Zmysluplné projekty ste podporili sumou 5 miliónov eur. ĎAKUJEME!

Zmysluplné projekty ste podporili sumou 5 miliónov eur. ĎAKUJEME!

Zmysluplné projekty ste podporili sumou 5 miliónov eur. ĎAKUJEME!
5. apr 2023
Inšpirácie

Počas 8 rokov fungovania našej platformy podporilo 1 267 kampaní takmer 91 500 ľudí. Vyzbierali sme tak viac ako 5 000 000 eur na realizáciu projektov z oblasti kultúry, ľudských práv, literatúry či životného prostredia.

Keď sme v marci 2015 spustili našu platformu, crowdfunding bol na Slovensku takmer neznámym pojmom. Napriek prvotnej nedôvere ľudí sme to nevzdali a začali sme budovať projekt, ktorého hlavnou náplňou je pomoc šikovným ľuďom pri realizácii zmysluplných nápadov.
Sme veľmi radi, že sa aktívni ľudia, neziskové organizácie či firmy rozhodujú spúšťať svoje kampane práve na StartLabe. Vďaka nim a verejnosti, ktorá je stále ochotnejšia podporovať projekty online, sa nám podarilo dosiahnuť významný míľnik – 5 miliónov eur, ktoré sme pomohli sprostredkovať.

Projekty, ktoré pohli spoločnosťou

Za uplynulé roky bolo na StartLabe spustených 1 267 kampaní na financovanie iniciatív, ktorých cieľom bolo posúvať našu spoločnosť k lepšiemu. Z toho úspešných, teda takých, ktoré dosiahli minimálnu základnú cieľovú sumu, bolo 922 kampaní, čo predstavuje 79 % úspešnosť.
V priebehu uplynulých rokov sa vďaka StartLabu a podpore ľudí podarilo na realizovať množstvo projektov a produktov, ktoré rezonovali v širokej verejnosti. Za všetky môžeme spomenúť staršiu kampaň na nákup technického vybavenia Novej Cvernovky, mimoriadne úspešné kampane satirickej stránky ZOMRI, stavbu Lesnej sauny na Spiši či výrobu dresov pre mladých hokejistov hokejovej školy Michala Hanzuša.

Máte projekt, ktorý
chcete uviesť do života?

Odoberajte tipy a inšpirácie na vytvorenie úspešnej kampane.

Máte projekt, ktorý
chcete uviesť do života?

Odoberajte tipy a inšpirácie na vytvorenie úspešnej kampane.

StartLab je obľúbeným portálom pri financovaní vydávania kníh a CD– vďaka podpore širokej verejnosti sa podarilo vydať napríklad prvý diel obľúbenej vegánskej kuchárky Slovegan, knihy Tomáša Forró Donbas: Svadobný apartmán v hoteli Vojna a Zlatá horúčka, no rovnako aj hudobný album svetoznámeho Petra Breinera. Nemenej dôležité boli kampaň organizácie Amnesty International o dôležitosti súhlasu pri sexe, vydanie komiksu KIRA o hrdinoch Ukrajiny či kampane organizácie Post Bellum, ktorých cieľom je financovanie dokumentovania príbehov preživších holokaustu a obetí komunistického režimu. Cez našu platformu boli tiež spolufinancované viaceré knihy a príručky Denníka N.
Okrem týchto krásnych projektov sa autorom cez StartLab podarilo vydať stovky náučných i vtipných kníh, zrealizovať desiatky kultúrnych podujatí, pomôcť natočiť dôležité dokumentárne filmy či zatraktívniť verejné priestory slovenských miest a obcí.
Sme presvedčení, že všetky (nielen) spomenuté kampane potvrdzujú dôležitosť existencie našej platformy ako nástroja na efektívne financovanie zmysluplných projektov.

Nové partnerstvá

Počas našej existencie sa nám podarilo nadviazať a udržať niekoľko veľmi dôležitých spoluprác. Aktuálne podporuje autorov kampaní päť matchingových partnerov tak, že znásobuje všetky príspevky od podporovateľov, kým sa nevyčerpá vopred dohodnutá výška ich pomoci. Tá môže pokryť aj polovicu cieľovej sumy kampane.
Matchingoví partneri, vrátame tých, ktorých si do kampane priniesli samotní autori  kampaní, doposiaľ podporili celkovo 40 projektov sumou 84 855 €.

ĎAKUJEME!

Všetkým vám, ktorí ste na tejto ceste s nami, úprimne ďakujeme. Ďakujeme všetkým realizátorom projektov, ktorí majú odvahu ísť do vlastnej kampane. Ďakujeme, že ste ochotní podeliť sa s nami o vyzbierané prostriedky a zabezpečujete tak pre nás férové a transparentné  financovanie. Máme veľkú radosť z mnohých z vás, ktorí sa na StartLab vraciate a využívate naše služby opakovane.
Ďakujeme takmer 91 500 podporovateľom, bez ktorých pomoci by sa ani jeden z vyše 1 260 projektov nepodarilo zrealizovať. Viacerí chodíte na StartLab opakovane, podporujete rôzne projekty, dávate nám svoju dôveru a sme za to veľmi vďační.
Ďakujeme tiež partnerom, ktorí pomáhali StartLabu pri jeho vzniku (Nadácia SPP, Nadácia Orange), Denníku N za možnosť promovania vybraných aktívnych kampaní, spoločnosti Backbone za dlhoročnú IT podporu, externistom, ostatným dodávateľom a tiež viacerým dobrovoľníkom a konzultantom, ktorí StartLab pomáhali a pomáhajú formovať.
Sme nesmierne vďační, že sa o StartLab takto spoločne s láskou staráme a pomáhame prinášať na svet dobré a zmyslupné projekty, aktivity aj produkty.

Na StartLabe môžete financovať svoj projekt aj vy

Pomôžeme vám rozbehnúť vlastnú kampaň