AUTO NÁDEJE - VEĽKÁ POMOC MALÝM HRDINOM

AUTO NÁDEJE - VEĽKÁ POMOC MALÝM HRDINOM

Všetci máme v živote svojho hrdinu. V našom prípade sú to onkologicky choré deti, ktorým sa snažíme ako organizácia pomáhať. Takouto pomocou je aj naša prepravná služba, ktorá denne bezplatne prepravuje deti do a z nemocnice. Ale na to potrebujeme auto, ktoré je bezpečné a spoľahlivé. Pre nás to bude len auto, ale pre nich to bude nádej, pretože liečba sa im stane dostupnejšou. Pomôžete nám?

Zdravie
AUTO NÁDEJE - VEĽKÁ POMOC MALÝM HRDINOM

Kampaň bola

úspešná
Získaná suma
156 % 70 210 €
Cieľ Cieľová suma
Vyzbieranie prostriedkov na kúpu auta pre bezpečný prevoz detí do a z nemocnie
45 000 €
Nákup pohonných hmôt na pol roka
55 000 €
Nákup pohonných hmôt na jeden rok
65 000 €
Iné náklady na prepravnú službu (napr. STK, servis...)
70 000 €
AUTO NÁDEJE - VEĽKÁ POMOC MALÝM HRDINOM

Martinus znásobí vaše príspevky

Každá podpora bude znásobená a to až pokiaľ kampaň nedosiahne sumu 2 000 €
Prečítajte si viac o tejto unikátnej podpore vybraných projektov.

O projekte

Predstavíme vám nás aj našich hrdinov

Sme Svetielko nádeje, občianske združenie, ktoré sa snaží zlepšovať a skvalitňovať život deťom s onkologickými a inými vážnymi ochoreniami. Sme prítomní na detskom onkologickom oddelení v Banskej Bystrici a robíme, čo môžeme, aby sme našim malým bojovníkom pomohli. V prvom rade majú zabezpečenú kvalitnú liečbu, ale rakovina nie je len o liečení v nemocnici. 

Vyčerpávajúca liečba chemoterapiou a rádioterapiou okrem rakoviny ničí aj obranyschopnosť organizmu. Vzhľadom na ich oslabenú imunitu je dôležité, aby detskí pacienti necestovali v hromadnej doprave alebo zbernej sanitke s inými chorými ľuďmi. Detskí onkologickí pacienti sú náchylní rýchlo ochorieť a aj bežné bakteriálne a vírusové ochorenia skomplikujú liečbu, ktorou prechádzajú.

Detskí pacienti musia počas liečby pravidelne cestovať medzi ich domovom a nemocnicou v Banskej Bystrici, ktorá je jedna z troch nemocníc s pediatrickou onkologickou klinikou na Slovensku. Nie každá rodina má možnosti vlastnej individuálnej dopravy alebo prostriedky, aby si zabezpečila vhodnú dopravu do banskobystrickej nemocnice. Preto v roku 2008 vznikol náš projekt prepravnej služby.

Prečo je projekt tak dôležitý? 

Síce to znie honosne, ale im to zachraňuje životy!

Od vzniku prepravnej služby sme vykonali veľké množstvo prepráv po Slovensku, ale aj do zahraničia, kde sú deti taktiež operované. Je pochopiteľné, že autá, ktoré máme k dispozícii, treba často obmieňať, aby spĺňali bezpečnostný a zdravotný štandard pre našich pacientov. 

Preto sme sa rozhodli spustiť projekt Auto nádeje - veľká pomoc malým hrdinom. Nové auto je veľmi nákladná vec, ale my vieme, že to má zmysel a veríme, že sa to aj vďaka vám podarí. Počas štyridsiatichpiatich dní potrebujeme vyzbierať 45 000 eur, za ktoré by sme dokázali kúpiť nové vhodné auto. Na projekte pracujeme vo Svetielku nádeje viacerí a zapájame do neho čoraz väčšie množstvo ľudí. 

Ako použijeme vašu podporu a ako to zmení život samotným deťom?

Peniaze, ktoré vyzbierame použijeme na zakúpenie nového auta snov a na náklady spojené s touto kampaňou. Technickú špecifikáciu autá už máme vybratú, ale nebránime sa usmerneniu od niekoho, kto s autami pracuje, alebo by mal pre nás inú ponuku. Uvedomujeme si, že je odvážne vyzbierať takúto veľkú sumu, ale veríme, že s vašou pomocou to zvládneme, pretože auto pre naše potreby sa nedá kúpiť po častiach, ale len v celku.

A tak môžeme pomôcť malým hrdinom, aby vyrástli.

Možno sa pýtate, či by nestačilo nejaké lacnejšie auto. Správna otázka a máte na ňu právo. My ale musíme mať na zreteli, na čo všetko sa autá používajú. Denne sa vykonávajú v priemere tri prepravy, častokrát  v zime ide auto ešte skôr ako odhŕňací pluh a musí vedieť prejsť aj po takýchto cestách, keďže vyšetrenia začínajú v nemocnici už od skorého rána. Preto musí byť auto dostatočne priestranné, bezpečné, výkonné a mať pohon 4x4, aby zvládlo aj ťažšie terény. Pretože choroba si nevyberá, kde sa úsidli.

Dovoľte nám pár čísel...

Aby ste si vedeli predstaviť, čo všetko sa vykoná za jeden rok v našej prepravnej službe, tak si pozrite nasledujúce čísla. Sú to údaje za celý rok 2022:

  • 148 378 najazdených km 
  • 798 počet prepráv
  • 62 prepravených rodín
  • 1 preprava liekov
  • 10 zahraničných prepráv (5x ČR, 5x DE)
  • 94% realizovaných žiadostí o prepravu
  • 87 537,5 € prevádzkové a servisné náklady projektu

Kedy a kde bude projekt realizovaný?

Auto sa zakúpi po skončení kampane a po vyzbieraní sumy potrebnej na kúpu nového auta. Predpokladáme, že so všetkým to bude do Vianoc 2023. Pri preberaní nového auta plánujeme zorganizovať slávnostné stretnutie, kde budú naši najväčší darcovia mať svoje čestné miesto.

Ďakujeme Vám za podporu!

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Handmade kľúčenka
Handmade kľúčenka "Štvorlístok"

Minimálna výška príspevku

20

Všetci potrebujeme kúsok šťastia. Vy ste k tomu šťastiu dopomohli tým, že ste prispeli na nové auto pre našich hrdinov. Nech vám to pripomína táto kľúčenka v tvare štvorlískta od umelca Patrika Kozmu.

Doručenie: do Vianoc 2023

Fusakle Svetielka nádeje
Fusakle Svetielka nádeje

Minimálna výška príspevku

50

Veselé Fusakle Svetielka nádeje vhodné a príjemné na celodenné nosenie. Opäť pripomienka toho, že ste niekomu pomohli a sprostredkovali mu nádej.

Doručenie: do Vianoc 2023

Pomoc pre pravých
Pomoc pre pravých "autičkárov"

Minimálna výška príspevku

100

Ako ste pomohli vy nám, tak aj my vďaka podpore SHELL Slovakia s.r.o. môžeme pomôcť zase vám. Balíček nástrčných kľúčov a bitov ocenia všetci šoféri a kutilovia.

Doručenie: do Vianoc 2023

Meno na novom aute
Meno na novom aute

Minimálna výška príspevku

500

Svojím príspevkom ste sa stali neoddeliteľnou súčasťou nového auta pre deti a ich rodiny. Umocní to aj fakt, že súčasťou vzhľadu auta bude polep vytvorený z mien darcov, ktorí nám pomohli zabezpečiť tento dopravný prostriedok.

Doručenie: do Vianoc 2023

Balíček vďačnosti
Balíček vďačnosti

Minimálna výška príspevku

1 000

Prijmite ako prejav našej vďačnosti pozvanie na slávnostné odovzdanie nového auta do Banskej Bystrice. Zároveň budete mať svoje meno na polepe, ktorý bude tvoriť vzhľad auta a s radosťou vám tiež odovzdáme ďakovnú plaketu, ktorá vám bude pripomínať našu vďačnosť za váš podiel na tomto dôležitom projekte.

Doručenie: do Vianoc 2023

Novinky

PUSTILI SME SA DO NOVEJ KAMPANE NA PODPORU LIEČBY DETSKÝCH ONKOLOGICKÝCH PACINETOV

Update #10, 22.04.2024

Aj keď máme za sebou úspešnú Startlab kampaň Auto nádeje, ktorou sme vďaka vám všetkým dosiahli obrovský míľnik, pokračujeme ďalej. Inak to veru ani nevieme. Pomáhať detským onkologickým pacientom a ich rodinám je misiou nášho občianskeho združenia už 22 rokov. Dôveru v našu prácu si nesmierne vážime a zároveň ju vnímame aj ako záväzok: neustávať a aj naďalej sprevádzať detských pacientov na ich ceste za zdravím.

Ku Dňu detí sme sa preto rozhodli venovať všetkým deťom liečiacim sa na Klinike pediatrickej onkológie a hematológie SZU v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Banskej Bystrici niečo špeciálne. Usilovne pracujeme na projekte KNIŽNICA A KINO PRE MALÝCH HRDINOV Z ONKOLÓGIE

PREČO PRÁVE KINO A KNIŽNICA?

Detskí pacienti trávia počas onkologickej liečby dlhý čas v nemocnici. Bez súrodencov, kamarátov či obľúbených vecí.
Vnímame ako dôležité, aby deti nestratili možnosť byť deťmi; aby sa tešili z tých istých vecí a získavali tie isté zážitky a skúsenosti ako ich zdraví rovesníci. Rovnako aj to, aby sa hospitalizované deti, no aj ich rodičia, necítili v nemocnici nepríjemne, osamelo či otupne, ale aby naopak boli v čo najväčšej psychickej pohode. Aj tá (či jej nedostatok) má totiž vplyv na liečbu.

Radosť, pekné zážitky a psychickú pohodu aj v takejto náročnej situácii považujeme vo Svetielku nádeje za dôležitú súčasť podpory ich liečby. Vytvorením knižnice a zabezpečením kino systému sa preto snažíme spríjemniť im čas, ktorý strávia v nemocnici a zároveň ich podporiť na ich ceste za zdravím.

POMÔŽETE NÁM S TÝM?

Startlab kampaň Svetielka nádeje -  
KNIŽNICA A KINO PRE MALÝCH HRDINOV Z ONKOLÓGIE

SLÁVNOSTNÉ ODOVZDANIE AUTA NÁDEJE PRILÁKALO MNOHÝCH

Update #9, 29.01.2024

24. január bol u nás vo Svetielku rušným dňom. Už od skorého rána sme boli ako vo vytržení, pretože o 10:30 sa malo uskutočniť slávnostné odovzdanie Auta nádeje. Sme veľmi radi, že viacerí z vás prijali pozvanie a prežili tento slávnostný moment spolu s nami.

V čase odovzdania malo auto najazdených už vyše 10 000 km (za približne mesiac), čo len svedčí o tom, že je využívané a že projekt má zmysel. Ďakujem ešte raz všetkým, ktorí nás podporili a fandili nám. Projekt "Auto nájdeje - veľká pomoc malým hrdinom" nekončí, ale práve vďaka novému autu pokračuje ďalej a bude pomáhať našim malým hrdinom. Ďakujeme.

POZVÁNKA NA SLÁVNOSTNÉ ODOVZDANIE AUTA NÁDEJE

Update #8, 20.12.2023

BOLI SME PREVZIAŤ AUTO NÁDEJE

Update #7, 07.12.2023

Sen sa stal skutočnosťou! Vďaka vašej podpore máme nové auto pre našich hrdinov. Hyundai Santa Fe 4x4 - AUTO NÁDEJE je už u nás. Z celkovej vyzbieranej sumy sme minuli na jeho zakúpenie 40 669€. Zvyšné prostriedky nám umožnia pokryť veľkú časť prevádzkových nákladov prepravnej služby Svetielka nádeje v budúcom roku. Ďakujeme za možnosť pomáhať spolu s vami .

ODMENY SÚ NA CESTE K VÁM

Update #6, 30.11.2023

45 dní na získanie peňazí uplynulo, ale kampaň Auto nádeje pokračuje ďalej. Tieto dni pracujeme na tom, aby sa ku vám dostali všetky získané odmeny. Balíme kľúčenky, ponožky a nástrčné kľúče, ktoré onedlho prídu, alebo už prišli, do vašich schránok. Čoskoro vás budeme informovať aj o priebehu kúpy samotného auta a iných novinkách.

ZVLÁDLI SME TO. A TO VĎAKA VÁM.

Update #5, 13.11.2023

70 210€. To je suma, ktorá sa podarila vyzbierať. Suma, v ktorú sme na začiatku ani nedúfali a ktorá pomôže množstvu malých hrdinov. Vyše 600 darcov sa postaralo o to, aby sme mohli kúpiť nové "auto snov", zabezpečiť pohonné hmoty pre celú prepravnú službu na jeden rok a vykryť značnú časť iných nákladov. ĎAKUJEME.

Získaním finančných prostriedkov nekončíme. Pomaly sa púšťame do rozposielania odmien a samozrejme objednávame nové auto. Po úspešnej kúpe vás budeme informovať, aby ste vedeli ako sa vynaložilo s vašimi darmi. Konkrétnych darcov pozveme na slávnostné preberanie nového vozidla (jedna z odmien). Predpokladáme, že to bude v priebehu januára. Ostatné odmeny prídu darcom do Vianoc.

OSTÁVA PÁR HODÍN DO KONCA KAMPANE- DOSIAHNEME POSLEDNÝ CIEĽ?

Update #4, 06.11.2023

Kampaň "Auto nádeje" sa dostáva do svojej finálnej fázy. Na začiatku sme ani nedúfali, že sa za 45 dní podari vyzbierať toľko peňazí pre našich hrdinov. Získali sme peniažky na nové auto a na pohonné hmoty na celý rok. ĎAKUJEME.

Vďaka štedrým darcom sme mohli kampaň doplniť aj o posledný cieľ, a to sumu 5000€, ktorú použijeme na ostatné náklady prepravnej služby (STK, servis...). Podarí sa nám za menej ako 24 hodín naplniť tento posledný cieľ? Veríme, že aj vďaka vašej pomoci to zvládneme.

ĎAKUJEME! DOSIAHLI SME OBROVSKÝ MÍĽNIK A POKRAČUJEME ĎALEJ.

Update #3, 20.10.2023

ĎAKUJEME Z CELÉHO SRDCA

Na začiatku kampane sme ani nedúfali, že sa nám podarí za tak krátky čas vyzbierať 45 000€ na kúpu nového auta pre našich hrdinov. Ďakujeme všetkým firmám, známym osobnostiam a množstvu fyzických osôb, ktoré prispeli na túto kampaň. 

ČO SO ZVYŠNÝMI DŇAMI KAMPANE?

Do konca kampane ostáva ešte 17 dní. Vďaka vašej štedrosti môžeme náš spoločný projekt rozšíriť o ďalšie dva ciele. Ročný náklad na pohonné hmoty na prepravu detských onkologických pacientov predstavuje zhruba 20 000€.

Ak sa nám podarí vyzbierať ešte 10 000€, tak to využijeme na nákup pohonných hmôt pre vozidlá našej prepravnej služby na obdobie pol roka.

Posledným cieľom, ktorý sa pokúsime dosiahnuť je získať ešte raz 10 000€. Táto suma vykryje náklady na kúpu pohonných hmôt na jeden celý rok.

Oproti prvému cieľu sme pôvodnú sumu navýšili o 20 000€. Je to pre nás ďalšia veľká výzva, ktorú sa budeme snažiť počas zvyšných dní kampane splniť. Ďakujeme za vašu dôveru a pomoc.

STE ÚŽASNÍ! SME OPÄŤ BLIŽŠIE K CIEĽU. ĎAKUJEME ZA 40 000€.

Update #2, 18.10.2023

ĎAKUJEME ZA 15 000€. V NAŠOM SNAŽENÍ POKRAČUJEME ĎALEJ.

Update #1, 05.10.2023

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

70 €

+ 5 € ?

👤 Dagmar Cabadajová

🎁 Fusakle Svetielka nádeje

💬 Veľa stastnych kilometrov k uzdraveniu malych pacientov.

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

30 €

+ 3 € ?

👤 Martin Truchly

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Fusakle Svetielka nádeje

50 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

53 €

👤 Radoslav Tóth

5 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Marcel Ovšák

10 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

+ 10 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

+ 1 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Držím palce

35 €

+ 6 € ?

👤 Ilja Sulík

🎁 Handmade kľúčenka "Štvorlístok"

💬 Držíme palce :-)

25 €

+ 2 € ?

👤 Daniel Novák

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

+ 3 € ?

👤 Henrieta Stašáková

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

   1 2 3 4 ... 18

Autori

Miesto realizácie projektu

Banskobystrický kraj

SVETIELKO NÁDEJE, o.z.

SVETIELKO NÁDEJE, o.z.

SVETIELKO NÁDEJE je občianske združenie zamerané na zlepšovanie a skvalitňovanie života detí a mladistvých s onkologickým alebo iným vážnym ochorením a ich rodín. Okrem toho sa usilujeme pozitívne vplývať na verejnosť, aby ostatní ľudia dokázali citlivo vnímať situáciu týchto detí a rodín a vytvárali pre nich prostredie porozumenia, prijatia a pomoci. Našou víziou je, aby bola všetkým deťom a rodinám na Slovensku poskytnutá všetka a tá najlepšia pomoc a podpora, ktorú potrebujú pri zvládaní závažného najmä onkologického ochorenia dieťaťa. Zároveň, aby bola zabezpečená potrebná prevencia a včasná diagnostika závažných ochorení detí a mladistvých na najvyššej medicínskej úrovni. Svetielko nádeje sa usiluje napĺňať túto víziu najmä v súčinnosti s Detskou fakultnou nemocnicou s poliklinikou v Banskej Bystrici a špeciálne s jej detským onkologickým oddelením. Svoje služby poskytujeme deťom a rodinám zo spádovej oblasti nemocnice, teda najmä v oblasti Banskobystrického a Žilinského kraja, ale nie len.

Vyúčtovanie

Vďaka obrovskej podpore sa nám projekt podarilo zrealizovať veľmi rýchlo. Hneď po ukončení kampane sme objednali nové auto s potrebnou výbavou a začali riešiť nákup pohonných hmôt. 24. januára sme zrealizovali podujatie, na ktoré sme pozvali všetkých darcov, a kde sme slávnostne odovzdali Auto nádeje. V tom momente už auto slúžilo a za mesiac malo najazdených vyše 10 000 km.

Nákup nového vozidla Hyundai Santa Fe
40 290
Vybavenie auta
3 256
Nákup pohonných hmôt na jeden rok
20 000
Poplatky Startlabu
4 190
Náklady na servis, STK
2 474
Náklady spolu
70 210

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Handmade kľúčenka
Handmade kľúčenka "Štvorlístok"

Minimálna výška príspevku

20

Všetci potrebujeme kúsok šťastia. Vy ste k tomu šťastiu dopomohli tým, že ste prispeli na nové auto pre našich hrdinov. Nech vám to pripomína táto kľúčenka v tvare štvorlískta od umelca Patrika Kozmu.

Doručenie: do Vianoc 2023

Fusakle Svetielka nádeje
Fusakle Svetielka nádeje

Minimálna výška príspevku

50

Veselé Fusakle Svetielka nádeje vhodné a príjemné na celodenné nosenie. Opäť pripomienka toho, že ste niekomu pomohli a sprostredkovali mu nádej.

Doručenie: do Vianoc 2023

Pomoc pre pravých
Pomoc pre pravých "autičkárov"

Minimálna výška príspevku

100

Ako ste pomohli vy nám, tak aj my vďaka podpore SHELL Slovakia s.r.o. môžeme pomôcť zase vám. Balíček nástrčných kľúčov a bitov ocenia všetci šoféri a kutilovia.

Doručenie: do Vianoc 2023

Meno na novom aute
Meno na novom aute

Minimálna výška príspevku

500

Svojím príspevkom ste sa stali neoddeliteľnou súčasťou nového auta pre deti a ich rodiny. Umocní to aj fakt, že súčasťou vzhľadu auta bude polep vytvorený z mien darcov, ktorí nám pomohli zabezpečiť tento dopravný prostriedok.

Doručenie: do Vianoc 2023

Balíček vďačnosti
Balíček vďačnosti

Minimálna výška príspevku

1 000

Prijmite ako prejav našej vďačnosti pozvanie na slávnostné odovzdanie nového auta do Banskej Bystrice. Zároveň budete mať svoje meno na polepe, ktorý bude tvoriť vzhľad auta a s radosťou vám tiež odovzdáme ďakovnú plaketu, ktorá vám bude pripomínať našu vďačnosť za váš podiel na tomto dôležitom projekte.

Doručenie: do Vianoc 2023