej prírody je lepšie ju spoznať.

❊ zážitok ❊

Lesmír prináša nový a interaktívny spôsob spoznávania prírody, ktorý mení bežnú turistiku na naozajstný zážitok. Aplikácia vás nabáda k tomu byť vnímavý voči prostrediu okolo vás. Častokrát si môžete informácie vo videách sami overiť - "ohmatať" priamo na mieste.

❊ rozvoj cestovného ruchu ❊

Vytváranie náučných chodníkov na nových lokalitách pomáha podporiť rozvoj cestovného ruchu v regiónoch. Týmto spôsobom sa môže zvýšiť počet návštevníkov a prispieť k ekonomickej aktivite regiónu.

"Super zážitok pre celú rodinu! Veľmi poučné videá a v tejto forme zaujímavé aj pre deti."

Čo sa nám doteraz podarilo

V roku 2020 sa nám vďaka vám podarilo vytvoriť aplikáciu Lesmír s prvými 4 náučnými chodníkmi v Tatrách. Dnes, dva roky neskôr, nájdete v aplikácii 13 tematických chodníkov nielen v tatranskej prírode, ale aj v okolí Bratislavy.

Za posledné 2 roky:
✓ 4 200 používateľov
✓ 13 náučných chodníkov
✓ priemerné ohodnotenie zážitku: 4,95 (na stupnici 1-5)
✓ nový dizajn aplikácie

"Len tak ďalej! Páči sa mi, že ste sa rozšírili aj mimo oblasť Tatier. Videá sú dosť informatívne a kvalitne spracované."

"Video je fajn formát. Nie je treba čítať tabule a zároveň je to pre deti atraktívnejšie."

Čo je cieľom kampane?

Veľmi nás teší rastúca popularita Lesmíru, preto by sme chceli pokračovať v tvorbe náučných chodníkov na nových lokalitách na Slovensku. Na tento rok sme si vybrali vzácne prírodné lokality v okolí Zvolena, ktoré určite stoja za povšimnutie. Zároveň by sme radi doplnili ponuku tatranských chodníkov o ďalšie dva. Ku všetkým chodníkom sme našli fantastických sprievodcov, ktorí majú k ich témam a miestam špeciálny vzťah:

Cieľ č. 1:
Dva lesmírne chodníky v okolí Zvolena

1. Slatinka s Maťou Paulíkovou

Lokalita: rieka Slatina - okolie obce Slatinka (okres Zvolen)
Sprievodkyňa: Martina Paulíková, ekologička, koordinátorka Združenia Slatinka, držiteľka ocenenia Biela vrana 2022.
Na riečke Slatina vám prezradíme ako funguje “riekoles” - unikátne spojenie riečneho a lesného ekosystému, ktorý sa tu zachoval vďaka vytrvalému boju občianskeho združenia Slatinka. Martina Paulíková, koordinátorka združenia, ktorá pôsobí aj ako manažérka pre ochranu vôd vo WWF Slovensko, nás riekolesom prevedie a priblíži nám nielen zaujímavosti z ekológie, ale aj dôležitý kontext a udalosti, ktoré dnešnej ochrane tohto miesta predchádzali.

2. Gavurky s Michalom Wiezikom

Lokalita: Gavurky, Dobrá Niva (okres Zvolen)
Sprievodca: Michal Wiezik, ekológ
Predstavíme vám ekosystém panónskeho dubového hája Gavurky - pasienku s prastrarými dubmi a ohromnou rozmanitosťou života! Dozviete sa ako tento ekosystém vznikol, prečo je pastva zvierat v krajine dôležitá a ukážeme vám čo všetko tu žije vďaka 400-ročným dubovým obrom. Sprevádzať nás bude známy ekológ Michal Wiezik, pre ktorého sú Gavurky srdcovým miestom.

Cieľ č. 2:
Tatranské bylinky so Zuzkou Kaliskou

Lokalita: TANAP (upresníme)
Sprievodkyňa: Zuzana Kaliská, zoologička, ochranárka
Na tomto náučnom chodníku sa ponoríme do ríše tatranských rastlín.
V Kamenistej doline v Západných Tatrách spolu so Zuzkou Kaliskou objavíme množstvo liečivých byliniek. Nielenže sa ich naučíte rozoznávať, ale priblížime si aj zaujímavosti z histórie - dozviete sa ako vznikli názvy niektorých byliniek, aké sú ich účinky a ako ich ľudia využívali v minulosti aj dnes.

Cieľ č. 3:
Tajomný život svišťov s Pavlom Ballom

Lokalita: TANAP (upresníme)
Sprievodca: Pavel Ballo, svišťológ (odborník na svište)
Nadšený svišťológ Pavel Ballo vám priblíži zaujímavosti zo života tatranských svišťov. Dozviete sa ako svište prežívajú zimný spánok, ako vyzerá ich každoročný rituál párenia alebo ako medzi sebou dokážu komunikovať. Okrem toho vás naučíme poznávať svištie stopy a trus!

Ako použijeme vašu podporu?

Za vytvorením nového lesmírneho chodníka sa skrýva množstvo šikovných ľudí a práce. Prostriedky, ktoré získame, využijeme na:

•  odmena pre sprievodcu za poskytnutie odborných informácií
•  odmena pre kameramana a strihača
•  tvorba ilustrácií a animácií
•  ilustračné zábery
(nákup alebo vyhotovenie záberov rastlín, zvierat)
•  programovanie (vloženie všetkých videí do mobilnej aplikácie)

❊❊❊

Takto vyzerá náš tvorivý proces:

1. Nadšený sprievodca

Prvý dôležitý krok je nájsť nadšeného odborníka, ktorý sa chce o svoje vedomosti podeliť s vami! Po dohodnutí spolupráce si potom spoločne špecifikujeme tému a vhodnú trasu chodníka a vyberieme sa ju preskúmať. V teréne si robíme množstvo poznámok a fotiek, a do mapy si značíme súradnice zaujímavých miest, ktoré vám chceme na chodníku ukázať.

2. Scenár

Na základe poznámok z terénu vypracujeme podrobný scenár celého náučného chodníka. Zhromažďujeme ďalšie informácie a všetko si dôkladne overujeme. Musíme presne vedieť, čo c;hceme v každom jednom videu povedať a zároveň sa informácie snažíme usporiadať tak, aby utvárali celistvú myšlienkovú líniu chodníka. Príprava scenára a jeho konzultácie so sprievodcom nám trvajú približne dva týždne.

3. Natáčanie

Keď máme pripravený scenár, vyberieme sa do terénu aj s kameramanom a celý chodník nafilmujeme formou rozhovorov na jednotlivých miestach zastávok. Zároveň si v mape značíme ich súradnice.

4. Postprodukcia

Nasleduje hrubý strih videí, zháňanie a tvorba ilustračných materiálov, ktoré potrebujeme pre oživenie a lepšie vysvetlenie videí. To môže znamenať, že s kamerou na pleci vybehneme do prírody nafilmovať chýbajúce zábery, alebo ich zháňame od iných ľudí. Za krásnymi kreslenými animáciami stojí šikovná dvojica Lina Šuková a Oli Kollárová. Tvorba videí nám trvá väčšinou 1 až 2 mesiace.

5. Finále

Keď máme videá hotové, pripravíme pre vás detailný popis chodníka a trasy. Na záver náš programátor Jakub Mrocek vytvorí podkladovú mapu chodníka, do ktorej “pripne” polohu videí na jednotlivých zastávkach a zverejní celý náučný chodník v aplikácii a na webe.

Kedy a kde bude projekt realizovaný?

Náučné chodníky vytvoríme do konca roka 2023. Natáčať ich budeme v priebehu letných mesiacov.

Ďakujeme!

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Kniha Život je len jeden s podpisom Erika Baláža
Kniha Život je len jeden s podpisom Erika Baláža

Minimálna výška príspevku

15

Táto kniha rozhovorov približuje Erikov osobný príbeh o tom, ako sa stal ochranárom, filmárom až po aktivistu a politika. Kniha vám umožní pozrieť sa na prírodu tak, ako ju vidí a pozná Erik. Kto s kým v lese komunikuje? Ako by vyzerala divočina v nížinách? Dokáže človek svojimi zásahmi prírode pomôcť? Je vôbec možné s prírodou hospodáriť spôsobom, ktorý je dlhodobo udržateľný?

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Po ukončení kampane

Uvedenie vášho mena ako podporovateľa chodníka na webe
Uvedenie vášho mena ako podporovateľa chodníka na webe

Minimálna výška príspevku

20

Budete oficiálnym podporovateľom našich nových chodníkov! Na webstránke Lesmír uvedieme: "Tento chodník vznikol vďaka: TU BUDE VAŠE MENO".

Doručenie: Po ukončení kampane

USB filmová trilógia Tajomné Karpaty
USB filmová trilógia Tajomné Karpaty

Minimálna výška príspevku

25

V trilógii Tajomné Karpaty od Arolla Film je zachytený život vo vysokých horách, prastarých lesoch a aj v okolí divokej rieky. Dokumentárne filmy Život v oblakoch, Nesmrteľný les a Živá rieka tak spoločne prinášajú komplexný pohľad na tatranskú divočinu.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Po ukončení kampane

Fľaša Hydroflask
Fľaša Hydroflask

Minimálna výška príspevku

40

Získajte zelenú fľašu Hydroflask 21oz - 621ml. Kvalitná termo fľaša na turistiku a výlety do každého počasia. Chladené veci vydržia ľadovo svieže 24 hodín a horúce príjemne zohrejú ešte po 12 hodinách. Odmenu nám pre vás daroval outdoorový obchod Wilderoben.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Po ukončení kampane

Exkurzia za svišťami a tatranskými rastlinami do Západných Tatier
Exkurzia za svišťami a tatranskými rastlinami do Západných Tatier

Minimálna výška príspevku

45

Pavel Ballo a Zuzka Kaliská vás zoberú na celodenný výlet do Západných Tatier - po ceste sa dozviete zaujímavé príbehy o rastlinkách a vo vyšších polohách preskúmate život svišťov, ktoré pravdepodobne aj uvidíte. Určite to bude nezabudnuteľný zážitok! :)

Doručenie: Po ukončení kampane

Premietanie dokumentárneho filmu s Erikom Balážom
Premietanie dokumentárneho filmu s Erikom Balážom

Minimálna výška príspevku

45

Zažite s Erikom premietanie jedného z filmov o karpatskej divočine od Arolla Film. Premietanie sa bude konať v Kaviarni a čajovni U Vlka v Starom Smokovci. Zaručene to bude super zážitok. Dátum a čas upresníme!:)

Doručenie: Po skončení kampane

3D puzzle Tatry od Lebo mädveď
3D puzzle Tatry od Lebo mädveď

Minimálna výška príspevku

69

Dizajnové tatranské 3D puzzle od Lebo mädveď v midi verzii. Plesá, doliny, vrchy, hrebene - toto všetko nájdete na mape skladačky Vysoké Tatry, ktorá slúži ako podklad a pomôcka pri skladaní.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Po skončení kampane

Zážitok: Prespávačka v lese s lesmírnym tímom
Zážitok: Prespávačka v lese s lesmírnym tímom

Minimálna výška príspevku

90

Zažite s nami nezabudnuteľný výlet - prespávačku v lese! Výletu sa zúčastnia členovia nášho tímu a taktiež skupinka z vás, ktorí sa rozhodnete nás podporiť. Už teraz sa tešíme. Termín bude upresnený po skončení kampane.

Doručenie: jún - august 2023

Partner Lesmíru
Partner Lesmíru

Minimálna výška príspevku

500

Máte firmu a radi by ste podporili Lesmír? Za odmenu uvedieme vaše firemné logo v aplikácii a na webe ako partnera projektu Lesmír.

Doručenie: Po ukončení kampane

Teambuilding s Lesmírom
Teambuilding s Lesmírom

Minimálna výška príspevku

1 000

Zoberieme vás na celodenný výlet do divočiny s možnosťou strávenia noci v prírode. Odmena je vhodná pre firmy a organizácie, ktoré by mali záujem nás podporiť. Na termíne, trase a náročnosti sa dohodneme individuálne.

Doručenie: Po ukončení kampane

Exkurzia na Gavurky s M.Wiezikom

Minimálna výška príspevku

45

Exkurzia na Gavurky s M.Wiezikom

Doručenie: po ukončení kamapne

Kniha Údolie ľalií s podpisom autorky Alexandry Pavelkovej
Kniha Údolie ľalií s podpisom autorky Alexandry Pavelkovej

Minimálna výška príspevku

15

Zbierka 7 fantasy príbehov, ktoré sa odohrávajú v obci Slatinka: "Nečakaná búrka zvedie pod jednu strechu rôznych ľudí. Kým zúria živly, krátia si čas rozprávaním príbehov. Pritom, chtiac či nechtiac, postupne odhaľujú aj svoje povahy, sklamania a ciele. Príbehy, hoci aj vymyslené, majú totiž moc vnárať sa do duší, meniť túžby, postoje a snáď aj skutočnosť. Mytológia sa prelína s realitou, história so súčasnosťou. Ku koncu už nikto nie je tým, čím sa zdal na začiatku."

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Začiatkom júna 2023

Výlet do divočiny s Erikom Balážom
Výlet do divočiny s Erikom Balážom

Minimálna výška príspevku

50

Poďte na výlet do prírody s Erikom Balážom osobne! V skupine s ďalšími 9 účastníkmi preskúmate krásy tatranskej divočiny. Termíny a lokality vám ešte upresníme. Isté je, že to bude skvelý zážitok. :)

Doručenie: Po skončení kampane

50 € poukážka na nákup vo Wilderoben
50 € poukážka na nákup vo Wilderoben

Minimálna výška príspevku

50

Poukážka v hodnote 50 € na nákup v kamennej predajni Wilderoben. Obchod Wilderoben ponúka množstvo značiek kvalitného outdoorového oblečenia a vybavenia pre rôzne druhy športu a aktivít - určite si vyberiete. :)

Doručenie: Začiatkom júna 2023

Novinky

Lesmírne chodníky Slatinka a Gavurky máme nafilmované!

Update #4, 27.07.2023

Ahojte, milí naši podporovatelia!

Tento týždeň sa nám podarilo nafilmovať videá do sľúbených lesmírnych chodníkov o rieke Slatina a o Gavurkách :) posielame zopár fotiek...

Teraz nás čaká postprodukcia, teda strih, tvorba animácií a ďalších vizuálnych materiálov, ktoré obohatia finálne videá... Tešíme sa na to!

Budeme vás informovať ;)

Ďakujeme, že ste s nami!

Čas sa kráti, teraz potrebujeme vašu pomoc

Update #3, 29.05.2023

Aby sme pre vás tento rok dokázali vytvoriť aj 2 nové tatranské chodníky, potrebujeme vyzbierať cieľovú sumu 15 000 €.

Máme už len 3 dni! Pomôžte nám pokračovať ďalej :)

ĎAKUJEME ZA PODPORU! Pokračujeme...

Update #2, 19.05.2023

Pomohli ste nám dosiahnuť prvý cieľ, ktorým je vytvorenie náučných chodníkov o dubovom háji Gavurky a riekolese na rieke Slatina. ĎAKUJEME! Na chodníkoch začneme pracovať už počas tohto leta! :)
Naša kampaň však nekončí…

V tomto roku by sme pre vás radi vytvorili aj 2 nové lesmírne chodníky v Tatrách. Na oba sme našli fantastických sprievodcov, ktorí majú k ich témam a miestam špeciálny vzťah. Pozrite sa sami.

Pomohli ste nám vyzbierať 4 554 €! Ďakujeme❤️

Update #1, 11.05.2023

Ešte sme neskončili, ale vďaka vašej podpore sme na správnej ceste.

Podporte prosím tvorbu nových chodníkov do aplikácie.

Kaufland Slovensko každý váš príspevok zdvojnásobí! Len vďaka vám budeme môcť vytvoriť čo najviac nového obsahu a predstaviť ľuďom ďalšie hodnotné prírodné lokality.

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 USB filmová trilógia Tajomné Karpaty

38 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

25 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Život je len jeden s podpisom Erika Baláža

18 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

50 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

100 €

+ 5 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

+ 5 € ?

👤 Tomáš Kravec

🎁 Kniha Život je len jeden s podpisom Erika Baláža

23 €

👤 Miroslav Páleníček

🎁 Exkurzia na Gavurky s M.Wiezikom

180 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Kniha Život je len jeden s podpisom Erika Baláža

18 €

+ 2 € ?

👤 Barbora Grigláková

🎁 Kniha Život je len jeden s podpisom Erika Baláža

18 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Exkurzia za svišťami a tatranskými rastlinami do Západných Tatier

50 €

+ 4 € ?

👤 Paulina Kobidova

16 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

50 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Exkurzia za svišťami a tatranskými rastlinami do Západných Tatier

369 €

+ 12 € ?

👤 Ondrej Urban

🎁 Kniha Život je len jeden s podpisom Erika Baláža

18 €

+ 1 € ?

👤 Monika Pisarčíková

🎁 USB filmová trilógia Tajomné Karpaty

28 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Exkurzia za svišťami a tatranskými rastlinami do Západných Tatier

💬 Jej, tak na takúto krásnu kombináciu sa teším, budem mať druhé Vianoce a navyše podporím tak úžasný projekt. Toto je sen 😊, nech sa vám darí ❤️✨

45 €

+ 5 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

100 €

+ 5 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

45 €

+ 5 € ?

👤 Martin Čupka

🎁 Zážitok: Prespávačka v lese s lesmírnym tímom

90 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 zuzana zatovic

🎁 Uvedenie vášho mena ako podporovateľa chodníka na webe

20 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

15 €

   1 2 3 4 ... 6

Autori

Miesto realizácie projektu

Banskobystrický kraj

Lesmír, o.z.

Lesmír, o.z.

V občianskom združení Lesmír sa snažíme nadchnúť verejnosť pre ochranu slovenskej prírody prostredníctvom hravého vzdelávania a zážitku. Chceme umožniť všetkým, aby spoznali prírodu vo svojom okolí - aby videli jej krásu nielen v dokumentárnych filmoch, ale aj na “obyčajnej” prechádzke do lesa za mestom. Sme presvedčení, že ľudia, ktorí prírodu a jej tajomstvá lepšie spoznajú, si k nej vytvoria puto a radi urobia niečo pre jej ochranu. V roku 2020 sme vytvorili digitálneho sprievodcu prírodou - mobilnú aplikáciu Lesmír s tematickými náučnými chodníkmi v prírode. Aplikácia vás naviguje po trase vybraného chodníka a postupne vám na základe vašej polohy odomyká krátke náučné videá, v ktorých sa dozviete niečo o mieste, kde sa práve nachádzate alebo viac o danej téme.

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Kniha Život je len jeden s podpisom Erika Baláža
Kniha Život je len jeden s podpisom Erika Baláža

Minimálna výška príspevku

15

Táto kniha rozhovorov približuje Erikov osobný príbeh o tom, ako sa stal ochranárom, filmárom až po aktivistu a politika. Kniha vám umožní pozrieť sa na prírodu tak, ako ju vidí a pozná Erik. Kto s kým v lese komunikuje? Ako by vyzerala divočina v nížinách? Dokáže človek svojimi zásahmi prírode pomôcť? Je vôbec možné s prírodou hospodáriť spôsobom, ktorý je dlhodobo udržateľný?

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Po ukončení kampane

Uvedenie vášho mena ako podporovateľa chodníka na webe
Uvedenie vášho mena ako podporovateľa chodníka na webe

Minimálna výška príspevku

20

Budete oficiálnym podporovateľom našich nových chodníkov! Na webstránke Lesmír uvedieme: "Tento chodník vznikol vďaka: TU BUDE VAŠE MENO".

Doručenie: Po ukončení kampane

USB filmová trilógia Tajomné Karpaty
USB filmová trilógia Tajomné Karpaty

Minimálna výška príspevku

25

V trilógii Tajomné Karpaty od Arolla Film je zachytený život vo vysokých horách, prastarých lesoch a aj v okolí divokej rieky. Dokumentárne filmy Život v oblakoch, Nesmrteľný les a Živá rieka tak spoločne prinášajú komplexný pohľad na tatranskú divočinu.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Po ukončení kampane

Fľaša Hydroflask
Fľaša Hydroflask

Minimálna výška príspevku

40

Získajte zelenú fľašu Hydroflask 21oz - 621ml. Kvalitná termo fľaša na turistiku a výlety do každého počasia. Chladené veci vydržia ľadovo svieže 24 hodín a horúce príjemne zohrejú ešte po 12 hodinách. Odmenu nám pre vás daroval outdoorový obchod Wilderoben.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Po ukončení kampane

Exkurzia za svišťami a tatranskými rastlinami do Západných Tatier
Exkurzia za svišťami a tatranskými rastlinami do Západných Tatier

Minimálna výška príspevku

45

Pavel Ballo a Zuzka Kaliská vás zoberú na celodenný výlet do Západných Tatier - po ceste sa dozviete zaujímavé príbehy o rastlinkách a vo vyšších polohách preskúmate život svišťov, ktoré pravdepodobne aj uvidíte. Určite to bude nezabudnuteľný zážitok! :)

Doručenie: Po ukončení kampane

Premietanie dokumentárneho filmu s Erikom Balážom
Premietanie dokumentárneho filmu s Erikom Balážom

Minimálna výška príspevku

45

Zažite s Erikom premietanie jedného z filmov o karpatskej divočine od Arolla Film. Premietanie sa bude konať v Kaviarni a čajovni U Vlka v Starom Smokovci. Zaručene to bude super zážitok. Dátum a čas upresníme!:)

Doručenie: Po skončení kampane

3D puzzle Tatry od Lebo mädveď
3D puzzle Tatry od Lebo mädveď

Minimálna výška príspevku

69

Dizajnové tatranské 3D puzzle od Lebo mädveď v midi verzii. Plesá, doliny, vrchy, hrebene - toto všetko nájdete na mape skladačky Vysoké Tatry, ktorá slúži ako podklad a pomôcka pri skladaní.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Po skončení kampane

Zážitok: Prespávačka v lese s lesmírnym tímom
Zážitok: Prespávačka v lese s lesmírnym tímom

Minimálna výška príspevku

90

Zažite s nami nezabudnuteľný výlet - prespávačku v lese! Výletu sa zúčastnia členovia nášho tímu a taktiež skupinka z vás, ktorí sa rozhodnete nás podporiť. Už teraz sa tešíme. Termín bude upresnený po skončení kampane.

Doručenie: jún - august 2023

Partner Lesmíru
Partner Lesmíru

Minimálna výška príspevku

500

Máte firmu a radi by ste podporili Lesmír? Za odmenu uvedieme vaše firemné logo v aplikácii a na webe ako partnera projektu Lesmír.

Doručenie: Po ukončení kampane

Teambuilding s Lesmírom
Teambuilding s Lesmírom

Minimálna výška príspevku

1 000

Zoberieme vás na celodenný výlet do divočiny s možnosťou strávenia noci v prírode. Odmena je vhodná pre firmy a organizácie, ktoré by mali záujem nás podporiť. Na termíne, trase a náročnosti sa dohodneme individuálne.

Doručenie: Po ukončení kampane

Exkurzia na Gavurky s M.Wiezikom

Minimálna výška príspevku

45

Exkurzia na Gavurky s M.Wiezikom

Doručenie: po ukončení kamapne

Kniha Údolie ľalií s podpisom autorky Alexandry Pavelkovej
Kniha Údolie ľalií s podpisom autorky Alexandry Pavelkovej

Minimálna výška príspevku

15

Zbierka 7 fantasy príbehov, ktoré sa odohrávajú v obci Slatinka: "Nečakaná búrka zvedie pod jednu strechu rôznych ľudí. Kým zúria živly, krátia si čas rozprávaním príbehov. Pritom, chtiac či nechtiac, postupne odhaľujú aj svoje povahy, sklamania a ciele. Príbehy, hoci aj vymyslené, majú totiž moc vnárať sa do duší, meniť túžby, postoje a snáď aj skutočnosť. Mytológia sa prelína s realitou, história so súčasnosťou. Ku koncu už nikto nie je tým, čím sa zdal na začiatku."

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: Začiatkom júna 2023

Výlet do divočiny s Erikom Balážom
Výlet do divočiny s Erikom Balážom

Minimálna výška príspevku

50

Poďte na výlet do prírody s Erikom Balážom osobne! V skupine s ďalšími 9 účastníkmi preskúmate krásy tatranskej divočiny. Termíny a lokality vám ešte upresníme. Isté je, že to bude skvelý zážitok. :)

Doručenie: Po skončení kampane

50 € poukážka na nákup vo Wilderoben
50 € poukážka na nákup vo Wilderoben

Minimálna výška príspevku

50

Poukážka v hodnote 50 € na nákup v kamennej predajni Wilderoben. Obchod Wilderoben ponúka množstvo značiek kvalitného outdoorového oblečenia a vybavenia pre rôzne druhy športu a aktivít - určite si vyberiete. :)

Doručenie: Začiatkom júna 2023